Therese
AUG
23

Vilken vecka!

Nu har mina hästar och jag lite tävlingspaus fram till vecka 36 då vi tävlar igen. Så nu blir det en mer intensiv träningsperiod för dem med varierad träning som alltid. Den bästa tiden på året det är nu tycker jag, för det är lagom temperatur och fina soliga dagar utan insekter, perfekt ridväder.
Att sedan bonden har börjat tröska och det finns stora härliga stubbåkrar att rida på gör inte livet sämre, tvärt om!

Så nu är det konditionsträning på stubbåkern flera dagar i veckan. Det fältet vi är på nu är så stort så ett varv tar fem minuter att galoppera. Sen skrittar vi och så kör vi ett varv igen, skritt paus och galopp igen. Det är bland det roligaste som finns att galoppera fram på fältet och känna fartvinden, power och hästens frustningar!Sen varvar jag konditionsträningen med skritt i skogen minst en dag i veckan och sedan markarbete i ridhuset med olika bom övningar och hinder. Så ser veckorna ut framöver innan det är tävlingsperiod igen.

Jag måste bara avsluta mitt inlägg med att vilken vecka det var med Peders OS SILVER, helt fantastiskt!!!! SUPERSTORT GRATTIS till medaljen!!!!! Att Nick Skelton 58 år tog guldet var också det riktigt välförtjänt, vilket ekipage! Det ger oss hopp om att kunna hålla på med sporten i många år, i med och motgångar!


Läst 6336 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
16

Lyckad helg i Borlänge!

Det blev en lyckad tävlingshelg i Borlänge för alla mina hästar! Vi hade med oss LILL-LADY, LORD, LOVELY och CASH FLOW. Tävlingen var på travet och det var mycket trevligt och bra på alla vis!

Utsikt över travbanan från vår lastbil.

Helt fantastiskt bra uppstallning hade vi! Kolla så smart, att bara öppna fronten i boxen och kunna ställa upp hästen och sadla! LILL-LADY klar för start.

LILL-LADY gjorde nu sitt första meeting med allt vad det innebär! Resa en bit, sova borta, veterinärbesiktning och hoppa flera dagar på rad. Hon måste vara en av de coolaste hästar jag haft, allt tar hon med ro! Sen att det kom lite bocksprång på framhoppningen och inne på banan innan start det är helt ok!
För henne var det tre lärorika dagar och hon avslutade på bästa sätt med en felfri runda på söndagen, så roligt!

Björn och jag med LILL-LADY efter hennes felfria runda på söndagen!

De andra hästarna hoppade också strålande bra! CASH FLOW var felfri och kom två och trea i 120 klasserna, avslutade sedan med en bra runda i 130 klassen med ett nedslag.

Ärevarv med CASH FLOW!

LOVELY kom fyra första dagen och avslutade med att dela segern i 130 klassen på söndagen efter en felfri runda!!!

LORD hade ett nedslag i lördagens 130 och var sedan felfri och var med på den delade segern i söndagens 130 klass, hur kul som helst!!!!

LORD på framridningen, spanar ut över banan.

CASH FLOW och helgens prisrosetter! Hon kom tvåa och trea och fick en blå och en gul rosett. LORDS är den ena blågula och den andra är LOVELYS. Den röda är också LOVELYS och den vita är LILL-LADYS! Fin samling!


Läst 10224 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
11

Mot Borlänge!

Imorgon åker vi till Borlänge för tävling hela helgen. Det ska bli kul, jag ser verkligen fram emot att tävla även om det bara var några dagar sedan vi var på Sundbyholm. Vi byter en travbana mot en annan, från Sundbyholmstravet till Romme. Båda har fina ridbanor på travbanans innerplan. På Romme är det gräsbana så vi får komma ihåg broddarna.

Hästarna LORD, LOVELY och CASH FLOW har haft en ganska lugn vecka sedan vi tävlade. Två dagar med lång skrittrunda i skogen, en dag bara hage, longerats igår och idag har jag trimmat lite lätt markarbete.
LILL-LADY ska få följa med på meeting i helgen och hon har ridits lite mer i arbete än de andra. Hoppat en dag och det kändes bra. Ska bli spännande att ta med henne på äventyr!

