Silver är lika med guld för EM-ryttarna i fälttävlan

Senaste nytt

2013-09-01

Silver är lika med guld för EM-ryttarna i fälttävlan

Guld är visserligen ädlare än silver, men nöjdare medaljörer än de svenska lagryttarna gick knappast att hitta när EM i fälttävlan avgjordes på söndagen med banhoppning.

Läs mer i Skånska Dagbladetsenaste nytt

2019-04-22

Wynja och Waco ponnybäst av svenskarna i Belgien

Under påskveckan har det hållits internationella dressyrtävlingar i Sint Truiden, Belgien. Och på annandagen avgjordes kürfinalerna – till ponnyernas final hade samtliga svenskar kvalat.

Läs mer på Hippson.se
2019-04-22

Dressyr: Seger för Felicia Olofsson och Bellman i Belgien

Felicia Olofssons påskhelg i Belgien startade skakigt med dåligt resultat. Men under måndagen fick hon och Bellman revansch när de vann junior-küren.

Läs mer på Hippson.se
2019-04-22

Malte nekades gymnasieutbildning av hemkommunen

Malte Andersson på Gotland vill bli elitryttare i framtiden. Därför vill han gå på Vretaskolans NIU-gymnasium med inriktning ridsport, ett program som inte finns hemma på Gotland. Men kommunen säger nej, de har inget samverkansavtal gällande NIU-utbildningar i andra kommuner. Familjen överklagade beslutet och nu har Malte trots allt en plats på skolan till hösten.

Läs mer på Hippson.se
2019-04-22

Video: "Dressyrhästen" Pontica 20 år satsar på hoppning

Sist vi träffade Vintrosa ridskolas häst Pontica, kallad "dressyrhästen" fick hon feeling och tog sig an bommarna i ridhuset. Nu har hon avancerat och deltar med glädje i löshoppning – 20 år ung. Det är under ridskolans teorivecka på påsklovet som Pontica är en av hästarna som får visa hur löshoppning går till. Och visst verkar hon tycka att det är riktigt roligt.

Läs mer på Hippson.se
2019-04-22

Årspremiär för Beridna högvakten med Aviciihyllning

Som ett säkert vårtecken går årets första beridna vaktparad av stapeln onsdag den 24 april. I år med ett specialskrivet medley av Aviciis musik för att hedra Tim Bergling och som framförs vid Kungliga slottet av Livgardets Dragonmusikkår.

Läs mer på Hippson.se
2019-04-22

"Säker häst" med tidigare ridande polisen Ulla-Carin

Ulla-Carin Carlsson-Lindkvist har jobbat som ridande polis i 30 år, tillsammans med tjänstehästen Utter blev hon rikskändis. Nu föreläser hon på temat ”säker häst”. Missa inte berättelserna från förr – och hennes kloka tankar och råd.

Läs mer på Hippson.se
2019-04-22

Gästblogg: Hästspekulanter kommer i alla varianter

Fälttävlansryttaren och ridsportprofilen Anna Hassö förmedlar hästar i sin verksamhet. Där möter hon kunder av alla de slag. I ett inlägg på sin blogg förklarar hon hur mötet med presumtiva hästköpare kan gå till. Hippson har fått Annas medgivande att dela inlägget i gästbloggen. 

Läs mer på Hippson.se
2019-04-22

Ta hand om hästens mun: "Skador tar lång tid att läka"

Regelbundna kontroller av munhålan, samt variation av bett och huvudlag, är viktiga förutsättningar för en välmående häst. Julia Lundberg är distriktsveterinär i Karlskrona – här berättar hon mer och delar med sig av sina tips för hästar i olika åldrar.

Läs mer på Hippson.se
2019-04-22

Irenius, SvD: Relationen till hästen avslöjar vår civilisation

Säg mig hur du umgås med hästar, och jag ska säga dig vem du är. Människans relation till hästar är under omprövning. Är det ett uttryck...

Läs mer hos SvD
2019-04-22

Video: Rolf-Göran bjuder på sötchock – kolla superfölet!

Rolf-Göran Bengtsson och hustrun Evi bjuder på en riktig sötchock på Instagram, som Hippson inte kan låta bli att dela. Vad sägs om Rolf-Görans framtida påläggskalv (hoppas vi!) Cultino, med Evi Bengtssons topphäst Kuschel's Ulika som mamma?

Läs mer på Hippson.se
2019-04-21

Miami: Malin Baryard hoppade hem en halv miljon

Malin Baryard Johnsson på sin häst Indiana var på bra humör i Miami i natt. Ekipaget noterades för två nollor och blev trea i GP-hoppningen...

Läs mer hos Svt.se
2019-04-21

Video: Varmblodet Betty njuter av ett svalkande vårdopp

Varmblodet Staro Betty Boop, eller "Betty" som hon kallas, fick vårfeeling häromdagen när hon fick komma ut i en ny hage.

Läs mer på Hippson.se
2019-04-21

Rolf-Göran GP-placerad med Oak Grove's Carlyle

Det blev en andraplats för Rolf-Göran Bengtsson och Oak Grove's Carlyle i Opglabbeeks tvåstjärniga Grand Prix. "Roffe" var slagen enbart av hemmaryttaren Ugo Berrittella.

Läs mer på Hippson.se
2019-04-21

Flera svenska Grand Prix-placeringar i Lanaken

Flera svenska ryttare placerade sig i söndagens GP-klasser i Lanaken. Både i den trestjärniga och i klassen för U25.

Läs mer på Hippson.se
2019-04-21

Bortsprungna hopphästen Zip är tillbaka – till synes oskadd

Hästen Zip är hittad! Han kom springande tillbaka till tävlingsplatsen till synes oskadd. Ägaren Linda Feldt-Sköld är lättad och otroligt tacksam för all hjälp de har fått.

Läs mer på Hippson.se

 Tillbaka till Nyhetsarkivet


Galleriet på Hippson Market