FHS16-kollen

Falsterbo Horse Show 2016

Här samlar vi all bevakning från årets Falsterbo Horse Show. Det blir resultat, bakom-kulisserna, bildspel, intervjuer och mycket mer.


JUL
05
2016

Malin om fjolårssegraren: ”Som ett stort gosedjur”



  
Tisdag avgörs semifinalen i Falsterbo för de sexåriga dressyrhästarna. Vi haffar Patrik Kittels beridare Malin Nilsson efter hennes fina ritt, på förra årets femårssegrare Foreign Affair. Som fick 73,952 procent av domarna i dag.

  
Text & foto: Anki Yngve
  
Malin är riktigt nöjd med hästen, som sedan förra året har gått final i Pavo Cup samt gjort två nationella unghästklasser med 8,5 och 8,2 som resultat.
– Det kändes väldigt bra i dag, han går in och bara gör allt han ska. Tittighet eller att vara okoncentrerad finns liksom inte för honom, han lyssnar och springer, säger hon med ett stort leende.
Foreign Affair (e. Rock Forever – Scandic) ägs och är uppfödd av samma person som äger morfar Scandic, nämligen Jan W Greve. Hur länge hon får rida honom vet inte Malin.
– Han är till salu för rätt bud, men de har inte bråttom med att sälja, säger hon.
  
Rider många fina hästar
Hon jobbar alltså som beridare hos Patrik Kittel i Tyskland där hon har hand om mellan fem och nio hästar som hon rider och tävlar. Främst är det försäljningshästar och som regel är de riktigt fina. En som såldes nyligen hade hon vunnit nationell Grand Prix på.
Foreign Affair är enligt Malin extremt tävlingsinriktad, han är till och med bättre på tävling än på träning.
– Och i stallet är han som ett stort gosedjur. Han är väldigt bortskämd och väldigt gosig, skrattar hon.
  
Inte unghäst-VM för SWB
Chefen Patrik Kittel är inte på plats i Falsterbo ännu men kommer i kväll, han lär stå och hoppa på läktaren när Malin rider final på torsdag. Fram till dess tänker hon ha precis samma plan som förra året, då Foreign Affair fick ta det ganska lugnt. Och då gick det ju vägen!     
Tyvärr, för SWB, är Foreign Affair registrerad i den holländska stamboken. Han får alltså inte gå unghäst-VM för Sverige.
– Nästa vecka har vi en uttagning i Holland för att se om han ska representera KWPN. Men det är väldigt osäkert, de har ju så himla många fina unghästar, säger Malin.
  
Onlineresultat, semifinal för sexåriga dressyrhästar


Under det allmänna intrycket fick Foreign Affair 8,5 – 7,5 – 7,5 på gångarterna av de tre domarna.
  

Han galoppera luftigt och flott.
 

Byten är nytt i programmet för sexåringarna sedan femårstiden.
  

Han är inte bara talangfull, han är söt också!


Läst 28897 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
05
2016

Fälttävlanslaget gjorde upp i ren dressyrbatalj



 
Förbundskapten Staffan Lidbeck har dragit med sig sina sex möjliga OS-ryttare till Falsterbo. Dressyr, hoppning och fysträning står på schemat – måndag kväll var dressyren först ut. Men hur skötte sig teamet innanför de vita staketen?
  
Text & foto: Anki Yngve
  
Inom kort tar förbundskapten Staffan Lidbeck ut fälttävlanslaget inför OS i Rio de Janeiro. Veckans "träningsläger" är, tillsammans med tävlingarna i Aachen nästa vecka, ryttarnas sista chans att visa framfötterna.
Fem av sex  kommer att få åka till Rio, varav en som reserv (fyra rider i laget). En av ryttarna får alltså stanna hemma – så trots många leenden och skön stämning hängde allvaret i luften denna tidiga måndagskväll.
  

Ludwig Svennerstål har med sig relativt orutinerade Franzipan till Falsterbo. Han har tre hästar som kan gå OS, "Luddes" eget förstahandsval är egentligen Aspe – men Staffan Lidbeck bestämmer så det kan lika gärna bli rutinerade King Bob. Tillsammans slog de ju självaste Michael Jung när de vann i Polen häromveckan. 
  

