Webb-tv: Rolf-Göran Bengtsson gästar OS-studion

Senaste nytt

2012-08-09

Webb-tv: Rolf-Göran Bengtsson gästar OS-studion

SVT Play har lagt ut klippet på när Rolf-Göran Bengtsson gästade studion.

Läs mer i Svt Playsenaste nytt

2020-02-27

Zuidenwind Grand Prix-vinnare med nya ryttaren

Zuidenwind – som tidigare har tävlats av svenska Rose Mathisen – vann torsdagens trestjärniga Grand Prix med Akane Kuroki vid Adequan Global Dressage Festival i Wellington, Florida. 

Läs mer hos Dressage-News
2020-02-27

Charlotte Dujardin debuterar internationellt med Gio

Charlotte Dujardin kommer att göra internationell debut med sin framtidsstjärna Gio, detta vid tävlingarna i Hertogenbosch.

Läs mer hos Eurodressage
2020-02-27

Hingstarna AVN rekommenderar till Bruksprovets andra fas

Nu har Avelsvärderingsnämnden (AVN) gjort sin första gallring vid Bruksprovet på Grevagården. I den här listan presenteras vilka hingstar som går vidare till fas två, vilka som kallas till kvartssamtal samt vilka som inte rekommenderas vidare.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-27

Henrik von Eckermann 1,55-placerad i Doha

I helgen pågår ett femstjärnigt meeting i såväl hoppning som dressyr i Doha, Qatar. Henrik von Eckermann inledde tävlingshelgen med en femteplats i torsdagens högsta klass.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-27

Tobbe Larsson anordnar Käpphästens dag i Skåne

Tobbe Larsson har under flera år velat göra en stor käpphästtävling på sin gård. Nu ska idén äntligen bli verklighet. I sommar blir det "Käpphästens dag" vid två tillfällen på Tobbes gård i skånska Sjörup.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-27

Johanna och "Mazy" startar tävlingsåret i Doha

Johanna Due-Boje startar – liksom flera andra svenska dressyrryttare – tävlingsåret med meeting i Doha, Qatar. För Johanna är det första gången hon låter flyga en häst till tävling, men Mazy Klövenhöj har klarat resan bra.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-27

Ny åttaårig topphäst till Peder Fredricson

Peder Fredricson blir ny ryttare på den åttaåriga hingsten Catchar Mail. Den toppstammade hingsten har visat framfötterna i unghästklasser och är nu redo att ta sig an större uppgifter.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-27

Kvarkavaccin kan vara tillgängligt om ett år

Intervacc har lämnat in en ansökan om marknadsföringstillstånd för sitt kvarkavaccin Strangvac, detta till den europeiska läkemedelsmyndigheten...

Läs mer hos Veterinär Magazinet
2020-02-27

Marléne om tiden efter olyckan: "Har blivit bromsad"

Efter flera års kamp har förlamade Marléne Engstrøm vunnit en jätteseger mot Svenska ridsportförbundet, detta gällande tävlingsdispens för sin specialsadel. Se Expressens filmade intervju.

Läs mer hos Expressen
2020-02-27

Gretzer om hästföretagande: "Måste stå på många ben”

Hon har stenkoll på pengarna, tar tuffa beslut (men inga lån) och delar arbetslivet mellan olika uppdrag. Maria Gretzer berättar om sina 40 år som hästföretagare.
– Som företagare måste man veta att det inte tickar in en fet lön på kontot bara så där, det får man se till själv.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-26

Video: A-ponnyn "Flo" räddades upp ur hål i marken

Den lilla welshponnyn Boothsdale Starflower, som kallas "Flo", hade på något sätt fastat i ett hål i marken och fick räddas av en skicklig grävmaskinist.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-26

Äntligen är det fritt fram för Marléne att tävla igen

Hippson har tidigare skrivit om förlamade Marléne Engstrøm, som varje år har fått söka dispens hos Svenska ridsportförbundet för den specialsadel hon behöver för att kunna rida och tävla. En del år har hon beviljats dispens, andra inte. I år tröttnade hon – och gick ut i sociala medier och beskrev sin situation.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-26

Video: Mamma Elsa fick bästa födelsedagspresenten

När Rolf-Göran Bengtsson tävlar i Sverige finns ofta mamma Elsa på läktaren, så även under årets Gothenburg Horse Show. Söndagen var dessutom hennes födelsedag och vad kan vara en bättre present än en felfri runda och placering i världscupen för sonen? Se hennes glädje när Rolf-Göran med Cassilano Jmen sätter klassens första nolla.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-26

Nya hinder och ny tävlingsform i Falsterbo Hunting

Det blir flera nyheter när det är dags för publikfavoriten Falsterbo Hunting i sommar. Arrangören har tagit hjälp av Jan Jönsson, Staffan Lidbeck och Mats G. Andersson för att göra klassen ännu bättre. Bland annat blir det en lagtävling och flera nya hinder.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-26

Kvinna döms för djurplågeri – hästar saknade mat och vatten

En kvinna i 50-årsåldern döms för djurplågeri, efter att hennes hästar gått utan mat och vatten. Tingsrätten dömer henne till villkorlig dom och dagsböter.

Läs mer på Hippson.se

 Tillbaka till Nyhetsarkivet