Falsterbo Horse Show

Falsterbo Horse Show 2014

Här samlar vi all bevakning från Falsterbo Horse Show 2014. Nyheter, bakom-kulisserna, intervjuer, bildspel och mycket mer.


JUL
12
2014

Fredag: Marcus Westergren segrade på svärmors häst



Marcus fru Lena passade på att bjuda Calmere på gräs.

Marcus Westergren fick hem Calmere som försäljningshäst, och är väldigt glad över att svärmor köpte valacken. I dag visade de högsta klass och var snabbast i femårsfinalen.

– Han är så cool, enkel och smidig på alla sätt. Inne på banan kollar han av läget och sen kör han på, förklarar Marcus Westergren.
I omhoppningen kom ekipaget lite obalanserat ur sväng mot hindret med vattenmatta, något som inte rörde Calmere i ryggen. Han ser ut som varje hoppryttares drömhäst när han tar ett beslut och hoppar hindret ändå.
Att segra i femårsfinalen är varje unghästryttares dröm, men några som drömt lika mycket är Calmeres uppfödare Petra och Göran Wester.
– Jag minns honom som föl, han var så liten och i dag hoppar han detta, säger Petra Wester.
Även om ägaren Christina Mattsson inte kunde närvara på plats intygade dottern Lena Westergren att hon är väldigt glad och stolt hemma i Stockholm.

Kan bli såld
Efter en framgångsrik vecka i Falsterbo finns det en risk att paret Westergrens lastbil rullar hem mot Stockholm utan sin vinnande femåring.
Sedan kvalet i början på veckan har det kommit fram intresserade och frågat om hästen är till salu. Fredagens seger har förvandlat förfrågningarna till skarpa bud.
– Vi får se hur länge vi kan stå emot. Jag har inte råd att tacka nej när buden kommer och får i stället se det som en investering för framtiden, säger Marcus, som då kommer satsa på nya hästar.

Resultat



Calmere sträcker ut i omhoppningen.


Den stolta ägaren, och ännu stoltare uppfödaren, på väg in!


Vilken vinnartrio!


Emma Falk och Evolution - nöjda med andraplatsen!


Victoria Almgren ser väldigt nöjd ut över sin tredjeplats!


Läst 7817 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
11
2014

Fredag: Patrick van der Meer toppade sjuårskval



Rausing 1233 imponerade stort på publiken i kvällssolen.
Foto: Annelie Lundkvist

För två år sedan vann Sandra Sterntorp championatet för de femåriga hästarna här i Falsterbo på hingsten Rausing 1233. Året efter vann de Breeders i Flyinge. Den maffiga hingsten fick hela publiken att tystna när ekipaget påbörjade sin ritt. 

Den ökade galoppen gav wow-känsla men publiken blev förtvivlad när Sandra red fel väg och fick vända om, något som påverkade resultatet. Ekipaget slutade på 65,87 procent, något som inte hotade dagens segrare holländska Patrick van der Meer med Coco Chanel. På andra plats kom Per Sandgaard på Charmeur.

Resultat
 


Läst 8270 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
11
2014

Fredag: ”Kommer ha svårt att sova i natt”


Klicka på en bild för att starta bildspelet.

Sverige slutade tvåa i nationshoppningen i Falsterbo. Ett ynka fel fick stor betydelse.
– Det är klart att det kändes lite bittert när Tyskland gick upp på podiet, men att sätta nollan här är den bästa känslan man kan ha i hoppvärlden, säger Peder Fredricson.

Sylve Söderstrand tog ut ett lag med två rutinerade herrar – och två lite yngre, men även de extremt begåvade förmågor. Nationshoppningen blev spännande fram till sista ryttare, med många nollor i första rundan höjdes tre hinder till den andra – och då kom nedslagen som på beställning.
– Det kräver mycket av hästarna att orka med att gå två sådana här rundor efter varandra. Då får höjningarna av några få hinder på banan stor betydelse, säger Sylve Söderstrand.
 
Svårt att ladda om
Douglas Lindelöw var först ut av svenskarna och satte nollan med en klockren runda.
– Jag är väldigt nöjd med min häst. Casello gör allt jag ber om och vi känner varandra utan och innan, säger Douglas.
I andra rundan fick de två nedslag.
– Det kändes lite som att de lika gärna kunde ha legat kvar. Jag hade lite problem med framridningen till andra rundan – det var svårt att ladda om och både jag och hästen var kanske lite för nöjda efter att vi satte nollan.
Douglas har haft Casello sedan hästen var tre, i åtta år alltså. Tillsammans har de gjort mängder av stora tävlingar, i år har han gått stora GP-klasser, alla med som mest fyra fel.
– Jag är supernöjd med hans utveckling. Han kan vara lite bekväm och lite åt det latare hållet. Han tycker inte riktigt att han måste arbeta alla dagar, han kan ju det han gör liksom. Men jag vet att han har kapaciteten att gå hela vägen, säger Douglas.
Lindelöw har målet inställt på VM senare i sommar, men mycket kan hända och det gäller att fortsätta prestera.
– Jag vill till VM och det är vårt mål, men vi får se. Det är spännande nu när det börjar dra ihop sig till uttagningen, säger han.

