Sportkollen - "Du är inte min häst!"

Sportkollen

JAN
26

"Du är inte min häst!"

 

Hej!

 

Igår kom jag inte iväg till stallet förän kl 18.50. Det betyder tyvärr att jag är framma i stallet 19.40 om trafiken går som den ska..

 

Efter jobbet så hämtade Per upp mig så att jag slapp gå den långa vägen hem (har ca 15 minuter kontor -> lägenhet) ;)

 

Medan han lagade middagen så gjorde jag månadens nöjde.. Betalade räkningar! Lika bra att ha det gjort, för jag sitter inte still många minuter i mitt liv.

 

Väl ute i stallet så sprang Greta sin vanliga runda, skällde lite på korna, kollade till unghästarna i lösdriften och snodde kattmat! Varje visa varje kväll, söta lilla hund.

 

Jag gick glatt in i stallet och visslade på Cajza, men såg på långt håll att hennes siluett inte reagerade som jag är van vid att den gör.

 

Eftersom jag var själv så började jag prata med henne samtidigt som jag gick mot henne. Ni skulle sett minen på mig när jag mitt i en mening (nu är jag framme vid boxen) säger, "Du är ju inte min häst!)

 

Förvirrad tittar jag mig runt i de andra boxarna och ser att hon flyttat tre boxar bort! haha, det måste sett riktigt konstigt ut när jag stod där och letade..

 

Det visade sig att hästen som nu står i Cajzas box blev ledsen när kompisen flyttade och fick flytta längre in i stallet för att känna sig trygg.

 

Att byta box gör mig absolut ingenting, Cajza bryr sig inte om i vilken box hon står i :) 

 

Men när jag hade stall så var det en mardröm att be hästägare byta box på sin häst!

 

Vad känner ni, skulle ni tycka det var jobbigt om hästen plötsligt står i en annan box?

 

 

När jag hittat henne i sin nya box, så fick hon bara jogga och mjuka upp musklerna lite. Jag hade förväntat mig att hon skulle vara trött, stel och ha träningsvärk.. Men så fel jag hade! 

 

När jag klev in i ridhuset så stod det en bana på 140 uppbyggd. Cajza spanade direkt in den och skrittade glatt till alla hinder och när jag skulle trava runt så letade hon febrilt efter det hinder jag skulle styra på.

 

Knasiga knasiga häst :)

 

Jag red många volter, serpentiner och olika bågar igår för att mjuka upp sidorna på henne. Hon gick som en dröm från minut ett och när jag avslutade med en skänkelvikning så fick jag en wow-känsla!

 

Det är alltså sååå det ska kännas!!
Vilken grej, dom sekunderna som jag travade där på sniskan genom ridhuset så kände jag mig som en grand prix ryttare! Blev nästan dressyr-frälst för en sekund!(tills jag tittade upp och såg alla hinder förstås) :)

 

 

 


 

 

Idag kommer jag åka från jobbet 14.30 för att rida Cajza, det står trimmning på schemat!

 

Jag har verkligen en bra arbetsplats! Eftersom förra veckan var ganska tuff så fick jag endel övertidstimmar som jag ska ta ut.

 

Min chef är noga med att jag verkligen tar ut dom, och jag får själv planera in när det passar i schemat!

 

Idag passade superbra eftersom jag måste få ihop livet lite. Cajza ska ridas och klockan 18.00 bör vi vara hemma hos Johan och Cecilia på middag!

 

Det hade aldrig gått om jag inte fått gå tidigare från jobbet.

 

Imorgon är det middag hos Pers föräldrar, så då får Cajza vila - även det passar bra in i planeringen.

 

Hittills denna vecka har allt gått enligt plan, men det kan ändras snabbt som ni vet..

 

Nu är klockan 06.45 och jag måste gå ut med lilla söta Greta! Hon var en duktig hund och väckte sin matte för en timme sen med att krypa upp i sängen och pussas.

 

Gulliga gulliga lilla gris!

 


taggar


liknande webbartiklar


Läst 34867 ggrcomments powered by Disqus

Mer från sportkollen

MAJ
26

Rom: Svenskarna värmde upp i solen


Helena och Bonzai H var placerade i uppvärmningsklassen.
Arkivfoto: Tomas Holcbecher

Under torsdagen inleddes tävlingarna i italienska Rom, där helgens omgång av Nations Cup äger rum. De svenska ryttarna fick fina uppvärmningsrundor.

