Therese
SEP
24

Sundbyholm dag två!

Ännu en bra dag på Sundbyholm och hästarna är så duktiga! Första hästen till start idag var CASH FLOW som hoppade 125 klassen. Hon var felfri och snabb så det blev en andraplats för oss!!! Missade tyvärr prisutdelningen då jag red LOVELY på den stora banan samtidigt som den pågick, tråkigt bara att missa en prisutdelning!

Det blev en "selfie med rosettbild hemma i stallet istället för prisutdelningsbild"

LOVELY hoppade 135 klassen på stora banan när det var prisutdelning som sagt. Hon gjorde en kanonrunda så när som på en rivning i omhoppningen, men vilken häst! LORD hoppade samma klass och hade också ett nedslag.

LOVELY i 135 klassen! Så bra hon hoppar och tänk det är bara ett år sedan hon gjorde tävlingsdebut!

LORD på framridningen.

LILL-LADY var dagens stora utropstecken då hon gjorde en felfri debut i 115 klassen på den stora banan!!! Så kul!!! Efteråt så fick hon beröm av Jens Fredricson som tyckte att hon var en jättefin häst! Så min stukade tumme från igår när hon bockade runt känns inte lika mycket efter ett så bra resultat! Imorgon hade jag tänkt att tävla henne också men strök henne då hon gjort två så bra rundor de här dagarna. Det blir hage och smälta allt hon upplevt.

COHIBAS LADY SB, "LILL-LADY"

Fina busiga häst!

Innan vi åkte till tävlingen så gjorde vi klart nästan hela stallet och så jobbade vi med inridningshästen "Brillan". Gullig liten häst efter Bravour! Hon har varit här i några veckor och jag har jobbat henne mycket från marken och nu var det fjärde gången som Malin satt på henne och skrittade. Skönt med tävling på när håll så vi hinner med allt annat också!


Läst 193 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
23

Sundbyholm dag ett!

Idag var första tävlingsdagen av tre för oss på Sundbyholm. Hästarna LORD, LOVELY, CASH FLOW och LILL-LADY var med.

För de tre stona var det en fyrafelsdag, alla tre hade ett nedslag var på fina rundor-jag kan inte vara annat än nöjd med de alla tre!
LILL-LADY hoppade 110 klassen och CASH FLOW och LOVELY hoppade 130. LORD hoppade också 130 klassen och var felfri, en riktig superfin runda! Han blev placerad på åttonde plats!
Efter att man gick i mål i 130 klassen så kunde an välja att hoppa stora vattengraven och det gjorde jag med alla tre hästarna. Inga tveksamheter med någon av dem. För LORD var det första gången som han hoppade riktig vattengrav!

Sen hoppade jag 140 klassen med LORD. Han blev lite för lydig efter andra hindret när jag gjorde en liten förhållning så han bröt av! Så det blev en volt och tidsfel på en annars riktigt bra runda.

Så det var en bra start på den här tävlingshelgen och imorgon kör vi igen, ska bli så kul!

Nu ska jag försöka få min ena tumme att sluta värka. LILL-LADY var riktigt kaxig idag och for runt och bockade en hel del på framhoppningen så jag har slagit i tummen i hennes manke, det känns kan jag lova!


Läst 2537 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
22

Härliga stubbåker!

Både igår och idag har hästarna ridits på stubbåkern. Ingen konditionsträning utan dressyr ridning. Det är en utmaning att sitta på ett stort fält och rida dressyr utan att flaxa iväg. Men jag brukar ha vissa riktmärken som är mina hållpunkter så att jag har koll på hur stor volten blir, hur lång diagonalsluta osv. Det kan vara en stolpe där, en buske där och en sten på ett annat håll. Så har man koll och det är nyttigt. Att sedan träna rakriktningen längs de raka stubb linjerna är perfekt och tempoväxlingar rakt fram hur långt som helst. I år har vi verkligen haft lyxen att ha stubbåkrarna så länge, det är flera veckor som vi ridit på dem nu och det är helt fantastiskt. När de sätter plogen i de och river upp kommer jag nog fälla en tår!

