Sportkollen - Fast i hästträsket igen!

Sportkollen

APR
15

Fast i hästträsket igen!

Vet inte hur det gick till, men
plötsligt är jag hästägare!

Jag skulle ju sälja av mina tävlingskläder, och flytta in till stan istället
för att lukta stall.
Nu står hon där i stallet, ett sto på 8 år e. Cortez-Maraton - hur söt som
helst!

Den svåraste att övertala var min sambo, då gäller det att vara listig för att
få som man vill.
Tog hjälp av två riktiga hästkvinnor och operation "berätta fördelarna med att
köpa hästen" påbörjades! Han är riktigt snäll mig pojkvän, så häst blev det!

Nu gäller det bara att hitta en balans mellan jobb, sambo,
hund, häst, torpet i skogen som vi bor i och renoveringen av den nyinköpta
lägenheten - för till stan flyttar vi ändå.

Jag känner på mig att 2011 blir ett år med fullspäckat
schema. Det börjar redan idag!

Efter jobbet blir det tåg till Gävle för tävlingarna där.
Jobbet är förresten Tidningen Dagens Medicin, där jag jobbar som
projektassistent för utvecklingsavdelningen. Där har jag hand om våra
seminarier och events - så långt bort från hästar man kan komma!

 

Men här är hon när jag hämtade henne! (ser dock att ena örat har "försvunnit" i lampans ljustaggar


Läst 83470 ggrcomments powered by Disqus

Mer från sportkollen

DEC
17

Wow Charlotte och Valegro – världsrekord i kür!


High-five med publiken efter segern. Foto: Kit Houghton/Hpower   

Dujardin: "Han bara ger och ger"

På presskonferensen efter sin fantastiska kürseger i Olympia, på nya världsrekordet 94,3 procent, berättar Charlotte Dujardin att hon hade tårar i ögonen under ritten.
– När vi gjorde den sista piaffen och passagen fick jag säga till mig själv att "Gråt inte, gråt inte!". Valegro försöker så hårt att göra allt rätt, det är en fantastisk känsla att rida inför alla dessa tusentals människor och han bara vill ge dig sitt bästa!
Hon kan inte berömma sin häst nog:
– Han är helt otrolig, han bara ger och ger.
   


En glad världsrekordhållare på en harmonisk häst. 
Foto: Kit Houghton/Hpower
 
 

Britterna älskar Charlotte och Valegro! Foto: Kit Houghton/Hpower  

 _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Uppdatering klockan 23.50:
Minna Telde slutar på 8:e plats i dagens världscup, det ger henne poäng till rankningen, nu har hon totalt 25. Charlotte Dujardin segrade med Edward Gal på andraplatsen, och tyska Jessica von Bredow-Werndl på trejde plats.

Under prisutdelningen hade Charlotte Dujardin fått med sig tre extra rosetter in på banan, dessa delade hon ut till tre lyckliga unga tjejer under sitt ärevarv. Hon hann även med att ge en "high-five" till en kvinna i publiken. Det går inte att säga annat än att publik på plats under kvällens klass bjöds på en riktig show!

Resultat
  

 


Uppdatering klockan 23.26:
De gör det igen! Charlotte Dujardin och Valegro belönas med 94,300 procent - nytt världsrekord! Ekipaget satte själv det tidigare rekordet, förra året i London. Då red de ihop 93,975 procent i küren, ett resultat vi nu kan stryka när Charlotte höjer ribban ännu ett snäpp. Imponerande!
 
London International Horse Olympia 2014
Foto: Kit Houghton/Hpower 

 _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Uppdatering klockan 23.17:
Wow! Den ritt som Charlotte Dujardin och Valegro fick till i kvällens klass kommer att sätta dem högst upp på prispallen – det tvekar vi inte en sekund på! Procenten har, i skrivande stund, inte kommit ännu – men det fanns inget att klaga på. Valegro frustare lite glatt och skakade på huvudet när skrittmomentet kom i programmet, han är så otroligt avslappnad inne på banan.

Edward Gal belöndes med 83,55 procent för sin ritt.


Foto: Kit Houghton/Hpower
 _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Uppdatering klockan 23.06:
Edward Gal och Glock's Undercover kliver upp i ledning efter sin fantastiska ritt. Hästen utvecklas ständigt, snart kanske de även hotar Valegro och Charlotte Dujardin på riktigt?
Nästa ekipage är just Charlotte och Valegro.
 _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Uppdatering klockan 22.56:
Minna Telde
och Santana har precis spridit julstämning inne på arenan i London. Deras program är helt otroligt, vilken show de bjuder på! Santana började lite spänt och missade i en del övergångar, men sedan var det något vid kortsidan som gjorde honom än mer spänd.
Han slappnade av ju längre programmet gick, men dessvärre kostade missarna. Ekipaget går preliminärt in på tredjeplats med 75,65 procent.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _


Minna Telde och Santana från prisutdelningen i Stockholm.
Foto: Ida Röök

FÖRHANDSINFORMATION

Sent onsdag kväll rids den femte deltävlingen av dressyrens världscup, Reem Acra FEI World Cup, i London. Minna Telde som red in på en sjätteplats under gårdagens kval startar som ryttare nummer tio.

