Sportkollen - Varfr sger inte folk sanningen?

Sportkollen

JAN
23

Varfr sger inte folk sanningen?

Hej p er!

Frst och frmst, tack! Att ni r s mnga som sluter upp bakom mig och stttar r helt fantastiskt, jag kunde inte tro mina gon nr jag slog p datorn och fick se all respons.

I min mailbox trillade det in mail om att jag r en frebild fr andra i samma sits i livet. Jag lste mailet om och om igen, frebild stod det.

Ja, jag har ju bjudit in er i min vardag och nr ngon sger att jag blivit en frebild, d kan jag ju inte svika!

Det r sjlvklart att alla har rtt till sin sikt, jag uttrycker mina sikter i bloggen varje dag. Men innan man knappar ned vad man vill sga s tycker jag att man kan fundera p en sak!

Om man mtte mig p en tvling, trning eller bara p gatan - skulle man g fram och sga samma sak till mig d? Skulle man ha det modet, s att jag kan frsvara mig i verkligheten, d r man varmt vlkommen att skriva ned sin kritik!

Nog om det, men jag vill nd vara kvar p mnet som startade detta.

Hur kommer det sig att man inte talar sanning i ridsporten?

Hsthandlare har ett dligt rykte om att dom bara ljuger om resultat p hstarna och dess skador etc. Det r ltt att dra alla ver en kant, och just hsthandlarna ligger p den kanten.

Men till vardags s mts man av osanning! Det kan vara allt frn om hur det gick p tvling till vad hsten man kpt har fr resultat.

Mnga gnger nr jag frgar stallkompisar om hur det gick p tvling, s fr jag sllan resultatet som svar.

Det brjas med hur hsten kndes, att den hoppade fantastiskt, felfri och r bst i vrlden! D grattar man och knner, jklar dom vann hela klassen.

Men nr resultatet kommer upp s visar det inte alls samma som terberttelsen man hrde innan.

Vad r det som fr en att inte bertta sanningen?

Jag berttar alltid glatt om hur det gtt p tvling om hur galet jag kom p rcket i den svngen, eller att jag fick en mardrm i trekombinationen. Men ven om hur fantastiskt fin hon var i omhoppningen, synd att jag rev frsta hindret!

Alla resultat gr att kolla upp nd!

r det s att ryttare skms fr vr ridning om vi inte gr det felfritt varje ridpass?

Eller r det s att ingen vill f kritik som jag fick igr, fr att mnniskor har olika sikter?

rlighet varar lngst sger det gamla ordsprket och jag tror verkligen p det..!


Igr morse nr jag red Cajza s var det som att lrdagens fight inte hade hnt.

Hon jobbade p lika fin och bra som vanligt! Jag trnade frvnd-galopp och mycket vergngar frn galopp - trav. Lilla tjejen har verkligen blivit en dressyrhst snart ;) Det knns tryggt att ha henne lydig p marken, vet att det kommer hjlpa oss mycket i hoppningen!

Nr jag hade ridit henne slog klockan 8.00 och precis nr jag skulle lasta en annan hst s brjade det sna. Stora flingor vrkte ned och plogbilen ls med sin frnvaro!

Jag var tvungen att stanna bilen och ta denna bild, fr hemma i stan snade det inte alls, s ingen hade trott mig!

Krlek till min bil, fr jag kopplade p fyrhjuls-driften och bara pljde genom all sn med hsttransporten bakom!

Dagarna blev lnga denna helg, jag har verkligen nyttjat varje minut fr att vara "hstig" nr Per varit borta!

Vi sammanstrlade igr nr jag var pvg hem och sporrarna satt fortfarande kvar p mina skor..

Ni vet hur det r, man ska in och kpa lite mat p vgen hem och tnker inte p att man luktar hst!

Det var sndag, och vi t tacos till middag! Ingen ovanlig syn vid tacohyllan kan jag tycka.. Andra kanske inte hller med ;)

Nu ska jag svara p lite bloggmail, sen bege mig ut med Greta innan jag springer till jobbet!

Hrs vi sen?


Jag kommer iallafall vara kvar hr!

Hoppas att ni knner samma sak - fr i min blogg kommer jag alltid vara rlig!

