Silver är lika med guld för EM-ryttarna i fälttävlan

Senaste nytt

2013-09-01

Silver är lika med guld för EM-ryttarna i fälttävlan

Guld är visserligen ädlare än silver, men nöjdare medaljörer än de svenska lagryttarna gick knappast att hitta när EM i fälttävlan avgjordes på söndagen med banhoppning.

Läs mer i Skånska Dagbladetsenaste nytt

2020-09-20

Video: Glada hästar och ryttare på jaktritt

I september är det många som väljer att ge sig ut på jaktritt. I Hallaröd deltog flera glada ekipage vid den ca två timmar långa uteritten med frivilliga hinder. Här bjuder Viveka Westergren på ett härligt klipp från ritten. Visst blir man sugen på att hänga med i full galopp?

Läs mer på Hippson.se
2020-09-20

Henrik von Eckermann placerad i Grand Prix

Det har varit en bra helg för Henrik von Eckermann. Fredag blev det vinst, lördag en fjärde plats och söndag levererade han igen. Denna gång blev det en fjärde plats i tvåstjärnig Grand Prix med stoet Carlotta 276. 

Läs mer på Hippson.se
2020-09-20

Måndag morgon och vardag igen för alla – liten som stor

Så var det måndag morgon igen och väckarklockan ringer – jobb och skola väntar för många. Och måste man så måste man – även om man är liten och söt som socker.

Läs mer på Hippson.se
2020-09-20

Gränsbo – ett familjeägt stuteri med topphingstar  

Per Runesson och Rose Mathisen på Gränsbo stuteri berättar om pandemin, hingstar och viktiga stostammar. Och så passar de på att sia om vad stoägarna vill ha nästa år. 

Läs mer på Hippson.se
2020-09-20

Inför hästköpet: Kontakta säljare och boka provridning

När du har hittat en intressant kandidat kan du med fördel göra lite extra research innan du tar kontakt med säljaren och bokar in en provridning. I del två av att lyckas med sitt hästköp ger vi på Hippson Market dig värdefulla tips på hur du kommer så förberedd som möjligt till en provridning. 

Läs mer på Hippson.se
2020-09-20

Bildextra: Häng med till SM för nordsvenska brukshästar

Den här helgen har SM för nordsvenska brukshästar avgjorts på Kils hästcentrum i Värmland. Här bjuder vi på ett härligt bildspel med helgens höjdpunkter!

Läs mer på Hippson.se
2020-09-19

Topplacering för Peder Fredricson och Henrik von Eckermann

Det blev en spännande omhoppning när både Peder Fredricson med Christian K och Henrik von Eckermann med Little Magic d´Asschaut red felfria rundor. Det blev dubbla svenska placeringar med Peder på en tredje plats och Henrik på fjärde. 

Läs mer på Hippson.se
2020-09-19

Övergivna hästar driver runt efter bränderna i USA

Lösa hästar går i vägrenen mitt i det övergivna månlandskapet

Läs mer hos Expressen
2020-09-19

Marie Rhodin fick SLU:s förtjänstmedalj i silver

Årets mottagare av SLU:s medaljer till personer som gjort förtjänstfulla insatser har nu utsetts. Förtjänstmedaljen i silver går till ...

Läs mer hos Veterinär Magazinet
2020-09-19

Fetma hos häst ger högt blodtryck och höga kortisolnivåer

I en ny studie från Sveriges lantbruksuniversitet, SLU, har man undersökt hjärt-kärlfunktion och nivåer av kortisol hos hästar som går upp i vikt.

Läs mer på Hippson.se
2020-09-19

Vinn presentkort på profilprodukter från Krafft

Schabrak, jacka, väst eller ett pannband? I veckans tävling, som arrangeras i samarbete med Krafft har du chans att vinna ett presentkort att shoppa valfria produkter för.

Läs mer på Hippson.se
2020-09-18

Video: Som häst och katt = bästa vänner

När hästen Curre härom morgonen kom ut i hagen fick han sällskap vid vattentunnan av stallkatten. Sötaste vännerna, eller hur? Curre verkar trivas i kattens närhet, och vill gärna känna på den mjuka pälsen.

Läs mer på Hippson.se
2020-09-18

FEI öppnar för Europamästerskap 2021

Det kan bli ridsport-EM nästa år trots allt, och för några av disciplinerna diskuteras redan datum. 

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2020-09-18

Henrik och Peter Pan vann i St Tropez

Henrik von Eckermann och Peter Pan tog hem segern i fredagens 1,55-hoppning i St Tropez, Frankrike. Felfria och snabbast av de 15 ekipage som startade i omhoppningen.

Läs mer på Hippson.se
2020-09-18

Häst i hage fastnade mellan två stenar

På fredagsmorgonen upptäckte en hästägare utanför Sundsvall att ett sto fastnat mellan två stenar i hagen. Räddningstjänsten fick rycka ut för att hjälpa stoet, skriver SVT.

Läs mer på Hippson.se

 Tillbaka till Nyhetsarkivet