Sportkollen - "Du är inte min häst!"

Sportkollen

JAN
26

"Du är inte min häst!"

 

Hej!

 

Igår kom jag inte iväg till stallet förän kl 18.50. Det betyder tyvärr att jag är framma i stallet 19.40 om trafiken går som den ska..

 

Efter jobbet så hämtade Per upp mig så att jag slapp gå den långa vägen hem (har ca 15 minuter kontor -> lägenhet) ;)

 

Medan han lagade middagen så gjorde jag månadens nöjde.. Betalade räkningar! Lika bra att ha det gjort, för jag sitter inte still många minuter i mitt liv.

 

Väl ute i stallet så sprang Greta sin vanliga runda, skällde lite på korna, kollade till unghästarna i lösdriften och snodde kattmat! Varje visa varje kväll, söta lilla hund.

 

Jag gick glatt in i stallet och visslade på Cajza, men såg på långt håll att hennes siluett inte reagerade som jag är van vid att den gör.

 

Eftersom jag var själv så började jag prata med henne samtidigt som jag gick mot henne. Ni skulle sett minen på mig när jag mitt i en mening (nu är jag framme vid boxen) säger, "Du är ju inte min häst!)

 

Förvirrad tittar jag mig runt i de andra boxarna och ser att hon flyttat tre boxar bort! haha, det måste sett riktigt konstigt ut när jag stod där och letade..

 

Det visade sig att hästen som nu står i Cajzas box blev ledsen när kompisen flyttade och fick flytta längre in i stallet för att känna sig trygg.

 

Att byta box gör mig absolut ingenting, Cajza bryr sig inte om i vilken box hon står i :) 

 

Men när jag hade stall så var det en mardröm att be hästägare byta box på sin häst!

 

Vad känner ni, skulle ni tycka det var jobbigt om hästen plötsligt står i en annan box?

 

 

När jag hittat henne i sin nya box, så fick hon bara jogga och mjuka upp musklerna lite. Jag hade förväntat mig att hon skulle vara trött, stel och ha träningsvärk.. Men så fel jag hade! 

 

När jag klev in i ridhuset så stod det en bana på 140 uppbyggd. Cajza spanade direkt in den och skrittade glatt till alla hinder och när jag skulle trava runt så letade hon febrilt efter det hinder jag skulle styra på.

 

Knasiga knasiga häst :)

 

Jag red många volter, serpentiner och olika bågar igår för att mjuka upp sidorna på henne. Hon gick som en dröm från minut ett och när jag avslutade med en skänkelvikning så fick jag en wow-känsla!

 

Det är alltså sååå det ska kännas!!
Vilken grej, dom sekunderna som jag travade där på sniskan genom ridhuset så kände jag mig som en grand prix ryttare! Blev nästan dressyr-frälst för en sekund!(tills jag tittade upp och såg alla hinder förstås) :)

 

 

 


 

 

Idag kommer jag åka från jobbet 14.30 för att rida Cajza, det står trimmning på schemat!

 

Jag har verkligen en bra arbetsplats! Eftersom förra veckan var ganska tuff så fick jag endel övertidstimmar som jag ska ta ut.

 

Min chef är noga med att jag verkligen tar ut dom, och jag får själv planera in när det passar i schemat!

 

Idag passade superbra eftersom jag måste få ihop livet lite. Cajza ska ridas och klockan 18.00 bör vi vara hemma hos Johan och Cecilia på middag!

 

Det hade aldrig gått om jag inte fått gå tidigare från jobbet.

 

Imorgon är det middag hos Pers föräldrar, så då får Cajza vila - även det passar bra in i planeringen.

 

Hittills denna vecka har allt gått enligt plan, men det kan ändras snabbt som ni vet..

 

Nu är klockan 06.45 och jag måste gå ut med lilla söta Greta! Hon var en duktig hund och väckte sin matte för en timme sen med att krypa upp i sängen och pussas.

 

Gulliga gulliga lilla gris!

 


taggar


Läst 34644 ggrcomments powered by Disqus

Mer från sportkollen

APR
25

Storseger och personbästa för Patrik Kittel och Deja

Arkivfoto: Tomas Holcbecher

Patrik Kittels fantastiska sto Deja (Silvano-Don Schufro) visade ännu en gång att hon är en häst för framtiden. I tyska Hagen, i den fyrstjärniga delen av tävlingarna Horses and Dreams, fick de hela 78,000 procent i ett Grand Prix-program på lördagsförmiddagen. Detta är också ekipagets personbästa! Patrik har tidigare sagt att Deja är den häst som är tänkt att gå EM senare i år.
De vann dagens klass med god marginal till tvåan, tyska Ingrid Klimke på Dresden Mann, som fick 72,980 procent.
Jennie Larsson och Zircoon Spring Flower fick 69,480 procent i klassen, och slutade på en elfteplats.
Under söndagen rids küren.
Här hittar du resultat.


Ida RöökLäst 2269 ggr Kommentarer Kommentera

APR
25

RGB 12:a i GCT – "Henke" på 13:e plats

Uppdatering klockan 22.15:

Det blir fransmannen Simon Delestre som tar hem kvällens klass på Ryan Des Hayettes efter en hårresande snabb omhoppning. 

