Therese
DEC
07

Skogens konung!

Igår och i förrgår så red vi ut hästarna i skogen och då träffade vi på älgar! De var på samma ställe i skogen där de brukar vara så hästarna är vana med älg så det är häftigt att kunna rida ut i naturen och komma så nära det vilda. Vi brukar se mycket rådjur och såklart olika fåglar.

Idag är det longering och ridning och jobb med unghästar, vi har tre hästar som ska ridas in nu. Så det finns att pyssla med, varierat varje dag, det blir aldrig långtråkigt!

Älgarna!

Avkoppling!


Läst 546 ggr Kommentarer Kommentera

DEC
05

Årets sista tävling!

Så var det slut, tävlingsåret 2016! Vilket år det har varit, vilken säsong hästarna har gjort! Mer om det längre fram för vi har först Södertälje som avslutade året. Red fredag och lördag och hade med mig LORD, LOVELY och CASH FLOW.

För CASH FLOW blev det tyvärr en mindre bra helg men så kan det vara. Hon blev spänd av julpyntet inne på banan första dagen så det var svårt att få fram en bra galopp och några bommar trillade. På lördagen trillade vi nästan då hon fastnade i något mitt i språnget över A-hindret i kombinationen. Om det var i magplattan eller martingalen vet jag inte men det blev nästan markkänning för oss båda. Som tur var lyckades CASH FLOW komma upp på benen och jag hängde med! Valde att utgå efter den incidenten och klappade om henne glad för att det gick bra!

LOVELY hoppade felfritt och var snabb i 130 klassen, kom åtta av hundra starter!!! LORD gjorde en jättebra runda i 140 klassen även om det inte var felfritt.

På lördagen hoppade LORD och LOVELY 135 klassen. Båda var jättefina och hoppade runt med en härlig känsla! Ett nedslag var, det räckte för att kvala vidare till silverfinalen på söndagen. Jag valde att inte rida finalen då båda hästarna har ganska liten tävlingsrutin och har gått från klarhet till klarhet så det kan vara lätt att glömma det och bara rida på. Nu valde jag att avsluta säsongen med de bra rundorna och åkte hem.

Tack Södertälje för fina tävlingar, vi ses nästa år!

Björn och LORD!


Läst 1538 ggr Kommentarer Kommentera

DEC
05

Hoppkurs på Ekerö, Stockholm!

Den 27-28/12 kommer jag att hålla hoppkurs på Hagalunds Gård på Munsö, Ekerö utanför Stockholm.
Första dagen är det markarbete, bommar och hoppning. Dag två mer banhoppningsinriktat.
Det är för både ponny och storhäst, alla nivåer! Jag anpassar grupperna efter ekipagen.
Info om tider och gruppindelning när jag vet hur många vi blir. Det går bra att anmäla till bara en av dagarna men de som anmäler båda dagarna har förtur!
Anmälan som är bindande görs till [email protected] eller sms 0707975888.
Ange i anmälan vilken nivå och ponny eller storhäst!
Övriga frågor till mail: [email protected]

Välkomna på en rolig hoppkurs!


Läst 1747 ggr Kommentarer Kommentera

DEC
01

Friends och mer!

Nu sitter jag vid köksbordet och dricker kaffe. Brasan sprakar, ser ut genom fönstret och hästarna tuggar hö i hagarna, solen skiner och det är lite kallt. Jösses så mysigt det här låter!!! Måste säga att det är lika mysigt som det låter. Att bara koppla av en stund mitt i allt.
Imorgon är det tävling i Södertälje med tre hästar. Det är LORD, LOVELY och CASH FLOW som åker med på årets sista tävling. Så igår hoppade jag dem och de känns jättefina! CASH FLOW var så glad att få hoppa att hon till och med sparkade bakut av glädje, det brukar hon inte göra! I förrgår trimmade jag dressyr på dem och hela veckan innan har de ridits ut och gått i skogen efter tävlingen på Strömsholm. Idag ska jag rida de tre efter lunch och så ska de ryktas ordentligt och svansarna ska flätas.
Nu innan lunch ska jag rida och hoppa två av mina andra hästar och jobba lite unghästar. I stallet har jag för tillfället så duktiga tjejer som är här på praktik, jätteroligt!

