Saras vardag
MAJ
24

Hur man laddar upp

Hej! Här är Marcos tips till alla hästkompisar där ute hur han laddar upp inför tävling:
Älskar att han ändå kan slappna av när vi är borta på meeting och lägga sig och ta en tupplur mitt på dagen. Han ska ju annars ha väldig koll på vad alla andra gör och stissa upp sig om någon häst lämnar osv. Men när det ska laddas upp inför nästa hoppklass, då gäller det att samla kraft genom att lägga sig ner och chilla en stund! :)
Nyvaken och go :)


Läst 147 ggr Kommentarer Kommentera

MAJ
23

Filmer på Marcos rundor!

Hej! Här kommer filmerna på Marcos rundor från helgen i 135cm och 140cm! :)
135cm var bedömning A:0. 11 hinder, 13 språng. En trekombination med räcke ett galoppsprång oxer två galoppsprång räcke. Det som vi tränat så mycket på det senaste!

Marco kändes superfin! Han var inte i en bom och det kändes som att han hoppade med lätthet. Han var taggad och på, men lyssnade fint även när jag behövde få tillbaka honom. Fick ihop galoppen bra in i kombinationen och det var inte fullt ös igenom, utan han hoppade lugnt :) Kändes så himla skönt när vi red i mål felfria. Att vi sedan fick en placering på det var verkligen en kul bonus!! :)

140cm var också bedömning A:0. 11 hinder, 13 språng. Två stycken kombinationer. Den ena räcke ett galoppsprång oxer och den andra oxer två galoppsprång räcke. Kändes som en bra bana för Marco och mig som inte har vanan inne på den höjden. Det flöt på bra och inga konstigheter. Vi rev tvåan, en oxer, där han blev lite flack då jag lät honom gå på när jag såg distansen. Skulle bara rätat upp mig och hållit kvar, men ni vet, svårt att hålla nerverna i styr ;) Resten gick kanonfint! Fick ett fint flyt, bra distanser, jag höll mig kall. Känner mig så himla nöjd med både mig själv och Marco. Vår andra 140cm och jag själv har ju bara ridit tre stycken med Hedda innan, så jag har ingen rutin på den här höjden. Det är kul att vi utvecklas tillsammans! :)


Läst 959 ggr Kommentarer Kommentera

MAJ
22

Meeting i Gäsene

Hej! Nu är vi hemkomna från en helg i Gäsene. Fattar inte hur man bloggar här på Hippson med mobilen, så det blev ingen uppdatering igår, fastän jag för första gången hade mottagning på hela anläggningen hela tiden! Det kan jag tala om, det har inte alla! :)

Det har blivit en tradition att åka till Gäsene. Detta var sjätte gången vi var där, och jag har bara massor av bra minnen därifrån. Hedda tog sin första placering i både 135cm och 140cm där, och förra året vann hon hela kalaset med meetingpris och allt. Marco gjorde sin första felfria 130cm i Gäsene i höstas och den här helgen har vi skapat fler fina minnen och rundor :)

I år var Ratzia och Marco med. Igår gick Ratzia 120 och 130cm, Marco gick 135cm. Idag gick Ratzia 130cm och Marco 140cm! Drar resultaten lite snabbt, så ska jag berätta mer ingående om rundorna tillsammans med filmer :)

Ratzia var dubbelnolla och blev fantastiskt nog 2:a i första starten, 120cm. I 130cm däremot blev det plockepinn efter halva banan och hela fyra bommar föll. Ovanligt, men musten gick liksom ur. Idag däremot var hon på alerten igen i 130cm och gjorde en fin runda med ett nedslag :)

Marco gjorde sin andra start i 135cm (första var i Åstorp inomhus) igår och slog till med felfritt och blev 8:a! Han var fantastisk, inte i en bom! Idag gjorde han sin andra start i 140cm (första inomhus i Lidköping) med ett nedslag. Jättenöjd!

