Sylve Söderstrand: ”Föryngringen vår stora utmaning...”

Senaste nytt

2015-02-26

Sylve Söderstrand: ”Föryngringen vår stora utmaning...”

Ingen Rolf-Göran Bengtsson, 52, i årets EM-lag. Det öppnar nya möjligheter för svensk hoppsport.
– Vår stora utmaning är föryngringen, säger förbundskapten Sylve Söderstrand.

Läs mer i Aftonbladetsenaste nytt

2019-10-13

Video: Därför är zebrafölet Tira svart med vita prickar

För några veckor sedan tog ett prickigt zebraföl vid namn Tira internet med storm. Att fölet är svart med vita prickar, i stället för klassiskt zebrarandigt, beror på en pigmentrubbning – och i det här klippet beskrivs genetiken bakom fenomenet. 

Läs mer på Hippson.se
2019-10-13

Totalseger för fälttävlanslaget i Nations Cup-finalen

Det blev ingen topplacering för det svenska fälttävlanslaget vid den avslutande Nations Cup-tävlingen i helgen. Men trots det blev det ändå en vinst totalt, tack vare de tidigare resultaten i serien.

Läs mer på Hippson.se
2019-10-13

Westerntävling lockade både deltagare och publik

Extreme cowboy racing är en tävlingsgren där det gäller att klara hinder som kan finnas ute i naturen eller på en westernranch, exempelvis lassokastning. I lördags var det tävlingar vid Askersundsby.

Läs mer hos Sydnärkenytt
2019-10-13

Räddningstjänsten hjälpte häst ur vattendrag

Under söndagsmorgonen fick räddningstjänsten rycka ut på ett larm utanför Lidköping. En häst hade fallit i vattnet.

Läs mer hos Sveriges Radio
2019-10-13

Körde på polishäst – åtalas för vårdslöshet i trafik

Den kvinnliga bilist som kolliderade med en polishäst i centrala Stockholm i somras åtalas nu för vårdslöshet i trafiken. Kvinnan nekar till brott.

Läs mer på Hippson.se
2019-10-13

Stolpe ut för svenskarna i GP:n på lånade hästar

Det var inte de svenska hoppryttarnas dag när Grand Prix-klassen avgjordes i Peking. Förra året stod Henrik von Eckermann högst upp på prispallen, men i år var det Penelope Leprevosts tur.

Läs mer på Hippson.se
2019-10-13

Ny stambok för lipizzanerhästar utgiven – efter 20 år

En ny stambok för svensk lipizzaneravel ges nu ut. Det är den första stamboken på 20 år och den omfattar alla hingstlinjer och stofamiljer som är verksamma i Sverige i nuläget.

Läs mer på Hippson.se
2019-10-13

Bra svenskhelg i Strzegom

Som vanligt var det en stor svensk trupp som styrde mot polska Strzegom när det arrangerades fälttävlan på allt från enstjärnig nivå upp...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2019-10-13

Björn Berg vill doktorera i hovslageri: ”Finns behov av experter”

Han var den enda som var meriterad nog att bli tillfrågad. Och nu är han den enda svenska hovslagaren som läser en internationell masterutbildning. I sin forskning kommer Björn Berg att titta på föl som genom aveln har fått allt längre ben – och som inte längre får plats i stoets livmoder.

Läs mer på Hippson.se
2019-10-13

Fälttävlan: Tung dag i lerig terräng på Nations Cup

Lördag red ryttarna terrängen i Nations Cup i Nederländerna. För det svenska laget har resultatet varit långt sämre än man hoppats på – men lagkaptenen har fortfarande hopp om totalsegern.

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2019-10-12

Henrik von Eckermann vann i Peking på lånad häst

Flera av världens toppryttare är på plats i Peking, Kina, för att rida ett meeting på lånade hästar. För Henrik von Eckermann blev det en härlig inledning på helgen, när han och hans nyfunna tävlingskamrat både var felfria och presterade den snabbaste tiden individuellt i lördagens klass.

Läs mer på Hippson.se
2019-10-12

Peder Fredricson lämnade över hästen Fredricson

Tidigare i år höll Föreningen för den beridna högvakten en tävling där namnet på "Hela Sveriges häst" röstades fram. Svenska folket gav hästen namnet Fredricson. Under lördagen var Peder själv på plats i Stockholm för att lämna över fyrfota Fredricson till den beridna högvakten.

Läs mer på Hippson.se
2019-10-12

Video: Nyfikna fölet Milo räds inte paraplyet

Milagro de Amor är bara fem månader, men han visar redan att han är en tålig liten herre. Matte Angelique Mårtensson berättar att namnet betyder kärlekens mirakel och Milo, som han kallas, är hennes första uppfödning.

Läs mer på Hippson.se
2019-10-12

Hästjobb: Stall Linell söker unghästutbildare

Stall Linell, utanför Löddeköpinge i Skåne, drivs av Lina och Fredrik Linell. De arbetar med avel, utbildning och tävling av hopphästar. Nu söker de personal till sin verksamhet.

Läs mer på Hippson.se
2019-10-12

Fälttävlan: Kolla in terrängbanan i Nations Cup

Årets Nations Cup-final i fälttävlan avgörs i Boekelo, Nederländerna, i helgen. Sverige har ett lag på plats. Kolla in terrängbanan i klippet från arrangören. 

Läs mer på Hippson.se

 Tillbaka till Nyhetsarkivet