Sportkollen - "Du är inte min häst!"

Sportkollen

JAN
26

"Du är inte min häst!"

 

Hej!

 

Igår kom jag inte iväg till stallet förän kl 18.50. Det betyder tyvärr att jag är framma i stallet 19.40 om trafiken går som den ska..

 

Efter jobbet så hämtade Per upp mig så att jag slapp gå den långa vägen hem (har ca 15 minuter kontor -> lägenhet) ;)

 

Medan han lagade middagen så gjorde jag månadens nöjde.. Betalade räkningar! Lika bra att ha det gjort, för jag sitter inte still många minuter i mitt liv.

 

Väl ute i stallet så sprang Greta sin vanliga runda, skällde lite på korna, kollade till unghästarna i lösdriften och snodde kattmat! Varje visa varje kväll, söta lilla hund.

 

Jag gick glatt in i stallet och visslade på Cajza, men såg på långt håll att hennes siluett inte reagerade som jag är van vid att den gör.

 

Eftersom jag var själv så började jag prata med henne samtidigt som jag gick mot henne. Ni skulle sett minen på mig när jag mitt i en mening (nu är jag framme vid boxen) säger, "Du är ju inte min häst!)

 

Förvirrad tittar jag mig runt i de andra boxarna och ser att hon flyttat tre boxar bort! haha, det måste sett riktigt konstigt ut när jag stod där och letade..

 

Det visade sig att hästen som nu står i Cajzas box blev ledsen när kompisen flyttade och fick flytta längre in i stallet för att känna sig trygg.

 

Att byta box gör mig absolut ingenting, Cajza bryr sig inte om i vilken box hon står i :) 

 

Men när jag hade stall så var det en mardröm att be hästägare byta box på sin häst!

 

Vad känner ni, skulle ni tycka det var jobbigt om hästen plötsligt står i en annan box?

 

 

När jag hittat henne i sin nya box, så fick hon bara jogga och mjuka upp musklerna lite. Jag hade förväntat mig att hon skulle vara trött, stel och ha träningsvärk.. Men så fel jag hade! 

 

När jag klev in i ridhuset så stod det en bana på 140 uppbyggd. Cajza spanade direkt in den och skrittade glatt till alla hinder och när jag skulle trava runt så letade hon febrilt efter det hinder jag skulle styra på.

 

Knasiga knasiga häst :)

 

Jag red många volter, serpentiner och olika bågar igår för att mjuka upp sidorna på henne. Hon gick som en dröm från minut ett och när jag avslutade med en skänkelvikning så fick jag en wow-känsla!

 

Det är alltså sååå det ska kännas!!
Vilken grej, dom sekunderna som jag travade där på sniskan genom ridhuset så kände jag mig som en grand prix ryttare! Blev nästan dressyr-frälst för en sekund!(tills jag tittade upp och såg alla hinder förstås) :)

 

 

 


 

 

Idag kommer jag åka från jobbet 14.30 för att rida Cajza, det står trimmning på schemat!

 

Jag har verkligen en bra arbetsplats! Eftersom förra veckan var ganska tuff så fick jag endel övertidstimmar som jag ska ta ut.

 

Min chef är noga med att jag verkligen tar ut dom, och jag får själv planera in när det passar i schemat!

 

Idag passade superbra eftersom jag måste få ihop livet lite. Cajza ska ridas och klockan 18.00 bör vi vara hemma hos Johan och Cecilia på middag!

 

Det hade aldrig gått om jag inte fått gå tidigare från jobbet.

 

Imorgon är det middag hos Pers föräldrar, så då får Cajza vila - även det passar bra in i planeringen.

 

Hittills denna vecka har allt gått enligt plan, men det kan ändras snabbt som ni vet..

 

Nu är klockan 06.45 och jag måste gå ut med lilla söta Greta! Hon var en duktig hund och väckte sin matte för en timme sen med att krypa upp i sängen och pussas.

 

Gulliga gulliga lilla gris!

 taggar


Läst 34515 ggrcomments powered by Disqus

3 kommentarer


Lickis 2012-01-26 11:57
Jag tycker man ska fråga/informera innan(!) bytet sker. Man vill ju städa sin box på sitt sätt osv...


