Sportkollen - "Du är inte min häst!"

Sportkollen

JAN
26

"Du är inte min häst!"

 

Hej!

 

Igår kom jag inte iväg till stallet förän kl 18.50. Det betyder tyvärr att jag är framma i stallet 19.40 om trafiken går som den ska..

 

Efter jobbet så hämtade Per upp mig så att jag slapp gå den långa vägen hem (har ca 15 minuter kontor -> lägenhet) ;)

 

Medan han lagade middagen så gjorde jag månadens nöjde.. Betalade räkningar! Lika bra att ha det gjort, för jag sitter inte still många minuter i mitt liv.

 

Väl ute i stallet så sprang Greta sin vanliga runda, skällde lite på korna, kollade till unghästarna i lösdriften och snodde kattmat! Varje visa varje kväll, söta lilla hund.

 

Jag gick glatt in i stallet och visslade på Cajza, men såg på långt håll att hennes siluett inte reagerade som jag är van vid att den gör.

 

Eftersom jag var själv så började jag prata med henne samtidigt som jag gick mot henne. Ni skulle sett minen på mig när jag mitt i en mening (nu är jag framme vid boxen) säger, "Du är ju inte min häst!)

 

Förvirrad tittar jag mig runt i de andra boxarna och ser att hon flyttat tre boxar bort! haha, det måste sett riktigt konstigt ut när jag stod där och letade..

 

Det visade sig att hästen som nu står i Cajzas box blev ledsen när kompisen flyttade och fick flytta längre in i stallet för att känna sig trygg.

 

Att byta box gör mig absolut ingenting, Cajza bryr sig inte om i vilken box hon står i :) 

 

Men när jag hade stall så var det en mardröm att be hästägare byta box på sin häst!

 

Vad känner ni, skulle ni tycka det var jobbigt om hästen plötsligt står i en annan box?

 

 

När jag hittat henne i sin nya box, så fick hon bara jogga och mjuka upp musklerna lite. Jag hade förväntat mig att hon skulle vara trött, stel och ha träningsvärk.. Men så fel jag hade! 

 

När jag klev in i ridhuset så stod det en bana på 140 uppbyggd. Cajza spanade direkt in den och skrittade glatt till alla hinder och när jag skulle trava runt så letade hon febrilt efter det hinder jag skulle styra på.

 

Knasiga knasiga häst :)

 

Jag red många volter, serpentiner och olika bågar igår för att mjuka upp sidorna på henne. Hon gick som en dröm från minut ett och när jag avslutade med en skänkelvikning så fick jag en wow-känsla!

 

Det är alltså sååå det ska kännas!!
Vilken grej, dom sekunderna som jag travade där på sniskan genom ridhuset så kände jag mig som en grand prix ryttare! Blev nästan dressyr-frälst för en sekund!(tills jag tittade upp och såg alla hinder förstås) :)

 

 

 


 

 

Idag kommer jag åka från jobbet 14.30 för att rida Cajza, det står trimmning på schemat!

 

Jag har verkligen en bra arbetsplats! Eftersom förra veckan var ganska tuff så fick jag endel övertidstimmar som jag ska ta ut.

 

Min chef är noga med att jag verkligen tar ut dom, och jag får själv planera in när det passar i schemat!

 

Idag passade superbra eftersom jag måste få ihop livet lite. Cajza ska ridas och klockan 18.00 bör vi vara hemma hos Johan och Cecilia på middag!

 

Det hade aldrig gått om jag inte fått gå tidigare från jobbet.

 

Imorgon är det middag hos Pers föräldrar, så då får Cajza vila - även det passar bra in i planeringen.

 

Hittills denna vecka har allt gått enligt plan, men det kan ändras snabbt som ni vet..

 

Nu är klockan 06.45 och jag måste gå ut med lilla söta Greta! Hon var en duktig hund och väckte sin matte för en timme sen med att krypa upp i sängen och pussas.

