EM15-kollen

EM 2015

I den här avdelningen samlar vi all vår EM-bevakning. Du hittar resultat, nyheter, intervjuer, bildspel och mycket mer.


AUG
12
2015

Dressyr-EM: Sverige på fjärde plats i lagtävlingen


Uppdatering klockan 18.05:
Den första dagen med Grand Prix-dressyrens lagklass är nu avslutad. Sverige ligger på en fjärdeplats inför fortsättningen i morgon, torsdag. I ledning ligger Tyskland, lagresultat så här långt ser du här

Här hittar du fullständiga individuella resultat för klassen.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _


Foto: Tomas Holcbecher

Uppdatering klockan 17.40:
Minna Telde och Santana gick ut som andra svenska ryttare i lagdelen av dressyrtävlingarna på EM i Aachen.
Dessvärre blev det en del missar, Santana var spänd och blev bland annat skärrad vid den ena kortsidan. De missade även i galoppombytesserierna.
Men som vanligt visade ekipaget även riktigt fina längningar i både trav och galopp. Som det proffs hon är höll Minna Telde ihop det hyfsat trots allt. De fick 68,714 procent.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _


FOTO: FEI-TV

Uppdatering klockan 12.28:
Först ut för Sverige i Grand Prix-klassen på EM i Aachen var Emilie NyrerödMiata, som efter ett fantastiskt år gör sitt första internationella seniormästerskap.

Emilie fick till en riktigt fin ritt som belönades med 71,829 procent (justerades upp från de 71,814 som syns i bilden ovan) och med det gick hon in på en andraplats efter 16 ekipage. Bland annat var hon bättre än Storbritanniens förstaryttare Michael Eilberg!
Miata var fin i formen och gick i uppförsbacke hela programmet, med bra bakbensaktivitet och fina övergångar. Även bytesserierna får höga betyg. Minimissar kom i halterna och kanske att han översamlade sig något i piaff och piruetter. Men på det hela taget – lysande!
  
Online-resultat
 
Över lag har många hästar sett lite spända ut av miljön, vilket inte är så konstigt. Det är en maffig arena, mästerskapsatmosfär och mycket kameror och annat att kika på.

Nu väntar vi på Minna Telde och Santana, som startar 17.20. Spänningen stiger!
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _


Minna Telde på Santana rider Grand Prix under onsdagen.
Arkivfoto: Tomas Holcbecher
  
FÖRHANDSINFORMATION
Onsdag inleds EM i Aachen med Grand Prix-dressyren och lagtävlingen. Klassen rids under två dagar, första dagen startar Emilie Nyreröd (Miata) och Minna Telde (Santana) för Sverige. Torsdag är det Tinne Vilhelmson Silfvéns (Don Auriello) och Patrik Kittels (Deja) tur.
  
Tisdag kväll drogs startordningen, Sverige går ut som 16:e lag av totalt 18. Ytterligare två nationer representeras enbart i det individuella mästerskapet.
  
Hemmanationen Tyskland startar sist och är favorittippad tillsammans med Storbritannien (startnummer 15). Lägst odds att knipa bronset har nog ändå Holland – men även Sverige kan ha chans på den medaljen om allt funkar. Viktigast för det svenska laget är dock att kvala till OS.
  
Starttider, onsdag
12.10: Emilie Nyreröd på Miata, Sverige
17.20: Minna Telde på Santana, Sverige
Fullständig start- och resultatlista
  
Starttider, torsdag
15.10: Tinne Vilhelmson Silfvén, Don Auriello, Sverige
19.10: Patrik Kittel, Deja, Sverige
Fullständig start- och resultatlista

GP-klassen sänds live i betalkanalen FEI-TV
Här är SVT:s sändningstider senare i veckan


Läst 16424 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
12
2015

Emilie om EM-debuten: ”Det kändes jättebra!”



Miata var cool och med på noterna i dag.

Emilie Nyreröd var först ut för Sverige i EM:s Grand Prix i Aachen, hon fick till en riktigt fin ritt som belönades med 71,829 procent (läs mer om den här). Vi haffade henne direkt efteråt!
  
