SIHS15-kollen - Ida och Per toppade Lövsta-finalerna

Sweden International Horse Show 2015

Här samlar vi allt från årets hästfest i Friends Arena i Solna. Snabba nyheter, bakom kulisserna-reportage, roliga ögonblick och mycket mer.


NOV
27
2015

Ida och Per toppade Lövsta-finalerna



Fredag förmiddag inleddes dressyren under Sweden International Horse Show, med de prestigefyllda finalerna i Lövsta Future Challenge.
  
Text & foto: Anki Yngve
   
Ida Kristoffersson från Helsingborgs FRK har haft en fantastisk vecka. I onsdags blev hon Årets komet på Ryttargalan och i dag vann hon Lövsta Future Challenge Unga ryttare på sin Rolex TP.
– Det var mitt stora mål för året att vinna här i dag, berättar hon.
Ida presterade en ritt med mycket uttryck som domarna gav 67,209 procent för. Därmed gick hon om tvåan Tove Melin från Henriksdals RF, som red ihop 65,116 procent med sin Dawson 5. Tove fick till en trevlig och harmonisk ritt, men det blev ett par missar.  
Fullständigt resultat, Unga ryttare
  
Per Sandgaard, tävlandes för Heby RF, red vackra Final Cut till seger i finalen för unga hästar – med 70,000 procent. Det är en häst med stora kvaliteter som nog kan bli riktigt bra i framtiden! Andraplatsen knep SVT:s expertkommentator Gunilla Byström på Vectra, som hon kallar ”sin lilla ardenner”. Varför får vi fråga vid tillfälle... Ekipaget, som tävlar för Enköpings RK, belönades med 68,977 procent.

Målet är att rida internationellt
Efter klassen berättar Per att det här är kvittot på att matchningen teamet har gjort med Final Cut, som nu är elva år, har varit lyckad.
– Vi har tagit det lugnt med honom, han har varit en aning "sen" i utbildningen. Final Cut är så rörlig och mjuk i sin stora kropp att han har behövt tiden på sig för att mogna, säger han.
Nu har ekipaget hittat samlingen och styrkan, alldeles lagom till att det är dags att ta klivet upp på Grand Prix-nivå. Detta för att först satsa nationellt, sedan även internationellt.
Fullständigt resultat, Unga hästar
  

Per Sandgaard får pris.


Duktig häst!
  

Final Cut är en häst för framtiden.
 

Ärevarv!
 

Gunilla Byström visar att hon lika gärna hade kunnat rida på träns, stångtygeln behövs inte.
 

Hon är väldigt glad i sin "lilla ardenner".
 

Ida Kristoffersson, glad vinnare.
 

Rolex TP rör sig uttrycksfullt.
 

Tove Melin, andraplacerad i dag.
 

Lina Andersson stod för dagens bragd som fullföljde, trots att hästen var livrädd för domarna och de stora tv-skärmarna.


Läst 10683 ggr

Fler inlägg

SEP
18
2011

Rolf-Göran har tagit EM-guld!!!!!!!!



Rolf-Göran Bengtsson har tagit det första svenska mästerskapsguldet i modern tid. FOTO: Tomas Holvbecher/Holcbecher.com
 
Söndag 18/9 kl. 18.53: Nu gråter jag och skriver samtidigt, fantastiske Rolf-Göran Bengtsson Ninja La Silla har just tag individuellt guld på EM i hästhoppning. Att han är Europas, och världens, bästa ryttare visste vi redan. Men nu får han medaljen som bevisar det.
Rolf-Göran fick bara ett tidsfel medan Nick Skelton, Carsten-Otto Nagel och Gerco Schröder rev. Gåshud - vilken spänning klassen bjöd på!

/Anki
 
Guld: Rolf-Göran Bengtsson, Sverige
Silver: Carsten-Otto Nagel, Tyskland
Brons: Nick Skelton, Storbritannien
 
Henrik von Eckermann slutade på en fantastiskt fin femteplats.
 
Resultatlista, EM i hoppning


Läst 75773 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
18
2011

Rolf-Göran tar medalj


Söndag 18/9 kl. 18.45: Rolf-Göran Bengtsson på Ninja La Silla red ännu en lysande runda och fick bara ett tidsfel. Eftersom Nick Skelton fick en rivning räcker det till medalj - vilken blir det?

Löpande resultat i klassen
Löpande ställning, individuella EM


Läst 71207 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
18
2011

Henrik nolla – slog chefen Ludger Beerbaum!


Söndag 18/9 kl. 18.33: Henrik von Eckermann på Coupe de Coeur startade elva av de 20 finalryttarna och gick just nolla igen - vilket ekipage! Henrik har faktiskt slagit sin mentor Ludger Beerbaum, som lånat ut hästen till honom, redan. Det såg extremt mjukt och stadigt ut, vi får se vilken placering det räcker till.

Löpande resultat i klassen
Löpande ställning, individuella EM


Läst 71695 ggr Kommentarer Kommentera


Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.