Sportkollen - Nominerade till Ryttargalan – hela listan

Sportkollen

OKT
28
2014

Nominerade till Ryttargalan – hela listan


Vilka blir årets pristagare på ridsportens firmafest?

Nu har Svenska Ridsportförbundet släppt juryns nomineringar och motiveringar till Ryttargalan på Berns den 26 november.
  
Årets bragd

Rolf-Göran Bengtsson
Det mesta talade emot Rolf-Göran Bengtsson i början av året. Men trots en skadad ljumske, konvalescens, rehab och en nedbantad tävlingssäsong satte han siktet mot VM med en minutiös planering och kom till Caen med en häst i sitt livs form.
Förväntningarna på medalj var omänskliga, pressen enorm. Ändå glänste Rolf-Göran dag efter dag och tog sig genom nålsögat till final. Det var en bragd som vida överträffar besvikelsen över utebliven medalj.

Hopplandslaget (VM, Nationshoppning)
Med ridskicklighet, stor kämparglöd och föredömlig laganda har ryttarna i landslaget i år tagit Sverige till en framstående position i internationell hoppsport och inspirerat mängder av unga ryttare på hemmaplan. I stenhård konkurrens säkrade de en värdefull fortsättning i Nations Cups toppliga 2015 och blev i världsfinalen i Barcelona trea av 14 toppade nationslag.   
Med två mästerskapsdebuterande hästar presterade hopplaget även ett mycket bra VM genom en sjätteplats som gav en biljett till OS i Rio de Janeiro 2016.    

Irma Karlsson, hoppning
Irma Karlsson och Cornet låg sexa inför första finalrundan av EM för unga ryttare. Chansen fanns för en medalj, men då krävdes det att Irma gjorde allt rätt. Det gjorde hon. Det blev ännu en felfri runda och avancemang till silverplats.
Irma klarade den sanslösa nervpressen även i andra rundan. Det gjorde inte den ledande tyskan och Sveriges tredje YREM-guld genom tiderna var ett faktum.


Årets häst

Hoppning - H&M Sibon f. 2004
e. Sibon W, u. Victorie BC, e. Baloubet du Rouet
Uppfödare Govers & Grauenkamp, Ägare Astrid Ohlin, Ryttare Peder Fredricson 
H&M Sibon har förbluffat hoppvärlden, inklusive sin ryttare Peder Fredricson. Han är den tuffa, lilla grå speedhästen som i år förvandlats till en fullfjädrad vit GP-häst och radat upp nollorna med fart, fläkt och explosiv spänst. 
Han har haft en av huvudrollerna i svensksuccén i Nations Cup och bidrog starkt till att Sverige kvalade till OS i VM i Caen. Det Sibon saknar i storlek har han desto mer av i hjärta och mod.

Hoppning - Casall f. 1999
e. Caretino II, u. Kira XVII, e. Lavall I, Ägare Holsteiner Verband, Ryttare Rolf-Göran Bengtsson
På grund av hans ryttares skadeproblem, tävlade Casall Ask sparsamt under våren. Ändå är han tillsammans med Rolf-Göran Bengtsson fyra på FEI:s rankning över världens bästa ekipage det första halvåret. Efter det har Casall fortsatt att glänsa med bland annat seger i Global Champions Tour och fjärdeplatsen i VM-finalen.
Hingstens väg mot VM-finalen var lika enastående som oförglömlig. Att han sedan hjälpte Holland till guld har vi förlåtit. Casall intar en särställning i svensk ridsport. 

Dressyr - Don Auriello f. 2002
e. Don Davidoff, u. Wey o mey, e. White Star
Uppfödare Joachim Poppe, Ägare Lövsta Stuteri AB, Ryttare Tinne Vilhelmson Silfvén 
Don Auriello håller ställningen som en av världens främst dressyrhästar. Under Tinne Vilhelmson Silfvén har han i år varit placerad i alla sina internationella starter. Han har fyra GP-segrar i Wellington och en i München, toppat med en femte plats i specialen på VM i Normandie. 
Vacker som en tavla levererar han gång på gång harmoniska och stabila uppvisningar. Han är för tredje året i rad den största tillgången för svensk dressyr. Anton kan man lita på.   