Helgen som var så var det även Sweden Horse show på Friends som de flesta av er vet! Jag var där och jobbade som hoppfunktionär, hur kul som helst! Det har blivit många år nu och lika skoj varje år att träffa alla andra och hjälpa till att göra en show!
Här kommer lite bilder:

Mäktig trekombination!

Ingen liten mur!

En del av vårt gäng!

Planering!

På väg in med bommar!

Pegasus!Läst 2867 ggr Kommentarer Kommentera

NOV
22

Galopp på grusvägen!

Igår så reds alla hästarna ut på grusvägarna och i skogen. Det blev trav och galopp på grusvägen med glada hästar! Idag kommer vi göra samma jobb med hela gänget!

LORD i galopp på vägen!


Läst 6130 ggr Kommentarer Kommentera

NOV
21

Inte min helg men ändå bra!

Rubriken på detta inlägg sammanfattar min tävlingshelg på Strömsholm ganska så bra: Inte min helg men ändå bra!
Hästarna har ju hoppat så bra och jag är ganska nöjd med min ridning också. Speciellt sista dagen, då satt den bra och jag hade en riktigt bra känsla! Det är svårt att beskriva i ord känslan hur glad jag är över mina hästar och vad de gör för mig. Vi går in på banan tillsammans och presterar och bygger för framtiden även om det inte varit felfritt. Det går att vara nöjd även om det ligger en bom i sanden när man gått i mål.

Jag är otroligt stolt! Nu är det en tävling kvar i år och det är Södertälje. Ska bli jättekul att åka dit nästa vecka. Idag ska hästarna ridas ut på grusvägarna, de är mjuka och bra efter regnet. Igår hade de vilodag och gick i hagen hela dagen. Jag har aldrig sett LOVELY så glad att komma ut i hagen, helt galen!
Själv så åkte jag till Strömsholm och tittade på SM finalerna för unga ryttare och seniorerna. Gick även banan till seniorernas klass, den var något att bita i! Måste erkänna att jag blir bra sugen att vara med (förhoppningsvis om några år, tar ju lite tid att utbilda hästarna hela vägen från unghäst till SM!) Red SM final som senior 2010 med LAGANA och det var roligt!

Stort TACK till Strömsholm för jättebra tävlingar!!!!


Läst 6315 ggr Kommentarer Kommentera

NOV
19

Strömsholm dag två och tre!

Igår var vi på Strömsholm och hoppade tre starter. Hästarna var jättefina men vi hade stolpe ut och rev ett hinder i varje runda. Så kan det vara men vilka fina hästar jag
har, de är så duktiga! CASH FLOW hoppade 125 och LORD och LOVELY 135.
För LOVELY var det första 135 inomhus och jäklar vad bra hon är! Idag så hoppar hon 130. Som tur är kan man välja klasser i den lilla rundan även om man rider mellanrundan. Att debutera 140 idag på LOVELY det skulle vara för tidigt.
CASH FLOW hoppar också 130 nu i eftermiddag och nu på morgonen var vi där och hoppade 140 klassen på LORD. Vilken häst, han har ganska lite rutin, började tävla förra året på våren och debuterade 140 nu i början på hösten. När han har mer erfarenhet på kontot blir det förhoppningsvis jättebra, känslan är så häftig!

LORD idag i 140 klassen över första hindret.

Hinder nummer sju!

Sista hindret!
Tack Michael Sundin för de fina bilderna!


Läst 6227 ggr Kommentarer Kommentera

NOV
18

Strömsholm Riders Open!

Igår började tävlingarna på Strömsholm! Det är inomhus-SM i helgen och sedan finns det kringklasser som jag rider. CASH FLOW hoppar lilla rundan som är tre klasser: 120-125-130. LORD och LOVELY hoppar mellanrundan: 130-135-140.
Det är jättekul at tkunna rida den här tävlingen när det kommer många bra ryttare och stämningen är lite annan än vanligt.