Här några fina bilder från när jag red idag, det är LOVELY!

Härligt ute idag.

Jag blir glad av att rida henne varje dag!


Läst 13458 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
08

Min fina LOVELY LADY SB!

LOVELY LADY SB, min sjuåring som är min egen uppfödning efter RANTADOU, den första hästen som jag utbildade själv och red 150 hoppning på, uppfödd av min mamma och pappa! Vilken familjegrej!!! Man måste få vara lite stolt!

Foto: Michael Sundin. LOVELY och jag.

LOVELY har verkligen utvecklats enormt det sista året. Jag började tävla henne förra året i september då hon var sex år. Före det hade hon varit ute på några pay n jump med mig och ridits hemma. Hon kändes helt enkelt inte färdig att ut och tävlas tidigare. Hon reds in som treåring och har utbildats sedan dess. Så när jag väl bestämde mig för att ge henne en riktig chans att utvecklas som tävlingshäst så tackade hon för det och säkert för att hon fått den tiden som hon fått att mogna och utvecklats.

Hon gjorde tio starter förra året i en meter och 110 klasser, samt en felfri debut i 120 klass, den enda starten på den höjden förra året. Bilden är från 120 debuten, foto: Roland Thunholm.

I maj i år debuterade hon 130 klass och har med de två starterna i helgen på den höjden startat 130 sex gånger. Hon gör allt så bra och rätt! Stor galopp, ridbar och modig. En intelligent häst som älskar att tävla!


Hon är efter LOOPING, RANTADOU-RASTELL. Foto: Linda Öberg.

Som föl tillsammans med mamma RANTADOU och bästa Towe!

Jag är så otroligt glad för min fina häst!

De fina bilderna på LOVELY har min kompis Linda Öberg fotat.Läst 17262 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
07

Bra sista dag på Sundbyholm!

Idag var det sista dagen på Sundbyholm och jag var där som publik, ovanligt men roligt! Det var finaldag idag och jag ville inte missa 140 silverfinalen som Jessica och Ulrika hade kvalat till och det var verkligen spännande och roligt! En final är alltid svår men de red så bra och hästarna hoppade fint och felfritt både i grundomgången och omhoppningen!!!

Det räckte till en andraplats för Ulle och Jessica kom trea!

Själv så tävlade jag i torsdags och sedan fredag och lördag. CASH FLOW fick hoppa en lägre klass på fredagen med det vanliga tvådelade tränsbettet igen. Hon överhoppade sig dagen innan på ett annat bett jag har provat i några starter. Tillbaka till det enkla och det blev bättre. Hon hoppade avslappnat och bra, blev en sjundeplats i 120 klassen! På lördagen hoppade jag 130 klassen och det var en nyttig runda, visserligen med två nedslag men hon hoppade bra och jag fick en bra känsla igen vilket är det viktigaste!

CASH FLOW med sin rosett!

LOVELY hoppade 130 klassen både fredag och lördag, jättebra rundor. Hon är så fin min häst och vilken inställning hon har. Hon har bara gjort sex starter på den höjden och det är inte ens ett år sedan jag började tävla henne. I love Lovely!

LORD min stora nallebjörn med det omväxlande humöret har verkligen satt mig på prov denna helgen. Jag har fått tänka till ordentligt för att han ska fungera, efter Varberg så har han blivit stressad men det har blivit bättre och bättre de här dagarna. Felfri på hinder både torsdag och fredag och sedan ett nedslag igår. Jag tänkte skriva lite mer om hur jag tänkte och gjorde med honom men det får bli i nästa inlägg för nu är jag för trött för att orka tänka tillbaka på detaljer. Jag är väldigt nöjd med tävlingen och det känns roligt! Tack Sundbyholm, era tävlingar är BÄST!!!
Tack Michael Sundin för som alltid fina bilder!!!


Läst 9678 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
04

Sundbyholm idag!

Idag var det vår första tävlingsdag på Sundbyholm och det gick jättebra! Hade med LOVELY, LORD och CASH FLOW. Alla tre hoppade samma klass, 125. Vi har inte så långt till tävlingen så det är skönt att kunna åka emellan och sova hemma!

