Silver är lika med guld för EM-ryttarna i fälttävlan

Senaste nytt

2013-09-01

Silver är lika med guld för EM-ryttarna i fälttävlan

Guld är visserligen ädlare än silver, men nöjdare medaljörer än de svenska lagryttarna gick knappast att hitta när EM i fälttävlan avgjordes på söndagen med banhoppning.

Läs mer i Skånska Dagbladetsenaste nytt

2019-08-19

EM-debutanten Antonia Ramel: "Väldigt nöjd att han var med mig"

Det blev en riktigt fin inledning för Sverige under EM i Rotterdam. Antonia Ramel och Brother de Jeu var först ut i måndagens Grand Prix och de red i mål med 74,224 procent.

Läs mer på Hippson.se
2019-08-19

Video: Testar barbackahoppning i repgrimma

Vi kan inte låta bli att dela det här härliga klippet (missa inte att slå på ljudet!) från den talangfulla hoppryttaren Ebby Storm. Häromdagen testade hon att hoppa med halsring och repgrimma på sin Nougat – och bjuder både på ”fails” och lyckade hopp.

Läs mer på Hippson.se
2019-08-19

Forskarens åtta råd – så minskar du stressen i stallet

Är du tillbaka i ekorrhjulet efter semestern? Stress gör oss ofokuserade och spända, det påverkar hur vi rider och hur hästarna mår. Läs stressforskaren och B-tränaren Helena Schillers kloka råd.

Läs mer på Hippson.se
2019-08-19

Dressyr: Tät kamp om EM-medaljer – Sverige har chansen

Nu börjar ridsport-EM i Rotterdam, Nederländerna. Först ut är lagtävlingen i dressyr där Sverige vill försvara sitt EM-brons.

Läs mer hos Sveriges Radio
2019-08-19

Webb-tv: Mästerskapsdebutant inleder för Sverige

Dressyrens nationstävling som rids i Grand Prix inleder EM i Rotterdam – och Antonia Ramel och Therese Nilshagen är först ut för Sverige.

Läs mer hos Svt.se
2019-08-19

Följ EM-dressyren i SVT från 8.45: Play-länk och starttider

I dag drar EM i Rotterdam – i hoppning, dressyr och paradressyr – i gång! Först ut är dressyren där lagtävlingens inledande två ryttare rider under måndagen. Här hittar du svenskarnas starttider, SVT:s tablå, onlineresultat och Play-länk.

Läs mer på Hippson.se
2019-08-19

Ponny-EM: Irländskt hoppguld – svenska ryttarna i mitten

Irländaren Max Wachman var ensam om att ta sig felfritt rakt genom hela ponny-EM i hoppning, och kunde till synes ohotad ta hand om guldet.

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2019-08-19

Framtidshoppet Wilma Marklund följer sin dröm mot EM

Wilma Marklund från Piteå hoppas förstås att någon gång få delta på EM-tävlingarna. Men närmast ska hon, med två av sina hästar, åka till Holland för att träna och tävla och därmed utvecklas som hoppryttare.

Läs mer hos Sveriges Radio
2019-08-18

Alla EM-dressyrhästar fick grönt ljus av veterinärerna

Under söndagen var det besiktning av dressyrhästarna inför nästa veckas EM i Rotterdam. Samtliga fick grönt ljus, även om Isabell Werths favorittippade Bella Rose var väldigt exalterad.

Läs mer hos Eurodressage
2019-08-18

Gunilla Byström: "De tar hand om dressyrmedaljerna"

Måndag inleder dressyrryttarna EM i ridsport med den första omgången i lagtävlingen. Här tippar SVT:s expert Gunilla Byström...

Läs mer hos Svt.se
2019-08-18

Peder: "Måste kunna koppla av och på – hitta rätt energi"

Peder Fredricson, 47, kommer till start på EM med stjärnhästen All In. Han har ett guld att försvara, men känner ingen press.
– Däremot...

Läs mer hos Expressen
2019-08-18

Nilshagen: "Alla är inte födda med silversked i munnen"

Hennes plats på de stora mästerskapsscenerna var inte given. Som ung hade dressyrryttaren Therese Nilshagen egentligen bara en dröm – att...

Läs mer hos DN.se
2019-08-18

Webbradio: Betande gotlandsruss ger energirikare gräs

Gotlandsruss som betar utomhus året runt ökar näringshalten i växtligheten och gynnar den biologiska mångfalden. Det visar en studie som genomförts under flera år av Sveriges lantbruksuniversitet, SLU.

Läs mer hos Sveriges Radio
2019-08-18

Ella och Filippa helgens Medelsvår A-vinnare på ponny

Helgens fokus har legat på EM för ponnyryttarna, men det har även ridits nationella ponnyhoppningar på två ställen i landet. Ella Littorin...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2019-08-18

Henrik Ankarcrona inför EM: "Målet är ett lagguld"

Sverige spänner bågen inför ridsport-EM i Rotterdam. Henrik Ankarcrona, förbundskapten för hopplandslaget, ställer upp med ett toppat lag.

Läs mer hos Sydsvenskan

 Tillbaka till Nyhetsarkivet