Therese
JUL
15

Jos Kumps träning!

Så har vi tränat för vår tränare Jos Kumps i två dagar. Tiden går alldeles för fort, jag vill träna mer! Sen är det ganska bra med en liten tid mellan träningarna så hjärnan hinner smälta allt!

Det var två kanonbra träningsdagar, vilken tränare han är den där Jos! Noggrann, bra övningar som ställer krav på ryttaren och är bra för hästarna.
Jag hade med fyra! hästar den här gången, LILL-LADY, LORD, LOVELY och CASH FLOW.
Efter första dagen när jag hade ridit i sex timmar så var jag nästan fyrkantig i huvudet.
Det var mycket markarbete och kavaletti övningar första dagen. Vi fick jobba kan jag lova!

Andra dagen var det också en del markarbete till att börja med, sen mer hoppning.
Vi hoppade fram sedan tränade vi på olika linjer och avslutade med en trekombination.
Hästarna har varit jätteduktiga och jag har fått mycket bra hjälp, tips och råd. Så nu är motivationen på topp att träna både mig själv och mina elever!

Bild från John Hickeys instagram, så bra ord! John tränar också för Jos tillsammans med Jessica, mig och några till. Ett bra gäng som har roligt tillsammans!

En liten video på LOVELY, dag två- Hon hoppade fantastiskt bra och Jos som är ganska sparsam med beröm sa om LOVELY "its a superstar horse"
Jag är fortfarande i lite halvt chockglädjerus efter de orden!


Läst 4683 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
12

LOVELYS runda!

Här kommer film från LOVELYS 130 runda, visst hoppar hon fint! Det kändes så enkelt!
Fina häst!

Lite bilder på LOVELY, fotade av Michael Sundin!

LOVELY LADY SB, 7 år. e: Looping-Rantadou-Rastell. Egen uppfödning! Hennes mamma Rantadou red jag 150 hoppning på, så det känns extra roligt!


Läst 6949 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
11

Sportriders söndag!

Tävling igår igen hos Sportriders utanför Enköping. Lördagen var lite stolpe ut och jag tänkte innan att det blir lite som en komma igång klass efter en månads tävlingspaus. Så på söndagen då var vi igång!
Började med tre raka dubbelnollor i första klassen 120 med CASH FLOW, LORD och ACINDO. Snabbast av mina tre och näst snabbast av alla i klassen var ACINDO som kom tvåa!!!!! Hon är väl för häftig min snabba kompis! Hur många topplaceringar har hon haft hittills i år?
CASH FLOW kom sjua och LORD tolva så pris till alla tre! Dagen innan var CASH FLOW placerad i 120 klassen också!

ACINDO med rosetter, och hennes är den blåa för andraplatsen!

ACINDO SB!

Prisutdelning med ACINDO!!!

Full fart på ärevarvet!

Sen hoppade jag 130 klassen, tidshoppning. Först ut var LORD som gjorde en jättebra runda tycker jag. Vände upp tight på ett räcke med vatten matta och han smekte ner bommen, eller var det svansen som tog med bommen ner?! Vi märkte inte ens att vi hade rivit. Fick sedan en rivning även på sista hindret, fick honom lite för mycket i handen så jag tar på mig det nedslaget.
CASH FLOW var lika fin som alltid och vi kom i mål med fyra fel. LOVELY var helt fantastisk och hoppade hem sin första 130 rosett, i hennes fjärde start på den höjden,och det kändes riktigt bra!

Fina LOVELY med sin första 130 rosett!

CASH FLOW hoppar väldigt högt över hindren!

Det gör LORD också!!!

LORD LOOP SB!

Fina LOVELY LADY SB!

Stort TACK till SPORTRIDERS och alla som är inblandade i tävlingen, vilken superfin och bra tävlingsplats och vilket bra jobb ni gör!

Tack Michael Sundin för fina bilder!Läst 7351 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
09

Stolpe ut och beröm!

Idag var vi och tävlade hos Sportriders. CASH FLOW, ACINDO och LOVELY var med och hoppade en klass idag. Vi hade stolpe ut, med ett nedslag var på varje häst. Synd på fina rundor men imorgon blir det nya tag!

CASH FLOW!

ACINDO SB!

