Sportkollen - "Du är inte min häst!"

Sportkollen

JAN
26

"Du är inte min häst!"

 

Hej!

 

Igår kom jag inte iväg till stallet förän kl 18.50. Det betyder tyvärr att jag är framma i stallet 19.40 om trafiken går som den ska..

 

Efter jobbet så hämtade Per upp mig så att jag slapp gå den långa vägen hem (har ca 15 minuter kontor -> lägenhet) ;)

 

Medan han lagade middagen så gjorde jag månadens nöjde.. Betalade räkningar! Lika bra att ha det gjort, för jag sitter inte still många minuter i mitt liv.

 

Väl ute i stallet så sprang Greta sin vanliga runda, skällde lite på korna, kollade till unghästarna i lösdriften och snodde kattmat! Varje visa varje kväll, söta lilla hund.

 

Jag gick glatt in i stallet och visslade på Cajza, men såg på långt håll att hennes siluett inte reagerade som jag är van vid att den gör.

 

Eftersom jag var själv så började jag prata med henne samtidigt som jag gick mot henne. Ni skulle sett minen på mig när jag mitt i en mening (nu är jag framme vid boxen) säger, "Du är ju inte min häst!)

 

Förvirrad tittar jag mig runt i de andra boxarna och ser att hon flyttat tre boxar bort! haha, det måste sett riktigt konstigt ut när jag stod där och letade..

 

Det visade sig att hästen som nu står i Cajzas box blev ledsen när kompisen flyttade och fick flytta längre in i stallet för att känna sig trygg.

 

Att byta box gör mig absolut ingenting, Cajza bryr sig inte om i vilken box hon står i :) 

 

Men när jag hade stall så var det en mardröm att be hästägare byta box på sin häst!

 

Vad känner ni, skulle ni tycka det var jobbigt om hästen plötsligt står i en annan box?

 

 

När jag hittat henne i sin nya box, så fick hon bara jogga och mjuka upp musklerna lite. Jag hade förväntat mig att hon skulle vara trött, stel och ha träningsvärk.. Men så fel jag hade! 

 

När jag klev in i ridhuset så stod det en bana på 140 uppbyggd. Cajza spanade direkt in den och skrittade glatt till alla hinder och när jag skulle trava runt så letade hon febrilt efter det hinder jag skulle styra på.

 

Knasiga knasiga häst :)

 

Jag red många volter, serpentiner och olika bågar igår för att mjuka upp sidorna på henne. Hon gick som en dröm från minut ett och när jag avslutade med en skänkelvikning så fick jag en wow-känsla!

 

Det är alltså sååå det ska kännas!!
Vilken grej, dom sekunderna som jag travade där på sniskan genom ridhuset så kände jag mig som en grand prix ryttare! Blev nästan dressyr-frälst för en sekund!(tills jag tittade upp och såg alla hinder förstås) :)

 

 

 


 

 

Idag kommer jag åka från jobbet 14.30 för att rida Cajza, det står trimmning på schemat!

 

Jag har verkligen en bra arbetsplats! Eftersom förra veckan var ganska tuff så fick jag endel övertidstimmar som jag ska ta ut.

 

Min chef är noga med att jag verkligen tar ut dom, och jag får själv planera in när det passar i schemat!

 

Idag passade superbra eftersom jag måste få ihop livet lite. Cajza ska ridas och klockan 18.00 bör vi vara hemma hos Johan och Cecilia på middag!

 

Det hade aldrig gått om jag inte fått gå tidigare från jobbet.

 

Imorgon är det middag hos Pers föräldrar, så då får Cajza vila - även det passar bra in i planeringen.

 

Hittills denna vecka har allt gått enligt plan, men det kan ändras snabbt som ni vet..

 

Nu är klockan 06.45 och jag måste gå ut med lilla söta Greta! Hon var en duktig hund och väckte sin matte för en timme sen med att krypa upp i sängen och pussas.

 

Gulliga gulliga lilla gris!

 


taggar


Läst 34654 ggrcomments powered by Disqus

Mer från sportkollen

MAJ
23

Ösregn och stulna sadlar i Österrike


Johan och Miebello inledde starkt, men nu är tävlingarna inställda.
Arkivfoto: Tomas Holcbecher

Johan Lundh och Niklas Jonsson är båda i Österrike och tävlar i det fyrstjärniga meetinget i Ebreichsdorf. Det började bra under fredagen med placeringar för båda ryttarna, men i dag är tävlingarna inställda.

Ridbanorna ligger under vatten
- Här vräker regnet ner. De har tre stora banor med fibersand men de står under vatten alla tre, berättar Johan Lundh och fortsätter;
– Det känns tråkigt för båda hästarna kändes fina i går och är i bra form men tyvärr, simborgarmärket har vi inte, säger han med ett skratt.
Regnet ska fortsätta med oförminskad styrka under lördagen, men avta något under söndagen. Om det blir tävlingar i morgon söndag är inte bestämt än. 