Hästarna kändes jättefina idag, igår red jag ganska länge på var och en, idag lite kortare pass och de var så fina att rida.
Malin och Towa har också ridit och så har vi jobbat med inridningshästen "Brillan".
Jag har även hunnit tvätta två av hästarna inför tävling. Nu ska jag släppa ut de i hagen och hoppas att de inte rullar sig!!! Ska åka och hämta Maja vid tåget, packa tävlingsgrejer, tvätta två hästar till innan kvällens lektioner. Sen blir det att göra klart det sista. Idag hade vi lyx att Lotta var med till stallet och mockade alla boxar! Tack!

Började dagen med att köra traktor, fixade vattentunnan, dynghögen och körde fram hö, som en riktig bonde!!!


Läst 7201 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
21

Några videos!

Här kommer några av helgens rundor så ni kan se!

LOVELY LADY SB, på väg mot seger!

COHIBAS LADY SB!

ACINDO SB!


Läst 9836 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
20

Vilken dag vi hade på Sportriders!

Det är inte lätt att smälta en sån lyckad dag som vi hade i lördags när vi tävlade! Igår firade vi med tacos och tårta! Det är viktigt att glädjas och fira när det gått bra, för man jobbar så hårt för att komma dit.

Sportriders fina tävlingar på Schultz arena är verkligen en av våra favorittävlingar numera! Det är riktigt bra på alla sätt och vis!
Vi hade med oss fem hästar till tävlingen, jag red fyra hästar och Malin en häst. För Malin var det första tävlingen på DUKAT. Han är min lilla häst som kom hit i mars i år, före det har han tävlat mycket framgångsrikt med Isabelle Franzetti som ägde honom tills jag köpte honom. DUKAT är åtta år gammal och en riktig gentleman på alla sätt och vis. Nu skulle Malin få tävla honom för första gången och de började med en felfri runda i första klassen, så roligt!

Sen hoppade de 1 meters klassen och det gick så bra som det bara kunde göra, DE VANN!!! För Malin var det första gången hon var in på en prisutdelning någonsin och så gå in som segrare, så häftigt!!! Jag kunde knappt hålla tillbaka lyckotårarna!

Efter segerruset så var det dags för mig att tävla och det var LILL-LADY som hoppade 1 meter och 110 klasserna. Hon gjorde två riktigt bra rundor med ett nedslag, kul!

COHIBAS LADY SB!

ACINDO fick hoppa en lägre klass än vanligt för att komma in och bara ha roligt utan att ta i. För hästarna är det bra att få gå ner och hoppa lågt ibland för självförtroendet och glädjen. Hon tyckte att det var riktigt roligt! Sen älskar hon att svänga snävt så det gjorde vi. Hon var så snabb så det blev en andra placering i den klassen och prisutdelning för ACINDO!!!

ACINDO SB!

Prisutdelning med ACINDO!

Ärevarvet, sånt gillar ACINDO!

Förra helgen på Sundbyholm så hoppade CASH FLOW tre 130 rundor och LOVELY debuterade även 135. Så de fick hoppa en 120 klass för att precis som ACINDO, gå ner i höjd och känna att det är lätt utan att ta i. Sen nu till helgen ska de hoppa lite större igen så Sportriders tävling låg perfekt i planeringen mellan två större utmaningar.
Jag tänkte också passa på att träna lite på att svänga lite tight och hålla galoppen. Båda hästarna var helt fantastiska! De var felfria och snabba, nästan lika snabba för jag red in båda i mål på 68 sekunder någonting och det blev både seger och andra plats i klassen!!!

LOVELY LADY SB påväg mot segern!

CASH FLOW påväg mot andraplatsen!

Prisutdelningen!

Ärevarv!

Efter prisutdelningen, jag på CASH FLOW och Maja med LOVELY LADY SB!

Glädje i gänget! Malin, Maja Lotta och jag! Vilken dag och tänk att Malin och jag vinner en varsin klass på samma dag!!!!

Malin, jag och Björn!

Tack hela teamet för hjälpen, utan er blir det mycket svårare att få ihop en tävlingsdag!


Läst 9910 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
18

Fantastisk dag!!!!!

Vi hade en helt fantastisk tävlingsdag igår och här kommer lite bilder, skriver mer imorgon!

