Nyheter

senaste nytt

Här hittar du de senaste, hästrelaterade nyhetsnotiserna från både ridsportsmedier och andra nättidningar.


2020-02-14

Man döms för sexuellt ofredande i stall

En man i 40-årsåldern döms för sexuellt ofredande. Detta efter en händelse som inträffade i ett stall i somras, när kvinnan skulle göra i ordning sin häst inför ridning.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-14

Video: Rebecca Mauleons treåring maxar myset

Så här på alla hjärtans dag förtjänar våra fyrbenta vänner extra mycket mys. Treårige Molukki har tagit goset till en helt ny nivå, se klippen och läs intervjun med matte Rebecca Mauleon.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-14

Även korrekt spända nosgrimmor kan göra skada

Debatten om hur hårt spänd en nosgrimma får vara har landat i den gamla regeln att det ska få plats två fingrar mellan nosryggen och nosgrimman, även från forskarhåll. Nya rön visar dock att även en nosgrimma som sitter enligt reglementet kan ge rejält tryck, forskare ifrågasätter nu om det ska vara tillåtet alls att begränsa hästens möjlighet att öppna munnen.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-14

Startfältet (nästan) klart till Gothenburg Horse Show

Tiden för sista anmälan till Gothenburg Horse Show har gått ut, vilket gör att startfältet till nästa veckas hästfest börjar ta form. I...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2020-02-14

FEI:s hoppdirektör John Roche går i pension

FEI:s hoppansvarige John Roche, som har varit engagerad i det internationella ridsportförbundet sedan 1987, tackar nu för sig och går i pension.

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2020-02-13

Video: Den där härliga känslan när det är nybäddat

Finns det något skönare än att lägga sig i en nybäddad säng med rena sängkläder? Det är en känsla som vi delar med våra fyrbenta älsklingar, fast för dem handlar det om en härligt nyströad bädd – som här med gyllengul halm.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-13

Premiär för de allsvenska serierna under vecka 11

Så är det klart var årets omgångar av elitallsvenskan, ponnyallsvenskan och division ı ska ridas. Målet för de två första är en finalplats antingen på Strömsholm (ponny) eller i Falsterbo (häst). 

Läs mer på Hippson.se
2020-02-13

Video: Europamästaren Martin Fuchs tävlade i dressyr

Häromdagen fick publiken i Wellington, Florida, uppleva något utöver det vanliga. Europamästaren i hoppning, Martin Fuchs, tävlade nämligen i dressyr under ett triathlon för ryttare. Dressyr-, hopp- och poloryttare tävlade i lag, men inte i sina vanliga grenar. Eventet hölls i förmån för "Boys & Girls Clubs of Palm Beach County". Se hur det gick för Fuchs här.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-13

Hästägare frikänns från misstanke om djurplågeri

En häst i norra Sverige skadade sig i hagen och fick en fraktur på frambenet. Ägaren tog den till en veterinär som ordinerade boxvila. Senare åtalades mannen misstänkt för djurplågeri och för att ha orsakat hästen onödigt lidande, men meningarna går isär och nu frias han från alla misstankar.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-13

Video: När longerpisken blir en hästätande orm

Efter ett träningspass i ridhuset avslutade Karin Pradjiotis med att leka "följa John" med sin treåring Susie Q. Stoet fick sig dock en rejäl överraskning när longerspöet riktades mot marken och snärten plötsligt blev en hästätande orm.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-13

Evelina Tovek väljer bort GHS: OS-satsningen är prio ett

Evelina Tovek ingår i hoppningens A-trupp. Men när Henrik Ankarcrona presenterade vilka som rider i Göteborg fanns hon inte med...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2020-02-13

Marina Björkman om satsningen mot sitt första bruksprov

Från SWB:s rådgivande hingstbedömningar väljer två till fyra uppfödare per år att ta sin hingst vidare till Bruksprovet. Förra året genomförde Marina Björkman, tillsammans med delägaren Anneli Tjärnberg, den spännande men nervösa "resan". Detta med Main Cornet. Här publicerar vi artikeln om satsningen i repris – tillsammans med en liten uppdatering om hur det går för unghingsten.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-12

Peder Fredricson berättar om tre favorithästar

Peder Fredricson medverkar i sajten World of Showjumpings serie "That Special Bond". Där berättar han om sitt starka band till "Allan", om framgångarna med Christian K och om saknaden efter Sibon.

Läs mer hos World of Showjumping
2020-02-12

Missa inte Hippsons specialnummer om hållbar hästsport

Hippson startar 2020 med en specialutgåva där "Klimat & miljö" genomsyrar nästan hela tidningen, det är nämligen hög tid att framtidssäkra ridsporten. Vid sidan av nya kunskaper i ämnet får vi konkreta tips om vad ryttare och hästägare kan göra för att bidra. Och i vanlig ordning innehåller tidningen gott om övningar och tips!