Så, en väldigt bra helg i Gäsene och jag längtar redan till denna tävling nästa år :) Dessutom hälsade vi på Maui (henne har ni väl inte glömt, vår egna uppfödning?) hos Amanda. Hon är så söt!Fin start på helgens tävlingar :)Här ovan är Ratzias runda från 120cm igår. Två faser A:0+A:0. Lite småspänd, men gick ändå fram fint :) Hade tur på några hinder där hon var lite ofokuserad och var i och touchade, men de låg kvar. I omhoppningen var det bara att försöka kapa vägarna så gott det gick. Hon har stor galopp, så det ser inte så snabbt ut, men hon vinner mycket mark!
Ratzias runda i 130cm igår. Två faser med totalfel. Ganska mastig bana med 11 hinder, 14 språng. Var både en trekombination och en tvåkombination med :) Hon började fint de fem första hindren. Kom sedan till trekombinationen där vi rev insprånget. Efter det kom mjölksyran och det blev mest springigt. Rev två oxrar och sedan insprånget i sista kombinationen. Inget höjdarresultat, men fastän kroppen kändes lite trött så var hon pigg och glad i psyket och kämpade sig i mål ändå!

Här är dagens 130cm med Ratzia. En Winning Round. 11 hinder, 13 språng. Trekombination idag igen, mycket bra för oss träna på på tävling :) Idag var hon back in the game och kändes fräsch! Det blev ett nedslag på insprånget i kombinationen där jag inte fick till den bästa distansen. I övrigt kändes det bra! Hon gjorde sin första 130cm i februari och har inte hunnit med så många än, men nu börjar hon få lite rutin på höjden känns det som :)


Läst 1694 ggr Kommentarer Kommentera

MAJ
20

Seriehoppning

Hej! I onsdags kväll hoppade jag en liten serie med Marco. Kub - ett galoppsprång - kub - ett galoppsprång - oxer. Började att hoppa igenom den två gånger med sista hindret som ett räcke. La sedan upp den till en oxer och hoppade en gång och avslutade en sista gång med lite högre stigsprång. Han kändes så pigg och fin, så behövde inte hoppa mer än så. Igår fick han en liten tur i skogen och det blir det även idag :)

Ratzia hoppade jag serien med några gånger igår på låg höjd och idag får hon också hänga med till skogen på en liten tur :) Billieboy vilade igår och om det inte regnar ikväll så rider jag honom en liten stund i paddocken. Sedan får han vila lördag, söndag och måndag.

Sedan har jag i varenda inlägg sedan Hedda åkte upp till Bergshyttan tänkt uppdatera er om hur det går. Dock har jag ju råkat trycka på "publicera" i samma sekund som jag kommit på att jag inte skrivit med det, och tänkt att jag tar det i nästa inlägg. Och nu så! Nu ska jag berätta hur det går för henne.

Hon åkte upp på torsdagen för två veckor sedan. I början på veckan därpå började hon brunsta och inseminerades på onsdagen. Tyvärr hade hon vätska i livmodern som de fick skölja bort och sedan inseminera igen på fredagen.

I måndags hade hon släppt sitt ägg, men hade tyvärr fortfarande kvar vätska i livmodern. Förmodligen kommer hon inte bli dräktig denna brunst, men jag håller så klart en tumme att hon blir det! :)


Läst 3342 ggr Kommentarer Kommentera

MAJ
19

Skogstur

Hej! I förrgår red jag Bill i paddocken igen en liten stund och hade sällskap av Therese och Sigge :) Det gick jättebra, han var så snäll! Efteråt red jag markarbete med Marco, som också skötte sig fint. Lite pigg, men inget bus.

