Ridsporten var mest populär på sociala medier under OS

Senaste nytt

2012-08-14

Ridsporten var mest populär på sociala medier under OS

Ridsporten hade flest följare hos Twitter under en uppmätt vecka innan årets OS i London. 1025 följde ettan ridsport, 1021 tvåan simning och 845 trean volleyboll.

Läs mer i Hästmagazinetsenaste nytt

2020-05-31

Ryttare får mer än fotbollsspelare -- vid samma skada

Idrottare får helt olika belopp för skadeersättningen genom sina försäkringar, beroende på vilken sport de utövar. Exempelvis kan gymnaster och ryttare få högre ersättning än fotbollsspelare och tyngdlyftare — vid samma typ av skada. Det framgår av en undersökning från insurtechbolaget Insurello som har gått igenom villkoren i försäkringar för amatöridrottare.

Läs mer hos SakandLiv
2020-05-31

Mäktigt väderfenomen mitt under hoppträningen: "Häftigt!"

När hopptränaren Michael Schultz i helgen höll träningar i Piteå fick han rätt som det var en naturupplevelse.
– Det var riktigt häftigt hur den byggdes upp, vilka krafter med en luft- och sandpelare ända upp till molnen, säger han till Hippson.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-31

Juniorryttare tar över Jeanna Högbergs Duendecillo P

Tillsammans med Jeanna Högberg har Duendecillo P haft stora framgångar på dressyrbanan. Nu ska den 16-åriga hingsten få trappa ner något, det är den finska junioren Tuisku Lamberg som tar över tyglarna.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-31

Webbradio: Äkta hästkraft klipper Linköpings gräsmattor

För att klippa stadens gräsmattor använder Linköpings kommun numera sig av hästar. En arbetsuppgift som sker dagligen, då omkring 100 000 kvadratmeter ska klippas.
P4 Östergötland träffade Rickard Samelius och den 18-åriga nordsvensken Gutta.
– Det är ett väldigt trevligt infall och många stannar och pratar, säger Rickard till radion.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-31

Helgstrand säljer hästar i nytt prissegment

Helgstrand Dressage lanserar en ny grupp försäljningshästar. Det är hästar som inte fullt ut passar företagets primära målgrupp av (penningstarka) kunder – men som ändå har kapacitet att bli bra tävlingshästar.

Läs mer hos Ridehesten.com
2020-05-31

Lina Dolk: "Känns jätteskönt och kul att få visa upp hästarna"

Från och med 14 juni är det fritt fram att arrangera hästtävlingar på alla nivåer och i alla grenar, under förutsättning att myndigheternas rekommendationer efterföljs. Lina Dolk är en av ryttarna som välkomnar beskedet.

Läs mer hos Sveriges Radio
2020-05-31

Fråga experterna: Jäst – samma för människa som för häst?

Hippsons expert Eva Dahlström har fått en läsarfråga om B-vitamin i foderjäst. En hästägare undrar om det går lika bra att ge de jästtillskott som saluförs till människa.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-30

Video: Ridskolehästarna fick oväntat älgbesök i hagen

Tidigare i veckan fick några av hästarna på Tyresö ryttarförening besök av två långbenta älgar. Besökarna togs emot med stor spänning. 
– Några ston blev lite upprörda och nyfikna, men det var ganska lugnt i hagarna. Vi har en hel del hjort och rådjur som rör sig hos oss och även rävar, men det är första gången vi ser älgar här. Det var fjolårskalvar som verkade lite förvirrade och vad vi förstod så hade de varit runt i Tyresö under gårdagen, säger Nina Ström.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-30

Expertsvar: Kan hästar vara känsliga för gluten?

Efter att hästen har fått två kolikanfall börjar ägaren fundera på om även hästar kan vara känsliga för gluten. Hippsons expert svarar.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-30

Webb-tv: Sara Li Vestberg bjuder på rolig ridövning

Hoppryttaren och C-tränaren Sara Li Vestberg tipsar i klippet om en övning som tränar både hästens rakriktning och uppmärksamhet, såväl som ryttarens tajming och fokus. Det blir små skutt både på rakt och böjt spår.
– Jag har haft den på alla mina träningar i veckan och det har gett superresultat, säger Sara.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-30

Sadelstölder i Värmland – polisen utreder två inbrott

På kort tid har två sadelstölder inträffat i Värmland. Under natten till lördagen hade någon brutit sig in i ett stall söder om Kristinehamn, rapporterar Sveriges Radio.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-30

Tävling: Vinn presentkort på Kraffts profilprodukter

Schabrak, jacka eller kanske ett pannband? I veckans tävling, som arrangeras i samarbete med Krafft, har du chans att vinna ett presentkort att shoppa valfria produkter för.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-29

Planer på medlemsägt djursjukhus lägg ned

För drygt två år sedan lanserades planerna på ett medlemsägt djursjukhus, Robin Hoods djursjukhus. I dagarna har de som satsat pengar i...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2020-05-29

Emma Kåberg säljer sin NM-ponny

Dusty är till salu. Emma Kåberg letar nu efter en ny ägare till "Prinsen" som har tagit henne från höga klasser i hoppning till NM i...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2020-05-29

Caroline Holm är "Årets hästföretagare 2020"

För tredje året har "Årets hästföretagare" utsetts av Hästföretagarcentrum. I år fick Stall Caroline Holm AB ta emot priset.
– Jag ser verkligen fram emot att få fortsätta utvecklas, säger Caroline.

Läs mer på Hippson.se

 Tillbaka till Nyhetsarkivet