Sportkollen - "Du r inte min hst!"

Sportkollen

JAN
26

"Du r inte min hst!"

Hej!

Igr kom jag inte ivg till stallet frn kl 18.50. Det betyder tyvrr att jag r framma i stallet 19.40 om trafiken gr som den ska..

Efter jobbet s hmtade Per upp mig s att jag slapp g den lnga vgen hem (har ca 15 minuter kontor -> lgenhet) ;)

Medan han lagade middagen s gjorde jag mnadens njde.. Betalade rkningar! Lika bra att ha det gjort, fr jag sitter inte still mnga minuter i mitt liv.

Vl ute i stallet s sprang Greta sin vanliga runda, skllde lite p korna, kollade till unghstarna i lsdriften och snodde kattmat! Varje visa varje kvll, sta lilla hund.

Jag gick glatt in i stallet och visslade p Cajza, men sg p lngt hll att hennes siluett inte reagerade som jag r van vid att den gr.

Eftersom jag var sjlv s brjade jag prata med henne samtidigt som jag gick mot henne. Ni skulle sett minen p mig nr jag mitt i en mening (nu r jag framme vid boxen) sger, "Du r ju inte min hst!)

Frvirrad tittar jag mig runt i de andra boxarna och ser att hon flyttat tre boxar bort! haha, det mste sett riktigt konstigt ut nr jag stod dr och letade..

Det visade sig att hsten som nu str i Cajzas box blev ledsen nr kompisen flyttade och fick flytta lngre in i stallet fr att knna sig trygg.

Att byta box gr mig absolut ingenting, Cajza bryr sig inte om i vilken box hon str i :)

Men nr jag hade stall s var det en mardrm att be hstgare byta box p sin hst!

Vad knner ni, skulle ni tycka det var jobbigt om hsten pltsligt str i en annan box?

Nr jag hittat henne i sin nya box, s fick hon bara jogga och mjuka upp musklerna lite. Jag hade frvntat mig att hon skulle vara trtt, stel och ha trningsvrk.. Men s fel jag hade!

Nr jag klev in i ridhuset s stod det en bana p 140 uppbyggd. Cajza spanade direkt in den och skrittade glatt till alla hinder och nr jag skulle trava runt s letade hon febrilt efter det hinder jag skulle styra p.

Knasiga knasiga hst :)

Jag red mnga volter, serpentiner och olika bgar igr fr att mjuka upp sidorna p henne. Hon gick som en drm frn minut ett och nr jag avslutade med en sknkelvikning s fick jag en wow-knsla!

Det r allts s det ska knnas!!
Vilken grej, dom sekunderna som jag travade dr p sniskan genom ridhuset s knde jag mig som en grand prix ryttare! Blev nstan dressyr-frlst fr en sekund!(tills jag tittade upp och sg alla hinder frsts) :)


Idag kommer jag ka frn jobbet 14.30 fr att rida Cajza, det str trimmning p schemat!

Jag har verkligen en bra arbetsplats! Eftersom frra veckan var ganska tuff s fick jag endel vertidstimmar som jag ska ta ut.

Min chef r noga med att jag verkligen tar ut dom, och jag fr sjlv planera in nr det passar i schemat!

Idag passade superbra eftersom jag mste f ihop livet lite. Cajza ska ridas och klockan 18.00 br vi vara hemma hos Johan och Cecilia p middag!

Det hade aldrig gtt om jag inte ftt g tidigare frn jobbet.

Imorgon r det middag hos Pers frldrar, s d fr Cajza vila - ven det passar bra in i planeringen.

Hittills denna vecka har allt gtt enligt plan, men det kan ndras snabbt som ni vet..

Nu r klockan 06.45 och jag mste g ut med lilla sta Greta! Hon var en duktig hund och vckte sin matte fr en timme sen med att krypa upp i sngen och pussas.

Gulliga gulliga lilla gris!


taggar

hund  hst  sambo  Schema  

Lst 34756 ggrcomments powered by Disqus

Mer frn sportkollen

NOV
23

Superkvartett fixar stortvlingar p Elmia


Det r en riktig superkvartett som str bakom tvlingarna. Foto:Mikael Persson/MiP Media (Lisen), Ebba Hgstrm (Anna), Elmia AB (Sylve) och Alida Sflund (Jana)

Fyra toppnamn inom internationell hstsport arrangerar, med start nsta r, ett nytt superevenemang p Elmia i Jnkping. Tunga samarbetspartners har knutits till projektet och evenemanget innefattar bland annat stora nationella tvlingar i hoppning och dressyr, auktioner, shower och mssa.

Jan-Olof Wannius, Sylve Sderstrand, Lisen Bratt Fredricson och Anna Brkenhielm r alla stora personligheter med bred erfarenhet inom svensk ridsport. De utgr kvartetten bakom det nybildade bolaget Scandinavian Horse Show AB och det nya superevenemanget, som fr premir 26 till 30 oktober 2016.
Elmia r fr mig en sjlvklar plats fr ett hstevenemang med inriktning att visa hela bredden i svensk ridsport. Vi i gruppen vill gra ngot riktigt bra fr sporten, svenska ryttare, gare och uppfdare, sger Jan-Olof Wannius i ett pressmeddelande.

