Saras vardag
OKT
22

Manila

Hej! I onsdags gick vi på båten i Hong Kongs hamn och lämnade kaosvädret där. Dock varnades det för ordentligt oväder i Manila, som skulle bli första stoppet. Vår kapten, en norrman som vi faktiskt åkt med en gång tidigare, berättade att han ändrade om lite i sin rutt för att slippa de värsta vindarna. Gungade sjukt mycket i förrgår, men vi kom fram till Manila igår, glada att gå i land ;)

Fredrik och jag tog en city tour of Manila igår. Fick se lite gamla byggnader, city (tog en sväng in på Mall of Asia), slummen, besökte ett gammalt fort m.m. Otroligt många små barn som gick omkring och tiggde.. Hade blivit förvarnad om detta innan, men ändå. Sorgligt. Dessutom otroligt mycket häst och vagn i Manila. Eller häst och häst? De såg.. märkliga ut, deras hästar. Guiden sa också det, att deras hästar såg nog inte ut som våra. De var väldigt korta i kroppen men ändå inte jättesmå till höjden. Måste varit någon speciell ras? Alla de som vi såg inne i stan såg ut så i alla fall. Stackarna, kan inte vara kul att gå där inne i den galna trafiken.. Såg i alla fall bra ut i hullet och okej hovar.

Får uppdateringar hemifrån varje dag :) Lille Bill har ju sin vila, men han hade blivit ompysslad av mamma igår. Marco är lite vild som vanligt, men har än så länge varit snäll och inte slängt av mamma när hon skrittar honom. Hon får även trava lite på honom också, och det har gått bra. Skrittar 30 minuter om dagen och några minuter trav. Nästa vecka ska de på återbesök igen. Hade så bråttom i mitt förra inlägg att jag inte ens skrev vilken veterinär vi åkte till med honom för en "second opinion". Åkte till Johan Lenz som är i Ängelholm på Jonas Tornells klinik. Är alltså dit Marco ska igen nästa vecka. Får hoppas det går bra, men tror tyvärr inte att strålbensbursan är helt ok än. Uppdaterar er!

Hedda och Tilda var på Pay&Jump och debuterade 90cm. Hade rivit ett hinder i första rundan och varit felfria i andra. Jättebra! Mamma sa att Hedda hade varit lite taggad. Som vanligt då ;)

Ratzia trimmas i dressyren av mamma. Hade gått väldigt bra träningen nu i veckan. Tänk så enkel och reglerbar hon kommer vara för mig i hoppningen när jag kommer hem, efter sex veckor med bara ordentligt dressyrande (och skogsmullande också, förstås!) :)

Nu ska vi sova, imorgon anländer vi till Puerto Princesa, Filippinerna!
Manila skylineCyklar delvis eller helt gjorda av bambu på bilden ner till högerVåldgästade ett bröllop när vi besökte en kyrka. Bilen utanför pyntad och redo för avfärd med nygifta paret :) Följ mig både på snapchat, instagram och Facebook för fler bilder från resan:)


Heter aamaziingsara på snapchat och Instagram :)Läst 449 ggr Kommentarer Kommentera

OKT
19

Hong Kong

Hej! :) Nu befinner vi oss i Hong Kong, fast snart ska vi bege oss mot hamnen. Vi kom fram i måndags förmiddag. Flög från Göteborg till London i söndags och sedan London till Hong Kong på söndag kväll. Allt gick smidigt :)

Tyvärr inte så mycket bättre väder än hemma i Sverige (förutom att det är bra mycket varmare :)). Tyfonvarning redan när vi kom fram men först igår märktes det av att det var riktigt busväder. Blåste och regnade massor! Får hoppas det blir bättre väder :)

Har hunnit med lite afternoon tea (märks att det varit brittisk koloni, de kan sitt te!), åka upp till Victoria Peak, besöka Sky100, Stanley Market och ta en guidad buss genom city :) Besöker gärna denna stad igen och hoppas på sol!