Rolf-Göran Bengtsson slutar på tionde plats, medan Henrik von Eckermann hamnar på 13:e plats, bra jobbat!

Här hittar du fullständigt resultat. 

––––––––

Uppdatering klockan 21.45:

Rolf-Göran Bengtsson och Casall Ask får till en riktigt fin andra runda, men dessvärre är det en bom som trillar på vägen. Det betyder att de inte är till omhoppning, som i detta nu har fyra ryttare till start.

Här hittar du onlineresultat för klassen. 

––––––

Uppdatering lördag klockan 21.15:

Den andra omgången har startat. Först ut i det 18 ekipage stora startfältet var Henrik von Eckermann och For Sale 6. Det såg stabilt ut men dessvärre blev det ett rejält nedslag för dem. De slutar på åtta fel totalt, vi får se var de landar i slutändan.


––––––

Uppdatering lördag klockan 20.00:

Rolf-Göran "Kungen" Bengtsson går in på den tuffa banan och sätter en klockren nolla. Det ser liksom aldrig ens svårt ut när han och Casall tar sig an 1,60-hinder. De är alltså med till andra omgången på den femte bästa tiden i första rundan. 

Henrik von Eckermann fick precis som många andra av världens toppryttare i startfältet ett nedslag, när han red ut från banan återstod tre ryttare – och Henrik låg då på 17:e plats. Det är ju 18 ryttare som rider den andra omgången. Den här gången gick det dock vägen och även "Henke" rider runda II. 

Missa inte direktsändningen via webbtv, här.

Resultat, runda I, här.

––––––––

FÖRHANDSINFORMATION: 

Rolf-Göran Bengtsson rider superhingsten Casall Ask. Arkivfoto: Tomas Holcbecher

Henrik von Eckermann och Rolf-Göran Bengtsson rider som bekant Global Champions Tour i Antwerpen, med tyngdpunkten på den prestigefyllda och penningstinna 1,60-hoppningen som går lördag kväll, första start klockan 18.15.
I Antwerpen rider Henrik For Sale 6 i GP:n, medan Rolf-Göran Bengtsson har med sig Casall Ask som förstahäst.

Klassen startar 18.15 på lördagskvällen och rids som vanligt över två 1,60-rundor med eventuell omhoppning. Vi håller tummarna för Rolf-Göran och Henrik von Eckermann stenhårt!

Du kan se klassen via webb-tv här
Här hittar du startlista för klassen.
Här följer du klassen via onlineresultat. 

Rolf-Göran och Casall har startnummer 40 i klassen, medan Henrik von Eckermann går ut som 48:e ryttare i arenan. 


Ida RöökLäst 2965 ggr Kommentarer Kommentera

APR
24

Sara efter terrängen: "Bigsy är som en gummiboll"

Foto: Sara Sjöborg Wik

Uppdatering lördag klockan 18.30:

Terrängen i italienska Montellibretti är nu avklarad. Sara Algotsson Ostholt ligger på en tredje plats inför den avgörande hoppningen. Linda Algotsson på Fairnando ligger femma. Malin Petersen och Sofarsogood har dock fått avbryta tävlingen. 

Så här skriver Sara själv om lördagens terrängritt:

"Wow! Bigsy är helt suverän!!! Så lydig och reglerbar, som en gummiboll i kroppen. Vi som haft så svårt för att komma tillbaka hade idag inga problem med tre-kombinationerna med korta distanser. I stort sett fanns det bara hinder-kombinationer med korta distanser och vi klarade dem alla! Hon får dessutom pluspoäng för att rädda ryttaren tillbaka i sadeln när jag ramlade fram lite över öronen på henne på Coffin. Så glad över att vi lyckades klara terrängen utan fel på hinder. Det är bara 12 ryttare kvar i tävlingen av totalt 24 som startade. 
Vi blev stoppade 3 minuter in i banan, tappade lite fart och fick vänta 10-15 minuter eftersom något hade hänt längre fram. Vi hade dock tur att bli stoppade framför ett bra komma-igång-hinder. Vi fick 10,21 straff för överskriden tid och tappade en placering. Men det viktigaste av allt vi är fortfarande inom EM-kvalgränsen 0 fel på hinder och max 90 sekunder överskriden tid. Vi ligger dessutom på en 3:e plats inför sista och avgörande momentet.
Jag är genomsvett men jättenöjd. Bigsy är lite trött och stel men få bästa spa-behandling för att vara fräsch till morgondagens hoppning då vi för EM-kval får ha max 16 fel.
Även min syster Linda på Fairnando lyckades vara felfria på hinder och klarade hålla sig inom EM-kvalets gräns på 90 sekunder för överskriden tid och klättrade flera placeringar upp till en 5:e plats. Däremot har Malin Petersen tyvärr avbrutit tävlingen."

Foto: Sara Sjöborg Wik

Här kan du se Sara och Bigsy i dressyren.

