Nyheter

senaste nytt

Här hittar du de senaste, hästrelaterade nyhetsnotiserna från både ridsportsmedier och andra nättidningar.


2020-06-21

Video: Too Darn Hot är redo för fotbollssäsongen

Too Darn Hot hade en framgångsrik men kort karriär på galoppbanan. Under ett år vann han sex av sina nio starter och han rankades som bäst i Europa som tvååring. En skada satte stopp för karriären, men visst ser det ut som att hingsten har utvecklat en ny talang?

Läs mer på Hippson.se
2020-06-21

Evelina Tovek placerad i GP efter tävlingsuppehållet

Under midsommarhelgen har tre svenska hoppryttare varit på plats i franska St Tropez för att delta i det fyrstjärniga meetinget. Bäst gick det för Evelina Tovek som blev placerad i Grand Prix under söndagen.

Läs mer på Hippson.se
2020-06-21

Ranchägare i ekonomisk kris fick stort stöd

Tack vare stort stöd och engagemang, från både privatpersoner och företag, kommer ägarna av Sun Dance Ranch inte behöva sälja lika många hästar som de först befarade. Ranchen, som drabbades hårt ekonomiskt på grund av coronapandemin, ser nu ljusare på framtiden.

Läs mer på Hippson.se
2020-06-21

Gästblogg: Anna-Clara uppmanar till att tempa hästarna

Hoppryttaren Anna-Clara Pettersson längtar efter att äntligen få tävla. Samtidigt ökar risken för smittspridning och hon uppmanar alla att tempa sina hästar. Läs inlägget i Gästbloggen. 

Läs mer på Hippson.se
2020-06-20

Video: Frieserfölen njuter av lerbadet i hagen

I slutet av maj hade det regnat en del vid stuteriet The Friesian Connection i Michigan, USA. Fölen i hagen hittar den största lerpölen och tycker att det både är spännande och mysigt att rulla sig just där. Kanske är det deras första lerinpackning? Ljuvligt!

Läs mer på Hippson.se
2020-06-20

Matute Guimons hälsning från sjukhuset

Den spanska 22-åriga dressyrryttaren Juan Matute Guimon återhämtar sig väl efter hjärnblödningen. På midsommarafton delade han ett första inlägg på Instagram.
– Jag är tillbaka och starkare än någonsin, skriver han.

Läs mer på Hippson.se
2020-06-20

Häst gick ner sig i dike på midsommardagen

Tidigt på midsommardagen inkom samtal till SOS Alarm gällande en häst som hade gått ner sig i ett dike i Nässjötrakten.

Läs mer hos Höglandsnytt
2020-06-20

Midsommar: Blommor, hästar och fartfyllda klipp

Carl Hedin och hästen Van Der Veen önskar glad midsommar med ett somrigt och fartfyllt klipp. "Det är bra att veta att det finns en alternativ karriär för Van Der Veen om han inte lyckas som dressyrhäst", skriver Carl på Instagram. Se hur fler ryttare tillbringar midsommarhelgen här.

Läs mer på Hippson.se
2020-06-20

Håll koll på hästens hull på sommarbetet

Årets härligaste tid för hästarna är här med härliga dagar och nätter på gröna beten. Men i samband med sommarbetet släpper man kontrollen över hur mycket hästen äter. En del hästar klarar inte av att få fri tillgång till gräsbete, medan andra i stället kan falla ur. Här bjuder Agrias hästveterinär Karl-Henrik Heimdahl på några tecken att hålla ett öga på.

Läs mer på Hippson.se
2020-06-20

Aftonmora vill lyfta den allsidiga frieserrasen

Hos Aftonmora Friesians ligger sport, import och avel i fokus. Förutom att producera högklassiga dressyrhästar, vill man också öka intresset för frieserhästen i Sverige.
– Vi vill visa upp den fina rasen och vad den har att erbjuda, säger Sandra Åhs Sivertsen.

Läs mer på Hippson.se
2020-06-19

Innovativt startupföretag får ekonomiskt stöd

För fyra år sedan fick Sofie Westberg en idé om en produkt som kan underlätta vid sårläkning hos pälsdjur. Tanken är att produkten ska bidra till minskad användning av antibiotika och hennes patenterade sårskydd får nu stöd från Vinnova.

Läs mer på Hippson.se
2020-06-19

Forskningskollen: Ny forskning om hudcancer hos skimlar

Det är inte bara vi människor som riskerar att drabbas av melanom, en cancerform som börjar i hudens pigmentceller. Sjukdomen är relativt vanlig även hos hästar och då framför allt hos skimlar. Ny forskning visar lovande resultat för att utveckla immunoterapi, och en likhet med en av människans mer ovanliga former av melanom.

