Muskö: Premiär för Arbottna Horse Show i sommar

Senaste nytt

2015-12-08

Muskö: Premiär för Arbottna Horse Show i sommar

Sommaren 2016 arrangeras Arbottna Horse Show, en tredagarstävling för flera discipliner på Muskö.

Läs mer i Nynäshamns Postensenaste nytt

2019-08-19

Video: Fågel satte svenska EM-hästens nerver på prov

I halvtid är Sverige är på bronsplats i EM-dressyren. Men allt kan hända, som när en fågel skulle testa Antonia Ramels och Brother de Jeus nerver genom att "parkera" inne på banan under ritten. Läs mer samt se klipp och bilder här.

Läs mer på Hippson.se
2019-08-19

EM: Svenska hopphästarna fick grönt ljus i besiktningen

EM-hopphästarna hade sin besiktning på måndagseftermiddagen. Alla de svenska hästarna gick igenom utan anmärkning. Hoppningen börjar på onsdag eftermiddag med...

Läs mer hos Svenska Ridsportförbundet
2019-08-19

Hästägare i Ljungby oroliga – tvingas ut på trafikerade vägar

Tidningen Smålänningen avslöjade tidigare i dag att det på den nya banvallsleden mellan Ryssby och Tutaryd, i Ljungby kommun, har satts upp skyltar om att det är förbjudet att rida där. Detta för att främja cykling och annat friluftsliv.
Hästägarna i trakten har reagerat starkt och menar att de i stället tvingas ut på landsvägar och motorvägar – där bilarna kan köra så fort som 90 kilometer i timmen.

Läs mer på Hippson.se
2019-08-19

Webbradio: Sverige trea efter första EM-dressyrdagen

Sverige har fått en stabil inledning på lagtävlingen i dressyr i ridsport-EM. Therese Nilshagen och hästen Dante Weltino Old belönades med 75,466 och det är...

Läs mer hos Sveriges Radio
2019-08-19

Lidköpings ridklubb vill ha ny belysning i ridhuset

Lidköpings ridklubb ansöker om bidrag för att byta belysning i ridhuset. Det är en kostnad på drygt en kvarts miljon kronor och...

Läs mer hos Lidköpingsnytt.nu
2019-08-19

Webbradio: Nuntorpsgymnasiet nystartar

I dag flyttar eleverna in på Nuntorps naturbruksgymnasium i Brålanda igen. En av de inriktningar som finns är "häst".

Läs mer hos Sveriges Radio
2019-08-19

Hon hoppas att hästterapin är här för att stanna

Bakom idéen med hästterapin står Henrika Jormfeldt, som är professor i omvårdnad på Högskolan i Halmstad. Enligt hennes resultat får...

Läs mer hos Svt.se
2019-08-19

Therese lyfte Sverige till medaljplats halvvägs genom GP

Therese Nilshagen och Dante Weltino OLD bjöd på en fin uppvisning inne på EM-arenan i Rotterdam, när det var dags för Grand Prix. Några missar blev det, trots det belönades de med starka 75,466 procent och förde upp Sverige till en bronsplats halvvägs genom lagtävlingen. Tyskland har tagit ledningen.

Läs mer på Hippson.se
2019-08-19

Video: Se Antonia Ramels mästerskapsdebut

Antonia Ramel och Brother de Jeu var först ut att representera Sverige i måndagens Grand Prix. De red i mål på fina 74,224 vilket nästan var personbästa. Se ritten här.

Läs mer på Hippson.se
2019-08-19

Femårsjubileum för stipendium till unghästutbildare

För femte året kommer Christina Sääfs minnesstipendium att delas ut till en unghästutbildare. Det delas ut under Billdal Horse Show i oktober och ansökan ska vara inskickad senast den 1 oktober.

Läs mer på Hippson.se
2019-08-19

Antonia Ramel: "Väldigt nöjd att han var med mig"

Det blev en riktigt fin inledning för Sverige under EM i Rotterdam. Antonia Ramel och Brother de Jeu var först ut i måndagens Grand Prix och de red i mål med 74,224 procent.

Läs mer på Hippson.se
2019-08-19

Video: Testar barbackahoppning i repgrimma

Vi kan inte låta bli att dela det här härliga klippet (missa inte att slå på ljudet!) från den talangfulla hoppryttaren Ebby Storm. Häromdagen testade hon att hoppa med halsring och repgrimma på sin Nougat – och bjuder både på ”fails” och lyckade hopp.

Läs mer på Hippson.se
2019-08-19

Forskarens åtta råd – så minskar du stressen i stallet

Är du tillbaka i ekorrhjulet efter semestern? Stress gör oss ofokuserade och spända, det påverkar hur vi rider och hur hästarna mår. Läs stressforskaren och B-tränaren Helena Schillers kloka råd.

Läs mer på Hippson.se
2019-08-19

Dressyr: Tät kamp om EM-medaljer – Sverige har chansen

Nu börjar ridsport-EM i Rotterdam, Nederländerna. Först ut är lagtävlingen i dressyr där Sverige vill försvara sitt EM-brons.

Läs mer hos Sveriges Radio
2019-08-19

Webb-tv: Mästerskapsdebutant inleder för Sverige

Dressyrens nationstävling som rids i Grand Prix inleder EM i Rotterdam – och Antonia Ramel och Therese Nilshagen är först ut för Sverige.

Läs mer hos Svt.se

 Tillbaka till Nyhetsarkivet