Sportkollen - Snart så...!

Sportkollen

JAN
11

Snart så...!

 

Det är 6 veckor tills jag planerar att starta årets första tävling.

 

Hoppas verkligen inte att det kommer vara sådär iskallt som jag misstänker..

 

Mrs C är i en sån fantastisk form just nu, så jag önskar att tävlingen är i helgen!

 

Hur känns det då inför min andra tävlingssäsong?

 

Det konstiga är att det känns faktiskt värre än inför min första!

 

Förra året bara "hände" allting. Jag planerade inte så mycket utan bara körde på utan att bry mig speciellt mycket :)

 

I år vill jag mer.

 

Jag vill att det ska gå bra, förra året var mer "oj, det gick bra!".

 

Ni vet, det blir lite press på mig som egentligen inte borde vara där. Nu kommer mina höga krav på mig själv fram och jag får påminna mig själv om att jag rider på en högre höjd än i början på förra året.

 

Hälften psykologi, hälften ridning kan man säga..

 

 

Igår var Per med ut till stallet och red, det var länge sen han satt på Cajza, men jag tror att vilan har gjort honom gott så att säga.

 

Han travade runt fläckfritt helt själv och red lätt som att han aldrig gjort något annat.

 

Vi kontrollerade även att eluttaget från bilen fungerade till hästtransporten.. Jag fick panik över att det kanske skulle vara trasigt av någon anledning, men det fungerade fin fint! :)

 

 

 

Nu sitter jag här med mitt gigantiska glas Oboý och ser framåt på denna onsdag. Först ska jag till jobbet, sen tror jag minsann att jag rider lite bommar ikväll med Cajza!

 

 

 

Ni kommer väl ihåg rabatten som jag ordnat på TrailerCam åt er?


Om funderat på att skaffa en trailer Cam en stund eller bara nu känner att ni måste ha en, då har jag fixat en sak åt er :)


Om ni går in på www.ludawebshop.se och köper just den här kameran som jag har hemma och anger koden "Annelie - mitt i vardagen", så får ni ett exklusivt erbjudande! Ni får 10% rabatt på kameran av modellen trailer Cam Digital 7", det gäller tom 15/2-2012.

 

Vi funderade på att installera den i transporten igår, men det var alldeles för kallt och mörkt, så det får bli på lördag istället!

 

 

/annelie

 taggar


Läst 33415 ggrcomments powered by Disqus

1 kommentar


Beata Ekman 2012-01-11 13:04
Det är jättebra att ha en kamera i transporten, men i början kändes det som om jag tittade mer på skärmen än på vägen...

Mer från sportkollen

APR
20

Dressyrdrottningarna intervjuar varandra

Inför eftermiddagens avgörande i dressyrens världscupfinal har FEI-tv låtit världsettan och världstvåan intervjua varandra. Charlotte Dujardin och Helen Langehanenberg låter oss bland annat veta hur de förbereder sig inför en klass.


Ida RöökLäst 1167 ggr Kommentarer Kommentera

APR
19

Malin om andra ritten i Lyon: "Det var inte bra nog"


Det vill sig inte riktigt för Malin Baryard Johnsson och Tornesch.
Foto: Tomas Holcbecher

Malin Baryard Johnsson och H&M Tornesch tog sig an världscupfinalens andra bana under lördagskvällen. Det såg precis som under gårdagen riktigt bra ut, men plötsligt faller en bom. Ekipaget slutar på fyra fel - trots darr på ännu ett hinder.

Banan i Lyon ligger på 160 centimeter, där banbyggare Frank Rothenberger har gjort sitt yttersta för att hålla ryttarna uppmärksamma på diverse svårigheter. Totalt har nio ryttare bytt hästar från gårdagens tidshoppning - något som inte är helt ovanligt.
- Några hästar lämpar sig bättre för tidshoppningen medan andra hoppar bättre när hindren blir högre, förklarar Lotta Björe, expertkommentator på SVT under sändningen. 


Malin 27:a av 38 ryttare
Det blev ingen omhoppning i dag för Malin Baryard Johnsson - med sina fyra fel hamnade ekipaget på en 27:e plats av de 38 startande. Inför måndagens sista klass ligger Malin därför långt ner i listan, men enligt SvRF är hon med som nummer 26 av 30 ryttare till den sista omgången. Vinnaren i klassen blev Kent Farrington med Voyeur före Steve Guerdat och Beezie Madden.

Här kan du se en SVT-intervju med Malin, som precis efter sin ritt var osäker kring huruvida hon rider den sista omgången på måndagen.

Här ser du hennes ritt:

Här kommenterar Pether Markne, Malins tränare, ritten:


   
Fullständigt resultat från klassen

Ställning i hoppningen inför sista omgången:

1). Steve Guerdat, Schweiz, 0, 1) Patrice Delaveau, Frankrike, 0, 3) Daniel Deusser, Tyskland 2, 4) Ludger Beerbaum, 4, 4) Elisabeth Madden 4, 4) Pius Schwizer, Schweiz, 4, 7) Christian Ahlmann, Tyskland, 5, 7) Maikel van der Vleuten, Holland, 5, 7) Scott Brash, Storbritannien, 5.

Kent Farrington tog hand om segern i andra finalrundan. Foto: Tomas Holcbecher

Steve Guerdat kom tvåa men leder inför sista omgången. Foto: Tomas Holcbecher

Förra årets vinnare, Beezie Madden, kom trea. Foto: Tomas Holcbecher


Läst 10056 ggr Kommentarer Kommentera

APR
19

Lyon: Bildspel och video från dressyrens Grand Prix

Klicka på en bild för att starta bildspelet.

Missa inte fotograf Tomas Holcbechers bildspel ovan. Tomas är på plats i Lyon, Frankrike, under denna världscuphelg för att föreviga ekipage av världsklass. Han har givetvis fångat dagens högst placerade i dressyrens Grand Prix. 

FOTO: Tomas Holcbecher/Holcbecher.com


Filmklipp från SVT Play:Tidigare artiklar:

Charlotte Dujardin satte världsrekord - Tinne fyra 


Läst 10603 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Sportkollen »