Falsterbo Horse Show

Falsterbo Horse Show 2014

Här samlar vi all bevakning från Falsterbo Horse Show 2014. Nyheter, bakom-kulisserna, intervjuer, bildspel och mycket mer.


JUL
07
2014

Bildspel: Häng med runt Falsterbo-området


Klicka på en bild för att starta bildspelet.

Hippson tog ett varv runt Falsterbo Horse Shows stora område – för att se på nya banan, läktaren, tävlingsstallarna och den härliga hörnan för barnen. Häng med! 
  
Text & foto: Annelie Lundkvist
   


Läst 17544 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
07
2014

Henrik von Eckermann avstår Falsterbo


Vi får klara oss utan "Henke" och Gotha. FOTO: Tomas Holcbecher


Henrik von Eckermann kommer inte att rida de internationella klasserna i Falsterbo senare i veckan, meddelar Svenska Ridsportförbundet. Han ska i stället starta i Aachen veckan efter, vilket gör att det blir för tufft för hästarna att även komma till Sverige. 
- Henrik arbetar i Tyskland och för hans hästägare är tävlingarna i Aachen viktiga, säger förbundskapten Sylve Söderstrand. 

Sylve har då alltså tappat en av de ryttare som kunde ha ingått i Nations Cup-laget, nu återstår fem – Rolf-Göran Bengtsson (Unita Ask), Niklas Jonsson (Caral), Alexander Zetterman (Cafino), Peder Fredricson (H&M Sibon) och Douglas Lindelöw (Casello). 

Laget tas ut på torsdag, efter att de första internationella klasserna har ridits, meddelar förbundskaptenen genom SvRF.


Läst 10068 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
07
2014

Nellie: "Det är min dröm att rida i Falsterbo"


Hippson fick en pratstund med storbloggaren Nellie Berntsson, som anlänt med sin häst Saga till Falsterbo Horse Show. Ekipaget har kvalat in till Childrens Challenge som rids under tisdagen.

Att promenera med Nellie Berntsson genom tävlingsområdet i Falsterbo ger en inblick i hur känd hon faktiskt är. I stort sett alla, oavsett ålder, vänder sig om och tittar.
Nellies pappa Antonio bekräftar att det ibland kan vara svårt för henne att gå på Falsterbo-mässan bland andra besökare, när så många vill ha autografer. 
  
Hur känns det att ha ögon på sig hela tiden? 
– Nu är jag ganska van, men det är jobbigt ibland när jag ska in på tävlingsbanan och ser alla som börjar filma eller personer som jag vet inte tycker om mig. Då kan jag få dåligt självförtroende och rida uselt, berättar Nellie.
Sjävförtroendet är något hon dagligen jobbar på, tillsammans med sin tränare Malin Trollnäs Turesson. Klivet från ponny till stor häst har varit större och svårare än vad Nellie hade ställt in sig på.
– Malin hjälper mig varje dag att känna mig trygg i ridningen. Det finns en plan för mina tre hästar där en hoppar, en rids ut och den sista trimmas - det går på rullande schema så det blir inget slarv.
  
Viktigt med markarbete
När Nellie pratar om ridningen förstår man att hon siktar på att bli bäst. Hon vill hela tiden lära sig och utvecklas, vilket hon själv bekräftar när vi pratar vidare om självförtroendet.
– För att känna sig trygg med hästen och få bättre självförtroende måste det funka på marken. Innan man hoppar högt är det sockerbitar som gäller, säger hon bestämt.
Arbetet på marken tillsammans med tränaren Malin har gett resultat. Nellie vann kvalklassen till Childrens Challenge på Grevlundagården i juni. På tisdag och onsdag är det dags att tillsammans med Conte de la Cour TH, som kallas Saga, rida in på banan. 



Nellie joggar Saga i kvällssolen på söndagen.

Ridningen tar tid, så även skolan, därför har Nellie tackat nej till både film- och modelluppdrag i Stockholm. På sommarlovet är det ridningen, bloggen och den kommande boken som får vara i fokus.
Målet var att släppa boken till Falsterbo, men den måste kompletteras med lite bilder. Vad boken handlar om kan hon inte avslöja, men det blir mycket häst och tips, samt sidor för läsaren att själv fylla i.
  
