Therese
MAR
21

Tisdag!

Morgonfodrat och släppt ut några hästar. Malin och jag ska rida ut nu på förmiddagen, fyra hästar ska trava och galoppera på grusvägen innan lunch. Stallet ska mockas.
Efter lunch kommer vår veterinär Sara och ska kolla tänderna på några av hästarna.
Efter det ska tre unghästar jobbas. Fem hästar kvar att rida efter unghästarna och ikväll har jag lite träningar så nog kommer den här dagen att rulla på! Det är aldrig långtråkigt med det här jobbet!
Mys!


Läst 4861 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
20

En trött måndag!

Måndag och det är en trött måndag, jag är trött! Man får vara trött ibland, ganska skönt att erkänna det! Vädret bidrar säkert också, snö och grått...
Det har varit en riktigt bra helg med hoppkurs här hemma och ridning av unghästar och äldre hästar. Hela förra veckan var också full fart med strålande väder och mjuka grusvägar. Hästarna reds ut hela veckan och travade och galopperade på grusvägarna, helt underbart!
Något fel är det på min dator, nya bilder som jag laddar upp i den går inte att få fram, får be Björn att titta till min dator, den behöver nog lite uppdateringar. Så jag bjuder på lite gamla bilder, det är alltid roligt!
  

ACINDO SB, 140 hoppning Årsta!

CAHLUA, Strömsholms Grand Prix!

LAGANA, 150 hoppning i Gävle!


Läst 7186 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
16

Mina hästar i Kungsbacka!

Tävlingen i Kungsbacka var riktigt bra. Mina hästar hoppade också riktigt bra! De känns så fina och jag är jätteglad, måste nästan nypa mig i armen, de är mina hästar som jag tagit fram! Två av de har jag dessutom fött upp, LORD och LOVELY! Det är extra roligt!
Vi kom ner till Kungsbacka på torsdagen och började tävla på fredagen.

Fin tävlingsarena.

CASH FLOW!

Först ut var CASH FLOW som hoppade 120 klassen. Felfri och snabb så det blev en tredjeplats! Härliga lilla häst!

Prisutdelning med CASH FLOW!

LORD hoppade 130 klassen med ett petnedslag på hinder nummer två. LOVELY var felfri och blev placerad i 130 klassen, första starten på den höjden för i år!

LOVELY LADY SB!

På lördagen hoppade CASH FLOW 130 klassen, den första 130 för i år. Hon var jättefin, jag red lite mesigt så två nedslag. LOVELY hoppade samma klass, rev ett i omhoppningen, lite orutin när man hoppade mot sargen. Annars en jättefin runda.

LORD hoppade 140 klassen och hade laddat upp hela dagen tror jag, massa energi fast jag hade haft honom ute flera gånger under dagen!
Kändes otroligt fin och väldigt på. Rev ett hinder som jag vände upp lite snävt på. Sen ville jag lugna ner honom lite mot sista hindret när jag kände att han var lite väl på framåt, så jag gjorde en volt för att skola honom och han hoppade jättebra över sista. Ibland är det bättre att skola lite än att bara fläska på. Har igen det nästa gång.

LORD LOOP SB!

På söndagen fick LORD börja med 125 klassen föra att rasta av sig lite inför eftermiddagens klass. Han behövde det, han var pigg! Hoppade felfritt och blev placerad!
CASH FLOW hoppade också 125 klassen, vi fick tyvärr ett skitpet på en oxer, annars jättefin runda!

LORD och LOVELY hoppade 135 klassen på eftermiddagen. Nu var LORD riktigt lugn. Hoppade felfritt och blev placerad igen!!! LOVELY gjorde en kanonrunda med ett nedslag.

Björn och jag var riktigt glada efter LORDs start i 135 klassen, felfritt och placering!Några priser blev det!

Fina LOVELY innan helgens sista start!


Läst 10840 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
14

Fantastisk helg i Kungsbacka!

Vi hade en riktigt bra tävlingshelg i Kungsbacka! Jag vill först börja med att tacka arrangören, Kungsbacka Ridklubb och alla funktionärer för en fantastiskt bra tävling! Otroligt trevligt bemötande, välkomnande och hjälpsamma! När vi parkerade så kom det en fyrhjuling med släpkärra och lastade på alla grejer från lastbilen och körde bort till uppstallningen. De bar in alla grejer och hjälpte till. Det regnade en hel del så det var lerigt och skitigt men de spånade upp med flis och inga problem med att vara generösa med spånbalar så att hästarna fick det torrt i boxarna! Guldstjärna på det!