Igår blev det premiärtur i skogen med Bill. Åkte till Bunketorp och red den korta rundan. Lagom för honom :) Mamma red på Ratzia, och de stod helt stilla i transporten både dit och hem. Första biten på ridspåret är två stycken branta backar, så jag ledde Bill upp för dem innan jag satt upp. Red sedan rundan och Bill tog täten. Skrittade på i friskt tempo och brydde sig inte om när Ratzia sackade efter. Travade även en liten bit och tog en kort liten galopp. Bill skötte sig exemplariskt, tyckte det var jättekul att komma ut i skogen! :) Fick se folk som var ute och sprang på motionsspåren och även golfare!Galopp med Bill i paddocken i tisdags :)

Marco fick tårta på kvällen i form av knäckebröd, morötter och äpplen. Smaskens!


Lille Bill ute i skogen :)


Läst 4997 ggr Kommentarer Kommentera

MAJ
18

Grattis!

Grattis Marco på födelsedagen!!! Åtta år! :D <3

Marco som föl :)
4 år5 år
7 år7 år
8 årIdag :D


Läst 8780 ggr Kommentarer Kommentera

MAJ
17

Premiärtur!

Hej! I helgen jag tog en liten premiärtur på Bill i paddocken :D Lina har uppfostrat honom så väl. Stod som ett ljus i boxen när jag borstade honom och rörde inte en min när jag sadlade och tränsade.  Så snäll! Tog upp honom till paddocken och ledde honom ett varv innan jag satt upp så att han fick titta på hinderboden och alla tunnor som ligger utanför staketet, men det var inget han brydde sig om. Sedan var det bara att sitta upp utan hjälp. Återigen, vilket bra jobb Lina och Elvira gjort med honom!!

Skrittade något varv och sedan travade vi lite i varje varv. Provade även lite galopp. Gjorde ju inte det när jag provred honom, så det var lite extra spännande ;) Han var jättesnäll, gjorde små skutt, men inget värre än Marco, så då är det lugnt, haha.

Kommer rida honom ungefär tre gånger i veckan. Ikväll ska jag rida honom igen. Längtar! Blir paddocken även idag, men imorgon är planen att åka bort till skogen och ta en tur där. Då får vi lastträna också :) Har ju jobbat mycket med att sätta upp mål med talanggruppen när vi haft mental träning, och nu har jag satt upp ett mål med Bill och lastning. Den 14 juni ska jag kunna lasta honom själv, så som jag gör med de andra hästarna. Släppa honom vid "ingången" av transporten så att han får gå på själv medan jag står kvar och stänger bakom :) Kommer uppdatera er om hur det går.

Och på tal om talanggruppen så var det fysdag igår. Jag kunde dock inte vara med för jag jobbade hela kvällen, men där hade de också en utmaning. Vi har en Facebookgrupp, och en av tjejerna la upp en video där för ett tag sedan där hon stod upp och balanserade på en pilatesboll (och även gjorde squats på den!!). Så igår fick alla som var där testa det. Såg filmerna de la upp i gruppen och sjukt vad duktiga de var allihopa! Måste krävas mycket fokus och balans för att klara det. Tror jag har en pilatesboll hemma (någonstans). Får leta upp den och testa jag med!
Här är en liten film när jag red Bill i helgen! :)


Läst 8093 ggr Kommentarer Kommentera

MAJ
15

Markarbete, lastträning och tävling!

Hej! Igår var det markarbete som gällde. Jag red först Rullan och sedan Marco. Mamma red Ratzia. Rullan fick kämpa på ordentligt. Vänster varv var mycket svårare än höger, men nästa vecka ska hon få massage så det kanske kan hjälpa lite på traven :) Marco kändes fin och framåt, och Ratzia såg fin ut när mamma red!
 
Lasttränat har vi gjort den här helgen också med lille Bill! :) Tog väl 30 minuter när vi skulle lasta honom i fredags när vi skulle hämta hem honom. Igår lastade vi honom två gånger. Första gången tog det en stund. Gick på rampen, backade av, gick på, backade av. Han är helt lugn, inte stressad eller orolig. Och vips så gick han hela vägen in :) Lastade sedan på kvällen när vi tog in från hagen. Då gick det mycket snabbare! :) Idag lastade vi också innan det var dags att gå in och äta kvällsmat. Då klev han rätt in direkt! Duktig kille!

