Rio-kollen - Bildspecial: Hoppryttarnas första klass i Rio

Hippsons OS-bevakning

Här samlar vi all vår bevakning från OS i Rio 2016. Det blir nyheter, intervjuer, bildspel och mycket mer.


AUG
15

Bildspecial: Hoppryttarnas första klass i Rio


Malin Baryard Johnssons Cue Channa över muren.
  
Under söndagen, hoppryttarnas första tävlingsdag i Rio, bjöds det verkligen på "allt" – dramatik och fantastiska rundor. För svensk del blev det en blandad kompott.
  
Text: Annelie Lundkvist
Foto: Tomas Holcbecher
  
Malin Baryard Johnsson och Cue Channa fick ett tramp i vattnet och en bom ner, inte den inledning ryttaren hade önskat. Men för Hippson berättar Malin att "Gullan" blir bättre ju fler gånger hon är inne på en tävlingsbana. I premiären blev hon lite imponerad av allt.

Resultat: Malin Baryard inleder med 8 fel
Intervju: "Hon blev lite imponerad inne på banan"


Höjden över vattnet var bra, men det blev ett tramp i landningen.


Fokuserad häst och ryttare.


Höjden var inga problem vilket är bra – det kommer att bli högre hinder.


Och så över sista hindret!
  
Peder Fredricson fick till en riktigt bra nollrunda med All In, en inledning på OS många ryttare drömmer om. Själv försöker han ta det hela med ro, väl medveten om att det är en lång väg kvar till eventuell medalj.

Resultat: Felfritt för Peder och All in
Intervju: "Jag höll min plan och det gick hela vägen"


Muren efter vattnet var inte svår för "Allan".


Hästen fullkomligt strålar av självförtroende.


Härlig bild med de olympiska ringarna i bakgrunden.
 

In i den sista kombinationen, som var svår för många ryttare.
  
Henrik von Eckermann visste att hans Yajamila har kapacitet för OS, men han är väl medveten om att de inte har känt varandra alltför länge. Trots detta levererade ekipaget en väldigt fin runda där de inte var i en enda bom. Det ser bra ut inför fortsatt hoppning!

Resultat: Ännu en felfri svensk ritt av Henrik och Yajamila
Intervju: "Skönt att få en bra början på tävlingen"


Yajamila såg avslappnad ut i den mäktiga atmosfären.


Henrik lotsade runt det pigga stoet inne på banan.


Det såg ut som att de hade känt varandra i flera år, inte månader.


Fokus genom banans tuffaste kombination.
  
Rolf-Göran Bengtsson vill nog helst glömma sin inledning på OS. Tillsammans med Unita fick han hela 16 fel och direkt var vår svenske hoppkung utslagen individuellt. Lagmässigt är han dock kvar och utlovade i intervjun att han ska göra allt för att förbättra sina prestationer.

Resultat: Neeej, 16 fel för Rolf och Unita
Intervju med nedstämd RGB: "Inte vad jag hade väntat mig"
 

Unita kämpade inne på banan, men det ville sig inte.


Just högersvängar är hennes svaghet i hoppningen.


Men hon har med sig hela hjärtat inne på banan.


Läst 9582 ggr


Fler inlägg

DEC
01

Stjärnornas hoppning: Rickard Olsson vann igen!


Klicka på en bild för att starta bildspelet.

Årets upplaga av Stjärnornas hoppning kändes faktiskt riktigt kontrollerad och välavvägd, bortsett från några pulshöjare. Till exempel när Ola Selmén bestämde sig för att den där buggtävlingen han vann på gymnasiet inte skulle vara den enda tävling han vunnit i sitt liv.
- Jag gav full macka för att jag skulle vinna, men i nästa sekund kändes det som att jag bankade på hos Sankte Per, förklarade Ola på presskonferensen efter klassen.

  
Även om Ola kände att han såg döden i vitögat för en sekund så är det ändå imponerande vilka stjärnor vi har, vilket mod och framför allt - vilken balans de besitter!
Visst, Sara Varga var också så rädd att hon nästan började gråta innan klassen startade och Magdalena Graaf utbrast "Jag tror jag kissade på mig nu" direkt efter sin ritt, men alla genomförde sina ritter och uppnådde målet.
De hade pubilkens fulla stöd och hela arenan hejade på när musiken dånade ut ur högtalarna under ritterna.
  