Text:
Anki Yngve

Foto:
Tomas Holcbecher
  
Hej Emilie, hur känns det?
– Nu känns det skönt, nervositeten börjar släppa och det kändes jättebra inne på banan. Jag trodde att Miata skulle spänna sig mer där inne så jag hade bestämt mig för att rida lite försiktigt, för att få till ett säkert och felfritt program. Om jag hade vetat att han skulle vara så här lugn och med på noterna hade jag kanske satt lite mer tryck… Men jag är nöjd även om vi kan mer!
  
Arenan, hur var det att rida in?
– Det var häftigt. Men jag var väldigt mycket i min bubbla, så det var nog först efteråt som jag verkligen såg och hörde publiken, då var det ”wow”! De är så sportsliga här och applåderar hjärtligt åt alla. Miata var som sagt coolare än vad jag hade trott, men vi har fått vara inne på banan två gånger för att visa hästarna miljön. Det har betytt väldigt mycket, nu kände han liksom igen sig.
  
Vad händer nu?
– Hittills har det varit ganska lugnt faktiskt, men nu börjar man känna av att stämningen höjs. Det är nu det roliga börjar! Själv har jag ju gjort mitt, så jag ska heja på laget och titta på alla andra. Sedan ska jag hem och duscha och ta det lugnt, i morgon får Miata nog bara skritta.
  
Och om du går till ”Specialen” på lördag …?
– Åh, det vore jättekul om jag skulle lyckas kvala dit, i så fall får jag ladda om på nytt på fredag. Jag vill verkligen in och rida igen, nu när jag har känt på det!
  
Har du familjen med dig?
– Ja, min bror och hans sambo kom i går, sedan är min sambo och mina föräldrar här. Mamma och pappa är mina hästskötare.
  
Här hittar du rapporter, starttider och resultat
 

Miata har lätt för att samla sig, både i piruetter...
  

... och i piaff och passage.


Duktig kille!
  

Nöjda teamkamrater.


Läst 10839 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
12
2015

Bildfest: EM i Aachen är invigt!


Under tisdagskvällen hölls den officiella invigningen av EM i Aachen, inför 40 000 åskådare.
  
Publiken togs med på en tidsresa genom de 120 år då det har arrangerats hästsport på orten. Det handlade om allt från kallblodskapplöpning till damsadelhoppare. Och så dök en rad sportlegendarer upp – som Hans Günter Winkler, Isabell Werth, Anky van Grunsven, Paul Schockemöhle, Meredith Michaels-Beerbaum, Michael Freund, Ludger Beerbaum, Nelson och Rodrigo Pessoa med flera.
  
Mot slutet visades även en maffig kadrilj och en parad med flaggbärare som symboliserade varje deltagande land. 
Här nedan bjuds ni läsare på ett gäng stämningsbilder.
  
FOTO: Tomas Holcbecher
  

Pampigt och påkostat.
  

Kallblodsgaloppörer under den historiska odysséen.
  

Damsadelryttare får pris.
  

Kadriljen.
  

Flaggparaden.
  

Nederländerna.
  

Paul Schockemöhle fick åka vagn...
 

... liksom far och son Pessoa, samt...
  

... Meredith Michaels-Beerbaum och Jos Lansink.
  

Isabell Werth och Anky van Grunsven.
  

Ludger Beerbaum in action.
  

Det bjöds även på en del teatrala inslag.


Läst 12232 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
11
2015

Kyra om dressyrlagets chanser – och sin slängda peruk



Arkivfoto: Tomas Holcbecher
  
I morgon inleds dressyr-EM i Aachen, under tisdagens dragning fick Sverige startnummer 16 (efter favorittippade Storbritannien)*. Vi ringde upp lagets ”supervisor” Kyra Kyrklund – för att höra hennes tankar.
  