Morgondagens stjärna

Dressyr - Emelie Aldenfalk, född 1996, Kumla, Kumla Ridklubb
Emelie Aldenfalk är junioren som i år slagit knockout på såväl domare som konkurrenter. Med sin Winton är hon ny svensk mästare och vann i Djursholms Elit över seniorerana i både S.T Georhes och Intermediere I. Hon var dessutom bästa svensk i JEM och tog hat trick i belgiska Kapellens juniortävling.
Unga Emelie imponerar stort genom att själv ha ridit tioårige Winton sedan han var sex år (då han fick sparken från ridskolan Strömsholm för att han var för svår) samt fått nior i protokollen för sits och inverkan.

Dressyr - Emilie Nyreröd, född 1987, Skultuna, Strömsholms Ridsportförening
Emilie Nyreröd har gång på gång bevisat att hon behärskar allt från unghästridning till internationell Grand Prix. Även om hon inte själv tagit fram GP-hästen Miata från början, talar det mesta för att hon kommer att göra det med någon av sin unga stjärnskott.
Den gedigna bas som Emilie lägger i de unga hästarna visar att hon är helt rätt ute i sin grundridning. Detta är en av de viktigaste förutsättningarna för att i långa loppet nå och hålla sig kvar i toppen.

Hoppning - Wilma Hellström, född 1993, Hovås, Varbergs Ridklubb
Wilma Hellström har många meriter och medaljer. Men framför allt har hon med intelligens, analytisk förmåga och beslutsamhet förädlat sin ridning på ett imponerande sätt. Idag förenar hon stil med precision och teknik med en mognad som öppnat dörren mot stjärnorna.Hon missade en plats i Rolex Young Riders Academy men sögs istället upp av Tysklands förbundskapten Otto Becker. Jobbet som chefsberidare i hans tävlingsstall är en gyllene chans som vi tror Wilma kommer att förvalta väl.

Hoppning - Stephanie Holmén, född 1991, Vellinge – Österlens Ridklubb
Stephanie Holmén fortsätter att leverera. Hon är en klippa för lagkamrater, hästägare, lagledare och inte minst de hästar hon sitter på. Alltid lika stabilt och lugnt lotsar hon såväl orutinerade unghästar som äldre förmågor tryggt runt banorna. Steffis sätt att introducera den hyperkänslige (nu Fibonacci) på den internationella scenen visar vilken klassryttare hon redan nu är. Hon är med sin proffsiga attityd och goda humör ett värdefullt föredöme.

Fälttävlan - Hedvig Wik, född 1993, Örebro
Hedvig Wik skrällde i årets YREM i Portugal genom att bli åtta och bästa svensk. Med hästen Chippie (som gått OS i London för Japan) var hon felfri i terrängen över en maxad och svår, teknisk bana. Hedvig är stationerad hos Pippa Funell i England, har god uppbackning hemifrån, sitter säkert på två rutinerade hästar, är ambitiös i sin träning och har gjort ett gediget jobb i alla tre momenten. Hedvig har gjort en lång och målmedveten satsning, med England som bas. Detta har gett utdelning i år med segrar i U25 klasser placeringar i internationella 2* klasser, samt 8 placering på YREM som avslutning.

Fälttävlan - Ellen Svennerstål, född 1992
Ellen Svennerstål bor i England och har tävlat internationellt sedan 2010. Under det gångna året har hon utvecklats starkt och etablerat sig på trestjärnig nivå. Med sin häst Southway har hon bland annat en sjätteplats i Burnham Markets.
Sedan Ellen tog examen vid universitetet i Leeds i juni har hon flyttat till sin bror Ludwig på Mark Todds anläggning. Hon satsar nu vidare mot fyrstjärnigt.     

