Sportkollen - Riktigt träningspass!

Sportkollen

JUN
02

Riktigt träningspass!

Iväg till stallet igår kl 07.30 - lasta Cajza, som alltid lika snällt går in i transporten och står helt stilla när man kör.

Ner till Stäkets stora utebana för att rida lektion.
Vi värmde upp med små hinder och markbommar. Det är mycket svårare och nyttigare än vad riktiga hinder är tycker jag..
Sen hoppade jag en bara två gånger, mina fina fina häst hoppar allt och även om jag kommer lite långt ifrån eller nära, behöver egentligen bara styra på hindret och sitta still.

En god lärdom är att tänka: rakt! Hästen ska komma rakt över hindret, för då sitter man själv rakt och landar rakt. Rätt basic, men lätt att glömma.

På slutet så red jag på en volt och fick jobba på att få henne att trampa med sitt yttre bakben. Piloten måste gör rätt för att hästen ska göra rätt.
Här känner jag mig glad och lättad över att om jag gör rätt, så gör C rätt!

Man får direkt belöning på att man kommit på hur man ska göra.

Efter träningen är jag nu oerhört peppad och glad över att rida ordentligt igen!

Direkt efter var det bara att köra hem till stallet igen, mocka fixa och dona lite snabbt för att sen åka till lägenheten där Per jobbat hela morgonen.

Ånga ner tapeter stod på att göra listan!
Klockan 17 var vi så trötta och hungriga, då bjöd hans föräldrar oss på 3 rätters middag och vi båda höll på att somna.. (Per gjorde iofs det(;  )

Imorgon får Cajza ta det lugnt och på lördag ska jag öva och öva så att få henne att jobba med det yttre bakbenet! :)

/a


taggar


Läst 34771 ggrcomments powered by Disqus

Mer från sportkollen

OKT
10

Pether Markne engagerar sig i #geborttillsport

Han började på ridskolan som ung och efter mycket tjat fick han en egen ponny. Det var så framgångarna började för Pether Markne, som berättar att han haft tur i sin karriär och haft personer som trott på honom och hans ridning.
Nu vill han ge tillbaka och tillsammans med sin man Per Sandgaard bjuder de in en person via projektet #geborttillsport.

Den lyckliga vinnaren får tillbringa en dag hemma hos paret på Arphus Gård utanför Strängnäs. Pether var på plats i Göteborg under lördagen för att visa sitt engagemang och berätta om sin gåva. 

Se intervjun med TV4 nedan:


Annelie LundkvistLäst 339 ggr Kommentarer Kommentera

OKT
10

Regler orsakar problem – oklart om OS rids i Rio


Pressuppbådet var stort under testeventet i augusti.
Foto: Raphael Macek
  
Med 300 dagar kvar till invigningen av OS i Rio de Janeiro är pappersarbetet för hur OS-hästarna ska få resa in och ut ur landet ännu inte klart. På grund av ett dödligt virus är import- och exportreglerna stränga.
  
Det är brasilianska jordbruksministeriet som ännu inte har funnit lösningen på hur situationen ska hanteras. Tidigare i år hade en militärförläggning, inte lågt från tävlingsplatsen utanför Rio, ett fall med en dödlig infektionssjukdom. Ansvariga säger att sjukdomen är borta och inte är något hot mot de olympiska tävlingarna.
  
Förbunden samarbetar för en lösning
Internationella ridsportförbundet FEI meddelar att de har arbetat med problemet under en längre period, och får stöttning av Luiz Robert Giugni som är ordförande för Brasiliens ridsportförbund i frågan. Båda parter jobbar för en lösning, men Luiz har uttalat sig och meddelar att det måste finnas ett svar inom en månad.
FEI:s Ingmar De Vos skriver att man under nästa vecka kommer fortsätter arbetet, men ser positivt på en lösning och ser fram emot att fortsätta att planerna inför ett OS i Rio.


Annelie LundkvistLäst 2771 ggr Kommentarer Kommentera

OKT
08

Marina Mattsson tjänade mest – på hästaffär


Foto: Anki Yngve (ridbild på Cassio) och Tullstorp (porträtt)
  
Dressyrryttaren Marina Mattsson är den kvinna i landet under 30 som tjänade mest förra året, skriver Expressen-sajten Dinapengar.se. Detta tack vare försäljningen av hennes fyrbenta stjärna Cassio.
  
– En sådan här hästaffär är lite en gång i livet, säger hon till sajten.
Cassio, som ägdes av Hannell Dressage Stable, och Marina hade stora framgångar på dressyrbanorna tillsammans. I augusti förra året stod det dock klart att hästen såldes till en dansk ryttare. Marina fick då en del av köpesskillingen, vilket nu alltså gör henne till den kvinna under 30 år som tjänade mest förra året.
– Självklart är jag jätteglad att få ta del av pengarna. Detta händer inte ofta, men det är skönt att ha en tillgång att förvalta inför framtiden, säger Marina till Hippson.
– Jag tänker inte att nu jäklar ska vi gå och tjäna sådana här pengar varje år, det funkar inte så, säger hon till Dinapengar.se och tillägger:
– Det skulle ju så klart kunna hända igen, om man har turen att stöta på en sådan häst.
  
Red honom i tre år
Marina Mattsson är anställd som beridare hos Hannell Dressage Stable i Falkenberg. Det var hennes tränare, Jan Brink, som hittade Cassio – Marina hann rida honom i ungefär tre år innan han såldes. Tillsammans hade de många stora framgångar, såväl nationellt som internationellt.
Enligt Dinapengar.se var Marinas taxerade inkomst för förra året 6.114.800 kronor. Den höga summan beror alltså på Cassio-provisionen.

Läs hela Dinapengar-artikeln här

 


Ida RöökLäst 16657 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Sportkollen »Populärt hos Charlies

Husbloggare

Billdal Horse Show

Saras vardag

Det rullar på!

Therese

Hög på träningsendorfiner!

Stalldrömmar

Till Husbloggarna