Följ mig på snapchat och instagram (aamaziingsara) för att få mer uppdateringar från resan :)


Läst 1965 ggr Kommentarer Kommentera

OKT
15

Längdhoppsreflexen

Hej! I onsdags hopptränade jag med Ratzia för Lennart. Första gången på typ en månad, blev ju lite uppehåll när överbenet skulle punktfrysas. Allt gick bra med det och hon tyckte det var kul att få hoppa igen :)

Var väldigt nyttig träning för Ratzia och mig. På ena långsidan kub fem galoppsprång till oxer och sedan fem galoppsprång till kub. Ratzia och jag gick självklart på fyra de två första gångerna.. ;) Hon har stor galopp och jag är alltid med fram, så det blir ju inte konstigt på något sätt när vi plockar bort ett galoppsprång, men sådant får vi bara göra på tävling om det behövs, på träning ska det vara ordning och reda! Skärpte till mig och kämpade på för att få in fem.

På andra långsidan var det kub och sedan tre galoppsprång fram till en studsserie och sedan tre galoppsprång fram till en kub. Mycket lättare att få rätt antal när det är en kortare distans, då hinner man inte krångla till det ;)

Ratzia hoppade bra tycker jag! Och en klapp på axeln till mig som framför varje hinder la fram handen. Inte en enda gång behövde Lennart säga till. Annars har jag en förmåga att försöka hjälpa hästarna över genom att lyfta dem. Bakläxa däremot på min längdhoppsreflex. Nytt uttryck av Lennart! Behöver räta upp mig mer och sitta mer still innan hindret. Vill gärna det sista pusha på lite extra. Ska försöka utveckla min höjdhoppsreflex istället så blir det nog finfint!

Nu håller vi på och packar för fullt här hemma. Lite problem med bagaget.. Inte det enklaste att packa för sex veckors semester med olika väder. Får se vad de säger imorgon när vi ska droppa av väskorna på flygplatsen. Har en handvåg hemma och den säger att det är några kilo för tungt. Aj aj..Lille Bill som föl :)


Läst 3244 ggr Kommentarer Kommentera

OKT
13

Billdal Horse Show

Hej! I morse bar det av till Billdals Ridklubb för tävling med Hedda. Första starten sen typ mars?! Hon tyckte det var sååå kul att få komma ut och tävla igen. Trevligt att få börja med Billdal Horse Show, jättefin tävling :) Bra att de hade 110cm idag som vi kunde hoppa innan jobbet.

Startade som nummer fem och Hedda gick in och gjorde en felfri runda! Klonkade i rejält i ett hinder, men det låg kvar :) Till sista hindret i omhoppningen höll det också på att gå lite tokigt. Skulle svänga innanför, men kom med lite väl bra fart (längdhoppsreflexen, Lennarts nya uttryck, det får ni läsa mer om i nästa inlägg),  så det var nära att vi red in i hindret vi skulle svänga innanför, men Hedda stoppade upp, svängde och skuttade sedan över sista :) Förlorade några sekunder på det, men var bara superglad att vi var felfria och att Hedda tyckte det var så kul!

Var drygt 40 starter, så travade och skrittade av, sedan gick vi och tittade på resten av klassen. Låg i ledning och det slutade ta mig sjutton med seger!! Bästa gamla Hedda! Hade peptalk med henne hela kvällen igår och berättade att hon äntligen skulle få komma ut och tävla igen och bad henne springa fort och lyfta på tassarna. Det gjorde hon! :DJättemega rosett och fint täcke! Så kul när de delar ut fina priser även i lägsta klassen :DSå nöjd Hedda <3Rosett större än huvudet ^^


Läst 8268 ggr Kommentarer Kommentera

OKT
08

Morgonhoppning

Hej! En snabb liten uppdatering innan jag ska sova. Har jobbat från i måndags, heldagar, och jobbar till fredag, så nu är det fullt ös med jobb och ridning innan det blir semester :)

Gick upp tidigt i morse för att först skritta Marco 20 minuter. Lång historia kort: var hos en annan veterinär i onsdags för att få ett till utlåtande innan ev. magnetröntgen (vilket det förmodligen inte blir nu). Denna veterinär gav diagnosen (äntligen en diagnos) inflammation i strålbensbursan. Fick behandling och återbesök om tre veckor. Hoppas verkligen det ser bra ut nästa gång! Ledde honom för hand i torsdags och fredags och idag skrittade jag uppsuttet. Ska göra det fram till jag åker nästa söndag. Sedan får mamma fortsätta skritta honom och ett par dagar innan återbesök ska han även travas lite på rakt spår. Hoppas verkligen han håller sig i skinnet och är snäll mot lilla mamma..

