Hippologbloggen

Svårt att få någon form av julkänsla idag när vi i Strömsholm har 5 grader och strålande sol.


Från ett soligt Strömsholm vill jag och mitt sto Vassandra önska er alla en riktigt God Jul!

Jag vill ändå ta tillfället i akt och önska alla en God Jul med mycket kärlek och värme. Glöm inte att ta hand om era fyrbenta vänner lika bra under julen som under alla andra dagar under året!

Vill också passa på att skänka en tanke till alla som har det tufft under julen. Hela familjen kanske inte är samlad och alla har kanske inte någon familj att fira med.

Sprid kärlek under julen!

/Christoffer


Läst 19084 ggr Kommentarer Kommentera

Ja, förra veckan var ju som sagt den sista under dressyrblocket. Den veckan kändes tung och jag hade gärna haft en ny period med dressyr. Det var då...

Nu har första veckan på hoppblocket passerat och herre gud vad roligt det är! En härlig känsla när adrenalinet pumpas ut i kroppen. 

Min kompanjon under hoppblocket heter Ackurat och är en sann gentleman född 2007 efter Acolord - Calypso II. Än så länge har han hoppat allt, hur fel vi än kommit. Han väger upp pilotens brister, så att säga. 

Vi har redan hunnit hoppa bana och min grupp har vunnit en liten tävling mot Daniel Svensson. Har på känn att det inte var den sista...

Nu ser jag fram emot det här blocket på ett helt annat sätt än vad jag gjorde tidigare. Mycket är nog på grund av Acke (hästen)!  Det här blir kul. :)

/Christoffer


Läst 20521 ggr Kommentarer Kommentera

Japp! Jag blev godkänd på dressyrexamens alla delar.


Foto: Andreas Olsson

Något som jag kanske borde vara glad över och kanske till och med fira. 

Jag har dock väldigt svårt för att vara glad när jag inte är nöjd med min egen prestation. 

Dolce kändes fin på framridningen till programridningen i torsdags (dressyrexamen del 1) och jag fick en trevlig känsla. Ofta är det så att allting känns fint på framridningen, men när jag kommer in på banan för att rida mitt program händer det något. 

Eftersom detta händer mig varje gång,  så har jag försökt klura ut vad det är som händer med mig. Jag tror att jag vill att allt ska vara så perfekt, så istället för att bara rida som vanligt blir jag istället helt passiv. Jag blir bara en passagerare som åker med och slutar inverka. 

Det har oftast funkat bättre om jag startat två klasser samma dag. Man brukar väl oftast säga att hästen behöver en avrastningsklass för att slappna av, men i mitt fall är det jag själv som behöver den första klassen till att inse att jag måste rida i den andra klassen - inte bara åka med. 

På dressyrexamen får man bara en chans. Den sumpade jag.

Nej, det var inte fruktansvärt dåligt. Jag blev ju ändå godkänd. Men jag har väldigt höga krav på mig själv. Om jag ska rida halvdant och inte kunna prestera har jag ingen framtid inom sporten ändå. Därför är kraven höga.

Hästbytet, dressyrexamen del 2, gick ganska bra.  Det var roligt och det kändes som att jag gjorde en bra prestation. 

Dressyrblocket har varit en lärorik period för mig. Jag har utvecklats i ridningen en hel del, men det har varit ganska utmanade psykiskt. Jag har ifrågasatt mig själv ganska mycket under den här perioden, vilket jag ändå på något sätt tror är bra. Jag hoppas att jag snart kommer kunna se även det som en erfarenhet rikare. 

Jag ska jobba på att försöka se det som är bra istället för allt som är dåligt. Tack, Marianne! Jag behövde höra det.

Man kan inte alltid vara positiv, men på måndag börjar hoppblocket och då kan jag förhoppningsvis släppa det här. 

Jag fick ändå väldigt fina siffror på ryttartesten som boostade mitt självförtroende en hel del. 

Jag får satsa på en mer lyckad hoppexamen i vår istället. 

/Christoffer 

P.S. Idag kom Dolce till mig när jag ropade på honom i AGn - från foderautomaten där han stod och åt. Det gör inte vår separation lättare direkt. :(

 


Läst 25831 ggr Kommentarer Kommentera

Tiden går verkligen fort när man har roligt. 

Vi är nu redan inne i sista veckan på dressyr- och remontblocket. Imorgon har vi dressyrexamen del 1 och på fredag del 2. Del 1 går ut på att vi blir bedömda när vi rider ett dressyrprogram och vi har fått välja mellan att rida LA:4 eller MSVC:1 - jag har valt att rida MSVC:1 då jag tycker att det passar mig och Dolce bättre. På fredag, som är del 2 av vår examen, har vi hästbyte och vi bedöms bland annat i hur vi anpassar oss till den nya hästen. 

Min och Dolces tid tillsammans har varit allt annat än en dans på rosor varje dag, men jag sa till Marianne att jag ville ha en utmaning och det fick jag. En väldigt trevlig utmaning som jag är otroligt tacksam för att jag har fått spendera mitt dressyrblock med. Tack vare Dolce har jag utvecklats i min ridning och jag kan inte annat än vara nöjd när jag ser tillbaka på den tid vi haft. Lite sorgligt känns det att bryta upp det här äktenskapet.

På måndag börjar hoppblocket med nya hästar och en hel del nya utmaningar att bita i. 

Men först fokus på dressyrexamen imorgon. Önska oss lycka till!

/Christoffer


Läst 25715 ggr Kommentarer Kommentera

Följ Christoffer Myrs äventyr på hippologutbildningen.

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.