Alla tre hästarna travade genom veterinärbesiktningen sen så var det bara att göra klart för start. LOVELY var först av de tre och hoppade en kanonrunda, felfri och snabb. Det blev en femteplats av sjuttio starter!

Prisutdelning!

Sen var det LORDS tur och han var lugn hela vägen från lastbilen till framridningen och framhoppningen. Jag red honom lugnt och ställde inga stora krav utan han ska känna att det är lätt. Efter hans superstressade tillvaro i Varberg så var jag lite orolig hur han nu skulle vara. Red in på banan när den före mig hade hoppat halva banan för att inte vara där inne för länge innan start. Gjorde en liten halt på mitten för att vänta tills det var vår tur. Då började LORD krångla lite, snurrar runt på stället, backar och ska inte gå framåt. Så jag försökte bara få honom att börja trava framåt åt nåt håll men det tog mer än de 45 sekunder man har på sig att passera startlinjen efter att man fått startsignal. Han slutade iallafall med "snurrdansen" så jag kunde fatta galopp och starta. Tiden går igång efter 45 sekunder även om man inte passerat start så vi fick tre tidsfel. Rundan var bra, han släppte den lilla spänningen han gick in i först och hoppade runt felfritt på hinder, lugnt och fint. Sen kunde jag bryta av och skritta lugnt ut från banan, så skönt!!! Hoppas han håller sig lugn imorgon igen, det är bara tålamod och ge honom tid.

CASH FLOW hoppade runt med ett nedslag på näst sista hindret, hon kändes fin men imorgon byter jag till det vanliga tvådelade tränsbettet som jag brukar ha, På det jag har nu, ett gummibett med dubbla tyglar får jag inte lika bra känsla på. Så vi ser hur det känns imorgon.

CASH FLOW!

På banan fanns det ett alternativ om man ville hoppa den riktiga vattengraven eller ett räcke med vattenmatta. Jag har aldrig hoppat riktigt stort vatten med hästarna men idag kändes det som att de var redo för det så jag hoppade vattengraven med LOVELY och CASH FLOW, båda två hoppade fint över utan att tveka, härligt!
Speciellt med CASH FLOW kändes det kul att hon bara flög över, hon har haft svårt för att hoppa över diken, vattenpölar och annat hemma i skogen om man nu kan jämföra det!

LOVELY över vattengraven!

När man har nära till tävlingen så hinner man göra saker hemma också. Hade lite lektioner på eftermiddagen, ett veterinärbesök och red två hästar till. Tur att Björn lagar middag så vi överlever, för efter den så gick vi ut och gjorde klart det sista i stallet med kvällsmockning och lite annat. Nu blir det sova, imorgon kör vi igen!


Läst 8475 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
03

Augusti!

Det känns som att sommaren går fort, samtidigt inte. Nu är det augusti, en månad som jag tycker om! Det betyder också Sundbyholm summer games, det har börjat redan men jag tävlar från imorgon! Det ska bli kul, längtar faktiskt dit, nu är det ett tag sedan jag var där och tävlade.

ACINDO på Sundbyholm!

Igår så longerade jag LORD och han fick jobba över bommar i både trav och galopp. Han var riktigt duktig. Det kommer jag göra minst en gång i veckan med honom, det är nyttigt att se hästen från marken. Dagen innan så gjorde jag samma jobb med CASH FLOW och LOVELY. De två fick hoppa igår och det kändes jättebra så nu är jag sugen på tävling!

LILL-LADY var ut i skogen tillsammans med BEGONIA som nu är igång efter sommarvilan. Även CELVIN har varit i skogen tillsammans med ponnysarna så det är varierad träning här som alltid!

Björn som vattnar ridhuset med den nya "vattentanken"!

Nu ska jag iväg på ett litet äventyr innan jag ska rida på eftermiddagen. Vad det är kommer ni få veta lite längre fram om allt går som det ska!


Läst 7973 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
31

En lugn helg och lite Varberg!

För ovanlighetens skull så har vi haft en lugn helg, vilket var behövligt! Det har varit mycket sista veckorna och nu blir det full rulle de två kommande veckorna också så det behövdes en helg att ladda batterierna så att man orkar. Att stanna upp och bara vara i två dagar, det var nog det bästa att göra nu.