Läs mer på Hippson.se
2020-02-12

Video: Se Ikaros unika löshoppningsteknik

När den tioåriga frieservalacken Ikaros skulle hoppa för andra gången i sitt liv bjöd han på en riktig show. Varför hoppa när man kan studsa fram + göra någon form av passage mellan bommarna? Ägaren Cilla Lundin berättar mer om sin ”kung”.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-12

Familjen Hammarström tillbaka med ny säsong i SVT Play

Nytt år, nya mål och nya utmaningar. Familjen Hammarström är tillbaka i SVT och tittarna får fortsatt följa den stenhårda satsningen inom både ridsporten och musiken. Dessutom bjuds det på både syskonkärlek och en del oväntade händelser.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-12

Lilla Gubben sökes till jobb på Astrid Lindgrens värld

I år fyller Pippi Långstrump 75 år och på Astrid Lindgrens värld byggs därför en ny miljö för att fira detta. En annan nyhet är att Lilla Gubben gör entré i teatern – nu letar man efter en häst för yrket.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-12

Veckans tävling: Vinn entrébiljetter till GHS och EuroHorse

Nu är det inte långt kvar till årets stora hästfest i Scandinavium och på Svenska Mässan! I veckans tävling, som arrangeras i samarbete med EuroHorse, har du chans att vinna heldagsbiljetter till torsdagen för dig och en vän.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-12

Kajsa Björe toppar båda cuperna inför Scandinavium

Tio unga ryttare och 16 juniorer blev i helgen finalklara i GHS Young Rider Cup och Morgondagens vinnare, svensk ridsports populära ungdomscuper med finaler i Scandinavium under Gothenburg Horse Show. 
Toppar båda tabellerna (!) gör Kajsa Björe, 18-åringen från Eskilstuna som är ett av svensk hoppsports största framtidslöften.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-12

Specifik analys krävs för att bekämpa blodmask

Det är viktigt att alltid inkludera specifik analys för blodmask i övervakningsprogram av häst. Det gäller speciellt hästar som utsöndrar...

Läs mer hos Veterinär Magazinet
2020-02-12

Hur högt hoppar hästen? Svaret ger årets Chalmershinder!

Tidigare Chalmershinder har mätt hastighet, kraft, avstånd och höjd. I år mäter det när hästen är som högst över hindret och det är hovarnas position man kommer att mäta.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-11

Psykoterapeut: Hästar är tusen gånger känsligare

På en gård strax utanför Köping finns psykoterapeuten Gunneli Fallmark och hennes terapiassistenter, hästarna. Sveriges radio intervjuar.

Läs mer hos Sveriges Radio
2020-02-11

Webb-tv: Sara och hennes häst fastnade i kvicksanden

Sara Lindvall skulle ta en ridtur på stranden i Skateholm en solig lördag. Men uteritten slutade i ett panikscenario när marken försvann...

Läs mer hos Svt.se
2020-02-11

Mysig hästanläggning i Skåne med stort ridhus

Omgiven av milsvida vyer och böljande fält säljs just nu en komplett och mycket välskött hästgård i Torrlösa, strax utanför Svalöv, i Skåne. Här finns både ridhus, ridbana och härlig ridterräng.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-11

Satsande dressyrryttaren har förlorat sin största supporter: ”Han fanns alltid där”

Den satsande dressyrryttaren, Josefin Östlund, förlorade sin pappa Micke i oktober förra året. Kommande tävlingssäsong rider hon för att hedra hans minne, han var hennes största supporter.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-11

Fem svenska dressyrryttare till start i världscupen

Sverige har hela fem ekipage till start när världscupen i dressyr kommer till Scandinavium och Gothenburg Horse Show.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-11

Hästskötarna om säkerheten i tävlingsstallarna

World of Showjumping har pratat med ett antal hästskötare om det här med säkerheten i internationella tävlingsstallar.

Läs mer hos World of Showjumping
2020-02-11

Rolf-Göran Bengtsson tävlar åter i Scandinavium

Nu är den svenska hopptruppen till Gothenburg Horse Show helt klar. Rolf-Göran Bengtsson kommer tillbaka till Scandinavium och visar upp en ny häst för den svenska publiken. Detta rapporterar Svenska ridsportförbundet.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-11

Kvinna åtalas för bedrägeri – ridprylar skickades inte

En kvinna i 25-årsåldern åtalas för bedrägeri. Hon har – enligt åtalet – sålt ridsportprylar på nätet, men trots att köparna betalat har varorna inte levererats.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-11

Sverigebaserade Bruce Goodin vann i Sharjah

Sverigebaserade Bruce Goodin vann lördagens världscupkval i Sharjah, Förenade Arabemiraten, med VM-hästen Bäckatorps Danny.

