Sportkollen - Bildbomb - (och hjälp mig att välja!)

Sportkollen

JUL
05

Bildbomb - (och hjälp mig att välja!)

Hej på er!

Solen skiner i Falserbo!
Det känns riktigt skönt efter gårdagen kyla och regn.
Imorse lämnade jag Emelie i montern en stund för att titta på 5 åringarnas hoppning.
Solen värmde läktaren där jag satt och hästarna hoppade fint - bra start på morgonen!


Igår valde jag även tapeten som vi ska ha på en vägg i sovrummet.
Fick 7 sms av Per som jag valde mellan, tillslut blev det denna:


Det känns bra att jag slipper vara hemma och rådda med renoveringen, men förutom att jag saknar husse och hästen, så är det faktiskt ganska svårt att sova utan lilla Greta.
Ingen som vill hoppa upp i sängen mitt i natten, och ingen som väcker en med pussar på näsan. ..Om Emelie börjar pussa mig på näsan imorgon bitti, då måste jag nog frågasätta hur hon mår - haha!


Min fina fina voffi, som alltid är med! Här ligger hon i gräset och tar sig en liten tupplur i Vallentuna, i väntan på att få se vilken placering jag skulle få i andra klassen.


Just det!
Ni måste hjälpa mig att välja! Jag ska köpa en bild från elindaphoto.nu - dom var i Vallentuna och fotograferade alla ekipage, men jag har såå svårt att välja vilken av dessa två bilder det ska bli.

Vilken tycker ni?


ellerMed hopp om att solen skiner hela dagen i Falsterbo så önskar jag er en trevlig tisdag!

/annelie


taggar


Läst 32262 ggrcomments powered by Disqus

Mer från sportkollen

MAJ
26

Fortsatt avstängning för Förenade Arabemiraten


Arkivfoto: Tomas Holcbecher
  
I mars beslutade det internationella ridsportförbundet FEI att stänga av Förenade Arabemiratens nationella ridsportförbund. Under tisdagen träffade FEI både United Arab Emirates National Olympic Committee och representanter för ridsporten i landet, för att försöka finna en lösning.
   
FEI sökte UAE upprepade gånger redan innan avstägningen för att diskutera frågan, utan framgång. I stället fortsatte tävlandet, och slarvet med att rapportera in resultat gjorde bland annat att landet kom runt spärren i systemet som hindrar hästar från att anmälas till för många tävlingar.

Efter avstägningen har FEI fortsatt att söka UAE för att diskutera framtiden, utan resultat. Fram till nu.
– Det var ett väldigt konstruktivt möte där vi informerade UAE om exakt vilka åtgärder de behöver utföra innan det finns en möjlighet att häva avstägningen, säger Sabrina Zeender som är FEI:s generalsekreterare, i ett pressmeddelande.

I och med att UAE stängdes av från FEI får varken distansryttarna eller deras hästar träna eller tävla. Det har gjort att landets träningscamp i Frankrike har stängts ner, och att hästarna har skickats hem.

Samlade artiklar i ämnet


Läst 728 ggr Kommentarer Kommentera

MAJ
26

Nya regler för officiella veterinärer


Arkivfoto: Hippson 

Den 12 juni börjar nya regler gälla för de officiella veterinärer som Jordbruksverket förordnar. De nya reglerna innehåller bland annat krav på utbildning, samt tydligare instruktioner om ansvar.

En officiell veterinär, till exempel en distriktsveterinär, utför vissa specifika uppdrag där EU ställer krav på att uppdraget måste utföras av en officiell veterinär. 

De nya reglerna ställer bland annat krav på:
– Utbildning för att kunna förordnas som officiell veterinär
– Regelbunden fortbildning under förordnandet
– Beskrivning av hur officiella uppdrag ska genomföras

Övergångsperiod under ett år 
Reglerna börjar gälla från den 12 juni 2015. I och med det nya utbildningskravet finns det övergångsbestämmelser för de officiella veterinärer som har förordnande i dag. Jordbruksverket kommer inom kort att annonsera om utbildningstillfällen för officiella veterinärer. Det kommer under övergångsperioden att hållas utbildning för officiella veterinärer vid fyra tillfällen, två under 2015 och två under början av 2016. Därefter hålls utbildningen en gång per år.

Mer information


Läst 1445 ggr Kommentarer Kommentera

MAJ
26

SIHS: Grand Prix – utan sadel och träns


Foto: Sweden International Horse Show

Under tävlingarna på Friends Arena i november står hoppning, dressyr och fälttävlan på programmet. Men även en hel del showinslag – ett utan sadel och träns.

Det är Alizée Froment, en av Frankrikes främsta internationella dressyrryttare på landslagsnivå, som bjuder på en show med fokus på harmoni. Hon kommer, tillsammans med sin hingst, visa upp ett Grand Prix-program inne i arenan. För att ge det en liten extra touch väljer hon att ta av både sadel och träns.
– På det här sättet är vi fria att bara vara oss själv. Inga begränsningar, bara vi, säger Alizée i ett pressmeddelande.

Nedan en video från en av hennes tidigare shower. 1:15 in i klippet tar ryttaren av tränset:

Mer information

 


Läst 3507 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Sportkollen »