Tunga EM-avslutet för Sandra - hästen fick avlivas

Senaste nytt

2013-09-02

Tunga EM-avslutet för Sandra - hästen fick avlivas

Det blev ett sorgligt avslut på EM i fälttävlan. Sandra Gustafssons häst Top Select, som skadade sig svårt under terrängprovet, fick avlivas på söndagen.

Läs mer i Expressensenaste nytt

2019-07-18

Sverige vinner Nations Cup i Aachen – vilken bragd!

Vilken fantastisk form det svenska hopplaget är i. Under torsdagskvällen vann de den prestigefyllda lagtävlingen i tyska Aachen – med hela världseliten på plats. Hatten av och läs mer i här!

Läs mer på Hippson.se
2019-07-18

Legendaren John Whitaker visar fortfarande formen

Namnet John Whitaker går nog ingen omärkt förbi – och 64 år gammal är han "still going strong" i sadeln. Senast i förra veckan imponerade han på hemmapubliken under Great Yorkshire Show med en snygg omhoppning, som räckte till en tredjeplacering.

Läs mer på Hippson.se
2019-07-18

Young rider-ryttare nominerade till distans-VM i Italien

Landslagsledare Yvonne Ekelund meddelade på torsdagen vilka ryttare som är nominerade till VM i distansritt för young rider.

Läs mer hos Svenska Ridsportförbundet
2019-07-18

Häst gick ner sig i Höje å – räddad efter stor insats

Under torsdagen gick en häst ner sig i Höje å utanför Lund. Djurlivräddare fick rycka ut för att rädda den ur vattnet.

Läs mer hos Sydsvenskan
2019-07-18

Webbradio: Fullt fokus inför ponny-SM i dressyr

Ponny-SM i dressyr avgörs i helgen hos Björbäcks ryttarförening. Radion har träffat en SM-ryttare och en ryttare som startar i Mats Mellbergs P12.

Läs mer hos Sveriges Radio
2019-07-18

Dressyr och fälttävlan: Dubbla ponny-SM i helgen

I helgen hålls det både ponny-SM i dressyr och ponny-SM i fälttävlan. Björbäcks ryttarförening är värd för ponnyernas SM i dressyr som också har...

Läs mer hos Svenska Ridsportförbundet
2019-07-18

Förmiddagsradio sände från systrarna Elfstrands stall

Torsdagens förmiddagsprogram i P4 Skaraborg sändes från systrarna Elfstrands stall i Naum utanför Vara. Under hela programmet hängde programledaren Emmy Rydstrand i stallet med Emma och Anna – där de bland annat pratade häst, sociala medier och entreprenörskap. Lyssna på hela avsnittet här.

Läs mer på Hippson.se
2019-07-18

Svenska dressyrlaget på fjärde plats i halvlek

Under torsdagen reds den första klassen i dressyrens Nations Cup under stortävlingarna i Aachen. Efter en runda ligger det svenska laget i mitten av resultatlistan.

Läs mer på Hippson.se
2019-07-18

Rotterdam: Paradressyrlaget till EM uttaget

Förbundskapten Agneta Aronsson har presenterat paradressyr-truppen som representerar Sverige vid EM i Rotterdam. Ankare i laget blir rutinerade Louise Etzner Jacobsson som tog både silver och brons vid senaste EM i Göteborg.

Läs mer på Hippson.se
2019-07-18

Ny ridanläggning byggs i Malmö för jämställd idrott

Kommunen har i flera år arbetat strategiskt med att skapa goda förutsättningar för ridsporten att växa i Malmö. Som en del i det arbetet...

Läs mer hos Byggnyheter.se
2019-07-18

Inga begränsningar av antalet starter internationellt

Filmklippet där en amerikansk ryttare startar en derbyklass med samma häst som han vann Grand Prix med dagen före har fått stora reaktioner. Många ifrågasätter omdömet hos ryttaren och andra ryttare i liknande situationer och efterfrågar vad som egentligen gäller. Får man starta hur många gånger som helst med samma häst?

Läs mer på Hippson.se
2019-07-18

Expertsvar: Häst har börjat springa vid sidan av hindren

En läsare har problem med sin första storhäst. Den har börjat smita vid sidan av hindren i stället för att hoppa över dem, även när hindren är låga. Hippsons expert Helena Persson ger råd.

Läs mer på Hippson.se
2019-07-18

Malin Baryard Johnsson har övat in segergesten

Malin Baryard Johnsson gjorde fyra starter i Falsterbo, hon vann tre av dem. Två tidshoppningar med H&M Second Chance och hon ingick i det segrande Nations Cup-laget med H&M Indiana. Är man så framgångsrik måste man givetvis ha en ordentlig segergest, här visar hon den tillsammans med sonen.

Läs mer på Hippson.se
2019-07-18

Få en uppmärksam häst – med övning från marken

Behöver du få en mer fokuserad häst på tävlingsplatsen? Eller vill du helt enkelt att hästen är mer uppmärksam på just dig i den vardagliga hanteringen? Prova då den här avsuttna övningen från Sophie Linde.

Läs mer på Hippson.se
2019-07-18

Aachen: Sönke Rothenberger och Cosmo vann fyrstjärnigt

På onsdagen reds en fyrstjärnig Grand Prix med riktigt bra startfält i Aachen. Vann gjorde Sönke Rothenberger och Cosmo på ekipagets näst högst procent hittills. Det bådar gott inför EM.

Läs mer hos Dressage-News

 Tillbaka till Nyhetsarkivet