/annelie


taggar


liknande webbartiklar


Lst 39452 ggrcomments powered by Disqus

Mer frn sportkollen

FEB
12

Peder och All In 1,50-fyror


Arkivfoto: Tomas Holcbecher

I helgen tvlar Peder Fredricson sitt OS-hopp H&M All In i tyska
Braunschweig. Och fredag kvll inledde ekipaget det fyrstjrniga meetinget riktigt bra, med en fjrdeplacering.

Klassen var en tidshoppning ver 1,50-hinder, med 44 ekipage i startlistan. Peder och All In, kallad Allan hemma i stallet, hade en riktigt bra tid med sina 60,33 sekunder. Men de kunde inte inte riktigt matcha Marco Kutscher och Balermo som vann klassen p 59,60. Tva kom Jessica Mendoza och trea Willem Greve.

Ingen lycka fr vriga svenskar
Ytterligare tre svenskar startade i klassen, men dem gick det inte lika bra fr. Linn Zakariasson p Ugaulin du Bosquetiau hade tta fel och slutade p 30:onde plats, medan Henrik von Eckermanns 12 fel placerade honom och Yajamila p plats 41. Janna Sunnanvder p Quinta 74 blev tyvrr utesluten.

Fullstndigt resultat


Anki YngveLst 3100 ggr Kommentarer Kommentera

FEB
12

Quiet Easy laddar fr tvling med fotboll


Bertram och Quiet Easy under Sweden International Horse Show.
Foto: Annelie Lundkvist

Den 19 till 21 februari r det dags fr Longines Masters i Hongkong. Henrik von Eckermann ker dit, men vi undrar om hans hstar vrmer upp som Bertram Allens? Quiet Easy charmar i alla fall sina fans.

Tvlingen i Hongkong r en av tre deltvlingar i Longines Masters, de andra tv rids i Los Angeles och Paris. Fr tv r sedan var det Henrik von Eckermann som stod hgst upp p prispallen efter en suvern omhoppning med Gotha FRH. Segerchecken lg d p drygt 1,5 miljoner kronor.

Flera formstarka ryttare till start
2014 fick vi en rundturi Hongkong av Henriks hstsktare Nanna Nieminen, tvlingen r belgen p samma plats ven i r. Bredvid flygplatsen och nra till ryttarnas och hstsktarnas hotell. Ryttare som Kevin Staut, Ludger Beerbaum, Jane Richard Philips och John Whitaker kommer att vara p plats tillsammans med mnga andra.

Se klippet p Quiet Easy, som ftt stor spridning p Facebook:

Quiet Easy getting ready for Hong Kong Masters (Showjumping?)

Publicerat av Bertram Allen den 11 februari 2016

Arrangrens reklamfilm infr tvlingarna:


Arrangrens hemsida
Ryttarlista


Annelie LundkvistLst 5421 ggr Kommentarer Kommentera

FEB
12

Hopphingsten Nintender stationeras p Tullstorp


Det r nu klart att Tullstorpkommer att ha vlknda hopphingsten Nintender stende p grden, fr att ing i rets hingstprogram.

Nintender har haft en mycket framgngsrik tvlingskarrir, som brjade redan nr han som tv och ett halvt-ring blev utsedd till segerhingst vid Oldenburgfrbundets premieringar 2004. Han vann sedan sitt 30-dagarstest med bland annat 10,0 fr sin hoppfrmga.

Framgngsrika avkommor
Hingsten har sjlv ett stort antal segrar i bagaget, men har ven visat sig vara en bra frrvare med avkommor som verkligen brjar visa framftterna p tvlingsbanorna.
Nintender r en fantastisk hingst som kombinerar egen hoppfrmga med mycket bra blodslinjer, som r vl vrda att fra vidare i svensk avel. Han har mnga framgngsrika avkommor redan och passar bevisligen bra p mnga svenska ston. Vi r mycket glada fr att f ha honom stende p Tullstorp och fr att vi fr f fortstta ett redan lngvarigt samarbete med Westlife, sgerJan Brink i ett pressmeddelande.

Ida RkLst 7155 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan fr Sportkollen »Populrt hos Charlies

Husbloggare

Trning fr Peter med CASH FLOW!

Therese

Fredrik gr comeback!

Saras vardag

Tagga fr tvlingsssong

Hippologbloggen

Till Husbloggarna