Han kom, han sågs och han segrade, så skulle man kunna beskriva Rickard Olssons runda tillsammans med den otroligt rutinerade valacken Clinton.
- Det är ju läskigt att gå ut först, vi har umgåtts här hela dagen och har gjort varandra nervösa. Och så ska man starta först, berättar en lättad Rickard på presskonferensen.
Men han kommer i alla fall ihåg något från sin ritt inne på banan - det gör nämligen inte Zara Larsson som kom på andra plats med D-ponnyn Rasmus.
- Jag kommer inte ihåg någonting, man bara åkte med och sen var det slut, konstaterade hon.
  
Den mest förvånade av dem alla är vinnaren av stilhoppningen, Nicke Borg.
- Jag har trott att folk driver med mig när de har sagt att jag har talang, erkänner han.
Sissela Benn var frustrerad på presskonferensen, hon ville att hela tävlingen skulle gå en vända till.
- Jag tyckte att det gick bra, men det är störigt att jag inte vann. Kan inte alla sitta kvar på sina platser så att jag får rida igen?, undrade hon.
Nästan alla stjärnor räcker upp handen när Hippson frågar om de kommer fortsätta rida efter detta. De konstaterar att man lätt blir hästbiten, då finns det ingen väg tillbaka.
  
Vinnarhästen Clinton kommer nu att få njuta av sin pension hemma på Fornboda Gård utanför Stockholm. Han har ställt upp för Rickard under två år, även om han inte går i högre gångart än trav hemma på träningen.
- Han gillar inte att träna med mig, det är onödigt för på tävling är det mycket roligare. Då galopperar han, säger en nöjd Rickard, som lovar att åka och hälsa på Clinton vid jul med morötter - precis som han gjorde förra året. 

Missa inte bildspelet högst upp i inlägget!

Text & foto: Annelie Lundkvist 


Läst 79528 ggr Kommentarer Kommentera

DEC
01

Söndag: Tomas vann VC-körningen


Skärmdump från SVT.

  

Åh, vad roligt, det blev två svenska världscupsegrar när Globen tackades av! Tomas Eriksson vann fyrspannskörningen med slutresultatet 237,56 - vilket ger honom tio världscuppoäng.

  

Här ser du ett långt inslag från SVT om vinsten:

Här intervjuar SVT Tomas om tävlingen:Läst 79610 ggr Kommentarer Kommentera

DEC
01

Bildspel: Peders vinster är ingen slump


Klicka på en bild för att starta bildspelet.

  
Helgens mest framgångsrika svenska ryttare är utan tvekan Peder Fredricson, som ni säkert har hört i rapporteringarna härifrån Ericsson Globe. Men vad ingen hör och väldigt få ser är hur Peder fokuserar innan sin tävlingsstart.
  
Det är en av fördelarna med att jag får vara bakom kulisserna på de stora tävlingarna, jag kan se och lära. Visste ni att Peder är en av de ryttare som tillbringar längst tid inne på banan vid bangången? Han stegar upp avstånd, skriver ner antal galoppsprång på sin lapp och går banan en vända till.

  
För ett år sedan frågade jag Lisen Bratt Fredricson om vad det är för lapp Peder har i fickan. Hon förklarade att han skriver anteckningar om avstånd och eventuella vägar för omhoppningen. Jag trodde då att lappen var en engångsföreteelse, men i helgen ser jag samma mönster.

  
Lisen gav mig en gång i tiden rådet att komma väl förberedd, då blir nervositeten mindre och fokuseringen lättare. Peder har i helgen motiverat mig till att bli ännu mer förberedd inför tävlingsstarten, jag hoppas att jag via detta inlägg kan motivera er till samma sak.

 

Ta er tid att stanna till, memorera banan med stängda ögon, se er själva rida bra och felfritt.

  
Missa inte bildspelet med Peder innan tävlingsstarten!

Här kan du läsa om Peders framgångar inne på banan.
 
Text & foto: Annelie Lundkvist


Läst 81603 ggr Kommentarer Kommentera


Annelies senaste