Franzipan har än så länge lite svårt med bytena. Men det är verkligen en kvalitetshäst för framtiden. För dagen blev det 63,086 procent för ekipaget i OS-programmet.
  

Ludwig bjuder på sig själv, det gillar vi!
  

Frida Anderséns Herta är verkligen tillbaka i toppform efter skadan. Domarna belönade ritten med 66,420 procent vilket räckte till fjärdeplatsen.
  

Linda Algotsson på Fairnando red fel väg och fick ett par missar, det var inte hennes dag. Men den rutinerade och skickliga OS-ryttaren...
  

... visade verkligen att fälttävlan är hennes gren. Kolla klockan hon red med, vad tror ni att mellantiden i dressyrprogrammet var?
  

Sara Algotsson Ostholt red lika prydligt som alltid på "Facebook-hästen" Reality. Dock var stoet lite väl...
  

... inne på det här med byten i dag. Hon inledde nämligen hela programmet med en bytesserie i uppridningen inför halten. Trots detta blev det fina 68,025 procent och en andraplats.
  

Niklas Lindbäck red Focus Filiocus som han är väldigt glad i.
  

För endast något år sedan gick hästen "bara" enstjärnigt, nu är han alltså uppe på mästerskapsnivå. Dagens ritt belönades med 67,901 procent – och en tredjeplats. 
  

Sist ut var Anna Nilsson på maffiga och rörliga Luron. 
  

Så här glad blev hon för dagens bästa resultat – 68,210 procent!
  

Frida och Linda taktiksnackar.
  

Niklas var på riktigt gott humör.
  

Linda Heed (höger) ska vara Viasats expertkommentator på OS. Därför håller hon på att sätta sig in i fälttävlan och dressyr, hoppningen kan hon ju redan utan och innan.
  

Hela gänget samlat efter dressyrdrabbningen.
– Den här arenan är väldigt lik den i Rio. Så det här var riktigt bra träning, säger förbundskapten Staffan Lidbeck.
  
Fullständigt resultat, ”Uppvärmning Rio de Janeiro”


Läst 19185 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
04
2016

Fem- och sexåringarna har hoppat + finalklart i femårsdressyren



Carl-Walter Fox nollade med femåringen Northern Comme Plot (e. Plot Blue – Contender). Foton: Anki Yngve
     
Under måndagen har det ridits femårsdressyr på dressyrbanan, sexårshoppning på Falsterbobanan och femårshoppning på stora gräsbanan. Här länkar vi till resultat och bjuder på lite stämningsbilder.
    
I dag avgjordes vilka femåriga dressyrhästar som gått till final. De tolv bästa från semifinalen går nämligen vidare – främsta SWB-häst var Macacho (e. Fürstenball – Rosentanz) med Ebba von Essen i sadeln.
Fullständigt resultat, semifinal för femåriga dressyrhästar
Ebba von Essen hyllar ”blockhalta” tränaren Kerstin André


Ebba von Essen och Macacho, näst bäst i femåringarnas semifinal.


I första semifinalen för de sexåriga hopphästarna blev det 44 nollor, bland totalt 124 hästar.
Fullständigt resultat


58 var felfria i de femåriga hopphästarnas första semifinal, där det var hela 142 starter.
Fullständigt resultat
  
Lite bilder från femårsklassen:


Noll fel blev det för Jörgen Larsson på Garletto (e. Boss – Carletto I).
 

Stephanie Holmén är flitig under Scandinavian Open.

 

Här på Capish (e. Cabachon – Calino), som gick felfritt i dag.
 

Rivningar kan hända den bäste, Alexander Zetterman på Belle Amie Moon (e. Baltimore – Quite Easy) hade inte bommarna på sin sida. 
  

Fredrik Linell på Mecca (e. Cabachon – Irco Mena) satte nollan.
  

Björn Svensson, känd under bloggnamnet "Captain Tourettes", såg taggad ut…

  

… men tyvärr blev det tre ner för Carlito (e. Careme – Alcatraz).
 

När man blir trött i Falsterbo är det bara att lägga sig i gräset och krama en mjukishäst.


