Nyheter

senaste nytt

Här hittar du de senaste, hästrelaterade nyhetsnotiserna från både ridsportsmedier och andra nättidningar.


2019-09-18

Stark kvartett rider premiären av världscupen i hoppning

Regn, blåst, lera och sjunkande temperaturer. Att hösten är här kan kännas tungt för en del. Vilken tur då att vi har en spännande världscupsäsong framför oss. I år har Sverige fyra startplatser i premiären och det är en stark kvartett som rider i Oslo.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-18

Se SVT:s nya kortfilm om Felicia Grimmenhag

Pararyttaren Felicia Grimmenhag är med i SVT-serien Mot alla odds. I en kortfilm berättar Felicia om hur hennes liv förändrades efter en trafikolycka och om hur vägen upp i sadeln sett ut.
– De stora 600-kilos djuren bryr sig inte ett skit om jag har ben eller inte, de gör så gott de kan hela tiden. Det finns ingenstans jag känner mig så fri som när jag sitter på hästen, säger ryttaren.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-18

De startar ett hotell för hästar med bred inriktning

Mari och Niklas Andersson driver inackorderingsstallet Björnmyra gård sedan tre år tillbaka. När de fick möjlighet att ta över ännu ett stall tog de chansen och beslöt sig för att fullfölja något de har funderat på länge – de ville starta ett hästhotell för flera målgrupper inom hästvärlden. Nu ska de driva både Björnmyra och Stall Hollbonäs.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-18

Här är hopphästarna som går under SWB-klubban

Totalt 30 hopphästar eller unga hästar med hoppstam är uttagna till Elitauktionen Hoppning som äger rum på Flyinge lördag den 5 oktober. Fölen...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2019-09-17

Veckans gård: Hästställe på Orust med både lösdrift och stall

Centralt beläget på Orust, men ändå med avskilt läge, finns en vacker hästgård till salu. Boningshuset från 1926 är varsamt renoverat, stallet är modernt och ridbanan rejält tilltagen.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-17

Misstänkt bedragare annonserade ut träns på Facebook

Kvinnan ska ha tjänat tusentals kronor på nätbedrägerier. Bland annat annonserade hon ut hästträns på Facebook utan att leverera dessa till köparen.

Läs mer hos Kristianstadsbladet.se
2019-09-17

170 starter och tre lokala placeringar i Höstdressyren

Det blev tre lokala placeringar när Laholms RF:s höstdressyr avgjordes under helgen.

Läs mer hos Lokaltidningen Båstad
2019-09-17

Video: En helt vanlig hopptävling – på stranden (!)

Att rida på stranden är något alldeles speciellt. Tänk då att tävla med ljudet av havets vågor i bakgrunden! I dagarna blev det verklighet, då det arrangerades en hopptävling på stranden i Erquy i nordvästra Frankrike. Det var dessutom tioårsjubileum för tävlingen.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-17

Red felfritt och blev placerad trots fraktur

Den irländske hoppryttaren Shane Breen krockade med en häst på framridningen till en 1,45-klass under GCT-meetinget i helgen. Han bröt benet i krocken men red ändå klassen – felfritt och med placering.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-17

Växjöklubben svenska mästare efter rysare

I helgen anordnades lag-SM i distansritt över 80 kilometer. Vinnare blev regerande mästarna Växjö distansryttaresällskap. I Växjös...

Läs mer hos Vxonews
2019-09-17

Första stoet som blir polishäst – på 162 år

För första gången på 162 år har ett sto klivit in för att tjänstgöra hos Northumbrias beridna polis. Det är det tioåriga Clydesdale-stoet Penelope som blir historisk.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-17

Ridskola fick rätt efter tvist om hästköp

En ridklubb har fått rätt i en tvist om ett hästköp. Säljaren ska nu betala 86 000 kronor till ridskolan, enligt en tredskodom i tingsrätten.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-17

Varnar för skador vid osäker uppbindning av häst

Försäkringsbolaget Agria har den senaste tiden sett en ökning av antalet olyckor som skett när hästen stått uppbunden på ett osäkert sätt. Nu vill de uppmärksamma hästägare om riskerna.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-17

Malin Nilsson rider unghäst-VM på familjens uppfödning

I veckan rids hoppningens unghäst-VM i Belgien, Malin Nilsson är där med valacken Picatzho. För den rutinerade ryttaren blir det debut i mästerskapssammanhang, samtidigt som en dröm går i uppfyllelse för hennes familj.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-17

Rättvik: Supertrio ger gratis clinic om ridsäkerhet

I en satsning på säkerhet tillsammans med Folksam har Svenska ridsportförbundet samlat några av Sveriges starkaste ryttare för kloka hästsnack på temat. Den 29 oktober bjuds det på en gratis clinic med Ingemar Hammarström, Fredrik Jönsson och Jan Jönsson i Rättvik.

