Nyheter

senaste nytt

Här hittar du de senaste, hästrelaterade nyhetsnotiserna från både ridsportsmedier och andra nättidningar.


2017-03-24

Göteborg: 600 topphästar ska ha tillgång till vård under EM

Hur planerar man som veterinärteam ett evenemang där nästan 600 topphästar samlas mitt i centrala Göteborg? Lotta Persson, Ellen Law och Karolina Dahlkvist på Evidensia berättar om den intensiva planeringen inför sommarens EM.

Läs mer på Hippson.se
2017-03-24

Lokalsituationen ohållbar för Staffanstorps ridklubb

I omklädningsrummet finns varken värme eller insiktsskydd. Toaletterna saknar varmvatten. Staffanstorp ridsportförening brottas med dåliga lokaler och ber nu om svar från kommunen.

Läs mer i Lokaltidningen Lund & Staffanstorp
2017-03-24

Populära Tölt on Ice ger stängd parkering i Kungsbacka

Snart är det dags för tredje upplagan av evenemanget Tölt on Ice. I helgen intar tusentals hästmänniskor och islandshästar Kungsbacka ishall.

Läs mer i Kungsbacka-Posten
2017-03-24

Här är veckans internationella och nationella tävlingar

Vem tävlar var i helgen? Svenska Ridsportförbundet bjuder på aktuellt kalendarium med datum, tävlingsplatser, ryttare och hemsidor under vecka 12 till 13.

Läs mer i Mynewsdesk
2017-03-24

Det blir ingen världscupfinal i Omaha för Casello

Douglas Lindelöws förra tävlingspartner Casello var Ludger Beerbaums val inför världscupfinalen nästa vecka. Nu har han meddelat att Casello inte kommer till start som...

Läs mer i Tidningen Ridsport
2017-03-24

FEI om #notoharmonization: "Inte ett förslag från oss"

Under onsdagen kom det internationella ridsportförbundet FEI med ett uttalande om förslaget att harmonisera startavgifterna i Europa med dem i USA. Ordförande Ingmar De Vos förtydligar att detta förslag kommer från "Alliance of Jumping Organisers".

Läs mer i World of Showjumping
2017-03-23

Arezzo: Vinst för Peder och H&M Zaloubet i Italien

Det pågår trestjärniga tävlingar i italienska Arezzo, i torsdagens 1,45-hoppning blev det seger för Peder Fredricson och H&M Zaloubet. Och inte nog med det – de fina resultaten haglar in för Jerringprisvinnaren. Torsdagen bjöd på ytterligare två placeringar.

Läs mer på Hippson.se
2017-03-23

Hoppning: Dags att ladda för allsvensk säsongsstart

Med dubblerade prispengar i kvalomgångarna och halverad anmälningsavgift har Folksam Elitallsvenska tilltalat de 40 lagen lite extra i år. Premiäromgången går av stapeln nästa helg och målet är, naturligtvis, lag-SM i Falsterbo vecka 26. 

Läs mer på Hippson.se
2017-03-23

Tusen starter i 14:e Ljungbyhoppet till helgen

Ljungby RK arrangerar Ljungbyhoppet för 14:e året. Och som väl är har man en vältrimmad funktionärsstab på cirka 70 personer att tillgå. Det populära meetinget har i år nämligen lockat till hela tusen starter.

Läs mer i Smålänningen
2017-03-23

Dressyr: Ulla Håkanson dragplåster vid Åstorps nationella

Den traditionella dressyrtävlingen Åstorps nationella arrangeras i helgen, dock utan hemmafavoriten Rose Mathisen. Tävlingens stora dragplåster blir nu i stället veteranen och OS-ryttaren Ulla Håkanson.

Läs mer i Helsingborgs Dagblad
2017-03-23

Jens Fredricson och hustrun Isabelle väntar smått

I sin blogg hos Hippson avslöjar Jens Fredricson att han och frun Isabelle väntar smått, och att dottern ska bli storasyster. Han berättar också att Lunatic nog egentligen är en äkta tupp (!), precis som Brixton. Låter det konstigt? Allt får sin förklaring i senaste inlägget.

Läs mer på Hippson.se
2017-03-23

Sadelstölden i Värnamo: Polisen har säkrat vissa spår

Häromnatten stals sadlar i Värnamo och inte långt efteråt låg de ute på polska E-bay. De drabbade sadelägarna har redan fått se sig om efter nya sadlar, samtidigt som polisen...

Läs mer i Tidningen Ridsport
2017-03-23

Olagligt att bestämma vem som får rida i det egna ridhuset?

Om en privatperson vill upplåta sitt ridhus till andra att rida i, får denne då bestämma till vilka? Spelar det någon roll om ridhuset ägs av ett företag eller av en privatperson? Vad är det som gäller när det handlar om ridhus och diskriminering? Det får du veta här.

