Hippson har gett ut fem bokserier med tre böcker i varje – Masterclass Dressyr (NY!), Masterclass Hoppning, Ridinspiration, Dressyr och Hoppning. Böckerna säljs i rabatterade bokpaket. Vi har även gett ut tre enskilda böcker, en om avsutten träning - Träna hästen från marken, en med fokus på träning utomhus – Träna hästen i naturen och en med veterinära tips – Hästhälsa i praktiken. På den här sidan hittar du information om samtliga böcker. Vid större beställningar eller önskemål om att komplettera med enskilda böcker kan du ta kontakt med info@hippson.se.
Samtliga Hippsons böcker kännetecknas av:
I Masterclass dressyr har vi samlat våra absoluta favoritartiklar från kunskapsmagasinet Hippson. Vi vågar påstå att det är några av Sveriges absolut namnkunnigaste tränare och ryttare som delar med sig av sina bästa tips och övningar. De tre olika böckerna heter "Grundträna hästen", "Lösgörande vardagsträning" och "Hitta precision och samling".
Här kan du höra vår chefredaktör Anki Yngve presentera bokserien:
Exempel ur bokserien:
Framdelsvändningen är nyttig med lite bortglömd: "Kan varieras otroligt mycket"
Så får du till den perfekta travlängningen: "Hästen ska öka lika mycket bak som fram
Masterclass Hoppning består av tre böcker med sammanlagt över 70 övningar och massor av andra tips. Masterclass-serien är utformad på samma sätt som Hippsons tidigare så populära böcker, det vill säga häftena är enkla och pedagogiska med tydliga bilder, samt är lätta att ta med ut i stallet eller till ridbanan.
Här är några exempel på tränare och ryttare som har bidragit med tips och övningar:
Ridinspiration består av tre böcker med hela 60 favoritövningar från vårt ridövningsarkiv. Målet med den nya serien är att ge dig en riktig inspirationsboost i vardagsträningen. Och det tycker vi att den lyckas med.
Förutom de 60 ridövningarna ingår det dessutom några enkla ryttarövningar i varje bok för att stärka den egna kroppen. Givetvis med fokus på bättre ridning.
För att nå maximal framgång på hoppbanan är det viktigt att grunderna fungerar. Men hur förbättrar man sin avståndsbedömning? Och varför är det så viktigt att rida noggranna vägar? Det besvaras i första delen av serien. I den andra boken jobbar vi vidare med att hjälpa din häst till en ändamålsenlig teknik och språngkurva. Detta gör det lättare att avancera i klasserna. I den avslutande boken koncentrerar vi oss på att att hästen tränas på rätt sätt för att bli den där smidiga atleten du drömmer om.
Dressyrserien följer utbildningsskalan. I första delen koncentrerar vi oss på att få hästen lösgjord och taktfast. När vi har det på plats går vi vidare i del två och arbetar med stöd, schvung och påskjut. I den avslutande boken jobbar vi vidare med att få hästen rakriktad och samlad. Samtliga böcker ger svar på hur man ska arbeta med respektive del och ger konkreta verktyg och övningar för att uppnå målen.
Med denna bok vill vi inspirera till ridning i naturen, men även sprida kunskap om hästars fysiologi och hur kondition och koordination ökar hållbarheten. Därför har vi samlat faktaartiklar i ämnet som har publicerats i kunskapsmagasinet Hippson under årens lopp – samtliga råd kommer givetvis från kunniga och respekterade ryttare, forskare och veterinärer.
Att variation i arbetet är viktigt, och att hästen mår bra av att jobbas från marken då och då, har vi nog alla hört. Men varför är det så och hur ska man göra? Det försöker vi reda ut i vår helt nya träningsbok Träna hästen från marken: Variera träningen med avsuttet arbete – steg för steg. I den har vi samlat populära artiklar och clinicreferat som publicerats i kunskapsmagasinet Hippson och på Hippson.se genom åren. Teori blandas med övningar från proffs inom respektive område – vi går igenom allt från longering och tömkörning till löshoppning, trickträning och "pilates".
Här kan du läsa mer om Träna hästen från marken
Att du som hästägare vill ta hand om din fyrbenta vän på bästa sätt är självklart. Men hur sköter man egentligen en sårskada, upptäcker fång, tar hand om ett svullet öga, lägger bandage eller ger en penicillinspruta om veterinären har ordinerat detta? Det försöker vi reda ut i den nya boken Hästhälsa i praktiken.
