Sportkollen - Snart så...!

Sportkollen

JAN
11

Snart så...!

 

Det är 6 veckor tills jag planerar att starta årets första tävling.

 

Hoppas verkligen inte att det kommer vara sådär iskallt som jag misstänker..

 

Mrs C är i en sån fantastisk form just nu, så jag önskar att tävlingen är i helgen!

 

Hur känns det då inför min andra tävlingssäsong?

 

Det konstiga är att det känns faktiskt värre än inför min första!

 

Förra året bara "hände" allting. Jag planerade inte så mycket utan bara körde på utan att bry mig speciellt mycket :)

 

I år vill jag mer.

 

Jag vill att det ska gå bra, förra året var mer "oj, det gick bra!".

 

Ni vet, det blir lite press på mig som egentligen inte borde vara där. Nu kommer mina höga krav på mig själv fram och jag får påminna mig själv om att jag rider på en högre höjd än i början på förra året.

 

Hälften psykologi, hälften ridning kan man säga..

 

 

Igår var Per med ut till stallet och red, det var länge sen han satt på Cajza, men jag tror att vilan har gjort honom gott så att säga.

 

Han travade runt fläckfritt helt själv och red lätt som att han aldrig gjort något annat.

 

Vi kontrollerade även att eluttaget från bilen fungerade till hästtransporten.. Jag fick panik över att det kanske skulle vara trasigt av någon anledning, men det fungerade fin fint! :)

 

 

 

Nu sitter jag här med mitt gigantiska glas Oboý och ser framåt på denna onsdag. Först ska jag till jobbet, sen tror jag minsann att jag rider lite bommar ikväll med Cajza!

 

 

 

Ni kommer väl ihåg rabatten som jag ordnat på TrailerCam åt er?


Om funderat på att skaffa en trailer Cam en stund eller bara nu känner att ni måste ha en, då har jag fixat en sak åt er :)


Om ni går in på www.ludawebshop.se och köper just den här kameran som jag har hemma och anger koden "Annelie - mitt i vardagen", så får ni ett exklusivt erbjudande! Ni får 10% rabatt på kameran av modellen trailer Cam Digital 7", det gäller tom 15/2-2012.

 

Vi funderade på att installera den i transporten igår, men det var alldeles för kallt och mörkt, så det får bli på lördag istället!

 

 

/annelie

 


taggar


Läst 33590 ggrcomments powered by Disqus

Mer från sportkollen

APR
18

8:e plats för Douglas Lindelöw i Las Vegas


Douglas och Casello ligger på 17:e plats efter tidshoppningen. 
Foto: Haide Westring
 

Summering av nattens klass:
Det var ingen lätt bana som väntade på ryttarna i The Tomas & Mack Arena i Las Vegas. För att ta sig till söndagens stora final gällde det att vara fokuserad och kvick i svängarna inne på den trånga arenan. Endast sex ryttare klarade uppgiften felfritt och välkomnades till omhoppningen. Douglas Lindelöw fick en rivning med Casello, precis som för många andra föll en bom i trekombinationen för ekipaget.
Flera "favorit-tippade" ryttare har fallit i andra omgången, bland annat Patrice Delaveau, silvermedaljör från VM i somras blev utesluten efter två stopp. Även Kevin Staut fick ett stopp med Silvana, något som gjorde att han föll ner i resultatlistan.

Douglas ligger på 12:e plats inför den stora finalen på söndag.

Resultat

Ställningen inför söndag:


_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

Omhoppning:

Geir Gulliksen och Lucy Davis satsade allt i omhoppningen, tyvärr blev det 4 fel för båda ekipagen. Elizabeth Madden och Simon gick in som tredje ekipage med en felfri runda och tiden 33,31 sekunder. McLain Ward fick ett stopp i omhoppningen och rivningar, det ger ett resultat på 18 fel. Steve Guerdat går upp i ledningen efter en snabb omhoppning med en gnutta tur. En av bommarna var uppe och vände i luften, men landade i hållaren igen. Sist ut var Richard Fellers med Flexible, men en bom föll - och vinsten gick till Steve Guerdat.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Uppdatering klockan 05.55:
19-årige Bertram Allen river c-hindret med Molly Malone V. Det gör att han slutar på en sjundeplats och Douglas Lindelöw slutar på en åttondeplats – och är med till söndagens final!!
Klassen är dock inte klar ännu, nu väntar omhoppning för sex ryttare.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