Stor sadelstöld under natten
Tävlingsplatsen har dessutom drabbats av stöld, omkring 45 sadlar ska ha stulits. Bland annat blev Vincent Voorn av med alla sina tre sadlar, och Frank Schuttert fick all sin utrustning stulen i stallet.
– Jag hade tagit in min sadel i lastbilen eftersom det regnade så, berättar Niklas Jonsson som liksom Johan har sadeln kvar.
– Man undrar ju hur de fått ut 45 sadlar, stallarna ska ju vara bevakade av vakter och så många sadlar är ju inget man bär ut obemärkt, säger Johan. 


Annika GrundbergLäst 422 ggr Kommentarer Kommentera

MAJ
22

Svenska laget Nations Cup-trea i Rom


Helena Persson och Bonzai H gjorde två fina rundor.
Foto: Tomas Holcbecher

Uppdatering klockan 18.50:
Vi ringer upp Sylve Söderstrand innan laget ska in på prisutdelningen. Hans leende hörs hela vägen genom telefonen till Sverige. 

– Ja, vad säger man? Vilket lag vi har, jag är så stolt. Både Angelie och Henrik rider två rundor i världsklass. Jag har fått höra lite kritik gällande uttagningen av laget. Henrik föll av i Hamburg, och Angelie fick två tramp i vattnet sist, men det här bevisar hur bra ryttare de är. Vi är verkligen på gång att bygga upp en bred trupp med riktigt bra lagryttare, säger Sylve.

Mer hinner vi inte prata – för prisutdelningen ska starta med trumpeter, pompa och ståt. Men förbundskaptenens glädje säger allt.

Resultat 

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

Uppdatering klockan 18.41:
Storbritannien går inte att slå, de slutar på ett tidsfel efter två omgångar. Holland slutar på andraplats med 4 fel – Sverige slutar på 8 fel och en tredjeplats!
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

Uppdatering klockan 18.36:
Härligt Henrik!!! Han sätter, precis som Angelie, ännu en felfri runda för svenska laget. Cantinero gör verkligen sitt bästa för att lösa alla uppgifter han ställs inför. Det här blir placering – nu återstår det att se hur högt upp de hamnar!
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Uppdatering klockan 18.20:

Jaaaa!! Angelie von Essen upprepar sin första runda och sätter en klockren nolla! Så kul att se henne och Jordan II ta sig an denna bana.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Uppdatering klockan 18.10:
Det såg riktigt läskigt ut när Farfelu de La Pomme hoppade ut ur trekombinationen med att ta ett galoppsprång istället för två. Jos Verlooy från Belgien flyger i backen när hästen får bommen mellan benen. Både ryttare och häst reste sig upp och verkar – vid första anblick – vara okej.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Uppdatering klockan 18.01:
Nu tar arrangören en paus för att sladda banan igen. Vi har nu gått igenom halva klassen. Sverige ligger på tredje plats, men allt kan hända.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Uppdatering klockan 17.56: 
Helena
och Bonzai H går i mål med 4 fel. Hinder nummer 3 föll, men Bonzai ser verkligen ut att vara i storform. Nu håller vi tummarna för att Angelie och Henrik kan upprepa sina felfria ritter från första omgången. Farligast i startfältet är Storbritannien – deras första ryttare Holly Gillott satte nämligen en nolla och laget står på 0 fel inför denna omgång.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

Uppdatering klockan 17.40:
Det är inte Douglas dag på jobbet, i andra omgången får han och Udermus 8 fel. Valacken såg stark ut i slutet av banan, och Douglas kämpade för att hålla kvar "Musse" hos sig så att han inte skulle galoppera iväg.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

Uppdatering klockan 17.30:
Då startar andra omgången, först ut för Sverige är Douglas Lindelöw och Udermus. Ekipaget går ut som nummer sex och hade 12 fel i första omgången.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Uppdatering klockan 17.11:
Nu har samtliga lag ridit – och Sverige ligger på en delad andraplats! Klassen startar igen 17.30 – ingen lång paus för hästarna med andra ord.