Läst 16950 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
04
2016

Starkt internationellt startfält



Rodrigo Pessoa kommer till Falsterbo. Foto: Tomas Holcbecher
 
Nu är det klart vilka internationella ryttare och hästar som ansluter till hästfesten i Falsterbo senare i veckan. På hoppsidan är det många tunga namn.
  
Brasilien deltar ju i nationshoppningen, till Falsterbo kommer därför ingen mindre än legendaren Rodrigo Pessoa himself och hans kollega Doda de Miranda. I det holländska lägret hittar vi bland andra Jeroen Dubbeldam, som för övrigt tar med sig en för oss svenskar känd häst – nämligen Carusso LS La Silla som tidigare reds av Rolf-Göran Bengtsson.
En annan svenskkänd häst på hoppsidan är Royne Zettermans SM-vinnare 2015, Echo de Laubry, som rids av brittiska Emma O´Dwyer.
I det svenska hopplaget rider som bekant Malin Baryard Johnsson, Peder Fredricson, Henrik von Eckermann och Rolf-Göran Bengtsson.
  
Inte lika kändistät dressyr
På dressyrsidan är det kanske inte lika kändistätt. Men vi hittar tyska Helen Langehanenberg, som ju har varit otroligt framgångsrik tillsammans med Damon Hill. Nu rider hon en ny GP-häst, Damsey. Och så ställer Ryssland upp med ett lag i Nations Cup-dressyren där vi bland andra ser Inessa Merkulova och Mister X. I det svenska dressyrlaget rider Patrik Kittel på Delaunay, Rose Mathisen på Zuidenwind och Jennie Larsson på Zircoon Spring Flower.

Här hittar du alla ryttare och hästar i internationella delen


Läst 19150 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
04
2016

Ebba hyllar ”blockhalta” tränaren Kerstin André



  
I halvtid, när 17 av 33 femåringar hade gått dressyrsemifinal i Falsterbo, ledde Ebba von Essen stort på Macacho (valack, e. Maserati – Camaro M). De fick 75,062 procent av domarna och Ebba är självklart grymt nöjd.
– Det känns helt fantastiskt och väldigt roligt! Han ger en jättefin känsla och rör sig stort. Macacho är både avspänd och spänstig på samma gång, säger hon.

 
Text & foto: Anki Yngve
 
Ebba är väldigt tacksam över hästägarna Per och Jeanette Joelsson, som hon har ridit hästen åt sedan i julas.
– De är jättebra ägare och ger mig verkligen fullt förtroende. Jag får lägga upp träningen av honom efter eget huvud, berättar hon.
Ebba är rutinerad och vill inte spekulera i hur långt dagens prestation kan räcka.
– Helt ärligt har jag inte så mycket koll på startlistan, men det kommer självklart många bra. Det är liksom ingen idé att hetsa upp sig för det man inte kan påverka…
 
Tränare med gipsat ben
Ryttaren vill verkligen tacka sin tränare Kerstin André, som hoppar omkring i Falsterbo med gipsat ben (lila gips!) och en krycka i högsta hugg. Men ändå med ett stort leende på läpparna.
– Kerstin har hjälpt mig jättemycket. Trots att hon hade lunginflammation och en bruten fot fick jag komma och träna ändå. Hon har verkligen betytt otroligt mycket, berömmer Ebba.
Vi haffar även Kerstin André, som öser beröm tillbaka.
– Jag tycker inte att det kan göras så mycket bättre än vad Ebba gjorde i dag. Hästen ska röra sig korrekt och med förtroende samt lyssna på sin ryttare, det gjorde han verkligen, säger hon.
Macacho har mycket gång, Kerstin berättar att han i början var lite för ”lealös”.
– En sådan häst får man lära att röra kroppen lite mindre och mer funktionellt, så det har vi jobbat på. Detta för att få honom att gå i balans, alltid. Det är annars lätt att de här rörliga hästarna tappar balansen, förklarar A-tränaren.
 
Ska vara en ”happy horse”
Kerstin påpekar även att en proffsryttare som Ebba von Essen har en väldig fördel på en sådan här tävling.
– Hon ändrar inte sin ridning eller funderar för mycket, utan gör sin grej. Och hon har verkligen lyckats toppa dagsformen idealiskt, han har inte varit bättre än så här på hela året, säger hon.
Tricket är enligt Kerstin att göra ”lagom” mycket på vägen mot Falsterbo, rid inte slut på hästen.
– Du ska komma hit med en happy horse!
 
