Tunga EM-avslutet för Sandra - hästen fick avlivas

Senaste nytt

2013-09-02

Tunga EM-avslutet för Sandra - hästen fick avlivas

Det blev ett sorgligt avslut på EM i fälttävlan. Sandra Gustafssons häst Top Select, som skadade sig svårt under terrängprovet, fick avlivas på söndagen.

Läs mer i Expressensenaste nytt

2019-04-24

Ludger Beerbaums topphäst Chiara har gått bort

Under onsdagen meddelade Ludger Beerbaum att hans tidigare topphäst Chiara 222 har gått bort. Tillsammans fick de många fina framgångar och teamet sörjer nu det talangfulla stoet.

Läs mer på Hippson.se
2019-04-24

Dressyrtalanger får hjälp att nå toppen

Förra helgen hade Dressage Power Academy sin första avsuttna träff. Utbildningen är den första i sitt slag och riktar sig till...

Läs mer hos Kkuriren.se
2019-04-24

Gästblogg: Ha en exit-plan om det börjar brinna

Charlotte Lundgren är filosofie doktor i kommunikation och samtalsforskning vid Linköpings universitet. Hon har varit delaktig i ett projekt för att föra universitets- och hästvärlden närmare varandra. I samband med de ...

Läs mer på Hippson.se
2019-04-24

Larm om djurräddning – häst har fastnat med benet

Larmet om djurräddningen inkom till SOS Alarm vid 07.39 på onsdagen. Enligt de första...

Läs mer hos Dala-Demokraten
2019-04-24

Video: Zettermans Lucky Lisa ett sto med kämparglöd

Alexander Zetterman och nioåriga SWB-stoet Lucky Lisa (f. 2010 e. Heartbeat ue. Lux Z uppf. Nygårdens stuteri och veterinärpraktik HB) kom fyra i trestjärniga GP-debuten i påskhelgen. Det efter att ha varit felfria i såväl grundomgång som omhoppning.

Läs mer på Hippson.se
2019-04-24

Fyra välmeriterade dressyr- och hopptränare får stort A

Fyra tränare har av Svenska ridsportförbundet utsetts till A-tränare. Det är de tre dressyrtränarna Gunilla Byström, Kristian von Krusenstierna och Mads Hendeliowitz samt hopptränaren Ann-Sofie Oscarsson-Hellsing.

Läs mer på Hippson.se
2019-04-24

Minihästen Akilles nominerad till Årets vårdhjälte

Den amerikanska miniatyrhästen Akilles har ett viktigt uppdrag inom vården. Där sprider han glädje till såväl gammal som ung – och nu har han nominerats till ”Årets vårdhjälte 2019”.

Läs mer på Hippson.se
2019-04-24

Hon hjälper hästägare att minska utsläpp av fosfor

Höga nivåer av fosfor från hästgödsel medverkar till övergödning, sämre vattenkvalitet och syrebrist i vattnet. I sitt arbete som vattenrådgivare vill Cassandra Telldahl Bjelkelöv hjälpa hästägare att minska utsläppen.

Läs mer på Hippson.se
2019-04-24

Insändare: "Jag gråter för ridsporten på Gotland"

Jag gråter för ridsporten på Gotland, skriver signaturen "Birgitta, före detta elev" och fortsätter: Jag gråter för Rävhagens ridskola. Jag gråter för WRK. Allra mest gråter jag för alla barn och...

Läs mer hos Helagotland.se
2019-04-23

Alexander Zetterman och Lucky Lisa topplacerade i 1,55-debut

Tävlingarna i Tyskland avslutades snyggt för Alexander Zetterman. I 1,55-debuten med Lucky Lisa blev det en framskjuten GP-placering.

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2019-04-23

Att ge dem butta var att ”göra äldre tävlingshästar en tjänst”

Från i dag, tisdag, finns Hippsons vårnummer i butik. Temaartikeln handlar om begreppet ”häst i tävlingsmässigt skick”, vad innebär det? Här kan du läsa chefredaktör Anki Yngves ledare om vikten av funktionärer som vågar och har mandat att stå på sig.

Läs mer på Hippson.se
2019-04-23

Veckans gård: Exklusiv ridanläggning med anrikt boende

Strax utanför skånska Sjöbo finns en imponerande ridanläggning i toppklass till salu. Här finns det två stall med totalt 22 boxar, ridhus, uteridbana samt rundbana. I det anrika kvarnhuset finns två separata lägenheter som är smakfullt renoverade. 

Läs mer på Hippson.se
2019-04-23

Hästveda: Hästgård brann ner – hästarna räddade

Ett flertal kraftiga bränder har härjat i Skåne under tisdagen. En av bränderna började som en skogsbrand, men spred sig sedan till ett stall som blev övertänt.

Läs mer på Hippson.se
2019-04-23

Upptäckten räddade stallet från brand

Strax före klockan 19.00 på måndagskvällen larmades räddningstjänsten i Kisa till en stallbrand i kommunen. Rådigt ingripande från två...

Läs mer hos VT.se
2019-04-23

Video + intervju: "Sparven" + Crusader Ice = sant

Under påskhelgen fick Stephanie Holméns tävlingskamrat Flip’s Little Sparrow ett litet hingstföl, via embryotransfer. Pappa är ingen mindre än superhingsten Crusader Ice, som Stephanie också har tävlat. "Steffi" hoppas att fölet har ärvt många positiva egenskaper från sina föräldrar.

Läs mer på Hippson.se

 Tillbaka till Nyhetsarkivet


Galleriet på Hippson Market