Nyheter

senaste nytt

Här hittar du de senaste, hästrelaterade nyhetsnotiserna från både ridsportsmedier och andra nättidningar.


2017-01-20

Följde med en vän till western-EM och kom hem med medalj

Pernilla Svensson sade ja till att följa med som hästskötare till western-EM förra året. Hon kom hem som silvermedaljör.

Läs mer i P4 Kristianstad - Sveriges Radio
2017-01-20

Helgstrand Dressage lanserar akademi och dressyrforum

Det danska dressyrcentret Helgstrand Dressage, mest känt som ett av Europas främsta försäljningsstall, lanserar nu Helgstrand Academy. Där man i februari anordnar ett internationellt dressyrforum.

Läs mer i Ridehesten.com
2017-01-20

Webbradio: Ridhus i Växsjö ska rustas upp för framtiden

Samtidigt som ryttaren Peder Fredricson röstades fram till Jerringpriset, frös vattnet för närmare 50 hästar på Växjöortens Fältrittklubb. I vår ska framtiden...

Läs mer i P4 Kronoberg - Sveriges Radio
2017-01-20

Sylve i SVT:s debatt: ”Plockar inte in ridsporten i finrummet”

Torsdag kväll var det Jerringpris-debatt i SVT:s Opinion Live mellan Sylve Söderstrand och journalisten Jacob Hård. Vad tyckte ni som tittade på programmet? Missade du debatten – se det här!

Läs mer i Hippson.se
2017-01-20

Misstänkt kvarka i Kil

Provtagning och isoleringsrekomendationer är lämnade efter att man misstänker att hästar i Kils kommun smittats av kvarka.

Läs mer i Chevalmedia.se
2017-01-20

Debatt: Peder Fredricson är idrottare och Avicii är musiker

När jag läser denna hatstorm mot Peder Fredricsons vinst av Jerringpriset blir jag bestört. Om han förtjänar priset mer än Henrik Stenson eller Sarah Sjöström låter jag vara osagt, men att ridsporten har fått utstå dessa negativa utspel från...

Läs mer i Sydsvenskan
2017-01-19

Hoppning: Fortsatta framgångar för Robin Ingvarsson

Robin Ingvarsson inleder den andra veckans tävlande i holländska Drachten med seger. Detta tillsammans med Jiska Van De Kloosterbos.

Läs mer på Hippson.se
2017-01-19

Ridskola ger lokal krönikör svar på tal: ”Det är otroligt sorgligt”

Varbergspostens sportreporter har gett sig in i debatten om Jerringpriset i en krönika. Bland annat skriver han: ”Förr kallades evenemang med samarbetsvilliga djur för cirkus.” Krönikan har fått Varbergs ridklubb att reagera.

Läs mer på Hippson.se
2017-01-19

Inspiration till ny tävlingsoutfit inför årets vårsäsong

För en ordentlig nystart på det nya året, och en boost inför första tävlingsstarten, är det kanske dags att skaffa en helt ny tävlingsoutfit? Här har Prylkollen knåpat ihop ett förslag i grått och svart. Låt dig inspireras!

Läs mer i Hippson.se
2017-01-19

Ryttar-VM 2022 blir för dyrt för Kentucky Horse Park

The Kentucky Horse Park backar från uttagningarna till VM 2022. Den slovakiska superanläggningen Hippo Arena återstår nu som det enda alternativet för det kostsamma...

Läs mer i Tidningen Ridsport
2017-01-19

Webb-tv: Hårt kritiserad tradition där hästar rids genom eld

I spanska San Bartolome har man nyligen haft den årliga vinterfestivalen. Då hedrar stadens invånare helgonet Antonius, djurens skyddshelgon, genom att rida med hästar genom öppen eld på stadens gator. TV4 visar här ovan ett inslag där hästarna galopperar genom elden och berättar mer om traditionen. Enligt ryttarna tar hästarna ingen skada, något som starkt ifrågasätts av djurskyddsorganisationer.

Läs mer på Hippson.se
2017-01-19

Framtidsspaning på Hästföretagarforum

Hur påverkar trender hästföretagare och hur? Det är frågor som man kommer att söka svar på under Hästföretagarforum. Dagen inleds med en undersökning kring framtidens ridskola.

Läs mer på Hippson.se
2017-01-19

Blev mamma efter ridolyckan – mot alla odds

Från att ha varit en alldeles vanlig 24-åring, om än ovanligt aktiv och framåt, till att på bara ett par ­minuter förvandlas till en person som dygnets alla timmar, året runt, är beroende av andra. Som period­vis behöver hjälp med att andas.

Läs mer i Aftonbladet
2017-01-19

Webb-tv: Hanterar hästar kort och kontanter?

Peder Zeiloth, Eklunda Stuteri, satt och trimmade i ridhuset igår och funderade på det här med Peder Fredricson och Jerringpriset. 
– När Peder vann blev icke-hästfolk så irriterade och de skriver och säger saker som att det är hästen som gör jobbet. Jag tänkte att jag måste visa att det inte bara är hästen.
Så han tog och spelade in en kort Facebook-film där i ridhuset.