Italienska banbyggaren Uliano Vezzani la hinderhöjden på 145 centimeter i denna inledande klass och 17 av de 64 startande gick felfritt i båda faser. För svensk del var det Helena Persson som nådde bäst resultat med Bonzai H, ekipaget slutade på en sjätteplats. Därefter var det enbart Charlotte Mordasini som red omhoppningen, dessvärre med ett nedslag. Övriga lagryttare, Henrik von Eckermann, Peder Fredricson och Malin Baryard Johnsson utgick efter den uppvärmande grundomgången.
Även svenska Petronella Andersson är på plats och rider individuellt, hon fick ett nedslag i omhoppningen i denna klass.

Resultat

Fredag är det dags för laghoppningen, läs med här.


Annelie LundkvistLäst 1465 ggr Kommentarer Kommentera

MAJ
26

Uppfödare stöttar Breeders Trophy


Foto:
Hästnäringens Riksanläggningar

Ann Westling och Carl Johan Persson, Stuteri Stubbäng, tycker att uppfödarna ska uppmärksammas mer. Därför går de in och sponsrar de bästa gångartsuppfödarna med 10 000 kronor vardera i respektive årskull under Breeders Trophy-finalerna.

– Vi vill hjälpa till och stimulera svenska dressyrhästuppfödare att fortsätta sitt gedigna arbete, säger Ann Westling i ett pressmeddelande.
Paret har själva fött upp flera framgångsrika gångartshästar, bland annat Breeders-vinnaren Wennica. I dag är de delägare i flera ston men har inga hästar hemma längre.
– Vi väntar fyra föl i år tillsammans med våra samarbetspartners och det är väldigt roligt att vi kan fortsätta hänga med i utvecklingen, säger Carl Johan Persson.
Ann Westling och Carl Johan Persson utmanar hopphästuppfödare att göra samma sak.


Annika GrundbergLäst 1531 ggr Kommentarer Kommentera

MAJ
26

GP-ponnyn försvinner i sin nuvarande form


Ellen Johansson från Vänersborg var senaste – och antagligen också sista – finalsegraren i GP-ponnyn.
  
Den populära stilhoppningstävlingen GP-ponnyn för C-ponnyekipage, med final i Scandinavium under Gothenburg Horse Show, försvinner i sin nuvarande form. Det bekräftar Stampen Local Media, som driver Göteborgs-Posten, för Hippson.
  
Text och foto: Annika Grundberg
  
Företaget Stampen Media Group, som bland annat äger Göteborgs-Posten, är satt under rekonstruktion. Men det ska inte ha något med beslutet att göra.
– Redan tidigt i våras tog vi beslutet att vi inte kan fortsätta driva GP-ponnyn som huvudarrangör och ensam partner, eftersom vi inte bedömde att det är en del av vår strategiska inriktning på digitalt. Och inte heller lönsamt utifrån vad det kostar, svarar Lillemor Wallenius som är affärschef marknadskommunikation på Stampen Local Media, i ett mejl till Hippson.
Hon fortsätter:
– Vi har uppskattat samarbetet eftersom själva evenemanget är roligt och värdesatt av deltagarna, men vi kan inte ge allt åt alla utan måste välja var vi riktar våra marknadsföringssatsningar. Så sent som förra veckan gick Göteborgsvarvet av stapeln, där vi nu satsar stort från GP.
  
Hoppas kunna driva tävlingen vidare i någon form
Hos Got Event, som arrangerar Gothenburg Horse Show, har man varit medvetna om att tävlingen i sin nuvarande form upphör.
– Det är något som vi har diskuterat internt, för vi tycker att GP-ponnyn är en viktig tävling för sporten och för vårt evenemang, säger Tomas Torgersen som är tävlingschef.
Hans förhoppning är att ponnyerna kommer att vara en del av tävlingen även 2017.
– Vi kommer att jobba vidare med att lösa detta, men det kommer kanske inte att bli en tävling i exakt samma form som den har varit hittills, säger han.
Och GP lämnar en liten öppning för delaktighet. 
– Som bidrag till tävlingens fortlevnad är vi villiga att kvarstå som mediepartner till hästtävlingen under 2017, om någon annan tar vid som arrangör – med eller utan nya partners. Som mediepartner kan vi stötta med annonsutrymme i våra kanaler, skriver Wallenius. 


Annika GrundbergLäst 4184 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Sportkollen »Populärt hos Charlies

Husbloggare

Perfekt planering denna veckan!

Therese

Löshoppning

Saras vardag

Födelsedagsfirande, överben och inställd tävling

Portugal-bloggen

Till Husbloggarna