Anna Hassös syster kom från Kenya för att titta på EM

Senaste nytt

2013-09-01

Anna Hassös syster kom från Kenya för att titta på EM

Med en felfri banhoppning avslutade Anna Hassö från Sjöbo sitt EM. Publiken jublade, och allra mest mästerskapets mest långväga supporter, Annas syster Emilia som kommit hela vägen från Kenya.

Läs mer i Laholms Tidningsenaste nytt

2019-02-21

Mikael Nolin: ”Löshoppa med hästens utbildning i fokus”

I söndags bjöd SWB Mälardalen in till en clinic hos Stockholm seminstation i Gottröra. Inför den stundande säsongen med tester för treåringar och andra unghästar valde man att fokusera på löshoppning.

Läs mer på Hippson.se
2019-02-21

Webb-tv: Hästtävlingar ställs in för att stoppa elakt virus

Den svenska hästsporten skakas av en mycket obehaglig och aggressiv sjukdom och Svenska ridsportförbundet har nu ställt in tävlingar i ett...

Läs mer hos Tv4.se
2019-02-20

Video: Inspireras av härlig skidtur efter sötaste ponnyn

Än är marken snötäckt i stora delar av landet, även om våren knackar på dörren i söder. Och visst kan snö vara alldeles underbart härligt. Som i det här klippet, på skidor efter en dragvillig liten ponny.

Läs mer på Hippson.se
2019-02-20

Här är veckans internationella och nationella tävlingar

Vem tävlar var i veckan? Svenska ridsportförbundet bjuder på aktuellt kalendarium med datum, tävlingsplatser, ryttare och hemsidor vecka 8 och 9.

Läs mer hos MyNewsdesk Sweden
2019-02-20

Örebro fältrittklubb stänger för hästar utifrån

Flera hästar i Mellansverige har smittats av allvarliga virus. Nu stänger Örebro fältrittklubb sin anläggning för hästar utifrån.
– Det är...

Läs mer hos Svt.se
2019-02-20

Att avdela ett karantänstall är väl använda pengar

Den största risken för att få in smitta till en frisk besättning är nya hästar som flyttar in. För stallägare och ridskolor är det en bra...

Läs mer hos Svenska Ridsportförbundet
2019-02-20

Peder Fredricson fick medalj av H.M. Konungen

Peder Fredricson fick på onsdagen ta emot en hedersmedalj av H.M. Konung Carl XVI Gustaf vid en ceremoni på Stockholms slott. Han fick medaljen för sina idrottsprestationer.

Läs mer på Hippson.se
2019-02-20

Expertsvar: Ska man låta hästen vila helt – eller inte?

Behöver hästar en viloperiod under vintern? Hur lång ska den vara? Ska hästen vila helt eller skrittas? Och när den sätts i gång, hur varsamt ska man gå fram? Hippsons expert Bo Jenå ger råd om vintervila och igångsättning.

Läs mer på Hippson.se
2019-02-20

Video + intervju: Sjuåriga Nikki har en egen ryktskola

Nikki Birkehorn är sju år och "född att älska djur", som hon själv uttrycker det. Hon har nyligen spelat in fyra klipp där hon berättar hur man ryktar en häst och hur man använder de olika borstarna. Visst är hon supersöt och duktig?
– I vanliga fall är hon ganska blyg, men hon älskar att göra filmer och vill visa dem för hela världen, säger mamma Camilla.

Läs mer på Hippson.se
2019-02-20

Peder Fredricson: "Hansson har haft ett fantastiskt år"

Peder Fredricson och Hansson WL toppar FEI:s rankning av de bästa hoppekipagen 2018. Ryttaren hyllar både sin tävlingskamrat och dess ägare, som har gjort det möjligt för honom att behålla stjärnhästen.

Läs mer på Hippson.se
2019-02-20

Peder och Hansson WL är världens bästa ekipage 2018

Peder Fredricson och Hansson WL toppar FEI:s rankning av de bästa ekipagen i hoppning 2018. Faktum är att det är två SWB-hästar i toppen, vilket gör listan historisk. För på andra plats kommer Bianca, som rids av Steve Guerdat.

Läs mer på Hippson.se
2019-02-20

Anordnade minnesstund för ridskolehästen Trubbel

Valacken Trubbel Gräns var en storfavorit bland eleverna på Halmstads fältrittklubb. Efter att han blivit akut sjuk och fått somna in valde ungdomssektionen att anordna en minnesstund för honom, där ridskolans elever kunde ta farväl av den älskade hästen.

Läs mer på Hippson.se
2019-02-20

Ann Borglund i Nyhetsmorgon: "Vi krigar mot ett virus"

Oron är stor bland hästägare i Sverige efter att flera hästar drabbats av EHV-1 i Stockholmsområdet. På onsdagen gästade Gittan Gröndahl, statsveterinär på SVA, och Ann Borglund, ridskolechef på Skånsta ryttare, TV4 Nyhetsmorgon. Se hela klippet här.

Läs mer på Hippson.se
2019-02-20

Lotta förälskade sig i den ovanliga dalesponnyn

För tio år sedan fick Lotta Westman upp ögonen för dalesponnyn. Nu har hon två stycken och vill slå ett slag för den vackra och allsidiga, men ovanliga, ponnyn.
– Det vore jättekul om det visade sig att det finns fler i Sverige, säger hon.

Läs mer på Hippson.se
2019-02-20

Bankeryd: Oklart kring ridstig i nytt bostadsområde

I samband med ett bostadsbygge i Bankeryd har det också talats om att skapa ridstigar i området. Men planer på eventuell ridväg kan stanna...

Läs mer hos Jnytt.se

 Tillbaka till NyhetsarkivetAktuella samarbeten

Ridsportens Innovationer
Hållbara ryttare
Patrik Kittel Dressage Tour

Senaste numret

Hippson nr 1
Special: Bli bäst på helheten. I årets första nummer djupdyker vi i Pether Marknes vinnande system. Tidningen innehåller även unika planeringsmallar för häståret.
Läs mer om innehållet

Dessutom:

  • Rid din häst med takt och schuvung
  • John Hickey tömkör över hinder
  • Rakriktad häst rör sig balanserat
  • Planera ditt foderår
  • Så lägger du ett sårbandage 
  • Fyra dagliga stretchövningar
  • Professorn om träningsfria perioder
  • Tips för ett systematiserat hingstval

Och mycket, mycket mer...

Bli prenumerant!
Tecknar du en prenumeration skickar vi specialnumret till dig direkt, utan extra kostnad. Därefter får du ytterligare sex utgåvor. Allt som allt sparar du 198 kronor jämfört med lösnummerpris.

Till erbjudandet
Galleriet på Hippson Market