_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

Uppdatering klockan 17.07:
DÄR SATT DEN! Henrik von Eckermann
och Cantinero jobbar sig till ännu en felfri runda för Sverige. Det betyder att efter första omgången slutar svenska laget på 4 fel – vilken vändning!
I skrivande stund ligger Sverige på en delad tredjeplats.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Uppdatering klockan 16.46:
Angelie von Essen
och Jordan II satte nollan!!! Snyggt! Hoppet lever om en framskjuten placering, många ryttare river nämligen inne på banan.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Uppdatering klockan 16.35:
Som Helena Persson påpekade i vår intervju innan klassen (längre ner i inlägget) så var underlaget inte optimalt. Nu har banpersonalen precis avslutat en 15 minuter lång sladdning av tävlingsbanan, det efter att halva klassen ridits. Strax startar klassen igen, nästa svenska ryttare är Angelie von Essen med Jordan II.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

Uppdatering klockan 16.17:
Helena Persson
och Bonzai H får till en riktigt riktigt bra runda, det ser hur säkert ut som helst när Bonzai tar sig an den tuffa banan. Tyvärr faller B-hindret i trekombinationen och ekipaget slutar på 4 fel. Flera ryttare rider felfritt inne på banan, så det gäller för alla att verkligen göra sitt yttersta.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _  

Uppdatering klockan 15.58:
Aj aj, Douglas Lindelöw och Udermus får tre nedslag i den första rundan för Sverige. I trekombinationen föll två hinder, och den lätta bommen på ett av banans högsta (och smalaste) räcken föll. Nu sätter han press på de andra lagmedlemmarna, vi håller tummarna!

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

FÖRHANDSINFORMATION  

Det är ett laddat svenskt lag som befinner sig i Rom för att ta poäng i högsta divisionen av Furusiyya FEI Nations Cup. Inför klassen ser allt ut att stämma för ryttarna.
  
När vi ringer upp för att känna dem på pulsen är det en avslappnad stämning bland ryttarna, som har samlats för att äta lunch tillsammans. Själva tävlingsplatsen får mycket beröm, både från ryttarna och från förbundskapten Sylve Söderstrand.
– Ska du åka och titta på tävlingar någonstans, då rekommenderar jag att åka till Rom. Det är så fint här, säger Sylve.
  
Hästarna har fläktar
Helena Persson håller med, hon imponeras av det fina hindermaterialet och av fläktarna i stallarna för hästarna. Men hon ger ett minus, för underlaget under torsdagen.
– Underlaget var lite knöligt på sina ställen. Jag hade önskat att de hade harvat mer och sladdat till det, då hade det varit perfekt, förklarar hon.
Under torsdagen inledde Helena med att värma upp Bonzai H i en 1,45-klass. Valacken var felfri i grundomgången och hoppade fantastiskt enligt sin ryttare, så ekipaget avstod omhoppningen.
– Jag har höga förväntningar inför eftermiddagens nationshoppning. Eftersom jag även vill kvala in till söndagens Grand Prix kommer jag att ge allt.
  
Udermus gillar sand bättre
Douglas Lindelöw fick också en bra inledning på tävlingarna, när han under torsdagen red Udermus felfritt på hinder i den inledande klassen. Ekipaget fick endast ett tidsfel i omhoppningen.
– Han hoppade fint i går, det känns kanonbra inför dagens utmaning. Udermus trivs bättre på sand än på gräs, så vi har alla förutsättningar att lyckas.
Hur är stämningen i laget?
– Vi är ett sammansvetsat gäng och har kul, alla hästar har som sagt inlett tävlingarna riktigt bra så stämningen är på topp, säger han.
  
Rider om viktiga poäng
I denna omgång rider utöver Sverige även Holland, Storbritannien, Spanien och hemmalaget Italien om poäng. Storbritannien är ett av länderna som ligger sist i tabellen utan poäng – trots seger i La Baule. Lagledningen hade nämligen bestämt att inte räkna La Baule som poängplats för nationen. 

Startordning Furusiyya FEI Nations Cup i Rom
1. Belgien
2. Qatar
3. Schweiz
4. Storbritannien
5. Spanien
6. Sverige
7. Italien
8. Holland
I det svenska laget rider Douglas Lindelöw/Udermus, Helena Persson/Bonzai H, Angelie von Essen/Jordan II och Henrik von Eckermann/Cantinero.

Första omgången börjar 15.45, andra omgången 17.15.

Livesändning via FEI-TV (betalkanal)
Ställning inför omgång 3 


Läst 5456 ggr Kommentarer Kommentera

MAJ
20

Jens Fredricsons Lunatic har en egen låt


Jens Fredricson och Lunatic under OS i London.
Arkivfoto: Tomas Holcbecher
  
Jens Fredricsons nu pensionerade tävlingshäst, Lunatic, har belönats med en alldeles egen låt. Gruppen Crucified Barbara har döpt låten till Lunatic #1. 

Mia Coldheart, som sjunger i gruppen och vann Stjärnornas Hoppning i Globen 2011, blev inspirerad att skriva låten när hon träffade hoppryttaren Jens Fredricson. Han berättade om sin fantastiska häst, om arbetet för att nå toppen och resan dit.

Under tisdagen lyfte Musikguiden i P3 låten – och berättade mer om historien bakom. 
Lyssna på inslaget här (27 minuter in i sändningen).

Se musikvideon: 


Läst 11372 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Sportkollen »