Sportkollen - Man kan inte bli arg på materiella ting säger Per...

Sportkollen

AUG
02

Man kan inte bli arg på materiella ting säger Per...

Men där har han fel!
Det går så himla bra att totalt lacka ur på bilen, punkteringen, domkraften och ta mig tusan - vattenkannan fick sig en dänga också!

Det finns inget värre än när saker inte går som dom ska.

Vi tar det från början..
Igår  när vi skulle åka till stallet, så lät bilen som en helikopter.
Det var rätt upp och ner punktering på vänster bakdäck så kallad blockhälta.

Jag blev lite less och irriterad, men vi bytte till Pers bil och åkte till stallet.
Han red ut på Cajza och jag skurade boxen eftersom vi idag ska flytta från stallet.

Väl hemma så började jag byta däcket vilket resulterade i att en bult fastnade i "vad det nu heter" som man använder när man tar bort däcket. Bilen ramlade av domkraften och allt gick åt skogen.

Jag svor och gick till sängs. Per bytte däcket, men imorse när jag kom ut så var det även punktering på det däcket.

Jag svor lite till och gick in.

Tur att jag har en snäll granne som låter mig göra inbrott i deras hus för att låna deras bilnyckel och bil.

Greta (chihuahuan) tyckte att jag var väldigt konstig som kröp in i källarfönstret och inte tog dörren som vi brukar..

Nu ska jag lugna ner mig, jobba klart sen åka och hämta transport och häst för flytt!

/Annelie, som återkommer med ett mer glatt inlägg senare idag!


taggar

hund  häst  jobb  sambo  

Läst 33495 ggrcomments powered by Disqus

Mer från sportkollen

OKT
06

Paradressyr: Häng med Agneta Aronsson till SM

Paradressyr är landets näst största sport för idrottare med funktionsnedsättning, när SM avgjordes på Sorunda Ridklubb var kameran med.
Förbundskapten Agneta Aronsson, som även är dressyrlärare på Ridskolan Strömsholm, pratar i detta klipp om hur viktig sporten är för utövarna – och om att det finns ett stort behov av att öka utbudet av tävlingar.

Se klippet här:


Annelie LundkvistLäst 2936 ggr Kommentarer Kommentera

OKT
06

"Ska lägga tid på min egen träning"

Josefin Hansén Billberg får det första stipendiet till Christina Sääfs minne, 10 000 kronor som ska användas till träning.
– Jag ska använda pengarna till att träna mer regelbundet och lägga tid på det. Det blir annars mest fokus på att träna andra, säger en glad Josefin när Hippson ringer upp.
  
Text:
Annika Grundberg
Foto: Privat
  
Josefin driver en egen större anläggning i Munkedal på västkusten. Hon har mellan tio och tolv hästar i träning, några är hennes egna och några ägs av andra.
– Det är mest unghästar som ska utbildas mot championat och Falsterbo för att sedan säljas. Jag köper in en del yngre hästar själv också som jag utbildar och säljer. Sedan håller jag mycket träningar.
  
Nyinstiftat stipendium till unghästutbildare
Stipendiet är nyinstiftat för i år och ska gå till en unghästutbildare. 25 ansökningar kom in och Josefin valdes ut bland dem.
– Det är väldigt uppmuntrande att det går till någon som annars kanske inte syns så mycket. Vi som utbildar unghästar syns inte, men gör ju mycket av grundjobbet, säger Josefin.
  
Angelica Augustsson Zanotelli delar ut
Stipendiet delas ut under Billdal Horse Show i samband med Angelica Augustsson Zanotellis clinic den 10 oktober, där Josefin rider tillsammans med Billdalsryttaren Wilma Hellström. Konferencier för clinicen är Pether Markne.
Billdal Horse Show arrangeras under två helger den 9-11 oktober och den 16-18 oktober, med VW Grand Prix som Hippson direktsänder i webb-tv. Samt med kval till Gothenburg Horse Show för juniorer och ungdomsryttare bland mycket annat.


Annika GrundbergLäst 3946 ggr Kommentarer Kommentera

OKT
05

FEI ska se över dressyrens träningsmetoder


ARKIVFOTO: Hippson
   
Måndag kväll meddelade det internationella ridsportförbundet FEI att man kommer att granska träningsmetoder inom dressyren – och se över manualen för stewards på tävling. Detta efter ett möte med representanter för olika intressegrupper.

   
FEI kommer att skapa en arbetsgrupp som från grunden ser över ”Annex XIII” i manualen för dressyrstewards, alltså den del som handlar om träningsmetoderna. Sammansättningen av gruppen är inte helt klar ännu, men det kommer att ingå representanter från den internationella dressyrryttarklubben och från den internationella dressyrtränarklubben – liksom stewards, en veterinärexpert och en representant från FEI:s dressyrkommitté.
  
Livliga diskussioner
Beslutet kom till efter ett heldagsmöte med FEI:s dressyrkommitté och olika intressenter, som hölls på högkvarteret i Lausanne. Några av dem – bland många andra – som deltog var Kyra Kyrklund, Stephen Clarke, David Hunt, Sjef Janssen, Wayne Channon och Ulf Helgstrand.
Inte bara steward-arbetet debatterandes livligt under mötet. Även sådant som utbildning, stöd och respekt för funktionärer, tävlingsformat och domarbedömning diskuterades.
  
Ingen långbänk
Målet är att arbetsgruppen som tillsätts ska komma till en slutsats inom de kommande månaderna. Slutsatsen och förslagen ska sedan presenteras för och godkännas av FEI:s styrelse. Det internationella förbundets ordförande Ingmar De Vos poängterar att han verkligen välkomnar det här initiativet.
– Vi hade mycket bra, öppna och ärliga diskussioner på mötet, säger han.
  
Till FEI:s pressmeddelande – där du bland annat kan läsa vilka som deltog i Lausanne


Anki YngveLäst 8961 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Sportkollen »Populärt hos Charlies

Husbloggare

Fullt hus!

Portugal-bloggen

Södertäljehoppet!

Therese

Varje uppfödares dröm

Avelsbloggen

Till Husbloggarna