Voltige - Sandra Anderberg, född 1991, Malmö, Örestads Ryttaresällskap
Sandra Anderberg har högt uppsatta mål i allt hon gör, även i sin sport voltige där hon utvecklats starkt under året och blivit både svensk och nordisk mästare. I VM i Caen gick hon inte till final och presterade på sin normala nivå. Dock har hon helt klart framtiden för sig. Sandra tränar flitigt och har den utstrålning och artisteri som krävs. Hon törs vara flirtig med en rolig, modern Madonna-kür och betyder mycket som förebild, ödmjuk och omtyckt i sporten. 

Voltige - Voltigelaget VM – Team Svea, Svea Voltigeklubb
Team Svea tog VM i Caen med storm. Otippade och i stenhård konkurrens slutade de femma i en kokande finalhall. Sex blågula atleter, hästen Achim och linföraren satte alla personbästa när det gällde som mest, i säkert samspel med varandra.
Femteplatsen är det bästa svenska VM-resultatet sedan 2002. Team Sveas artisteri, utstrålning och smittande glädje lovar mer för framtiden och har givit sporten ett genombrott såväl publikt som medialt. 

I laget ingick:
Natalie Brixland, 21, Åkarp
Ella Filippa Velander, 15, Flyinge
Emelie Hallberg, 17, Bara
Paulina Svensson, 12, Malmö
Marie Li Korse, 27, Lund
Alice Wilsson, 12, Laholm
Häst: Achim (svettfux, 1,79 m, valack, född 1997, e. A-Dur - Avanti) Har bl a gått VM 2010, EM 2011 och 2013.
Linförare: Ronja Persson
Tränare/lagledare: Daniela Fiskbaek


Årets komet

Delas ut av Tidningen Ridsport. 
Nominerade:

  • Irma Karlsson
  • Emelie Aldenfalk
  • Ellen Svennerstål

Morgondagens häst

(Måste vara svenskägd, men ej svenskfödd)

HOPPNING
H&M Second Chance
, f. 2008, e. Carland, u. Lavin Return, e. White Clover       
Uppfödare Margareta Eriksson-Bech och Eva Söderström, ägare Margareta Eriksson-Bech. 
Second Chance är en häst med en fantastisk inställning som hela tiden gör sitt bästa på ett enkelt sätt. Hon har mycket karaktär och temperament och trots sin ringa ålder visar hon en stor förmåga vilket krävs för toppsport.

H&M All In, f. 2006 Kashmir van Schuttershof, u. Fortune, e. Andiamo ( Andiamo Z)
Uppfödare Dee Heer bas Huybregts, Ägare Stuteri Arch, ryttare Peder Fredricson. 
Åttaårige H&M All In har under året tillsammans med Peder Fredricson uppmärksammats internationellt och gjort fina jämna resultat upp till internationell femstjärnig nivå. H&M All In är en modern hopphäst med en exeptionell hoppförmåga som spås en lysande framtid för svensk hoppsport. 

Cobolt, f. 2006, e. Cyklon (SWB), u. Selena (2) (SWB), e. Camaro
Uppfödare Bo Lindroos, Lindhäst, Ägare Monica Kenneth Arvidsson, ryttare Niklas Arvidsson.Cobolt har stor elasticitet och vighet. Han är försiktig och modig och har visat att han har ett stort hjärta och kämpar med sin ryttare för att hela tiden göra sitt bästa.

