Sportkollen - Varfr sger inte folk sanningen?

Sportkollen

JAN
23

Varfr sger inte folk sanningen?

Hej p er!

Frst och frmst, tack! Att ni r s mnga som sluter upp bakom mig och stttar r helt fantastiskt, jag kunde inte tro mina gon nr jag slog p datorn och fick se all respons.

I min mailbox trillade det in mail om att jag r en frebild fr andra i samma sits i livet. Jag lste mailet om och om igen, frebild stod det.

Ja, jag har ju bjudit in er i min vardag och nr ngon sger att jag blivit en frebild, d kan jag ju inte svika!

Det r sjlvklart att alla har rtt till sin sikt, jag uttrycker mina sikter i bloggen varje dag. Men innan man knappar ned vad man vill sga s tycker jag att man kan fundera p en sak!

Om man mtte mig p en tvling, trning eller bara p gatan - skulle man g fram och sga samma sak till mig d? Skulle man ha det modet, s att jag kan frsvara mig i verkligheten, d r man varmt vlkommen att skriva ned sin kritik!

Nog om det, men jag vill nd vara kvar p mnet som startade detta.

Hur kommer det sig att man inte talar sanning i ridsporten?

Hsthandlare har ett dligt rykte om att dom bara ljuger om resultat p hstarna och dess skador etc. Det r ltt att dra alla ver en kant, och just hsthandlarna ligger p den kanten.

Men till vardags s mts man av osanning! Det kan vara allt frn om hur det gick p tvling till vad hsten man kpt har fr resultat.

Mnga gnger nr jag frgar stallkompisar om hur det gick p tvling, s fr jag sllan resultatet som svar.

Det brjas med hur hsten kndes, att den hoppade fantastiskt, felfri och r bst i vrlden! D grattar man och knner, jklar dom vann hela klassen.

Men nr resultatet kommer upp s visar det inte alls samma som terberttelsen man hrde innan.

Vad r det som fr en att inte bertta sanningen?

Jag berttar alltid glatt om hur det gtt p tvling om hur galet jag kom p rcket i den svngen, eller att jag fick en mardrm i trekombinationen. Men ven om hur fantastiskt fin hon var i omhoppningen, synd att jag rev frsta hindret!

Alla resultat gr att kolla upp nd!

r det s att ryttare skms fr vr ridning om vi inte gr det felfritt varje ridpass?

Eller r det s att ingen vill f kritik som jag fick igr, fr att mnniskor har olika sikter?

rlighet varar lngst sger det gamla ordsprket och jag tror verkligen p det..!


Igr morse nr jag red Cajza s var det som att lrdagens fight inte hade hnt.

Hon jobbade p lika fin och bra som vanligt! Jag trnade frvnd-galopp och mycket vergngar frn galopp - trav. Lilla tjejen har verkligen blivit en dressyrhst snart ;) Det knns tryggt att ha henne lydig p marken, vet att det kommer hjlpa oss mycket i hoppningen!

Nr jag hade ridit henne slog klockan 8.00 och precis nr jag skulle lasta en annan hst s brjade det sna. Stora flingor vrkte ned och plogbilen ls med sin frnvaro!

Jag var tvungen att stanna bilen och ta denna bild, fr hemma i stan snade det inte alls, s ingen hade trott mig!

Krlek till min bil, fr jag kopplade p fyrhjuls-driften och bara pljde genom all sn med hsttransporten bakom!

Dagarna blev lnga denna helg, jag har verkligen nyttjat varje minut fr att vara "hstig" nr Per varit borta!

Vi sammanstrlade igr nr jag var pvg hem och sporrarna satt fortfarande kvar p mina skor..

Ni vet hur det r, man ska in och kpa lite mat p vgen hem och tnker inte p att man luktar hst!

Det var sndag, och vi t tacos till middag! Ingen ovanlig syn vid tacohyllan kan jag tycka.. Andra kanske inte hller med ;)

Nu ska jag svara p lite bloggmail, sen bege mig ut med Greta innan jag springer till jobbet!

Hrs vi sen?


Jag kommer iallafall vara kvar hr!

Hoppas att ni knner samma sak - fr i min blogg kommer jag alltid vara rlig!

/annelie


taggar


Lst 39346 ggrcomments powered by Disqus

Mer frn sportkollen

NOV
23

Superkvartett fixar stortvlingar p Elmia


Det r en riktig superkvartett som str bakom tvlingarna. Foto:Mikael Persson/MiP Media (Lisen), Ebba Hgstrm (Anna), Elmia AB (Sylve) och Alida Sflund (Jana)

Fyra toppnamn inom internationell hstsport arrangerar, med start nsta r, ett nytt superevenemang p Elmia i Jnkping. Tunga samarbetspartners har knutits till projektet och evenemanget innefattar bland annat stora nationella tvlingar i hoppning och dressyr, auktioner, shower och mssa.

Jan-Olof Wannius, Sylve Sderstrand, Lisen Bratt Fredricson och Anna Brkenhielm r alla stora personligheter med bred erfarenhet inom svensk ridsport. De utgr kvartetten bakom det nybildade bolaget Scandinavian Horse Show AB och det nya superevenemanget, som fr premir 26 till 30 oktober 2016.
Elmia r fr mig en sjlvklar plats fr ett hstevenemang med inriktning att visa hela bredden i svensk ridsport. Vi i gruppen vill gra ngot riktigt bra fr sporten, svenska ryttare, gare och uppfdare, sger Jan-Olof Wannius i ett pressmeddelande.