JonnaC 2012-01-26 10:39
Jag skulle inte heller gilla att min häst flyttats utan att jag visste om det. Tror inte heller vår stallägare ens skulle kommit på idéen utan att fråga. Sen är det klart att man kan hjälpas åt om man kan och det passar för ens egen häst.


jeabre 2012-01-26 08:22
Jag skulle aldrig byta boxar till mina hyresgäster utan att först informera om detta så alla är medvetna och inte har något emot att flyttas.

Mer från sportkollen

APR
21

Lyon: Malin och "Tore" utgick efter flera nedslag


Tornesch har hoppat fantastiskt i helgen, men i den sista rundan kändes det lite som att hingsten gav upp.
Foto: Tomas Holcbecher 

Uppdaterat klockan 16:38
 

Men då kommer han in, mannen, legenden och toppryttaren Ludger Beerbaum kommer in och med darr på några hinder tar han ändå sig runt på Chiara felfritt. Upp i ledning med 4 fel totalt och har nu säkrat en pallplats.
Steve Guerdat har rivit bort sig, och lämnat över pallplatsen till Scott Brash. 

------------ 

Uppdaterat klockan 16:36

Scott Brash och Ursula XII kommer in och sätter en stensäker nolla! Den unga ryttaren imponerar verkligen i pressade situationer - upp i ledning just nu.
------------ 

Uppdaterat klockan 16:31

Marcus Ehning på Cornado NRW kommer in och rider en felfri runda. Nu har han verkligen satt press på kommande ekipage! Med sina 6 fel är han absolut inte borta från toppstriden - allt kan hända!

------------ 

Uppdaterat klockan 16:23

Felen börjar trilla in för ekipagen i denna sista omgång. Hästarna fick inte en jättelång återhämtningspaus mellan de två tuffa omgångarna där hinderhöjden är 160 centimeter.

Flera ryttare har rivit in i trekombinationen, men även i slutet på banan har felen börjat trilla in. Kan det bero på mjölksyra?

------------

Uppdaterat klockan 15:58


Nu startar sista omgången i Lyon - är det nu vi får avgörandet? Bäst till inför sista omgången ligger Daniel Deusser, men han har flera starka ryttare bakom sig som inte ger upp så lätt - Ludger Beerbaum, Steve Guerdat och Scott Brash är även de sugna på seger.

Kevin Staut och Jamal Rahimov valde att inte starta denna omgång. 


Följ klassen online via resultat här

------------

Uppdaterat klockan 15.11

Tyske Daniel Deusser övertar ledningen efter en felfri runda, tidigare ledaren Steve Guerdat får ett nedslag. 

Daniel Deusser leder på två fel men jagas av Ludger Beerbaum, Steve Guerdat och Scott Brash på fyra. Marcus Ehning och Maikel van der Vleuten ligger hack i häl på sex fel.

Det kommer att bli en rafflande andra omgång, banan ska nu byggas om. 

Andra rundan börjar klockan 15.55.

Här ser du ställningen inför andra rundan, dit 20 ekipage går.

Malin Baryard Johnsson valde som bekant att utgå efter flera nedslag och är därför inte med.

------------

Uppdaterat klockan 15.03

Ludger Beerbaum och Chiara visar även de på enkelhet, de stannar på totalt fyra fel så här långt efter en riktigt tjusig, felfri runda. Nu återstår topp tre i startfältet före pausen.

-------------

Uppdaterat klockan 14:53

Stilryttaren no 1, Marcus Ehning, vill vara med och slåss i toppen. Tillsammans med Cornado NRW fick han det att se så enkelt ut. Ehning har vunnit världscup-finalen tre gånger, blir det en fjärde gång?!

Även världsettan Scott Brash på Ursula satte nollan, i sin första världscupfinal.

---------------------

Uppdaterat klockan 14:11

Det blir ingen andra omgång för vår svenska ryttare Malin Baryard Johnsson och H&M Tornesch. Hingsten såg inte ut att vara riktigt på hugget idag - och bommarna föll tidigt på banan. När fyra bommar trillat beslutade Malin att avsluta sin ritt, och är därmed inte välkommen att komma in i dagens andra omgång.

Här kan du följa klassen via onlineresultat.
 

------------

Uppdaterat klockan 10.06

Världscupfinalens tävlingar i franska Lyon är nu inne på slutspurten - idag är sista klassen.
Malin Baryard Johnsson startar H&M Tornesch tidigt i klassen med sig in i klassen har hon 23 fel.