Text: Anki Yngve
Foto: Tomas Holcbecher

  
Hur är stämningen i svensklägret?
– Den är jättebra, alla hästar är igenom vetchecken och vi har tränat inne på banan – med kameror och allt – under dagen. Hästarna är fräscha och ryttarna förväntansfulla.
  
Vad är din roll på plats?
– Här handlar det mest om att få ut det bästa av hästarna för dagen. Ibland får man bromsa ryttarna lite så att de inte vill för mycket på träning, det är inte de här dagarna innan mästerskapet de ska vinna. I första hand är jag ett moraliskt stöd och finns till hands om de vill diskutera något.
– Sedan hjälper jag ju Patrik personligen med träningen, de andra har sina ordinarie tränare med sig. Alla ryttare behöver ett par ögon från marken, oavsett nivå. 
  
Vad säger du om medaljchanserna? Finns det någon möjlighet att knipa det där bronset?
– Vi har ett erfaret team, de flesta av ryttarna har gjort flera mästerskap förut. De kan hantera pressen och vet att det i grunden är samma 20x60-bana som på andra tävlingar. Men du kan inte göra annat än att rida in och göra ditt bästa, du kan inte inverka på hur konkurrenterna rider eller hur domarna dömer. Det gäller att behålla lugnet och inte tro att man ska kunna rida på 90 procent om man aldrig har gjort det förut, bara för att det är mästerskap. Hästarna vet ju förresten inte att det är EM.
– Samtidigt kan saker hända. Jag är säker på att det i många lag kommer att finnas både vinnare och förlorare. Vi får helt enkelt hoppas att alla blir vinnare i just vårt lag.
  
När du är på plats så här, blir du inte sugen på att vara med? Eller har du lagt tävlandet på hyllan för gott?
– Jag har inte stängt dörren till tävlandet helt, har jag hästar som är tillräckligt bra så… Jag är en tävlingsmänniska, men det här är mitt uppdrag den här gången. Sedan får vi se vad som händer om ett år, eller två, eller tre.
  
Det har varit en tuff tid, är du friskförklarad från bröstcancern…?
– Inte friskförklarad, men jag fick min sista behandling förra måndagen. Så nu är det framåt och uppåt som gäller, peruken är äntligen bortpackad!
 
*FOTNOT: Startlistorna är inte klara ännu, vi återkommer med dem och med svenskarnas starttider under kvällen.
 


Läst 12966 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
11
2015

Patrik Kittel: ”Jag har ju faktiskt vunnit över Totilas!”



Patrik och Deja på förmiddagens vet-check.
   
I morgon drar dressyr-EM igång i Aachen – Patrik Kittel är på strålande humör när vi når honom efter veterinärbesiktningen av hästarna. Här berättar han om organisationen, förberedelserna och minnena från sitt EM-brons 2011.
  
Text:
Anki Yngve
Foto:
Tomas Holcbecher
  
Hej Patrik, hur känns det att vara på plats?
– Det är skönt! Hästarna gick igenom besiktningen, alla sprang fint och Deja är väldigt på G. Det ska bli jättekul att få göra mästerskapsdebut med henne.
  
Du har berömt organisationen, bland annat via Facebook. Vad är det som är så bra?
– Aachen är Aachen, det är alltid fantastiskt här. Stora och fina permanenta boxar, gott om hjälpsam personal, ordning på alla papper… Det blir mycket enklare då. Sedan ligger allt nära, det är fina banor och fantastiskt underlag. Vi bor bra och det är gott kaffe, listan är oändlig!
  
Hur har du laddat upp?
– Därhemma har jag gjort som vanligt, inga konstigheter. Jag har ridit på och så har Deja fått gå lite i hagen. Själv har jag varit med så pass länge, jag ändrar aldrig särskilt mycket. Jag har mina rutiner som fungerar.
– Här på plats har jag hunnit rida två pass, ett i går och ett i morse. Deja har som sagt varit jättefin. 
  