Det gick heeelt fantastiskt bra!!!! Malin vann en klass på DUKAT, de var även felfria i första klassen! Sen kom jag tvåa med ACINDO i en klass och avslutade med att vinna den sista klassen med LOVELY och kom tvåa med CASH FLOW!!!!

LYCKA!!!!!

Ännu mera glädje!!!

Malin och DUKAT, deras första tävling tillsammans och de vinner!!!


Läst 8482 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
16

Hoppkurs!

Helgen den 22-23 oktober har jag en hoppkurs hemma hos mig!
Det är för ponny och storhäst och alla nivåer, jag delar in i grupper så att det blir en bra fördelning!
Vi börjar på lördagen med samling och fika, därefter ett ridpass med markarbete, bommar och lite hoppning.

På lördagskvällen är det gemensam middag för er som önskar!

Söndag börjar med gemensam frukost och därefter ett ridpass med hoppning!

Uppstallning och boende finns först till kvarn! Det finns även möjlighet att hyra en häst/ponny här och rida med på kursen!

För frågor om kursen, pris och anmälan görs det till mig på telefon 070-7975888.

Gamla och nya elever är välkomna!!!


Läst 7444 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
15

Denna veckan i korta drag!

En bra vecka såhär långt och vädret är ju helt fantastiskt så det gör allt så mycket bättre också!
Hästarna som tävlade på Sundbyholm hade en vilodag i måndags och gick bara i hagen och njöt av tillvaron. I tisdags så var vi ute på den stora stubbåkern och konditionstränade. Det är helt fantastiskt roligt för både oss och hästarna. Det tar sju minuter ett varv, fältet är en kilometer långt och så är det några hundra meter brett.....Så nästan alla stallets hästar och ponnyer var där och galopperade!

Igår onsdag så var det skogsdag för nästan alla hästarna, långa rundan i skritt över stock och sten. Idag var det hoppträning för hela högen!
Får se lite vad de ska göra imorgon, lite blandat då några av hästarna åker och tävlar på lördag.
Sen har vi tre unghästar som tränas, två är inridningshästar och sen har vi "Brun" som utbildas men inte på stora stubbåkern!

Det var veckan som varit i korthet, imorgon är det fredag med blandad ridning, fortsätta packa till tävling och tvätta hästar! Vi har aldrig långtråkigt eller lite att göra här!


Läst 5561 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
14

Dagarna går fort!

Wips så var det onsdag kväll och jag har inte hunnit uppdatera som jag hade tänkt mitt i tävlingshelgen och början av veckan.
Tävlingen på lördagen och söndagen gick bra, hästarna var duktiga!

Mamma och LILL-LADY!

På lördagen så tävlade jag på två banor samtidigt då LILL-LADYS klasser gick på den nya banan och de andra hästarna hoppade på den stora banan.
Så först gick jag 1 meters banan och startade LILL-LADY där och hon hoppade felfritt och fick pris! Galopperade ut från banan och gav hästen till mamma så sprang jag in på den andra banan och hann knappt gå/springa runt 130 banan för att lära mig den innan klassen startade.
Det CASH FLOW som var först ut i den klassen. Lastbilen med de hästarna var lite sen för det var vägarbete och trafikköer. De kom fram precis så vi hann göra i ordning och värma upp i lagom tid. Ibland går det snabbt från att en häst står på lastbilens tills den är sadlad och klar och påväg till banan, tur vi har rutin på det här!

Hoppade CASH FLOW som gjorde en riktigt bra runda och hoppade fint! Jag blev lite ivrig i omhoppningen och red lite snävt på ett hinder som hästen inte uppfattade att vi skulle hoppa så vi missade det och fick gör en volt, det kostade tid och pengar!!! Nej, men fel blev det för det såklart! Sånt som händer när man satsar, kunde inte vara missnöjd då hästen hoppade jättebra!

CASH FLOW!

Efter den rundan i 130 så skyndade jag mig bort till den andra banan och gick 110 banan som LILL-LADY skulle hoppa. Red fram henne och hoppade, duktig liten häst igen. Petade två hinder på slutet men var duktig.