H&M Tornesch har hoppat riktigt bra under helgens båda klasser, men har tyvärr fått med sig en bom i vardera klass. Dessa fel omvandlades till poäng där ryttaren med minst fel efter de två klasserna startar på noll fel. Det var Patrice Delaveau med Lacrimoso och Steve Guerdat på Nino des Buissonnets som ledde tävlingen inför finaldagen. Men Patrice Delaveau har fått stryka Lacrimoso ur finalen, då hästen inte var tillräckligt fräsch för veterinärbesiktningen.

Även amerikanska Kent Farrington har dragit sig ur tävlingen med Voyager som vann lördagens hoppning, men inte varit igång tillräckligt efter en paus för att Kent ska vilja rida honom i så många klasser mot eliten.

Även irländska Billy Twomey har strykit sig.

Detta betyder att 27 ekipage startar dagens klass, där Steve Guerdat går ut som sista ryttare i klassen. Malin Baryard Johnsson startar som nummer 4.

Livesändning, SVT-play
Startlista
Onlineresultat 

Första omgångens bana:

 Andra omgångens bana:

Omhoppningen:


Läst 3798 ggr Kommentarer Kommentera

APR
20

Lyon: Frossa i dressyrfinalen

Klicka på en bild för att starta bildspelet.

FOTO: TOMAS HOLCBECHER


Charlotte Dujardin gick som bekant segrande ur världscup-striden innanför dressyrstaketen. Helen Langehanenberg fick inte helt oväntat se sig slagen och kom tvåa medan Edward Gal tog hand om tredjepriset.

På fjärdeplats kom ingen mindre än vår härliga, svenska duo, Tinne Vilhelmson Silfvén och Don Auriello. Deras ritt var verkligen perfekt denna finaldag. Så härligt att se.

Här ser du Tinnes ritt.

Så här sa Tinne efter sin ritt:

Så här kommenterar förbundskapten Bo Jenå Tinnes ritt och "Antons" utvecklingsmöjligheter:

Här ser du Charlottes – smått otroliga – ritt.

Och så här sa hon efter den:

Edward Gal och Glocks Undercover tog tredjeplatsen:

Medan Helen Langehanenberg fick nöja sig med en andraplats i år:

Här sammanfattar FEI-tv dressyrfinalen:


Ida RöökLäst 14867 ggr Kommentarer Kommentera

APR
20

Andreas Helgstrand mister sponsoravtal

Epona.tv reagerar på uttalandena från Andreas Helgstrand.


Tidigare i veckan visade danska sajten Epona.tv bilder från ett ”open house event” hos Andreas Helgstrand på Helgstrand Dressage. Dessa visar hästen Akeem Foldager, gapandes, med vad som ser ut att vara en blå tunga.  

Nu har Andreas Helgstrand kommit med ett uttalande (läs mer här) om bilderna och en veterinärrapport om Akeem Foldagers status har publicerats, läs den här.

I sitt uttalande fokuserar Andreas på att utrustningen inte har varit korrekt tillpassad och att hästen inte är i träning medan utredningen pågår.

Här kan du läsa det Danska ridsportförbundets pressmeddelande om händelserna.

Bland annat skriver de att Andreas Helgstrand har gått med på att Akeem Foldager övervakas av ridsportförbundet, att en varning har utdelats till honom och att de anser att betslingen han har använt är oacceptabel.

Läs hur Epona.tv reagerar på de senaste uttalandena här.

Nu står det också klart att Equsana, Andreas Helgstrands samarbetspartner, säger upp sponsoravtalet med honom. Så här skriver de bland annat:

"Equsana sætter hestevelfærd og dyreetik højt, og det er en del af sponsoraftalen at skulle efterleve disse regelsæt. Det er derfor dyrlægens rapport, der ligger til grund for Equsanas endelige afgørelse om at opsige sponsoratet. Derudover har udmeldingerne fra Dansk Ride Forbund, Dyrenes Beskyttelse og Hestens Værn også vægtet i beslutningen. Helgstrand Dressage har mødt os med åbenhed og har i hele forløbet samarbejdet om at få sagen belyst."

Läs hela pressmeddelandet här


Ida RöökLäst 21280 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Sportkollen »Husbloggare

Rätta reaktioner

Unghästbloggen


Hoppning x 3

Saras vardag


GLAD PÅSK!

Therese


Till Husbloggarna