Uppdatering klockan 05.52:
Rich Fellers
och Flebile är med till omhoppning efter en riktigt snygg runda.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

Uppdatering klockan 05.49:
Jur Vrieling
slutar på 6 fel med VDL Zirocco Blue N.O.P, det såg länge ut att bli en felfri runda, men c-hindret i kombinationen blev en för tuff utmaning. Det är nu två ryttare kvar i klassen.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Uppdatering klockan 05.46:
Patrice Delaveau
blir utesluten efter två stopp på banan. Ett missförstånd på ett av banans räcke ledde till första stoppet, därefter kom de inte optimalt in i trekombinationen, så Orient Express stannade på b-hindret.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

Uppdatering klockan 05.43:
Steve Guerdat
sätter den sjätte felfria rundan i klassen. Albfuehren's Paille hoppade verkligen med hjärtat under denna runda.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

Uppdatering klockan 05.38:
Unga Martin Fuchs får en rivning på b-hindret under sin runda med PSG Future, precis som Penelope Leprevost och Vagabond de la Pomme . De tre senaste ryttarna har rivit samma hinder.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Uppdatering klockan 05.36:
Även Jos Verlooy river ett hinder med Domino och går in strax efter Douglas i resultatlistan.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

Uppdatering klockan 05.34:
Maikel Van der Vleuten
får ett nedslag med  VDL Groep Verdi Tn N.O.P. och går in på sjätteplats – efter Douglas Lindelöw och Casello som fortfarande ligger femma.

 _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Uppdatering klockan 05.30:
Cornet d'Amour
och Daniel Deusser river två hinder, och kommer inte längre kunna försvara förra årets seger.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Uppdatering klockan 05.26:
Sergio Alvarez Moya
och Carlo 273 får två nedslag, även Bassem Hassan Mohammed river inne på den tuffa banan och slutar på 8 fel. Det betyder att med 10 startande kvar ligger Douglas femma – oavsett placering är han klar för söndagens final! 
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _  

Uppdatering klockan 05.23:
McLain Ward
rider även han en felfri ritt! Nu är det fyra ekipage till omhoppning, tre av dem är från hemmanationen USA.
_ _ _ _ _ __ _ _ _ _ 

Uppdatering klockan 05.21:
När Kevin Staut säger "hoppa", då vill inte alltid Silvana. Det var länge sen vi såg ett stopp från den hästen, men det har hänt innan – och det hände på hinder nummer två i dag. Ekipaget fick även en rivning och slutar på 9 fel.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Uppdatering klockan 05.18:
Vi lägger till Elizabeth Madden och Simon på omhoppningslistan efter en snygg och felfri runda.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Uppdatering klockan 05.16:
Där kom klassens andra nolla! Äntligen – nu blir det omhoppning. Just nu står det mellan Geir Gulliksen och Lucy Davis med Barron.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Uppdatering klockan 05.13:
VILKEN RUNDA!!! Douglas
och Casello bjuder på hoppning av högsta klass! Tyvärr faller c-hindret i trekombinationen, ekipaget slutar på 4 fel. Men vi kan nog med säkerhet säga att ekipaget är med till söndagens final.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 


Uppdatering klockan 05.10:
Gerco Schröder
kommer runt med ett nedslag och ett tidsfel. Nu Douglas!
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Uppdatering klockan 04.59:
Amerikanska Kirsten Coe red svenskägda hingsten Czardas 30 – som hoppade felfritt i går. I dag blir det 17 fel.
Nu blir det en kort sladdpaus, därefter är det dags för Gerco Schröder – sen Douglas Lindelöw


Douglas och Casello på framhoppningen.
Foto: Skärmdump FEI-tv
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Uppdatering klockan 04.55:
Jack Towell
från USA utgick med Jennifer Gates Lucifer V efter att Lucifer fått det riktigt utmanande i båda kombinationerna. I den inledande tvåkombinationen slog han ner bommen på a-hindret, snubblade nästan på den, men klarade ändå b-hindret! Imponerande. Dock skrämde det nig hästen lite för in i trekombinationen var han väldigt försiktig – något som inte går i den utmaningen. Han satte sig på rumpan i b-hindret och där var ritten slut.

