Hippson har gett ut fem bokserier med tre böcker i varje – Masterclass Dressyr (NY!), Masterclass Hoppning, Ridinspiration, Dressyr och Hoppning. Böckerna säljs i rabatterade bokpaket. Vi har även gett ut tre enskilda böcker, en om avsutten träning - Träna hästen från marken, en med fokus på träning utomhus – Träna hästen i naturen och en med veterinära tips – Hästhälsa i praktiken. På den här sidan hittar du information om samtliga böcker. Vid större beställningar eller önskemål om att komplettera med enskilda böcker kan du ta kontakt med info@hippson.se.
Samtliga Hippsons böcker kännetecknas av:
I Masterclass dressyr har vi samlat våra absoluta favoritartiklar från kunskapsmagasinet Hippson. Vi vågar påstå att det är några av Sveriges absolut namnkunnigaste tränare och ryttare som delar med sig av sina bästa tips och övningar. De tre olika böckerna heter "Grundträna hästen", "Lösgörande vardagsträning" och "Hitta precision och samling".
Här kan du höra vår chefredaktör Anki Yngve presentera bokserien:
Exempel ur bokserien:
Framdelsvändningen är nyttig med lite bortglömd: "Kan varieras otroligt mycket"
Så får du till den perfekta travlängningen: "Hästen ska öka lika mycket bak som fram
Masterclass Hoppning består av tre böcker med sammanlagt över 70 övningar och massor av andra tips. Masterclass-serien är utformad på samma sätt som Hippsons tidigare så populära böcker, det vill säga häftena är enkla och pedagogiska med tydliga bilder, samt är lätta att ta med ut i stallet eller till ridbanan.
Här är några exempel på tränare och ryttare som har bidragit med tips och övningar:
Ridinspiration består av tre böcker med hela 60 favoritövningar från vårt ridövningsarkiv. Målet med den nya serien är att ge dig en riktig inspirationsboost i vardagsträningen. Och det tycker vi att den lyckas med.
Förutom de 60 ridövningarna ingår det dessutom några enkla ryttarövningar i varje bok för att stärka den egna kroppen. Givetvis med fokus på bättre ridning.
För att nå maximal framgång på hoppbanan är det viktigt att grunderna fungerar. Men hur förbättrar man sin avståndsbedömning? Och varför är det så viktigt att rida noggranna vägar? Det besvaras i första delen av serien. I den andra boken jobbar vi vidare med att hjälpa din häst till en ändamålsenlig teknik och språngkurva. Detta gör det lättare att avancera i klasserna. I den avslutande boken koncentrerar vi oss på att att hästen tränas på rätt sätt för att bli den där smidiga atleten du drömmer om.
Dressyrserien följer utbildningsskalan. I första delen koncentrerar vi oss på att få hästen lösgjord och taktfast. När vi har det på plats går vi vidare i del två och arbetar med stöd, schvung och påskjut. I den avslutande boken jobbar vi vidare med att få hästen rakriktad och samlad. Samtliga böcker ger svar på hur man ska arbeta med respektive del och ger konkreta verktyg och övningar för att uppnå målen.
Med denna bok vill vi inspirera till ridning i naturen, men även sprida kunskap om hästars fysiologi och hur kondition och koordination ökar hållbarheten. Därför har vi samlat faktaartiklar i ämnet som har publicerats i kunskapsmagasinet Hippson under årens lopp – samtliga råd kommer givetvis från kunniga och respekterade ryttare, forskare och veterinärer.
Att variation i arbetet är viktigt, och att hästen mår bra av att jobbas från marken då och då, har vi nog alla hört. Men varför är det så och hur ska man göra? Det försöker vi reda ut i vår helt nya träningsbok Träna hästen från marken: Variera träningen med avsuttet arbete – steg för steg. I den har vi samlat populära artiklar och clinicreferat som publicerats i kunskapsmagasinet Hippson och på Hippson.se genom åren. Teori blandas med övningar från proffs inom respektive område – vi går igenom allt från longering och tömkörning till löshoppning, trickträning och "pilates".
