Sportkollen - 1 Juni! Är det sommar nu?

Sportkollen

JUN
01

1 Juni! Är det sommar nu?

Äntligen är 1 juni här! Det känns lite som att dörren till sommaren verkligen öppnade sig!
Efter att ha jobbat och sen varit i lägenheten och röjt så åkte jag och Per hem för en snabb middag.

Iväg med bilen och trailern till stallet, rida Cajza sen snabbt hem igen för att få välbehövd sömn!


Ibland känns det minnsan som att man jagar sovtimmar..
Imorgon blir det tidig morgonträning för fd Hippson chefen!

 

/ataggar


Läst 33532 ggrcomments powered by Disqus

Mer från sportkollen

NOV
19

Helena Persson vann VW Grand Prix


Ekipaget flyger över sista hindret i omhoppningen!
Foto: Karin Moberg

Uppdatering klockan 21.00:
Helena Persson
sätter upp en riktigt hög fart tillsammans med Bonzai H mot sista hindret - och vinner! Hennes tid blev svår för Douglas Lindelöw att nå, även om han och Casello gjorde sitt yttersta. 

– Kände du att publiken var med dig mot sista hindret, frågade Henrik Johnsson segraren i en kort intervju när det stod klart.

– Jag var mest glad över att han hoppade av på det stora avståndet, det var allt jag tänkte på, erkände Helena Persson.


Segrare - Helena Persson!
Foto: Karin Moberg


– Jag tycker jag fick till en så himla bra omhoppning, jag visste att de två som var kvar skulle ha svårt att slå den, säger Helena till Hippson.

Douglas Lindelöw är en glad tvåa, men han erkänner:
– Jag hade en plan, men den sket sig. 


Douglas och Jonas firade Helenas seger rejält med champange!
Foto: Karin Moberg

Helena Persson är nu välkommen att rida i Friends Arena, så även Douglas Lindelöw. Men Douglas rider världscupen i Madrid den helgen, så han lämnar sin biljett till förmån för en annan ryttare. Vem det blir avgör förbundskapten Sylve Söderstrand. På tredjeplats kom Jonas Rinné.

 
Foto: Karin Moberg 

Resultat

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Uppdatering klockan 20.36:
Jens Fredricson och Lunatic fick 8 fel i grundomgången. Det gör att vi ser fram emot att se sju ekipage i omhoppningen.

Startlistan ser ut såhär:

Niklas Arvidsson - Click and Cash 1155
Elin Sjögren - Carusa
Johan Lundh - Miebello
Jonas Rinné - La Belle
Helena Persson - Bonzai H
Linda Heed - Bee Wonderful
Douglas Lindelöw - Casello
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Uppdatering klockan 20.09:
Rolf-Göran Bengtsson debuterar Turmalin på 1,50-höjd med 8 fel. Ingen omhoppning för vinnaren av LGCT med andra ord. Helena Persson och Bonzai H felfria och till omhoppning!
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Uppdatering klockan 19.30:
Ekipaget från världscupen Douglas Lindelöw och Casello sätter en felfri ritt. Nu kan vi vara säkra på att det blir en omhoppning i hög fart - både Douglas, Johan Lundh och Linda Heed är snabba ryttare. Kul! Men vi har många ekipage kvar - så det fylls nog på.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Uppdatering klockan 19.18:
Första ryttare i klassen - Linda HeedBee Wonderful rider en felfri ritt! Vilken kalasstart på denna final. Linda lovar publiken en fartfylld omhoppning - via kommentatorn i ridhuset, Henrik Johnsson.
Följ resultatet live här
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

FÖRHANDSINFORMATION:


Ännu en säsong av Volkswagen Grand Prix går mot sitt slut. Klockan 19.00 är det finaldags i Flyinge, en klass som bjuder både på stora prispengar och prestige.

I finalen där hindren ligger på 1,50-höjd startar 26 seniorer i jakten om prischecken på 200.000 kronor. Klassen är en så kallad winning round, där ryttarna rider grundomgången först, sedan återkommer de felfria ryttarna till banan för omhoppning i slutet av klassen. Blir det inte tillräckligt många felfria ryttare i grundomgången på Lennart Lindelöws bana, kan även ekipage med 4 fel få rida winning round, men då har de med sig felen in i omhoppningen.

Som tidigare år hoppas vi på en spännande hoppning till sista ryttaren. Förra året stod det mellan Angelica Augustsson och Stephanie Holmén i finalen, en duell som Mic Mac du Tillard galopperade hem.