Läs mer hos World of Showjumping
2020-02-11

Kommun varnar för kvicksand på strand

I helgen fastnade Sara Lindwall och hästen Wilma i kvicksand på en strand mellan Trelleborg och Ystad. Nu rapporterar kommunen att de tillfälligt har stängt av och satt upp skyltar vid det berörda området.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-11

Efter motgångarna – Anna Freskgård satsar på nytt

Bakslagen har avlöst varandra för Anna Freskgård, men nu är hon mer än redo att satsa igen. OS i Tokyo är målet. Här berättar fälttävlansryttaren om kampen för att ta sig tillbaka – och om att åter hitta sin "fighting spirit".

Läs mer på Hippson.se
2020-02-10

Jeanna Högbergs Darcia finns inte mer: ”Världens finaste”

Måndag kväll meddelar Jeanna Högberg, via sociala medier, den sorgliga nyheten att fantastiska stoet Darcia VH har lämnat jordelivet. Fölet i magen "följde med henne till himlen", berättar ryttaren.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-10

Webbradio: Stor uppslutning efter stallbrand

När nyheten spreds att ett stall stod i brand i Kinnarumma kom folk för att hjälpa till med de skärrade hästarna. Snabbt startades också en...

Läs mer hos Sveriges Radio
2020-02-10

Emmas hästar återfunna – blev skrämda av blåsten

Söndag skrämdes två av Emma Bohman Hellströms hästar, i Igelsjö utanför Rimbo, av stormvindarna och flydde ur hagen ut i skogen. Under måndagen kom det glada beskedet att både tinkern och islandshästen hade hittats – helt oskadda.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-10

Dressyr: Italiensk häst testades positiv – ryttaren avstängd

FEI stänger av den italienska VM-lagryttaren Pierluigi Sangiorgi. Detta efter att hans häst testats positiv för den förbjudna substansen aripiprazol.

Läs mer hos Eurodressage
2020-02-10

Video: Är Tomlinson på väg tillbaka till brittiska landslaget?

Den brittiska dressyrryttaren Laura Tomlinson – som vunnit EM-, VM- och OS-medaljer i sadeln på Mistral Højris – kan vara på väg tillbaka med en ny häst. I fredags red hon Rose of Bavaria i Grand Prix och fick nästan 80 procent.

Läs mer hos Ridehesten.com
2020-02-10

Janelle och fyra andra talanger får rida i Scandinavium

Nu är det avgjort vilka fem unga ryttare som kommer att inta Scandinavium den 19–23 februari. Efter en fantastisk säsong med många fina prestationer från U25-ryttarna är det Janelle Larsson och Rebecca Hallberg Fischer som toppar rankningen efter helgens kvaltävling vid Borås Grand Prix.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-10

Häst i Södra Sandby räddades ur gödselbrunn

Räddningstjänsten ryckte ut till Tygelsjögården i Södra Sandby efter att en häst fastnat i en gödselbrunn på måndagen. Två timmar senare hade räddningspersonalen fått upp hästen ur...

Läs mer hos Skånska Dagbladet
2020-02-10

Kajsa Björe tog hem två stora cuper: "Jag väljer YR-finalen"

I helgen blev det klart. Kajsa Björe, 18 år från Eskilstuna, vann de två cuperna Morgondagens Vinnare och Young Rider Cup. Därmed är...

Läs mer hos Ekuriren.se
Sida: första  föregående 1 2 3 4 5 ... 1818 nästa  sista  


Sök efter artikel


Mest läst
Aktuella samarbeten

Ridsportens Innovationer
Hållbara ryttare
Patrik Kittel Dressage Tour
Uppfödaren i centrum
Foderbloggen
I hästhälsans tjänst

Senaste numret

Läs mer om Hippson Nr 1

SPECIAL: Klimat & Miljö!
– Dags att framtidssäkra ridsporten
– Inspiration: Hållbarhet som lönar sig
– Naturbete har många fördelar
– Vårda hagen för sjöarnas skull
– Hållbar hemmahoppning
– Dressyrträna i mobilen
...och mycket mycket mer

Läs numret i det digitala arkivet

Prenumerera till halva priset + rabatterade böcker!
OBS! Detta erbjudande gäller bara fram till och med den 25/2.
Just nu kan du teckna en prenumeration till halva priset! Prenumerationen startar med Hippson nr 2 2020, men du kan vid beställningen lägga till det aktuella numret. Dessutom kan du i samband med beställningen lägga till någon eller några av våra populära böcker till nedsatt pris. Men skynda dig, erbjudandet gäller endast fram till och med den 25/2.
Teckna prenumerationen här

Är du redan prenumerant köper du så klart böckerna till samma rabatterade pris i vår bokshop. Se bara till att logga in först så dyker specialpriserna upp.