Klassens första startande, hemmaekipaget Nikki Crisp på Pasoa, fick stryka sig – detta påverkar dock inte starttiderna för övriga ryttare.
Gårdagens segrare, Charlotte Dujardin och Valegro, är tuffa konkurrenter men Minna och Santana har sin kür med jultema i rockärmen. Charlotte rider klockan 23.04, svensk tid, medan Minna startar klockan 22.46.

Klassen sänds live i FEI-TV, en betalkanal, och via den ser vi att läktarna är fulla. Kvällens dressyr lockar storpublik!

Livesändning
Startlistor 


Läst 3047 ggr Kommentarer Kommentera

DEC
17

Veckans tävlingar – med julstämning

Hemma i Sverige arrangeras två regionala dressyrtävlingar denna vecka, därefter är det slut på tävlingssäsongen som tar julledigt. På den internationella arenan finns det däremot två helger kvar av tävlande. 

Störst av dem alla är helgens traditionella tävlingar på Olympia-stadion i London, The London International Horse Show. Från tisdag till söndag rids världscupen i hoppning, dressyr och körning. Till detta kommer härliga shownummer och en arena med julstämning till tusen.
Svenska ryttare (plus kusk) på plats är Malin Baryard Johnsson, Peder Fredricson, Henrik von Eckermann, Minna Telde och Fredrik Persson.
   

Arrangörens hemsida
FEI-TV direktsänder
SVT-play sänder från hoppningen

  
Samtidigt i Frankfurt rids internationell hoppning och dressyr i härlig miljö. Arenan är stor och arrangören skapar fin stämning för publiken med hjälp av musiker som uppträder live. På plats finns Rolf-Göran Bengtsson, Wilma Hellström, Douglas Lindelöw och Patrik Kittel.

Arrangörens hemsida

Till de internationella hoppningarna i Holland åker Petronella Andersson, Anna Hassö, Sanna Olsson, Elina Petersson och Nicolina Savbäck för att avrunda året.

Arrangörens hemsida


Läst 6291 ggr Kommentarer Kommentera

DEC
17

Nytt världsrekord för Dujardin och Valegro


Valegro sopade banan i Olympia. FOTO: Kit Houghton/Hpower 

  
Charlotte Dujardin och Valegro fick en tidig julklapp under den inledande klassen i Olympia, London.
Ekipaget dansade fram för hemmapubliken – och slog sitt tidigare Grand Prix-rekord!

I helgen rids dressyrens världscup i Olympia, under tisdagen inleddes tävlingen med Reem Acra FEI World Cup Grand Prix, ett program där Charlotte och Valegro satte rekord redan tidigare i år.
Då, vid tävlingarna i Lyon, red ekipaget ihop 87,12 procent och segrade med fyra procentenheter före Helen Langehanenberg på Damon Hill NRW. 

"Det bara händer"
Under gårdagens fantastiska ritt skrotade Charlotte och Valegro sitt gamla rekord, och tog ett stort kliv förbi konkurrenterna. De belönades nämligen med fantastiska 87,46 procent.
– Vi är inte ute efter att slå rekorden, det bara händer. Allt vi vill är att göra vårt bästa inne på banan, och blir det rekord så är det bara en bonus, säger Charlotte efter klassen.
Hon fortsätter:
– Vilket härligt sätt att avsluta säsongen på! Det är fantastiskt att tävla inför hemmapubliken och "Blueberry" (Valegros smeknamn, reds anm.) blir verkligen lyft av situationen, säger hon. 

Sju procent bättre
På andraplats kom Edward Gal, som inte hade en chans att slåss om segern. Charlotte var nämligen hela sju procentenheter före honom och Glock's Undercover NOP, som slutade på 80,12 procent.
På sjätteplats hittar vi Minna Telde och Santana, vårt svenska ekipage är därmed redo för onsdagens kürdelfinal i världscupen. De belönades med 73,04 procent för sin inledande ritt.

Resultat
  


Så här ser den häftiga arenan i London ut. FOTO: Kit Houghton/Hpower

  
I küren kommer Minna Telde åter att visa upp sitt häftiga julprogram. Här kan ni se ritten från Friends Arena i repris:

Intervju med Charlotte Dujardin, inför tävlingarna i Olympia:


Läst 6786 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Sportkollen »