Vill rida VM och OS
Att rida och tävla är nämligen vad den framgångsrika 13-åringen tycker är roligast i livet. När hon var åtta år, och såg Malin Baryard Johnsson rida in på gräsbanan i Falsterbo, bestämde hon sig för att hon en dag också skulle rida här.
– Jag vill rida EM, VM och OS. Jag ska bli bäst, ska nå toppen, säger Nellie – och jag tror henne.
Det är uppenbart att denna unga tjej tar sig an utmaningar, och når sina mål.

Text och foto: Annelie Lundkvist 


Läst 28671 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
07
2014

Dagens program: Måndag 7/7




Hoppning på dressyrarenan

09.00 Hoppning, Folksam Scandinavian Open 5-åringar, 1:a semifinal
15.00 Hoppning, Folksam Scandinavian Open 6-åringar, 1:a semifinal

Mässan
09.00-19.00 Mässan öppen


Läst 10426 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
06
2014

Söndag: Färdigkvalat för sjuåringarna



Victoria Almgren med Capitol - dubbelt felfria och i final.
Foto: Annelie Lundkvist 

Under söndagens eftermiddag avgjordes vilka sjuåringar som kvalat till semifinalen nästa vecka, på gräsbanan. Victoria Almgren fick med två hästar.
 
Hon är en av Sveriges främsta unghästryttare, så det är ingen överraskning att Victoria Almgren levererade i dagens klass. Hon lyckades kvala två av sina tre hästar till nästa veckas sjuårschampionat.

Nedanstående ekipage är vidare till nästa veckas hoppning:
Olof Smith - Escada VS
Niklas Arvidsson - Hasard 1245
Fredrik Linell - Tonic
Eva Danielsson - Carter MB
Elin Jansson - Lex Zuké AL
Malene Lykke Nielsen - Cavalina
Victoria Almgren - Capitol
Lina Kringstad - For Serrano SR
Daniel Svensson - Christian K
Victoria Almgren - Cadenza
Andreas Erni - Paris
Emma Emanuelsson - Benedetto 

Resultat 


Läst 9715 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
06
2014

Söndag: Lina Ekenberg och Crazy vann omhoppningen



Lina Ekenberg hade sitt sto med i varje sväng.
Foto: Annelie Lundkvist 

Det blev fartfyllt när omhoppningen i The Tour of Amateurs avgjordes på eftermiddagen.
Totalt var 20 ryttare felfria i morgonens grundomgång och hade nu laddat hela dagen för att rida om värdefulla poäng.

Snabbast var Lina Ekenberg med hästen Crazy, som följde upp gårdagens tredjeplats med att vinna i dag. Vinstmarginalen blev nästan 1,5 sekund till andraplacerade Julia Persson på Warina.

Resultat


Visst är plaketterna snygga! 


Läst 10464 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
06
2014

Söndag: Loviseholm segrade efter spännande omhoppning



Loviseholm har under två dagar visat att de är bäst.

Söndagens final i Agria Allsvenskan bjöd på spänning, från första ryttaren till den sista. Det blev laghoppning när den är som bäst - med omhoppning om alla tre medaljer. 

Vinnande ur den spännande guldstriden gick Loviseholm SHK som hade vinnarläge efter att lagets tre första ryttare ridit felfritt. Daisy Pearson inledde för laget i grundomgången med en säker ritt på Caprinja.

– När Daisy red var man så nervös, men det finns ju inte en nerv i hennes kropp! Hon går in och lyfter sig själv två snäpp - helt otroligt, berömer Arnold Assarsson på presskonferensen.
När han rider själv är han inte nervös, Contant Q är en av de bästa hästar han suttit på och leendet på presskonferensen visar att känslan efter den felfria och snabba omhoppningen sitter kvar.


Daisy Pearson - yngst i laget, men redan otroligt rutinerad.

Lagledare Martin Jarhäll är otroligt stolt över sitt lag, som gick in i dagens final med noll fel i bagaget. Sista ryttaren Elin Jansson behövde inte rida i dag, hennes lagkamrater var ju felfria.
– Det känns bara bra att slippa rida, jag är så stolt över mina lagkamrater som rider så fina rundor, säger Elin Jansson.
Det är nämligen inte första gången hon får stå över att rida. Lagkamraterna har tidigare ridit så bra rundor att hon fått valmöjligheten att avstå. 