”Alex” känns igen
Alexander Zetterman gick ut som andra ryttare i laget, han nollade första rundan och fick ett riktigt nesligt pet i den andra med Cafino.
– Jag red väl lite fort i första rundan och fick rådet att ta det lite lugnare. Det gjorde jag, men det resulterade i det här nedslaget. Det är klart att jag grämer mig och jag kommer att ha svårt att sova i natt, säger en besviken men förmodligen ändå ganska nöjd ryttare.
Han berättar också att han, efter Ryttareliten, känns igen mer av ”vanligt” folk.
– Häromdagen åt jag på restaurang och vi hade en tjej som serverade oss hela kvällen. När vi skulle betala bad hon om en autograf, det gjorde hennes kväll att hon fick den, säger han med ett leende på läpparna.
Alexander är en ryttare som är ganska hård mot sig själv.
– Jag kommer tänka en hel del på det där nedslaget och varför jag inte red annorlunda.

Nöjd med Unita
Rolf-Göran Bengtsson kom in på banan som Sveriges tredje ryttare, tillsammans med Unita Ask fick han två nedslag i första rundan men satte nollan i runda nummer två.
– Det är lite som det blir med en yngre häst, hon spände sig efter det första nedslaget och så kom ett till. Jag skulle ha hållit om lite mer bara. Men jag är väldigt nöjd med henne, hon går in igen och gör en superfin runda, säger Rolf-Göran.
Peder Fredricson och H&M Sibon fick agera lagankare och gå ut sist. Efter en klockren första runda blev det ett pet i den andra.
– Den känslan som man har när man nollar här i Falsterbo, med det här vädret och den här publiken – det är den bästa man kan ha i hoppvärlden, säger Peder.
Sylve Söderstrand berömde sina lagdeltagare på presskonferensen:
– Jag är jätteglad och stolt över mina ryttare, säger han.

Text och foto: Ida Röök


Läst 8881 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
11
2014

Fredag: Patrik presenterade Deja - med seger!




Patrik Kittel valde Deja till de femstjärniga WDM-klasserna här i Falsterbo, och det gjorde han uppenbarligen rätt i. Det blev seger i den inledande GP-klassen – till publikens jubel.

Deja var verkligen inte blyg inför de fullsatta läktarna, hon bjöd publiken på ett jämnt och uttrycksfullt program. Inte minst briljerar stoet i ökningarna och i passagen, där blev domarsiffrorna höga. Segerekipaget fick 75,340 procent och slog därmed precis Nathalie zu Sayn-Wittgenstein på Digby från Danmark, vars fina ritt belönades med 75,180 procent.

Jennie går från klarhet till klarhet
Näst bästa svensk blev Jennie Larsson och Zircoon Spring Flower på delad fjärdeplats med 71,480 procent. Vilken fantastisk utveckling den hästen har haft! Även Mads Hendeliowitz på Jimmie Choo Seq (70,520 procent) och Cecilia Andrén Dorselius på Lennox (70,220 procent) knep placeringar, en sjätte respektive sjunde sådan.
Klassen är förstås viktig inför den kommande uttagningen av VM-laget. Alla ryttare som kan vara aktuella för fjärde- och reservplatsen i laget rider i Falsterbo, förutom Jeanna Högberg som ju startar i Aachen nästa vecka. 

Resultat


Deja har en riktigt härlig trav. 
 

Nöjd och glad efter ritten.
 

Andraplacerade Nathalie zu Sayn-Wittgenstein.
 

Vackert huvud har den här damen.
 

Vink till publiken.
 

Danska flaggor på ärevarvet?
  

Fjärdeplacerade Jennie Larsson och Zircoon.
 

Mads Hendeliowitz på Jimmie Choo Seq slutade sexa.
 

När Charlotte Haid Bondergaard skulle rida Triviant flockades publiken, Ryttareliten-febern håller i sig. Men tyvärr blev det en del missar.
  

Ett Charlotte-fan modell yngre.
  

