Therese
JAN
01

GOTT NYTT ÅR!!!

Nu är det 2017, så GOTT NYTT ÅR på er alla!!! Vi firade här hemma och åt god mat, spelade spel och hade koll på alla hästar.
Jag är så tacksam att alla våra grannar höll sig från raketer. Sen att det kändes som en krigsfront när det smällde och himlen sken upp av alla raketer från samhället runt tolvslaget, det var galet! Vi stod på altanen och skålade och hade samtidigt koll på hästarna på lösdriften. De var lugna, säkert för att det smällde på håll och mer dova smällar. Väldigt skönt att hästarna inte blev stressade.
  

  
Jag vill tacka alla er läsare för det gångna året, kul att ni följer bloggen! Tack även till mitt team och mina familj för allt, tänk så roligt vi har haft och många framgångar på tävlingsbanorna!

Tack till mina sponsorer Hamre Ridsport, Harcour, Petri Stövlar och Bates sadlar!
Tack till mina elever! Tack till mina hästägare för förtroendet att få träna era hästar! Nu ser vi fram emot detta året!!!


Läst 5871 ggr Kommentarer Kommentera

DEC
31

Sista dagen på året börjar nu!

Det är nästan lite skrämmande, det har nu blivit den sista dagen på detta året...2016...
Det får mig även att tänka på livet i stort, hur det var när man var yngre, så mycket som har hänt i livet. De som alltid funnits i mitt liv, tack och lov, det har varit hästarna. De har funnits där, alltid. Tänk så mycket de betyder dessa underbara djur! Så många fina hästar jag mött.
En tillbakablick på året kommer, det blir kul för det har varit ett bra år!

Fina CASH FLOW! Foto Linda Öberg


Läst 6692 ggr Kommentarer Kommentera

DEC
29

På bättringsvägen!

Ofrivillig vila att vara sjuk,kan man säga så? Hade tänkt att rida hästarna ordentligt hela den här veckan ut men det har jag lagt ner i och med den här vidriga förkylningen. De ska vila nu från nyår men jag hade tänkt dressyra och hoppa lite till som sagt. Nu fick de gå på vila en vecka tidigare och det skadar inte. Ibland måste man tänka på kroppen och mocka och jobba unghästar får var nog.

Hur vilar då mina hästar? Jo de lite äldre även om de inte är så gamla, de kommer att ridas ut, skrittas i skogen och longeras. Inte varje dag, ungefär två dagar aktivitet sen en vilodag med bara hage. De går för övrigt i hagen varje dag, alla hästarna. De yngre hästarna som är fem år och yngre de kommer bara att gå i hagen. Så LILL-LADY har nu några veckor att bara koppla av knoppen och kroppen från all träning och återhämta sig. De äldre skulle få lite för mycket överskottsenergi och bli lite uttråkade om de bara ställdes av. Nu när de inte gör något hårt jobb som dressyr, hoppning eller konditionsträning så drar jag även ner på kraftfodret. Det är inte hälsosamt att trycka i hästar flera kilo havre och annat om de inte jobbar.

Igår red jag ut i skogen tillsammans med min kusin och min syster! De rider inte så ofta, när vi var små red vi mycket tillsammans.
Så det var riktigt roligt att rida ut i skogen igår och umgås!

De fick låna ACINDO och CASH FLOW av mig, snälla skogshästar!

Idag var mina systers barn Alice OCH William här och red på PLEXUS och HUBBE! De var så glada och ponnysarna med!


Läst 7686 ggr Kommentarer Kommentera

DEC
27

En snorig jul!

Hej på er alla, hoppas att er jul varit bra och att de sista dagarna på året blir det!
Själv hade jag en jobbig jul med förkylningen från helvetet! Tycker aldrig att det låter så farligt med en förkylning men den här gången kan jag lova att det inte varit nådigt. Vaknat med sprängande huvudvärk för att jag hostat så mycket och sen alla rullar papper det gått åt att snyta sig...
Juldagen var värst och jag grinade vid tanken på att gå ut och mocka hela stallet. När jag kommer ner så började jag grina ännu mer för då var hela stallet mockat och jag blev så otroligt glad så tårarna rann igen! Bästa julklappen och STORT TACK AC!!!!!! Så snällt!!!!

Vi har varit hemma hos oss hela julen och det var ju tur nu när jag inte var så pigg och hade stallet och hästarna. På kvällen har barnen hjälpt mig att kvällsfodra, min systerson Erik han fodrade i sina pepparkakegubbekläder, hur söt!!! Så julen har varit bra men snorig! Hästarna har tagit det lugnt över juldagarna och bara gått i hagen, skönt för dem.

När Björn och jag skulle pynta granen så hittade vi inte påsen med julpyntet så det fick bli en nödlösning med några av årets prisrosetter! William som är äldst av mina syskonbarn han tyckte att det var en smart ide att pynta med rosetter för då fick jag ju användning för de!


Läst 4126 ggr Kommentarer Kommentera

DEC
22

Inridning!

