Redaktionens pryltips - Exempel på kyldamasker

Redaktionens pryltips

MAJ
25
2013

Exempel på kyldamasker

Kyla efter hård ansträngning kan förebygga skador, många av proffsryttarna kyler därför hästens ben efter tuffa pass.
  
Hippsons veterinärstudenter gjorde för ett tag sedan ett mycket uppskattat inlägg gällande när man ska kyla respektive värma hästens ben. Och självklart är det bästa och mest ekonomiska sättet att kyla benen att använda sig av vattenslangen. Men har man inte tillgång till en bra slang, tidsbrist eller en häst där man inte kan sätta fast vattenslangen på nedanstående sätt, är kyldamasker ett bra alternativ. Dock ger de ju inte lika jämn kyla som vanligt vatten. 

 

Bild tagen från veterinärstudenternas inlägg som ni kan läsa här.

 

Det finns kyldamasker som ska ligga i frysen och de som ska ligga i kallt vatten innan användning. Att ha damaskerna i frysen går ju bara om man bor i närheten av stallet, eller har en frys i ett fikarum eller liknande. Kallt vatten har man dock tillgång till i alla stall och det är i många lägen mer användbart. Dock håller damasker som bara ska ligga i vatten innan användning inte kylan lika länge som om de legat i frysen. 

 

Dessa kyldamasker från Bequine förvaras i frysen och används främst för att förebygga uppkomsten av skador i gaffelband och böjsenor. Skydden spänner man snabbt fast på hästens ben med hjälp av kardborrebanden. Med dessa skydd ska man kyla i max 15 minuter. De går att köpa för fyra ben eller för bak- respektive framben. I fyrpack kostar de 3770 kronor och för två stycken får man betala 1980 kronor. Klicka här för att komma direkt till produkten. 

 

Dessa kyldamasker kommer från Hööks och säljs parvis. Kyldamaskerna ska innan användning ligga i kallt vatten i cirka 40 minuter. De sägs kyla benen utan risk för frostskador, då kylan försvinner under tiden de används. Rekommenderas att användas efter kraftig ansträngning eller på skador/svullnader som behöver kylas. Kostar 849 kronor och ni hittar dem här

 

Denna typ av kyldamask ska förvaras i frysen innan användning. Den är försedd med fyra elastiska band med kardborrknäppning, vilket gör att damaskerna hålls bra på plats. Säljes parvis, kostar 499 kronor och ni hittar produkten här.

 

 

Dessa kyldamasker från Horseware heter Ice-Vibe och kombinerar kyla och vibrationer. Damaskerna ska därmed minska svullnad och stimulera blodcirkulation, vilket ska hjälpa läkningsprocessen. Vibrationerna sägs stimulera blodflödet och öka tillförseln av näringsämnen, samtidigt som slaggprodukter transporteras bort. Säljes i tvåpack, kostar 1699 kronor och finns bland annat här.

 

Dessa kyldamasker kan användas direkt från frysen och ska hålla kylan i rekommenderade 20 minuter. De är enkla att rengöra efter användandet, bara att torka av. Säljs styckvis och kostar 295 kronor. Här hittar ni produkten. 

 

Hur gör ni för att bäst kyla hästens ben?  



Läst 51065 ggr


Mer från prylbloggen

Jag hittade riktigt fina smycken från Ashley's Fine Equestrian Jewelry, ett smyckesföretag som har specialiserat sig på att göra smycken inspirerade av ridsporten. Men smakar det så kostar det, drömma kan man dock alltid!
   

Vackert hängsmycke i form av en ridstövel och stigbygel. Ridstöveln är i 14 karats gult guld och stigbygeln samt sporren är i 14 karats vitt guld. Priset ligger på höga 1.538 dollar, cirka 13.000 svenska kronor.
Till produkten
 

Ridstöveln finns även i en billigare variant, där stöveln är i silver och stigbygeln samt sporren i 14 karats gult guld. Priset hamnar då på 550 dollar, cirka 4.650 svenska kronor.
Till produkten
 

Hängsmycke i form av en sadel i 14 karats guld. Prislappen ligger på 895 dollar, cirka 7.600 svenska kronor.
Till produkten


Dressyrsadeln i 14 karats guld går på 1.420 dollar, cirka 12.000 svenska kronor.
Till produkten
 

Halsband i 14 karats guld, där bettet är prytt av diamanter. Dock en saftig prislapp på 2.399 dollar, cirka 20.300 svenska kronor. 
Till produkten
 

Stelt armband i form av hästben i 18 karats guld. Priset ligger på 1.960 dollar, cirka 16.600 svenska kronor.
Till produkten 
 

Vi hittar även olika små berlocker som ska fästas på ett armband. Här ett hästtäcke i 14 karats guld för 495 dollar, cirka 4.200 svenska kronor.
Till produkten
 

Eller varför inte en höbal i 14 karats guld för 460 dollar? Alltså cirka 3.900 svenska kronor...
Till produkten


Det finns även en transport i 14 karats guld för 654 dollar, cirka 5.500 svenska kronor.
Till produkten

Lyxigt, eller hur?


Cajsa Ekström Arman

Cajsa Ekström Arman



Läst 9617122 ggr Kommentarer Kommentera

Vi snubblade över dessa riktigt somriga toppar från det brittiska märket Caracal Equestrian. Det är ett relativt nystartat märke, med idén att ge traditionella ridkläder extra lyx och flärd.
  
Än så länge finns det endast olika toppar i deras kollektion, men planen är att i framtiden utöka sortimentet.

Kläderna är designade av ryttaren Ailsa Reeve, som ansåg att utbudet av tävlingskläder för ryttare var ganska tråkigt. När hon examinerats från Manchester School of Art började hon skissa på en ny, "roligare" kollektion till ryttarna på tävlingsbanan. Och resultatet är knappast tråkigt! Eller vad tycker ni? 
  

Alla toppar är tillverkade i 100 procent bomull och priset på de ärmlösa topparna ligger mellan 45 och 50 pund.
  


De kortärmade topparna kostar mellan 35 och 50 pund. 
  


 
Caracal Equestrian


Cajsa Ekström Arman

Cajsa Ekström Arman



Läst 9676020 ggr Kommentarer Kommentera

I vår- och sommarkollektionen från danska märket Montar hittar vi klassiska ridbyxor – men även modeller för ryttare som vill synas och sticka ut från mängden. Vad säger ni, någon av modellerna som tilltalar er?

Själv tycker jag att det är roligt att tillverkarna vågar satsa på lite annorlunda mönster på ridbyxorna. Även om det klassiska kanske faller mig allra bäst i smaken... (För pris och mer information kontakta din närmaste återförsäljare.)

/Produkt-Cajsa


Cajsa Ekström Arman

Cajsa Ekström Arman



Läst 9694956 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Redaktionens pryltips »



Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.