Sportkollen - Varfr sger inte folk sanningen?

Sportkollen

JAN
23

Varfr sger inte folk sanningen?

Hej p er!

Frst och frmst, tack! Att ni r s mnga som sluter upp bakom mig och stttar r helt fantastiskt, jag kunde inte tro mina gon nr jag slog p datorn och fick se all respons.

I min mailbox trillade det in mail om att jag r en frebild fr andra i samma sits i livet. Jag lste mailet om och om igen, frebild stod det.

Ja, jag har ju bjudit in er i min vardag och nr ngon sger att jag blivit en frebild, d kan jag ju inte svika!

Det r sjlvklart att alla har rtt till sin sikt, jag uttrycker mina sikter i bloggen varje dag. Men innan man knappar ned vad man vill sga s tycker jag att man kan fundera p en sak!

Om man mtte mig p en tvling, trning eller bara p gatan - skulle man g fram och sga samma sak till mig d? Skulle man ha det modet, s att jag kan frsvara mig i verkligheten, d r man varmt vlkommen att skriva ned sin kritik!

Nog om det, men jag vill nd vara kvar p mnet som startade detta.

Hur kommer det sig att man inte talar sanning i ridsporten?

Hsthandlare har ett dligt rykte om att dom bara ljuger om resultat p hstarna och dess skador etc. Det r ltt att dra alla ver en kant, och just hsthandlarna ligger p den kanten.

Men till vardags s mts man av osanning! Det kan vara allt frn om hur det gick p tvling till vad hsten man kpt har fr resultat.

Mnga gnger nr jag frgar stallkompisar om hur det gick p tvling, s fr jag sllan resultatet som svar.

Det brjas med hur hsten kndes, att den hoppade fantastiskt, felfri och r bst i vrlden! D grattar man och knner, jklar dom vann hela klassen.

Men nr resultatet kommer upp s visar det inte alls samma som terberttelsen man hrde innan.

Vad r det som fr en att inte bertta sanningen?

Jag berttar alltid glatt om hur det gtt p tvling om hur galet jag kom p rcket i den svngen, eller att jag fick en mardrm i trekombinationen. Men ven om hur fantastiskt fin hon var i omhoppningen, synd att jag rev frsta hindret!

Alla resultat gr att kolla upp nd!

r det s att ryttare skms fr vr ridning om vi inte gr det felfritt varje ridpass?

Eller r det s att ingen vill f kritik som jag fick igr, fr att mnniskor har olika sikter?

rlighet varar lngst sger det gamla ordsprket och jag tror verkligen p det..!


Igr morse nr jag red Cajza s var det som att lrdagens fight inte hade hnt.

Hon jobbade p lika fin och bra som vanligt! Jag trnade frvnd-galopp och mycket vergngar frn galopp - trav. Lilla tjejen har verkligen blivit en dressyrhst snart ;) Det knns tryggt att ha henne lydig p marken, vet att det kommer hjlpa oss mycket i hoppningen!

Nr jag hade ridit henne slog klockan 8.00 och precis nr jag skulle lasta en annan hst s brjade det sna. Stora flingor vrkte ned och plogbilen ls med sin frnvaro!

Jag var tvungen att stanna bilen och ta denna bild, fr hemma i stan snade det inte alls, s ingen hade trott mig!

Krlek till min bil, fr jag kopplade p fyrhjuls-driften och bara pljde genom all sn med hsttransporten bakom!

Dagarna blev lnga denna helg, jag har verkligen nyttjat varje minut fr att vara "hstig" nr Per varit borta!

Vi sammanstrlade igr nr jag var pvg hem och sporrarna satt fortfarande kvar p mina skor..

Ni vet hur det r, man ska in och kpa lite mat p vgen hem och tnker inte p att man luktar hst!

Det var sndag, och vi t tacos till middag! Ingen ovanlig syn vid tacohyllan kan jag tycka.. Andra kanske inte hller med ;)

Nu ska jag svara p lite bloggmail, sen bege mig ut med Greta innan jag springer till jobbet!

Hrs vi sen?


Jag kommer iallafall vara kvar hr!

Hoppas att ni knner samma sak - fr i min blogg kommer jag alltid vara rlig!

/annelie


taggar


liknande webbartiklar


Lst 39664 ggrcomments powered by Disqus

Mer frn sportkollen

MAJ
02

LFC-kval i bde hoppning och dressyr p Elmia


Foto: Magnus Cohlin

Lvsta Future Challenge Dressage och Jumping fr en gemensam kvalplats i hst, nr femte och sista kvalet i Dressage och det frsta fr U25-ryttarna i Jumping avgrs p Elmia Scandinavian Horse Show sista helgen i oktober.

I veckan blev det klart att Lvsta Future Challenge blir en del av den nya storsatsningen p en ridsporttvling p Elmia i Jnkping. Mellan den 26 och 30 oktober blir det svl hoppning som dressyr p nationell niv och hstauktioner och showinslag p den smlndska arenan, dr bland annat Rikssto-utstllningen hllits under flera decennier.