Läs mer på Hippson.se
2020-06-18

Flera landslagsryttare plockade segerrosetter i Flyinge

Johanna Due-Boje, Jacob Nörby Sörensen och Marina Mattsson var några av de svenska toppryttare som lade sig i topp på Flyinge...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2020-06-18

Video: När hästen tror att den är hund – och vice versa

Brittiska hoppryttaren Joe Stockdale delar med sig av ett lekfullt klipp, som visar en av hans hästar och hunden Otis. Han funderar på om hästen kanske har fått för sig att den är en hund och tvärtom, vad tror ni?

Läs mer på Hippson.se
2020-06-18

Webbradio: Häng med på ridläger i Kristinehamn

Sommaren innebär läger av olika slag och SR har besökt ett ridläger i Kristinehamn där 15 elever under en vecka har ansvarat för sin...

Läs mer hos Sveriges Radio
2020-06-18

Gammelenggårds Zappa såld till Schweiz

I april meddelade Gunnarlunda Dressage att hingsten Gammelenggårds Zappa, som tävlats av beridaren Jacob Nörby Sörensen, var "såld till en...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2020-06-18

Bergåkra: "Bröt ihop – halva mitt ansikte bara hängde"

Plötsligt var hon förlamad i halva ansiktet. 
– När jag försökte prata gick det inte, säger Cecilia Bergåkra. 
Hon kunde inte...

Läs mer hos Expressen
2020-06-18

Lag-SM och internationell fälttävlan samarrangeras

Ridskolan Strömsholm, Strömsholms ridsportförening och Norrby ryttarsällskap gör gemensam sak. Tillsammans arrangerar de lag-SM i...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2020-06-18

Världsryttarna ställer upp för Karlshamns RK

Vad har Rolf-Göran Bengtsson, Scott Brash, Therese Nilshagen, Henrik von Eckermann, Evelina Tovek och Janika Sprunger gemensamt mer än att de är tävlingsryttare på högsta internationella nivå? Jo, de stöttar alla Karlshamns RK genom att de skänkt prylar som klubben auktionerar ut på Tradera.

Läs mer på Hippson.se
2020-06-18

Klipp: Så håller man distansen även på hästryggen

När mamma talade om för systrarna Emilia och Ava att de inte kunde rida på ridskolan om de inte kunde hålla det garanterade avståndet på två meter kom de på en strålande idé. De tog med sig stavarna de leker med i poolen upp på hästryggen. Vips så håller de andra ekipage på behörigt avstånd.

Källa: Horse & Hound

Läs mer på Hippson.se
2020-06-18

Henrik von Eckermann startar tävlandet i St Tropez

Henrik von Eckermann tävlar för första gången på flera månader under midsommarhelgen. Det är fyrstjärniga tävlingar i St Tropez och han har med sig fyra hästar men stjärnan Mary Lou är kvar hemma. 

Läs mer på Hippson.se
2020-06-18

Cecilia Bergåkra är hemma och mår bättre

Det har varit ett par skrämmande och omtumlande veckor för Cecilia Bergåkra. Hon drabbades av strokeliknande symtom och har legat sammanlagt 1,5 vecka på sjukhus. Provsvar visar på invärtes bältros och hjärnhinneinflammation. 

Läs mer på Hippson.se
2020-06-17

Gotlandsrusset Mazarin har hittats

Gotlandsrusset Mazarin har hittats. Cirka tre kilometer hemifrån kom han gåendes. Sårig men vid gott mod berättar matte Marika.

Läs mer på Hippson.se
2020-06-17

Klipp: Varför måste det alltid vara hästen som hoppar?

Emma Csendes gillar att bjuda på roliga klipp. Vi har sett henne dundra fram i härlig barbackagalopp och ta med hästen till pendeltågsstationen bland annat. I det här klippet skojar hon till det i och med att tävlandet så sakta börja komma igång igen. Vad är det som säger att det nödvändigtvis är hästen som ska hoppa?

Läs mer på Hippson.se
2020-06-17

Russet Mazarin försvunnen på södra Gotland

Marika Strömberg på Gotland är förtvivlad. Natten till onsdag blev hennes ena gotlandsruss Pusers Mazarin utjagad ur hagen och är sedan dess borta. De har letat överallt och sökt med hundar och drönare är på väg men inget spår av Mazarin. Nu vädjar hon om hjälp.

Läs mer på Hippson.se
2020-06-17

Webb-tv: Webinar med råd och tips inför hästköpet

Mälaren hästkliniks veterinärer Axel Wallman och Izabella Granswed håller ett "webinar" om att köpa och sälja häst. Bland annat går de igenom hur en besiktning går till.

Läs mer på Hippson.se
2020-06-17

FEI:s beslut står fast – Mathilda Karlsson mister OS-platsen

FEI-tribulanen avslår överklagan gällande två tävlingar i Frankrike där resultatet bland annat innebar att Mathilda Karlsson, som numera tävlar för Sri Lanka, fick en plats till OS. Resultatet stryks och Mathilda mister OS-platsen.

