Nyheter

senaste nytt

Här hittar du de senaste, hästrelaterade nyhetsnotiserna från både ridsportsmedier och andra nättidningar.


2020-02-17

Andre från Ronneby tävlar under Gothenburg Horse Show

I veckan går Gothenburg Horse Show av stapeln, där en av ryttarna tävlar för Ronneby ryttarförening. Andre Brandt har kvalat in sammanlagt fem hästar i olika klasser.

Läs mer hos Sydöstran
2020-02-17

Nyreröd och Jönsson helgens Intermediaire-segrare

I helgen reds det nationell dressyr både i Falkenberg och i Södertälje – och det blev fina formbesked från flera välbekanta namn. Emma Jönsson var lite extra nöjd med tanke på att hon denna veckan äntrar arenan i Scandinavium. Och Emilie Nyreröd var väldigt glad över...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2020-02-17

Allt du behöver veta inför tävlingarna i Göteborg

Den här veckan samlas Sveriges hästintresserade i Göteborg, när det är dags för de traditionella internationella hästtävlingarna i Scandinavium.

Läs mer hos DN.se
2020-02-17

Toppryttare ifrågasätter flera kollegors OS-kval

Diskussionerna om hur flera ryttare har satt sina kval till OS pågår. Till World of Showjumping säger nu toppryttaren Steve Guerdat att han menar att systemet är ”oacceptabelt”.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-17

Rubignon har somnat in: "Minns honom med värme”

Efter ett långt och framgångsrikt liv som både avelshingst och Grand Prix-stjärna har den svarta hingsten Rubignon 961 galopperat vidare, 26 år gammal.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-17

Så sänder SVT från Gothenburg Horse Show i veckan

Äntligen är det dags för Gothenburg Horse Show! På onsdag galopperar de första hästarna in i Scandinavium och kan du inte vara på plats är det hög tid att planera in lite världscupmys i tv-soffan.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-17

Henrik höll clinic: "In med bakbenen och fram med näsan"

Henrik von Eckermann säger det själv. Han är inte den bästa talaren, det är lättare att visa. Och visst blir det skillnad när mästaren sitter upp. Budskapet under lördagens clinic på Runsten är enkelt – hästen ska bjuda framåt, ridas för skänklarna och gå "rakt genom tunneln".

Läs mer på Hippson.se
2020-02-17

Neumünster: Placering i 1,60 för Rolf-Göran Bengtsson

Söndag gick en 1,60-klass i Neumünster. Rolf-Göran Bengtsson lyckades slå sig in på listan över placerade, medan det inte gick lika bra för...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2020-02-17

Kristina Bröring-Sprehe sörjer förlusten av Desperados

Tyska toppryttaren Kristina Bröring-Sprehe är i sorg, hon skriver känslosamt på Facebook om förlusten av Desperados – hästen som gjorde hennes karriär.

Läs mer hos Eurodressage
2020-02-17

Video: Se de båda hästkompisarna busa loss – i full trav

Att hästar ”drar en repa” i full galopp i hagen är vi alla vana vid att se. Men är man avlad för trav kan rejsandet med kompisen lika gärna ske i den gångarten. Vilket Lisbeth "Pippi" Gunnars klipp verkligen visar.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-16

Video: Dela pinne med hästkompisen är dubbelt så roligt

De här hästarna roar sig med en pinne och likt två hundar har de dragkamp om den. Men så är det ju så mycket roligare att leka tillsammans än ensam.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-16

Kürseger för Jeanna Högberg och Fiorucci i Norge

Det blev seger för Jeanna Högberg med Fiorucci HT i Lilleströms trestjärniga Grand Prix kür. Närmast efter i resultatlistan kom Gunilla Byström med Vectra.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-16

Jessica von Bredow-Werndl vann Neumünsters världscup

Jessica von Bredow-Werndl med TSF Dalera BB vann världscupomgången i Neumünster på nytt personbästa.

Läs mer hos Dressage-News
2020-02-16

Expertsvar: Hjälp för ryttare som "rattar" för mycket

En läsare vill ha råd om hoppningen, där hon gärna vill för mycket och vill hjälpa hästen mer än vad som behövs. Det sätter den emellanåt i dåliga lägen.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-16

Häst skrämdes av flygplan – ägaren ersätts av försvaret

Den 24 september förra året skrämde ett flygplan från Blekinge flygflottilj en häst i en hage i Värnamo. Hästen skadade sig och behövde veterinärvård. Nu ersätter Försvarsmakten ägaren, samt ber om ursäkt.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-16

1,50-seger för Petronella Andersson i Florida

Petronella Andersson vann en 1,50-klass i Florida under lördagen, med hästen Davarusa. Det var Petronellas och det tolvåriga stoets tredje tävling tillsammans.