Kyra Kyrklund är i Aachen som ”supervisor” för laget, men hon hjälper även dig personligen sedan något år tillbaka. Berätta!
– Hon är med mig på tävlingar, det fungerar verkligen jättebra. I det läget handlar det om att slipa på detaljer – att hästen ska stå still i halterna, att jag ska sträcka på mig och så där. Smågrejer jag behöver påminnas om för att det ska bli perfekt.
  
Ni i laget har fått hjälp av den mentala coachen Kjell Enhager också?
– Ja, han har gjort mycket nytta för vårt lag. Kjell är inte bara vad han säger, han är dessutom en sådan härlig individ. Jag tar inte minst med mig hans aura, det är lite svårt att förklara – man får gå på en av hans föreläsningar för att förstå!
  
Det viskas en del om medaljchans för laget, vad säger du om det?
– Haha, om det säger jag ”fråga mig på torsdag kväll, då vet jag”! Jag har faktiskt ingen aning, vi ryttare kan bara påverka vår egen prestation och inte hur de andra lagen lyckas. Vi rider på och gör vårt bästa, det viktigaste målet är att kvala till OS. Skulle det där andra ske, då tar vi det när det händer.
  
Men du har tagit EM-medalj förr, individuellt brons i Rotterdam 2011.
– Det var otroligt trevligt och en härlig känsla, jag skulle väldigt gärna ta medalj igen! Jag tittar faktiskt ofta på den där videon från küren i Rotterdam innan jag ska tävla, jag älskar den. Det är en cool känsla, att även de bästa går att slå om man får till det. Jag var ju faktiskt före både Totilas och Damon Hill!
  
Du tävlar inte förrän på torsdag. Vad gör du fram till dess?
– I kväll går vi på invigningen, men det är ingen inmarsch utan vi sitter på läktaren och tittar. I morgon rider Minna och Emilie, då är jag på plats för att stötta och heja på Sverige. Sedan blir det ett träningspass på Deja när hennes ägare Marie Haward har kommit, så att hon får se sin fina häst. Och på torsdag gäller det för mig och Tinne!
  
  

Ett taggat lag möter pressen i Aachen...
  

... men visst ser de lite skeptiska ut till den klassiska "tummen upp"-bilden?
  

Tyska hemmahoppet Totilas fick grönt ljus, även om veterinärerna tittade en extra stund.
 


Läst 11868 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
11
2015

De svenska dressyrhästarna igenom besiktningen



Santana smackas på av matte Minna Telde. FOTO: Tomas Holcbecher
  
På tisdagsförmiddagen gick startskottet för dressyrdelen av EM i Aachen, i och med att hästarna veterinärbesiktigades. Samtliga fyrbenta svenska atleter gick igenom utan minsta tvekan. Klara för start är nu alltså Tinne Vilhelmson Silfvéns Don Auriello, Patrik Kittels Deja, Minna Teldes Santana och Emilie Nyreröds Miata. Första delen av nationsklassen rids i Grand Prix med start på onsdagen.
  
Enligt Svenska Ridsportförbundets representant på plats var det ett litet drama när superhingsten Totilas synades. Det dröjde lite innan han fick ”ja” av veterinärerna, även om han aldrig skickades till holding box.
  

Veterinärerna tittade en extra stund på superstjärnan Totilas, innan han fick sitt "accepted". FOTO: Tomas Holcbecher
  

Matthias Alexander Raths styvmor Ann Kathrin Linsenhoff ser glad och lättad ut. FOTO: Tomas Holcbecher
  

Tinne Vilhelmson Silfvén och Don Auriello. FOTO: Tomas Holcbecher
 

Patrik Kittel och Deja. FOTO: Tomas Holcbecher
  

Svensklägret håller koll under vet-checken. FOTO: Tomas Holcbecher
  

Emilie Nyreröd och Miata. FOTO: Tomas Holcbecher
  

Carl Hesters store Nip Tuck var på hugget. FOTO: Tomas Holcbecher
 

Men Valegro såg lika harmonisk ut som alltid bredvid Charlotte Dujardin. FOTO: Tomas Holcbecher
  

Tinne och "Anton" under tisdagens träningspass. Visst ser det lovande ut? FOTO: Tomas Holcbecher


Läst 11873 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
11
2015

Emilie Nyreröd om EM: ”Det är skräckblandad förtjusning”



Arkivfoto: Annika Grundberg och Privat
    
Efter en superstark tävlingssäsong slog sig Emilie Nyreröd in i det svenska dressyrlaget till EM i Aachen. Här berättar hon om känslorna inför mästerskapet och om energiknippet Miata – som hon först inte ens ville provrida.
  