Tävlat har jag också gjort idag! :) Började med att hoppa 110cm med Rullan. Hon var jättefin och glad på framhoppningen, men inne på banan vill hon verkligen inte. Stannade först en gång på ettan, ett litet räcke, och sedan tvåan. Mycket märkligt. Pigg och glad på träningarna, men de två senaste gångerna på tävling har hon inte alls visat hoppglädje inne på banan. Jag har föreslagit att hon ska få ett litet break från all hoppning så kanske glädjen till att tävla kommer tillbaka? Gäller att prova allt innan man ger upp :)

Åkte sedan hem och gjorde i ordning Marco som skulle hoppa 130cm. Han var lite underlig på framhoppningen idag. Varje gång vi saktade av till skritt så stannade han. Kändes som han ville kissa, men det blev aldrig något. Inne på banan kändes han taggad och fokuserad! Det var bedömning A:0, men planen var bara att hålla mig lugn och istället korta in lite på vägarna :)

Marco kändes jättefin och var felfri! Det var en kombination med två räcken och två galoppsprång mellan, vilket vi tränat ordentligt på för Lennart, och idag fick vi kvitto på att det gett resultat! :)

Vi slutade 3:a i klassen, vilket var otroligt kul! :) Så duktig, lille Marco! Jag sa till honom innan vi åkte hemifrån att nu måste han prestera så att lillebror tar efter, haha! :DSöt Marco på prisutdelning :)Glada Kungsbackaryttare :D<3
Nöja och glada efter en bra runda! :)Filmen går tydligen bara att se via dator, ej mobil. Något krångel med upphovsrättstjosan då det är musik i bakgrunden som spelades på tävlingsplatsen... Snark. Håller på att försöka få bort musiken bara, så borde fungera att se på alla enheter snart :)


Film från Marcos 130cm idag! :) Red lugnt och fint hinder ett, två, tre och fyra. Lät honom sedan galoppera på lite till sexan. Bra på hinder sex, sju a och b, åtta. Kom fint på nian men där hade vi tur, för den bommen var han i, men som tur var låg den kvar! :) Red sedan bra på hinder tio, elva och tolv. Känner mig nöjd med både mig själv och Marco! :)


Läst 7775 ggr Kommentarer Kommentera

MAJ
14

Hämtat Bill!

Hej! Igår på eftermiddagen åkte mamma och jag ner till Skåne för att hämta hem lille Bill :) Tog en stund innan vi fick lastat på honom på transporten. Är ju inte helt van vid det, men det kommer han bli snabbt, vi åker ju så mycket transport med våra hästar. När vi ska till skogen, galoppbanan, hovslagaren, träning m.m. :)Tog oss nästan fyra timmar att köra hem. Han stod och skrapade lite när vi började köra, men sedan stod han som ett ljus där bak. Ett tag funderade vi på om han fortfarande var kvar i transporten då han inte hade rört sig på jättelänge :P

Kom hem strax efter elva och då fick han kliva in i mittenboxen inne i stallet, så han fick Marco på ena sidan och Ratzia på andra. Bill och Marco var jätteintresserade av varandra och Ratzia var upprörd i sin box att han inte ville hälsa på henne, haha! Märktes direkt att de var brorsor ;)
Snapchat: aamaziingsara , där lägger jag upp massor med filmer och foton :)
I morse när vi skulle släppa ut dem så bestämde vi att vi skulle testa om Bill och Marco kunde gå tillsammans. Marco är ju så himla vild och brutal, så han har mest fått gå själv. Vi släppte ju ihop honom och Maui en gång i stora gräshagen, och han jagade henne med öronen slickade bakåt och med mord i blicken. No kidding.. Han har egentligen bara funkat att ha ihop med lugna Rivica, men så hade han en period där han blev hingstig och då blev det att gå själv igen. Tänkte att nu äntligen ska han få en killkompis :)

