Tunga EM-avslutet för Sandra - hästen fick avlivas

Senaste nytt

2013-09-02

Tunga EM-avslutet för Sandra - hästen fick avlivas

Det blev ett sorgligt avslut på EM i fälttävlan. Sandra Gustafssons häst Top Select, som skadade sig svårt under terrängprovet, fick avlivas på söndagen.

Läs mer i Expressen


senaste nytt

2021-02-27

Hovrätten beviljar prövning i tränarmålet

Svenska ridsportförbundet valde att överklaga tingsrättens dom i målet gällande SvRF och en tränares indragna diplomering. Nu står det klart att det blir en ny rättegång, eftersom Svea hovrätt beviljat prövning i målet.

Läs mer på Hippson.se
2021-02-27

Dagens bok: Hoppning med Hippson – 25 % rabatt

Idag (27/2) kan du köpa samlingsvolymen Hoppning med Hippson med 25 % rabatt i vår bokrea. Dessutom helt utan extra fraktkostnad. I den hittar du mängder med övningar och tips från Sveriges mest namnkunniga ryttare och tränare.

Läs mer på Hippson.se
2021-02-26

Finalen i Sverigeponnyn flyttas till Strömsholm

Finalen i Sverigeponnyn, som skulle arrangerats under Billdal Horse Show 26-28 mars, kommer inte kunna genomföras på grund av de nya covid-19 restriktionerna. Nu är finalen framflyttad med nytt datum och ny tävlingsplats.

Läs mer på Hippson.se
2021-02-26

Hippson-TV: Fredag, vårkänslor och spring i benen

Vad är härligare än ett urgulligt föl med spring i benen? Gör nu som fölungen och sätt full fart mot helgen. 

Läs mer på Hippson.se
2021-02-26

Hoppning: Evelina Tovek placerad i 1,60-klass

Framgångarna för de svenska ryttarna i Doha fortsätter. På fredagens kväll var Evelina Tovek och Dalila de la Pomme felfria i både grundomgång och omhoppning, vilket ledde till en fin placering. 

Läs mer på Hippson.se
2021-02-26

Peder Fredricson vann 1.50 med Hansson WL

Flera svenskar är på plats i Doha och tävlar och de fortsätter att leverera fina resultat. Under fredagens tidshoppning hade vi en svensk högst upp på pallen. 

Läs mer på Hippson.se
2021-02-26

145 ridsportföreningar tilldelas krisstöd

130 miljoner kronor ges i kompensationsstöd till 2000 föreningar och 31 specialidrottsförbund med distrikt, för effekter av corona under hösten och vintern 2020. 145 ridsportföreningar har fått beviljat stöd.

Läs mer på Hippson.se
2021-02-26

Alla tävlingar för barn ställs in från 1 mars

Under torsdagen kallade Svenska Ridsportförbundet in till en digital pressträff angående de nya restriktionerna Folkhälsomyndigheten meddelade i onsdags (24/2). Där meddelades att från 1 mars kommer alla tävlingar för barn att ställas in. 

Läs mer på Hippson.se
2021-02-26

Henrik von Eckermann: "Hästarna känns väldigt fräscha

Henrik von Eckermann har tagit sig från tävlingarna i Wellington till Doha där han igår kammade en fin andraplats i en 1.45-tidshoppning med stoet Carlotta. Nu väntas fler starter innan resan går tillbaka till Wellington. För Hippson berättar han om sina planer och om hur det är att resa under dessa tider.

Läs mer på Hippson.se
2021-02-26

Djurförbud för ung kvinna som tände eld på en hästs täcke

Under 2019 tände en kvinna eld på ett täcke som låg på en häst. Förra året dömdes hon för djurplågeri och skadegörelse och nu har även länsstyrelsen beslutat att hon ska beläggas med djurförbud. 

Läs mer på Hippson.se
2021-02-26

Lösgörande övning med fokus på avspändhet och rakriktning

Hopptränaren och unghästutbildaren Amanda Ericsson ger här tips på en ridövning där fokus ligger på ryttarens tajming samtidigt som hästen blir både lösgjord och rakriktad.

Läs mer på Hippson.se
2021-02-26

Dagens bok: Träna hästen med bommar – 25 % rabatt

Idag (26/2) kan du köpa övningsboken Träna med bommar 25 % rabatt i vår bokrea. Dessutom helt utan extra fraktkostnad. I den hittar du 31 inspirerande bomövningar från både hopp- och dressyrinriktade ryttare och instruktörer.

Läs mer på Hippson.se
2021-02-25

Patrik Kittel missar fredagens Grand Prix i Doha

Patrik Kittel är en av de svenska ryttarna som är på plats i Qatar för att tävla i helgen. Men under torsdagskvällen kom beskedet att han missar fredagens Grand Prix.
– Welly kan ha ätit kontaminerat foder innan hon åkte, skriver ryttaren på Facebook.

Läs mer på Hippson.se
2021-02-25

Dubbelt svenskt på pallen i Doha

Flera svenska hopp- och dressyrryttare är i Doha för femstjärniga tävlingar. På torsdagen visade både Henrik von Eckermann och Peder Fredricson framfötterna.

Läs mer på Hippson.se
2021-02-25

Digitala Pay-per-view biljetter släpps till GHS

Det blir ett minst sagt annorlunda Gothenburg Horse Show i år. Ingen fysisk publik på plats, men däremot släpper arrangören nu biljetter till det nya digitala konceptet GHS-Live. Tittarna kan följa eventet hemifrån – med både tillgång till tävlingarna, warm-up arenan och djupare intervjuer.

Läs mer på Hippson.se

 Tillbaka till Nyhetsarkivet