Geir Gulliksen är fortfarande den enda felfria efter 16 ryttare. 
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Uppdatering klockan 04.49:
Wow, när man se rundor som Hans-Dieter Drehers känns det inte som att klockan är strax innan 05 på morgonen. Det var ridning av högsta klass! Tyvärr föll den där bakbommen på oxern i trekombinationen – som för så många andra. Hans-Dieter klappar om Cool and Easy på vägen ut och ser ändå nöjd ut med sina 5 fel.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Uppdatering klockan 04.46:
Både Laura Kraut och Pius Schwizer får 8 fel, men riktigt fina rundor. Tyvärr går man inte vidare till omhoppning då, men ryttarna ser ändå nöjda ut efter sina ritter – speciellt Laura som klappar om Nouvelle hela vägen ut.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Uppdatering klockan 04.43:
Det är kombinationerna som skapar problem i dagens klass, det kan vi med säkerhet säga nu efter 11 ekipage där alla utom två fått nedslag i den stora trekombinationen. Endast Geir Gulliksen är felfri just nu.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _
 
Uppdatering klockan 04.41:
Nya Zeelands Katie Laurie får problem i trekombinationen och rider på igen, men Kiwi Iron Mark är redan lite uppskrämd från första försöket. Hästen hoppar c-hindret - ett 1,50-räcke stillastående. Då väljer Katie att inte hoppa banans sista hinder, utan utgår.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Uppdatering klockan 04.35:
Amerikanska Karl Cook kommer ut från banan med 8 fel, efter en ganska bra runda. Men undrar hur dyr den hästen är med skoningen? Jonkheer Z drog nämligen av sig ena skon inne på banan – precis som i går.

Samtidigt som jag funderar över skoningen håller amerikanske Todd Minikus på att flyga av sin Babalou. Hon hoppade helt otroligt över ett räcke – något som fick Todd att tappa balansen. Men hans hobby är tydligen att rida på tjurar, så han satt kvar, men utgick efter några rivningar.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Uppdatering klockan 04.30:
Det såg länge ut att bli en felfri ritt av Luca Maria Moneta och Connery, men tyvärr faller två bommar mot slutet av banan. Moneta har verkligen förmågan att låta Connery galoppera på och hoppa banan i ett imponerande flyt. Synd att sista bommen föll och den lätta touchen på en av oxrarnas frambommar.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Uppdatering klockan 04.25:
Klassens yngsta häst är KS Coradina, efter Corlensky G och Cardento. Hon antar utmaningen med Lettlands Andis Varna och gör sitt bästa, men banan blir för tuff. Ekipaget slutar på 25 fel och FEI-kommentatorerna tycker att hon inte borde vara i Las Vegas och hoppa den tuffa banan.

_ _ _ _ _ _ _ _

Uppdatering klockan 04.22:
Shejk Ali Bin Khalid Al Thani
fick en mycket bättre runda i dag med First Devision mot gårdagen. Ekipaget får tyvärr med sig den stora oxern mitt i trekombinationen och slutar på 4 fel.
Ryska Vladimir Beletskiy väljer att utgå efter fyra rivningar. 

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Uppdatering klockan 04.20:
YES! Geir Gulliksen sötter en felfri ritt!! Visst får vi hejja lite extra på vår norske granne! Edesa S Banjan såg riktigt fin ut, även om det blev ett missförstånd mot tre kombinationen – Banjan ville höger och Geir vänster.. Han är klar för omhoppning - kul!

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Uppdatering klockan 04.17:
Joao Eduardo Ferreira de Carvalho
inleder denna 1,60-hoppning med Ragtime Rouge. Ekipaget får 20 fel, det vill säga fem nedslag.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Uppdatering klockan 04.10:
Vad är en hoppklass i Sverige mot en världscupfinal i Las Vegas? Vi startar uppenbarligen samtliga tävlingar i Sverige lite för avslappnat. I Las Vegas startar varje klass med nationalsången och i dag är det även en man inne och snurrar i luften. 


Foto: FEI-TV

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 


FÖRHANDSINFORMATION

Fredagens inledande hoppning började bra för Douglas Lindelöw och Casello. Tidshoppningen med ett nedslag på sista hindret placerade ekipaget på en 17:e plats inför den andra omgången.


Tidigt på lördag morgon (svensk tid) är det dags för Douglas och Casello att rida in i The Thomas and Mack arena igen, denna gång är det en grundomgång plus omhoppning som gäller.
Ekipaget har startnummer 19 av totalt 35 startande.

För att gå vidare till söndagens första omgång krävs det att Douglas och Casello är en av klassena bästa 30 ekipage.