Läs mer hos World of Showjumping
2020-02-16

Kristina och David har flyttat in på nybyggda Julmyra-gården

I två tidigare artiklar har vi fått följa Kristina Cedrins och hennes partner David Rönnegard som har byggt en egen hästgård på Julmyra Horse Center i Heby. Nu har de flyttat in och berättar om lärdomar de har fått med sig på vägen.
– Jag tror att det här är framtidens sätt att ha häst. Det är lite som en delningsekonomi, säger Kristina.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-15

Jens Fredricson Grand Prix-vinnare i Norge på lördagskvällen

Under lördagskvällen spelades den svenska nationalsången i norska Lillestrøm. Då vann nämligen Jens Fredricson, på Karmel van de Watering, Grand Prix-klassen på 1,50 höjd.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-15

Seger för Rolf-Göran Bengtsson i 1,40 med ny häst

På fredagen vann Rolf-Göran Bengtsson en hoppning i Neumünster med ny häst. Och Karin Martinsen var placerad i lördagens 1,50.

Läs mer hos Ridenews
2020-02-15

Vad funkar bäst med häst – vara tålmodig eller ”säga till”?

Etolog Jenny Yngvesson svarar på frågor hos Hippson om det här med inlärning hos häst. Ska man verkligen tillrättavisa hästen när den visar ilska och "surar"? Eller är det bättre att vara försiktig och tålmodig?

Läs mer på Hippson.se
2020-02-15

Rosettregn över Karin Martinsen i tyska Neumünster

Karin Martinsen är rejält på gång. Under fredagen blev det tre topplaceringar på tre starter i tyska Neumünster. Dagen kröntes med en...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2020-02-15

Re:ride – ett nytt koncept för återbruk och inkludering

Skånes ridsportförbund lanserar nu konceptet Re-ride på fem av sina ridklubbar. Tanken är att ridkläder, skor och säkerhetsvästar kan lämnas till föreningen – och hämtas gratis av den som behöver. Både klimatsmart och inkluderande, menar de.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-15

Ny dansk djurvälfärdslag – kan bli stopp för "ensamhästar"

I och med Danmarks nya djurvälfärdslag arbetas det på att införa krav på att ett hästbestånd måste bestå av minst två hästar.

Läs mer hos Ridehesten.com
2020-02-15

Dressyr: Ingen fyraårsutmaning på unghäst-VM i Verden

Förra året hölls ett inofficiellt unghäst-VM för fyraåriga dressyrhästar i Ermelo. Men årets arrangör Verden tänker inte anordna några internationella fyraårsklasser, de anser att det räcker att de yngsta hästarna tävlar nationellt.

Läs mer hos Eurodressage
2020-02-15

Flyinge: Politiker kräver stopp för anläggandet av ridvall

Flyinge har sålt mark till en företagare som har för avsikt att bygga en två och en halv meter hög och sex meter bred ridvall. För detta har företagaren fått tillstånd att lägga 200 000 ton jordmassor på marken. Men byborna protesterar och nu har även två politiker i Lunds miljönämnd krävt att arbetet stoppas.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-15

Elva unga talanger får GHS-stipendium – se listan

Varje år delar Stiftelsen Göteborg Horse Show ut stipendier till unga elitsatsande ryttare, kuskar och voltigörer. I år får elva ungdomar ta emot varsitt stipendium.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-15

Boyd Exells dotter såg hans vc-seger från sjukhussängen

I Bordeaux knep Boyd Exell sin nionde världscupseger i fyrspannskörning. Men det var nära att han missade finalen, eftersom hans elvaåriga dotter ramlade av sin ponny och hamnade på sjukhus.

Läs mer hos Horse & Hound
2020-02-15

Tävling: Ta chansen – vinn tävlingstäcke till din häst

Låt hästen bli ordentligt tävlingsredo genom att uppdatera garderoben med ett nytt täcke. I veckans tävling, som arrangeras i samarbete med Ridersport, ligger två olika modeller i potten.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-15

Tre generationer Kvarnstrand tar över fälttävlansvärlden

Det började med att Anki Kvarnstrand gick över till grannen och lånade deras ardennerhästar. Där gick startskottet för ett brinnande...

