Nyheter

senaste nytt

Här hittar du de senaste, hästrelaterade nyhetsnotiserna från både ridsportsmedier och andra nättidningar.


2020-06-28

Klipp: När vattenhindret blir ockuperat

Tyvärr, det blir ingen träning på vattenhindret i dag. Det har blivit ockuperat av en svanfamilj. Det blir till att träna på annat helt enkelt. Det är den brittiska hoppryttaren Joe Stockdale som delar med sig av sitt söta vardagsbekymmer.

Läs mer på Hippson.se
2020-06-28

Expertsvar? Hur tänka kring tillskott med örter?

En läsare har frågor kring örttillskott. Vad ger det hästen att få till exempel solrosfrö, mynta, fänkål, vitlök och brännässla? Gör det skada, nytta eller ingenting? Hippsons foderexpert Eva Dahlström svarar.

Läs mer på Hippson.se
2020-06-27

Ridskoleponnyn Laban stjärna i musikvideo

När artisten Petra Marklund nyligen släppte ny musik tog hon hjälp av Tyresö ryttarförening. Deras lektionsponny Laban medverkar i videon och även verksamhetschefen fick agera stuntman i galoppsekvensen. 

Läs mer på Hippson.se
2020-06-27

Klipp: Svalkande dusch i sommarvärmen

En av hästarna hos paret Lyndal Oatley och Patrik Kittel har alltid huvudet ute på kvällen när vattenspridaren går igång. Här lyckas Lyndal fånga på bild varför …
Se det svalkande klippet – se ända till slutet.

Läs mer på Hippson.se
2020-06-27

Coronapandemin: Inget EM i hoppning för unga ryttare

Vid det digitala möte som FEI hållit den här veckan har man fattat beslutet att ställa in EM i hoppning för juniorer, young rider och ponnyryttare. Även EM i fälttävlan och VM i voltige ställs in. Tävlingarna kommer inte att hållas vid ett senare tillfälle.

Läs mer på Hippson.se
2020-06-27

Ryttare utreds för att ha använt elsporrar på tävling

Den amerikanska hoppryttaren Andy Kocher utreds av FEI. Han misstänks för att ha tävlat med strömförande sporrar som gör det möjligt att ge hästen stötar under ritten.

Läs mer på Hippson.se
2020-06-27

Vinn valfria hästprylar – presentkort för 3 000 kronor

Sugen på att shoppa fina hästprylar eller något till dig själv i sommar? I veckans tävling, som arrangeras i samarbete med RiderSport, står ett presentkort på spel som kan användas i såväl butiken som webbutiken.

Läs mer på Hippson.se
2020-06-26

SvRF söker svar om hagar och gödselhantering i enkät

Hästar och hästhållning har uppmärksammats som en av orsakerna när regeringen utreder övergödning av vår miljö. Svenska ridsportförbundet har fått utredningen på remiss – och söker nu faktabaserade svar genom en enkätundersökning.

Läs mer på Hippson.se
2020-06-26

Alpha öppnar grinden själv: "En lekfull häst"

Det holländska halvblodet Alpha är bossen i både flocken och på hinderbanan. I veckan när han och medryttaren Amelia Olsson skulle träna på att öppna och stänga en grind, visade han att han minsann "kan själv".

Läs mer på Hippson.se
2020-06-26

Hästen Bella sköts till döds – nu hålls minnesstund

I måndags sköts den 19-åriga hästen Bella till döds i en hage vid Hageby ridskola. Under helgen får ungdomar, föräldrar och ledare möjlighet att minnas hästen som lärt många att rida genom åren. 

Läs mer hos Sveriges Radio
2020-06-26

Härligt grönbete hos familjen Madden

Det går ingen nöd på de pensionerade tävlingshästarna hos hoppryttaren Beezie Madden, USA. Här delar hon med sig av ett riktigt somrigt klipp när de äldre hästarna flyttas till den stora gräshagen. 

Läs mer på Hippson.se
2020-06-26

Peder Fredricson tävlar igen: "Otroligt kul"

Efter tävlingsstopp i drygt tre månader var det dags för Peder Fredricson att rida in på banan igen. Under torsdagen startade han sin första klass i St Tropez.

Läs mer på Hippson.se
2020-06-26

Startar ridläger för döva och hörselskadade

Den ideella föreningen Lära Med Djur vill att alla barn ska känna sig inkluderade i stallet. I sommar utökar de sin verksamhet med ridläger för döva och hörselskadade. Med detta vill de inspirera andra att skapa ett mer inkluderande stallklimat.