Svimmade på en tävling
Hur var det då med det där gipset? Jo, Kerstin André fick akut lunginflammation för två veckor sedan och svimmade på en tävling. I fallet bröt hon benet.
– Jag var sjukare än jag trodde och hade tydligen skyhög sänka. Men det var först för en vecka sedan vi upptäckte att det var ett benbrott, skrattar hon.
I en hel vecka gick alltså Kerstin omkring och trodde att foten ”bara” var stukad. Men till sist åkte hon in till sjukhuset.
– På röntgen kom de fram med en rullstol, ”varför då?”, undrade jag. Det är vadbenet, alltså det smala benet i underbenet, som är av.
Men trots detta är alltså Kerstin på plats i Falsterbo – och älskar det.
– Jag blir lika rörd varje gång det lyckas för en av mina elever. Vi kände redan på framridningen i dag att det här kan gå riktigt bra. Men man vet ju aldrig med hästar, de kan alltid bli rädda för något och då spricker det…
   
Slutgiltigt resultat, semifinal för femåringar i dressyr 


Macacho är riktigt flott, men samtidigt avspänd.
  

Glad Ebba vinkar till publiken.
  

Kompanjonen och kusinen Mia von Essen ger grattiskram. Men försiktigt, eftersom Mia har sin bebis i bärsele.
  

Ebba von Essen med stolta tränaren Kerstin André.
  

Mer eller mindre hela släkten är med Ebba i Falsterbo. Dels är alltså hennes kompanjon och kusin Mia von Essen här, med sin tremånaders bebis i bärsele på magen. Dels är mamma och pappa med, som inte är del i företaget men som gärna kommer och tittar. Och så en drös syskonbarn – som synes mer eller mindre dressyrintresserade.


Läst 22760 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
03
2016

Amanda om dubbelsegern: ”En fantastisk saga”




Söndag eftermiddag avgjordes finalen i hoppserien 7-star på stora gräsbanan i Falsterbo. Och rookien Amanda Kjellberg från Borlänge, på fantastiska Carinthina Z, gjorde det igen. Hon vann och får rida internationellt i Falsterbo.

– Allt är en fantastisk saga, jag fattar ingenting! jublar hon efteråt.
  
Text & foto: Anki Yngve
  
Hon hade bara fyra hundradelar till godo till andraplacerade Henrik Ankarcrona i omhoppningen. Men vann gjorde hon, Amanda Kjellberg, som inte ens trodde att hon skulle kvala till Falsterbo.
– Mitt mål när jag kom hit var att jag inte skulle göra bort mig. Jag vet att hästen är kapabel men jag litar inte riktigt lika mycket på mig själv, säger hon med ett stort leende.
Sedan ville hon förstås göra hästägarna stolta. Och pappa.
– Fast han är i och för sig alltid stolt!
Amanda passar på att hylla sin häst också.
– Hon är helt … det finns liksom inte ord. Hon ger allt!
  
Hästen Jens nobbade
Carinthina Z har hon ridit i över tre år. Det började med att hon provred hästen för sin mentor Jens Fredricsons räkning, men han hade inte möjlighet att ta stoet just då.
– Så familjen Zeinoff frågade mig om jag ville ta över och rida henne, och det ville jag förstås.
Det började dock inte så bra. I första starten som var i en 1,20-klass vägrade de ut sig. Men sedan dess har det alltså gått stadigt uppåt och i kväll firar Amanda segern med de lyckliga hästägarna.
– Det kan nog bli en flaska champagne…
  
Har ridningen som hobby
De fyra högst placerade i 7-star får rida de femstjärniga klasserna här i Falsterbo. Vilket med råge är det största Amanda har gjort.
– Jag har inte ens hunnit kolla vad det är för klasser det finns. Det är helt sjukt, jag fattar ingenting! utbrister hon.
Amanda Kjellberg har visserligen ridit EM på ponny och tagit SM-guld som junior. Men så tog hon ett par års uppehåll från hästarna och tänkte att hon skulle leva ett ”normalt” liv.
– Det gick inte, jag kan ju inte vara ifrån det här…, skrattar hon.
Men ridningen och tävlandet är fortfarande en hobby, till vardags arbetar hon med ekonomi och bokföring på Bravida. Och det tänker hon fortsätta med eftersom hon tycker att mixen mellan ”vanligt liv” och hästar är perfekt som den är just nu.
  
