Muskö: Premiär för Arbottna Horse Show i sommar

Senaste nytt

2015-12-08

Muskö: Premiär för Arbottna Horse Show i sommar

Sommaren 2016 arrangeras Arbottna Horse Show, en tredagarstävling för flera discipliner på Muskö.

Läs mer i Nynäshamns Posten


senaste nytt

2021-01-26

Trevlig hästgård med oändliga ridvägar

I skånska Klippan finns en fin liten gård med vackert boningshus samt ett stall med sex boxar. Här finns det många vackra ridvägar och det är även schaktat för att anlägga en ridbana. 

Läs mer på Hippson.se
2021-01-26

Radio: "Har du alla hästar hemma?"

Hästar förstår fler ord än vi tror. Det, och mycket mer, får vi höra om i ett avsnitt av Sveriges radio P1 och programmet Språket. Här kan du lyssna på avsnittet som är något i hästväg. 

Läs mer på Hippson.se
2021-01-26

Klipp: Femåriga DeFino tar bommarna med "hoppsasteg"

Karin Öljemarks uppfödning DeFino (u. De Chenta) blir fem i år och är tänkt att bli en framtida dressyrstjärna. Här får han träna att skutta över lite bommar och han tar sig an uppgiften med en något annorlunda stil. På ryggen sitter Johanna Svensson som jobbar hos Karin.
– Det är tur att han ska bli dressyrstjärna. Det är en häst som alltid är positiv och gör sitt bästa med en ärlig uppriktig inställning, skriver Karin till Hippson.

Läs mer på Hippson.se
2021-01-26

Iberico kom tillbaka efter brott på sju tornutskott  

I somras ramlade sjuåriga lusitanon Iberico i hagen och skadade sig så illa att han bröt inte mindre än sju tornutskott. Det har tagit månader av långsam rehabilitering men nu är han nästan tillbaka i sin forma form. Ägaren, Cecilia Young, berättar om resan som varit tuff för valacken. 

Läs mer på Hippson.se
2021-01-25

Video: Sötaste sällskapet när hagen ska mockas

Det är inte svårt att förstå att det kan vara svårt för Evelyn att komma igång med mockningen av hagen när hon får så fint sällskap. Lilla söta miniatyrhästen Akilles vill hellre kela än mocka.

Läs mer på Hippson.se
2021-01-25

Seger för Peder Fredricson och Hansson WL

Peder Fredricson inledde veckan starkt tillsammans med Hansson WL. Tillsammans vann de en 1,45-klass i Oliva, Spanien med några av världens bästa ryttare i startfältet. 

Läs mer på Hippson.se
2021-01-25

Planerar för sommarläger trots indraget tillstånd

Trots att länsstyrelsen dragit in tillståndet för verksamheten planerar Lena Natt och Dag för fullt för ridläger till sommaren på Akka ridcenter. Länsstyrelsens beslut har hon överklagat och fått avslag på i förvaltningsrätten och är överklagat till kammarrätten som inte gett prövningstillstånd än.

Läs mer på Hippson.se
2021-01-25

Första träningen inför lag-EM i september

I helgen genomfördes den första träffen för den svenska European Cup-truppen i fälttävlan. Syftet var att sätta den kadrilj som inleder lag-EM i Lausanne, 2-5 september, och som skiljer European Cup från vanlig fälttävlan. Målet är att få ihop ett sammansvetsat och slagkraftigt gäng som kan vara med och slåss om medaljerna.  

Läs mer på Hippson.se
2021-01-25

Testryttarna till Bruksprovet klara

Årets Bruksprov hålls på Strömsholm i början på mars och nu är det klart vilka som blir testryttare. I år är det svenska ryttare som tar sig an uppdraget och det är en erfaren kvartett som sitter upp.

Läs mer på Hippson.se
2021-01-25

Johan och Benny – ett ekipage med en häftig utmaning

Johans son Filip rider och hoppar med egna ponnyn Colt. Det har blivit många timmar på läktaren som ponnyförälder men ändå fick han höra av sonen att han inget kan.
– Och det stämmer ju, jag visste ju inte hur det känns att rida eller hoppa hinder, säger Johan som helt enkelt tog och köpte en häst för att lära sig och kunna förstå sonens intresse – och för att utmana sig själv.

Läs mer på Hippson.se
2021-01-25

Klipp: När monsterväxterna anfaller

Ibland är det inte helt lätt att hänga med i svängarna när hästen bestämmer sig för vad som är ett potentiellt livsfarligt monster. Som när det är en helt ofarlig krukväxt vid dressyrbanans vita staket.

Läs mer på Hippson.se
2021-01-24

Video: När man äntligen kliar på det perfekta stället

Den här hästen vet verkligen hur man njuter av söndagsmys. Kolla in det roliga klippet där människan äntligen har förstått var det är skönast att bli kliad!

Läs mer på Hippson.se
2021-01-24

Expertsvar: Bästa behandlingen mot strålröta?

Hej!

Vad är bästa behandlingen mot strålröta? Har en häst som under den blöta årstiden väldigt lätt får strålröta i sina framhovar. Är noga med rengöring och att han ska ha en torr box inne samt lägger på tjära på problemområdet, men det är ju omöjligt att skydda sig från hagens blöta lera. Finns det något man kan göra för att förebygga strålröta? Något man kan ge hästen under sommarhalvåret som kan ge hovarna bättre motståndskraft sen när leran väl kommer?

Läs mer på Hippson.se
2021-01-24

Ny tysk segrare i världscupen – Kittel femma

Världsettan Isabel Werth snuvades på segern i världscupens kür i Salzburg på söndagen. Tysklands Jessica von Bredow-Werdl vann och bästa svensk blev Patrik Kittel och Delaunay OLD som slutade på femte plats.

Läs mer på Hippson.se
2021-01-24

Olycka: Häst gick igenom isen och försvann

Familjens ponny smet från hagen och sprang iväg. Spåren efter honom slutade vid en isvak och familjen sörjer nu sin försvunna ponny.

Läs mer på Hippson.se

 Tillbaka till Nyhetsarkivet