Muskö: Premiär för Arbottna Horse Show i sommar

Senaste nytt

2015-12-08

Muskö: Premiär för Arbottna Horse Show i sommar

Sommaren 2016 arrangeras Arbottna Horse Show, en tredagarstävling för flera discipliner på Muskö.

Läs mer i Nynäshamns Postensenaste nytt

2020-09-26

Tävling: Vinn trådlös kamera till hästtransport

Vill du ha full koll på din häst under transport? I veckans tävling, som arrangeras i samarbete med Trailerimport, har du chans att vinna en trådlös kamera. 

Läs mer på Hippson.se
2020-09-26

Femteplats i årsdebuten för Nilshagen och Dante

Therese Nilshagen startade Dante Weltino OLD för första gången i år vid tävlingar i Hagen. Det blev en femteplats i den fyrstjärniga Grand Prix-klassen som gick på fredagskvällen.

Läs mer på Hippson.se
2020-09-25

Video: Överraskningsmulan Mulle Meck visar ny talang

För fyra år sedan fick Lunds civila ryttarförening en oväntad sommarpresent när ponnyn Rut födde en mula. Mulle Meck har nu fått vänja sig både vid att ha en ryttare på ryggen och att löshoppas. Nu har han också blivit inkörd och i klippet kan du se honom ute på tur.

Läs mer på Hippson.se
2020-09-25

Kvinna förbjuds att handla med hästar

En kvinna i Skåne förbjuds att handla med hästar. Själv hävdar hon att hon endast förmedlar hästar men länsstyrelsen håller inte med. Enligt myndighetens uppfattning säljer hon hästar i stor omfattning. Beslutet förenas med vite.

Läs mer på Hippson.se
2020-09-25

Kvinna döms för djurplågeri – vanvårdade hästen som hade fång

Hästen hade fång men fick ingen behandling. Detta ledde till hälta och till slut kunde hästen inte längre röra sig. Nu döms en kvinna i norra Sverige för djurplågeri, då hon undvikit att tillkalla en veterinär.

Läs mer på Hippson.se
2020-09-25

Polisrytteriet i region Syd söker nya kollegor

Har du en blivande polishäst hemma i stallet? Just nu söker region Syd nya kollegor.  

Läs mer på Hippson.se
2020-09-25

FEI stänger av Förenade arabemiraten

Det internationella ridsportförbundet, FEI, stänger av Förenade arabemiratens, UAE, ridsportförbund från att hålla tävlingar i distansritt 31 mars 2021 och tävlingar inom alla discipliner till och med årsskiftet. Detta efter att de hållit nationella tävlingar som skulle ha varit internationella.

Läs mer på Hippson.se
2020-09-25

Forskningskollen: Ovanligt med narkolepsi hos häst 

Narkolepsi hos hästar är extremt ovanligt och finns bara dokumenterat i några få raser. Oftast handlar det inte om narkolepsi utan andra orsaker till att hästen plötsligt faller ihop eller somnar.  

Läs mer på Hippson.se
2020-09-24

Webb-radio: Hästägare i chock efter ponnyn Alidas död

Som Hippson tidigare rapporterat om så fann man under måndagen en häst död på en gård i Jönköpings kommun. Sveriges radio P4 Jönköping har pratat med hästägaren Åsa Karlsson som fortfarande befinner sig i chock. 

Läs mer på Hippson.se
2020-09-24

Kandidat till Paralympics siktar på final i Senior Trophy

51-åriga Lena Malmström är en av fem ryttare som slåss om fyra platser till Paralympics nästa år. Nu försöker hon kvala till finalen av Dressage Power Senior Trophy i november.

Läs mer på Hippson.se
2020-09-24

Färre evenemang för polisryttarna - passar på att visa upp sig på stan

I samband med att det mobila poliskontoret befinner sig runt om i Blekinge har Polisrytteriet i Syd följt med ut i samhället. När ...

Läs mer hos Svt.se
2020-09-24

Fler möjligheter att kvala till Sverigeponnyn

Med över 400 starter från norr till söder har Sverigeponnyn vuxit till landets största cup för ryttare på C-ponny. Under säsongen 2020/2021 blir det 15 kvaltävlingar och finalen rids som vanligt under Gothenburg Horse Show.

Läs mer på Hippson.se
2020-09-24

Bella sköts i hagen – fortfarande ingen misstänkt

I juni hittades ridskolehästen Bella i hagen hos Hageby ridklubb, med en skottskada i magen. Hästen avlivades samma dag. Polisen menar att hon sköts på nära håll av ett finkalibrigt vapen, men ingen är misstänkt och nu läggs utredningen ner, skriver SVT.

Läs mer på Hippson.se
2020-09-24

Helgstrand satsar på ridsportutrustning

Helgstrand Dressage är ett företag med storslagna visioner. Nu kliver det växande hästimperiet även in på marknaden för ridsportutrustning när de köper Kingsland.

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2020-09-24

Mc-förare avled efter krock med hästtransport

En mc-förare krockade med en hästtransport på Jägersrovägen i Malmö på onsdagskvällen. Mannen fördes till sjukhus och avled under natten, skriver Sydsvenskan.

Läs mer på Hippson.se

 Tillbaka till Nyhetsarkivet