Bengtsson final-sexa: "Jag hade hoppats på sämst femma"

Senaste nytt

2013-04-28

Bengtsson final-sexa: "Jag hade hoppats på sämst femma"

Bucklan hamnade i USA. Beezie Madden vann hoppningens världscupfinal. Bäste svensk blev Rolf-Göran Bengtsson med en sjätte plats.
- Jag hade hoppats topp fem, så det var nära, säger han.

Läs mer i Göteborgs-Postensenaste nytt

2020-08-11

Digitala lösningar för ridklubb i glesbygd

Strömsunds RK ligger i Norrlands inland, tio mil från närmaste stad. Tillgången till tränare är begränsad, och resekostnaderna för inhyrda tränare blir ofta ganska höga. Strömsund saknar tåg- och flygförbindelse och ibland är det inte ens möjligt för tränare att ta sig dit. Alternativet, att åka med hästen till träning är både tidskrävande och inte speciellt miljövänligt.

Läs mer på Hippson.se
2020-08-11

Ville förstå döttrarnas hobby – ponnypappan lärde sig rida

Johan Lundberg är en rätt så vanlig trebarnspappa. Hans två döttrar rider och supportas av mamma. Sonen spelar hockey och fotboll och supportas av pappa. Men Johan tröttnade på hur familjen delats upp och bestämde sig för att lära sig mer om hästar och att rida.

Läs mer på Hippson.se
2020-08-10

Ponny skrämdes av motocross – avlivades

Två barn trillade ur en vagn som kördes av en ponny. När mamman skulle hjälpa dem kom tre motocrossförare körandes. De höga motorljuden skrämde ponnyn, som skenade och skadade benet. Motocrossförarna körde vidare. "Det hade betytt så mycket om de stannat och hjälpt till", säger mamman till Kristianstadbladet.

Läs mer på Hippson.se
2020-08-10

Peder Fredricson gästar SVT:s Sommaröppet

I måndagens program Sommaröppet: Sport i SVT är nutida sportklassiker i fokus. Peder Fredricson återupplever EM-finalen 2017 och berättar om mästerskapet i en lång intervju.

Läs mer på Hippson.se
2020-08-10

Distansritt på distans gick över förväntan

Utmaningen ”distansryttare på distans” skapades av Mälardalens distansryttarförening under vårens tävlingsuppehåll – och har lockat hundratals deltagare från olika discipliner. Tillsammans har de totalt ridit nästan två varv runt jorden.

Läs mer på Hippson.se
2020-08-10

Trafikolycka med hästtransport på E4 – häst dog

En personbil, en lastbil och en hästtransport ska vara inblandade i en trafikolycka som inträffade på E4 utanför Linköping. Flera personer är förda till sjukhus och enligt uppgifter till SVT har en häst avlidit. 

Läs mer på Hippson.se
2020-08-10

SM-veckan i gång – inleds med unghästhoppning

SM-veckan i Falsterbo är i full gång, men innan de svenska mästarna ska koras är det dags för unghästtävlingar. Inför tomma läkare pågår nu unghästarnas kval.

Läs mer på Hippson.se
2020-08-10

Spanska EM-truppen fick vända vid Ungerns gräns

I Budapest, Ungern, arrangeras EM i dressyr för unga ryttare. När Spaniens båda lag för juniorer och children kom till den ungerska gränsen blev de stoppade och mästerskapsdrömmen blev inställd på grund av pandemins restriktioner. Ett annat besked kom dock senare samma dag.

Läs mer på Hippson.se
2020-08-10

Tränar med barndomsponnyn: "Dröm som går i uppfyllelse"

Emelie Persson och Beauty har varit ett team i 16 år. I sina yngre dagar tävlade ekipaget framgångsrikt i hoppning, men efter ett långt uppehåll har de tagit upp ridningen på nytt och bytt gren.
– Hon är min stjärnponny, säger Emelie.

Läs mer på Hippson.se
2020-08-10

Klipp: Mekaniska "hästen" Barry – rund som en tunna

Ett bra sätt att öva balansen på är att göra det på en mekanisk häst men hur många har en sådan stående, inte så många kanske. Men det går att finna på råd, som den här kvinnan som skapat den något rundlagda mekaniska hästen Barry. Något att ta efter?

Läs mer på Hippson.se
2020-08-09

Klipp: För er som undrat – enhörningar kan hoppa

Jodå – enhöringar finns – de kan hoppa, de kan till och med rida - och hoppa. Nej, det är inte första april och du drömmer inte, det är alldeles sant.

Läs mer på Hippson.se
2020-08-09

Var förberedd om det börjar brinna

För ett år sedan startade stallägaren Ann-Charlotte Söderlund Björk i Kungälv en Facebookgrupp. Den heter "Om elden kommer" och ska vara ett samverkans- och informationsforum för stall- och hästägare kring brandsäkerhetsfrågor.

Läs mer på Hippson.se
2020-08-09

Webbradio: Hästar kan förbättra barns psykiska hälsa

Hästar kan och bör bli en viktig resurs för att förbättra barns hälsa, menar behandlingspedagogen och ridläraren Johanna Frieberg. I ...

Läs mer hos Sveriges Radio
2020-08-09

Webbradio: Anledningen till att höbalar ändrar form

Höbalar har med tiden ändrat form från runda till kubliknande sådana. Vad de har för form beror på vad de ska användas till och hur de ...

Läs mer hos Sveriges Radio
2020-08-09

Webbradio: Arrendatorn om gårdagens brand

Ingen kom till skada när tre ladugårdar brann ned på en spannmålsgård i Rasbo-Årby nordost om Uppsala under lördagen. "Det är så tomt på ...

Läs mer hos Sveriges Radio

 Tillbaka till Nyhetsarkivet