EM15-kollen

EM 2015

I den här avdelningen samlar vi all vår EM-bevakning. Du hittar resultat, nyheter, intervjuer, bildspel och mycket mer.


AUG
22
2015

Lördag: Fyrspannskörningen avgörs



De svenska kuskarna var inte helt nöjda efter fredagens precisionskörning. FOTO: Annika Grundberg
  
I dag, lördag, är det vilodag för hopphästarna på EM i Aachen – inför söndagens individuella final (där Douglas Lindelöw rider). I stället är det i körning som medaljer ska fördelas.
  
Fyrspannens avgörande maraton drar igång 12.00 och sänds direkt i betalkanalen FEI-TV.
  
Starttider svenska kuskar
12.49: Axel Olin
12.59: Fredrik Persson
Fullständig startlista
  
I voltigen pågår individuella omgångar under lördagen, men utan svenskt deltagande. Söndag blir det däremot lagfinal för Team Svea.


Läst 26945 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
22
2015

Bildspel: I Aachen finns allt och lite till


Klicka på en bild för att starta bildspelet.

Aachen är stort – väldigt stort. Här finns allt man kan drömma om och lite till vad gäller hästprylar och annat som hör en mässa till. Och kändisar råder det heller ingen brist på. För hästfantasterna är det ett äkta ridsport-mecka. Häng med runt i Hippsons bildspel.
  
Foto: Annika Grundberg


Läst 22508 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
22
2015

EM-skandalen: Funktionär störde – protest avslås




I fredagens lagfinal på EM såg Irlands Cian O'Connor ut att vara på väg mot en säker och stabil nollrunda, när en funktionär helt plötsligt dök upp – och hoppade förbi framför Good Luck.
  
Ekipaget rev hindret direkt efteråt, och även om det kanske inte ser ut så på filmen nedan menar ryttaren att hästen stördes. Irland lämnade in en protest under fredagskvällen som dock avslogs, läs motiveringen till detta under klippen.
  
Vad säger ni läsare, var det rätt beslut av "Ground Jury"? Om inte, vad borde de ha gjort?
  
Klipp från SVT som visar incidenten:

SVT fick även prata med Cian O'Connor om det inträffade, som ni hör är han inte glad:

Protesten avslås
Irland lämnade alltså in en protest eftersom man ansåg att Cian O’Connors häst störts av funktionären som sprang förbli honom när han vände mot de elfte hindret i lagfinalen – som Good Luck sedan rev.  
Ground Jury konstaterar dock att ryttaren valde att fortsätta i stället för att avbryta, man såg ingen anledning att stoppa honom genom att ringa i klockan. Enligt reglerna har ryttaren möjlighet att avbryta frivilligt om det händer oförutsedda händelser utanför dennes kontroll, men det gjorde inte Cian.  

Inget gehör för överklagan
Efter att ha lyssnat på den irländska ryttaren och förbundskaptenen, samt ha tittat på videoupptagningar, tog man beslutet att resultatet fyra fel ska kvarstå. Irland överklagade då till ”Appeal Committee”,  som inte valde att ändra beslutet.
  
Irland missar OS
Detta betyder att Irland även fortsättningsvis har ett lagresultat på 25,960 och landar på sjunde plats totalt. Kvalplatserna till OS i Rio går alltså till Schweiz (brons), Storbritannien (fyra) och Spanien (sexa). Utan den omdiskuterade rivningen hade Irland gått om Spanien.
Sverige är redan OS-kvalat efter VM förra året.
   

Läs uttalandet i sin helhet:
Statement on Irish protest
Following an on-course incident in which a member of the arena fence crew ran across the track as Irish rider Cian O’Connor was turning towards the 11th fence during the team Final at the FEI European Jumping Championships 2015 in Aachen (GER), the Irish chef d’equipe Robert Splaine and athlete Cian O’Connor lodged a protest. The horse Good Luck hit the fence to complete the course on four faults.
  
The protest was heard by the Ground Jury, who ruled that as the athlete had continued his round, they saw no reason to stop him by ringing the bell. Under Article 233.3 of the FEI Jumping Rules, the athlete had the opportunity to stop voluntarily due to unforeseen circumstances beyond his control, however he did not do so.
  