Startlista
FEI-TV (direktsändning)

Banskisserna är följande:Omhoppningen:


Läst 1901 ggr Kommentarer Kommentera

APR
17

Annika Ersgård jobbar i Las Vegas på semestern


Annika är van att "hugga i", här är det foderkontroll i Kentucky.
Foto: Svenska Ridsportförbundet
  
Annika Ersgård har, i sin roll som hoppnigens sportchef på Svenska Ridsportförbundet, en vana att hålla många bollar i luften. Därför har hon nu kallats in till världscuptävlingarna i Las Vegas.
  
När hon fick frågan, under tävlingarna i Scandinavium för två år sedan, behövde Annika inte lång tid att bestämma sig. Utmaningen att ansvara för hoppsekretariatet i Las Vegas var definitivt något hon ville göra. Semesteransökan från jobbet hemma i Sverige godkändes och nu befinner hon sig på plats i hetluften. Vi kontaktade Annika för att höra mer om hennes roll i Las Vegas.

Hur kommer det sig att just du blev utvald?
– Jag har haft förmånen att få jobba i sekretariatet under Gothenburg Horse Show i femton år, och har lärt mig väldigt mycket. Det har också gett mig många internationella kontakter, Stephanie Wheeler är en av dem.

Stephanie är tävlingsledare för hoppningen i Las Vegas, eller Show Director som det heter. Annikas roll som Stephanies kollega kallas för Show Secretary.

Både Annika Ersgård och ryttarna på plats har längtat efter att tävlingarna skulle sparka igång. Vid dragningen av startordningen i världscupen var stämningen på topp, och alla ryttare var laddade för att göra bra resultat.

Hinner du se något av tävlingarna?
– Jag hoppas att jag hinner se en del, i alla fall våra svenska ryttare, säger den semestrande sportchefen.
  
Text: Annelie Lundkvist


Läst 3557 ggr Kommentarer Kommentera

APR
17

Imponerande inledning av Douglas Lindelöw


Douglas och Casello ligger på 17:e plats efter tidshoppningen.
FOTO: Haide Westring

  
Uppdatering klockan 06.02:
Douglas är fortfarande med
Vi kan summera finalhelgens inledande klass med att det i alla fall inte var tråkigt. Hoppning i världsklass är alltid värt att gå upp mitt i natten för! Det är inte helt förvånande att unga Bertram Allen tar hem segern med sin Molly Malone. Vi blev inte heller förvånade över att Douglas Lindelöw kommer in och rider en riktigt snygg runda – vilken start på helgen! Han ligger 17:e och är tillräckligt väl framme för att det här ska bli spännande...

Tyvärr försvann många toppryttare innan de ens hade börjat, Edwina Tops-Alexander och Marcus Ehning är två av dem. Båda ryttarna valde att utgå med sina hästar. Marco Kutcher kommer vi inte att få se i helgen, men vi hoppas att Cornet Cristallo, som drabbats av kolik, får bästa möjliga vård på kliniken.

Vill ni veta mer om nattens klass, gå ner i inlägget och läs hur det gick för ryttarna i direktrapporten!
  
Fullständigt resultat


Bertram Allen in action. FOTO: Haide Westring
  

Douglas på framhoppningen. FOTO: Haide Westring
  

Hej till publiken! FOTO: Haide Westring
 

Stående ovationer för Bertram Allen. FOTO: Haide Westring
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

DIREKTRAPPORT FRÅN NATTEN

Uppdatering klockan 06.00: 
Sist ut på banan kommer Joao Edua Ferreira de Carvalho från Brasilien. Han rider den tioåriga Ragtime Rouge, och får flera nedslag, totalt 24 fel. Det ger oss vinnaren – Bertram Allen.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

Uppdatering klockan 05.58:
Bassem Hassan Mohammed och Primeval Dejavu går in näst sist på banan i denna inledande klass. Det blev en felfri ritt som resulterar i en elfteplats.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Uppdatering klockan 05.54:
Marco Kutcher kommer inte till start. Tyvärr har hans Cornet Cristallo drabbats av kolik och blivit körd till klinik. Vi hoppas att han får hjälp och återhämtar sig inom kort.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

