Redaktionens pryltips - Produktutvärdering: Nevercold

Redaktionens pryltips

FEB
02
2014

Produktutvärdering: Nevercold

En heldag i stallet under vintermånaderna kan få även den kaxigaste att klaga över kylan. Och ofta tar man på sig så mycket kläder att man känner sig som en osmidig Michelin-gubbe. Företaget Nevercold har tagit fram en lösning, genom en elektronisk värmeväst samt både finger- och tumvantar med värme i.
  
Svensk distrubitör för produkterna är Acreto. Förra året testade Prylkollen ThermaCells eluppvärmda värmesulor (läs den utvärderingen här) och i år stod värmevästen och vantarna på tur.

Den elektroniska värmevästen Alaska har ett yttertyg av mikrofleece och under det ett vindisolerande membran.
Västen har tre värmeelement, två på bröstet och en på den övre delen av ryggen. Värmeelementen är placerade mellan nätfodret och det vindisolerade membranet, vilket gör att värmen kommer väldigt nära kroppen och gör västen riktigt varm. Den drivs att ett batteri som placeras i en egen ficka på västens insida.

  

Västen har tre olika temperatursteg och värmen regleras genom en knapp på vänster bröst. Man sätter på värmen genom att hålla in knappen och när "lågan" på knappen börjar lysa rött är den igång. Västen startar alltid på full effekt som är 52 grader. Genom att trycka på knappen blir temperaturen ett steg kallare (43 grader samt 38 grader). Vid 52 grader håller batteriet värmen i två timmar, 43 grader i tre timmar och 38 grader i fem timmar.

 

Bild på hur västen är uppbyggd.

  

Vi har använt västen både under varierat stallarbete, uteritt samt ridning i ridhus och den är väldigt smidig att använda. Då västen är rätt tunn går det utmärkt att ha en tjockare tröja/jacka över utan att man känner sig alltför osmidig.
Västens tre olika värmenivåer känns väl anpassade till olika aktiviteter. Vid stallarbete räckte det bra med mellannivån (43 grader) medan den högsta nivån (52 grader) var skön att ha på när man red ut i kylan. Vid ridning i ridhus stängdes värmen oftast av helt då västen i sig värmer bra, men var det riktigt kallt räckte det att ha på den lägre temperaturen (38 grader). Det är även enkelt att reglera temperaturen på knappen under ridning.

  

Ett minus är att batteritiden är något kort, då man ofta är ute i stallet i mer än fem timmar. Priset på 1495 kronor tycker jag faktiskt är helt okej då västen, tack vare de olika värmetemperaturerna, är väldigt användbar både under vintern och hösten. NI hittar den här

De elektroniska värmevantarna Ontario Pro är tillverkade i vindtätt och vattenavvisande nylontyg med förstärkning av konstläder på handflatan. De har värmetrådar av kolfiber runt fingrarna och värmen regleras av en knapp vid handleden.
Batteriet förvaras i en ficka med dragkedja vid handleden. Handskarna har, liksom västen, en reglerbar temperatur i tre steg (55 grader, 44 grader eller 38 grader) och tiden batteriet håller värmen är mellan 2-8 timmar beroende på värmeeffekt.

  

Vi har använt handskarna vid ridning både ute och i ridhus samt vid träning från marken. Vantarna är något klumpiga vilket medför att de inte är optimala att använda vid ridning i ridhus. Dock är de riktigt sköna att ha när man rider ut då fingrarna, som annars brukar förfrysa, håller sig varma.
De är även smidiga att använda under exempelvis en träning då man står på marken eller när man går på promenad med sin häst. Batteriet är relativt lätt och man tänker inte på att det sitter på handleden.
Då handskarna passar bäst för ridning utomhus räcker batteritiden - och använder man en tunn stickad handske under håller sig händerna riktigt varma även om det är många minusgrader utomhus.
   

Priset på handskarna ligger på 1795 kronor, vilket jag kan tycka är i dyraste laget med tanke på att handsken var rätt osmidig. Något som därmed begränsar användbarheten i stallet. Men självklart kan handsken användas vid andra utomhusaktiviteter - så är man en riktig friluftsmänniska som spenderar mycket tid utomhus under vintern kan det vara en bra investering! Ni hittar handskarna här

De elektroniska tumvantarna Vermont är tillverkade i vindtätt och vattenavvisande polyestertyg och handflatan är förstärkt av läder. Värmeelementen sitter runtom fingrarna och även dessa har reglerbar temperatur i tre olika värmenivåer (60 grader, 50 grader och 40 grader). Liksom på fingerhandskarna sitter temperaturregleringsknappen och batteriet på handleden. Värmetiden är 2-4 timmar beroende på värmeeffekten.
   

