Nyheter

senaste nytt

Här hittar du de senaste, hästrelaterade nyhetsnotiserna från både ridsportsmedier och andra nättidningar.


2017-04-29

Ludwig Svennerstål: ”Målet är att ha tio hästar inför OS”

För fälttävlansryttaren Ludwig Svennerstål är karriären en långsiktig satsning med många delmål. Inte nog med att han har planen redo inför EM i sommar, han har redan OS i Tokyo 2020 i sikte – men behöver fler hästar.

Läs mer på Hippson.se
2017-04-28

Webb-tv: Föraren ger de rädda hästarna godis

När mannen kommer med sin motorcykel, på samma stig där två ryttare befinner sig, agerar han på ett föredömligt sätt. Han fokuserar direkt på att få hästarna trygga igen.

Läs mer på Hippson.se
2017-04-28

Patrik Kittel och Delaunay Grand Prix-sexor i Hagen

Det är utomhuspremiär för de svenska dressyrryttarna i Hagen, Tyskland, och på fredagen reds kvalklassen till söndagens kür. Bästa svensk blev Patrik Kittel på Delaunay.

Läs mer på Hippson.se
2017-04-28

Förslag om skyltning avslogs – bara veckor innan hästolyckan

Förra veckan fick en häst avlivas efter att den skrämts av en lös hund på Jungfrusundsåsen. Så sent som i mars avslogs en politisk motion om att skylta mot okopplade hundar i motionsspåret.

Läs mer i StockholmDirekt.se
2017-04-28

Lummen: Inte svenskarnas dag i Nations Cup

Fredag klockan 16.00 var det dags för den första deltävlingen i FEI Nations Cup, lotten hade placerat Sverige som nummer ett i startlistan. Hippson liverapporterade från klassen i Lummen, Belgien. Läs rapporten här.

Läs mer på Hippson.se
2017-04-28

Dressyr: Lysande segerstart för Cecilia i Frankrike

Cecilia Bergåkra Berglund fick en riktig smakstart på tävlingshelgen i Frankrike. En seger och en andraplats blev första dagens skörd.

Läs mer i Tidningen Ridsport
2017-04-28

Webb-tv: Rolf-Görans topphästar njuter av betet

Visst minns ni Rolf-Göran Bengtssons hoppstjärnor Pialotta och Roofs? I veckan delade Edwina Tops-Alexander, som är gift med Rolf-Görans tidigare chef Jan Tops, ett filmklipp där vi får se stona njuta av sitt pensionärsliv i hagen.

Läs mer på Hippson.se
2017-04-28

Åtta fel för Henrik von Eckermann i GCL i Shanghai

På fredagsförmiddagen svensk tid reds den tredje omgången av Global Champions League i Shanghai. Henrik von Eckermann red för lag Mexico Amigos men fick tyvärr åtta fel i grundomgången.

Läs mer på Hippson.se
2017-04-28

Fem- och sexåringar i ny tävling: ”Se framtidens stjärnor”

Unghästarna är tillbaka på Elmia Scandinavian Horse Show i oktober. Nytt för i år är tävlingen Agria Star of Tomorrow för fem- och sexåriga hopp- och dressyrhästar.

Läs mer på Hippson.se
2017-04-28

Häst gick ner sig i kärr – fick hjälp av räddningstjänsten

På torsdagseftermiddagen fastnade en ridhäst i ett kärr vid Habo i Jönköpings län. Ryttaren kunde ta sig i säkerhet och larma om situationen.

Läs mer på Hippson.se
2017-04-28

Fartfyllda tävlingsdagar i Bockatorp med Gretzer och Algotsson

Till helgen arrangerar Älmhult Linnébygdens RK nationella hopptävlingar för hästar. Älmhult Spring event avgörs under tre dagar och på plats kommer bland annat ryttare från Sverigeeliten att finnas såsom Linda Algotsson och Maria Gretzer.

Läs mer i Smålänningen
2017-04-28

Kräver satsning på föreningen i Staffanstorp

I mitten på mars bjöd Staffanstorps ridsportförening in politiker för att visa sina lokaler och berätta om den oro föreningen känner inför framtiden och badhusplanerna.

Läs mer i Skånska Dagbladet
2017-04-28

Ridklubb i Boden drabbad av smittsam sjukdom

Bodens ridklubb har drabbats av den mycket smittsamma sjukdomen kvarka.

Läs mer i Kuriren.nu
2017-04-28

Nu siktar paradressyrryttarna mot EM och medalj

Efter helgens framgångar i Belgien för de svenska paradressyrryttarna står nu siktet på EM. "Jag tror att vi har chans på individuell medalj", säger landslagsledaren Agneta Aronsson.