Själv är jag senior och om jag skulle rida SM så får det i 150-155 hoppning. Ingen av mina hästar är där ännu så nu bygger vi bara för framtiden, för vi ska dit, det är min plan!

De hoppade jättefint igår, tyvärr lite stolpe ut med nedslag i varje runda. Känslan på alla tre var jättebra så nu längtar jag tills startsignalen ljuder lite senare idag!

Håll tummarna för oss!

Malin och jag hade jättebra hjälp igår av våra duktiga praktikanter Jonna och Patricia samt Tova som är min lärling. Kul för dem att vara med och se och lära på en så stor tävling. Idag kör vi igen!


Läst 3348 ggr Kommentarer Kommentera

NOV
16

Tävling på Strömsholm i söndags!

I söndags så var det tävling på Strömsholm igen, denna gång med Köpings Ridklubb och Skästa som arrangörer. Det var jättebra anordnat och trevligt. Det fanns flera klasser att välja på och vi började först att hoppa 110 klassen på morgon en med LILL-LADY och DUKAT. Det var båda hästarnas sista tävling för i år.
Malin och DUKAT gjorde en jättefin runda tyvärr ett oturligt nedslag. LILL-LADY var livrädd för en blomkruka och blev spänd och tittade bara efter denna lite oansenliga blomkruka men i hennes ögon en STOR krokodil! Så det blev några nedslag innan vi kom i mål, vi sätter det på rutin kontot och tränar vidare till nästa säsong!

Sen åkte vi hem och bytte hästar, lyx att bo en mil från Strömsholm! Lastbilen rullade tillbaka med LOVELY, CASH FLOW och LORD.
Hoppade först 125 klassen med tjejerna. Båda hoppade så fantastiskt bra och så blev det nedslag på sista hindret i omhoppningen med båda hästarna. Så tråkigt när de hoppade så bra och jag red bra, ibland är det sådär, sporten är tuff!

130 klassen var två faser och jag hoppade först CASH FLOW. Hon var så duktig min lilla häst. Vi jobbade på tillsammans och satt nollan och det blev placering när klassen var klar!!! SÅ ROLIGT!!!!

LOVELY hoppade lite lågt på tvåan och trean så nedslag på de. Jag fortsatte bara att rida lugnt så att hon skulle få tillbaka fokus och det fick hon. Hon avslutade jättefint och sista språnget på en oxer, jösses, det var dagens bästa språng!

LORD var superpigg men fullt fokus, härligt. Tyvärr ett litet pet på ett hinder så fyra fel. Jag tar på mig det, hade kunnat rida lite bättre där.

Igår red vi ut alla hästarna i skogen och idag blir det dressyr i ridhuset för imorgon är det tävling igen, på STRÖMSHOLM-vårt andra hem!!!

Jag har flera duktiga praktikanter här i stallet nu så det var många hästar med ut på skogsrundan samtidigt!

CASH FLOWS 130 runda!


Läst 4251 ggr Kommentarer Kommentera

NOV
14

Härlig galopp!

Vi tävlade igår och det gick bra, kommer ett inlägg om det senare. Här bjuder jag på en härlig galoppfilm från i lördags då Malin och jag red ut.


Visst ser det härligt ut!


Läst 4752 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: 1 2 3 4 5 nästa  sista  Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Lisen Välj
Portugal-bloggen Välj
Noll till hundra Välj
Jens Fredricson Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Redaktionen Välj
Dressyrbloggen Välj
Kajsa Boström Välj
Drivers resa Välj
Veterinärstudenten Välj
Hippologbloggen Välj
Saras vardag Välj
Avelsbloggen Välj
Veterinärbloggen Välj
Hästskötarbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Populära taggar


Mest lästa


ArkivPopulärt hos Charlies

Husbloggare

Att tvingas bryta upp ett äktenskap

Hippologbloggen

Det är huvudsaken

Kajsa Boström

Gästblogg: "Hur ridsporten gjort mig till en bättre människa"

Gästbloggen

Till Husbloggarna