Läs mer hos Svt.se
2020-02-15

Ponnyhoppning: Svensk Grand Prix-seger i Norge

På fredagen reds Grand Prix för ponny under Norwegian Horse Festival. Och det blev svensk seger i klassen, genom Ebba Danielsson.

Läs mer hos Ridenews
2020-02-15

Irma Karlssons tidigare topphäst får ny ryttare hos Guerdat

Den ovanligt tecknade skimmeln Cornet har gjort en lång resa genom världseliten. Den började hos Irma Karlsson som debuterade honom i...

Läs mer hos Ridenews
2020-02-15

Hästar dog i branden – 220 000 kronor insamlade

Familjen Gullberg förlorade fyra hästar och ett föl i en våldsam brand på gården utanför Borås.  Nu har privatpersoner samlat in 220 000...

Läs mer hos DN.se
2020-02-15

Kräver bättring av djurägare – foder har legat i gödsel

Länsstyrelsens djurskyddsenhet har beslutat att en person i Västerås måste bättra sig gällande djurhållningen. Personen har fått uppmaning om att utfodra sina hästar på ett sätt så att...

Läs mer hos Vasteras Tinding
2020-02-14

Video: Sötchock när ponny uppvaktar på alla hjärtans dag

Minns ni "alla hjärtans dag"-ponnyn från förra året? I år bjuder den på ännu ett uppvaktande klipp – och nog är det svårt att motstå en sådan charmör?

Läs mer på Hippson.se
2020-02-14

Hästar var lösa på E4 vid Ljusvattnet – fångades in

Polisen varnade under kvällen för lösspringande hästar på E4 söder om Bureå. Enligt en person som bor granne med djurägaren ska alla hästarna ha klarat sig, men en av dem ska ha blivit touchad av en backspegel.

Läs mer hos Norran
2020-02-14

Kristina Sprehes topphäst Desperados är död

Desperados, som har tävlats framgångsrikt av Tysklands Kristina Bröring-Sprehe, dog plötsligt på fredagsmorgonen. Det rapporterar Eurodressage – hingsten blev 19 år gammal.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-14

Ridhus i Burlöv stängs akut på grund av rasrisk

Burlövs ryttarförening fick på torsdagen besked om att ett av deras ridhus stängs omedelbart, på grund av rasrisk. Detta ställer till det och särskilt ponnyverksamheten påverkas.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-14

Sollefteå: Kvinna avled efter olycka i stall

Allehanda.se rapporterar att en kvinna i 35-årsåldern har avlidit. Detta efter att ha sparkats av en häst i ett stall i Sollefteå.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-14

Ride against cancer samlade in nästan en kvarts miljon

Ride against cancer har under fredagen överlämnat sammanlagt nästan en kvarts miljon kronor till tre olika fonder. De är tacksamma för alla som har hjälpt till att samla in pengar under 2019.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-14

Unghäst-VM-vinnaren Zucchero OLD är död

Zucchero OLD, som vann unghäst-VM i dressyr förra året, har avlidit.

Läs mer hos Eurodressage
Sida: första  föregående 1 2 3 4 5 ... 1818 nästa  sista  


Sök efter artikel


Mest läst
Aktuella samarbeten

Ridsportens Innovationer
Hållbara ryttare
Patrik Kittel Dressage Tour
Uppfödaren i centrum
Foderbloggen
I hästhälsans tjänst

Senaste numret

Läs mer om Hippson Nr 1

SPECIAL: Klimat & Miljö!
– Dags att framtidssäkra ridsporten
– Inspiration: Hållbarhet som lönar sig
– Naturbete har många fördelar
– Vårda hagen för sjöarnas skull
– Hållbar hemmahoppning
– Dressyrträna i mobilen
...och mycket mycket mer

Läs numret i det digitala arkivet

Prenumerera till halva priset + rabatterade böcker!
OBS! Detta erbjudande gäller bara fram till och med den 25/2.
Just nu kan du teckna en prenumeration till halva priset! Prenumerationen startar med Hippson nr 2 2020, men du kan vid beställningen lägga till det aktuella numret. Dessutom kan du i samband med beställningen lägga till någon eller några av våra populära böcker till nedsatt pris. Men skynda dig, erbjudandet gäller endast fram till och med den 25/2.
Teckna prenumerationen här

Är du redan prenumerant köper du så klart böckerna till samma rabatterade pris i vår bokshop. Se bara till att logga in först så dyker specialpriserna upp.