Segraren i VW GP-finalen vinner 200.000 kronor. Första- och andraplacerade ryttarna får även rida i Sweden International Horse Show på Friends Arena. 

Horse1 direktsänder finalen, även för dig som inte har abonnemang.

Till webbsändningarna
Startlista, VW GP
Banskiss 

Rolf-Göran Bengtsson startar dagens final, och är glad över att vara hemma i Sverige - med de kalla vindarna.


Läst 10061 ggr Kommentarer Kommentera

NOV
19

Dags för första kvalet till LFC Jumping U25

Under tävlingarna i Flyinge rider några ryttare med med gröna armbindlar - de är Sveriges bästa U25-ryttare och de slåss om fem platser till Gothenburg Horse Show i februari 2015.

Lövsta Future Challenge Jumping U25 är en satsning på svenska elitryttare födda mellan 1990 och 1993. Tanken är att underlätta klivet från Young Rider till senior och ge ryttarna möjlighet att skaffa sig erfarenhet och rutin på våra bästa tävlingsplatser, men också att få chansen att mäta sig mot internationella ekipage.

Under tre kvaltävlingar kan ryttarna plocka poäng i klasser från 145 och uppåt. De tre ryttare som fått ihop flest poäng får en inbjudan till Gothenburg Horse Show i februari 2015. Ytterligare två ryttare kommer att tas ut av förbundet, detta för att ge utlandsbaserade ryttare samma möjlighet.


En av dem som är i Flyinge och satsar på att ta sig till Gothenburg Horse Show är Evelina Tovek.

– Jag är fortfarande Young Rider och jag vet att det är tuff konkurrens med många bra U25-ryttare så jag har inte jättestora förväntningar utan ska fokusera på min och hästarnas prestationer. Men jag hoppas självklart att det ska gå så bra som möjligt. Lövsta Future Challenge är ett jättekul initiativ, framför allt för oss som ska ta steget upp till seniorer. Det är väldigt peppande och steget upp känns lite mer möjligt. Jag tycker att det är väldigt roligt att få chansen att komma in på de bättre tävlingarna, säger Evelina Tovek.

Aktuella kvaltävlingar:

Flyinge Indoor, 18-23 november 2014
Helsingborgs Fältrittklubb Winter GP, 6-8 februari 2015
 Borås Fältrittklubb Gina Tricot GP, 12-15 februari 2015


Läst 11745 ggr Kommentarer Kommentera

NOV
19

Sofie Lexner nominerad till FEI-pris


Arkivfoto: Anders Andersson

Nu står det klart att dressyrryttaren Sofie Lexner är en av fyra som är slutligt nominerade till FEI:s pris Against All Odds 2014. 

Sportkollen har tidigare berättat att Svenska Ridsportförbundet nominerat ryttaren till priset, men nu är hon alltså utvald även av det internationella ridsportförbundet som en av fyra kandidater till priset. 

Utmärkelsen delas ut i samband med FEI:s årsmöte i december.

Sofie Lexner är nominerad av Svenska Ridsportförbundet till utmärkelsen FEI Against All Odds Award, för sin fantastiska comeback på dressyrbanorna under 2014.

För drygt ett år sedan var Sofie med om en olycka med en unghäst och läkarna förutsåg en lång konvalecens. Sofie Lexner var tillbaka snabbare än väntat och placerade sig högt i resultatlistorna på Gothenburg Horse Show i februari.

Även Sudipti Hajela, Indien, Roxanne Trunnel, USA och Sydney Collier, USA, finns med på "the short list" till utmärkelsen.

Så här skriver FEI i sin motivering till nomineringen:

"Sofie Lexner (SWE)
A successful dressage rider on the Swedish Team, Sofie suffered an extremely bad fall from one of her young horses in August 2013. Sustaining injuries to three of the vertebrae in her neck alongside back injuries, Sofie was initially paralysed and suffering from seizures after the accident. In time, Sofie regained movement and was required to wear a support collar for 3 months with no riding recommended for 8 months. However the doctors counted against Sofie’s determination to get back in the saddle at barely 7 months after the accident Sofie came 6th in the Reem Acra FEI World Cup™ Grand Prix at Gothenburg, following this up with a 5th place finish in the Freestyle at the same event."

Läs mer här.


Ida RöökLäst 13047 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Sportkollen »