Silvermedaljen gick till Helsingborgs FRK där lagledare Tomas Hammar redan i morse förutspått att Loviseholm skulle vinna och att hans lag skulle ta silvret.
– Jag var säker på att Loviseholm skulle gå till omhoppning, och med en omhoppningsryttare som Arnold Assarson i laget är de svåra att slå.
Pernilla Josefsson gjorde ändå sitt bästa för att rida snabbare än Arnold, något hon nästan lyckades med - men en bom föll.

Bronsmedaljen gick till Årsta-Runsten med hjälp av John Hickey. Han kunde tillsammans med Fairplay van het Hellehof ta det lugnt i omhoppningen, efter att Katrin Norling från Mantorpsryttarna fått problem med två distanser och tyvärr blev utesluten ur omhoppningen.

Resultat 

Text och foto: Annelie Lundkvist 


Läst 8411 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
06
2014

Söndag: Rutinerade Royne tog hem morgonens kvalsegern


Klicka på en bild för att starta bildspelet.


Foto: Annelie Lundkvist

Årets första klass på gräsbanan här i Falsterbo blev det femstjärniga kvalet. En klass som ger två ryttare chans att rida de internationella klasserna i veckan.

Underlaget på banan som i år fått ett nytt bevattningsystem känns bra. Gräsmattan är ordentligt tjock och fast, något som uppskattas av ryttarna.

Ekipagen ställdes inför en rejäl utmaning på denna 1,50-bana. För några ryttare blev det den svåra trekombinationen som gjorde att de föll i resultatlistan, för några ställde även vattengraven till det ordentligt.

Vann klassen gjorde Royne Zetterman med Echo de Laubry, som var ensamt felfri bland de tretton startande. Andraplatsen gick till Anders Lidbeck som var snabbast av de tre ekipage som slutade på 4 fel. Trea blev Marcus Westergren med Casa de la Marta Bay, före fyran Elin Hultberg med Midsummer.

Kvalade till veckans internationella klasser är dagens segrare, Royne Zetterman, och gårdagens kvalsegrare Marcus Westergren.

Resultat

Missa inte bildspelet högst upp i inlägget!


Läst 9755 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
06
2014

Dagens program: Söndag 6/7




Hoppning på dressyrarenan
09.00 Krafft the Tour of Amateurs, 2:a semifinal
11.30 AgriaAllsvenskan omg 2
13.15 Officiell invigning
13.15 Spanska hästar, Stuteri Pepino PRE
13.25 Körslaget
13.35 Gymkhana
14.00 Cheerleaders/miniorer
14.10 Barnkör/Maria Frejd, invigningscermoni
14.30 Krafft the Tour of Amateurs, omhoppning
15.45 Horseware – 7:års championat, 2:a semifinal

Hoppbanan
09.00 Kval till CSIO5*

Falsterbobanan
12.00 & 14.00 15.00 Ta med din hund och delta i Rallylydnad

Mässan
09.00-17.00 Mässan öppen


Läst 6442 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
05
2014

Lördag: Många felfria sjuåringar i första kvalet



Den godkända hingsten Hasard 1245 hoppade felfritt i kvalet.
  
Under lördagens eftermiddag gjorde de sjuåriga hästarna sitt första kval, Horseware 7-årschampionat, på allvädersbanan. Det blev många felfria ritter, med hästar som såg väl förberedda ut för uppgiften.

En av hästarna som imponerade på publiken var Hasard 1245, en godkänd hingst som förra året lämnade Falsterbo Horse Show med en sjätteplacering i bagaget. Då red den rutinerade ryttaren Victoria Almgren, men i år är det nyblivna svenska mästaren Niklas Arvidsson som håller i tyglarna. Resultatet blev en felfri ritt, väl inom maxtiden.

Totalt blev det 21 felfria rundor i klassen.

Resultat



Hasard 1245 berörs inte nämnvärt, trots applåder på banan.

Foto: Annelie Lundkvist


Läst 9336 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: « första « föregående 1 ... 6 7 8 9 10 nästa » sista » 


Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.