Läs mer på Hippson.se
2020-06-25

Ridskolehästen Bella skjuten i magen – fick avlivas

I måndags hittades ridskolehästen Bella i hagen hos Hageby ridklubb, med vad man då trodde var ett sticksår i magen. Hästen avlivades samma dag och nu står det klart att Bella dog på grund av en skottskada.

Läs mer på Hippson.se
2020-06-25

Video: När storleken inte spelar någon roll

De här två har verkligen funnit varandra. Den lilla katten verkar helt oberörd över kompisens storlek. 

Läs mer på Hippson.se
2020-06-25

Webb-tv: Casall i Global Champions "Hall of Fame"

I serien "Hall of Fame" lyfter GCTV superhästar genom åren – och däribland Rolf-Göran Bengtssons framgångsrika tävlingskamrat Casall. Tillsammans med skördade ekipaget bland annat mängder av framgångar under just Global Champions Tour. I det här klippet berättar Rolf-Göran om hingstens otroliga karriär och personlighet.

Läs mer på Hippson.se
2020-06-25

Tillfälliga tävlingsregler gäller från 29 juni

Förbundsstyrelsen har beslutat om tillfälliga ändringar och kompletteringar av tävlingsregementet med anledning av de rådande restriktionerna. Dessa gäller tills vidare från den 29 juni.

Läs mer på Hippson.se
2020-06-25

Webbradio: Tyngdlyftaren Arun Sondi skolade om till dressyr

Att Arun Sondhi är förlamad från höften och nedåt är inget som stoppat honom från satsning inom idrotten. Som tyngdlyftare har han deltagit vid de allra största mästerskapen, men på senare år är det dressyren som fångat hans intresse. För P4 Dalarna berättar han mer.

Läs mer på Hippson.se
2020-06-25

Ridövning: Nyttig markarbetsövning med flera syften

Träna rakriktning och lösgjordhet över bommar. B-tränaren Nathalie Adelborg bjuder på en favoritövning som passar såväl hopp- som dressyrryttaren.
– Den är magiskt bra!, säger hon.

Läs mer på Hippson.se
2020-06-24

Klipp: När man blir "omsprungen" i skrittmaskinen

Den här hästen har bestämt sig för att helt enkelt ta det chill. Att bli "omsprungen" i skrittmaskinen, det måste väl ändå vara höjden av lathet, eller vad tycker ni?

Läs mer på Hippson.se
2020-06-24

Chalmershindret – fem år av innovationer inom hästsporten

​På kort tid har Chalmers blivit en världsledande aktör inom hästsportteknologi. 2016 lanserades Chalmershindret under de årliga hästtävlingarna i Scandinavium. Chalmers samarbete med Gothenburg Horse Show handlar sedan dess om att sammanföra teori och praktik för att hitta en så ultimat språngkurva för hopphästar som möjligt – vilket bidrar till mer hållbara hästar och träningsmetoder. 

Läs mer på Hippson.se
2020-06-24

Webb-tv: Grovfodret kan bli dyrt i år

Lantbrukaren Emma Hägglund i Sunnanåker säljer en hel del foder till hästägare, och varnar för att fodret kommer att bli dyrt. Den torra ...

Läs mer hos Svt.se
2020-06-24

Europeiska Ridsportförbundet vill ha EM 2021

Det Europeiska Ridsportförbundet, EEF, har tagit upp kampen för att EM i hoppning ska hållas nästa år, trots att OS är planerat då. I en...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2020-06-24

Gemensamma nordiska hjälmregler diskuteras

Svenska ridsportförbundets säkerhetsutskott gör under 2020 en översyn av nuvarande regler för godkänd hjälm på tävling. Det kan bli aktuellt med ett gemensamt regelverk med övriga nordiska länder.

Läs mer på Hippson.se
2020-06-24

Kirlo van den Bosrand till ny ryttare

Peder Fredricson har tävlat Kirlo van den Bosrand framgångsrikt. Men nu skiljs ekipaget åt, ny ryttare är Abdel Said, det rapporterar World of Showjumping.

Läs mer på Hippson.se
2020-06-24

Askersund: Försvunna hästen hittad död

Den häst som försvann vid en trafikolycka på Stora Hammarsundsbron i Askersund för snart två veckor sedan har hittats död. Den flöt i vattnet under bron, säger en talesperson för SOS alarm till Nerikes allehanda.

Läs mer på Hippson.se
2020-06-24

Efter olyckan – Anna gav aldrig upp hoppet om Shelly

Förra året blev Anna Helgessons tre hästar skrämda av något i hagen. De tog sönder staketet och flydde ut på riksväg 66 utanför Västerås. Där blev de påkörda. Hästen Sasha dog och Shelly skadade sig allvarligt. Här berättar Anna om händelsen och om kampen för att få Shellys söndertrasade ben att läka.