Läs mer hos Svenska Ridsportförbundet
2019-09-17

Beridna högvakten sa farväl till sin älskade häst Oden

När hästarna som arbetar för den Beridna högvakten når 18-års ålder görs en bedömning om det är dags för dem att gå i pension eller...

Läs mer hos Svensk Dam
2019-09-17

Shane Breen hoppade 1,45-klass med brutet ben

Den irländska hoppryttaren Shane Breen råkade ut för en krock med ett annat ekipage på framridningen inför en 1,45-klass i Saint-Tropez i torsdags. Han genomförde klassen, men efteråt visade det sig att hans ben var brutet.

Läs mer hos Horse & Hound
2019-09-17

Webbradio: Storsatsning med nytt ridhus i Lindesberg

Efter år av turer hit och dit har Linde ridskola äntligen fått sitt ridhus. Anläggningen är satt i drift och det stora ridhuset öppnar upp för att ridsporten i Lindesberg ska kunna växa.

Läs mer hos Sveriges Radio
2019-09-17

Här är alla hästar och ryttare som startar unghäst-VM

I veckan avgörs unghäst-VM i hoppning i belgiska Lanaken. Sajten World of Showjumping länkar till den fullständiga häst- och ryttarförteckningen.

Läs mer hos World of Showjumping
2019-09-16

Bildbomb: Tack för tiden på tävlingsbanan, Fibonacci

Den 14-åriga SWB-valacken Fibonacci, tidigare känd som Fendi, har pensionerats från tävlingsbanorna. Valacken började sin tävlingskarriär med Lisen Bratt Fredricson och senare Stephanie Holmén i sadeln, innan han såldes till tyska Meredith Michaels Beerbaum. Efter fina framgångar tillsammans med Meredith tog USA:s Lillie Keenan över tyglarna fram till pensioneringen. I ett stort bildextra summerar World of Showjumping Fibonaccis tid på tävlingsbanan.

Läs mer hos World of Showjumping
2019-09-16

Video: Ledsagarhästen Flirty tog flyget med matte

Ledsagarponnyn Flirty tros vara den första miniatyrhästen i amerikansk flyghistoria att äntra en kommersiell flygning. Inside Edition var där för att bevittna det stora ögonblicket – spana in klippet för att se hur det gick till "från start till landning".

Läs mer på Hippson.se
2019-09-16

Glödbrand evakuerade stall i Botkyrka

Under måndagseftermiddagen utrymdes ett stall i Borkyrka på grund av en glödbrand. Räddningstjänsten larmades till platsen och ingen ska ha kommit till skada.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-16

Stulna schabrak låg slängda i skogen – hittade ägaren

På väg hem från stallet hittade Hannah Eriksson schabrak och sadelgjordar slängda i skogen. Hon sökte efter ägaren på Facebook, och fick kontakt. Det visade sig att sakerna stulits från ett stall nästan två mil bort.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-16

400 veterinärer saknas: "Åkte 14 mil för att skriva recept"

Närmare 400 veterinärer saknas i Sverige. Det visar Svensk djursjukvårds senaste branschrapport. Svårast är det att rekrytera distriktsveterinärer till mindre orter. På måndagen tog TV4 Nyheterna upp frågan.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-16

Louise Romeike på pallen i trestjärnigt med ny häst

Nyblivna EM-bronsmedaljören Louise Romeike slutade trea i en trestjärnig klass i tyska Langenhagen på söndagen.

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2019-09-16

Mr Vain GJ 1324 missar unghäst-VM i hoppning

Mr Vain GJ 1324 missar unghäst-VM i veckan. Det berättar uppfödaren och ägaren Gustaf Johansson på Facebook.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-16

SWB startar nätverk för uppfödare och stallägare

Kan du ta emot unghästar på lösdrift eller söker du en stallplats för ditt dräktiga sto? Då kan det vara all idé att kika på SWB:s nya nätverk.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-16

Ryttaren gick från ryggpatient till livsglad 29-åring

– Jag står här i stallet och grejar, säger Anisette Westberg när Lokaltidningen ringer. Dit har det varit en lång väg att gå. Anisette har...

