Malin Trollnäs om GHS: "Det var en häftig känsla"

Senaste nytt

2013-04-29

Malin Trollnäs om GHS: "Det var en häftig känsla"

Malin Trollnäs Turesson presterade på en hög nivå i Scandinavium Med facit i hand, vilken vecka det blev för Malin Trollnäs Turesson från Lysekil. Inför storpublik i Scandinavium red hon Göteborg Trophy Grand Prix i samband med den stora världscupsfinalen som avgjordes i Göteborg.

Läs mer i Lysekilspostensenaste nytt

2020-08-13

Skåne: Man som vanvårdade hästar får djurförbud

En man i Skåne har fått djurförbud. Detta efter att, bland annat, mannens fyra hästar vanskötts under längre tid. Bland annat ska hovslagare ha uppskattat att en häst inte fått hovarna verkade på omkring två år.

Läs mer på Hippson.se
2020-08-13

Lisen om unghästar, SM och Crusader Ice

Lisen Bratt Fredricson är på plats i Falsterbo för att följa Grevlundas hästar och ryttare under tävlingsveckan. Hippson fick en pratstund med henne om unghästar, digitala försäljningar under coronapandemin och om Peder Fredricsons val av häst till SM.

Läs mer på Hippson.se
2020-08-13

Skåne: Återlämnade hästar omhändertas igen

Först omhändertogs en kvinnas hästar då länsstyrelsen menade att en person med djurförbud hjälpte till med skötseln. Beslutet överklagades och förvaltningsrätten beslutade om inhibition och hästarna lämnades åter. Nu upphäver kammarrätten beslutet och hästarna ska omhändertas igen.

Läs mer på Hippson.se
2020-08-13

För- och nackdelar med att tävla barfota

Debatten om hästskons vara eller inte vara, och dess eventuella påverkan på hovens och hästens välfärd, tar sig sällan ända upp till elitryttarna. Däremot finns det hästar på toppnivå som tävlas barfota, för att man sett att de presterar bättre då. Den lilla forskning som finns stödjer den uppfattningen.

Läs mer på Hippson.se
2020-08-13

Ridövning: A och O att komma ihåg sina övergångar

Att regelbundet lägga in övergångar under ridpasset är väldigt nyttigt, men något som ibland glöms bort. C-tränaren Helena Björnhager lyfter och fördjupar sig i övergångarnas positiva effekter – som gynnar såväl hopp- som dressyrhästar.

Läs mer på Hippson.se
2020-08-12

Klipp: En konst att fånga ett äpple i vatten

Hur gör hästen egentligen när den försöker fånga ett äpple i vattenhinken? Eller för den delen, hur ser de egentligen ut när de dricker? Här får vi svaret när filmen är tagen nerifrån vattenhinkens botten – visst ser det häftigt ut!

Läs mer på Hippson.se
2020-08-12

Video: Systrarna Holmén på plats i Falsterbo

På onsdagen red både Stephanie och Nicole Holmén i finalen för sexåriga hästar i Falsterbo. För Hippson berättar de mer om dagens ritter, hur det är att tävla tillsammans med sin syster, vad deras styrkor som ryttare är samt vem de tror vinner seniorernas SM-final till helgen. Se den filmade intervjun ovan!

Läs mer på Hippson.se
2020-08-12

Linda Hemmingson vill sprida ryttarträningens fördelar

Avsutten träning är viktig för såväl ryttaren som hästens del. Linda Hemmingson brinner för ryttarträning och ser positiva effekter när helheten fungerar – därför har hon utvecklat ett träningskoncept.
– Som ryttare måste du skapa tid för din egen satsning, säger hon.

Läs mer på Hippson.se
2020-08-12

Pontus Westergren om ”svartrockaren” Diabelle EMS – vann sexårsfinalen

Stoet Diabelle EMS kom till Pontus Westergren som treåring. Då gjorde hon ofta tvärtemot vad ryttaren bad om, men Pontus kände att hon hade en förmåga utöver det vanliga så han gav inte upp. På onsdagen vann de sexårsfinalen i Falsterbo.
– Hon har en fantastiskt inställning, kämpar och gör allt för mig, säger han.

Läs mer på Hippson.se
2020-08-12

Lagsilver till Danmark på dressyr-EM för unga

EM för unga ryttare äger just nu rum i Budapest och under tisdagen stod det klart att grannlandet Danmark vunnit lagsilver. Guldet gick ...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2020-08-12

SM Falsterbo: Camilla och Carlsberg vann femårsfinalen

Camilla Fliedner Ernst jobbar som beridare hos Royne Zetterman och Sofia Farman Zetterman. På onsdagen vann Camilla sin Falsterbo-debut – femårsfinalen med framtidslöftet Carlsberg HE.
– Han kommer att gå de stora klasserna, helt klart, säger hon.

Läs mer på Hippson.se
2020-08-12

Thelmas älskade ponny finns inte mer: "Hon var Thelmas allt"

Thelma Bergström och c-ponnyn It Takes Love var i sitt livs form och på väg från hemmet i Gävle till SM i Falsterbo. Men utanför Linköping tog det stopp. Där blev hästlastbilen påkörd, Thelma fick åka ambulans till sjukhus och hennes älskade ponny ”Tova” dog på platsen. 

Läs mer på Hippson.se
2020-08-12

"Trafiksituationen blir bara allt hetsigare"

Den 5 augusti körde Johanna Wedelsbäck sin häst Alena i ett släp på väg 13 norr om Sjöbo. Då kom en lastbil och la sig tätt bakom dem. Föraren körde efter dem på samma sätt i över en mil.
– Hade jag behövt bromsa hade det smällt. Släpet hade blivit spillved, säger hon.

Läs mer på Hippson.se
2020-08-11

Veckans gård: Hästgård med plats för två familjer

Välkomna till denna idylliska gård strax utanför Köping. Ett lantligt läge med närhet till både natur och centrum samt endast fem minuters bilfärd från E18. Gården har två boningshus, flera stall och två boningshus.

Läs mer på Hippson.se
2020-08-11

Klipp: Knack knack knack – någon hemma?

Vill du besöka den här sötnosen får du knacka först. Sedan är det bara till att vänta och se om dörren öppnas och du får komma in.

Läs mer på Hippson.se

 Tillbaka till Nyhetsarkivet