Emilie Nyreröd är en av Sveriges bästa dressyrryttare just nu. Hon har ridit sedan barnsben och Europamästerskapet som nu stundar är inte hennes första. Emilie red nämligen EM på D-ponnyn Tim, senare har hon också representerat Sverige på flertalet nordiska mästerskap och på olika internationella tävlingsbanor.
– Men det där Europamästerskapet på ponny minns jag inte så mycket av i dag, säger den talangfulla ryttaren.
  
Ville först inte provrida Miata
Hon är kanske mest känd för att ta fram och utbilda unghästar till championaten, det har blivit något av Emilies specialitet. Men så, 2011, bestämde hon sig för att det var en läromästare som skulle köpas in till satsningen.
– Jag hade en annan häst då, som inte passade mig riktigt. Vi åkte till Andreas Helgstrand där jag skulle provrida två hästar. Den ena var halvblind (!) och den andra var Miata. Jag red den halvblinda hästen först, den var jättetrevlig. Sedan kom Miata in på banan och jag kände bara ”nej, jag vill inte ens provrida honom”. Han hade öronen bakåt och piskade med svansen, berättar hon.
Som tur är var Emilies pappa med under provridningen, han övertalade sin dotter att trots allt sitta upp på valacken.
– Första passet gick så där. Miata är väldigt het och ”på”. Dagen efter gick det bättre och jag bestämde mig för att köpa honom.
  
Ingen enkel läromästare
Miata har gått Grand Prix med tidigare ryttare, men därmed inte sagt att han är någon enkel läromästare.
– Han har helt otroligt mycket energi och vi har jobbat massor med att få honom mer avslappnad. Eftersom han är så taggad ser det inte alltid så harmoniskt ut och det är det vi har kämpat med extra mycket, säger Emilie.
De svåra rörelserna gör han riktigt bra, inte minst när det gäller samling har Miata talang.
– Men det gäller att få honom avspänd och att verkligen kunna rida honom. Eftersom han är så "på" är det lätt att man håller i bromsen hela tiden, det har vi jobbat mycket med.
Ett uppvaknande för Emilie kom när hon red clinic för tränarlegendaren Christoph Hess på Strömsholm i december förra året. Han sade då att man ska kunna gå från anspänning till avslappning på ett enda steg.
– Då kände jag bara att "där är inte vi ännu". Det var det jag var tvungen att jobba mer med. Och det har vi verkligen gjort. Det låter kanske tråkigt, men det har varit massor med övergångar och tempoväxlingar som har hjälpt oss. Det är grunden i allt, säger Emilie.
  
Laddade upp hos tränaren
Nu stundar alltså ett Europamästerskap för den unga ryttaren. Hon har laddat upp med träning hos Cecilia Kristoffersen.
– Där fokuserade vi inte så mycket på hela program, dem kan både jag och Miata utan och innan. Det är snarare detaljer i rörelser och vägar som vi har slipat på, säger Emilie.
Hon ser fram emot att representera Sverige, men det är lite blandade känslor som dyker upp när hon tänker på starterna i Aachen.
– Det är helt klart med skräckblandad förtjusning jag ger mig in i det här. Det ska bli väldigt roligt och lärorikt, men samtidigt kan jag tänka lite ”vad har jag gett mig in på?”.
  
