Sportkollen

JUN
02

Riktigt träningspass!

Iväg till stallet igår kl 07.30 - lasta Cajza, som alltid lika snällt går in i transporten och står helt stilla när man kör.

Ner till Stäkets stora utebana för att rida lektion.
Vi värmde upp med små hinder och markbommar. Det är mycket svårare och nyttigare än vad riktiga hinder är tycker jag..
Sen hoppade jag en bara två gånger, mina fina fina häst hoppar allt och även om jag kommer lite långt ifrån eller nära, behöver egentligen bara styra på hindret och sitta still.

En god lärdom är att tänka: rakt! Hästen ska komma rakt över hindret, för då sitter man själv rakt och landar rakt. Rätt basic, men lätt att glömma.

På slutet så red jag på en volt och fick jobba på att få henne att trampa med sitt yttre bakben. Piloten måste gör rätt för att hästen ska göra rätt.
Här känner jag mig glad och lättad över att om jag gör rätt, så gör C rätt!

Man får direkt belöning på att man kommit på hur man ska göra.

Efter träningen är jag nu oerhört peppad och glad över att rida ordentligt igen!

Direkt efter var det bara att köra hem till stallet igen, mocka fixa och dona lite snabbt för att sen åka till lägenheten där Per jobbat hela morgonen.

Ånga ner tapeter stod på att göra listan!
Klockan 17 var vi så trötta och hungriga, då bjöd hans föräldrar oss på 3 rätters middag och vi båda höll på att somna.. (Per gjorde iofs det(;  )

Imorgon får Cajza ta det lugnt och på lördag ska jag öva och öva så att få henne att jobba med det yttre bakbenet! :)

/ataggar


Läst 34686 ggrcomments powered by Disqus

Mer från sportkollen

JAN
28

Sportkollen listar: Veckans tävlingar


Foto: Tomas Holcbecher

Denna vecka rider Kristian von Krusenstierna dressyrens världscup i Amsterdam, medan Peder Fredricson och Henrik von Eckermann rider de fyrstjärniga hoppklasserna på samma tävlingsplats.


Alexander Zetterman fortsätter sitt tävlande i Florida, USA. Denna vecka är det bland annat femstjärniga tävlingar som arrangeras i Wellington.
Till arrangörens hemsida
Erika Lickhammer rider helgens hopptävlingar på Glock Preformance fantastiska anläggning i Villach Treffen, Österrike. 
Till arrangörens hemsida
 
Hoppryttarna Petronella Andersson, Annika Axelsson, Jonna Ekberg, Malin Parmler, Erica Swartz och Linn Widmark befinner sig i belgiska Lier för de tvåstjärniga tävlingarna.
Till arrangörens hemsida

Lastbilarna har lämnat Angelica Augustssons arbetsplats Asford Farm och begett sig med både skötare och ryttare till det mildare klimatet i Oliva, Spanien. Där kommer ryttarna tävla under årets första tour. Svenska Hannah Åkerblom finns också på plats i solen för att tävla.
Till arrangörens hemsida


Här hemma i Sverige rids både dressyr och hopptävlingar på allt från lokal till nationell nivå. Samtliga startlistor hittar ni här.


Läst 2034 ggr Kommentarer Kommentera

JAN
27

Även fyraåringar får tävla i FalsterboDet är nästan en tradition för talangfulla fem- och sexåringar att kvala under våren, för att försöka ta sig till finalerna under Falsterbo Horse Show. Nu är även fyraåringar välkomna.

Folksam, som sponsrar unghästklasserna sedan många år, utökar sitt engagemang och namnger även fyraåringarnas klass. Just fyraåringarna har två kvalchanser, JumpClubs tävlingar den 15 maj och Grevlundagårdens tävlingar den 13 juni. Totalt kommer 20 hästar få chansen att starta i Falsterbo.
– Den nya gräsbanan, Falsterbobanan, med måtten 110 × 50 meter är perfekt för att talangfulla fyraåringar ska få en härlig start i sin fortsatta karriär på stora tävlingar. För de här fyraåringarna är det sedan bra timing för betesgång, säger Jana Wannius i ett pressmeddelande.

Positiv Sylve
– Kul att Falsterbo Horse Show tar initiativ som är utvecklande för sporten. Det är riktigt bra för de yngsta hästarna att få börja sin tävlingskarriär i den här tävlingsformen. Och en fantastisk erfarenhet för den unga hästen att vara i den unika miljö som Falsterbo erbjuder, säger Sylve Söderstrand, förbundskapten i hoppning.
Folksam Scandinavian Opens fyraårsklass kommer att gå fredag den 10 juli, med final söndag 12 juli.


Läst 7342 ggr Kommentarer Kommentera

JAN
27

Fokus på uppfödarna i LFCJ


Emma Emanuelsson tillsammans med Coralles uppfödare Gullbritt Melin. Foto: Haide Westring
  
Uppfödarna till de sjuåriga hästar som kvalat till finalen av Lövsta Future Challenge Jumping i Scandinavium har fått en inbjudan av LFC och Gothenburg Horse Show.

– Utan en stark svensk avel och engagerade uppfödare skulle svensk hoppsport ha en mycket tuffare situation. Vi måste ha tillgång till svenskfödda högkvalitativa hopptalanger, säger Emelie Broman, en av initiativtagarna till Lövsta Future Challenge Jumping.
De svenska, sjuåriga hopptalangerna får möta ett internationellt motstånd i först två kval och sedan en final, något som ger ekipagen värdefull erfarenhet inför en internationell karriär.

Glöms ofta bort
En av grundpelarna i Lövsta Future Challenges koncept är att uppmärksamma hela teamet kring ett ekipage, inte minst uppfödarna när det gäller unga hästar. Uppfödarna glöms ofta bort, framför allt när hästarna lämnat de rena unghästklasserna, menar arrangören som nu vill ha dem på plats.
– Det är ett fantastiskt initiativ tycker jag. Det är ju inte så ofta man som uppfödare får vara med så långt framåt i hästens karriär, säger Gullbritt Melin, uppfödare till Coralle som rids av Emma Emanuelsson.


Läst 8268 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Sportkollen »