DRESSYR
It’s Ad Hoc,
 f. 2008, e. Danone, u. It's a Puzzle, e. Maistic (ex Maestro) 
Uppfödare Bengt Gustafsson, Ägare Malin Forsström, ryttare Jennifer Svensson
It´s Ad Hoc är en häst med fem gångarter. Sällan har vi sett ett ung häst som har så naturlig fallenhet för piaff och passage som detta energiknippe. Kan han bara hålla sin vilja och nerv lagom tempererat är han ett ämne för Grand Prix.  
I oktober vann han Breeders Trophy för sex-åriga hästar med Jessica Svensson i sadeln och var tvåa i det öppna mästerskapet.It´s Ad Hoc har den lyskraft publiken vill se.  

Calaiza T, f. 2007 e. Calido I, u. Sindy's Surprise (SWB), e. Cortez                        
Uppfödare Victoria Almgren,  Ägare Mosslunda Dressyrstall, Ryttare Cecilia Kristoffersen
Förra året var hoppstammade Calaiza tvåa i sexåringarnas avelschampionat i Flyinge. I år var hon tillbaka som klar segrare i sjuårsklassen. Med sin ryttare Cecilia Kristoffersen var Calaiza även näst bästa svenska sjuåring i Falsterbo. 
Calaiza är en imponerande dam som förenar avspänd kraft, rörlighet och lätthet med en mycket tilltalande inställning på tävlingsbanan. Hon har trots sparsamt tävlande i år presterat jämna resultat.    

Strolchi, f. 2006, e. Sancisco, u. , e. Davignon II
Uppfödare Gestüt Kempke Hof, Ägare Jessica Andersson, Ryttare Märit Olofsson Nääs
Strolchi började sin bana som hopphäst. Nu är han landets högst rankade åttaåriga dressyrhäst med hela 179 poängs marginal till tvåan. Säkert guidad av Märit Olofsson har denna mjuka, ambitiösa fux tagit elva segrar och sex andraplaceringar i lilla rundan.
Strolchi var i final i Falsterbo och Flyinge som fem- sex- och sjuåring. I år har han tränat alla grand prix-rörelser utan problem och är het nog att klättra vidare i karriären. 

FÄLTTÄVLAN
Alice
, f. 2008 e. Hip Hop (SWB), u. Alicia (31) (SWB), e. Magini
Uppfödare Fredrik Linell, Ägare/ryttare Anna Nilsson
Alice är drottningen av Breeders och har dominerat fälttävlanshästarnas årgång 2008 i tre år. I årets championat tog hon som sexåring sin tredje raka seger. I CIC* på Ribersborg i somras övertygade hon hela vägen med en säker seger och gick i unghäst-VM i oktober gick felfritt genom terrängen. 
Alice beskrivs av sin ryttare Anna Nilsson som följsam, klok, okomplicerad, glad, positiv och en stor glädje att få rida varje dag.   

Cumpel, f. 2007 e. Canto, u. Ribana II, e. Accord II
Uppfödare Jan Poggendorf, Ägare och ryttare Malin Petersen
Cumpel är en lovande fälttävlanshäst som visat jämna resultat i alla sina internationella starter. Han var fyra i den enstjärniga internationella tävlingen på Ribersborg i Malmö i somras och blev bästa svenska häst i unghäst-VM för sjuåriga hästar i oktober.
Med meriterade Malin Petersen i sadeln har Cumpel alla förutsättningar att på sikt bli en tillgång för svensk fälttävlan.   

Diabolique, f. 2008 e. Hoftanz, u. Daylight, e. Dream of Heidelberg
Uppfödare Wolfgang Scmitz, Ägare Lennart Nyström Hästuppfödning, ryttare Therese Wilkund
Diabolique har skuggat den trefaldiga svenska championatsvinnaren, Alice, i gruppen fälttävlanshästar födda 2008. I år var den tysklandsfödde Diabolique tvåa efter Alice i årgångschampionatet och trea i CIC* på Ribersborg i Malmö i somras.
Men i unghäst-VM i oktober visade han sin kapacitet och blev bästa svenska sexåring, före Alice. Som vanligt guidad av Therese Wiklund. 