Erfarenhet och nytnkande
Elmia Scandinavian Horse Show i Jnkping ska bli en stor branschtrff fr svensk ridsport, en mtesplats fr alla som p olika stt r verksamma i branschen eller r hstintresserade. De fyra bakom arrangemanget vill med sina erfarenheter och nytnkande ider skapa frutsttningar fr svensk ridsport och avel att vxa.
Tvlingsprogrammet kommer att innehlla klasser fr allt frn ponny till senior elit, i bde hoppning och dressyr. Stor vikt kommer att lggas p unghstklasser och utmrkelser till framtida stjrnor bland svl ryttare som hstar. Frutom tvlingarna arrangeras auktioner, shower, VIP-arrangemang och mssa allt p ett och samma stlle.
Planeringen har gtt frn id till ett frdigt evenemangsprogram efter ett intensivt arbete frn den frsta kontakten med Elmia. Eftersom kvartetten ocks planerar att utka evenemanget fr varje r fll valet snabbt p Elmia som plats och medarrangr.


Ida RkLst 16548 ggr Kommentarer Kommentera

NOV
23

OS-drmmen r osker fr Douglas och Henrik


Tv svenska OS-hopp.Foto: Tomas Holcbecher

OS i Rio de Janeiro nrmar sig och ute i de svenska toppryttarnas stallar arbetar man fr fullt fr att skra hstarna till spelen. Det r drygt tta mnader kvar till att hstarna ska vara p plats, men endast sju veckor kvar innan gandet ska vara klart.

Fr tv av vra svenska OS-hopp r det fortfarande oklart om de kommer att f klartecken fr att frbereda sig infr OS. Henrik von Eckermann och Douglas Lindelw r just nu uppe i det administrativa med att frska skra sina bsta hstar infr spelen.

Ljusning i gartvisten
Det har inte undgtt mnga att det pgr en gartvist gllande Douglas bsta hst Casello just nu. garna Agnetha Lindelw ochMaria Schack Bladh r oense om vilken summa Maria ska bli utkpt frn valacken med, och rendet var aktuellt fr tingsrtten. Dock har mtet i sista stund blivit instllt, och just nu r det inget rende fr rtten, enligt Agnetha.
Viljan r god att kunna lsa detta utan tingsrtten, sger Agnetha till Hippson.
garnalter just nu sina advokater diskutera fram den bsta lsningen fr bda parter. Om Douglas inte fr behlla sin hst tappar det svenska laget en stark ryttare infr OS. Under sndagen bevisade ekipaget att de hr hemma i den yttersta eliten, nr de placerade sig p andraplats i vrldscupen bakom Christian Ahlmann.

Arbetsgivaren jobbar fr en lsning
Ett annat ankare i ett kommande OS-lag r Henrik von Eckermann. Han har ridit Cantinero i drygt tv r, men hsten gs sedan lnge av Qatar Armed Forces. FrDagens Nyheterberttar Henrik om nervositeten ver att inte veta om valacken kommer att stanna kvar i hans stall. Han har stort std av sin arbetsgivare, Ludger Beerbaum, i frgan och just nu pgr frhandlingar fr att skra hsten infr OS.
Fr atten hst ska f delta i OS mste hsten ha en svensk (del-)gare och en svensk stmpel i passet. Pappersarbetet mste vara klart senast fremidnatt den 15 januari, en regel som gller fr samtliga nationer.


Annelie LundkvistLst 17133 ggr Kommentarer Kommentera

NOV
22

Douglas: "Man fr onda p motstndarna"


Douglas och Casello i Stuttgart, felfria i svl grundomgng som omhoppning. Det rckte till en andraplats. Foto: Tomas Holcbecher

Det blev en andraplats fr Douglas Lindelw och Casello i vrldscupomgngen i Stuttgart, en placering som ryttaren rankar hgt.
Givetvis vill man vinna, men det hr r bland det strsta jag har gjort. Stuttgart r en anrik tvlingsplats och vrldens bsta ryttare r hr. S jag r jtteglad och njd, berttar han fr Hippson.

Text:
Annika Grundberg

I omhoppningen red Douglas s snabbt han kunde med Casello, inklusive en djrv svng frn nst sista till sista hindret.
Det var bara fem till omhoppning och jag gick ut frst och gick in med full gas. Jag visste att jag hade ridit s fort jag kan med Casello. Sedan fr man bara onda p motstndarna, sger han med ett skratt.
Och det hll nstan hela vgen. Hemmaryttaren Christian Ahlmann p Codex One red felfritt och vardrygasekunden snabbare n Douglas och Casello.


Casello i vntan p prisutdelning.

Godis och vila fr Casello
Hrnst vntar Friends Arena och Sweden International Horse Show fr Douglas. Dit kommer han med Talina, Balous Lady och Ida vd Bisschop medan Casello fr stanna hemma.
Casello ska f gotta sig med godis och vila. Vr nsta tvling blir i Genve.

Vet inte vad som hnder
Rrande konflikten med Casellos delgare r Douglas dligt uppdaterad.
Jag vet faktiskt inte om det har hnt ngot i helgen, jag har frskt att helt fokusera p tvlingen och min ridning. Det r en frhandling utsatt i tingsrtten i morgon, men jag vet inte om det blivit ngra ndringar, sger han.
Enligt SVT Sport ska frhandlingen i tingsrtten vara terkallad och parterna ska gra upp garfrgan utanfr rttssalen.

Resultat Stuttgart


Annika GrundbergLst 20202 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan fr Sportkollen »Populrt hos Charlies

Husbloggare

Dags att sammanfatta ret

Saras vardag

terhmtning och adventsmys!

Stalldrmmar

Hur man motiverar en hippolog i novembermrkret

Hippologbloggen

Till Husbloggarna