Muskö: Premiär för Arbottna Horse Show i sommar

Senaste nytt

2015-12-08

Muskö: Premiär för Arbottna Horse Show i sommar

Sommaren 2016 arrangeras Arbottna Horse Show, en tredagarstävling för flera discipliner på Muskö.

Läs mer i Nynäshamns Postensenaste nytt

2020-08-14

Video: Lekdags med färgglada favoritbollen

Den här snyggingen är full av energi och bus. Vad passar då bättre än en lekstund med den färgglada favoritbollen. Skruva upp volymen och se det roliga klippet.

Läs mer på Hippson.se
2020-08-14

Peder och Crusader Ice upp i ledning inför SM-finalen

Peder Fredricson och H&M Crusader Ice klättrar upp i topp i jakten på deras första SM-guld. Hack i häl kommer Rolf-Göran Bengtsson och Ermindo W. Det blir garanterat en ruskigt spännande SM-final på söndag.

Läs mer på Hippson.se
2020-08-14

Webbradio: Douglas Lindelöw har ett stall med ferraris

OS flyttades fram ett år, tävlingarna ställdes in, hösten är osäker och nu ska de sälja hästgården utanför Höör där de haft sin tävlingsbas...

Läs mer hos Sveriges Radio
2020-08-14

Eequity satsar 50 miljoner på PS of Sweden

PS of Sweden, som säljer hästprylar på nätet, väntas omsätta 75 miljoner kronor i år. Nu backas bolaget med 50 miljoner kronor av ...

Läs mer hos Breakit
2020-08-14

Cathrine Dufour till Breeders som testryttare

Hon är danskan som tagit dressyrvärlden med storm. Nu ska hon ta sig an de svenska hästarna. Cathrine Dufour är ny testryttare för de fyraåriga dressyrhästarna vid Breeders trophy.

Läs mer på Hippson.se
2020-08-14

Webb-tv: Föl föddes med ett femte ben

Det lilla hingstfölet kom till Equitom equine clinic i Lummen, Belgien, bara en vecka gammal med en medfödd missbildning, så kallad polydaktyli på sitt vänstra framben. Polydaktyli på häst innebär att man föds med en extra tå eller ett extra ben. I de allra flesta fall är det bara en liten del som växt ut men hos det här fölet var det ett fullt utvecklat extra ben komplett med senor, leder och skelett. Före operationen gjorde man ultraljud och röntgade för att få en ordentlig bild av hur man skulle gå till väga. Fölet opererades den 3 augusti och operationen var en utmaning men gick bra. Det extra benet är borta och fölet mår bra. Man upptäckte även en mild deformation på det vänstra benet och man limmade på en ortopedisk sko för att korrigera detta.

Kliniken har gett sitt medgivande till att vi delar filmen från operationen tillsammans med beskrivningen ovan. Vi vill varna för obehagliga bilder då man får följa delar av operationen i närbild.

Läs mer på Hippson.se
2020-08-14

Gällivare: Räddningstjänsten räddade häst ur dike

Räddningstjänsten i Gällivare fick på torsdagskvällen rycka ut och hjälpa en häst som fastnat i ett lerigt dike. Hästen vinschades upp med hjälp av selar och ska ha klarat sig bra.

Läs mer på Hippson.se
2020-08-14

För- och nackdelar med att tävla barfota

Debatten om hästskons vara eller inte vara, och dess eventuella påverkan på hovens och hästens välfärd, tar sig sällan ända upp till elitryttarna. Däremot finns det hästar på toppnivå som tävlas barfota, för att man sett att de presterar bättre då. Den lilla forskning som finns stödjer den uppfattningen.

Läs mer på Hippson.se
2020-08-13

SM: Clara Hermelin första guldmedaljören

När medaljerna skulle delas ut i inverkans-SM för children var det Clara Hermelin som stod högst upp på pallen. Clara har inte bara tagit guld i hoppning för children – hon vann dessutom den första SM-omgången för C-ponnyer tidigare samma dag.

Läs mer på Hippson.se
2020-08-13

SM: Stark inledning för Fredrik Jönsson och Cold Play

På torsdagen gick omgång ett i samtliga kategorier vid SM i Falsterbo. Bland seniorerna blev det stjärnspäckat i toppen – Fredrik Jönsson och Cold Play ligger i ledning, följd av Douglas Lindelöw och Peder Fredricson.

Läs mer på Hippson.se
2020-08-13

Hästar bidrar till en bättre vardag under pandemin

Att hästar är en källa till glädje och livskvalitet vet alla som håller på med hästar. I dessa annorlunda tider blir de än mer viktiga för många av oss. Försäkringsbolaget Agria lät sina följare på Facebook svara på en enkät om vad hästarna betytt för dem under pandemin.

Läs mer på Hippson.se
2020-08-13

Skåne: Man som vanvårdade hästar får djurförbud

En man i Skåne har fått djurförbud. Detta efter att, bland annat, mannens fyra hästar vanskötts under längre tid. Bland annat ska hovslagare ha uppskattat att en häst inte fått hovarna verkade på omkring två år.

Läs mer på Hippson.se
2020-08-13

Lisen om unghästar, SM och Crusader Ice

Lisen Bratt Fredricson är på plats i Falsterbo för att följa Grevlundas hästar och ryttare under tävlingsveckan. Hippson fick en pratstund med henne om unghästar, digitala försäljningar under coronapandemin och om Peder Fredricsons val av häst till SM.

Läs mer på Hippson.se
2020-08-13

Skåne: Återlämnade hästar omhändertas igen

Först omhändertogs en kvinnas hästar då länsstyrelsen menade att en person med djurförbud hjälpte till med skötseln. Beslutet överklagades och förvaltningsrätten beslutade om inhibition och hästarna lämnades åter. Nu upphäver kammarrätten beslutet och hästarna ska omhändertas igen.

Läs mer på Hippson.se
2020-08-13

Ridövning: A och O att komma ihåg sina övergångar

Att regelbundet lägga in övergångar under ridpasset är väldigt nyttigt, men något som ibland glöms bort. C-tränaren Helena Björnhager lyfter och fördjupar sig i övergångarnas positiva effekter – som gynnar såväl hopp- som dressyrhästar.

Läs mer på Hippson.se

 Tillbaka till Nyhetsarkivet