Webb-tv: Rolf-Göran Bengtsson gästar OS-studion

Senaste nytt

2012-08-09

Webb-tv: Rolf-Göran Bengtsson gästar OS-studion

SVT Play har lagt ut klippet på när Rolf-Göran Bengtsson gästade studion.

Läs mer i Svt Playsenaste nytt

2019-10-16

Video: Putsa stövlarna glansiga som Beezie Madden

När den amerikanska toppryttaren Beezie Madden putsar stövlarna använder hon sig av så lite produkter som möjligt. I det här klippet visar hon hur hon steg, för steg får den där riktig glansiga finishen.

Läs mer på Hippson.se
2019-10-16

Ulla Håkanson om reaktionerna när hon bytte gren

Dressyresset Ulla Håkanson, snart 83 år, har en minst sagt lång meritlista och än är hon aktiv dressyrryttare på högsta nivå. För SVT Sport berättar hon om hur allt en gång började – och att hon än inte har några planer på att sluta.

Läs mer på Hippson.se
2019-10-16

Hannah och Karolina på hästjobb i Storbritannien

Efter att Hannah Karlsson och Karolina Jansson tagit studenten i somras ville de testa på att jobba med hästar utomlands. Nu bor och arbetar de på en hästgård i North Devon, Storbritannien.
– Det är som att vara au-pair, fast vi jobbar med hästar, säger Karolina.

Läs mer på Hippson.se
2019-10-16

Suarez, Kannatol och Baloé HP populäraste hingstarna

Swedish Warmblood Association (SWB) har publicerat den preliminära statistiken för avelssäsongen 2019. Sezuan-sonen Suarez toppar listan, följd av de två hopphingstarna Kannatol och Baloé HP.

Läs mer på Hippson.se
2019-10-16

Video: När man är supertaggad på att få komma ut i hagen

Det här bedårande fölet, som i klippet bara är några dagar gammalt, tar internet med storm. Tehya och hennes mamma kunde inte komma ut i hagen dagen innan på grund av ett oväder. Så nu är fölungen verkligen ett litet energiknippe. Tehya och hennes mamma bor på Rainbow Meadows Equine Rescue i USA. De som driver stället tar hand om vanvårdade och övergivna hästar och ser till så att de kommer till bra hem i framtiden.

Läs mer på Hippson.se
2019-10-16

Nilshagen och Langehanenberg klara för Friends

Therese Nilshagen och tyska stjärnan Helen Langehanenberg är klara för Saab Top 10 Dressage i Friends arena.
– Det känns jättebra. Stockholm är den bästa inomhustävlingen, säger Therese.

Läs mer på Hippson.se
2019-10-16

Dressyr: Herning inleder världscupsäsongen

För 13:e året i rad inleder danska Herning världscupsäsongen i dressyr, och när tävlingarna drar i gång i helgen får spetstruppens Rose...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2019-10-16

Han har målat världens största dalahäst mitt i New York

När gatukonstnären Shai Dahan flyttade från Los Angeles till Sverige förälskade han sig i dalahästen. Nu har han precis avslutat sitt drömprojekt – en 18 meter hög dalahäst målad på en husfasad mitt i New York. Här berättar konstnären om varför hästen är ett återkommande motiv i hans verk.

Läs mer på Hippson.se
2019-10-16

Kvarka – mindre stall utanför Kungsbacka isolerat

Ett mindre stall i Vallda utanför Kungsbacka är isolerat, då en ponny har insjuknat i kvarka.

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2019-10-16

Snart dags för sadelvecka – lägg in din annons redan i dag

Vecka 43 är det dags för en ny sadelvecka hos Hippson. Det innebär att sadelannonser från Hippson Market kommer att lyftas fram på Hippson.se såväl som i Hippsons sociala mediakanaler. Se till att utnyttja den extra exponeringen och lägg in din sadelannons redan i dag.

Läs mer på Hippson.se
2019-10-15

Skånsk drömgård skapad av OS-medaljör till salu

Finnhults gård utanför Höör är en sagolik idyll vid Ringsjöns strand. Sveriges första kvinnliga svenska mästare i dressyr – Ninna Swaab – skapade här ett ridcentrum och efterföljande ägare har fortsatt arbetet med att bevara den anrika gården och dess själ.

Läs mer på Hippson.se
2019-10-15

Video: Förverkligade drömmen – red utan sadel och träns

Hoppryttaren Erica Johansson tycker att det är viktigt att bygga en relation till sina hästar. Häromdagen tog hon det hela ett steg längre – och hoppade upp på sin tävlingshäst utan både sadel och träns. Här berättar hon mer om hur hon förverkligat drömmen.

Läs mer på Hippson.se
2019-10-15

Fråga experterna: Skillnad på mineralbalja och pellets?

Hippsons foderexpert har fått en läsarfråga om vilken skillnad det är på mineralpellets och mineralbalja. Hon svarar och ger tips kring tankesätt.

Läs mer på Hippson.se
2019-10-15

Boråsryttare belönades av stiftelse

Två Boråsryttare fick stipendier när pengar ur Walter Kuusks stiftelse delades ut i helgen, en tidigare elitryttare som är tillbaka på...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2019-10-15

Dags för världscuppremiär – minns ni förra årets superstart?

I helgen är det äntligen dags. Världscupsäsongen drar i gång och precis som förra året går första omgången i Oslo. Ni minns väl hur bra det gick förra året? Då vann Douglas Lindelöw och Zacramento. I år är Douglas tillbaka i Norge. På plats finns även Peder Fredricson, Henrik von Eckermann och Evelina Tovek. Angelica Augustsson rider kringklasserna. SVT sänder direkt från alla världscuptävlingar i hoppning.

Läs mer på Hippson.se

 Tillbaka till Nyhetsarkivet