Marco började direkt hetsa upp sig och jaga runt lille Bill och halvt attackera och tränga in honom. Fattar inte varför han inte kan leka snällt. Mamma tyckte vi skulle låta dem vara, men jag är så sjåpig och ser bara framför mig hur de sparkar av varandra benen, så vi flyttade Bill till Ratzia istället. Där var det mycket lugnare, men Marco var superupprörd i sin hage och sprang som en tok. Jag skällde lite på honom och sa att så går det när man är en översittare, då får man inga kompisar! ;) Vi gick in för att äta frukost då det verkade lugnt. Bill och Ratzia gick i hagen bredvid Marco och käkade hö och Marco började tagga ner och äta.

Jag står i köksfönstret och håller på att fixa te när jag ser att Ratzia och Bill har gjort sönder en tråd (trots ström). Går ner och ut för att fixa detta, och när jag kommer ut så är Bill i Marcos hage?! Då har han hoppat över dit, och de är huuur lugna som helst. Fixade trådarna och hade koll på Marco och Bill, som plötsligt är värsta homies och står och kliar varandra. Så nu går de där ute tillsammans ändå, brorsorna :)

Så här mysiga var de när de fick gå tillsammans igen :)


Läst 7969 ggr Kommentarer Kommentera

MAJ
12

Träning och extra mys

Hej! Igår efter jobbet åkte mamma och jag bort till Bunketorp med Marco och Ratzia. Planen från början var egentligen att åka till galoppbanan och rida, men det var så himla varmt, så vi ville hellre rida i den svala skogen ;) Det uppskattade nog hästarna också. Stod bara och sov i hagen, men sedan blev det fart när vi kom ut i skogen. Härligt! Marco har jag inget hyfs på alls, haha. Han stannar när han känner för det och betar. Bryr sig inte alls om att Ratzia skrittar vidare och kommer utom synhåll.

Senare på kvällen blev det privatträning för Lennart med Rullan. Lyx! Igår var hon inte det minsta grinig. Pigg och glad, hoppade fint :) Fick träna på att hålla rytmen hela vägen och inte låta henne öka på det sista fram till hindret, och hela tiden se till att ha stöd och inte låta henne bli tom i svängarna. Gick fint!I förmiddags red jag markarbete med Marco uppe i paddocken. Kändes ändå pigg trots värmen :) Tyckte att han var lite stel åt vänster i nacke och hals, så kämpade på för att få loss det. Royne-övningen of course, då släppte det och blev bättre!

Hade lite extra mys med Marco idag. Innan vi red så klipptes man och svans samt hovskägg. Satte gummiband i manen så att den ska ligga på samma sida. Borstade extra länge och smög åt honom lite godisar. Efteråt fick han längsta badet. Inte bara spola av honom, utan schamponerade ordentligt och försökte få svansen vit (gick sådär, ska plocka ut mitt egna silverschampo så ska det nog göra susen!). Visste att han skulle gå ut och rulla sig, men vad sjutton. Han tyckte det var så skönt med det kalla vattnet och att bli schamponerad :)


Läst 5013 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: 1 2 3 4 5 nästa  sista  Saras vardag

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Lisen Välj
Portugal-bloggen Välj
Veterinärstudenten Välj
Noll till hundra Välj
Jens Fredricson Välj
Stalldrömmar Välj
Therese Välj
Redaktionen Välj
Dressyrbloggen Välj
Kajsa Boström Välj
En husblogg Välj
Hippologbloggen Välj
Saras vardag
Avelsbloggen Välj
Veterinärbloggen Välj
Hästskötarbloggen Välj
Beyond Equestrian Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.Maila Sara

Till bloggenMest lästa


ArkivPopulärt hos Charlies

Husbloggare

Födelsedagsfirande, överben och inställd tävling

Portugal-bloggen

Hur man laddar upp

Saras vardag

LILL-LADY på söndagsutflykt!

Therese

Till Husbloggarna