LOVELY LADY SB!
Tack Michael Sundin för det fina bilderna från tävlingen idag!

Det som gör mig riktigt glad och stolt är att när jag har hoppat CASH FLOW som var först till start av mina tre idag så var det flera andra ryttare som kommenterade efteråt vilken fin och bra runda vi gjorde. Hur häftig hon är lilla CASH och att jag red bra!
Jag vill bara säga SUPERTACK till er som är så snälla och säger så fina ord, det gör mig så glad!!! Tänk om vi alla kunde vara mer hjärtliga och berömma varandra och andra vi möter och ser. Både ryttare, hästar, medhjälpare och tävlingsarrangörer med funktionärer. Det värmer så mycket! För vi alla kämpar och sliter. Vi har våra drömmar och förhoppningar. Ibland lyckas man och ibland inte. Att hamna i en svacka är lika jobbigt som det är fantastiskt när det går bra! Tänk då vad ett beröm eller ett tack eller en "kom igen, nästa gång går det bra" kan hjälpa.
Kom ihåg att uppskatta det som är bra, det behövs när det går sämre.

Jag älskar mina hästar och jag uppskattar allt vi gör tillsammans och är glad för varje dag, varje start och varje hinder vi hoppar.

Jag vet hur mycket jag njöt VARJE dag när jag red min fina LAGANA när hon kom tillbaka i träning och tävling efter en skada. Jag visste att det kan vara skört och ta slut en dag, vilket det gjorde så småningom. Men jag hade njutit VARJE dag jag satt i sadeln på hennes rygg och uppskattade hennes så mycket.


Läst 4910 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
05

I väntan på stabilt solsken!

Just nu väntar vi på riktigt bra väder så vi kan slå hö. Det är lite frustrerande att vänta, man vill köra igång. Hela planeringen hänger lite i luften. När höt ska in, då ska det in. Så vi håller tummar för stabilt solsken så vi kan slå, vända, stränga och bala hö.

Vi vill ha blå himmel och solsken nu i flera dagar!

Till helgen blir det tävling igen, längtar!!!! Det blir säkert som förra året, tävla och hökörning i ett! Nästa vecka är det dessutom träning för JOS KUMPS i två dagar. Så hästarna rids såklart också så vi är väl förberedda för tävling och sedan träning!

Fina LOVELY på tävling hos Sportriders. Vi ska tävla där i helgen igen!
Foto: Michael Sundin.

Nu ska jag gå till stallet och mocka några boxar och fixa hö och vattenhinkar, blir att lyssna på en P3 dokumentär samtidigt så förenar jag nytta med något intressant!


Läst 5126 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
03

Sommar och träning!

Sommaren rullar på och jag tränar på! Så ni som är träningssugna är välkomna hem till mig och träna! Jag håller till strax utanför Hallstahammar, mot Västerås.
Jag är hemma hela vecka 27 måndag till fredag.
Vecka 28 är jag hemma måndag och torsdag-fredag.
Vecka 29 går det bra att träna måndag, tisdag och onsdag.
Vecka 30 är jag hemma måndag till fredag!
Vecka 32 måndag till torsdag.
Vecka 33 måndag-tisdag och torsdag-fredag.
Det går bra att boka in träning dagtid eller kväll. Gamla och nya elever är välkomna på ponny och storhäst!

Kontakta mig på 070-7975888, välkomna!

LOVELY LADY SB och jag, foto: Michael Sundin.


Läst 5610 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
01

Ett bra team, #teamtheresenyman

När man tränar och tävlar så är det viktigt att ha ett bra team runt sig som stöttar i med och motgång, hjälper till så att allt fungerar både på tävling och hemma med alla hästar. Mitt team är helt fantastiskt och här kommer lite bilder!

På Sportriders vid lastbilen när vi ska lasta om hästarna. Malin håller i CASH FLOW, Lotta i LOVELY och Björn har hand om LORD! Själv håller jag i ett hönät!

Hästarna står på rad!


#teamtheresenyman

Lotta och Malin fixar med transportskydden.

Ida och Malin med varsin häst på Strömsholm!

Ebba håller i LORD och Björn broddar!

Maja, jag, Björn och Towe på Sundbyholm med LOVELY och LORD.

Björn, Lotta och Ebba på Strömsholm.