Årets uppfödare

Dressyr - Torsten och Birgitta Hansson (Darcia VH)
Birgitta och Torsten Hansson har konsekvent avlat vidare på en stam som går tillbaka till stoet Amajacka, stofamil 31, som köptes in till Västra Hoby 1940. Det avelsarbetet har gett mängder av diplom, utmärkelser och ett namn utanför Sveriges gränser.
Deras hästar finns i princip alltid med i unghästfinalerna, där de ofta går i topp. I år tävlade Darcia Sverige i VM i dressyr med Jeanna Högberg i sadeln. Denna höjdpunkt fick Torsten inte uppleva, sedan han gick bort tidigare i år.   

Hoppning - Birgitta och Anders Nilsson (Cafino, Otto Marco)
Birgitta och Anders Nilsson i Blekinge har i många år drivit en målinriktad kvalitetsavel. Trots en uppfödning i relativt liten skala har de genom året producerat åtskilliga hopphästar som tävlat grand prix och även exporterats. Genom Cafino f. 2003 (e.Cardento, u. Firona, e. Roderick), och inte minst hästens fina debut i VM med Alexander Zetterman, har paret Nilsson gett svensk avel lysande PR ute i världen. 

Fälttävlan - Fredrik Linell (Alice)
Fredrik Linell tillhör en skånsk uppfödarfamilj med stor kunskap, tradition och bredd från såväl toppklassavel i dressyr som hoppning. Fredrik tävlar själv svår hoppning och har ett mindre urval avelsston som gett riktigt bra utdelning.
I år utmärker sig den 7-åriga fälttävlanshästen Alice (e. Hip Hop, u. Alicia, e. Magini) som haft fina framgångar under ryttaren Anna Nilsson och som spås en lysande framtid. 


Årets hästskötare

Dressyr - Angelica Karlsson (Tinne Vilhelmson Silfvén)
Att sköta en världsstjärna kräver sin man - eller snarare kvinna. Angelica Karlsson pysslar om Tinne Vilhelmson Silfvéns superstar Don Auriello mellan framträdandena på världens dressyrbanor och ser till att han kommer perfekt förberedd innan Tinne sitter upp. Att vara hästskötare på toppnivå är en livsstil. Hästarna går alltid i första hand och man måste vara ansvarsfull, noggrann och älska hästar. Och det gör Angelica.  Enligt Tinne är hon dessutom en fantastisk person; bra och kul att ha i teamet. Något som är väl så viktigt.

Hoppning - Malin Henlöv (Peder Fredricson)
Malin Henlöv är hästskötare hos Peder Fredricson. Förutom att hon alltid sätter hästarna i första hand är hon alltid positiv, arbetsvillig och en lika stor trygghet för hästarna som för sin ryttare som hon tålmodigt "stått ut" med i fyra år nu.
Malin är enligt Peder lika bra på att läsa honom som hästarna och förstår vad han menar även om han är disträ och säger fel, vilket händer titt som tätt.    

Fälttävlan - Alice King (Anna Hilton)
Trognare hästskötare än brittiska Alice King får man leta efter. Under 25 års tid har hon ställt upp för och följt fälttävlansryttaren Anne Hilton, boende i Storbritannien, på tävlingar. Förutom att Alice King alltid sätter hästens välbefinnande i första rummet delar hon gärna med av sina gedigna kunskaper och erfarenheter till sina svenska kolleger. Alice King har en förmåga att få hästarna att alltid se lika fantastiska ut.


Årets hederspris

Presenteras under galakvällen.


 Årets eldsjäl 2014 - Rösta här
Årets ridskola 2014 -Nomineringen stängde 15 oktober
Årets ridlärare 2014 - Nomineringen stängde 15 oktober

Läs mer på Ryttargalans sajt 



Läst 25390 ggr


Mer från sportkollen


Foto: Tomas Holcbecher
  
FEI har släppt den långa listan med namn på de som har kvalificerat sig till OS och Paralympics i Rio. Det återstår för varje land att plocka ut de slutgiltiga lagen bland de kvalificerade. Deadline för OS är den 18 juli och för Paralympics den 15 augusti.
  
