Muskö: Premiär för Arbottna Horse Show i sommar

Senaste nytt

2015-12-08

Muskö: Premiär för Arbottna Horse Show i sommar

Sommaren 2016 arrangeras Arbottna Horse Show, en tredagarstävling för flera discipliner på Muskö.

Läs mer i Nynäshamns Postensenaste nytt

2019-04-23

Hästveda: Hästgård brann ner – hästarna räddade

Ett flertal kraftiga bränder har härjat i Skåne under tisdagen. En av bränderna började som en skogsbrand, men spred sig sedan till ett stall som blev övertänt.

Läs mer på Hippson.se
2019-04-23

Upptäckten räddade stallet från brand

Strax före klockan 19.00 på måndagskvällen larmades räddningstjänsten i Kisa till en stallbrand i kommunen. Rådigt ingripande från två...

Läs mer hos VT.se
2019-04-23

Video + intervju: "Sparven" + Crusader Ice = sant

Under påskhelgen fick Stephanie Holméns tävlingskamrat Flip’s Little Sparrow ett litet hingstföl, via embryotransfer. Pappa är ingen mindre än superhingsten Crusader Ice, som Stephanie också har tävlat. "Steffi" hoppas att fölet har ärvt många positiva egenskaper från sina föräldrar.

Läs mer på Hippson.se
2019-04-23

Matchas för kompisfika under stortävlingar

Under Stockholm Horse Week i juni tas nu initiativ till så kallad kompisfika, där nya och etablerade svenskar matchas för att fika och sedan se på tävlingarna. Viktigt för att få ridsporten mer öppen och tillgänglig, menar arrangören.

Läs mer på Hippson.se
2019-04-23

Forskare och studenter på hästmässa

Säkerhet och hästens syn på omvärlden och oss människor var ett område att samlas kring under några mässdagar i april. Många av de 83 582...

Läs mer hos RESURS
2019-04-23

Bytte nosgrimmor på hästarna – munsår borta

För en tid sedan berättade Hippson om Haparanda ryttare som jobbar mycket aktivt med ridskolehästarnas välfärd. Nu har de fått svart på vitt att nosgrimmorna var ett problem, den senaste munkollen visade att sårskadorna försvunnit.

Läs mer på Hippson.se
2019-04-23

Sönke Rothenberger och Cosmo gör comeback

Två månader efter branden, som kostade några av familjen Rothenbergers hästar livet, gör EM-silverekipaget Sönke Rothenberger och Cosmo...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2019-04-23

Ponny avlivades efter olycka på tävlingsplats

Under söndagen hoppade en ponny över bommen i transporten när Mörbylångadalens ridsällskap hade tävlingar. Dessvärre skadade den sig så allvarligt att den fick avlivas på plats. Föreningens ordförande berättar mer om den tragiska händelsen.

Läs mer på Hippson.se
2019-04-23

Cecilia Bergåkra: ”Jag försöker hitta tillbaka till bubblan”

I femte delen av serien ”Hållbara ryttare”, om mental träning, berättar proffsen i dressyrlandslagen hur de arbetar med att hitta sitt optimala tillstånd i ridningen. Se klippet här.

Läs mer på Hippson.se
2019-04-23

Video: Påskgalopp i full fart – känner du vinddraget?

Det är tisdag – Hippson hälsar vardagen välkommen och säger hejdå till påskhelgen med det här härliga läsarklippet från Hannah Byrud i Täby. Notera ”näbbarna” på ryttarnas hjälmar!

Läs mer på Hippson.se
2019-04-22

Wynja och Waco ponnybäst av svenskarna i Belgien

Under påskveckan har det hållits internationella dressyrtävlingar i Sint Truiden, Belgien. Och på annandagen avgjordes kürfinalerna – till ponnyernas final hade samtliga svenskar kvalat.

Läs mer på Hippson.se
2019-04-22

Dressyr: Seger för Felicia Olofsson och Bellman i Belgien

Felicia Olofssons påskhelg i Belgien startade skakigt med dåligt resultat. Men under måndagen fick hon och Bellman revansch när de vann junior-küren.

Läs mer på Hippson.se
2019-04-22

Malte nekades gymnasieutbildning av hemkommunen

Malte Andersson på Gotland vill bli elitryttare i framtiden. Därför vill han gå på Vretaskolans NIU-gymnasium med inriktning ridsport, ett program som inte finns hemma på Gotland. Men kommunen säger nej, de har inget samverkansavtal gällande NIU-utbildningar i andra kommuner. Familjen överklagade beslutet och nu har Malte trots allt en plats på skolan till hösten.

Läs mer på Hippson.se
2019-04-22

Video: "Dressyrhästen" Pontica 20 år satsar på hoppning

Sist vi träffade Vintrosa ridskolas häst Pontica, kallad "dressyrhästen" fick hon feeling och tog sig an bommarna i ridhuset. Nu har hon avancerat och deltar med glädje i löshoppning – 20 år ung. Det är under ridskolans teorivecka på påsklovet som Pontica är en av hästarna som får visa hur löshoppning går till. Och visst verkar hon tycka att det är riktigt roligt.

Läs mer på Hippson.se
2019-04-22

Årspremiär för Beridna högvakten med Aviciihyllning

Som ett säkert vårtecken går årets första beridna vaktparad av stapeln onsdag den 24 april. I år med ett specialskrivet medley av Aviciis musik för att hedra Tim Bergling och som framförs vid Kungliga slottet av Livgardets Dragonmusikkår.

Läs mer på Hippson.se

 Tillbaka till Nyhetsarkivet


Galleriet på Hippson Market