Sjundeplacerade Cecilia Andrén Dorselius på Lennox.

Text & foto: Anki Yngve


Läst 14234 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
11
2014

Bo Jenå: "Osäkert vem som får fjärde VM-biljetten"


Falsterbo Horse Shows Sara Silfverberg fick en pratstund med dressyrens förbundskapten Bo Jenå. Han har en tuff uppgift att välja ut den fjärde ryttaren som ska ingå i VM-laget. Tre ryttare är klara – det fjärde "kortet" är mer osäkert. ”Jag har många att välja bland”, säger Bo bland annat:


Läst 11893 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
11
2014

Sverige slutade tvåa i nationshoppningen



H&M Sibon hoppade riktigt bra i dag. Foto: Ida Röök
 

Uppdatering klockan 17.45
Sveriges största hot, Holland, fick problem. Siste ryttaren Jur Vrieling red mot sista linjen när Zirocco Blue VDL plötsligt skyggade för något och tappade fokus på hindret. Den rivningen ger Sverige en andraplats.
Tyskland vinner på sju fel, Sverige kommer tvåa på åtta fel medan USA och Spanien delar på tredjeplatsen. 

Resultat

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Uppdatering klockan 17.39
H&M Sibon
rev inhoppet i trekombinationen i en för övrigt riktigt bra runda. Nu får vi hoppas att det räcker hela vägen till placering!

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Uppdatering klockan 17.21
Jaaaa!! Rolf-Göran Bengtsson
och Unita Ask får till en bra runda i andra omgången. Nu hoppade Unita mycket bättre över oxrarna och hade inga problem att räcka över.

Nu väntar vi på sista ryttaren för Sveriges del - Peder Fredricson.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Uppdatering klockan 17.01
Alexander Zetterman
rev inhoppet i trekombinationen tillsammans med Cafino. Efter 14 ekipage har endast två gått i mål felfritt. Kan Rolf-Göran och Peder rida felfritt nu så stannar svenska laget på 4 fel. Vi vet att de kommer göra sitt bästa, och håller tummarna!

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Uppdatering klockan 16.48
Efter samtliga lags första ryttare är det bara Holland som inlett andra omgången med en felfri ritt.
Nästa svenska ekipage ut är Alexander Zetterman med Cafino.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Uppdatering klockan 16.43
Douglas Lindelöw och Casello fick två rivningar, 8 fel, i sin andra runda. Casello såg pigg ut, men hade inte samma energi i galoppen som han brukar. Det är varmt här i Falsterbo, även om vinden fläktar - kan värmen ta ut sin rätt efter två 1,50-hoppningar?

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Uppdatering klockan 15.41
 
Peder Fredricson
 rider en felfri ritt med H&M Sibon. Nu ligger Sverige uppe i ledning inför den andra omgången. Vilket lag - härligt att se!

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Uppdatering klockan 15.22
Unita Ask hoppade riktigt bra inne på banan, men över två oxrar räckte hon inte riktigt till. Hon tog bakbommarna med tårnar på bakbenen. Så nära, men ändå så långt bort.

Nu har Peder Fredricson och H&M Sibon press på sig. Vi vet att publiken på plats kommer att gör allt för att få dem att tagga till ordentligt.



_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Uppdatering klockan 15.16
När samtliga lag har haft två ryttare inne på banan är vårt svenska lag ensamt om att ha två felfria ritter. Nu är vi inne på ryttare nummer tre - strax Rolf-Göran Bengtsson.

Stämningen i Falsterbo är på topp, det är fullsatt och publiken hejar för fullt. Håll tummarna!

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Uppdatering klockan 15.03
Vilka unga talangfulla ryttare vi har i det svenska laget! Även Alexander Zetterman inleder felfritt tillsammans med Cafino. Nu hoppas vi på att Rolf-Göran Bengtsson rider felfritt - då ligger laget riktigt bra till inför andra rundan.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Uppdatering klockan 14.47 

YES!! Douglas Lindelöw rider en felfri ritt tillsammans med Casello! 
Det här bådar gott för det svenska laget - vilken start!

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

FÖRHANDSINFORMATION
I eftermiddag rids Nations Cup i Falsterbo, första ekipage rider in på banan klockan 14.30. Sverige startar som lag nummer sex. Först ut i det svenska laget rider Douglas Lindelöw med CaselloAlexander Zetterman på Cafino går ut som andra ryttare före Rolf-Göran Bengtsson på Unita Ask. Sist i laget rider Peder Fredricson på H&M Sibon. 
Reserv är Niklas Jonsson med Caral.

Läs mer om den svenska laguttagningen här

Klassen går över två rundor på samma bana, sedan rids omhoppning om så krävs.