The Ground Jury heard explanations from Robert Splaine and Cian O’Connor, reviewed video footage of the incident, and ruled that the result would stand.
  
Having been notified of the Ground Jury’s decision, the Irish chef d’equipe and the athlete promptly appealed the decision to the Appeal Committee. However, after a further full review of the incident, including hearing statements from all parties, the Appeal Committee ruled that the athlete had been given a full and complete right to be heard and stated that it would not overrule the Ground Jury on a field of play decision. As a result, the Appeal Committee rejected the appeal and upheld the Ground Jury decision.

 

The decision means that the Irish team score of 25.960 penalties remains unchanged, leaving the Irish in seventh overall, with the qualifying slots for the Rio 2016 Olympic Games going to Switzerland (3rd), Great Britain (4th) and Spain (6th).


Mer på Hippson.se:
Sylve försvarar sin laguttagning
Douglas till individuell final – Sverige nia


Läst 21816 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
21
2015

Sylve försvarar sin uttagning: "Rivningarna var ryttarfel"


  
De svenska hoppryttarna lyckades inte alls i EM. Yngst var bäst, och Douglas Lindelöw och Casello tog en plats bland de 25 till söndagens final. Två rivningar på tre rundor i mästerskapsdebuten på seniornivå är ett väl godkänt resultat.
  
Text: Annika Grundberg
Foto:Tomas Holcbecher 
  
Förbundskapten Sylve Söderstrand försvarar sin laguttagning.
– Laginsatsen är inte vad vi hade förväntat oss, men vi har slagit alla lagen som är här vid olika tillfällen och det visar vilken hög nivå det är på sporten i Europa, säger han efteråt.
  
Douglas insats imponerade
Den som imponerat mest på Sylve är Douglas Lindelöw.
– Douglas har varit jätte-, jätte-, jättebra. Bonzai är också en bra häst och rivningarna beror på ryttarfel. Men då ska man också tänka på att Helena är ett amatörproffs i jämförelse med de andra i laget. Hon har inte alls varit ute och tävlat internationellt som de andra.
Henrik von Eckermann hade en finalplats inom räckhåll, men med tolv fel i fredagens omgång halkade han långt ner i resultatlistan.
– Hästen har tävlat vanliga Grand Prix-klasser innan och det här är något helt annat. Den orkade inte utan fick mjölksyra. De måste jobba på att höja mjölksyrenivån, säger Sylve, och menar att det är en träning som flera av hästarna behöver.
– Det är något som inte går att jobba upp i ett ridhus, det måste man ut och göra på stora banor.
Själv tar Henrik helt på sig skulden för den dåliga rundan.
– Det är mitt jobb att se till att jag kan rida hästen. Det är jag som tänker och han gör som jag säger åt honom att göra, säger han efteråt.
  
Inga svar inför OS
EM ger ingen fingervisning inför OS, Sylve ler lite uppgivet åt frågan.
– Vi hoppas att hästarna får vara kvar hos sina ryttare och att nya kommer till. Vi har jobbat med att få till en föryngring bland ryttarna och det har vi lyckats med. Nu måste det till hästar också, säger han, och menar att det finns ett tiotal ryttare i Sverige som kan vara aktuella för OS i Rio. Bland dem givetvis såväl Douglas som Henrik.
  
Malin och Tornesch underpresterade
Malin Baryard Johnsson och Tornesch, som stod för rutinen i laget, misslyckades helt. Så här säger Sylve om dem:
– Som Tornesch hoppade i dag är han inte en häst för OS. Malin sa att det kändes bra, men tre hinder hoppade han för lågt.
Förbundskaptenen måttar tio centimeter mellan händerna.
Till nyår måste de hästar som är OS-aktuella vara delägda och registrerade i Sverige och det lär dröja innan Sylve Söderstrand ger något klarare besked om eventuella OS-ekipage. EM i Aachen har inte gett några konkreta svar. Diskussioner pågår bland annat med Qatar om ägarförhållandena kring Cantinero.
  
