Therese
APR
12
2013

 

Var upp en sväng till Gävle idag och tävlade. Sväng och sväng, en lagom resa på trettio mil över dagen. Men eftersom min hästägare, hästskötare, vän och "minst lika fanatisk som jag till det här med hästar och tävla" Ulrika Svensson också tyckte det var en lysande ide så körde vi upp över dagen!

 

Tävlingarna i Gävle började idag och fortsätter tills på söndag. Mycket klasser och starter. Denna helg vill jag rida 120, 125 klasser med ACINDO och även EDWONDO. Då ska de hoppa torsdag, lördag, söndag. CAHLUA ska hoppa 130, 140 klasser. Så då tyckte vi att det var onödigt att vara borta fyra dagar när jag dessutom skulle ha ridit bara en start på fredagen enligt det första planen. Den ändrades så CAHLUA får tävla lördag-söndag och inte fredag. Känns bättre att vara bort över dagen idag, hemma imorgon och styra upp stallet och hinna rida ett gäng hästar ordentligt och åka upp imorgon kväll igen.

 

Så Ulrika kom och hämtade mig och ACINDO vid lunch. Med i släpet var EDWONDO. Rullade upp mot Gävle och under resans gång hann vi planera resten av tävlingssäsongen fram till augusti. Ulle körde och jag surfade runt på plattan! Smidigt, förena nytta med nöje-nöje med nytta!

 

 

Framme i Gävle och inte klippiga bergen!!! Höga snövallar runt tävlingsplatsen. Leif Hall sa att de inte fått så här mycket snö i Gävle sedan det började mätas, jag tror honom!

 

ACINDO tittar på när Ulle veterinär besiktar EDWONDO.

 

De gjorde en start var idag i 120 klassen, bedömning a:0. Båda hästarna gjorde ok rundor. Två nedslag var, inget konstigt. Hon lite pigg och lite för snabb i hovarna mot slutet av banan, han lite orutinsrivningar.

Innan vi åkte hem tittade jag in i tävlingsridhuset och inte ett hinder kvar där inne!!! Blev lite paff först måste jag säga. Leif Hall och hans stab gör ett bra och seriöst jobb med sina tävlingar. Ut med alla hinder så underlaget kan sladdas ordentligt inför nästa dag!


Läst 20922 ggr Kommentarer Kommentera

APR
11
2013

 

Jag har överträffat mig själv och laddat upp lite hoppning från min telefon till min youtubekanal utan att riktigt veta hur det gick till!!! Sen att Björn som är några miljoner gånger mer teknisk än mig redan hade sammankopplat min telefon med google och youtube, det visste inte jag!!! Hur skulle jag överleva utan honom???

 

Börjar med ett klipp från i förrgår då jag åkte in och hoppade ACINDO. Kan väl vara kul att se lite träning?

 

ACINDO hoppning tisdag. Hon är nio år efter Acacio-Cortez.

 

Igår tränade jag för Tomas. Hoppade CARAMIA, CAHLUA, LADY och LORD. Lördag och söndag ska CAHLUA tävla i Gävle så det passade perfekt för oss att hoppa igår. Tränade på rytmen och hålla jämna galoppsprång. har lagt in en video på CARAMIA och det var nästan samma bana jag hoppade med CAHLUA, lite mer avancerad. Känns bra inför helgen. LORD min stora femåring hoppade samma bana som CARAMIA, även LADY. Han var så duktig med tanke på hur lite han hoppat. Han har en bra balans och är klok. LADY var bra, måste komma ner snabbare i sadeln på henne efter alla hinder då hon lätt vill dra iväg. Fick till det bra.

 

CARAMIA hoppträning Onsdag. Hon är sex år efter Carland-Irco Marco.


Läst 22417 ggr Kommentarer Kommentera

APR
11
2013

Känns som våren kommer sakta men förhoppningsvis säkert. Snön tinar undan långsamt och fram ur den kommer....LERAN.......Nästan så jag vill gnälla för det men nej, inte ens leran kan få mig att tappat humöret nu när det är skitigt, leriga ben och vattenslangen får jobba hårdast av oss alla dessa dagar! För efter lera kommer förhoppningsvis värme och torra marker.