Uppdatering klockan 05.50:
Steve Guerdat, som vann världscupens deltävling i Göteborg, red en felfri ritt med Albfuehren's Paille. Steve såg inte ut att vara ute efter segern utan lät Paille galoppera i ett väl avvägt tempo mot sista oxern.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Uppdatering klockan 05.48:
Bertram Allen må vara 19 år gammal, men han blev rejält utmanad av en annan 19-åring – Flexible. Med sin ryttare Rich Fellers var den snabba fuxen riktigt nära att överta ledningen, men fick se sig slagen med en halv sekund.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Uppdatering klockan 05.43:
Daniel Deusser och Cornet d'Amour är i Las Vegas för att försvara sin seger från förra året. Han var nära att inleda på bästa sätt – tiden hade räckt till seger om inte en bom hade fallit. 
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

Uppdatering klockan 05.40:
Oj oj oj! 19-årige Bertram Allen gör det igen! Han kommer in med Molly Malone V och sätter en snabb, felfri runda. Ekipaget går upp i ledning!
Vi såg honom göra likadant i den inledande hoppningen under VM i Frankrike – vilken ryttare!

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Uppdatering klockan 05.38:
Kevin Staut fick galoppera på ordentligt med Silvana efter rivningen på c-hindret i trekombinationen. Hans tid räckte till en niondeplats just nu.
Patrice och Jur delar fortfarande på förstaplatsen när det är nio ryttare kvar.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Uppdatering klockan 05.32:
Marcus Ehning och Singular LS La Silla inleder banan riktigt riktigt bra, men när Marcus kommer in djupt på a-hindret i den tuffa trekombinationen väljer ryttaren att vända bort från den stora oxern. Ett bra beslut – för Singular hade försökt hoppa.
Marcus klappar om hingsten och väljer att hoppa ett räcke och utgå. Även om det är världscupfinal väljer han att göra sitt bästa för hästen – därmed försvinner hans chanser i finalen. Marcus har en plan och matchar sina hästar, nu tog han ett beslut som var bäst för Singular. Fint att se.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Uppdatering klockan 05.28: 
Oj! Edwina Tops-Alexander river hinder nummer ett och får ett stopp på hinder nummer tre. Hon gör en volt och får Fair Light van T Heike att hoppa räcket, sen tackar hon för sig och utgår. Det var väldigt förvånande måste jag säga, men denna klass bjuder på många oväntade ögonblick.

Nu Maria Gretzers Singular!
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Uppdatering klockan 05.25:
Beezie Madden rider en riktigt snabb och snygg runda med Simon, men så blir det precis som för Douglas Lindelöw – sista bommen faller.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

Uppdatering klockan 05.21:
Shejk Ali Bin Khalid Al Thani får inte till svängarna med First Devision, något som gör att han inte hittar det perfekta läget på alla hinder. Ekipaget får 16 fel och lämnar arenan när Elizabeth Madden gör sig redo för start.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _  

Uppdatering klockan 05.19:
Maikel Van der Vleuten ville vara bland de bästa i denna inledande klass, för att lyckas satte han upp galoppen med VDL Groep Verdi Tn N.O.P, något som resulterade i en sjätteplats just nu.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

Uppdatering klockan 05.16:

Efter en paus för banskötsel kommer rutinerade Hans-Dieter Dreher med Cool and Easy. Ekipaget får 4 fel. Efter 22 ryttare har det endast blivit sex felfria rundor. 
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

Uppdatering klockan 05.05:
Jur Vrieling och VDL Zirocco Blue N.O.P. lyckas matcha ledartiden – på sekunden! Han går upp i delad ledning med Patrice Delaveau. 

Så här ser ledartavlan ut när halva klassen ridits:

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Uppdatering klockan 05.02:
Om jag inte var vaken – då är jag garanterat vaken nu! Vilken runda av Douglas och Casello! De visar världsklass när de hoppar runt på den tuffa 1,50-banan. Tyvärr föll sista bommen och ekipaget får tillägg på 4 sekunder. Douglas går in på en sjundeplats för tillfället. Vilken start på finalen, riktigt riktigt kul att se!
  
 
Casello möts upp av Madelen och får en godisbit efter ritten. 