Se klassen via FEI-TV här. (OBS! Betal-tv.)

Startlistor och resultat här.

Våra svenska ryttare går banan:

 
Förbundskapten Sylve Söderstrand är fokuserad.


Reserven Niklas Jonsson memorerar banan


Douglas Lindelöw och Rolf-Göran Bengtsson stegar upp avståndet.


Peder Fredricson skriver ner noteringar på sitt papper.

FEI-tv presenterar banan:

Och omhoppningen:

 

 



Läst 11531 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
11
2014

Fredag: Jens Fredricson kämpade för att få luft



Jens var märkbart påverkad av astman under prisutdelningen.
Foto: Annelie Lundkvist

Svenska nationalsången spelades högt över hopparenan för första gången i år, till ära för Jens Fredricson och Avon. En snabb och felfri ritt i Agria Trophy, en 1,45-hoppning, visade inte bara att Avon är i storform - ekipaget har även jobbat på styrkan. 
Astman ställer dock till det för Jens som under prisutdelningen upprepade gånger hostade rejält.
– Jag mår mindre bra, men Avon är i så fin form med gott självförtroende. Vi har verkligen vuxit ihop, han vet vad jag vill och känns riktigt bra, säger Jens efter ritten.

För honom råder ingen tvekan om vilket lag som vinner eftermiddagens nationshoppning.
– Sverige vinner, säger Jens bestämt och med stolthet i rösten.

I denna 1,45-hoppning visade två av eftermiddagens lagryttare att de är i storform. Douglas Lindelöw kom på andra plats tillsammans med Balahe, strax före belgiske Olivier Phillipaerts med Carlito C. Fjärdeplatsen gick till Alexander Zetterman på Flecu.

Resultat


Övriga pristagare i klassen.



Jens och Avon påväg in i kombinationen


Falsterbo Horse Shows Sara Silfverberg fick en pratstund med Jens tidigare i veckan.


Läst 10310 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
11
2014

Fredag: Danskt i U25-dressyren




Falsterbo-morgonen tassade igång med WDM-dressyr för ryttare under 25 år. Vann gjorde danska Cathrine Dufour på Atterupgaards Cassidy (71,711 procent) före Johanna Due Boje
och Ida Kristoffersson, båda från Sverige.

Resultat


Läst 5963 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
11
2014

Fredag: Eckermann i dagens första hoppklass



Karin Eckermann får pris av Falsterbo Horse Shows Jana Wannius.
Foto: Annelie Lundkvist


Morgonen i Falsterbo inleddes med en tidshoppning där hinderhöjden låg på 1,45. Tyska Karin Eckermann segrade tillsammans med Olivia La Sweet, strax före amerikanska Brianne Goutal som red Onira. Bästa svensk blev Erika Lickhammer med Bellinda som debuterar i stora sammanhang denna helg.
– Igår kändes det lika lätt som det var, i dag låg hindren mer vid läktarna och då märkte jag på henne att det var lite läskigt. Hon vill alltid hoppa felfritt ändå, så hon gör sitt bästa, säger Erika till Hippson efter prisutdelningen.

Resultat


Erika var jättenöjd med Bellindas prestation inne på banan.


Läst 5753 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
11
2014

Dagens program: Fredag 11/7




Hoppning
09.00 Stiftelsen Falsterbo Horse Show Pris, 1.45 hoppning
10.30 Kval till Derby, Agria Trophy
12.15 Folksam Scandinavian Open 5-åringar, final
14.15 Presentation av pristagarna i töltande raser
14.23 Nationalsång/Barnkör Marijazz
14.30 Furusiyya FEI Nations Cup Jumping, omg. 1
16.10 Ängelholms Marching band
16.30 Furusiyya FEI Nations Cup Jumping, omg. 2

Dressyr
09.00 WDM U25
11.00 WDM Nürnberger Grand Prix presented by Axel Johnson Group
14.45 Leksands Knäckebröd Clinic därefter Amerikanska miniatyrhästar
15.00 Falsterbo Horse Show 7-års championat, kval

Falsterbobanan
11.00 Öppen tävling för alla töltande raser Marie Wretfors
11.30 Parelli show. Anneli Westlund
11.45 Lusitanos kadrilj - Sparreholm Rosie Persson
13.00 Parelli Show, Anneli Westlund
13.15 Uppvisning av alla töltande raser inkl clinic av Walter Feldman

Mässan
09.00-19.00 Mässan öppen


Läst 5082 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: « första « föregående 1 2 3 4 5 ... 10 nästa » sista » 


Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.