Här följer de svenska ryttare och hästar som har klarat kvalgränsen.

Hoppning:
Malin Baryard Johnsson/H&M Cue Channa, H&M Corporal
Rolf-Göran Bengtsson/Unita Ask, Clarimo Ask
Peder Fredricson/H&M All In, H&M Flip's Little Sparrow
Douglas Lindelöw/Udermus, Zacramento
Charlotte Mordasini/Romane du Thell, Miebello
Helena Persson/Bonzai H
Henrik von Eckermann/Yajamila, Gotha, Sansibar
Angelie von Essen/Newton Abbot

Lista samtliga länder hoppning

Dressyr:
Patrik Kittel/Déjà, Delaunay
Emilie Nyreröd/Miata
Jennie Larsson/Zircoon Spring Flower
Juliette Ramel/Buriel K.H
Mads Hendeliowitz/Jimmie Choo SEQ
Paulinda Friberg/Di Lapponia
Therese Nilshagen/Dante Weltino
Tinne Vilhelmson Silfvén/Don Auriello, Paridon Magi
Rose Mathisen/Zuidenwind

Lista samtliga länder dressyr

Fälttävlan:
Ludwig Svennerstål/King Bob, Aspe, Franzipan
Sara Algotsson Ostholt/Reality 39
Frida Andersén/Herta
Linda Algotsson/Fairnet, Fairnando
Niklas Lindbäck/Cendrillon, Focus Filiocus
Johan Lundh/Johnny Cash
Anna Nilsson/Luron

Lista samtliga länder fälttävlan

Paralympics:
Louise Etzner Jakobsson/Zernard

Lista samtliga länder Paralympics


Annika Grundberg

Annika Grundberg



Läst 5046759 ggr Kommentarer Kommentera


Arkivfoto: Tomas Holcbecher
  
En ponnyägare förfalskade ett veterinärintyg i samband med att ponnyn ströks från en tävling. Svenska Ridsportförbundets disciplinnämnd dömer ponnyägaren att betala 1 000 kronor i böter.
  
Det var i samband med Mantorpsryttarnas fälttävlan i april i år som ponnyn och dess ryttare inte kom till start. Ett par dagar senare fick arrangören ett veterinärintyg där det stod att ponnyn var konvalescent på grund av sjukdom. Personen som tog emot mejlet såg att intyget var skrivet med två olika pennor, och att det liknade ett intyg som samma ponnyägare hade lämnat in i samband med tävling ett år tidigare. Vid kontakt med den aktuella veterinären framgick det att intyget var förfalskat.
  
Har erkänt
Ponnyägaren har erkänt att intyget är förfalskat och har bett så mycket om ursäkt. Disciplinnämnden skriver i sitt beslut att om förfalskningen inte uppdagats hade följden blivit att ponnyägaren sluppit betala anmälningsavgift, därmed ska bötesbeloppets storlek stå i relation till anmälningsavgiften och inte vara lägre än den dubbla anmälningsavgiften. Därför blev bötesbeloppet 1 000 kronor.

Länk till disciplinnämndens beslut


Annika Grundberg

Annika Grundberg



Läst 5047884 ggr Kommentarer Kommentera


Comfortuna VDL blev bästa sexåring i Falsterbo förra året.
Foto: Hippson
  
Nu är kvalreglerna klara för Elmia Scandinavian Horse Show, både för hoppningen och för dressyren. Det är också öppet att anmäla sig till tävlingarna.
  
– Det är så roligt att vi äntligen kan komma ut med vad som gäller för att rida. Det känns mycket bra att ordna tävlingar på Elmia som är en strålande ridsportanläggning, säger Anna Bråkenhielm, en av arrangörerna bakom det nya stora hästevenemanget på Elmia i Jönköping i ett pressmeddelande.
  