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

Uppdatering klockan 04.59:
De amerikanska ryttarna Vinton Karrasch och Jack Towell får två nedslag var inne på banan. Nu är det dags för Douglas Lindelöw! Håll tummarna!
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Uppdatering klockan 04.54:
Martin Fuch kommer in och visar ingen respekt – han fullkomligt äger banan med PSG Future och belönas med en felfri ritt.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

Uppdatering klockan 04.53:
Penelope Leprevost jagar för att ta över ledningen från sin landsman Patrice, men hamnar en sekund efter med Vagabond de la Pomme. Det räcker i nuläget till en andraplats.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

Uppdatering klockan 04.50:
En ryttare som har kommit för att se och lära i sin första världscupfinal är Lettlands Andis Varna. Han gör en riktigt bra runda, men även här faller några bommar. Cardento-avkomman KS Coradina hoppade dock runt hela banan med öronen framåt och såg nöjd ut efter målgången.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Uppdatering klockan 04.47:
Norges Geir Gulliksen rider även han en riktigt fin runda, och ser otroligt fokuserad ut. Dock föll tre bommar, mot slutet av banan. Edesa S Banjan såg ut att tappa lite i höjd över hindren när farten ökade.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Uppdatering klockan 04.44:
En svensk häst på banan! Manuel Alvarez från Mexico rider svenskfödda Spirit Magic. Han väljer att rida de längre svängarna och får ett nedslag på inhoppet i första kombinationen, men levererar en riktigt fin runda. Ekipaget går in på sjunde plats.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Uppdatering klockan 04.40:
Sergio Alvarez Moya sitter på en häst med ett otroligt hjärta, Carlo hoppar av tidigt på den näst sista oxern och kastar verkligen sitt hjärta över hindret. Wow – att han klarade det! Felfri ritt och in på en tredjeplats.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Uppdatering klockan 04.38:
Bommarna faller för italienaren Luca Maria Moneta – det är vi inte vana vid att se. Tre nedslag ger därmed 12 sekunders tillägg för honom och Connery.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

Uppdatering klockan 04.36:
Det blir en felfri ritt av Kirsten Coe och svenskägda Czardas, en tolvårig hingst. Sportkollen har tidigare skrivit om hennes Lövstaägda-hästar, läs det här.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Uppdatering klockan 04.31:
Gerco Schröder kommer in på banan med Glock's Cognac Champblanc och får det återigen att se enkelt ut. En felfri ritt med tiden 72 sekunder. Han hade inte för avsikt att vinna just denna klass, det såg man på ritten, men han gjorde ändå några snäva svängar.

Nu - en svenskägd häst under Kirsten Coe

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Uppdatering klockan 04.28:
Mexikanaren Everard Hegewisch Diaz Infante gjorde sitt bästa, men en sak kan vi konstatera – tappar du rytmen i den lilla arenan så är det svårt att få tillbaka den. Efter en ordentlig rivning på hinder nummer sju valde han att utgå med Electric.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Uppdatering klockan 04.25:
Patrice Delaveau
kommer in och tar ledningen med en riktigt snabb tid. Orient Express HDC räds inte de snabba svängarna och stora oxrarna. De trimmade Jos tid med två sekunder – imponerande. Hur ska denna klass sluta när den redan efter tre ryttare bjudit på så mycket bra sport?

Följ resultatet live här

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Uppdatering klockan 04.20:
Jos Verlooy fick det nog att se lättare ut än vad det verkligen är inne på banan. Katie Dinan red in efter Jos och fick stora problem. Hon kom helt fel in i tre kombinationen, och Stakorado kämpade, men fick stanna på c-hindret. Efter ytterliggare ett stopp på en oxer i slutet mot banan blev ekipaget uteslutet.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Uppdatering klockan 04.15:


En imitatör av Lady Gaga har inlett den första omgången av världscupens hoppning. Hon sjöng till både fyrverkerier och jublande publik, men nu är det knäpptyst i arenan – dags för sport!

Unga Jos Verlooy går in som första ryttare och sätter en riktigt, riktigt bra runda med Domino! Vilken imponerande ritt. Publiken jublade och applåderade flera gånger, men Jos verkade inte störas av det.
  


FÖRHANDSINFORMATION

När eftermiddagen närmar sig i Las Vegas är det dags för Douglas Lindelöw och ytterliggare 40 av världselitens hopprytare att förbereda sig för den första utmaningen – en tidshoppning.

Startordningen kom till genom en lottning, och Douglas drog verkligen en lyckosam lott i och med att han går ut som startnummer 19. Arenan är liten och hindren är 150 centimeter höga, något som direkt kommer visa att god teknik och en lyhörd häst är vad som krävs. I denna klass förvandlas en eventuell rivning till tidstillägg, i stället för till exempel 4 fel.

Sportkollen kommer att direktrapportera klassen och vi håller självklart en extra tumme för vår svenska ryttare.

FEI-TV har tidigare i dag intervjuat Douglas:

Startlista
FEI-TV (direktsändning) 

Banskiss:


Läst 10945 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Sportkollen »