Erfarenhet och nytnkande
Elmia Scandinavian Horse Show i Jnkping ska bli en stor branschtrff fr svensk ridsport, en mtesplats fr alla som p olika stt r verksamma i branschen eller r hstintresserade. De fyra bakom arrangemanget vill med sina erfarenheter och nytnkande ider skapa frutsttningar fr svensk ridsport och avel att vxa.
Tvlingsprogrammet kommer att innehlla klasser fr allt frn ponny till senior elit, i bde hoppning och dressyr. Stor vikt kommer att lggas p unghstklasser och utmrkelser till framtida stjrnor bland svl ryttare som hstar. Frutom tvlingarna arrangeras auktioner, shower, VIP-arrangemang och mssa allt p ett och samma stlle.
Planeringen har gtt frn id till ett frdigt evenemangsprogram efter ett intensivt arbete frn den frsta kontakten med Elmia. Eftersom kvartetten ocks planerar att utka evenemanget fr varje r fll valet snabbt p Elmia som plats och medarrangr.


Ida RkLst 14737 ggr Kommentarer Kommentera

NOV
23

OS-drmmen r osker fr Douglas och Henrik


Tv svenska OS-hopp.Foto: Tomas Holcbecher

OS i Rio de Janeiro nrmar sig och ute i de svenska toppryttarnas stallar arbetar man fr fullt fr att skra hstarna till spelen. Det r drygt tta mnader kvar till att hstarna ska vara p plats, men endast sju veckor kvar innan gandet ska vara klart.

Fr tv av vra svenska OS-hopp r det fortfarande oklart om de kommer att f klartecken fr att frbereda sig infr OS. Henrik von Eckermann och Douglas Lindelw r just nu uppe i det administrativa med att frska skra sina bsta hstar infr spelen.

Ljusning i gartvisten
Det har inte undgtt mnga att det pgr en gartvist gllande Douglas bsta hst Casello just nu. garna Agnetha Lindelw ochMaria Schack Bladh r oense om vilken summa Maria ska bli utkpt frn valacken med, och rendet var aktuellt fr tingsrtten. Dock har mtet i sista stund blivit instllt, och just nu r det inget rende fr rtten, enligt Agnetha.
Viljan r god att kunna lsa detta utan tingsrtten, sger Agnetha till Hippson.
garnalter just nu sina advokater diskutera fram den bsta lsningen fr bda parter. Om Douglas inte fr behlla sin hst tappar det svenska laget en stark ryttare infr OS. Under sndagen bevisade ekipaget att de hr hemma i den yttersta eliten, nr de placerade sig p andraplats i vrldscupen bakom Christian Ahlmann.

Arbetsgivaren jobbar fr en lsning
Ett annat ankare i ett kommande OS-lag r Henrik von Eckermann. Han har ridit Cantinero i drygt tv r, men hsten gs sedan lnge av Qatar Armed Forces. FrDagens Nyheterberttar Henrik om nervositeten ver att inte veta om valacken kommer att stanna kvar i hans stall. Han har stort std av sin arbetsgivare, Ludger Beerbaum, i frgan och just nu pgr frhandlingar fr att skra hsten infr OS.
Fr atten hst ska f delta i OS mste hsten ha en svensk (del-)gare och en svensk stmpel i passet. Pappersarbetet mste vara klart senast fremidnatt den 15 januari, en regel som gller fr samtliga nationer.


Annelie LundkvistLst 15323 ggr Kommentarer Kommentera

NOV
22

Douglas: "Man fr onda p motstndarna"


Douglas och Casello i Stuttgart, felfria i svl grundomgng som omhoppning. Det rckte till en andraplats. Foto: Tomas Holcbecher

Det blev en andraplats fr Douglas Lindelw och Casello i vrldscupomgngen i Stuttgart, en placering som ryttaren rankar hgt.
Givetvis vill man vinna, men det hr r bland det strsta jag har gjort. Stuttgart r en anrik tvlingsplats och vrldens bsta ryttare r hr. S jag r jtteglad och njd, berttar han fr Hippson.

Text:
Annika Grundberg

I omhoppningen red Douglas s snabbt han kunde med Casello, inklusive en djrv svng frn nst sista till sista hindret.
Det var bara fem till omhoppning och jag gick ut frst och gick in med full gas. Jag visste att jag hade ridit s fort jag kan med Casello. Sedan fr man bara onda p motstndarna, sger han med ett skratt.
Och det hll nstan hela vgen. Hemmaryttaren Christian Ahlmann p Codex One red felfritt och vardrygasekunden snabbare n Douglas och Casello.


Casello i vntan p prisutdelning.

Godis och vila fr Casello
Hrnst vntar Friends Arena och Sweden International Horse Show fr Douglas. Dit kommer han med Talina, Balous Lady och Ida vd Bisschop medan Casello fr stanna hemma.
Casello ska f gotta sig med godis och vila. Vr nsta tvling blir i Genve.

Vet inte vad som hnder
Rrande konflikten med Casellos delgare r Douglas dligt uppdaterad.
Jag vet faktiskt inte om det har hnt ngot i helgen, jag har frskt att helt fokusera p tvlingen och min ridning. Det r en frhandling utsatt i tingsrtten i morgon, men jag vet inte om det blivit ngra ndringar, sger han.
Enligt SVT Sport ska frhandlingen i tingsrtten vara terkallad och parterna ska gra upp garfrgan utanfr rttssalen.

Resultat Stuttgart


Annika GrundbergLst 18391 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan fr Sportkollen »Populrt hos Charlies

Husbloggare

Hur man motiverar en hippolog i novembermrkret

Hippologbloggen

Fystest

Saras vardag

P plats i Friends Arena!

Hstsktarbloggen

Till Husbloggarna