På tal om att jobba hårt så hade våran praktikant frågat Carro igår om jag bara jobbar med hästar? Ja, det är hennes jobb svarade hon. Jaha, ok, men hon jobbar ju hela tiden, hur mycket som helst! Vi har ju hållit på i tolv timmar snart. Är det alltid så här? Nja, inte riktigt svarade Carro, det här är en ganska lugn dag men allt tar sin lilla tid med hästar och allt som ska göras. Jösses, sa praktikanten, det borde vara olagligt att jobba så mycket som hon gör!!!!

 

Hahaha, gissa om jag skrattade när jag fick höra det!!!!! 


Läst 16304 ggr Kommentarer Kommentera

APR
10
2013

Snart är det dags för Göteborg Horse Show!!! Dubbla världscupfinaler, hoppning och dressyr!

Under tävlingarna så arrangeras även Hästföretagarforum. Två dagar med intressanta föreläsningar. Bland annat så kommer Rolf-Göran Bengtsson och Bo Kristoffersen och berättar om sitt sammarbete som de haft nu i tio år.

 

Det finns biljetter kvar till forumet så boka in, kommer bli bra!

 

Hästföretagarforum finns på facebook med massor av info. besök även hemsidan hastforetagarforum.com


Läst 8321 ggr Kommentarer Kommentera

APR
10
2013

Om en stund ska vi lasta några hästar och åka till ridhuset för lite hoppträning. Tomas kommer idag så det blir kul.

 

Igår var jag också in till ridhuset och red ett gäng samt hoppade ACINDO. Hon ska tävla i Gävle imorgon så ville hoppa henne igår dagen och inte dagen innan tävling. Hon kändes fin! I eftermiddag blir det att packa tävlingsgrejer och imorgon Gävle med EDWONDO och ACINDO.

Lastbilen på rull mot ridhuset.

 

Det var en riktigt bra dag igår, började som sagt med att åka till ridhuset vid halv åtta. Red fram till halv ett så hemma lagom till hästarnas lunch. Malin, Carro och praktikant Kristin var med så dagen rullade på bra och mycket blev gjort.

Avslutade med att rida två hästar hemma och det var vackert i skogen när vi skrittade fram mellan granarna!


Läst 9483 ggr Kommentarer Kommentera

APR
08
2013

Avslutade helgen igår med att tävla unghästarna. Åkte till Heby med EDWONDO, CARLINA, CASH FLOW och LADY LOVE. Rullade från stallet vid kvart över sju på morgonen.

Hebys tävlingsridhus.

 

Startade första klassen med CASH FLOW och det var en meter. Hon var spänd och sprallig på framridning och fram hoppningen. När vi kom i ni tävlingsridhuset så slappnade hon av! hoppade felfritt och det kändes jättebra! Så hon fick även hoppa 110 klassen. Hon var lika sprallig på den framridningen och lika lugn inne på tävlingsbanan. Hoppade felfritt igen!!!!!! Känns som hon har förtroende nu när vi kommer in på banan, skönt.

 

LADY hoppade 110 klassen. Felfri på hinder med vild och vill bara springa jättefort så en volt och en avsaktning fick jag till under banans gång! Hennes mamma var lika dan de första åren....puh...har lite att jobba med....

 

EDWONDO hoppade eller snarare klev runt 110 och 120 klasserna. ett nedslag i varje. Känns som han börjar bli redo för större uppgifter framöver.

CARLINA fick åka med för att hoppa div 1 laget. red 120 klassen innan för tänkte att hon skulle komma in en gång och kolla runt, hon brukar bli spänd första klassen av allt runt om kring, mest ljud. Igår var hon helt cool, tror honlärde sig massor helgen innan i Lidköping. Hoppade fantastiskt bra! Björn frågade när jag kom ut vad det var för häst jag just hoppat där inne, den var ju så fin!!! Felfritt var det också och det blev en placering, hennes första någonsin i avd A bland de äldre hästarna!!! Hon gör ju sitt första år i avd A nu när hon är sju år. De hoppar avd B när de är fyra, fem och sex år.

 

I laghoppningen hade vi stolpe ut med lite fel på varje av oss fyra ryttare. Vi kämpade väl men slutade inte bättre än på åttonde plats.

Två rosetter till CASH FLOW för hennes felfria rundor och en till CARLINA för placeringen i 120 klassen!

 

Det blev en lång dag eftersom jag red alla klasser så vi rullade in på gården vid nio på kvällen, fjorton timmar efter vi åkt


Läst 13020 ggr Kommentarer Kommentera

APR
08
2013

Helgen är över och snart även veckans första dag! Det går snabbt när man har roligt, eller mycket att göra?!

