Sportkollen - "Du är inte min häst!"

Sportkollen

JAN
26

"Du är inte min häst!"

 

Hej!

 

Igår kom jag inte iväg till stallet förän kl 18.50. Det betyder tyvärr att jag är framma i stallet 19.40 om trafiken går som den ska..

 

Efter jobbet så hämtade Per upp mig så att jag slapp gå den långa vägen hem (har ca 15 minuter kontor -> lägenhet) ;)

 

Medan han lagade middagen så gjorde jag månadens nöjde.. Betalade räkningar! Lika bra att ha det gjort, för jag sitter inte still många minuter i mitt liv.

 

Väl ute i stallet så sprang Greta sin vanliga runda, skällde lite på korna, kollade till unghästarna i lösdriften och snodde kattmat! Varje visa varje kväll, söta lilla hund.

 

Jag gick glatt in i stallet och visslade på Cajza, men såg på långt håll att hennes siluett inte reagerade som jag är van vid att den gör.

 

Eftersom jag var själv så började jag prata med henne samtidigt som jag gick mot henne. Ni skulle sett minen på mig när jag mitt i en mening (nu är jag framme vid boxen) säger, "Du är ju inte min häst!)

 

Förvirrad tittar jag mig runt i de andra boxarna och ser att hon flyttat tre boxar bort! haha, det måste sett riktigt konstigt ut när jag stod där och letade..

 

Det visade sig att hästen som nu står i Cajzas box blev ledsen när kompisen flyttade och fick flytta längre in i stallet för att känna sig trygg.

 

Att byta box gör mig absolut ingenting, Cajza bryr sig inte om i vilken box hon står i :) 

 

Men när jag hade stall så var det en mardröm att be hästägare byta box på sin häst!

 

Vad känner ni, skulle ni tycka det var jobbigt om hästen plötsligt står i en annan box?

 

 

När jag hittat henne i sin nya box, så fick hon bara jogga och mjuka upp musklerna lite. Jag hade förväntat mig att hon skulle vara trött, stel och ha träningsvärk.. Men så fel jag hade! 

 

När jag klev in i ridhuset så stod det en bana på 140 uppbyggd. Cajza spanade direkt in den och skrittade glatt till alla hinder och när jag skulle trava runt så letade hon febrilt efter det hinder jag skulle styra på.

 

Knasiga knasiga häst :)

 

Jag red många volter, serpentiner och olika bågar igår för att mjuka upp sidorna på henne. Hon gick som en dröm från minut ett och när jag avslutade med en skänkelvikning så fick jag en wow-känsla!

 

Det är alltså sååå det ska kännas!!
Vilken grej, dom sekunderna som jag travade där på sniskan genom ridhuset så kände jag mig som en grand prix ryttare! Blev nästan dressyr-frälst för en sekund!(tills jag tittade upp och såg alla hinder förstås) :)

 

 

 


 

 

Idag kommer jag åka från jobbet 14.30 för att rida Cajza, det står trimmning på schemat!

 

Jag har verkligen en bra arbetsplats! Eftersom förra veckan var ganska tuff så fick jag endel övertidstimmar som jag ska ta ut.

 

Min chef är noga med att jag verkligen tar ut dom, och jag får själv planera in när det passar i schemat!

 

Idag passade superbra eftersom jag måste få ihop livet lite. Cajza ska ridas och klockan 18.00 bör vi vara hemma hos Johan och Cecilia på middag!

 

Det hade aldrig gått om jag inte fått gå tidigare från jobbet.

 

Imorgon är det middag hos Pers föräldrar, så då får Cajza vila - även det passar bra in i planeringen.

 

Hittills denna vecka har allt gått enligt plan, men det kan ändras snabbt som ni vet..

 

Nu är klockan 06.45 och jag måste gå ut med lilla söta Greta! Hon var en duktig hund och väckte sin matte för en timme sen med att krypa upp i sängen och pussas.

 

Gulliga gulliga lilla gris!

 


taggar


Läst 34693 ggrcomments powered by Disqus

Mer från sportkollen

JUL
28

Ungdoms-EM: Hoppryttarna är uttagna


Segerrika paret Nicole Holmén och VDL Titanic är uttagna.
Arkivfoto: Hippson

I mitten av augusti är det dags för ungdomsryttarnas EM i hoppning i Wiener Neustadt i Österrike, 10-16 augusti. Landslagsledarna Jacob Hellström och Jens Fredricson presenterade trupperna på måndagen.
 
