Valegro avtackas på Olympia – tävlingskarriären är över

Senaste nytt2016-09-17

Valegro avtackas på Olympia – tävlingskarriären är över

Det blir inga fler tävlingar för Valegro. Valacken, som vunnit det mesta som går att vinna tillsammans med sin ryttare Charlotte Dujardin, kommer att pensioneras i år. Det berättar Carl Hester för Horse & Hound.Läs mer på Hippson.sesenaste nytt

2020-01-20

Svenska ridsportförbundet ser över nya betalningssystemet

I ett par veckor har det nya anmälningssystemet i TDB varit i gång, men allt har inte fungerat optimalt. Svenska ridsportförbundet går nu ut med att de ser över de problem som uppdagats.

Läs mer på Hippson.se
2020-01-20

Johanna Due-Boje på träning hos Cathrine Dufour

Johanna Due-Boje har tillbringat fyra dagar hos världsfemman Cathrine Dufour i Roskilde, Danmark. Med sig hade Johanna två hästar och hon fick tips om allt från hörnpasseringar till lättridning ur piaff.

Läs mer på Hippson.se
2020-01-20

Veterinärer från Europa ska hjälpa djur i Australien

Ett team med veterinärer och djursjukskötare från IVC Evidensia kommer att åka till Australien. Detta för att stötta kollegor och hjälpa djur som drabbats av bränderna.

Läs mer på Hippson.se
2020-01-20

Nya rutiner för dopningsprov i år – utser särskilt team

Från och med i år börjar Svenska ridsportförbundet att arbeta med särskilda provtagningsteam för dopningsprov på tävling.
– Det här är en efterlängtad kvalitetssäkring. Nu kommer vi kunna få en mer effektiv och professionell hantering, samt ge möjlighet till utökad provtagning, säger förbundsveterinär Peter Kallings till SvRF.

Läs mer på Hippson.se
2020-01-20

Ny Grand Prix-serie i ATG Riders League: "Efterlängtat"

Tävlingen ATG Riders League fortsätter under 2020. Den utökas dessutom med en femstjärnig Grand Prix-serie över 1,50-hinder. Det blir möjligt att satsa pengar och spela på ekipage i båda divisionerna.

Läs mer på Hippson.se
2020-01-20

Sadeltjuvar bröt sig in: "Måste ha varit här och rekat"

Under natten till fredagen i förra veckan bröt sig tjuvar in i ett stall i Rolfstorp i Varbergs kommun. Tre sadlar till ett värde av cirka 12 000 kronor stals.

Läs mer på Hippson.se
2020-01-20

Bruce Springsteen höll i ridgala som drog in 1,5 miljoner dollar

Under söndagen hölls galan "Take Me to Tokyo" i Wellington, Florida. Den leddes av Bruce Springsteen och hans fru Patti Scialfa – och drog in 1,5 miljoner dollar till de amerikanska ridsportlagen inför OS i Japan i sommar.

Läs mer hos Dressage-News
2020-01-20

Referat: Ingrid Klimke inspirerade till kavalettiarbete

I lördags besökte den tyska landslagsryttaren Ingrid Klimke Stockholm för att hålla en clinic anordnad av Equestrian Academy. Det blev en fullspäckad dag i ridhuset, där arbetet med kavaletti oavsett gren stod i främsta rummet. Missa inte Hippsons matiga referat – med åtta konkreta övningar.

Läs mer på Hippson.se
2020-01-20

Brukare på "Hälsa med hästkraft" ska göra en podcast

Nils Taghinejad har alltid drömt om en egen radiokanal. Nu har han fått med sig flera kompisar på ”Hälsa med hästkraft” att göra en podcast, med start i februari–mars.

Läs mer hos Helsingborgs Dagblad
2020-01-20

Mästarhästen Clooneys ägare prisad av hästägarförening

Luigi Baleri har fått utmärkelsen Årets hästägare av hästägarklubben Jumping Owners Club. Han äger bland annat regerande...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2020-01-20

Video: Lyckan att få lära sig rida på en Grand Prix-häst

Alizee Froment är känd för sina fantastiska uppvisningar där hon rider GP-dressyr helt utan huvudlag. Och med en sådan mamma är det inte vilken ponny som helst man får lära sig rida på. Kolla klippet – där Alizees lilla dotter får testa "ponnyridning extra allt” på maffiga kändishästen Sultan.

Läs mer på Hippson.se
2020-01-20

Webbradio: Häst fast i lerigt dike – räddad med bandvagn

En häst fastnade på söndagseftermiddagen i ett dike på Broslätt i Bollebygd. Den kunde inte ta sig upp för egen maskin.

Läs mer hos Sveriges Radio
2020-01-19

Video: När hästen bjuder dig på styrketräning

Vem behöver gymmet och alla tyngder när hästen bjuder till och gör jobbet. Den här killen tränar biceps med hjälp av sin häst, kanske något att testa?

Läs mer på Hippson.se
2020-01-19

Webb-tv: Tolvåriga ryttaren Thindra ska tävla i Scandinavium

Under söndagens hopptävling på Hippologum i Umeå vann Thindra Silfversten. Nu sa hon få tävla i Göteborg.

Läs mer hos Svt.se
2020-01-19

Sörmons RK fick en anonym donation: ”Är helt otroligt”

Tomten kom tidigt till Sörmons RK i Karlstad. Någon månad före jul blev föreningens ordförande uppringd av banken, som meddelade att någon hade gjort en anonym donation till klubben. Pengarna skulle användas till förbättrad ventilation i stallet och till ett bevattningssystem i ridhuset.

Läs mer på Hippson.se

 Tillbaka till Nyhetsarkivet