Sörjer inte sin missade resa
Vid sidan av att hon får rida internationellt vann Amanda en Butet-sadel och 100 000 kronor. Vad hon ska göra med pengarna har hon inte hunnit fundera på.
– Det får bli något kul. Kanske en resa till Marbella? säger hon med glimten i ögat.
För en sådan, icke-ombokningsbar resa, hade hon ju köpt till den här helgen. För hon trodde aldrig att hon skulle kvala till Falsterbo.
– Resan brände inne men jag klagar inte. Jag hade valt Falsterbo framför Spanien vilken dag som helst.
  
Övriga ryttare som har kvalat till den internationella touren i Falsterbo är de som var andra- till fjärdeplacerade i dag. Nämligen:
Henrik Ankarcrona (i dag på Vincero)
Irma Karlsson (i dag på Wireina)
Evelina Tovek på (i dag på Oz De Breve)
  
Fullständigt resultat, 7-starsfinalen
  

Carinthina Z hoppar fantastiskt.
 

Amanda kunde inte förstå att hon hade vunnit.
   

Torkar tårarna.
  

Vinkar till publiken.
  

No hands!

  

Prisutdening på podiet.
  

Tvåan Henrik Ankarcrona ger Amanda en grattiskram.
  

Det var riktigt stora prispengar i finalen. 100 000 till segraren.
  

Rörd Amanda på presskonferensen.


Läst 43793 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
03
2016

Guld till Strömsholm: ”Har blivit ett lag på riktigt”



 
Det blev en grymt spännande final när lag-SM i hoppning, Folksam Elitallsvenska, avgjordes i Falsterbo på söndagen. Österlen som ledde efter första dagen rev bort sig medan Strömsholms RSF fick till tre nollor – och vann.
  
Text & foto: Anki Yngve
  
I guldlaget red Filip Ågren, Daniel Svensson, Niklas Jonsson och Jens Fredricson. Samtliga hyllar de sin lagledare Anders Högberg, med erfarenhet som fotbollsledare, för sin förmåga att skapa laganda.
– Förra året var vi två tidsfel från att åka ner till division I, då sa jag till mig själv ”aldrig mer”. Och på den vägen är det, säger han om uppryckningen.
Bland annat varvades Filip Ågren till laget, och så övertygades Niklas Jonsson om att börja rida allsvenskan igen.
– Jag har ridit i lag i massor av år och tycker att det är förbaskat kul om alla är på tårna. Men det har varit lite spretigt fram till att Anders kom in i bilden, berättar Niklas, som alltså är tillbaka i laget efter ett uppehåll.
För att ställa upp ställde landslagsryttaren ett ultimatum.
– Jag sa att jag ställer upp, men då måste vi försöka vinna på riktigt. Annars är jag inte intresserad.
  
Firar med att titta på fotboll
Även Daniel Svensson menar att hemligheten bakom segern stavas teambuilding.
– Vi har blivit ett lag på riktigt, har likadan kläder och schabrak, träffas och pratar ihop oss. Det kan tyckas vara detaljer, men det är jätteviktigt, säger han.
I kväll firar de genom att titta på Islands-matchen ihop, som det lag de är. Vinstpengarna kommer dessutom att gå tillbaka till alla dem som har ridit i laget, de delas upp i 20 delar. Den som har ridit en omgång får en del, har du ridit fem gånger får du fem delar. Så det är inte bara finalgänget som gynnas.       
  
Silvret i lag-SM gick till Skästa RC och bronset till Flyinge HSK.
  
Fullständigt resultat
 

Guldlaget på väg in på prisutdelning.


Lagledare Anders Högberg med prischecken.
 

Ärevarv!
 

Jens Fredricson får en grattiskram av Louise Haaga, vars Skästa tog silver.
  

Maria Gretzer är lagledare för bronsmedaljörerna Flyinge.
  