Visst blir arbetet så mycket lättare och roligare om man får lite hjälp. Frågan är om det går så mycket snabbare när det är hästen som står för sopandet.
Den 25 januari drar tävlingarna i gång. Vad innebär det att vara yrkesverksam ryttare i TDB? Hur har förbundet resonerat när de har godkänt ryttare?
Lotta Amnestål från SvRF förklarar: "De som uppfyller kriterierna blir godkända"
Som hästsportens spelbolag jobbar ATG med och för hästarna 52 veckor om året. Varje år. Men vad innebär det? Det beskriver Maria Guggenberger, hållbarhetschef på ATG, i en krönika på temat.
"Vi är stolta bidragsgivare till Hästnäringens Nationella Stiftelse, HNS"
Hannell Dressage Stables framgångsrika valack och Marina Mattssons tävlingspartner Quartermain är såld och kommer att flytta utomlands.
Japans regering ska ha kommit fram till att det inte går att genomföra sommarens olympiska spel. Det uppger en anonym regeringskälla till The Times.
Slår din häst med svansen eller trotsar i ridningen? Tänker du att det är som den är. Kanske dags att tänka om, beteendeproblem beror ofta på smärta.
Forskaren: Så många hästar med tydligt smärtrelaterade problem som ignorerats"
Äntligen är det dags för världscup igen! Två svenska dressyrryttare startar i Salzburg, Österrike, till helgen. På plats finns även flera svenska hoppryttare.
Peder Fredricsons All In är känd världen över för sina prestationer på tävlingsbanan. Hemma på Grevlunda blir det bus i hagen med kompisen Flecu.
Se det härliga klippet där hagkompisarna testar täckets hållbarhet
Axevalla Hästcentrum är gymnasieskolan där eleverna utbildas med branschen nästgårds. Och eleverna tar med sig kunskap över disciplingränserna.
Ger elever fantastiska möjligheter att satsa på sin ambition
Ridskolerådgivare Anna Reilly på SvRF vill gärna se att fler ridskolor och uppfödare samarbetar, för att ridskolorna ska hitta lämpliga hästar.
Intervju med SVT: "Att man berättar vad för typ av häst man behöver"
En bedrägeridömd kvinna som lurat minderåriga på pengar genom att påstå sig ha hästprylar att sälja och fått betalt via swish är fortfarande aktiv.
Dömdes till skyddstillsyn hösten 2020 – lurar åter minderåriga
På torsdagen meddelade regeringen att kommunernas idrotts- och fritidsaktiviteter för barn ska kunna hållas öppna, såväl utomhus som inomhus.
"Inga tvivel om hur stor roll en meningsfull fritid kan spela för ett barn"
Hästdragna likvagnar var fram till 1900-talets mitt en vanlig syn. Vagnarna och hästarna som drog dem har omgetts av skrock och lokala traditioner.
"Leddes runt kistan tre gånger, som en slags avförtrollningsritual”
Är det fler som känner igen sig i att man har mer hö på och i kläderna (och i bilen) än i höpåsarna man försökt packa till hästen.
Det råder olika förutsättningar för landets ridskolor med anledning av coronapandemin. I Ronneby är ridskolan stängd, i Mariestad är den öppen.
Ordförande till Mariestads-Tidningen: "Vi får bedriva viss verksamhet"
Ett av hästlivets största problem: Hur löser man fodring mitt på dagen? Jo, med hjälp av en höautomat från Dayfeed.
Snart öppnar det upp för tävling igen – åtminstone för en del. Och därför tar vi och frågar vår hoppexpert Victoria Almgren om råd inför start.
Victoria Almgren om hur man får hästen avspänd inne på banan
Coronapandemin satte stopp för Jönköping Horse Show men i år är man tillbaka. Den 27-31 oktober är det dags för femte upplagan av tävlingen.
Brand i stall, hästar som gått ner sig i diken eller djur som fastnat. Detta är exempel på nödsituationer där räddningsarbetare kan behöva rycka ut.
Berättar om arbetet och ger tips till hästägare: "Ring hellre en gång för mycket"
I Brämhult ligger en välskött hästgård med ett stort bostadshus, stall, lösdrift och egen ridbana. En plats för familjen att trivas på.
– TEMA: Trendspaning
– Porträtt: Carl Hedin
– Hitta flytet med kavaletti
– Lyft dressyren med musik
– Mental träning för föräldrar
– Säkerhet hos veterinären
...och mycket, mycket mer!