Läs mer i Tidningen Ridsport
2017-03-23

Ny ungdomsbok ska synliggöra hästens betydelse

"Måste du till stallet jämt?" Så heter boken Susanne Larsson har skrivit och som trycks i dagarna. Det är en novellsamling med tio historier som handlar om ungdomar, hästar och ridning. Boken vänder sig till...

Läs mer på Hippson.se
2017-03-23

Sigrid skapar vackra hästar av ståltråd

Konstnären Sigrid Westerholm skapar hästskulpturer i svartlackerad ståltråd. Bland annat har man kunnat se hennes konstverk i Falsterbo och i vår ställer hon ut i Stockholm.

Läs mer på Hippson.se
2017-03-23

Tre svenskar med i Global Champions League

Evelina Tovek och Henrik von Eckermann är med i ett av de 18 lagen som ingår i årets Global Champions League, och Mathilda Karlsson i ett annat. Däremot saknas Rolf-Göran Bengtsson.

Läs mer på Hippson.se
2017-03-23

Stjärnan Ohlalas bror såld till världscupvinnar-familj

SWB-stoet Ohlala är en av världens bästa hopphästar med Lauren Hough i sadeln. Nu har Ohlalas uppfödare sålt stjärnans bror Diablo till andra sidan Atlanten.

Läs mer i Tidningen Ridsport
2017-03-23

Huvudet mest utsatt vid hästolyckor

Antalet personskador i samband med hästhantering ökade med knappt tio procent under 2016. Mest utsatt är huvudet visar statistisk från försäkringsbolaget Agria.

Läs mer på Hippson.se
2017-03-23

Kvinna åtalas för brott mot djurskyddslagen

Trots att den 29-åriga hästen hade svårt för att äta och var kraftigt avmagrad agerade inte ägaren. När länsstyrelsen kom på kontroll var hästen kraftigt avmagrad och utsatt för svält, då den inte längre kunde äta. Ägaren åtalas för brott mot djurskyddslagen.

Läs mer på Hippson.se
2017-03-23

Céline Kristiansson fick drömjobbet hos Polisrytteriet

I början av året berättade Hippson att polisen i Stockholm sökte flera hästskötare till sina 25 halvblod. En av dem som såg Hippsons artikel var Céline Kristiansson – och hon fick jobbet! Här berättar hon mer.

Läs mer på Hippson.se
2017-03-23

Sunnansjö: Brandkår fick rycka ut när häst fastnade i stall

Vid 22-tiden på onsdagen larmades SOS Alarm om en häst som fastnat i ett stall. Brandkår fick rycka ut och rädda djuret.

Läs mer i Länstidningen Östersund
2017-03-23

Vetlanda: Hans häst har avlivats – vill få upprättelse

För några dagar sedan fick Sten-Gunnar Hörberg i Sand utanför Vetlanda veta att en av hans omhändertagna nordsvenska hästar hade avlivats. Hörberg har nu vänt sig till Kammarrätten för att få upprättelse.

Läs mer i Smålands Dagblad
2017-03-23

Klassiskt hästmodemärke tuffar till sig i ny ryttarkollektion

Efter 40 år utforskar det tyska märket Eskadron nya horisonter. Detta genom rykande färska och street-inspirerade kollektionen "Equestrian Fanatics" – där vi hittar hoodtröjor, t-shirts och linnen för ryttare.

Läs mer i Hippson.se
2017-03-23

Värnamo: Såg sina stulna sadlar till försäljning på nätet

Natten mot tisdag stals nio sadlar värda cirka 300.000 kronor i Värnamobygdens ryttarförenings lokaler i Sörsjö. Timmar senare såg ägarna sadlarna ute till försäljning på polska E-bay.

Läs mer i Svt.se
2017-03-23

Smedstad ridsportcenter erbjuder väg ut i arbetslivet

Nu har beslutet om att satsa på arbete för personer med funktionsnedsättning klubbats i Linköpings kommun. En av arbetsplatserna som kommer att erbjuda sysselsättning är Smedstad ridsportcenter.

Läs mer i Svt.se
2017-03-23

FEI: Kyra Kyrklund vill bilda välfärdskommitté

I "The Veterinary Journal" i mars skrev ett antal hästvälfärdsforskare och dressyrprofilerna Kyra Kyrklund och Wayne Channon en gemensam artikel. Bland annat om problemet med för hårt spända nosgrimmor inom dressyren och om att det behövs en säkerhets- och välfärdskommitté inom det internationella ridsportförbundet FEI. 

Läs mer i Eurodressage
2017-03-22

Nu lanseras köp- och säljsajten Hippson Market

Nu slår Hippson upp portarna till den helt nya tjänsten Hippson Market. En modern och trygg webbplats för försäljning av hästar och begagnade prylar. Självklart är tjänsten gratis och anpassad för att användas i mobilen. Läs mer och kika på tjänsten här.