Läs mer på Hippson.se
2017-01-19

Uppvärmningsseger åt SWB-valacken Cadence

Winter Equestrian Festival går in på andra veckan i Florida. Då klämde Marina Björkmans uppfödning Cadence till med en seger i CSI2*-touren första 1,45-klass efter...

Läs mer i Tidningen Ridsport
2017-01-19

Webb-tv: Därför ska man inte smitta ner hästar med kvarka

Emellanåt dyker en gammal föreställning upp när stall drabbas av kvarka. I tron att smittan snabbare ska försvinna smittar man medvetet ner stallets alla hästar. En dålig idé, som gör att man riskerar att fler hästar drabbas av smittan eller blir allvarligt sjuka.

Läs mer på Hippson.se
2017-01-19

Webb-tv: Peder tycker att debatten som blivit är bra

Peder Fredricson är tillbaka i vardagen och närmast väntar tävlingar i Holland. Sydsvenskan har besökt Jerringpristagaren hemma på Grevlunda och bland annat frågat vad Peder tycker om debatten som blivit efter hans vinst.

Läs mer på Hippson.se
2017-01-19

Debatt: Ser mörkt ut för ridsporten i Växjö kommun

På måndagskvällen vinner Peder Fredricson Jerringpriset och det blir ramaskri i hela Sveriges sportpress. Samtidigt på en ridskola i Växjö. Vattnet har frusit i stallet, det finns nu endast ett ställe där vatten kan hämtas och det är i tvättstugan. I tvättstugan hämtas...

Läs mer i Smålandsposten
2017-01-19

C-ponnyn Stormy laddar för medelsvår dressyr mot stora hästar

Tanja Carlson är 31 år och hennes C-ponny Stormy är 15. Om ett par veckor debuterar de medelsvår dressyr tillsammans – i Hippsons intervju berättar matte mer om ekipagets "resa".

Läs mer på Hippson.se
2017-01-19

OS-stjärnan Patrik Kittel kommer till Umeå för clinic i helgen

OS-stjärnan och dressyrryttaren Patrik Kittel kommer till Umeå på lördag, i första stoppet på Patrik Kittel Dressage Tour. Turnén med clinics är ett samarbete mellan Svenska Ridsportförbundet, Patrik Kittel och Saab.

Läs mer i Mynewsdesk
2017-01-19

Örebro: Ridklubb ökar bevakningen efter bränder i området

Medlemmar och hästägare på Örebro fältrittklubb känner oro efter nattens två bränder i området. Nu ökas vaktpåslaget.

Läs mer i P4 Örebro - Sveriges Radio
2017-01-19

Peder Fredricson: Här är punkterna som ger ett Jerringpris

Nyblivna Jerringpristagaren Peder Fredricson är hemma på gården i Österlen igen. Med sig hem från Idrottsgalan i Stockholm har han inte bara prisskålen utan också en ökad tro på...

Läs mer i DN.se
2017-01-19

Ryttaren Ottilia Lundgren Årets junior enligt Lerums Tidning

Matchracingseglaren Anna Östling är utsedd till Årets idrottare 2016. Nääsryttaren Ottilia Lundgren, Lerums TK:s damlag, Lerums IS Flickor 03 och Lekstorps IF:s juniortränare Robin Ruus är övriga vinnare.

Läs mer i Lerums Tidning
2017-01-19

Ridsportintresserad publik sökes till kvällens Opinion Live

Torsdag kommer Opinion Live att debattera Jerringpriset och söker nu efter ridsportkunnig publik, som kan försvara ridsporten. Kontaktuppgifter finns på SVT:s Stjärnhoppningens Facebook-sida: https://www.facebook.com/stjarnhoppningen/?fref=ts

Läs mer hos SVT
2017-01-19

Peder Fredricson fick inte flest röster i kritiserad Duo-app

Efter att Peder Fredricson vann Jerringpriset har debatten gått varm. Det har talats om en röstkupp och dessutom riktats kritik mot det nya röstsystemet, Duo-appen. Men enligt Radiosportens chef Markus Boger så var appröstandet inte till Fredricsons fördel.

Läs mer i Expressen
2017-01-19

Webbradio: Ryttare och fotbollsspelare om Jerringprisdebatten

– Det är tragiskt att det ska bli negativt direkt, säger Michelina Nordberg, hoppryttare i Traume Ridsällskap. Skulle det här kunna hända även om priset...

Läs mer i P4 Sporten Gotland- Sveriges Radio
2017-01-19

Studiosamtal: Jerringpriset till ridsporten ett tecken i tiden

Ridsporten är stor, något som årets Jerringpris till ryttaren Peder Fredricson har visat. Nu hoppas utövarna att priset ska bidra till att ge sporten medial...