Vill kvala till "Specialen"
Miata är en rutinerad herre och Emilie tror inte att han kommer att reagera nämnvärt på miljön runt omkring arenan.
– Jag själv kan bli nervös inför en start, men är väldigt bra på att gå in i bubblan och bara rida när jag väl är inne på banan. Fast det är klart – lite mer anspänning än vanligt lär det nog vara, säger Emilie.
Dressyrdelen av mästerskapet startar i morgon, onsdag. Då rider Emilie Grand Prix, målet för henne och Miata är att komma vidare till Grand Prix Special som rids på lördagen.
– Att vara bland de 30 bästa som får rida den klassen är ett första mål. Jag ser fram emot detta så mycket nu!
  
Text:
Ida Röök
  


Läst 13270 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
10
2015

Steve Guerdat definitivt borta från EM i Aachen



FOTO: Tomas Holcbecher
  
Steve Guerdat och det schweiziska förbundet försökte, in i det sista, att få FEI att häva den tillfälliga avstängningen av den regerande olympiska mästarens hästar. Men de fick avslag på nytt.
  
FEI-tribunalen behåller den tillfälliga/preliminära avstängningen av Steve Guerdats hästar Nino des Buissonnets och Nasa, som testades positivt för otillåtna substanser i La Baule i maj. Nino visade sig ha kodein och oripavin i blodet medan Nasas test visade spår av kodein och morfin.
Den 27 juli lyftes den tillfälliga avstängningen för Steve Guerdat, medan den för hästarna kvarstod. Att man lät Steve fortsätta tävla berodde på att den foderkontaminering han hävdade inte ansågs osannolik. Just dessa ämnen har tidigare satts i samband med att hästar har fått i sig vallmofrön.
  
Finns inte med i laguppställningen
Steve Guerdat har vädjat till tribunalen om att ta ett nytt beslut om avstängningen av hästarna, innan den definitiva anmälningstiden till EM gick ut i dag den 10 augusti. Och i kväll meddelade alltså FEI-tribualen att avstängningen består under den fortsatta utredningen.
Rent tekniskt hade alltså Steve Guerdat själv fått rida EM, men Nino des Buissonnets var den tilltänkta EM-hästen. I stället har i dag följande ekipage tagits ut för att representera Schweiz på mästerskapet i Aachen:
  
Romain Duguet på Quorida du Treho
Paul Estermann på Castle Eclipse
Martin Fuchs på Clooney III
Niklaus Rütschi på Windsor XY
Janika Sprunger på Bonne Chance CW
(Tisdag den 18 augusti hålls en träningshoppning i Aachen, efter den bestäms vem av de fem som står utanför laget.)
  
Läs FEI:s pressmeddelande i sin helhet


Tidigare på Hippson.se:
Steve Guerdat hävdar foderkontaminering
Steve Guerdat avstängd för otillåten medicinering
  


Läst 9679 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
10
2015

Söderstrand åker med drömlaget till Aachen




Om drygt en vecka rider svenska hopplaget om EM-medaljer i tyska Aachen. Vi ringde upp förbundskapten Sylve Söderstrand, för att höra om uppladdningen och om tankarna inför mästerskapet.
  
Text: Annelie Lundkvist
Foto: Tomas Holcbecher
  
Sylve Söderstrand, som vid tidpunkten för intervjun är hemma på sin gård utanför Enköping, känner ett lugn inför det kommande mästerskapet. Han och ryttarna är väl förberedda inför utmaningen, och alla vet vad som komma skall.
– Det känns riktigt bra faktiskt. Vi har ett sportsligt gäng i vårt lag, som alla är hungriga på att leverera, säger Sylve.
Han och ryttarna kommer i veckan att träffas i Köpenhamn för precamp tillsammans med den mentala coachen Henrik Gustafsson. Hästarna får stanna hemma i sina stall, deras förberedelse lämnar Sylve över till ryttarna.
– De känner sina hästar bäst och förbereder dem med sina egna team. Vi ses för en avsutten träff, för första gången sedan laget blev uttaget. Det är också viktigt.
Varför ses ni i Köpenhamn?
– Då möts vi på halva vägen, Henrik och Charlotte bor ju utomlands och kan smidigt ta sig till Danmark, precis som Douglas i Skåne. Även jag, Malin och Helena kommer fort med flyg till mötesplatsen.
  