––––––

Foto: Sara Sjöborg Wik

Uppdatering fredag klockan 18:

De svenska fälttävlansryttarna har börjat bra i italienska Montelibretti. Sara Algotsson-Ostholt och Reality 39 ligger tvåa efter dressyren, hack i häl på australiensaren Andrew Hoy, men hela svenskgänget är med i matchen, rapporterar Svenska Ridsportförbundet.
Sara Algotsson Ostholt och Reality 39 ligger på 42,10 straff, Malin Petersen på Sofarsogood ligger sexa på 46,00 och Linda Algotsson och Fairnando nia på 47,10.

– Så här långt ser det här ut att kunna gå vägen, säger en glad och förhoppningsfull förbundskapten Staffan Lidbeck, till Svenska Ridsportförbundet.
Under lördagen väntar terrängmomentet.

– Det är en ganska okomplicerad trestjärnig bana, man vet ju aldrig men det här ser lovande ut, säger Staffan Lidbeck.


Under lördagen rids terrängmomentet, de svenska ekipagen går ut enligt följande:

kl 15:10 11. Malin Petersen och Sofarsogood
kl 15:20 13. Linda Algotsson och Fairnando
kl 15:25 14. Sara Algotsson och Reality 39
Följ klassen via onlineresultat här och här
Så här skriver Sara själv om dressyrmomentet:
Bigsy har aldrig varit så bra som hon var i gårdagens dressyr. Hon var kanon! Hon blev aningens LITE lång, men lång brukar hon ju bli, men inget jag kunde se när jag tittade på inspelningen av ritten. Det här är det absolut bästa Bigsy har gjort någonsin. Tyvärr inget som syns på resultatet då domarna här bara verkar ha rätt att nyttja en 7-gradig skala ; ). Jag är oavsett jättenöjd med vår prestation i dressyren! Jag har också fått många kommentarer från utomstående som inte är svenskar om att Bigsy var i en klass för sig.
Jag är även nöjd med upplägget med en tidig morgonträning för Elisabet och sedan en 30 minuters uppvärmning innan tävling. Så här i efterhand undrar jag om det kanske hade räckt med 20 minuter eftersom det är så varmt här. 
Idag (lördag reds. anm) kl 15:25 är det så dags för terrängen :-). När jag skriver det här mejlet har jag precis gått banan. Den är väldigt varierande. Lite olika nivåer på hindren. En del låga lätta och sedan några riktigt särskilt för oss svåra tre-kombinationer med väldigt korta distanser där Bigsys storlek är till vår nackdel. Underlaget är dock det minst roliga. Banan är tyvärr väldigt hård och stum. Torkad lerjord. Med tanke på underlaget så kommer de rätt många djuplandningarna på banan att kännas av. Men vi ska göra vårt bästa som vi alltid gör. 

––––––––

FÖRHANDSINFORMATION:


Sara Algotsson Ostholt går terrängbanan med sonen Eric i vagnen. Foto: Sara Sjöborg Wik

  
I helgen är tre svenska fälttävlansryttare i italienska Montelibretti för att förhoppningsvis kvala till EM. Sara Algotsson Ostholt, Malin Petersen och Linda Algotsson rider.

De kan alla, efter helgens övningar, bli aktuella för plats på EM i Skottland i september. Målet är att göra ett godkänt EM-kval genom att rida den trestjärniga klassen, självklart måste de även bli uttagna av landslagsledningen för att slutgiltigt få rida i Skottland.
Sara Algotsson Ostholt har med sig Facebook-hästen Reality 39.
– 
Det är skönt om jag kan kvala till EM redan i Rom. För då kan jag göra en seriös planering med EM i fokus, säger Sara till Svenska Ridsportförbundet.
Under torsdagen gick samtliga hästar igenom veterinärbesiktningen och i dag, fredag, väntar dressyrdelen av tävlingen.
  
Så här skriver Sara själv om förväntningarna:
”Reality och jag gick igenom veterinärbesiktningen utan anmärkning. Förberedande träningstävlingarna i Luhmühlen och Kreuth har känts bra. Vi känner oss verkligen redo och ser fram emot att sparka igång tävlingen imorgon. Först ut är dressyren kl 13.16 imorgon fredag. Vi går ut sist av svenskarna i CCI***-dressyrtestet med startnummer 14 av totalt 24 startande. Vårt mål i denna tävling är att klara EM-kvalet, men ser gärna en placering eller vinst när vi ändå är igång. Vi är rustade, laddade och redo…”

Frida Andersén är också på plats för att göra sin första långa tävling, CCI*, med påläggskalven Pirat.  

Så här ser programmet för tävlingen ut

Fredag
Klockan 12.40 startnr 11 Malin Petersen och Sofarsoogood
Klockan 13.09 startnr 13 Linda Algotsson och Fairnando
Klockan 13.16 startnr 14 Sara Algotsson och Reality 39 (Bigsy)

Lördag

Klockan 15.20 första start CCI*** terräng
Klockan 9.40 påbörjas 2:a veterinärbesiktningen
Klockan 13.45 första start hoppning
Klockan 14.30 prisceremoni 

Här kan du följa klasserna online.


Ida RöökLäst 6175 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Sportkollen »