Malin Trollnäs om GHS: "Det var en häftig känsla"

Senaste nytt

2013-04-29

Malin Trollnäs om GHS: "Det var en häftig känsla"

Malin Trollnäs Turesson presterade på en hög nivå i Scandinavium Med facit i hand, vilken vecka det blev för Malin Trollnäs Turesson från Lysekil. Inför storpublik i Scandinavium red hon Göteborg Trophy Grand Prix i samband med den stora världscupsfinalen som avgjordes i Göteborg.

Läs mer i Lysekilspostensenaste nytt

2019-11-19

Snabb ridning straffas hårdare i distansritten

FEI:s medlemsländer har godkänt nya regler för distansritt, som bland annat innebär sänkt medelhastighet. Reglerna godkändes först efter...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2019-11-19

Video: Lovande hingst för sport och avel auktioneras ut

En av hästarna som säljs under Schockemöhle-auktionen i början av december är den godkända hingsten For Romance II (född 2013, e. Furst Romancier – Sir Donnerhall). Förutom en lovande karriär i avelsboxen förutspås hingsten även få en lysande framtid på de internationella dressyrbanorna. Helbror är ingen mindre än Therese Nilshagens lovande Grand Prix-häst For Romance I (född 2011).

Läs mer på Hippson.se
2019-11-19

Kända ridsportprofiler tar krafttag mot mobbning

Ridsporten har fått tre Friends-ambassadörer i arbetet mot mobbning. Peder Fredricson, Stephanie Holmén och Vanessa Falk är profilerna som ska verka för att alla ska känna sig trygga i stallet.

Läs mer på Hippson.se
2019-11-19

Se världsettan i fälttävlan och delar av EM-laget på Friends

Det blir en fartfylld torsdagskväll under Sweden International Horse Show när fyra lag möts i den spännande tävlingsformen inomhusfälttävlan. Tre fjärdedelar av Sveriges EM-bronslag kommer – och dessutom världsettan Oliver Towned.

Läs mer på Hippson.se
2019-11-19

FEI beslutar om hjälmkrav för dressyren från 2021

Från och med den 1 januari 2021 måste alla dressyrryttare bära hjälm vid internationella tävlingar. Det beslutades vid FEI:s möte i Moskva under tisdagen.

Läs mer på Hippson.se
2019-11-19

Efter katastrofen – så gick det för Skånsta ryttare

I början av året rapporterades det massivt om Skånsta ryttare, där ett stort antal hästar drabbades av den neurologiska formen av EHV-1. Flera hästar avled och det var en tung vinter för föreningen. Nu har verksamheten varit i gång i ett par månader, men vägen tillbaka efter sjukdomen har inte varit lätt. Verksamhetschef Ann Borglund berättar om livet efter EHV-1-katastrofen.

Läs mer på Hippson.se
2019-11-19

De prisades på årets fälttävlansmöte i Linköping

EM-brons, OS-kval och totalseger i Nations Cup. Svensk fälttävlan hade anledning att fira när det årliga fälttävlansmötet hölls i Linköping...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2019-11-19

FEI General Assembly 2019 livesänds under tisdagen

Under tisdagen hålls FEI:s General Assembly 2019. Eventet liveströmmas direkt för dig som vill följa den globala ridsportens största "politiska" sammanträde.

Läs mer hos World of Showjumping
2019-11-19

Europamästerskapen för ponny till Strzegom – i tre år

Strzegom i Polen ska åter stå värd för Europamästerskapen för ponnyer, detta under de kommande tre åren. Det beslutade FEI:s generalförsamling i helgen.

Läs mer hos Ridehesten.com
2019-11-19

Fyra svenskar hoppar fyrstjärnigt i München

I veckan rids fyrstjärniga Munich Indoors 2019. Och fyra svenska hoppryttare är anmälda – Petronella Andersson, Fredrik Jönsson, Irma Karlsson och Douglas Lindelöw.

Läs mer hos World of Showjumping
2019-11-19

Misstänkt pedofil hittade barn i hästspel – rättegång inleds

En 39-årig man misstänks ha utnyttjat 84 barn via ett hästspel på nätet. Enligt åtalet ska syskon ha utsatts – och han ska även ha försökt...

Läs mer hos Mitt i Stockholm
2019-11-19

Värmdö är Årets ridskola – men många barn får inte plats

Värmdö ridklubbs ridskola är bäst i hela Sverige. Ridskolan får ta emot priset Årets ridskola 2019 av Svenska ridsportförbundet. Men kön ringlar lång.

Läs mer hos Mitt i Stockholm
2019-11-18

Webbradio: Kvinna tände eld på häst – åtalas

Tidigare i år greps en kvinna misstänkt för att ha tänt eld på en häst på Kvinnerstagymnasiet. Enligt Sveriges radio åtalas hon nu för försök till mordbrand, djurplågeri och skadegörelse.

Läs mer på Hippson.se
2019-11-18

Video: Ännu en Whitaker tar sig an hindren

Den brittiska hoppryttaren Ellen Whitakers äldsta son Harry, fem år, visar både talang och intresse för att följa mamma och stora delar av övriga släkten i fotspåren. Redan nu har han debuterat på tävlingsbanan och har erövrat sina första segerrosetter.

Läs mer på Hippson.se
2019-11-18

Dubbelt upp för Philip Svitzer i Båstad i helgen

Det blev ett lyckat meeting i Båstad för Philip Svitzer. Två segrar på två starter är ett bra resultat i ryggen när det är dags för Sweden...

Läs mer hos Tidningen Ridsport

 Tillbaka till Nyhetsarkivet