Här kan du läsa mer om Träna hästen från marken
Att du som hästägare vill ta hand om din fyrbenta vän på bästa sätt är självklart. Men hur sköter man egentligen en sårskada, upptäcker fång, tar hand om ett svullet öga, lägger bandage eller ger en penicillinspruta om veterinären har ordinerat detta? Det försöker vi reda ut i den nya boken Hästhälsa i praktiken.
Det blir ingen fysisk publik på plats vid Gothenburg Horse Show i år, men däremot släpper arrangören nu biljetter till det nya digitala konceptet GHS-Live.
Följ allt hemifrån: ”Hoppas kunna dela evenemanget med en bredare publik”
Folkhälsomyndigheten har meddelat att tävlingsverksamhet inom idrotten behöver begränsas ytterligare för att minska smittspridningen av covid-19.
Endast elitidrott tillåten från 1 mars – SvRF inväntar konkreta svar
För ett år sedan belönades Björnbo Gård 4H med ATG Drömfond. I dag, och alla andra dagar, fortsätter arbetet att få unga att må bättre med hjälp av hästar.
"Ska lämna stallet med mer kraft och energi än de hade när de kom"
Några hästar kom lösa och sprang ut på en väg under onsdagens kväll. En buss kolliderade med dem och två av hästarna behövde avlivas.
Flera dyra sadlar har stulits från ridskolan i Bräcke. Polisen uppmanar hästägare till försiktighet och tror att det rör sig om ett beställningsjobb.
När Susanna Rohm hamnade på sjukhus och dottern var fast i Norge på grund av restriktioner hjälpte kompisarna på Sörmons RK till.
"Jag har aldrig mött så många hjälpsamma människor i ett och samma stall"
De senaste åren har det dykt upp allt fler träns på marknaden som kallas för anatomiska. Men vad innebär det? Och vad är bäst för hästen?
Idag (25/2) kan du köpa bokserien Masterclass Hoppning med 25 % rabatt i vår bokrea. Dessutom helt utan extra fraktkostnad.
Flyinges utbildningar är vida kända. Nu har de utökats med en gymnasieutbildning med inriktning på drift av hästsportanläggningar.
Visst är det härligt att sätta sig och vila en stund? Det tycker i alla fall Superman, som har gillat att sitta på halmbalen i lösdriften sedan han var föl.
Se klippet: "Han är otroligt social, trevlig och älskar att gosa"
Hästägaren anmälde veterinären gällande felbehandling i samband med en operation av en tandfraktur. Ansvarsnämnden ger veterinären en erinran.
Tävlingarna i spanska Valencia är fortsatt inställda på grund av smitta. Uppemot 50 hästar har eller har haft feber. Ytterligare provsvar inväntas.
Ridhus och ridbanor kan vara dammiga miljöer. I ett nytt forskningsprojekt har man undersökt om detta innebär en hälsofara för ridlärare.
Varför ser man samma stall/hästföretagare annonsera efter arbetskraft om och om igen. Vad är det som gör att de inte lyckas behålla sin personal?
Mias dotter jobbade som hästskötare med villkor som inte går att leva på
Victoria Almgren svarar på en läsarfråga om en häst som blir överladdad i hoppningen. Att trava över hindren i kontrollerad fart är att föredra.
"Hästen får inte accelerera utan bara bjuda jämnt fram till hindret"
Ston kan vara så givande att arbeta med, men också utmanande, särskilt när de behöver prestera. Varför är ston så knepiga och hur kan vi hjälpa dem?
Idag (24/2) kan du köpa bokserien Masterclass Dressyr med 25 % rabatt i vår bokrea. Dessutom helt utan extra fraktkostnad.
Beläget mellan Ängelholm och Båstad ligger en hästgård med tre boningshus, stall med sex boxar, ridbana och fina hagar med vindskydd.
En hovslagare fick ett vredesutbrott och sparkade en häst i samband med skoning. Ansvarsnämnden tilldelar nu hovslagaren en erinran.
Vissa hästar drabbas av fri fekal vätska, men varför? I en ny doktorsavhandling har man undersökt samband för att komma fram till en orsak.
– TEMA: Hållbarhet i stallet
– Porträtt: Tinne Vilhelmson Silfvén
– Öppna för fina slutor
– Balans och rymt mellan hindren
– Motivationen - vad är du?
– Bota vanliga hudproblem
...och mycket, mycket mer!