Björn och jag packade in hundarna i bilen och mötte upp våra vänner Jessica och Renato ute vid kusten. Vi har sovit, läst bok, spelat spel, fiskat, badat, ätit, druckit gott och haft väldigt trevligt! Tack för en trevlig helg!
 

En bok vid havet....
 

Mira tyckte det var skönt att sitta på bryggan!
 

Björn, Jessica och Nato!
 

Vi badade i havet!!!
  
Lite häst måste jag smyga in i inlägget, här kommer tre av rundorna från Varberg:

LOVELYS första runda. Hon hoppade mig ur sadeln på hinder nummer elva!!! Tur att jag fick tillbaka balansen!

LOVELYS finalrunda, så duktig! Ett nedslag, men så bra för övrigt. Hennes första stora finalklass som hon hoppat.

CASH FLOW, den rundan är jag riktigt nöjd med. Sån härlig känsla, att minnas hela livet!! Kom sexa av hundra starter!


Läst 5553 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
28

Varberg och HÖ!

Nu har det gått snart två veckor och så mycket har hänt sedan jag skrev sist så jag vet inte vart jag ska börja...

Efter träningen för JOS KUMPS så red jag på hemma och trimmade hästarna och de kändes så fina. Vädret blev äntligen bra så vi började med hökörningen. Där och då någonstans så hade jag inte så många timmar över på dygnet till att blogga. Red, tränade och körde hö innan jag mitt i allt åkte ner till Varberg och tävlade. Förra året var vi också i Varberg på deras "summer Horse Show" och vi ville inte missa den i år, så bra tävling! Dessutom perfekt att kunna både förena nytta med nöje och hälsa på Björns mamma och syster med familj som bor i Varberg. Men vi börjar med höt!

Jag i lilla traktorn som vänder och strängar allt hö!

Pappa i traktorn som balar allt hö!

Tjocka strängar som rullas in i maskinen.

Mycket hö var det och jag körde till långt in på natten innan vi åkte till Varberg.

Min lilla traktor i månskenet!

Vi lastade in hästar och hundar och oss själva och rullade ner till Varberg tidig torsdag morgon för en vecka sedan. Lastade vid halv fem och jag hade suttit och vänt hö till kl ett på natten, tur att inte jag skulle köra lastbilen! Vi ville åka tidigt för att komma ner skapligt och inte behöva köra när det var som varmast på dagen.
Vi fick verkligen några varma dagar i Varberg, helt fantastiskt!

Ida och Malin, våra jätteduktiga tjejer som var med och hjälpte till. Här i stallet på tävlingen efter att vi kommit fram och packat upp allt.

Fyra hästar var med, LOVELY, LORD, ACINDO och CASH FLOW. Det blev väldigt blandat resultat då två hästar gick bra och två mindre bra. Alla hästarna kändes bra på torsdagskvällen då jag red igenom dem . Sen på fredagen kändes ACINDO lite stel och "skruttig" i galoppen på framridningen. Hoppade fint men sen på banan kändes det inte som att jag fick fram henne. Så valde att utgå efter tre hinder och strök henne resten av helgen. Tråkigt när man åkt så långt men att hoppa en häst som inte känns som vanligt är inte min filosofi och man ska lyssna på magkänslan.
LORD tyckte att det var mycket med allt, hästar, uppstallning, folk, stor arena så han blev väldigt stressad. Han skulle försöka springa tillbaka till stallet, stressade och var blockerad. Han har inte så mycket rutin som man kan tro, han har bara tävlat ett år så när det blev så här mycket runt omkring då kommer hans orutin fram och han är en känslig häst. Så valde att inte starta på söndagen, han blev så stressad de två första dagarna att det inte gav någonting. Nu får jag jobba igenom problemet och hoppas att han landar i skorna igen!

Malin och LOVELY innan start.

LOVELY och CASH FLOW gjorde en bra tävling båda två! Hoppade fina rundor och båda hästarna kvalade till söndagens final genom en varsin placering.

Prisrosetter!

På prisutdelning!