Har varit ngot av en drm
Lvsta Future Challenge bidrar till tvlingarna med kval i bde Dressage och Jumping, ngot som varit lite av en drm fr tvlingsledarna Peter Hrnstam och Emelie Broman Tegelberg:
Vi har lnge inom LFC pratat om att vi vill ha en gemensam kvalplats fr bde Dressage och Jumping i LFC, nu fr vi denna mjligheten genom ESHS, sger Peter Hrnstam som r tvlingsledare fr LFC Dressage.
Fr dressyren blir det femte och sista kvalet innan finalen i Friends och p Sweden International Horse Show, och direkt avgrande fr vilka tta ryttare som fr ka till finalen fyra unga hstar och fyra U25-ryttare. Fr hoppningen r det frsta kvalet fr U25-ryttarna, dr Sveriges bsta ryttare mellan 21 och 25 r tvlar om inbjudningar till Gothenburg Horse Show.
Vi strvar efter att stndigt utveckla LFC och detta r ett led i det arbetet. Vr frhoppning r att LFC:s hopp- och dressyrekipage kan mtas och lra samt inspireras av varandra, sger Emelie Broman Tegelberg, tvlingsledare fr LFC Jumping.

Bra genrep infr strre uppgifter
Teamet vlkomnar initiativet frn Jana Wannius, Lisen Bratt Fredricson, Sylve Sderstrand och Anna Brkenhielm att starta en ny nationell tvling p en stor arena.
Det finns inte s mnga inomhustvlingar i Sverige med internationell atmosfr och det hr blir ett stt att vnja ekipagen vid en mer arenalik tvling. Inte minst bra fr dressyrens unga hstar, sger Peter Hrnstam.
Lvsta Future Challenge Dressage-kvalen rids samma dag, vilken kommer att meddelas p hemsidan. Lvsta Future Challenge Jumping U25 pgr under hela meetinget dr de anslutna ryttarna rider om pong i klasser frn 140 och uppt.


Anki YngveLst 526 ggr Kommentarer Kommentera

MAJ
01

Flttvlansframgngar fr Sverige i helgen


Linda Algotsson. Arkivfoto: Tomas Holcbecher

Det blev seger i den trestjrniga klassen fr Anna Nilsson och Candy Girl. Linda Algotsson och Fairnet kom p tredje plats vid tvlingarna i Polska Sopot. I Tyskland blev det seger fr Sara Algotsson Ostholt.

Anna Nilsson red dressyren p 72,11 procent och lg p en tredje plats efter den. Efter en felfri banhoppning lg ekipaget p femte plats och med en felfri terrng med endast 1,2 tidsfel blev det till slut seger. Men marginalen till Australiens Andrew Hoy p andraplatsen var minimal. Anna slutade p 43 straff, Hoy p 43,2.

I den tvstjrniga klassen i Polen blev det en tredje plats fr Anna Freskgrd och Box Quite. Erika Sjstrm och Hakunamatata kom femma.

I tyska Mnster blev det seger fr Sara Algotsson Ostholt och Wega i den tvstjrniga klassen.

Resultat Polen
Resultat Tyskland


Annika GrundbergLst 3971 ggr Kommentarer Kommentera

MAJ
01

GP-seger fr Nicole Persson och Lexington


Nicole p en annan hst under en tidigare tvling.
Arkivfoto: Tomas Holcbecher

Nicole Persson och Lexington vann stora rundans Grand Prix ver 1,55-hinder medanDouglas Lindelw och den nioriga valacken Corleone vann mellanrundans final p 1,45-hjd. Detta vid de trestjrniga tvlingarna i Redefin, Tyskland.

Jag tyckte att det var svrt nr vi gick banan, men sedan blev det nd tio felfria. Fast det r ju vldigt duktiga ryttare med hr. Jag hade lite tur i omhoppningen, vgen mot sista hindret kunde jag ha gjort annorlunda. Men Lexington vill alltid gra rtt s det gick bra, berttar Nicole p telefon frn Redefin.
Lexington r 15 r gammal och Nicole har ridit honom i ett och ett halvt r.
Han gr mest utomhustvlingar fr han blir tittig inomhus. Ssongen har ju brjat bra, sger hon med ett skratt.
Frra helgen var de tva i en tvstjrnig Grand Prix och nsta vecka br det av till Mnchen. Hon hoppas att det ska fortstta bra och att de fr vara friska.
Mlet r att tvla p. Klart att jag som svensk grna vill rida i Falsterbo. Men det finns s mnga duktiga s det r ngot jag hoppas p, men som det inte gr att planera fr, sger Nicole dmjukt.

Peder fyra och Rolf-Gran femma
Det var idel svenskt i den vre delen av resultatlistan i stora rundans GP. Peder Fredricson och H&M Zaloubet slutade p fjrde plats och femma kom Rolf-Gran Bengtsson p Oak Grove's Heartfelt. Douglas Lindelw red Zacramento, en hst som han bara har haft i tre veckor. Ekipaget fick fyra fel och kom p 21:a plats. Ytterligare en bit lngre ner i resultatlistan hamnade Mathilda Karlsson och Ad Quantina.

Seger och placeringar
I mellanrundans final, som allts vanns av Douglas Lindelw, startade ven Peder Fredricson och Diablo som hamnade lngre ner i resultatlistan utanfr placering liksom Nicole Persson och Wieslelottie. Bttre gick det fr Peder i en tidigare klass fr sju- och ttariga hstar, dr blev det delad frstaplatsmed H&M Carat Desire. I lilla rundans final blev det en tredjeplacering fr Denise Svensson och Linus 322.

Resultat


Annika GrundbergLst 6165 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan fr Sportkollen »Populrt hos Charlies

Husbloggare

Genrep infr trerstest och lovande lshoppning

Lisen

Laghoppning igr!

Therese

RallyRullan i farten igen!

Saras vardag

Till Husbloggarna