Läs mer i Tidningen Ridsport
2017-04-28

Cian O'Connor skadad – missar flera viktiga tävlingar

Den irländska toppryttaren Cian O'Connor måste ta en time-out från ridningen, för att läka en skada han ådrog sig under en tävling i tyska Eschweiler. Bland annat missar han Nations Cup i både La Baule och Rom, samt GCT-tävlingarna i...

Läs mer i World of Showjumping
2017-04-28

Forskningskollen: Halt eller bara ”normalt rörelsestörd”?

Kan hästen ha asymmetrier i rörelsemönstret utan att uppfattas som halt av ägaren? Jo, det visar två nypublicerade examensarbeten från SLU. Objektiv rörelseanalys blir vanligare – men kan utrustningen bli för känslig? Var går gränsen mellan halt och ohalt?

Läs mer på Hippson.se
2017-04-28

Storslagna planer för arenan till nästa ryttar-VM

Det planeras för en tillfällig huvudstadion med 20.000 sittplatser på Tryon International Equestrian Center i North Carolina. Detta inför VM 2018.

Läs mer i Dressage-News
2017-04-28

Jönköpings fältrittklubb öppet igen – tuff framtid väntar

Jönköpings fältrittklubb har nu slagit upp portarna till sin anläggning på Klämmestorp igen. Efter kvarkautbrottet, som tvingat dem hålla stängt, öppnade anläggningen igen i förra veckan.

Läs mer i Radio Sweden på svenska - Sveriges Radio
2017-04-28

Nations Cup: OS-medaljör bänkas – fyra tjejer startar

Fyra tjejer på startlinjen och OS-medaljören Peder Fredricson på bänken. Det svenska hopplaget i Nations Cup i Belgien på fredag sticker ut ordentligt.
– Jag vill testa en del nytt så här i början av säsongen, säger förbundskapten Henrik Ankarcrona. 

Läs mer i Aftonbladet
2017-04-28

Stephex Stables söker beridare och hästskötare

Det kända, internationella tävlingsstallet Stephex Stables i Belgien söker personal. Dels två hästskötare, dels två markarbetsryttare.

Läs mer i World of Showjumping
2017-04-27

Webb-tv: Kamelen Herman är stjärnan i hästflocken

Sedan fyra år tillbaka bor kamelen Herman hemma på gården hos familjen Thorell i Blåsmark. Bästisen är lilla fölet Kalle som han gärna leker och springer med.

Läs mer i Norran
2017-04-27

Den lilla tvillingen har galopperat vidare

Som tidigare berättats nedkom Helena Olssons sto med tvillingar natten till måndagen, två hingstföl. Den minsta av dem, som bara var hälften så stor som sin bror, har trots stora vårdande insatser nu...

Läs mer i Tidningen Ridsport
2017-04-27

Även hästkillar kan söka till TV3:s hästiga realityshow

Malin Baryard Johnsson blir en av flera coacher i TV3:s nya realityshow som börjar spelas in i juni. Just nu söker man max tio rutinerade, unga ryttare som vill vara med. Och trots en annons som endast efterlyser tjejer, visar det sig att även killar är välkomna att söka.

Läs mer på Hippson.se
2017-04-27

Föltider: Ammajour efterlyser fler ammor

Det råder brist på ammor till moderlösa föl, konstateras det hos Föl- och ammajouren, även om det än så länge är ganska lugnt. Men visst märks det att fölningssäsongen börjar komma i gång hos svenska uppfödare.

Läs mer i ATL Lantbrukets Affärstidning
2017-04-27

Sverige först ut i fredagens Nations Cup i Lummen

Fredag eftermiddag är det dags för den första deltävlingen i FEI Nations Cup. Säsongspremiären sker i Lummen i Belgien och lotten har placerat Sverige som nummer ett i startlistan. Betalkanalen FEI-TV sänder live från klockan 16 och förbundskapten Ankarcrona planerar redan nu för final.

Läs mer på Hippson.se
2017-04-27

Gästblogg: Är de goda (rid-)råden verkligen goda?

Linda Aronsson har jobbat som ridlärare i många år. Hon är förundrad över tonen vi inom ridsporten har mot varandra, där nedsättande kommentarer är vanliga. Varför inte lyfta varandra i stället? Läs mer i Gästbloggen på Hippson.se.

Läs mer på Hippson.se
2017-04-27

Projekt för hästturism bjuds in till näringsdepartementet

Näringsdepartementet har fått upp ögonen för satsningen på hästturism i sydöstra Skåne och har bjudit in projektledarna till Stockholm. Som Lokaltidningen tidigare har berättat pågår ett projekt för att utveckla hästnäringen i Sjöbo, Ystad, Tomelilla och Simrishamn. Den 2 maj besöker...