Läs mer hos Lokaltidningen.se
2019-09-16

Blåsten slet träd itu – Ulrikas häst skenade

De kraftiga vindarna som härjar i Sverige gör skogen till en farlig plats. 
– Vi såg hur ett träd klövs i mitten och föll. Hästarna blev...

Läs mer hos Expressen
2019-09-16

Video: Mulle Meck – en framtida hoppstjärna?

För tre år sedan överraskade den nyinköpta ponnyn Rut Lunds civila ryttarförening när hon födde en liten mula. Sedan dess har mulan Mulle Meck fått äran att bli Skånes ridsportförbunds maskot. I år har hans utbildning tagit fart, vilket inte minst syns i den snabba löshoppningen.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-16

Få inom rekommendationen för hur nosgrimman ska spännas

När man kontrollerade 750 tävlingshästar, i tre olika grenar i tre länder, visade det sig att nästan hälften (44 procent) hade så hårt spända nosgrimmor att man inte kunde få in ett enda finger under dem. Bara sju procent klarade rekommendationen om minst två fingrar mellan nosgrimma och nosrygg. Resultaten väcker oro för kort- och långsiktiga konsekvenser för hästarnas fysiska och psykiska välfärd.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-16

Ponnyn med abnormt förvuxna hovar har fått ett hem

Ponnyn levde tio år ensam i en lada, vilket ledde till att hovarna blev så förvuxna att de snurrade sig. Han överlevde mot alla odds och har nu fått ett hem – se gåshudsklippet från The Dodo, som har fått hela 460 000 reaktioner på Facebook.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-15

Video: Fyrbenta poliskollegor som gillar varandra skarpt

Polishunden Loki får en välgörande massage av sin fyrbenta kollega, polishästen Inverness. En skön avslutning på en lång arbetsdag på "kontoret". Det är den skotska polisen som bjuder på det roliga klippet på sin Facebooksida.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-15

Fälttävlan: Romeike trestjärnig trea i Langenhagen

Louise Romeike ledde den trestjärniga tävlingen i tyska Langenhagen inför söndagens avgörande terräng, skuggad av Michael Jung. Men ingen av dem skulle ta hem segern – Dirk Schrade vann och Louise slutade trea.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-15

GP-placering för Emma Emanuelsson och Chaploon

Emma Emanuelsson drog på sig ett ynka tidsfel i Bonheidens trestjärniga Grand Prix med Chaploon. Det räckte till placering och var den nioåriga valackens första felfria runda, på hinder, på den här nivån.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-15

Video: Auktionerade ut häst till förmån för ryttarkollega

I augusti skadade sig den irländska hoppryttaren Kevin Babington allvarligt i samband med tävling. För att stötta Kevin har vänner och ryttarkollegor, bland dem Shane Sweetnam, gått samman och köpt hästen Fairy Tale. Hästen auktionerades ut i fredags och pengarna går till ryttaren och hans familj. Hästen såldes för 257 000 dollar varav 137 000 går till Kevin Babingtons fond.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-15

Både hopp- och dressyrhästar i topp på veckans Market-lista

På veckans lista över de mest visade annonserna på Hippson Market finns flera fina hästar och ponnyer. I topp hittar vi två trevliga hästar som säljs av den meriterade ryttaren Cecilia Bergåkra. Även ett vackert föl för framtiden finns med på listan denna gång.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-15

20 minuter i skrittmaskin likvärdigt med en timme i hage

En studie gjord vid brittiska Hartpury College visar att hästar får lika mycket rörelse av 20 minuter i skrittmaskin som vid en timmes hagvistelse. För att mäta hur mycket de rör sig har man använt något man beskriver som ett ”fitbit-band” för hästar.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-15

Marie väljer att rida själv på Breeders

Marie Sundelöf säger att hennes tävlingsrutin inte är så stor, framför allt samlade hon på sig den för ett antal år sedan. Ändå tvekade hon inte att välja att själv rida familjens SWB-häst Revolt under Breeders Trophy, dit femåringen har kvalat.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-14

Isabella Tovek säkrade en biljett till Friends arena

Under lördagen gick det fjärde kvalet av Lövsta Future Challenge Dressage under Elitdressyren på Djursholm. Isabella Tovek tog hem segern och säkrade därmed en finalplats i klassen för U25-ryttarna – med ett kval kvar. Johanna Due-Boje med stoet Mazy Klövenhöj vann klassen för de unga Grand Prix-hästarna och leder tabellen.

Läs mer på Hippson.se
Sida: första  föregående 1 2 3 4 5 ... 1778 nästa  sista  


Sök efter artikel


Mest läst