Därefter var det tillbaka till stora banan för att hoppa LOVELY i 130 klassen! Vi hade lite mer tid på oss så vi hann lasta om och ställa in CASH FLOW och LILL-LADY utan att stressa. LOVELY gjorde en bra runda i 130 klassen med ett nedslag.

LORD startade 140 klassen och var jätteduktig, hoppade mig ur sadeln på flera hinder så jag undrade hur jag skulle kunna hålla mig kvar! Angenämt problem! Vilken häst!

LORD hoppar 140 klassen!

På söndagen hoppade jag 125 klassen med CASH FLOW. Hade tänkt debutera 135 klassen med henne men bestämde mig för att vänta. Jag vill att hon ska vara riktigt klar för höjden, och hon tar i lite mycket i kombinationerna fortfarande. 125 rundan kändes lekande lätt, det var en härlig känsla. Hade vi inte haft oturen att riva ett hinder i omhoppningen hade vi vunnit, våran tid var så bra!

LOVELY däremot fick debutera 135 klassen och vilken debut sen!!! Hon var så duktig! Ett nedslag på en lång bana som jag tar på mig då jag hade kunnat rida bättre till det hindret. Fantastisk känsla och det kändes inte svårt för henne! Tänk, för ett år sedan gjorde hon tävlingsdebut i 1 meter och nu 135 debut!

LOVELY efter 135 debuten!

LORD hoppade också 135 klassen och den rundan var så bra, även om vi petade två bommar så kändes det som en felfri runda när vi kom i mål och jag var bara så lyckligt glad!!!

LORD får en lyckokram!


Läst 5378 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
10

Fredag igår!

Gårdagen började tidigt med fodring, utsläpp och en rolig och bra lektion för mina elever Marika och Katja! Hoppning hade vi och det gick så bra!
Därefter red jag en häst och longerade en. Towa och jag jobbade även med en unghäst, Towa är min lärling som jag kommer att presentera lite längre fram.
Under tiden som vi red och fixade så hade vi jättebra hjälp i stallet av Ulle och lilla Clara, min brors fru och lilla flicka! De mockade och packade tävlingsgrejerna och hjälpte Towa att tvätta hästarna.

Efter lunch så lastade vi LORD, CASH FLOW och LOVELY och rullade mot Sundbyholm för tävling. Det var Björn och jag som åkte och det blev en eftermiddags/kvällstävling, riktigt avkopplande!
Hoppade 130 klassen med alla tre hästarna och de var så duktiga! CASH FLOW var så glad att vara på tävling, hon kunde knappast stå stilla!
Vi har haft ett tävlingsuppehåll på tre veckor och bara tränat på ordentligt så det var riktigt roligt att tävla igen.

LORD och CASH FLOW rev ett varsitt hinder medans LOVELY hoppade dubbelnolla och fick pris!!!! Duktiga alla tre!

Själv fick jag en fruktansvärd huvudvärk när jag värmde upp första hästen. Men fick lite dricka och en huvudvärkstablett så bet jag ihop. Har jag åkt på tävling då ska jag rida! Lyckades styra runt helt okej och hästarna gjorde ett jättebra jobb så det gick ju bra!

Björn med alla tre hästarna igår, han är riktigt duktig min Björn!

Nu ska jag strax lasta LILL-LADY och åka till Sundbyholm med mamma som sällskap! lastbilen med de andra hästarna och Björn och Malin kommer på eftermiddagen!


Läst 5112 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: 1 2 3 4 5 nästa  sista  Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Lisen Välj
Portugal-bloggen Välj
Noll till hundra Välj
Jens Fredricson Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Redaktionen Välj
Dressyrbloggen Välj
Kajsa Boström Välj
Drivers resa Välj
Veterinärstudenten Välj
Hippologbloggen Välj
Saras vardag Välj
Avelsbloggen Välj
Veterinärbloggen Välj
Hästskötarbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Populära taggar


Mest lästa


ArkivPopulärt hos Charlies

Husbloggare

Sundbyholm dag två!

Therese

Träning för världsmästaren

Portugal-bloggen

Häng med på min hippologutbildning!

Hippologbloggen

Till Husbloggarna