Webb-tv: Rolf-Göran Bengtsson väljer bort världscupfinalen

Senaste nytt

2015-03-01

Webb-tv: Rolf-Göran Bengtsson väljer bort världscupfinalen

Rolf-Göran Bengtsson och Casall plockade världscuppoäng genom andraplatsen i söndagens sista deltävling. Men det blir ingen final.

Läs mer i Sportnytt SVTsenaste nytt

2020-01-25

Veckans tävling: Vinn fyra fodersäckar från Hippo

Dags att fylla på kraftfoderförrådet, eller vill du kanske prova en ny sort? I veckans tävling, som arrangeras i samarbete med Svenska Foder, har du chans att vinna fyra säckar HippoBas Basic.

Läs mer på Hippson.se
2020-01-24

Hoppning: Stephanie och Henrik tävlar i Amsterdam

Henrik von Eckermann och Stephanie Holmén tävlar i Amsterdam den här helgen och Stephanie knep en placering på fredagskvällen. På lördag är det dags för Grand Prix och på söndagen står det världscuppoäng på spel. 

Läs mer på Hippson.se
2020-01-24

Video: Legendaren Scandic får fredagsfeeling

Ni minns väl Scandic, Patrik Kittels pensionerade tävlingskamrat? Tillsammans med Patrik har Scandic en fantastisk karriär bakom sig där han bland annat har deltagit i världscupfinaler, gått OS och tagit EM-brons i Rotterdam 2011. Detta innan han avtackades år 2016 inne på stora gräsbanan i Falsterbo. Här bjuder 21-åringen på äkta fredagsfeeling med en härlig galopp i gräshagen på hemmaplan!

Läs mer på Hippson.se
2020-01-24

Isabell Werth vann Amsterdam World Cup GP

AMSTERDAM, Jan. 24, 2020-Isabell Werth rode Weihegold OLD to victory in the World Cup Grand Prix Friday, holding off a challenge from...

Läs mer hos Dressage-News
2020-01-24

Distriktet ställer sig bakom förlamade Marléne

Tidigare i veckan berättade Hippson om förlamade Marléne Engstrøm, som av SvRF centralt nekas dispens för att kunna tävla med sin specialsadel. Skånes ridsportförbund ställer sig nu bakom henne, och ifrågasätter hanteringen av ärendet.

Läs mer på Hippson.se
2020-01-24

Bråk i stall resulterade i polisanmälningar

Polisen i Sundsvall larmades om en misshandel i går morse på Bergsåker, det skriver Sundsvalls Tidning. Totalt tre personer var inblandade...

Läs mer hos Sulkysport
2020-01-24

Så ger du korrekt rehab för rätt häst och skada

Med hjälp av rehab kan många återkommande skador hos hästar undvikas. Vilken typ av rehab som passar bäst...

Läs mer hos Tanalys
2020-01-24

Umeå: Hästen Midas kan ha blivit knivskuren

Hästägaren Tina Andersson i Rödåsel utanför Umeå gjorde en hemsk upptäckt under tisdagen. Hästen Midas hade ett stort sår på halsen och...

Läs mer hos Svt.se
2020-01-24

Första treåriga utbildningen till hovslagare avslutad

Under torsdagen examinerades 16 nyblivna hovslagare från Biologiska yrkeshögskolan i Skara. Det är första gången som en treårig...

Läs mer hos Cision
2020-01-24

Lera skapar problem för hästens hovar

Blötvädret skapar problem för hästägare och deras hästar. Hästarnas hovar är nämligen känsliga för leran de tvingas gå runt i.

Läs mer hos Sveriges Radio
2020-01-24

Avelshingsten Kannan har avlidit – blev 28 år gammal

En av världens mest framstående avelshingstar, Kannan, har avlidit. Han blev 28 år gammal och lämnar efter sig en rad avkommor som presterar på toppnivå.

Läs mer på Hippson.se
2020-01-24

Ny ridsportanläggning på gång i Norrtälje

Alliansens politiker i Norrtälje vill bygga en ny ridsportanläggning. I en debattartikel skriver de om satsningen på det som skulle kunna bli ett nationellt utvecklingscentrum för ridsporten.

Läs mer på Hippson.se
2020-01-24

Steffi om grunderna för att lyckas: "Skapa förtroende"

Förbered hästen för uppgiften, få den avslappnad och undvik därmed problem. Lär känna din häst och skapa förtroende. Detta var några av Stephanie Holméns budskap under en clinic i Östersund.

Läs mer på Hippson.se
2020-01-23

Risk för världscupfiasko: "Ser inte jättebra ut"

Så här långt är det en av de skralaste inomhussäsongerna på flera år för svensk hoppsport. Fortsätter det lika illa avgörs...

Läs mer hos Göteborgs-Posten
2020-01-23

Tinne och Caroline skördar framgångar i Wellington

Tinne Vilhelmson Silfvén och Esperance tog hem segern i en Intermediare II-klass i Florida under torsdagen. Även Caroline Darcourt var placerad på andra plats i en Grand Prix i Wellington, USA. 

Läs mer på Hippson.se

 Tillbaka till Nyhetsarkivet