Tre bra ridhus så att vi kunde värma upp hästarna och hoppa fram ordentligt. Toppenunderlag och många sladdpauser så att underlaget var bra för alla! Fint runt alla hinder med gröna växter och blommor! Jättebra banor byggda av Fredrik Malm.
Bra service och trevligt bemötande i sekretariatet. Helt enkelt en jättebra tävling, TUSEN TACK!!! Nu har Kungsbacka lagt ribban för kommande tävlingar vi ska på!

Mina hästar har hoppat jättebra, mer om dem i nästa inlägg, nu ska jag ut och rida!

LOVELY LADY SB, 135 klassen. Björn syns i blå jacka på läktaren framför nosen på hästen! Foto: Jonsvingfoto


Läst 11562 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
09

Smärta och packning!

Nu är det torsdag och vi håller på att packa lastbilen för avfärd mot Kungsbacka. Det blir tävling i helgen med LORD, LOVELY och CASH FLOW. De är joggade nu på morgonen och igår trimmade jag dressyr på dem i ridhuset och de känns jättefina!

Jag har även varit iväg en sväng till min sjukgymnast/kotknackare nu på förmiddagen. Min kropp har gjort rätt ont efter avflygningen för en vecka sedan. Det är inte kul att vakna på natten av smärta och inte kunna sova. Det gjorde jag i natt. Imorse skickade jag iväg ett sms till Johan och hade tur att han hade en tid nu på förmiddagen. Det var en del att fixa med min kropp. Nacken, svanken, den högra skinkan hade "ramlat ner"!!!! Alltså jag skrattade när han sa det!!! Så det blev lite knäckande och nästa vecka ska jag tillbaka och fixa resten som inte gick att få till idag. Så nu hoppas jag att jag kan sova igen! Tack Johan!

Unghästarna jobbar på fint och det är nu fyra kvar för lilla RUFUS är inriden och klar. Han åkte hem i måndags. RUFUS bor inte långt härifrån så hans ägare Johanna kommer komma hit och rida honom så jag kan hjälpa till med vidareutbildningen, kul! Vi fortsätter med RÄVEN, COLORADO, DEXTER och BENJI. Fina hästar!

Nu måste jag fortsätta packa så vi kommer iväg!

CASH FLOW!


Läst 11897 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
06

Jag svävar på moln!

Vilken fantastiskt bra start på tävlingssäsongen 2017 vi fick! Vi tävlade igår på Hamre, och det började bra redan i lördags med LORDs 130 placering. Han följde upp den med en dubbelnolla i 140 klassen igår och en fjärdeplats!!!! Jag är helt överlycklig!

LOVELY LADY SB, påväg mot vinst! Foto: johanssonjenny.se

Dessutom så började LOVELY söndagen och säsongen med en SEGER i 120 klassen!!! CASH FLOW var också fin, ett nedslag som jag tar på mig. Vilka fina hästar och vilket resultat av vinterns träning! Jag är så otroligt stolt över hästarna och hela mitt team. Det är alltid lite pirrigt att veta hur man står efter vinterpausen. Det här var ett härligt kvitto så nu fortsätter jag med träningen på samma spår som jag börjat.

LORDs 140 runda!

LOVELY!!!


Läst 10019 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
04

Årets första tävlingsstart!

Nu har vi startat tävlingssäsongen 2017! Åkte till Hamre och hoppade en 130 klass med LORD. Jag kan säga att han är förlåten efter att ha skickat mig i ridhussanden här om dagen. Idag hoppade han fantastiskt fint och var felfri!
Det var en tidshoppning från hinder ett till elva. Jag svängde lite snävt på flera ställen och LORD svarade så bra på det. Vår tid räckte till en sjätteplats av sextio starter!

Stilstudie över hinder nummer två!

Det var jättekul att tävla och imorgon kör vi igen, då åker även CASH FLOW och LOVELY med. Hur mår min kropp efter avfallningen? Jo det gör ont men det funkar och efter laserbehandling idag på tävlingen så hoppas jag att det är bättre imorgon.

Sista hindret!

Glädje och rosiga kinder, det bjuder vi på!!!

Vår runda!

Towe och LORD!

Väntar på prisutdelningen.

Prisutdelning och ärevarv! Foto: Björn!

Maja, Towe, LORD och Malin!

Tack Michael Sundin för alla fina bilder!!!


Läst 17660 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
02

Jag åkte i backen!

Idag har jag hoppat några av mina hästar. Vi kan backa bandet först till början av veckan och vad hästarna har gjort. I måndags jobbade de i ridhuset, i tisdags red vi ut och igår trimmade jag dressyr och de var så fina hela högen. Idag var det hoppning och vi byggde upp en bana.

