Steffen Peters Ravel pensioneras efter OS

Senaste nytt

2012-08-10

Steffen Peters Ravel pensioneras efter OS

Den amerikanske OS-dressyrryttaren Steffen Peters pensionerardesin stjärnhäst Ravel i går - direkt efter OS-kürfinalen.

Läs mer i Hästmagazinetsenaste nytt

2020-08-05

Video: Oss fyrbenta vänner emellan

En bästa vän är alltid bra att ha och individerna i klippet har verkligen funnit varandra. Trots att de verkar vara ett omaka par delar hunden och hästen en mysig stund tillsammans – fyrbenta vänner emellan! Missa inte det söta klippet ovan!

Läs mer på Hippson.se
2020-08-05

Veterinär anmäld till Ansvarsnämnden

En veterinär i Västerbotten har anmälts till Ansvarsnämnden för djurens hälso- och sjukvård av länsstyrelsen. Detta efter behandlingar där en häst och en ko fick avlivas.

Läs mer på Hippson.se
2020-08-05

Quarterfölet Lavendel älskar sin ägare Malin: "Blivit extramamma"

Uppfödaren Malin Melin har byggt upp en alldeles speciell relation till sitt föl Lavendel. Matte är i princip lika bra som mamma tycker fölet – och Malin tror det starka bandet skapats genom omständigheterna i samband med Lavendels födelse.

Läs mer på Hippson.se
2020-08-05

Radioinslag: Gödselutredningen engagerar

Den utredning som gjorts av Miljödepartementet för att ta fram nya regler för att minska övergödningen i svenska marker har skapat stor oro i hästsverige. Tusentals personer har skrivit på protestlistor gällande de förslag om hästarnas hagar, som hästägare anser vara ogenomförbara.
I Studio Ett, Sveriges Radio, diskuteras ämnet vidare. Hästägaren Titti Jöngren intervjuas, såväl som expert Linda Kumblad, som medverkat vid utredningen.

Läs mer på Hippson.se
2020-08-05

Far och son till Falsterbo: ”Ett spännande SM”

I år är fler toppryttare än vanligt anmälda till SM i Falsterbo. Fredrik Jönsson tar med sig topphästen Cold Play för start och dessutom startar sonen Emil Jönsson i mästerskapet för children.

Läs mer på Hippson.se
2020-08-05

Julia tog med sina shirehästar på långritt

Julia Albinsson har varit fascinerad av världens största hästras ända sedan hon var barn. I dag är hon stolt ägare till två stycken shirehästar och nyligen red hon Skagern runt med dem. Det blev en fyra dagar lång ritt som gick över tio mil.
– Jag litar på mina killar till hundra procent i alla sammanhang, säger Julia.

Läs mer på Hippson.se
2020-08-04

Veckans gård: Stor hästgård i Vårgårda med flera boningshus

Hoppryttaren Karin Martinsen är sedan ett par år stationerad i Tyskland men har tidigare haft sin bas på familjens gård i Vårgårda. Nu säljs familjens gård och för den som är sugen på en anläggning med rejält med plats för både häst och människa och som är strategiskt belägen så är det bara att slå till.

Läs mer på Hippson.se
2020-08-04

Efter turbulensen - ingen stortävling i Halmstad i höst

Det skulle bli den största ridsporttävlingen i Halmstad på länge. Men krisdrabbade Halmstads fältrittklubb hoppar av deltävlingen i...

Läs mer hos Hallandsposten.se
2020-08-04

Klipp: Namnkunniga ryttare tar sig an nya terrängbana

Det har snickrats och hamrats hos Hermanstorps kör- och ridklubb i vinter. Martin Möllgård har designat hindren till klubbens nya trestjärniga terrängbana och till helgen ska ryttarna få känna på den. Då arrangeras Hermanstorp fälttävlans cup 2020 med två- och trestjärniga klasser samt ponny. 

Läs mer på Hippson.se
2020-08-04

Boden: Dramatiskt när Zoola fastnade i en bäck

Det var i förra veckan som det 18-åriga stoet Zoola fastnade i en bäck med bara huvudet ovanför vattenytan. Efter en heroisk insats kunde stoet räddas och i dag mår hon bra och går i hagen med gårdens övriga hästar.

Läs mer på Hippson.se
2020-08-04

Kvalade till SM – på både ponny och stor häst

Värnamobygdens ryttarförening har flera ryttare i olika kategorier som har kvalat till SM, men två av dem sticker ut lite extra. Alma Blommesköld och Julia Lindell har inte bara kvalat sina B- respektive D-ponnyer till SM i Falsterbo. De kommer även att ta med sig sina stora hästar.

Läs mer på Hippson.se
2020-08-03

Video: Måndagstrött? Du är inte ensam

Ibland behöver man en lite lugnare start på veckan. Varför inte göra som den här hästen – ta en powernap, helt enkelt. Kolla in det roliga klippet med ljud på!

Läs mer på Hippson.se
2020-08-03

Hoppning: Flera världscuptävlingar inställda

I oktober skulle det ha varit världscuppremiär i hoppning i norska Oslo, men i år blir det inte som planerat. 

Läs mer på Hippson.se
2020-08-03

Petras fina present från hästägaren – ett föl

Petra Lind skördar framgångar på dressyrbanorna med Firenze 1174 och hingstens ägare är så nöjd att hon ville ge Petra något alldeles extra. Petra har fått välja ut ett av årets föl till sin egen. Förhoppningsvis blir Dream of Love Petras framtida stjärna.

Läs mer på Hippson.se
2020-08-03

Video: Hästen Coinwen fastnade mellan två träd

När Ebba Gren kollade till hästarna i beteshagen upptäckte hon att treåriga Cainwen satt fast mellan två träd. Som tur är kunde räddningstjänsten hjälpa till att få loss henne. Se räddningsaktionen i klippet ovan.
– Hon kom varken framåt eller bakåt. Vi förstår inte hur hon har lyckats ta sig in där, säger Ebba.

Läs mer på Hippson.se

 Tillbaka till Nyhetsarkivet