Jag, Maja, Malin och Towe på morgonpromenad med hästarna innan vi lastar och åker på tävling!

Utan en bra hovslagare kan inte hästarna prestera, här är det vår hovslagare Micke som skor alla mina hästar!

Maja, Malin och jag i Mantorp!

Towe, Malin och jag på ACINDO.

Med ett bra team kommer framgångarna, TACK hela gänget!


Läst 6375 ggr Kommentarer Kommentera

JUN
29

Hästarna känns så fina!

Igår så red jag ett markarbetspass i ridhuset på alla hästarna. De fick först värma upp och sedan gjorde jag några roliga dressyrövningar med serpentinbågar, övergångar, skänkelvikningar, öppna, tempoväxlingar i galoppen och förvänd galopp. Som avslutning fick de hoppa lite småhinder och träna på lydnaden och bara hoppa lågt och lugnt. De har inte hoppat något sedan de tävlade för några veckor sedan. Vi har ju bara ridit ut och myst i skogen eller konditionstränat på grusvägarna. LORD gick ett träningspass för AC i dressyr förra veckan, annars har vi varit ute i naturen.
Igår så var det riktigt kul att trimma hästarna och de var så fina. Formen sitter i och de hoppade väldigt noggrant och fint även fast vi höll oss på hinder under en meter.

I förra inlägget skrev jag att vi väntade ut regnet för att kunna rida ut och konditionsträna, och vi lyckades!
 

Här är Towe, jag och Malin på väg ut med ACINDO, LORD och LOVELY!
 

CASH FLOW har fått sina tänder kollade av veterinär Sara Wallgren som är duktig på tänder. CASH var vass och hade en hake som fick slipas ner. Det märktes stor förbättring i ridningen efter att Sara fixade hennes tänder. Det är olika från häst till häst, de flesta räcker att kolla en gång om året, CASH FLOW måste göras en gång i halvåret.


Läst 9111 ggr Kommentarer Kommentera

JUN
26

Midsommar!

Igår var det så varmt fint väder och vi red ut i skogen och sen var det trav på grusvägarna och galopp på fälten, helt underbart! Det är så härligt och roligt och man känner hur glada hästarna är!

Just nu regnar det, det vräker ner. Hästarna står inne och torkar innan vi kan rida. Hoppas det slutar regna annars får vi rida med tak över huvudet, tur att den möjligheten finns.

Dagen innan midsommarafton så tränade jag dressyr med LORD för AC. Det var nyttigt och bra som alltid. Tack AC för bra träning!

Igår var det Global Champions Tour från Monaco. Jag kollade på hela klassen båda omgångarna och omhoppningen. Rolf-Göran och Casall är helt fantastiska, vilket ekipage. Hästen är sjutton år gammal och så fin, vilken spänst han hoppar med. Fantastisk matchning av Roffe! Grattis till tredjeplatsen!


Läst 12437 ggr Kommentarer Kommentera

JUN
22

Skog, tvätt, träning och hagar!

Vi myser mest runt ute efter grusvägarna och i skogen nu. Midsommar, en ljuvlig tid på året och så vackert ute!

Nu är det tävlingsuppehåll för oss i några veckor så då passar vi på att tvätta grejer och även lastbilen har fått en storstädning och tvätt. I stallet har vi också städat och så gör vi om lite hagar så hästarna kan äta gräs.
Tvätt av hästdelen i lastbilen.

Nu ska jag ha hoppträning och vi har byggt en bana på det nysladdade och vattnade underlaget i ridhuset.


Läst 14791 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: 1 2 3 4 5 nästa  sista  Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Lisen Välj
Portugal-bloggen Välj
Veterinärstudenten Välj
Noll till hundra Välj
Jens Fredricson Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Redaktionen Välj
Dressyrbloggen Välj
Kajsa Boström Välj
En husblogg Välj
Drivers resa Välj
Hippologbloggen Välj
Saras vardag Välj
Avelsbloggen Välj
Veterinärbloggen Välj
Hästskötarbloggen Välj
Beyond Equestrian Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Populära taggar


Mest lästa


ArkivPopulärt hos Charlies

Husbloggare

Ladda om

Saras vardag

Går den verkligen på tygeln?

Kajsa Boström

Ta sommarens sår på allvar!

Veterinärbloggen

Till Husbloggarna