I lördags hade vi vårstädardag i stallet, del 1. Kommer fortsätta när istiden förvunnit helt så vi kan fixa till på baksidan av stallet där solen inte smälter isen ännu.

Sen har vi länge pratat om att sätta igen några fönster i sadelkammaren då det är bättre med vägg att hänga grejer på. Sagt och gjort, jag pratade snällt med "drängarna" Daniel och Björn så fixade de fönster till vägg!

Isolering på plats där fönstren var, sen spånskiva utanpå så blev det bra!

I sommar ska vi måla om inne i sadelkammaren, när det förhoppningsvis är varmt ute!

Towe är bäst av oss alla på att städa ordning i täckeshyllorna så hon gjorde fint i det rummet. Två långa hyllor täcken blev det ordning på.

Johanna skurade alla vattenhinkar!

Malin satt i röran som blev i sadelkammaren när de satt igen fönstren och putsade sadlar!

Jag spikade upp plaketter på stallväggen!


Läst 9546 ggr Kommentarer Kommentera

APR
06
2013

Såg nu på morgonen att Hippson hade länkat mitt inlägg om "Öronbilder" på facebooksidan. Fick en mindre chock när jag såg att den fått över 1000 "Likes"

Så nu bjuder jag på en öronbild till från igår!

Red ut igår och mötte Nina Roepstorff som kom ridandes på sin Eddy. Ni som följer bloggen har säkert sett att Johanna och jag har ridit in honom nu i vintras. Nina rider honom själv nu och det går finfint!

En till mysig bild från skogen igår. Towe på ACINDO och Carro på TÅRTAN!

På eftermiddagen åkte Carro och jag till ridhuset med de stora grabbarna LORD och EROZ. De fyller ut trailern väl!!!

Jag red och hoppade Lord. Har ridit honom en del men inte hoppat honom innan, det har Johannan fått göra. Nu var det hans tur att hoppa igår och det gick bra. Stor häst med bra balans. Blir spännande att se om det blir hopphäst av honom i framtiden!

Nu ska jag ut och rida några hästar. Sen ska vi ha vårstädardag i stallet med fika!


Läst 15841 ggr Kommentarer Kommentera

APR
05
2013

Hade nästan skrivit klart ett långt inlägg om hoppningen igår när jag råkade trycka på fel knapp så det försvann. När sådant händer vill man bara skicka datorn genom fönstret och ut i snön!!!

 

Hinner inte skriva om allt så en snabb resume: De hoppade alla bra igår som var med mig till ridhuset!

 

Nu ska jag rida, fem hästar här hemma och i eftermiddag åker jag till Rocklunda med två hästar som ska hoppa!

 

Kort och tråkig blogg, höres senare!

Fin bild men jag tog på Lord och Johanna, men vi kommer inte sakna vintern!


Läst 13905 ggr Kommentarer Kommentera

APR
04
2013

Bilder från en hästrygg med hästens öron framför sig måste vara en av de vanligaste hästbilderna!

Bjuder på några och samtidigt våra härliga grusvägar som vi nu rider på. Det är härligt när man kan sitta och galoppera på de, trimma lite och känna alla vår dofter längs väg och hästarnas glädje! Kan erkänna att några av hästarna är för glada. Allt nytt som nu kommer fram ur snön som väg brunnar, stenar, buskar är mer än farligt! De hoppar och far, bockar och är allmänt vidrigt jobbiga, nästan inte roligt då. Någon som blir förvånad då CASH FLOW är en av de??? tar väl en två veckor, sen kanske hon är lugn igen...

 

Nu har vi ridit färdigt här hemma, ätit lunch och lite kaffe. Ska lasta några hästar om en stund och åka till Rocklunda och hoppträna. Tar med CASH FLOW, CARAMIA, EDWONDO, LADY.

Ha en fortsatt bra dag i solen! 


Läst 16587 ggr Kommentarer KommenteraTherese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Hästliv Välj
Hästliv Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen
Arkiv

Senaste expertsvaren

Hur mycket lusern motsvarar ett kilo hö?
Eva Dahlström svarar
Travhoppning bra för taggad häst
Victoria Almgren svarar
Håller sig hästen varm med mat? Eva Dahlström svarar


Tipsa oss

Här kan du skicka in tips eller uppslag till oss på redaktionen.