Hippsons verksamhet bygger på intäkter från annonser. Det redaktionella innehållet är dock alltid helt oberoende, det vill säga utan påverkan från kommersiella intressen. Här kan du läsa hur vi resonerar och arbetar med det kommersiella innehållet i våra kanaler.
Nedanstående riktlinjer beskriver hur Hippson ser på annonser och relationen med annonsörerna. Vi värdesätter vår redaktionella trovärdighet mycket högt och som ett led i detta vill vi vara transparenta kring hur vi arbetar med det kommersiella innehållet.
Generella riktlinjer för annonser
Riktlinjer för samarbeten och sponsrat innehåll
På senare år har annonsformat som kallas "advertorials", "native advertising" eller liknande vuxit kraftigt. På Hippson kallar vi dessa för "sponsrade artiklar". Hippson markerar tydligt att det rör sig om betalt innehåll och har två sätt att visa detta på:
Hippson har även en annan typ av ”märkt” artikel som vi kallar samarbete. Sådana samarbeten har vi endast med ett litet fåtal aktörer. Tillsammans med samarbetspartnern kommer vi fram till inriktningen på exempelvis en artikelserie, men därifrån är det sedan helt redaktionella artiklar som redaktionen styr över.
Tanken är att dessa artiklar har ett ”högre syfte” exempelvis vad gäller kunskapsspridning – och de måste erbjuda ett stort läsvärde för målgruppen.
Denna typ av artiklar märks ut med ”Presenteras i samarbete med: Företags- eller organisationsnamn”. På Facebook märks inläggen med verktyget "Branded content".
Inga artiklar på Hippson.se (bara blogginlägg) går att kommentera, varken de redaktionella eller annonsmärkta. På Facebook är det dock möjligt för läsare att kommentera inlägget. Annonsörer har ingen tillgång eller möjlighet att påverkar hur kommentarsfältet på Facebook modereras, modereringen lyder under samma policy som för alla andra Hippsons inlägg. Självklart står det annonsören fritt att själv vara aktiv i kommentarsfältet om denne så vill.
Vi låter givetvis aldrig annonsörer "köpa sig in" i existerande redaktionella format såsom Forskningskollen, Veckans gård eller liknande.
Ska man kyla eller värma en febrig häst? När har febern blivit skadligt hög? Kan man ge hästar febernedsättande? Varför får hästar feber?
Karin Öljemarks uppfödning DeFino, fem år, och är tänkt att bli en framtida dressyrstjärna. Här tar han sig an en bomövning med en alldeles egen stil.
Se klippet i Hippson-TV: "Det är tur att han ska bli dressyrstjärna"
Ett av hästlivets största problem: Hur löser man fodring mitt på dagen? Jo, med hjälp av en höautomat från Dayfeed.
I somras ramlade lusitanon Iberico i hagen och skadade sig så illa att han bröt sju tornutskott. Efter månader av rehabilitering är han nästan återställd.
Ägaren: "Lärt mig hur viktigt det är med ett genomtänkt rehabiliteringsprogram"
Något så enkelt som en upphöjd bom i ett hörn kan göra att hästen lär sig att byta galopp. Det gäller dock att ryttaren är följsam över bommen.
Volt tillbaka mot bommen: "Ryttarens blick och följsamhet är viktig"
Det är inte svårt att förstå att det kan vara svårt för Evelyn Banffy att komma igång med mockningen av hagen när hon får så fint sällskap.
Peder Fredricson inledde veckan starkt tillsammans med Hansson WL. Tillsammans vann de en 1,45-klass i Oliva, Spanien.
Trots att länsstyrelsen dragit in tillståndet för verksamheten planerar Lena Natt och Dag för fullt för ridläger till sommaren på Akka ridcenter.
Lena Natt och Dag till Skånska Dagbladet: "Det är inte belagt det de påstår"
Axevalla Hästcentrum är gymnasieskolan där eleverna utbildas med branschen nästgårds. Och eleverna tar med sig kunskap över disciplingränserna.
Ger elever fantastiska möjligheter att satsa på sin ambition
I helgen genomfördes den första träffen för den svenska European Cup-truppen i fälttävlan. Syftet var att sätta den kadrilj som inleder mästerskapet.
Hans Viebke: "Det är ett bra gäng som har potential att lyckas väl i Lausanne"
Årets Bruksprov hålls på Strömsholm i början på mars och nu är det klart vilka som blir testryttare. I år är det svenska ryttare som tar sig an uppdraget.
Ponnypappan Johan bestämde sig för att förstå sonen Filips hobby på riktigt. En häst köptes in och Johans väg mot fullfjädrad hoppryttare har börjat.
Ibland är det inte helt lätt att hänga med i svängarna när hästen bestämmer sig för vad som är ett potentiellt livsfarligt monster.
Den här hästen vet verkligen hur man njuter av söndagsmys. Kolla in det roliga klippet där människan äntligen har förstått var det är skönast att bli kliad!
En läsare har en häst som lätt får strålröta under den blöta årstiden. Hur hanterar man det och hur kan man förebygga problemet?
Som hästsportens spelbolag jobbar ATG med och för hästarna 52 veckor om året. Varje år. Maria Guggenberger, hållbarhetschef på ATG, om uppdraget.
"Vi är stolta bidragsgivare till Hästnäringens Nationella Stiftelse, HNS"
Världsettan Isabel Werth snuvades på segern i världscupens kür i Salzburg på söndagen. Tysklands Jessica von Bredow-Werdl vann dagens världscupkval.
Familjens ponny smet ur hagen och sprang iväg. Spåren efter honom slutade vid en isvak och familjen sörjer nu sin försvunna ponny.
Pappan till Sundsvalls tidning: "Fanns spår av frambenen i snön"
När Linnea Karlsson var liten såldes hennes ponny Grythöjdens Index, då sju år gammal. 14 år senare är han tillbaka hemma på gården i Småland.
Utmärkt läromästare till familjens barn: "Han har ett bra psyke"
Annelie Eriksson har sålt en häst. Hon delar med sig av tankar kring företagande, försäljning och när man med tur och hårt jobb lyckas få som man vill.
– TEMA: Trendspaning
– Porträtt: Carl Hedin
– Hitta flytet med kavaletti
– Lyft dressyren med musik
– Mental träning för föräldrar
– Säkerhet hos veterinären
...och mycket, mycket mer!