Prylbloggen - Veredus magnetfält

Prylbloggen

MAJ
09
2012

Veredus magnetfält

Ända sedan jag såg Veredus nya magnet-serie på Hästsportmässan så har jag varit bra sugen på dem och nu har de äntligen kommit! Har fått på dem på hästarna och magneterna kan jag än så länge inte uttala mig om - men de sitter som ett smäck.  Veredus är ju som bekant riktigt bra på benskydd och det märks, passformen är väl utarbetad och de sitter hur bra som helst på benen (på tre helt olika typer av hästar).



För er som inte vet vad man har för nytta av magnetterapi, så handlar det om att förebygga och dämpa skador. Kraften och det magnetiska fält som skapas av plattorna stimulerar blodcirkulationen, ökar avlägsnandet av döda celler och toxiner, får musklerna att slappna av samt minskar svullnader. Statisk magnetisk energi stimulerar också produktionen av elastin och kollagen, vilka är oumbärliga vid återuppbyggnaden av vävnader. Veredus magnet-serie innehåller täcke, boots, hasskydd, stallboots och intensiv-stallboots.


Här har jag på stallbootsen, som har ett uttagbart (och tvättbart) innerfoder i ett nytt material som heter DFD®. Det är ett högabsorberande material som tar bort fukt bättre än något natur- eller syntetfiber. Fukten från kroppen absorberas snabbt av DFD® och transporteras bort och håller huden torr. Stallbootsens yttre skal är formpressat i neopren och har magnetplattor som sitter vid senorna och kotorna, dessutom är kardborrebanden elastiska så de sitter faktiskt lika bra på båda mina hästar. Bye bye paddar och lindor - det här är såå mycket smidigare.



Det här är värstingmodellen - 4 hrs Intensiv Stable boots.

Dessa skydden är ännu mer slimmade och sitter som gjutet på och går ner fint över kronranden. De innehåller hela 40 st neodymium plattor à 2 400 gauss (jämfört med 28 st hos Magnetic Stable-Boot Evo), vilket gör att det räcker med att ha skydden på i 4 timmar för att få samma effekt som vid 12 timmar med vanliga Magnetic Stable-Boot. Skyddet är tillverkad i Aerox och lycra vilket ger maximal komfort och hindrar överhettning.


Just nu har en av hästarna rätt galliga ben, så nu ska jag köra på med stallbootsen på nätterna för att se om det kan göra susen, jag återkommer givetvis med mer info när jag testat lite mer.




 



Läst 43298 ggr


Mer från prylbloggen

Jag hittade riktigt fina smycken från Ashley's Fine Equestrian Jewelry, ett smyckesföretag som har specialiserat sig på att göra smycken inspirerade av ridsporten. Men smakar det så kostar det, drömma kan man dock alltid!
   

Vackert hängsmycke i form av en ridstövel och stigbygel. Ridstöveln är i 14 karats gult guld och stigbygeln samt sporren är i 14 karats vitt guld. Priset ligger på höga 1.538 dollar, cirka 13.000 svenska kronor.
Till produkten
 

Ridstöveln finns även i en billigare variant, där stöveln är i silver och stigbygeln samt sporren i 14 karats gult guld. Priset hamnar då på 550 dollar, cirka 4.650 svenska kronor.
Till produkten
 

Hängsmycke i form av en sadel i 14 karats guld. Prislappen ligger på 895 dollar, cirka 7.600 svenska kronor.
Till produkten


Dressyrsadeln i 14 karats guld går på 1.420 dollar, cirka 12.000 svenska kronor.
Till produkten
 

Halsband i 14 karats guld, där bettet är prytt av diamanter. Dock en saftig prislapp på 2.399 dollar, cirka 20.300 svenska kronor. 
Till produkten
 

Stelt armband i form av hästben i 18 karats guld. Priset ligger på 1.960 dollar, cirka 16.600 svenska kronor.
Till produkten 
 

Vi hittar även olika små berlocker som ska fästas på ett armband. Här ett hästtäcke i 14 karats guld för 495 dollar, cirka 4.200 svenska kronor.
Till produkten
 

Eller varför inte en höbal i 14 karats guld för 460 dollar? Alltså cirka 3.900 svenska kronor...
Till produkten


Det finns även en transport i 14 karats guld för 654 dollar, cirka 5.500 svenska kronor.
Till produkten

Lyxigt, eller hur?


Cajsa Ekström Arman

Cajsa Ekström Arman



Läst 9607640 ggr Kommentarer Kommentera

Vi snubblade över dessa riktigt somriga toppar från det brittiska märket Caracal Equestrian. Det är ett relativt nystartat märke, med idén att ge traditionella ridkläder extra lyx och flärd.
  
Än så länge finns det endast olika toppar i deras kollektion, men planen är att i framtiden utöka sortimentet.

Kläderna är designade av ryttaren Ailsa Reeve, som ansåg att utbudet av tävlingskläder för ryttare var ganska tråkigt. När hon examinerats från Manchester School of Art började hon skissa på en ny, "roligare" kollektion till ryttarna på tävlingsbanan. Och resultatet är knappast tråkigt! Eller vad tycker ni? 
  

Alla toppar är tillverkade i 100 procent bomull och priset på de ärmlösa topparna ligger mellan 45 och 50 pund.
  


De kortärmade topparna kostar mellan 35 och 50 pund. 
  


 
Caracal Equestrian


Cajsa Ekström Arman

Cajsa Ekström Arman



Läst 9666538 ggr Kommentarer Kommentera

I vår- och sommarkollektionen från danska märket Montar hittar vi klassiska ridbyxor – men även modeller för ryttare som vill synas och sticka ut från mängden. Vad säger ni, någon av modellerna som tilltalar er?

Själv tycker jag att det är roligt att tillverkarna vågar satsa på lite annorlunda mönster på ridbyxorna. Även om det klassiska kanske faller mig allra bäst i smaken... (För pris och mer information kontakta din närmaste återförsäljare.)

/Produkt-Cajsa


Cajsa Ekström Arman

Cajsa Ekström Arman



Läst 9685474 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Prylbloggen »



Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.