Jag och CASH FLOW efter lördagens runda som var så bra! Så glad och lycklig över den känslan vi hade tillsammans inne på banan, att minnas resten av livet!


Björn sköter framhoppningen, här tillsammans med Ove som hjälper Ulrika Karneus.

På söndagen var det final och CASH FLOW var otroligt lugn och började överhoppa sig i finalen. Valde att utgå efter åtta hinder när jag kände att hon hade tagit i lite för mycket. Har provat ett nytt bett på henne som hon gillar och då blir hon lugn och hoppar så bra som hon kan. Så nu behöver vi bara vänja oss med känslan så kommer det bli hur bra som helst!

För LOVELY var det första riktigt stora tävlingen med lång resa och stor arena. Hon var så otroligt duktig! Hoppade felfritt med placering första dagen. Ett nedslag andra dagen men det blev final på söndagen. För henne den första riktiga finalen, hon har ju bara tävlat sedan september förra året.
Hon hoppade jättebra i finalen, vilken häst hon är!!! Ett nedslag på en tuff bana och en härlig känsla!

Tack Varberg för jättefina tävlingar på alla sätt!


Vi hann med lite strandhäng på kvällarna och goda räkor, det hör västkusten till!

När vi kom hem på söndagsnatten så blev det några få timmars sömn innan jag hoppade in i hökörningen igen. Mamma och pappa hade kört hela tiden vi var borta men det var kvar att få hem och in med alla rullar. De hotade dessutom med regn på tisdagen och att se fina hörullar få vatten på sig det vill vi inte så vi körde i ett dygn. Pappa satt i nån traktor i nästan tjugosex timmar med några korta pauser! Han och jag körde hela natten och vi ställde in sista rullen klockan kvart i åtta på tisdagsmorgonen!!!


Börjar sakta återhämta mig efter de här maratondagarna. När jag får ett trötthetsanfall efter lunch så påminner jag mig varför så är det inte så konstigt! Det var lite mycket men nu är allt fint hö inne så vardagen kan bli lite mer normal och jag hinner uppdatera er lite oftare om mitt hästliv!!!


Läst 9145 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
15

Jos Kumps träning!

Så har vi tränat för vår tränare Jos Kumps i två dagar. Tiden går alldeles för fort, jag vill träna mer! Sen är det ganska bra med en liten tid mellan träningarna så hjärnan hinner smälta allt!

Det var två kanonbra träningsdagar, vilken tränare han är den där Jos! Noggrann, bra övningar som ställer krav på ryttaren och är bra för hästarna.
Jag hade med fyra! hästar den här gången, LILL-LADY, LORD, LOVELY och CASH FLOW.
Efter första dagen när jag hade ridit i sex timmar så var jag nästan fyrkantig i huvudet.
Det var mycket markarbete och kavaletti övningar första dagen. Vi fick jobba kan jag lova!

Andra dagen var det också en del markarbete till att börja med, sen mer hoppning.
Vi hoppade fram sedan tränade vi på olika linjer och avslutade med en trekombination.
Hästarna har varit jätteduktiga och jag har fått mycket bra hjälp, tips och råd. Så nu är motivationen på topp att träna både mig själv och mina elever!

Bild från John Hickeys instagram, så bra ord! John tränar också för Jos tillsammans med Jessica, mig och några till. Ett bra gäng som har roligt tillsammans!

En liten video på LOVELY, dag två- Hon hoppade fantastiskt bra och Jos som är ganska sparsam med beröm sa om LOVELY "its a superstar horse"
Jag är fortfarande i lite halvt chockglädjerus efter de orden!


Läst 14090 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: 1 2 3 4 5 nästa  sista  Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Lisen Välj
Portugal-bloggen Välj
Noll till hundra Välj
Jens Fredricson Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Redaktionen Välj
Dressyrbloggen Välj
Kajsa Boström Välj
Drivers resa Välj
Veterinärstudenten Välj
Saras vardag Välj
Avelsbloggen Välj
Veterinärbloggen Välj
Hästskötarbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Populära taggar


Mest lästa


ArkivPopulärt hos Charlies

Husbloggare

Gästblogg: Veterinären har också rätt att vara ledig

Gästbloggen

Vilken vecka!

Therese

Till Husbloggarna