Sverige representerar med kompletta lag för Young Rider, juniorer och children. Nedanstående ryttare är uttagna:

Young Rider
Elina Petersson, Halmstad/Canasta Z
Nicole Holmén, Vellinge/VDL Titanic
Ebba Larsson, Dalby/Waterford
Louise Torgersen, Fjärås/Alicia
Hanna Klensmeden, Åby/Selano
Reserv på hemmaplan: Emma Falk, Norrköping/Surfers Paradise

Juniorer
Antonia Pettersson Häggström, Lindome/Boyzon St Tropez
Viggo Björklund, Gärsnäs/Athene Z
Isabell Eklöf, Uppsala/Wizard V
Alice Tapper, Märsta/Quincy
Sofie Ekestubbe, Glanshammar/Bilexa
Reserv på hemmaplan: Kajsa Andreen, Vislanda/L Fleur

Children
Kajsa Björe, Eskilstuna/Little Grace
Isabelle Franzetti, Sala/Magic Kiss
Elin Glimberg, Löners/Phoenix
Unni Ragnarsson, Kalix/Doobie
Michelle Cranning Hillgren, Dala Järna/Vanilla F

Arrangörens hemsida


Läst 107 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
27

FEI kräver bättring av UAE – men tillåter tävling


Shejk Mohammed bin Rashid Al Maktoum, vicepresident i Förenade Arabemiraten och härskare av Dubai, rider själv distansritt.

FOTO: Tomas Holcbecher

I mars beslutade det internationella ridsportförbundet FEI att stänga av Förenade Arabemiratens nationella ridsportförbund. En överenskommelse mellan förbunden häver nu avstängningen.

Anledningen till avstängningen har FEI varit tydliga med i media. Den bristande kontrollen av omvårdnaden för hästarna och respektlöshet mot reglerna är två starka anledningar. UAE har under processen överklagat avstängningen, en överklagan som FEI valde att avslå. 

Inga distansekipage har fått träna
Från mars har inga av distanshästarna eller deras ryttare fått träna. De distanshästar som varit utplacerade i Europa har skickats hem. Övriga sporthästar har dock fått träna och tävla både nationellt och internationellt, dock under FEI:s flagg i stället för UAE:s. 

Ett beslut med flera villkor
Förenade Arabemiratens ridsportförbund får nu alltså tillhöra det Internationella ridsportförbundet igen. Ett beslut som de inte ska ta lätt på, med kommer nämligen flertal krav. Bland annat måste de försäkra om att hästarna får tillräckliga vilostunder mellan tävlingarna, och att de trots vilokravet inte deltar i nationella tävlingar. Att reglerna för doping och otillåten medicinering, satta av FEI, respekteras och följs. Inga fordon får komma i närheten av hästarna under tävlingarna och man kräver att ryttare, tränare, förbundets anställda och stallveterinärerna vidareutbildar sig inför höstens distanssäsong – hästen ska sättas i första hand.

Uppföljning varje månad
Avtalet mellan de två förbunden är skrivet på en period om tre år. Under denna tid kommer de två förbunden ha möte minst en gång per år, utöver månadsrapporten som Förenade Arabemiratens ridsportförbund ska skriva. Om tre år har FEI möjlighet att förlänga detta avtal, om man anser att det krävs.

Relaterade länkar:
FEI stänger av Förenade Arabemiraten
UAE överklarar avstängningen
FEI utreder distansritten – för hästarnas skull
FEI avslår överklagan från UAE


Läst 2074 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
27

Steve Guerdat får tävla – men inte hästarna


Arkivfoto: Tomas Holchbecher

Under måndagen kom FEI med sitt beslut i de aktuella medicineringsärendena där Schweiz regerande OS-guldmedaljör Steve Guerdat är inblandad med två hästar.

Vid telefonkonferensen den 23 juli mellan Steve Guerdat och FEI, gav Steve sin sida av händelsen och önskade att den tillfälliga avstängningen skulle hävas. Nu har FEI beslutat att göra just det – häva avstängningen för ryttaren, men inte hästarna Nasa och Nino des Buissonnets. Från och med i morgon, den 28 juli får alltså Steve tävla på sina andra hästar. 

Troligtvis foderkontaminering
FEI skriver i sitt pressmeddelande att de lyssnar på Steve och hans team, det verkar alltså troligt att hästarna fått i sig de otillåtna substanserna via fodret. Tilliten till ryttaren gör att avstängningen hävs.
Dock handlar det om otillåtna substanser, som enligt reglerna ska leda till två månaders avstängning. Detta är inte något som FEI kommer blunda för, utan håller fast vid sitt beslut att hästarna inte får tävla.

Dagens beslut handlar enbart om att lyfta den tillfälliga avstängningen, men fallet är inte avslutat. Man meddelar att det slutgiltiga beslutet kommer fattas i ett senare skede.

Tidigare artiklar:
Steve Guerdat hävdar foderkontaminering
Guerdat: "Överraskad och djupt bedrövad"
Steve Guerdat avstängd för otillåten medicineringLäst 2216 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Sportkollen »Husbloggare

På plats i Varberg!

Therese


En sista "tävling" med Lunatic

Hästskötarbloggen


Sjukhage och boxvila!

Veterinärbloggen


Till Husbloggarna

Populärt hos Charlies