Min kära vän Anna var på besök hos mig här ikväll och på tal om stålbensbursan så hade en av hennes fina hästar inflammation där i somras, och det blev bra, så hoppas det går lika bra för Marco..

Efter att jag hade skrittat Marco kom mamma upp med Hedda till paddocken. Vilken otrolig service! Hoppade några språng med henne. Hade ett räcke på ena långsidan, en oxer på snett igenom och en kombination på andra långsidan. Hon kändes pigg och glad. Så kul att hoppa min lilla Heddis :)

Men nu måste jag stänga ner och sova, så jag orkar upp för att skritta Marco innan jobbet imorgon :) Ökar till 30 min imorgon!Ridning i soluppgången på min glada Hedda :)


Läst 16315 ggr Kommentarer Kommentera

OKT
03

Jobb med bommar

Hej! :) I söndags red jag Ratzia och Tilda red Hedda i paddocken. Vi jobbade med bommar på marken och hade två stycken på långsidan med 17 meter mellan och en bom på medellinjen (se video nedan). Värmde upp hästarna i trav, gjorde Royneövningen och travade över bommarna lite då och då. Galopperade sedan och och började med att rida över bommarna på långsidan. Tränade på att både länga och sätta ihop galoppen. Kunde gå på allt från fyra till sju galoppsprång på dessa 17 meter. Ratzia var duktig på att samla ihop sig och inte trilla iväg fram :)

Red sedan över bommen på medellinjen och galopperade på en åttvolt. Tränade på att få hästarna att byta galopp över bommen. Ratzia har ju svårt för bytena och det blir gärna korsgalopp, så nu ska vi verkligen lägga ner extra tid på att jobba med detta.

Bytte galopp fint över bommen några gånger, så sedan "lurade" jag henne genom att rida precis bredvid bommen, och även då gjorde hon flera fina byten! Duktig! Nästa steg är att kunna göra detta i en större galopp och inte behöva samla ihop henne så mycket innan, men vi kämpar på :) Märks att hon har lättare för att byta från höger till vänster.
Lille Marco, hoppas han blir frisk snart... <3


Läst 18225 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
29

Lille Bill!

Hej! Igår kväll var lille Bill och jag på hoppträning för Lennart igen :) Det sista han fick göra nu innan han får lång höst/vintervila. Han tyckte det var riktigt lattjo lajban och var superduktig! Lite skräckblandad förtjusning i början när de andra två hästarna vi hoppade med galopperade fram. Låter ju så mycket på fiberunderlaget jämfört med vanlig sand, så då blev det lite bocksprång ibland när någon kom dundrandes ;)

Skickade massor med snapchatvideos till Lennart när jag var på clinicen i måndags, så han fick nog lite inspiration då han hade byggt upp hinder med bom före och efter, så som Henrik gjorde. På ena snett igenom var det bom räcke bom och på andra var det bom oxer bom. Tänkte att det där är ju alldeles för avancerat för Bill och mig, så han rullar nog in bommarna för oss, men nähä då ;) Var bara att köra, tror aldrig Lennart skulle låta oss hoppa något vi inte skulle klara av.

Bill var superduktig! Lite bocksprång mellan varven, men han hoppade igenom med bom före och efter utan problem. Så duktig! Sedan fick vi även hoppa en liten kombination på två räcken, ett galoppsprång mellan, sedan relaterat avstånd till en oxer. Det gjorde han också himla bra! Avslutade med att hoppa en långsida med oxer och räcke åt båda håll. Första gången när vi hoppade med oxern först pep han åt sidan. Gick liksom lite fortare och fortare och jag lät honom bara gå och ramade in för dåligt. Nästa gång gick det finfint och åt andra hållet toppen! Måste vara noga med att rama in och sikta på mitten. På de andra, äldre, hästarna kan man ju komma typ jämsides med hindret och de fattar vad de ska göra ;) Får inte slarva och glömma att Bill behöver min support :)

Så söt och duktig!! :D


Imorse kom Vivi från Svensk Hästrehab (tidigare hette det Care of Ewards) hit. Eftersom Bill var så himla duktig igår och ska få vila nu tänkte jag att hon kunde få gå över honom för första gången. Hon tyckte att han kändes jättefin och Bill njöt som bara den när han fick djupvågsbehandling. Det var han verkligen värd, lille gubben :)Nyvaken plutt väntar på Vivi :)Skönt med djupvåg :) Första gången han får behandling, men inte sista, Vivi kommer hit ungefär en gång i månaden :)