Läs mer i Hippson.se
2017-03-22

Webb-tv: Ponnyn Josding får sin man fixad – av kråkorna

När Katarina Broberg kom körandes i bilen till stallet var hon tvungen att tvärstanna, hon kunde inte tro sina ögon. Sitter verkligen kråkorna på ponnyn Josdings rygg och rycker hans man? Jo, visst är det så. Och den femåriga korsningsponnyn ser ut att trivas med sina nya kompisar.

Läs mer på Hippson.se
2017-03-22

Prylkollen: Inredningsdetaljer med hästiga budskap

Hos amerikanska Rod's finns det roliga inredningsdetaljer som kan vara värda att spana in om man vill få sitt hem lite extra hästigt – och det finns något för alla smaker! Vad sägs om skyltar, bäddset eller målade vinglas? 

Läs mer på Hippson.se
2017-03-22

Samtliga stulna sadlar tillbaka i sadelkammaren

För ungefär en månad sedan drabbades Stall Österlund av inbrott, där tjuvarna rensade sadelkammaren på sadlar. Kort efter dök sadlarna upp på polska säljsajter och med hjälp av en polsk sadelförsäljare har alla sadlar hittat hem till sadelkammaren igen.

Läs mer på Hippson.se
2017-03-22

Master nytillskott till Tullstorps hingstprogram

Master, som tävlades framgångsrikt av Kyra Kyrklund under många år, är ett nytt tillskott till Tullstorps hingstprogram. Trots att hingsten inte längre lever.

Läs mer på Hippson.se
2017-03-22

Det blir hett under täcket när vårsolen värmer

Cerrie Hedin har sedan i vintras mätt temperaturen hos sina hästar. Inte inuti kroppen men utanpå. Nu när vårsolen tittar fram blir det väldigt varmt under täckena och hon gick ut med ett inlägg på Facebook där hon uppmanar folk att inte ”koka sina hästar”.

Läs mer på Hippson.se
2017-03-22

Hennes Excalibur fastnade mellan träd – fick avlivas

När Sofia Eriksdotter skulle ta in hästarna från hagen i lördags stod de inte och väntade vid grinden som de brukade. Sir Excalibur hade fastnat mellan tre träd och skadade sig så allvarligt att veterinären rådde Sofia att låta honom somna in. Här berättar hon om händelsen och det tunga beslutet.

Läs mer på Hippson.se
2017-03-22

Sveriges unga dressyrelit gör upp i Åstorp i helgen

Åstorportens ryttarförening arrangerar nationell tävling med fokus på lovande dressyrryttare, från torsdagen den 23:e till söndagen den 26 mars. Det är årets första observationstävling för young riders och juniorer.

Läs mer i Lokaltidningen Bjuv - Klippan - Perstorp - Åstorp - Örkellju
2017-03-22

Tavla på Hesters häst Nip Tuck i välgörenhetsauktion

Vii du hänga en olympisk dressyrstjärna på väggen? En tavla på Carl Hesters topphäst Nip Tuck kan nämligen bli din, tack vare en välgörenhetsauktion. Ett besök på Hesters gård ingår. 

Läs mer i Horse & Hound
2017-03-22

Webb-tv: Kram på välskolade ponnyn – som sitter fint

Den här flickan har en riktig liten cirkusponny. Den kan både ligga och sitta fint. Och vad kan vara en bättre belöning än en kram?

Läs mer i Hippson.se
2017-03-21

Ida skrev brev till statsministern – och fick svar

Åttaåriga Ida Pontán från Örsundsbro vill kunna rida tillsammans med mamma, men det är dyrt. Därför skrev hon brev till statsminister Stefan Löfven.

Läs mer på Hippson.se
2017-03-21

Kungsör kan sälja mark för att främja ridsporten

Socialdemokraternas Mikael Peterson har lämnat in en motion om att kommunen ska sälja tomter som kan främja hästnäringen.

Läs mer i Magazin24.se
2017-03-21

Värnamobygdens RF om stölden: "Det är tufft"

Nio sadlar och tillbehör stals under tisdagsnatten från ett stall vid ridskolan i Sörsjö i Värnamo. Sadlarnas värde beräknas till mer än 200.000 kronor.

Läs mer i Värnamo Nyheter
2017-03-21

Nosgrimman diskuteras i SvRF:s djurskyddsutskott

Frågan om hur hårt nosgrimman ska sitta och hur det ska mätas har diskuterats flitigt sista tiden. Frågan har nu nått Svenska Ridsportförbundets djurskyddsutskott. "Det är inget tvivel om att grundproblemet...

Läs mer i Tidningen Ridsport
Sida: 1 2 3 4 5 ... 1409 nästa  sista  


Sök efter artikel


Mest lästPopulärt hos Charlies

Husbloggare

Tuppen på gödselhögen var ”Daddes” önskehäst

Jens Fredricson

Att rida med sätet?

Portugal-bloggen

Stall MJ:s fölfilosofi, del 1 (av obestämt antal)

Avelsbloggen

Till Husbloggarna