Läs mer på Hippson.se
2020-06-23

Veckans gård: Idyll med ridhus, pool och fiskedammar

Längs med Bäljane å utanför Klippan finns en gemytlig hästgård med anor från knektarnas tid. På fritt läge med böljande landskap får ni en perfekt mix av en hästgård med renoverat stall med fyra boxar, spolspilta, ridhus och ridbana. Till detta kommer två härliga dammar med abborre, ädelfisk och ål och ett boningshus med tillhörande pool. 

Läs mer på Hippson.se
2020-06-23

"Cup 50+" tillbaka – har säkerhetsanpassat under pandemin

”Cup 50+”, dressyrtävlingen för ryttare över 50 år, har varit en dundersuccé och äger rum i augusti för tredje året i rad. I år har arrangören vidtagit extra åtgärder för att göra tävlingen så trygg och säker som möjligt under rådande omständigheter på grund av pandemin.

Läs mer på Hippson.se
2020-06-23

Video: Ett ekipage med bollkontroll

Den här hästen var helt med på noterna när husse föreslog att de skulle kasta boll. Med fullt fokus och koncentration blir det fullträff varje gång! Se det lekfulla klippet.

Läs mer på Hippson.se
2020-06-23

Lövsta förlänger satsning på unga talanger

Tävlingskonceptet Lövsta Future Challenge, som utvecklar unga ryttare och hästar inom hoppning och dressyr, förlänger satsningen i tre år till.

Läs mer på Hippson.se
2020-06-23

Expertsvar: Forskning om effekten av kylbehandling?

En läsare undrar om det finns forskning som styrker effekten av kylbehandling av hästens ben efter hårda träningspass. Hippsons veterinärexpert svarar.

Läs mer på Hippson.se
2020-06-23

Polisryttaren om sin vardag: ”Hästar är kontaktskapande”

Hur tänker polisen som sitter till häst och rider mot en folkmassa? På vilket sätt kan polisryttare agera för att göra sitt jobb på bästa sätt – och samtidigt skydda både människor på backen och hästen i en potentiellt farlig situation? Polisassistent Kajsa Jansdotter har arbetat på polisrytteriet sedan 2016 och berättar hur hon jobbar.

Läs mer på Hippson.se
2020-06-22

Video: Två småttingar som är söta som socker

Hästen är människans bästa vän – och tvärtom. Den här lilla killen och det lilla fölet har funnit varandra. 

Läs mer på Hippson.se
2020-06-22

Polisrytteriet i Stockholm söker hippolog

För den som är hippolog och sugen på nytt jobb finns det ett roligt ledigt hos polisrytteriet i Stockholm. De söker en utbildare och samordnare med inriktning mot unghäst. Det handlar om både inköp och utbildning av unga hästar.

Läs mer på Hippson.se
2020-06-22

Webb-tv: Peder Fredricson om en vardag utan tävlingar

Den 24 juni sänder SVT dokumentären Den osynliga motståndaren. Där berättar nio sportprofiler, en av dem Peder Fredricson, om hur livet förändrats av coronapandemin. I ett förhandsklipp får vi höra Peder berätta om vardagen hemma på Grevlunda.

Programmet sänds 24 juni klockan 20.00 i SVT1 och på SVT play.

Läs mer på Hippson.se
2020-06-22

Dressyr: Ändrade kvalregler för SM alla kategorier

Med anledning av inställda tävlingar och förändringar i tävlingsterminen har Dressyrkommittén beslutat om ändrade kvalregler för SM i dressyr, för alla kategorier.

Läs mer i Svenska ridsportförbundet
2020-06-22

Klipp: Fridfull musik ger hästarna lugn och ro

Francis Leclerc, en konstnär från Canada, spelar musik som inte bara uppskattas av människor. I klippet spelar han på instrumentet "handpan", som ger ett harmoniskt lugn till hästarna. 

Läs mer på Hippson.se
2020-06-22

Rätt hovvård ger hållbar häst – tips från veterinären

”Ingen hov, ingen häst” brukar man säga – och hoven är minst sagt livsviktig för hästen. Distriktsveterinärernas Signe Holmberg berättar mer om dess uppbyggnad och hur managementet kring hästen, samt klimatet, påverkar hovarna.

Läs mer på Hippson.se
2020-06-22

Klipp: Upptäcktsfärd är kul men mamma är ändå bäst

Den här lilla spjuvern hoppar lätt genom staketet medan mamma står kvar på insidan. Men efter en runda i omgivningarna är det ändå skönt att hoppa tillbaka in till tryggheten igen.

Läs mer på Hippson.se
Sida: första  föregående 1 2 3 4 5 ... 1851 nästa  sista  


Sök efter artikel


Mest läst