Läst 22647 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
27

Clinic

Hej! Igår kväll var vi på Kungsbacka Ridklubb och tittade på clinicen med Henrik von Eckermann. Himla bra! :) Hippson var där och fotade och har skrivit om det, in och läs! Gillade att det var från unghästar till 150-hästar. Fick en del bra tips att ta med hem, både för Bill och sedan till de äldre.Helgen har varit lugn. Jag longerade både Hedda och Bill med Equibandet i söndags. Det var första gången jag använde det på Bill, och det fungerade super! Hade bandet under magen (inte det bakom rumpan) och hade sedan bara grimma på honom, inga inspänningar eller något. Han sträckte fram och ner nosen och kom upp med ryggen. Jättefint i både trav och galopp! Det var kul, ska jobba honom mer med det :)

Åkte till hovis med honom i söndags också och fick verkat honom. Såg bra ut. När jag kommer hem från resan blir det dags att sätta på honom skor :)

Ratzia får vi börja rida på idag igen, nu har hon vilat två veckor efter att vi punktfryste överbenet. Överbenet blev faktiskt lite mindre, även om det fortfarande buktar ut, men så kommer det väl alltid se ut nu. Är sårskorpor kvar där hon punktfrystes, men veterinären sa att vi bara ska låta det vara och så trillar de snart bort. Blir kul att sätta igång henne igen i alla fall :)Hos hovisMyser lite efter longeringen :)Han är så mysig!


Läst 18509 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
22

Återbesök och P&J

Hej! Igår var vi på återbesök med Marco. Var tre veckor sedan vi upptäckte att allt inte stod rätt till. Har sett att han fortfarande inte är frisk, så hoppades att veterinären igår skulle kunna hitta vad felet är. Förra gången kunde de bara fastställa att det sitter i vänster framhov, men inte exakt var. Då var han tregradigt halt.

Tog ut honom på volten i paddocken först. 1,5 grad halt. Blev lite bättre på volten inne i manegen. Bedövade bort hovleden, efter fyra-fem minuter ut på volten igen. Något bättre, men inte haltfri. Väntade 20 minuter till, ut på volten igen. Bättre, men fortfarande inte helt borta. Mysko.

Förra gången röntgades han, och där fanns inget. Igår ultraljudade vi, och där såg det också bra ut. Det är ju positivt. Kan dock inte hitta vad felet är, men spelar väl egentligen ingen roll, då vila förmodligen är det enda som hjälper i vilket fall. Veterinären ville spruta lite kortison i hovleden, men jag är emot kortison och tackade nej. Tuppkammen var tyvärr slut, men han får nästa vecka. Återbesök om tre veckor igen. Jag reser ju bort om drygt tre veckor och är borta i sex veckor, så får hoppas att all denna vila gör att vad det nu är som är fel läker. Då har han vilat i cirka tre månader.

När vi hade ultraljudat igår och veterinärassistenten skulle lägga ett bandage blev Marco plötsligt olidligt brötig. Förstod inte alls vad det var med honom. Hade varit jättesnäll innan och plötsligt kunde han inte alls stå still. Visade sig att han var enormt kissnödig och klarade inte av att hålla sig, så han började kissa rätt på veterinärassisten när hen la bandage. Haha, skrattar så jag själv blir kissnödig när jag tänker på det. Stackars både Marco och assistenten!! Tog in honom i boxen fort som attan och då fortsatte han kissa, och jag lovar, jag har aldrig sett så mycket kiss i hela mitt liv. Det blev världens pool! Lille gubben då :) Han hade fått lugnande innan vi skulle ultraljuda, och det är tydligen vätskedrivande. Tänk, man får lära sig något nytt varje dag, det är kul! :)De har väldigt fina boxar på kliniken :)
Pussar på min sjukling <3Hemma på stallgången och grimaserar :D Haha!Kvällsmys i hagen <3På kvällen igår åkte vi bort till Kungsbacka RK för Pay&Jump med Hedda. Från början var det tänkt att Tilda skulle hoppa, men så har stackaren brutit ett finger och fått gips halvvägs upp till armbågen. Otur!!

