Steffen Peters Ravel pensioneras efter OS

Senaste nytt

2012-08-10

Steffen Peters Ravel pensioneras efter OS

Den amerikanske OS-dressyrryttaren Steffen Peters pensionerardesin stjärnhäst Ravel i går - direkt efter OS-kürfinalen.

Läs mer i Hästmagazinetsenaste nytt

2020-02-25

Veckans gård: Mindre hästställe i Halland i nyskick

Shoppat loss under Gothenburg Horse Show – och känner att det är dags att köpa gård för att få plats med häst och allt som hör till? Då kan det vara läge att spana in veckans gård. Den ligger i Halland och både stall och boningshus är nästintill nybyggda.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-25

Malin Ekvalls hästgård är omringad av vatten

Malin Ekvall bor på en hästgård som är belägen intill ån Lagan. Just nu ligger hennes tre hektar mark under vatten – hästarna får gå ut på den bit av gårdsplanen som än så länge har klarat sig.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-25

Dujardin utmanar programledare att börja rida

Charlotte Dujardin utmanar BBC-programledaren Dan Walker att testa på dressyr. 

Läs mer hos Eurodressage
2020-02-25

Efter dramatiska prisutdelningen – GHS ser över rutinerna

Vid prisutdelningen efter helgens världscuphoppning i Göteborg ramlade segraren Geir Gulliksen av. Ryttaren klarade sig undan med några blåmärken, men händelsen gör att Gothenburg Horse Show nu ser över sina rutiner. Detta rapporterar arrangören i ett pressmeddelande.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-25

Video: Peo fick en minishettis i 40-årspresent

Familjen Persson har en gård med sex hästar. Men något saknades – en egen fyrbening till pappa Peo. I dag fyller han 40 och överraskades med minishettisen Magnus.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-25

Veterinär får erinran efter behandling med bränning

En veterinär som behandlade en häst med så kallad bränning får en erinran av Ansvarsnämnden för djurens hälso- och sjukvård. Nämnden konstaterar att metoden är smärtsam för hästen, samt att den inte överensstämmer med vetenskap och beprövad erfarenhet.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-25

Gästblogg: ”Dags att åskådare visar mer uppskattning"

Mikael Nordenstedts dotter tävlar och han har märkt att det sällan visas uppskattning från publiken efter exempelvis en felfri ritt. Varför är det så? Läs inlägget i Hippsons gästblogg.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-25

Populära hingstar till bruksprovets shownummer

I dag, tisdag, inleds bruksprovet på Grevagården i Västergötland. Även om inte lika många hingstar visas som i fjol hoppas arrangörerna att...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2020-02-25

Så förbättrar du sitsen med centrerad ridning

Har du en tendens att fastna med blicken när du rider? Hamnar du lätt snett i sadeln, eller vill foten inte riktigt ligga still i stigbygeln? Instruktören Ann-Christine ”Anki” Hansson berättar hur centrerad ridning (CR) kan hjälpa dig att hitta den optimala sitsen.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-25

Mary Hanna, 65 år, slog personbästa i Grand Prix-dressyr

Att dressyrsporten inte har någon ålder får vi bevis på gång på gång. Senast under måndagen, då den 65-åriga ryttaren Mary Hanna drog till med sitt livs bästa resultat i GP Kür – och vann hemma i Australien på 76,205 procent.

Läs mer hos Dressage-News
2020-02-25

Mathilda i radio efter förlorad OS-plats: "Otroligt orättvist"

Förra veckan fick hoppryttaren Mathilda Karlsson beskedet att hennes OS-plats dras tillbaka efter att det internationella ridsportförbundet...

Läs mer hos Sveriges Radio
2020-02-24

Shettisen IrreVirr och Aliwa, 4 år, uppträdde på Eurohorse

En shetlandsponny, en fyraårig dotter och en mamma – tillsammans bjöd de på en samspelt show i Eurohorse mässpaddock. Tanja Willyard berättar mer om sitt träningstänk, spana även in det gulliga klippet.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-24

Abortvirus konstaterat på stor anläggning i Strängnäs

I onsdags förra veckan kastade ett sto sitt föl på Ekelunds stuteri och ridskola. Prover visar att stoet hade drabbats av EHV-1, även kallat abortvirus. Anläggningen är nu stängd, ägaren Ann Holmqvist berättar mer.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-24

Snart dags för start i Bruksprovet på Grevagården

Det är inte bara rent geografiskt som Bruksprovet förnyar sig. Med flytten till Grevagården i Skövde kommer även ett större fokus på hingstägarna och uppfödarna.
– Vi har tagit hjälp av hingstägarna för att skapa ett evenemang såsom de och uppfödarna vill ha det, säger Camilla Ericson från Ädla hästen, som arrangerar Bruksprovet tillsammans med SWB och Grevagården.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-24

Hästägare gillrade fälla för misstänkta tjuven

Förra veckan hjälpte hästägare från Tingsryds rid- och körklubb polisen att ta fast en kvinna som misstänks ha stulit ridutrustning. Här berättar Evelina Svantesson, som var med, mer om den omskakande händelsen.

Läs mer på Hippson.se

 Tillbaka till NyhetsarkivetAktuella samarbeten

Ridsportens Innovationer
Hållbara ryttare
Patrik Kittel Dressage Tour
Uppfödaren i centrum
Foderbloggen
I hästhälsans tjänst

Senaste numret

Läs mer om Hippson Nr 1

SPECIAL: Klimat & Miljö!
– Dags att framtidssäkra ridsporten
– Inspiration: Hållbarhet som lönar sig
– Naturbete har många fördelar
– Vårda hagen för sjöarnas skull
– Hållbar hemmahoppning
– Dressyrträna i mobilen
...och mycket mycket mer

Läs numret i det digitala arkivet

Prenumerera till halva priset + rabatterade böcker!
OBS! Detta erbjudande gäller bara fram till och med den 25/2.
Just nu kan du teckna en prenumeration till halva priset! Prenumerationen startar med Hippson nr 2 2020, men du kan vid beställningen lägga till det aktuella numret. Dessutom kan du i samband med beställningen lägga till någon eller några av våra populära böcker till nedsatt pris. Men skynda dig, erbjudandet gäller endast fram till och med den 25/2.
Teckna prenumerationen här

Är du redan prenumerant köper du så klart böckerna till samma rabatterade pris i vår bokshop. Se bara till att logga in först så dyker specialpriserna upp.