Så här ser kvalreglerna ut för hoppningen
4-åringar: De åtta bäst placerade från Falsterbo Horse Show och de åtta bäst placerade från Champion of the Youngsters bjuds in. Totalt 16 hästar.
5-åringar: De 23 bäst placerade 5-åriga hästarna från Falsterbo Horse Show och de 22 bäst placerade 5-åriga hästarna från Champion of the Youngsters bjuds in. 5 wildcards. Totalt 50 hästar.
6-åringar: De 23 bäst placerade 6-åriga hästarna från Falsterbo Horse Show och de 22 bäst placerade 6-åriga hästarna från Champion of the Youngsters bjuds in. 5 wildcards. Totalt 50 hästar.
7-åringar: De tio högst rankade 7-åriga hästarna i 1,40-hoppning den 1 september bjuds in. De tio högst rankade seniorerna får även ta med sig en 7-åring vardera. De tre högst rankade unga ryttarna får även ta med sig en 7-åring vardera. 2 wildcards. Totalt 25 hästar.
Inbjudna ryttare – seniorer: De 23 högst rankade seniorerna enligt Svenska Ridsportförbundets ranking i 1,45-hoppning och högre den 1 september, samt de fem bästa svenska ryttarna på FEI:s världsranking den 1 september, bjuds in. 2 wildcards. Dessa 30 ryttare får ta med sig tre hästar vardera. Totalt 90 ekipage.
Inbjudna ryttare – unga ryttare 16 till 21år: De 18 högst rankade unga ryttarna enligt SvRF:s ranking i 1,40-hoppning och högre per den 1 september bjuds in. 2 wildcards. Dessa 20 ryttare får ta med sig två hästar vardera. Totalt 40 ekipage.
Volkswagen Grand Prix: Öppen för de 15 högst rankade ryttarna på SvRF:s ranking i 1,50-hoppning och högre per den 1 september. Öppen för de fem bästa svenska ryttarna på FEI:s världsranking per den 1 september. Fylls på från SvRF:s ranking om det blir dubbletter. 10 wildcards. Totalt 30 ryttare.
Children och D-ponny – öppen för ryttare i åldern 12 till 14 år: Kval öppna för barn i åldern 12 till 14 år på både D-ponny och häst. Kvaltävling hos Jump Club vecka 35. Kvaltävling i Ljungby vecka 38. Från kvalen är de tre bästa D-ponnyekipagen och de tre bästa Children-ekipagen från respektive tävling välkomna att rida på Elmia. Ponny hoppar LA och Children hoppar 1,15 till 1,20. Kvalen genomförs med en omgång i inverkansridning och de 50 procent bästa (minst 10) rider en andra omgång, samma dag, i A1:a. På Elmia rider de 12 ekipagen en klass på lördagen och en klass på söndagen.

Så här ser kvalreglerna ut för dressyren
4-åringar: De 16 hästar med bäst resultat från de sex kvaltävlingar som anordnas av Swede Horse under augusti och september bjuds in. Alla 4-åriga hästar är välkomna att rida på dessa tävlingar, oavsett stambok. 4 wildcards. Totalt 20 hästar.
5-åringar: Anmäl via intresseanmälan på hemsidan. 3 wildcards. Totalt 15 hästar.
6-åringar: Anmäl via intresseanmälan på hemsidan. 3 wildcards. Totalt 15 hästar.
7-åringar: Anmäl via intresseanmälan på hemsidan. 3 wildcards. Totalt 10 hästar.

Lövsta Future Challenge rids också under tävlingarna, liksom Grand Prix-dressyr samt Grand Prix kür.

Här anmäler du dig till tävlingarna
Arrangörens hemsida


Ida Röök



Läst 5050933 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Sportkollen »



Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.