Läs mer i P4 Kristianstad - Sveriges Radio
2017-01-18

Se Hippocampusdagen i Kunskapskanalen

På torsdagen kan du se föreläsningarna som hölls på Hippocampusdagen 2016 i Kunskapskanalen. Torsdag 19 januari sänder Kunskapskanalen via programmet UR Samtiden de olika föreläsningarna. Programmet startar 15.00 och avslutas 17.45.

Läs mer i Chevalmedia.se
2017-01-18

Jönköpings fältrittklubb hoppas komma i gång efter kvarkan

Jönköpings fältrittklubb har drabbats hårt av den smittsamma hästsjukdomen kvarka. Ridskoleverksamheten ligger helt nere, men nu finns förhoppningar om att delar av ridskolan ska kunna öppna inom...

Läs mer i Svt.se
2017-01-18

Webb-tv: Konsten att överraska en nyfiken häst

Att träffa en enhörning i hagen är spännande, även om man är häst. Att träffa sin vanliga ägare är däremot skrämmande som i en skräckfilm. Se det roliga klippet i Hippson.se.

Se klippet på Hippson.se
2017-01-18

Maktlöshet och ilska över fyrverkerier som skrämde hästar

Efter fyrverkerierna kring nyår tog det veckor innan Marianne Göthbergs hästar började repa sig. Hon försökte anmäla smällandet till både polis och länsstyrelsen utan resultat och fasar precis som många andra...

Läs mer i Tidningen Ridsport
2017-01-18

Sylve Söderstrand och Jacob Hård möts i Opinion Live

SVT:s Opinion Live ger sig in i debatten kring Jerringpriset. I torsdagens program kommer sportprofilen Jacob Hård att debattera ämnet med hoppningens tidigare förbundskapten Sylve Söderstrand.

Läs mer på Hippson.se
2017-01-18

Douglas Lindelöw söker hästskötare till sitt team

Sugen på hästskötarjobb, men tycker att mockningen är trist? Då finns jobbet för dig hemma hos Douglas Lindelöw i Skåne. 

Läs mer på Hippson.se
2017-01-18

von Eckermann inleder samarbete med avelsförbund

Henrik von Eckermann har redan fullt upp efter snart ett halvår med sin egen verksamhet, men nu har han fått ännu ett sidouppdrag. Senaste nytt är ett samarbete med...

Läs mer i Tidningen Ridsport
2017-01-18

Mälarhöjdens ridskola vill förlänga ridbanan

Mälarhöjdens ridskola, som ligger mitt i Sätra naturreservat, vill förlänga sin ridbana med 25 meter. Och flytta på framridningsbanan, så att den hamnar intill ridbanan.

Läs mer i Mitt i
2017-01-18

Gästblogg: "Gaphalsarna måste lugna ner sig"

Journalisten och ryttarpappan Kent Hansson gratulerar Peder Fredricson till vinsten och uppmanar kritikerna att lugna sig. Den som får flest röster vinner – så enkelt är det.

Läs mer på Hippson.se
2017-01-18

Rolf-Göran Bengtsson: ”Resultaten från Peder har varit fantastiska”

I en intervju med Radiosportens Christian Olsson rider hoppryttaren Rolf-Göran Bengtsson ut till Peder Fredricsons försvar. Detta efter kritiken mot ridsporten i samband med Jerringpriset.

Läs mer på Hippson.se
2017-01-18

Webb-tv: Jerringbråket i Ryttarinspirations tappning

Johanna Lassnack på Ryttarinspiration (och hennes olika ”gubbar”) ger sig genom detta filmklipp in i debatten om Jerringpriset. Var det verkligen rätt att Peder Fredricson vann? Det är väl hästen som gör jobbet? Och i riktig sport använder man bollar!

Läs mer på Hippson.se
2017-01-18

Växjö ridklubb förvånad över kritiken mot Jerringpristagaren

OS-silvermedaljören och hoppryttaren Peder Fredricson vann Jerringpriset under måndagens Idrottsgala. Det är svenska folket som röstar fram vinnaren, men snart spreds missnöjet på sociala medier. Anita Moen, som är ridskolechef på Växjö ridklubb, är väldigt nöjd med segraren.

Läs mer i P4 Kronoberg - Sveriges Radio
2017-01-18

Debatt: "Ridsport är också en sport – kan vi släppa det nu?"

Malin Nilsson är trött på att människor aldrig gläds åt ridsporten. "Precis som alltid när det har med hästar att göra blir man hånad", skriver hon bland annat.

Läs mer i Nyheter 24
Sida: 1 2 3 4 5 ... 1384 nästa  sista  


Sök efter artikel


Mest lästPopulärt hos Charlies

Husbloggare

Det ska vara kul!

Saras vardag

Som ringar på vattnet, eller över vatten?!

Kajsa Boström

Gästblogg: "Gaphalsarna måste lugna ner sig"

Gästbloggen

Till Husbloggarna