Läs mer på Hippson.se
2020-06-17

Webb-tv: Hopp- och dressyrryttare fick tävla islandshäst

I ''Hästkampen'' har filmaren och skådespelaren Johanna Berg låtit en dressyrryttare och en hoppryttare byta hästras och ''tävla'' islandshäst. Det är hennes influencer-kollegor Sanna Ottosson och Melissa Fröhlich som ställer upp – nedan berättar Johanna mer om tv-projektet och längst ner kan du se det färdiga programmet.

Läs mer på Hippson.se
2020-06-17

Handikappet hindrar inte Malin från att sikta högt

Malin Axelsson är 31 år och tävlar medelsvår dressyr med egna hästen Impreza (född 2000, e. Maraton u. Melise ue. Herkules, uppf. Familjerna Almgren och Westberg). Inget konstigt kanske om det inte vore för det att Malin har downs syndrom.

Läs mer på Hippson.se
2020-06-16

Mysig liten hästgård med ridbana och gäststuga

I Sankt Sigfrid, en liten strategiskt placerad småländsk ort, hittar vi "Veckans gård". En charmig gård med gäststuga, ridbana och plats för sju hästar.

Läs mer på Hippson.se
2020-06-16

Avel: Dressyrhingsten Highcruiser är död

Myrsjö gård meddelar via Facebook att dressyrhingsten Highcruiser har fått tas bort akut efter ett trauma i hagen. Hingsten blev 17 år gammal.

Läs mer på Hippson.se
2020-06-16

Charmtrollen Ove och Pirat rullar sig på varandra

Shetlandsponnyerna Ove och Pirat är både bästa kompisar och arbetskollegor och de verkar inte kunna få nog av varandra. I alla fall tycker lillebror Ove det... I klippet ovan är de nyss hemkomna efter att ha jobbat ett pass i skogen.
– Då är det skönt att rulla sig i sanden. Gärna samtidigt, gärna på samma fläck och gärna på varandra, berättar ägaren Peter Karlsson.

Läs mer på Hippson.se
2020-06-16

Klart vilka föreningar som får coronastöd

Riksidrottsstyrelsen har beslutat hur de 500 miljonerna idrotten fått i kompensationsstöd från regeringen ska fördelas. 318 ridsportföreningar får totalt 11,3 miljoner kronor. De som drabbas värst får mest, skriver Riksidrottsförbundet.

Läs mer på Hippson.se
2020-06-16

Juan Matute Guimon har lämnat intensiven

Den spanska ryttaren Juan Matute Guimon har lämnat intensivvårdsavdelningen. För sex veckor sedan drabbades han av en hjärnblödning. Nu ska han få hjälp med rehabilitering.

Läs mer på Hippson.se
2020-06-16

Vittnen såg häst falla över bron: "Inte återfunnen"

I förra veckan lossnade en hästtransport på vägen och orsakade en trafikolycka på Hammarsundsbron. Vittnen såg hästen falla ner från bron, skriver Nerikes Allehanda.

Läs mer på Hippson.se
2020-06-16

Johan Lundin vill att vi vässar svensk terrängträning

Johan Lundin, mästerskapsryttare och A-tränare i fälttävlan, vill lyfta frågan om huruvida dagens terrängträningar verkligen är utvecklande. Han menar att fälttävlansryttare måste träna mer på oväntade situationer, för att lyckas på tävlingsbanan.

Läs mer på Hippson.se
2020-06-15

Webbradio: Häst i Bollebygd räddad ur mosse

Efter sextiden på måndagskvällen fick räddningstjänsten larm om att en häst hade gått ner sig i en mosse i Bollebygd. Ingen blev skadad och...

Läs mer hos Sveriges Radio
2020-06-15

Nu är det hopphästvecka på Hippson – dags att sälja?

Denna vecka är det "hopphästvecka" på Hippson. Det innebär att annonser med hopphästar från Hippson Market kommer att lyftas fram på Hippson.se såväl som i Hippsons sociala mediakanaler. Se till att utnyttja den extra exponeringen och lägg in din annons redan i dag.

Läs mer på Hippson.se
2020-06-15

Semestertips: Upplev Sverige från hästryggen i sommar

Från och med den 13 juni får symtomfria personer resa fritt i Sverige. Olika länder har olika restriktioner, men just nu känns det mest...

Läs mer hos Dagens PS.se
2020-06-15

“Big lick”-säsongen är i gång – hålls demonstrationer

På grund av covid19-pandemin blev säsongen försenad, men nu har de hårt kritiserade ”big lick”-tävlingarna med Tennessee walking-hästar kommit i gång i USA.

Läs mer på Hippson.se
Sida: första  föregående 1 2 3 4 5 ... 1851 nästa  sista  


Sök efter artikel


Mest läst