Tuff utmaning väntar i Aachen
Sylve vet vad som väntar på den stora gräsbanan i Tyskland. Arrangören är känd för att bygga stort och svårt, en utmaning som de svenska lagryttarna är väl förberedda för att ta sig an. En av hästarna som inte är med i laget blev inte vald just för att det är så tufft i Aachen.
– Peder Fredricson och All In har gjort en riktigt bra säsong, men jag tycker att hästen är för ung för utmaningen. Han ska inte gå den banan helt enkelt, utan ska fortsätta att samla rutin inför kommande mästerskap. Det är vi överens om jag och Peder.
Ett annat ekipage som har levererat fina resultat är Johan Lundh och Miebello, de är uttagna som reserver på hemmaplan.
– De har gjort en strålande säsong, det vill jag påpeka. Och Johan kommer att finnas på plats i Aachen med laget, även om Miebello stannar hemma.
  
Fler svenska ryttare med under EM
Det är ingen slump att Sylve bjuder med flera svenska ryttare till tävlingen, han vill att alla ska få möjlighet att samla rutin och att laget ska få stöd av de rutinerade ryttarna.
För Charlotte Mordasini, Alexander Zetterman och Johan Lundh handlar det om att få uppleva, lära och samla erfarenhet. Medan ryttare som Peder Fredricson och Rolf-Göran Bengtsson med sin rutin är med för att stötta.
– Det är skillnad på ett mästerskap och en vanlig tävling, det kommer ryttarna att märka på plats.
  
Positiv framtid för hoppningen
Det är en ljus framtid som väntar svensk hoppning, senast vid tävlingarna i Varberg fick Sylve ett bevis på det.
– Framtiden blir spännande. Vi har ett ungt gäng på väg upp där alla satsar fullt ut, och ger ett proffsigt intryck med sin ridning, menar han.
Förbundskaptenen fortsätter att reflektera över hur mycket som har hänt med svensk hoppsport de senaste åren. Ryttarna söker sig utomlands, de får anställning och utbildning hos sina förebilder, men satsar även helhjärtat på att starta eget.
– Ta Jonna Ekberg till exempel, hon rider in på banan och gör sin grej. Det är ingen tvekan om att det kommer bli bra.
Hur går det för laget i Aachen?
– Om allt stämmer och vi har turen på vår sida kan det gå riktigt bra, avslutar Sylve.
  
FOTNOT:
För Sverige i Aachen rider
Malin Baryard Johnsson, Henrik von Eckermann, Douglas Lindelöw, Helena Persson och Charlotte Mordasini.


Läst 13141 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
10
2015

Tv-tider för EM i Aachen



Malin Baryard Johnsson och Tornesch.
Arkivfoto: Tomas Holcbecher

SVT satsar stort på att ge ridsportfantaster en chans att följa EM-festen i Aachen på hemmaplan. Här hittar du kanalens samtliga tv-tider.

Lördag 15/8

Dressyr - Grand Prix Special

Play 10.50–17.30

SVT1 10.50–16.30

SVT2 16.30–17.00

Söndag 16/8
Dressyr – Grand Prix Kür

Play 13.20–17.30
SVT1 13.20–16.55

Onsdag 19/8
Hoppning – Lagkval samt individuellt kval
SVT1 14.20–18.00

Torsdag 20/8 
Hoppning – Lagfinal omgång ett samt individuellt kval
SVT1 14.05–18.00

Fredag 21/8
Hoppning – Lagfinal omgång två samt individuellt kval
SVT1 16.50–18.00
SVT2 18.00–20.00

Söndag 23/8
Hoppning – Individuell final
Play 17.30–19.00
SVT1 16.00–17.00
SVT1 17.30–18.00
SVT2 18.00–18.30

Läs mer här.
Samtliga klasser och grenar sänds i den webbaserade betalkanalen FEI-TV
 


Läst 24734 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: « första « föregående 1 ... 4 5 6 7 8 nästa » sista » 


Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.