LORD var först ut och han var taggad! Hoppade fram och sedan skulle jag ta ett varv på banan på ca 130 höjd. Då smackade han på över första hindret, slog bakut i språnget och skickade mig ner i sanden! Det kändes som att jag fick en handflata och åkte slänggunga i 200 km/h ner i ridhusunderlaget!!! Hann tänka i luften att nu jäklar åker jag av! Shit, det kändes vill jag lova! Låg kvar i några minuter och försökte andas normalt. Sån otrolig tur att huvudet inte fick smällen, även om hjälmen alltid är på! Upp kom jag och borstade av sanden med hjälp av mina snälla tjejer som hjälper till. Dessutom var min kompis Linda och hälsade på och fick se lite action! Det blir tårta sen, det vill jag lova!

Känslan när man inser att det kommer sluta i ridhussanden!!!

Videobevis på brottsplatsen!
Satt upp igen och hoppade banan på min vilda men vackra häst! Det var lite power i den idag!

Red och hoppade CASH FLOW, LOVELY och LILL-LADY därefter. Alla snälla och skötsamma! Jobbade unghästar och träffade hästägare på eftermiddagen. Lektion på kvällen och när jag kom in så kunde jag inte sitta ner, det gör så jäkla ont! Vi får se hur det är med kroppen imorgon...


Läst 41595 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
01

Götlaborg!

Som alla vet var det Göteborg Horse Show förra helgen. Ni som följer mig på Instagram har sett mina bilder på alla fina blommor och hinder. Vi var på hästshowen som blomflickor/funktionärer och det var kul! Vilka fantastiska blommor! Sen var det helt fantastiskt att se all bra hoppning och jag har en ny idol, det är Henrik von Eckermann. Vilken ryttare!
Här kommer lite bilder från helgen:

Det råder ingen brist på bommar i hinderförrådet!

Jag höll till i blomförrådet och det var ingen brist på blommor där heller, möjligtvis sista dagen under världscupklassen, för då fanns nästan ALLA blommor inne på banan!

Mycket gröna växter!

Ett mindre hav med ormbunkar!

Det finns blommor i stora korgar...

...i krukor...

..ännu fler krukor...

..fler korgar...

Blommor och växter!

Så vackert men tungt att lyfta!

Kenneth med vår blomvagn, redo att bygga upp inne på arenan.

Björn påväg in till arenan!

Vi väntar medans alla bommar till respektive hinder läggs ut. När banbyggaren är klar med det så byggs hindren upp och vi börjar smycka de med blommor.

Björn bygger blommor!

Till varje hinder har blomchefen bestämt vilka blommor, utfyllnader, toppar osv som ska vara. Sen har vi fritt fram att designa hur vi vill bygga vilket var jättekul!


Jag vid guldhäst hindret!

Björn och Kenneth är nöjda med sina blommor!

Björn!

Det nya miljöhindret Ecoestrian.

Sista klassen fick jag bygga mitt favorithinder Dalahästarna!


Världscup!

CASALL tackades av, det var så mäktigt! När han sedan hade gjort sin start på söndagen i världscupen och skrittade genom arenan och fick stående ovationer från publiken, då blev man tårögd!


Läst 44708 ggr Kommentarer Kommentera

FEB
22

Uteritt i snö och unghästar!

Det blev uteritt igår i det härliga snövädret! Galopp över fälten och överlyckliga hästar som bockade! Vi var glada vi också, både för att galoppera i snö och solsken och att vi satt kvar!!!

Vackert med snö och sol!

Laddar för galopp över fältet!

Full fart!

Perfekt uteritts väder!


Alla treåringarna gör framsteg och är duktiga! Här är det Ravenclaw/Räven som nu travar med ryttare!

Det finns mer filmer på min instagram med unghästarna. Följ mig: theresetettenyman

Min sköna kappa är perfekt nu när det blev vinter igen! Den kommer från Harcour och finns hos Anna på Hamre ridsportbutik!


Läst 47745 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: 1 2 3 4 5 nästa  sista  Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Lisen Välj
Portugal-bloggen Välj
Jens Fredricson Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Redaktionen Välj
Kajsa Boström Välj
Veterinärstudenten Välj
Hippologbloggen Välj
Avelsbloggen Välj
Hippologbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Hästskötarbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Populära taggar


Mest lästa


ArkivPopulärt hos Charlies

Husbloggare

Hoppning

Saras vardag

Gästblogg: "Morgonmänniskor – ingen förstår sig på dem"

Gästbloggen

Tuppen på gödselhögen var ”Daddes” önskehäst

Jens Fredricson

Till Husbloggarna