Dessa tumvantar är riktigt varma, även när man inte har värmen på! Dock går de inte att använda vid stallarbete eller ridning då man inte kan använda sig av sina fingrar. Emellertid är de riktigt sköna och värmer gott när man sitter och kollar på träningar i ett kallt ridhus. Perfekta för ridskole- eller ponnyföräldern som spenderar många timmar på läktaren!

  

Åsikten om priset (som är 1995 kronor) blir densamma som för fingerhandskarna, alltså i dyraste laget då användningsområdet är begränsat. Men som sagt tidigare, är man ute mycket under vintern kan det vara väl investerade pengar! Ni hittar vantarna här


taggar


Läst 39546 ggr


Mer från prylbloggen

Jag hittade riktigt fina smycken från Ashley's Fine Equestrian Jewelry, ett smyckesföretag som har specialiserat sig på att göra smycken inspirerade av ridsporten. Men smakar det så kostar det, drömma kan man dock alltid!
   

Vackert hängsmycke i form av en ridstövel och stigbygel. Ridstöveln är i 14 karats gult guld och stigbygeln samt sporren är i 14 karats vitt guld. Priset ligger på höga 1.538 dollar, cirka 13.000 svenska kronor.
Till produkten
 

Ridstöveln finns även i en billigare variant, där stöveln är i silver och stigbygeln samt sporren i 14 karats gult guld. Priset hamnar då på 550 dollar, cirka 4.650 svenska kronor.
Till produkten
 

Hängsmycke i form av en sadel i 14 karats guld. Prislappen ligger på 895 dollar, cirka 7.600 svenska kronor.
Till produkten


Dressyrsadeln i 14 karats guld går på 1.420 dollar, cirka 12.000 svenska kronor.
Till produkten
 

Halsband i 14 karats guld, där bettet är prytt av diamanter. Dock en saftig prislapp på 2.399 dollar, cirka 20.300 svenska kronor. 
Till produkten
 

Stelt armband i form av hästben i 18 karats guld. Priset ligger på 1.960 dollar, cirka 16.600 svenska kronor.
Till produkten 
 

Vi hittar även olika små berlocker som ska fästas på ett armband. Här ett hästtäcke i 14 karats guld för 495 dollar, cirka 4.200 svenska kronor.
Till produkten
 

Eller varför inte en höbal i 14 karats guld för 460 dollar? Alltså cirka 3.900 svenska kronor...
Till produkten


Det finns även en transport i 14 karats guld för 654 dollar, cirka 5.500 svenska kronor.
Till produkten

Lyxigt, eller hur?


Cajsa Ekström Arman

Cajsa Ekström Arman



Läst 9537731 ggr Kommentarer Kommentera

Vi snubblade över dessa riktigt somriga toppar från det brittiska märket Caracal Equestrian. Det är ett relativt nystartat märke, med idén att ge traditionella ridkläder extra lyx och flärd.
  
Än så länge finns det endast olika toppar i deras kollektion, men planen är att i framtiden utöka sortimentet.

Kläderna är designade av ryttaren Ailsa Reeve, som ansåg att utbudet av tävlingskläder för ryttare var ganska tråkigt. När hon examinerats från Manchester School of Art började hon skissa på en ny, "roligare" kollektion till ryttarna på tävlingsbanan. Och resultatet är knappast tråkigt! Eller vad tycker ni? 
  

Alla toppar är tillverkade i 100 procent bomull och priset på de ärmlösa topparna ligger mellan 45 och 50 pund.
  


De kortärmade topparna kostar mellan 35 och 50 pund. 
  


 
Caracal Equestrian


Cajsa Ekström Arman

Cajsa Ekström Arman



Läst 9596629 ggr Kommentarer Kommentera

I vår- och sommarkollektionen från danska märket Montar hittar vi klassiska ridbyxor – men även modeller för ryttare som vill synas och sticka ut från mängden. Vad säger ni, någon av modellerna som tilltalar er?

Själv tycker jag att det är roligt att tillverkarna vågar satsa på lite annorlunda mönster på ridbyxorna. Även om det klassiska kanske faller mig allra bäst i smaken... (För pris och mer information kontakta din närmaste återförsäljare.)

/Produkt-Cajsa


Cajsa Ekström Arman

Cajsa Ekström Arman



Läst 9615564 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Redaktionens pryltips »



Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.