I stallet har vi nu tre unghästar för inridning. En ponny, ett gotlandsruss som är hur söt som helst! De andra två är halvblod och två år gamla. De har varit här i ungefär tre veckor och gör framsteg varje dag.
Alla tre är väldigt olika att jobba med och hantera, jättesnälla alla tre.
 

 
OHOY, ponnyn som var jättespänd och visade sadeltvångstendenser. Det börjar sakta släppa och nu har han travat med ryttare både i longerlinan och igår lös efter en äldre häst i ridhuset.
 

 
RUFUS som är efter Cartier-Robin Z. Riktigt cool kille som tar allt med ro! Han travas nu lös.
 

  
BENJI som är efter Bravour-Fullblod. Uppmärksam och vaken, gillar att jobba och vi gillar honom. Snart är han färdig för att sitta på, vi har jobbat mycket från backen och hänger på honom.


Det är roligt att jobba med de här tre unghästarna, fina killar! På min instagram "theresetettenyman" kan ni se mer bilder och videos på dem!


Läst 6245 ggr Kommentarer Kommentera

DEC
20

Fina bilder på LOVELY!

Jag har några fina bilder från Södertäljes tävling, årets sista. De är fotade av Bo Bennergård och det är min fina LOVELY LADY SB i 135 klassen!

Härlig bild!

LOVELY LADY SB, 7 år efter Looping-Rantadou-Rastell, egen uppfödning!

Cool!!!


Läst 6333 ggr Kommentarer Kommentera

DEC
19

Löshoppning!

Nu är det julvecka och hästarna ska tränas som vanligt och unghästarna jobbas. Det går jättebra med våra inridningshästar, det är så roligt! Alla tre gör stora framsteg varje dag.
I fredags så löshoppade vi ett helt gäng av stallets hästar. LILL-LADY fick vara med och hoppa och det gjorde hon riktigt bra. Kul att se henne utan ryttare. Här kommer en film:


Löshoppning i fredags, vi kommer köra på fredag igen så om det finns någon som vill komma med sin unghäst och löshoppa så går det bra. Smsa mig på 070-7975888. Jag kommer ha regelbunden löshoppning framöver hela vintern så om intresset finns är fler välkomna!


Läst 5966 ggr Kommentarer Kommentera

DEC
15

Härligt med snö!

Så härligt det är att vi fått snö igen! Den av våra hästar som uppskattar det mest, det är LILL-LADY! Hon hinner knappt in genom grinden till hagen så ligger hon i snön och rullar!

LORD i snövädret!

Eftersom vädret varit på topp flera dagar och snön inbjuder till att rida ut så har vi gjort det i måndags och onsdags. I tisdags red jag dressyrträning för AC igen och sen hade jag lyxen att hon kom förbi på onsdagen igen och jag red en häst för henne. Så vi har varvat uteritt med dressyr fram till idag då det blev markarbete i ridhuset över bommar och småhinder!

Här kommer några härliga vinterbilder från när Malin och jag red ut! Enjoy!

Vinter!

Kallt så pannbandet och "vinterhjälmen" är på!

Så härligt!

Det blir galopp på fälten!

Vilket vinterväder!


Läst 8211 ggr Kommentarer Kommentera

DEC
09

Dressyr, skog och unghästar!

Igår så tränade jag dressyr och fick jättebra hjälp med LOVELY, DON och LORD. Sen red jag även CASH FLOW direkt efter så det blev några timmar dressyrridning igår!

Alla de var färdiga till lunch och Malin och Tova red varsin häst så efter lunch hade vi bara tre hästar att rida ut på och sedan jobba våra tre inridningshästar. Malin och jag var färdiga med de och allt i stallet till klockan halv sju, så nog fyller vi dagarna! Därpå en lektion för några elever så var det kväll!

Idag blir det konditionsträning på grusvägarna för ett helt gäng hästar då det är så mjukt och bra nu när värmen kom tillbaka.

LOVELY.

LOVELY.

En sväng in i skogen efter att vi ridit mormorsrundan.

Ponnyn Ohoy som är här för inridning! Hur söt är han inte?!


Läst 9868 ggr Kommentarer Kommentera

DEC
07

Skogens konung!

Igår och i förrgår så red vi ut hästarna i skogen och då träffade vi på älgar! De var på samma ställe i skogen där de brukar vara så hästarna är vana med älg så det är häftigt att kunna rida ut i naturen och komma så nära det vilda. Vi brukar se mycket rådjur och såklart olika fåglar.

Idag är det longering och ridning och jobb med unghästar, vi har tre hästar som ska ridas in nu. Så det finns att pyssla med, varierat varje dag, det blir aldrig långtråkigt!

Älgarna!

Avkoppling!


Läst 10183 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: 1 2 3 4 5 nästa  sista  Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Lisen Välj
Portugal-bloggen Välj
Jens Fredricson Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Redaktionen Välj
Kajsa Boström Välj
Veterinärstudenten Välj
Hippologbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Hästskötarbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Populära taggarArkivPopulärt hos Charlies

Husbloggare

Ladies and gentlemen, let me introduce.....

Hästskötarbloggen

Gästblogg: För varje elak kommentar växer ridsportens gemenskap sig starkare

Gästbloggen

Yster Marco!

Saras vardag

Till Husbloggarna