 

Gulliga gulliga lilla gris!

 taggar


Läst 34565 ggrcomments powered by Disqus

Mer från sportkollen

SEP
14

SWB tar plats internationellt


Märtha Louise och Connor Swail. FOTO: Spruce Meadows Media
   

Det är inga svenska ryttare på plats i Spruce Meadows Masters, men de svenska hästarna gör sitt yttersta för att sätta de blågula färgerna på kartan. I går blev Märtha Louise, uppfödd av Karl Henrik Heimdahl, bäst i en 1,50-hoppning. Det är den irländske ryttaren Connor Swail som rider stoet som är efter Maloubet de Pleville-Wolfgang.
Och i fredags slog USA:s Lauren Hough till med en vinst på framgångsrika SWB-stoet Ohlala e. Orlando-Cardento.

Karl-Henrik Heimdahl, vd på ASVH, kan inte annat än glädja sig åt att ”SWB kan”, inte minst med tanke på att Elitfölauktionen slog alla rekord. Läs mer om den här

Här kommer du till Spruce Meadows Masters hemsida. 


Ida RöökLäst 6311 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
13

Fölauktion med rekordpriser


FOTO: Anna Nyström/Flyinge
   

Årets Elitfölauktion i Flyinge hade verkligen det allra bästa att visa upp. Det högsta priset stod Ampère-sonen Kordoba for U för. Han gick för hela (håll i er nu!) 600 000 kronor. Den unga hingsten såldes enligt uppgift från ASVH till USA.

Även flera av de andra fölen gick för höga summor. Déjà vu SD till exempel, också med Ampère som pappa, gick för 200 000 kronor. 
Hela listan hittar du här, snittpriset på auktionen blev omkring 111 000 kronor.  


Ida RöökLäst 9284 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
13

"Henke" hackar Hippsons Instagram

UPPDATERAT lördag klockan 22.00:
Henrik von Eckermanns tyska arbetsgivare Ludger Beerbaum vann klassen med Chaman. Ekipaget satte totalt tre felfria rundor och slog tvåan John Whitaker/Argento med 0,81 sekunder i omhoppningen. På tredje plats kom argentinske José Maria Larocca på Lisen Bratt Fredricsons gamla häst GDE Matrix, rapporterar Svenska Ridsportförbundet.
Ludger tar alltså över serieledningen, men svenskarna är kvar i toppen.

Ranking efter omgång 12:
1) Ludger Beerbaum, Tyskland 236 poäng
2) Rolf-Göran Bengtsson, Sverige 221
3) Henrik von Eckermann, Sverige 201
4) Edwina Tops-Alexander, Australien 201
5) Bassem Hassan Mohammed, Qatar 200

Fullständigt resultat här

– – – – – – – – – – – – – – – – – – –

UPPDATERAT lördag klockan 19.30:
Rolf-Göran Bengtsson och Clarimo Ask fick två nedslag i den svåra trekombinationen på GP-banan i Lausanne, Henrik von Eckermann och Cantinero fick ett nedslag totalt. Ingen av svenskarna är således vidare till den andra rundan. Detta kommer säkert också röra om i toppen av totalrankingen, då Rolf-Göran och Henrik låg etta respektive tvåa. 

– – – – – – – – – – – – – – – – – – –

FÖRHANDSINFORMATION
På lördagskvällen rider Henrik von Eckermann den prestigefyllda GP-klassen under Global Champions Tour-stoppet i Lausanne. Helt oväntat (?!) fick vi på Hippson en överraskning i går när han lade upp bilder på vår Instagram. Hur gick det till, liksom?!

Missa alltså inte att följa en av våra absolut största hoppryttarstjärnor under en av världens största hopptourer, leta upp oss på Instagram där vi kort och gott heter "hippson". 

Rolf-Göran Bengtsson är också på plats – för att försvara topp-positionen. 

Rolf-Göran tar med sig Clarimo Ask och Unita Ask, medan Henrik rider Cantinero och Crespo PKZ vid denna näst sista deltävling innan finalen i Qatar, 13-15 november.

Här hittar du länk till direktsändningen av klassen som startar klockan 18.00.

Här hittar du arrangörens hemsida.

Här hittar du startlista för klassen. 

Ett mystiskt första inlägg, med en mystisk spegelbild... Men våra Instagram-följare var snabba med att lista ut vem det är som har "hackat" vårt konto.


Ida RöökLäst 12273 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Sportkollen »