Jag hoppade Hedda en runda på 110cm. Hon tyckte det var såååå kul och det gick kanske lite fort, men vad sjutton, hon älskade det! Och jag med! Det blev en felfri runda. Så himla kul att få hoppa min rallyräka igen <3Läst 18434 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
18

Trevlig helg

Hej! I fredags kväll åkte vi med Hedda ut till ett stall i Vallda där hon för första gången fick behandling av Håkan Engqvist. Tilda har fått sin ponny behandlad av honom och var jättenöjd, så tänkte att vi kunde prova. Han kommer ifrån Skåne och jobbar med IR-Impuls Akupunkt Terapi. Först kände han över Hedda för hand och efteråt använde han sin apparat och gav behandling. Gick över för hand efteråt igen och klämde och kände. Sa att hon var lite låst i ena framknäet, men att det hade släppt ganska bra. Märktes att hon var lite äldre och har gått mycket, även fälttävlan, men tyckte att hon var en stark och tålig häst som varit väldigt vältränad.

Han sa att efter behandlingen kan vissa hästar vara lite stappliga några dagar, så tänkte nästan att Hedda skulle vara det, men tanke på att hon är lite äldre och stelare nu, men jag longerade henne med Equibandet igår och hon såg jättetrevlig ut :) Mamma red ut på henne i skogen idag och då var hon också som vanligt. Skönt! Får se nu om det märks någon skillnad på henne efter denna behandling. Han sa att han kunde titta på henne om två månader igen, men inte nödvändigt. Det gillar jag, när det inte ska prackas på massa åt höger och vänster ;)Igår hade Bill och jag en grymt härlig tur i skogen alldeles själva :) Åkte bort till Strekered till de nya ridspåren. Mamma gick en promenad med Fia samtidigt, så skulle något hända så har vi ju Hitta Vänner i mobilen. Himla käckt! Bill har varit jättesnäll varje gång vi varit i skogen, men han är ju bara tre och nu red vi själva, så det kändes bra att mamma kunde se på mobilen var vi var.

Travade bort på nya ridspåret och gjorde flera avsaktningar och igångsättningar för att träna lydnaden. Gick sedan ner till sjön. Har varit där en gång tidigare, med Therese och hennes fyraåring. Då gick båda två i efter en stund, så tänkte jag skulle testa igen om han vågade gå i. Var lite skräckblandad förtjusning när han kom fram till kanten. Tittade på vattnet och frustade, körde sedan ner mulen och rörde runt, så då var det bara för mig att lägga på lite skänkel så klev han i med alla fyra. Tyckte det var superkul och började skrapa med frambenen. Red sedan ridspåret tillbaka och i den lite längre backen tänkte jag att han kunde få galoppera om han ville. Han satte full fart och gjorde några små bocksprång :) Riktigt nöjda och glada när vi kom tillbaka till transporten och skulle åka hem. Dessutom kunde jag lasta honom helt själv både dit och hem. Han samlar på sig pluspoäng den här helgen :D

Ikväll var vi bjudna på Afterhelg till Lennart Lindelöw för att fira att han fyller 60 år! Hade verkligen sett fram emot detta, men tyvärr fick vi lämna festen ganska tidigt då Fredrik inte alls mådde bra. Han kände sig yr och direkt när vi kom hem kräktes han. Hu!! Stackaren.. Nåja, vad är väl en bal på slottet.. Hann i alla fall få lite bubbel och god mat samt prata med trevliga människor innan vi fick ge upp :)


Läst 19073 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: 1 2 3 4 5 nästa  sista  Saras vardag

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Lisen Välj
Portugal-bloggen Välj
Noll till hundra Välj
Jens Fredricson Välj
Stalldrömmar Välj
Therese Välj
Redaktionen Välj
Dressyrbloggen Välj
Kajsa Boström Välj
Drivers resa Välj
Veterinärstudenten Välj
Hippologbloggen Välj
Saras vardag
Avelsbloggen Välj
Veterinärbloggen Välj
Hästskötarbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.Maila Sara

Till bloggenMest lästa


ArkivPopulärt hos Charlies

Husbloggare

Manila

Saras vardag

Denna veckan!

Therese

Det brinner i telefonen – minst sagt!

Lisen

Till Husbloggarna