Prylbloggen - Höstnytt från Kingsland

Prylbloggen

AUG
21
2014

Höstnytt från Kingsland

Äntligen är det dags att börja visa er lite nya, fräscha grejer från höst- och vinterkollektionerna. Kingslands första dito är på väg ut i butikerna den här veckan. Kungakronorna är färre, i stället satsar normännen på en modernare stil – med mycket svart, grått och brunt.

Den här unisex-västen i dun är vändbar. Tröttnar du alltså på säsongens grå-svarta toner är det bara att vända på den, så blir den blå. Den är vattenavstötande och Kingsland-trycket på den blå sidan är i reflex-material.


Stora emblem är helt klart Kingslands grej.

Mysiga hoodtröjor är perfekt i höstvädret, denna har en hel dragkedja framtill.

Den här fleecejackan har nylon fram och bak, smidigt när man bär hö. Då fastnar det inte lika lätt.

Blingbling får stå tillbaka, dessa svarta snyggingar har i stället små nitar på fickorna fram och bak. Finns både oskodda och med skoning.

Det finns även en hel del bruna plagg i kollektionen, det är ju heller aldrig fel i stallet. Jag gillar att det bruna piffas upp med detaljer i orange.

Förra året såg vi en hel del print på låret, nu har man tagit steget längre upp – till rumpan. Något jag känner mig lite tveksammare till. Vad tycker ni?

Mina byxfavoriter är i stället dessa jeansbrallor, som är gjorda i riktig denim. Jeans funkar alltid och är snyggt till det mesta – året om.

Den långa jackan är tillbaka i år igen. Att ha plagg som går ner över rumpa och lår är faktiskt en rikig höjdare om man spenderar många timmar i stall och ridhus. Detta är en lättviktare, de sägs ha bra andasegenskaper och vara vattentålig.

Kingsland är bra på parkas-jackor, i år tycker jag att man har lyckats extra bra med den här. Skimrande lakritston och brun fuskpäls på luvan. Jackan är dunfylld och är även den vattentålig med bra andasegenskaper.

Det kanske mest oväntade plagget i kollektionen - en fleecejacka med skimrande guldmaterial över axlar och skuldror. Får lite Star Wars-känsla av den. Men ändå, kul med lite nytt. Vad säger ni - hiss eller diss?


Hästprylarna går självklart i matchande grått, svart och blått. Tävlingstäcket är gjort i tjockt ylle och har läderspännen.

Ländtäcken i ylle finns också, både i svart och grått.


Hästprylarna finns givetvis också med säsongens olika emblem.
  
Här kan ni spana in hela vinterkollektionen från Kingsland.Läst 62276 ggr


Mer från prylbloggen

Jag hittade riktigt fina smycken från Ashley's Fine Equestrian Jewelry, ett smyckesföretag som har specialiserat sig på att göra smycken inspirerade av ridsporten. Men smakar det så kostar det, drömma kan man dock alltid!
   

Vackert hängsmycke i form av en ridstövel och stigbygel. Ridstöveln är i 14 karats gult guld och stigbygeln samt sporren är i 14 karats vitt guld. Priset ligger på höga 1.538 dollar, cirka 13.000 svenska kronor.
Till produkten
 

Ridstöveln finns även i en billigare variant, där stöveln är i silver och stigbygeln samt sporren i 14 karats gult guld. Priset hamnar då på 550 dollar, cirka 4.650 svenska kronor.
Till produkten
 

Hängsmycke i form av en sadel i 14 karats guld. Prislappen ligger på 895 dollar, cirka 7.600 svenska kronor.
Till produkten


Dressyrsadeln i 14 karats guld går på 1.420 dollar, cirka 12.000 svenska kronor.
Till produkten
 

Halsband i 14 karats guld, där bettet är prytt av diamanter. Dock en saftig prislapp på 2.399 dollar, cirka 20.300 svenska kronor. 
Till produkten
 

Stelt armband i form av hästben i 18 karats guld. Priset ligger på 1.960 dollar, cirka 16.600 svenska kronor.
Till produkten 
 

Vi hittar även olika små berlocker som ska fästas på ett armband. Här ett hästtäcke i 14 karats guld för 495 dollar, cirka 4.200 svenska kronor.
Till produkten
 

Eller varför inte en höbal i 14 karats guld för 460 dollar? Alltså cirka 3.900 svenska kronor...
Till produkten


Det finns även en transport i 14 karats guld för 654 dollar, cirka 5.500 svenska kronor.
Till produkten

Lyxigt, eller hur?


Cajsa Ekström Arman

Cajsa Ekström ArmanLäst 9705069 ggr Kommentarer Kommentera

Vi snubblade över dessa riktigt somriga toppar från det brittiska märket Caracal Equestrian. Det är ett relativt nystartat märke, med idén att ge traditionella ridkläder extra lyx och flärd.
  
Än så länge finns det endast olika toppar i deras kollektion, men planen är att i framtiden utöka sortimentet.

Kläderna är designade av ryttaren Ailsa Reeve, som ansåg att utbudet av tävlingskläder för ryttare var ganska tråkigt. När hon examinerats från Manchester School of Art började hon skissa på en ny, "roligare" kollektion till ryttarna på tävlingsbanan. Och resultatet är knappast tråkigt! Eller vad tycker ni? 
  

Alla toppar är tillverkade i 100 procent bomull och priset på de ärmlösa topparna ligger mellan 45 och 50 pund.
  


De kortärmade topparna kostar mellan 35 och 50 pund. 
  


 
Caracal Equestrian


Cajsa Ekström Arman

Cajsa Ekström ArmanLäst 9763965 ggr Kommentarer Kommentera

I vår- och sommarkollektionen från danska märket Montar hittar vi klassiska ridbyxor – men även modeller för ryttare som vill synas och sticka ut från mängden. Vad säger ni, någon av modellerna som tilltalar er?

Själv tycker jag att det är roligt att tillverkarna vågar satsa på lite annorlunda mönster på ridbyxorna. Även om det klassiska kanske faller mig allra bäst i smaken... (För pris och mer information kontakta din närmaste återförsäljare.)

/Produkt-Cajsa


Cajsa Ekström Arman

Cajsa Ekström ArmanLäst 9782901 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Prylbloggen »Ansvarig utgivare: Cajsa Ekström Arman

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.