Prylbloggen - Hästig homestyling

Prylbloggen

OKT
18
2012

Hästig homestyling

Ni har ju efterfrågat inredning med hästigt tema, så varsågoda, här kommer ett inredningsreportage!

Malin Andersson som äger och driver Häst & Lantliv AB, har sitt förflutna i inrednings- och dekoratörsbranschen. Idag jobbar hon mestadels med detaljhandel och med sina agenturer, men även en del med inredning för privat och offentlig miljö.
Även en del uppdrag inom stall efterfrågas, som hon kallar för "Stable Styling". Det är jättekul att kunna förena sina två största intressen - inredning och hästar - menar Malin.
Idag ser vi mycket "stallmiljö" inom konfektion/kläder men även inom inredning.
Här får vi en liten bildserie om hur Malin har inrett sitt hem "with a bit of design".


- Jag tycker det är viktigt att man behåller sitt personliga när man inreder, vare sig det är i offentlig eller privat miljö. Annars är det lätt att det blir en steril korridorskänsla, vilket jag inte tror att många människor gillar. Jag har förmånen att bo i ett gammalt hus som tillhör Stäringe Slott, så hela miljön runtomkring är underbar här, oavsett årstid", säger Malin.

Details, details, it´s all about details!
Flätad korg med gamla tapetsnuttar. Bra att ha till presentinslagning eller annat. Och dekorativt.

"Jag köper en del vintagemöbler, gillar att blanda nytt och nött. Kul när gamla möbler kommer till användning, och gärna sånt man ärvt - blir ju lite affektionsvärde då också."

"Hästhuvudet på den gamla skänken hittade jag hos Böckmann Center, Höllviken och blev helt kär. Visste inte riktigt vart den skulle passa, men här kändes det perfekt. Och nu på hösten när man tänder ljus så får den lite "aura" omkring sig. Gillar även att den gamla spegeln från min farmor kommer till användning, den blir också en snygg detalj."





"Jag valde en tapet som heter "Falsterbo". Jag tyckte den kändes ljus och passade bra in, eftersom jag har så fin natur runt knuten, och vill gärna att det återspeglas i rummet. Tavlorna från Falsterbo har jag fått av min granne. De är egentligen gamla posters från Falsterbo Horse Show, men med en snygg ram passade de perfekt in. Både i storlek och färgmässigt!"


Hästhuvudet ovanför dörramen var ett sätt att piffa upp övergången mellan kontoret och vardagsrummet.



"Saddlechair - sadelstolen - är ju underbar i sig! Den behöver nästan inget extra, för den är så speciell. Har dock sytt upp en kudde från en typstump jag hade över, efter ett inredningsjobb jag gjort. Det räckte till min lilla Emmastol i vardagsrummet också."




"Jag hittar de flesta av mina tavlor, kuddar och statyer under mina resor i och utanför Sverige. Det kan ibland bli lite "too much" med hästar hos mig ... Men ibland kan man ändra, byta ut och förändra med små medel."

 




"En Etoile-tapet fick smycka detta lilla rum. Först, innan jag hade möblerat det, så var det ett enda virrvarr. Men när soffan, lilla fotöljen, sängen och annat "lullull" fick komma på plats så blev jag nöjd. Det är verkligen ett litet 'drottningsovrum'."



Läst 58424 ggr


Mer från prylbloggen

Jag hittade riktigt fina smycken från Ashley's Fine Equestrian Jewelry, ett smyckesföretag som har specialiserat sig på att göra smycken inspirerade av ridsporten. Men smakar det så kostar det, drömma kan man dock alltid!
   

Vackert hängsmycke i form av en ridstövel och stigbygel. Ridstöveln är i 14 karats gult guld och stigbygeln samt sporren är i 14 karats vitt guld. Priset ligger på höga 1.538 dollar, cirka 13.000 svenska kronor.
Till produkten
 

Ridstöveln finns även i en billigare variant, där stöveln är i silver och stigbygeln samt sporren i 14 karats gult guld. Priset hamnar då på 550 dollar, cirka 4.650 svenska kronor.
Till produkten
 

Hängsmycke i form av en sadel i 14 karats guld. Prislappen ligger på 895 dollar, cirka 7.600 svenska kronor.
Till produkten


Dressyrsadeln i 14 karats guld går på 1.420 dollar, cirka 12.000 svenska kronor.
Till produkten
 

Halsband i 14 karats guld, där bettet är prytt av diamanter. Dock en saftig prislapp på 2.399 dollar, cirka 20.300 svenska kronor. 
Till produkten
 

Stelt armband i form av hästben i 18 karats guld. Priset ligger på 1.960 dollar, cirka 16.600 svenska kronor.
Till produkten 
 

Vi hittar även olika små berlocker som ska fästas på ett armband. Här ett hästtäcke i 14 karats guld för 495 dollar, cirka 4.200 svenska kronor.
Till produkten
 

Eller varför inte en höbal i 14 karats guld för 460 dollar? Alltså cirka 3.900 svenska kronor...
Till produkten


Det finns även en transport i 14 karats guld för 654 dollar, cirka 5.500 svenska kronor.
Till produkten

Lyxigt, eller hur?


Cajsa Ekström Arman

Cajsa Ekström Arman



Läst 9606883 ggr Kommentarer Kommentera

Vi snubblade över dessa riktigt somriga toppar från det brittiska märket Caracal Equestrian. Det är ett relativt nystartat märke, med idén att ge traditionella ridkläder extra lyx och flärd.
  
Än så länge finns det endast olika toppar i deras kollektion, men planen är att i framtiden utöka sortimentet.

Kläderna är designade av ryttaren Ailsa Reeve, som ansåg att utbudet av tävlingskläder för ryttare var ganska tråkigt. När hon examinerats från Manchester School of Art började hon skissa på en ny, "roligare" kollektion till ryttarna på tävlingsbanan. Och resultatet är knappast tråkigt! Eller vad tycker ni? 
  

Alla toppar är tillverkade i 100 procent bomull och priset på de ärmlösa topparna ligger mellan 45 och 50 pund.
  


De kortärmade topparna kostar mellan 35 och 50 pund. 
  


 
Caracal Equestrian


Cajsa Ekström Arman

Cajsa Ekström Arman



Läst 9665781 ggr Kommentarer Kommentera

I vår- och sommarkollektionen från danska märket Montar hittar vi klassiska ridbyxor – men även modeller för ryttare som vill synas och sticka ut från mängden. Vad säger ni, någon av modellerna som tilltalar er?

Själv tycker jag att det är roligt att tillverkarna vågar satsa på lite annorlunda mönster på ridbyxorna. Även om det klassiska kanske faller mig allra bäst i smaken... (För pris och mer information kontakta din närmaste återförsäljare.)

/Produkt-Cajsa


Cajsa Ekström Arman

Cajsa Ekström Arman



Läst 9684716 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Prylbloggen »



Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.