Läs mer i Lokaltidningen Ystad
2017-04-27

Fler dressyrhästar kommer till unghäst-VM

Med knappt 100 dagar kvar till första start på unghäst-VM i dressyr i holländska Ermelo bjuder arrangören på nyheter i programmet. Det blir fler klasser och fler startande högklassiga ekipage.

Läs mer i Tidningen Ridsport
2017-04-27

Hoppning: Henrik tar plats i GCL-laget i Shanghai

När den tredje omgången av Global Champions League rids i Shanghai i morgon finns Henrik von Eckermann med i startlistan, för lag Mexico Amigos.

Läs mer på Hippson.se
2017-04-27

Webb-tv: Hoppas kunna ge dem de hem de förtjänar

Djurrättsorganisationen Dyrens beskyttelse i Danmark har fått ta hand om åtta ponnyer som vanvårdats under lång tid. När man fann dem saknade de foder och vatten, hovarna var förvuxna och de var angripna av löss och loppor.

Läs mer på Hippson.se
2017-04-27

Hästen går tillbaka till kretsloppet – blir biobränsle

När en häst avlivas kan dess kropp tas omhand på olika sätt. Här berättar Hanna Nilsson hur Svensk lantbrukstjänst gör – och reder ut ett par missförstånd kring det som kallas "destruktion".

Läs mer på Hippson.se
2017-04-27

Ridklubben: "Det regnar in i sadelkammaren"

Gamla byggnader som är i stort behov av renovering och hästar som också börjar bli till åren. Eslövs ridklubb skickar nu ut ett nödrop till politikerna för att kunna åtgärda eftersatt underhåll, framför allt läckande tak.

Läs mer i Lokaltidningen.se
2017-04-27

Malin Baryard Johnsson till nytt program i TV3

TV3 har värvat Malin Baryard Johnsson till ett nytt program om hästar och relationer.
– Det ska bli spännande, säger hon.

Läs mer i Aftonbladet
2017-04-26

Webb-tv: En presenning? Ingen fara för Will och Esmeralda!

Will Rogers är ursprungligen från Australien, men bor sedan några år tillbaka i Holland där han driver dressyrstall. Tillsammans med sin fru Anna Blomgren och parets team tar han emot hästar för träning, tävling och försäljning.
Inte minst imponerar han med sin miljöträning och i detta klipp får vi se en uppvisning med hästen Esmeralda från 2015. Titta och njut!

Se klippet på Hippson.se
2017-04-26

Norberg: Ryttare bör plocka upp hästspillningen

Moderaterna Christer Filipsson och Lennart Skansfors har lämnat ett medborgarförslag i frågan. De vill att ryttare eller hästägare ska åläggas att plocka upp hästspillning från kommunens vägar och motionsslingor.

Läs mer i Radio Sweden på svenska - Sveriges Radio
2017-04-26

De vill se en satsning på ridsporten i Växjö kommun

Situationen för Växjö ridklubbar är allvarlig. Framför allt finns det stora brister på klubbarnas anläggningar. "Det är dags för en satsning", säger Emeli Sjöberg.

Läs mer i Smålandsposten
2017-04-26

Fälttävlan: Chans till revansch för Sara efter fallen

I helgen som gick trillade hon av dubbelt upp i terrängen, men Sara Algotsson Ostholt är på hugget igen. Nu har hon lång trestjärnig klass och EM-kval i sikte.

Läs mer i Tidningen Ridsport
2017-04-26

Åttaåriga Tim lyckades – har bokat sommarens ridläger

Hippson har tidigare berättat om åttaåriga Tim Ringkvist som knyter och säljer pannband, nyckelringar och hundhalsband för att samla ihop pengar till sommarens ridläger. Och nu är det klart – Tim har bokat lägret och ser fram emot att åka i väg på äventyr och träning med sin ponny Boom Bellis.

Läs mer på Hippson.se
2017-04-26

Laddade inför säsongsdebuten i Nations Cup

Uppladdningen mot EM startar på allvar till helgen. Då rids säsongens första omgång av FEI Nations Cup i Lummen, Belgien.

Läs mer på Hippson.se
2017-04-26

Nytt nej – connemaraförening fortsatt ute i kylan

Sverige saknar just nu en avelsorganisation för connemaraponnyer. Jordbruksverket har åter sagt nej till Svenska Connemarasällskapet, och har underkänt sällskapets inskickade plan och riktlinjer.

Läs mer i Tidningen Ridsport
Sida: 1 2 3 4 5 ... 1422 nästa  sista  


Sök efter artikel


Mest lästPopulärt hos Charlies

Husbloggare

Gästblogg: Är de goda (rid-)råden verkligen goda?

Gästbloggen

Tävlingen i söndags och en förmiddag hemma!

Therese

we tävling

Portugal-bloggen

Till Husbloggarna