Ann-Sofie Oscarsson och Nicole Holmén, glada bronsmedaljörer.
  


Lagledare Anders Högberg hyllas av ryttarna.
  

Dottern fick följa med Niklas Jonsson på presskonferens.
  

Dags för fotografering inklusive...
  

... ett segerhopp!


Läst 39744 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
03
2016

Anette och Alina njuter: ”Härligt att vara här!”




Minns ni Anette Holmberg Roth, som kvalat till The Tour of Amateurs i Falsterbo – med cp-skadade dottern Alina som största supporter? Vi träffade hela familjen efter söndagens ritt.
  
Text & foto:
Anki Yngve
 
I dag blev det, liksom i går, fem fel för Anette och Cardini Carpe Diem. Valacken var taggad inne på banan, men såg väldigt fin ut.
– Det kändes jättebra, det var lite svårare i dag i och med att det var mer tekniskt. Och så reagerar hästarna en del på publiken och läktaren. Det här är verkligen något helt annat än vad vi är vana vid, säger Anette.
Resan till Falsterbo gick bra, även om det tog många timmar från Västerås.
– Det är härligt att vara här och en fantastisk möjlighet att få rida på en sådan här tävlingsplats. Vi njuter av atmosfären!
  
Håller mammas häst
Alina har följt sin mammas tävlande med stort intresse.
– Jajjemän. Och hon har hållit Cardini när min man Thomas har sadlat, så Alina är absolut behjälplig, berättar Anette.
Nästa punkt på dagsschemat är att heja på hemmaklubben Skästa i lag-SM, som drar i gång klockan 11.45. Och så ska familjen förstås ta ett ordentligt varv runt mässan.
För Cardini Carpe Diem är det sluttävlat i Falsterbo, det blev ingen onsdagsfinal denna gång.
– Nu blir det vila för honom i en vecka eller två, sedan kör vi på igen. Det har varit så trevligt att jag har fått blodad tand, jag tänker absolut försöka kvala nästa år igen, säger Anette med ett stort leende.
  
Onlineresultat, The Tour of Amateurs
 

När Anette rider...
  

... finns Alina med på "kiss and cry"-läktaren.
  

Hela familjen hjälps åt med Cardini.
  

Uppställning för fotografering.


Läst 37585 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
02
2016

7-star: Amanda Kjellberg tog ”underdog-vinst”



Amanda och Carinthina. FOTON: Anki Yngve

Första drabbningen mellan finalisterna i 7-starsfinalen reds under lördag eftermiddag. Och vann gjorde Amanda Kjellberg från Borlänge på Carinthina Z – som var chockad redan när hon kvalade till Falsterbo.
  
Häromdagen intervjuades Amanda Kjellberg av Dalarnas Tidningar, om att hon hade kvalat till 7-starsfinalen i Falsterbo. Hon hade egentligen bokat en resa till Marbella som inte gick att avboka den här helgen, men valde ändå att åka till Falsterbo. Som är det största hon har gjort som senior.
– På pappret är jag en underdog och det trivs jag med, sade hon till tidningen.
  
Vann en Butet-sadel
I dag vann alltså Amanda den inledande finalklassen på stora gräsbanan, och fick en Butet-sadel värd 36 000 kronor för besväret. I morgon hoppas hon kunna upprepa prestationen. Då står inte bara totalsegern i 7-starsfinalen på spel, det gör dessutom fyra platser till den internationella touren här i Falsterbo.
Tvåa i klassen kom Irma Karlsson på Wireina och trea Jens Fredricson på Uncanto di Villagana.
  
Fullständigt resultat


Borlänges stoltheter.
  

Amanda fick en sadel i pris.
  

Ärevarv!
  

Andraplacerade Irma Karlsson.
  

Jens Fredricson knep tredjeplatsen.


Läst 44481 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
02
2016

Fanny – lördagens snabbaste amatör


Lördag reds första kvalklassen för de 62 ryttare i The Tour of Amateurs som tagit sig till Falsterbo. I morgon avgörs vilka av dem som tar sig till finalen på onsdag.
Bäst i dag var Fanny Fransson från Jönköpings RK, som fick rida ärevarv på sin Carlo.
 
Fullständigt resultat


Läst 17766 ggr Kommentarer Kommentera


Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.