Bengtsson final-sexa: "Jag hade hoppats på sämst femma"

Senaste nytt

2013-04-28

Bengtsson final-sexa: "Jag hade hoppats på sämst femma"

Bucklan hamnade i USA. Beezie Madden vann hoppningens världscupfinal. Bäste svensk blev Rolf-Göran Bengtsson med en sjätte plats.
- Jag hade hoppats topp fem, så det var nära, säger han.

Läs mer i Göteborgs-Postensenaste nytt

2019-11-13

Prinsen delar ut pris i Friends – i sin egen ponnyklass

Under Sweden International Horse Show gör åtta ponnyryttare upp i Prins Carl Philips pris. Segraren kommer att få ta emot priset av Carl Philip själv.

Läs mer på Hippson.se
2019-11-13

Video: När "hästen" gör lite som den själv vill

Den här ryttaren verkar ha lite problem med sin häst. Den är bångstyrig och signalerna mellan de två fungerar dåligt. Samtidigt som ryttaren inte har den mest stabila skänkeln, eller vad tycker ni?

Läs mer på Hippson.se
2019-11-13

Webbradio: Flera gårdar utsatta för sadelstölder

Under de senaste veckorna har ett flertal sadlar till ett värde av mer än 100 000 kronor stulits från gårdar i Fyrbodal. Detta rapporterar Sveriges radio P4 Väst.

Läs mer på Hippson.se
2019-11-13

Christinelund Dressage söker hästskötare

På tävlingsstallet Christinelund Dressage utbildas dressyrhästar för toppsport. I teamet finns beridaren Sofie Lexner, som nu letar efter ytterligare en hästskötare. Stallchef Mia Lindvall och headgroom Malin Karlsson berättar mer.

Läs mer på Hippson.se
2019-11-13

Över en miljon kronor till ungdomsridsporten

Det är för sjunde året i rad som Svenska spel, via Gräsroten, delar ut över 50 miljoner kronor till svensk ungdomsidrott. Över en miljon kronor går till landets ridsportföreningar.

Läs mer på Hippson.se
2019-11-13

Freja Sundelin om att rida och tävla i Zambia

Freja Sundelin är född och uppvuxen i södra Afrika. Där har hon ridit sedan barnsben och genom Zambias ridsportförbund har hon just nu fått möjlighet att tävla i young rider-klasser i Egypten.
– Ridsporten i Zambia är verkligen på väg upp, säger Freja.

Läs mer på Hippson.se
2019-11-13

Peder Fredricson gästar podcasten "Ridklubben"

I podcasten ”Ridklubben”, som leds av Gry Forsell och Rebecca Lagin, intervjuas flera stora ridsportprofiler. I det senaste avsnittet får vi veta mer om Peder Fredricson.

Läs mer på Hippson.se
2019-11-13

Tävling: Vinn klädesplagg från H&M We Love Horses

Årets klädkollektion inför Sweden International Horse Show är här. I veckans Hippson-tävling, som arrangeras i samarbete med H&M We Love Horses, har du chansen att vinna en valfri överdel. Läs om hur du tävlar, det är jätteenkelt!

Läs mer på Hippson.se
2019-11-13

Equipe-entreprenör kan vinna världspris

Jon Stenqvist är mannen bakom ridsportvärldens digitala tävlingsplattform Equipe. Nu kan han vinna världens främsta utmärkelse för...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2019-11-13

Nicole Walker preliminärt avstängd – Kanadas OS-plats hotad

Den kanadensiska hoppryttaren Nicole Walker har stängts av preliminärt av FEI, detta efter ett dopningstest vid de Panamerikanska spelen där Kanada knep en biljett till OS i hoppning. I provet hittade man spår av benzoylecgonine, en beståndsdel i kokain. Ryttaren säger sig vara i chock och...

Läs mer hos World of Showjumping
2019-11-13

H&M-arvinge köper ny häst till Peder Fredricson: "Gick snabbt"

Sveriges bästa hoppryttare Peder Fredricson har klart med en ny häst. Även den här gången är det H&M-arvingen Charlotte Söderström som är...

Läs mer hos DN.se
2019-11-13

Meredith Michaels-Beerbaums nya kapitel – som tränare

Sajten World of Showjumping har träffat Meredith Michaels-Beerbaum. Toppryttaren har visserligen inte lagt tävlingsstövlarna på hyllan helt, men ägnar sig i dag mer och mer åt undervisning.

Läs mer hos World of Showjumping
2019-11-13

Alma Blommesköld ska tävla i Scandinavium: "Så glad"

Drygt 50 ponnyryttare tävlade – om tre platser. Alma Blommesköld tog en av dem.

Läs mer hos Värnamo Nyheter
2019-11-12

Vackert belägen hästgård med ridhus och ridbana

I vackra Simlångsdalen och med sjöutsikt hittar vi "Veckans gård". Boningshuset är stort och med en alldeles egen karaktär. Ytterligare ett boningshus finns samt två stallar med totalt 30 boxar, ridhus, ridbana och träningsbana.

Läs mer på Hippson.se
2019-11-12

Häst avliden efter att ha blivit påkörd av tåg

En häst blev på tisdagseftermiddagen påkörd av ett tåg och avled. Hästen skenade och ryttaren ska ha ramlat av den – men klarade sig oskadd. Detta rapporterar Kristianstadsbladet.

Läs mer på Hippson.se

 Tillbaka till Nyhetsarkivet