Holland blev Europamästare
Lagtävlingen vanns av Holland, före Tyskland som tog silver och Schweiz som tog brons. Sverige avancerade en placering och kom på nionde plats. 25 ekipage går vidare till söndagens individuella final och Douglas Lindelöw och Casello är med på en 23:e plats, tre nedslag från ledande spanjoren Sergio Alvarez Moya och Carlo 273.

Resultat lag
Resultat individuellt
Hippsons direktrapport med klipp på alla rundor


Holland knep guldet...
  

... före hemmanationen Tyskland.
  

Men absolut gladast var överraskningen Schweiz på bronspallen, som dessutom kvalade till OS.


Läst 27319 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
21
2015

Svenskt fiasko i lag-EM – holländskt guld



Douglas och Casello är i final. FOTO: Tomas Holcbecher
  
Douglas Lindelöw är den enda svensk som får godkänt i kvällens lagfinal på EM, med sina fyra fel. Han är i individuell final!
  
Men Malin Baryard Johnsson 17 (!), Helena Persson 9, Henrik von Eckermann 12 – och näst sist av finallagen. Vad hände? Vi återkommer med intervjuer… Eventuellt kan Henrik von Eckermann ta sig till individuell final på en strykning, men det är bara spekulation.
  
I toppstriden var det spännande in i det sista, men nu har medaljerna fördelats:
GULD: Nederländerna
SILVER: Tyskland
BRONS: Schweiz
Fullständigt lagresultat
Individuell ställning inför finalen
 
 
Sylves tankar efter klassen:

Douglas inför finalen:
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Uppdatering klockan 19.21:
Nej, nej, nej! Henrik von Eckermann rev först mittenhindret i trekombinationen. Sedan såg Cantinero väldigt stark ut efter det och de rev både inhoppet i dubbelvattnet och sista oxern. Med 12 fel försvann deras finalplats och det sista svenska medaljhoppet. Vi får helt enkelt hålla tummarna för att Douglas och Casello får rida den individuella finalen på söndag…
  
Se Cantinero hoppa:

Henrik om sin ritt:
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Uppdatering klockan 18.54:
Helena Persson och Bonzai H rev ett plank och sedan sista oxern, plus att det blev ett tidsfel. Tyvärr är 9 fel ett resultat vi måste räkna, på grund av Malins 17 fel.
– Jag är mycket mer nöjd i dag. Han hoppade jättefint, sedan gjorde jag två inte fullt godkända anridningar och där fick jag rivningar. Annars tycker jag att han hoppade jättefint och jag red bättre också, säger Helena till SVT.

Till SVT Play-sändningen
Onlineresultat
Onlineresultat, lag

Se Bonzai H hoppa:

Helena om sin ritt:
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Uppdatering klockan 18.27:
Neeej! Malin Baryard Johnsson och Tornesch rev först mittenhindret i trekombinationen och därefter föll hinder efter hinder. Totalt 17 fel, INTE bra. Nu blir det ingen individuell final för ekipaget.
  
Se Tornesch hoppa:
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Uppdatering klockan 18.04:
Douglas Lindelöw och Casello var först ut för Sverige i lagfinalen på EM. De fick en rivning ut ur trekombinationen, fyra fel och inom tiden. Ett godkänt resultat, även om han naturligtvis hade velat sätta nollan.
– Rackarns att bommen inte kunde ligga kvar. Jag skulle nog ha litat lite mer på Casellos krafter. Vi får se, det blir kanske två rundor till på söndag. Han känns fortfarande pigg och fräsch, säger Douglas till SVT.
  
Se Casello hoppa:

Douglas om sin ritt:
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Uppdatering klockan 17.33:
De individuella ryttare som inte rider lag har nu gjort sitt, klockan 18.00 drar själva lagfinalen igång. Och då är Douglas Lindelöw och Casello först ut! SVT:s sändning pågår dock även fram till dess.
  
Till SVT Play-sändningen
Onlineresultat
Onlineresultat, lag

Sylve Söderstrand analyserar banan:

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _


Henrik von Eckermann ligger bäst till individuellt, på tionde plats. FOTO: Tomas Holcbecher
  
FÖRHANDSINFORMATION
  
I kväll avgörs hoppningens lagfinal på EM i Aachen, medaljer ska delas ut. Dessutom ska det fastställas vilka ryttare som får rida den individuella finalen på söndag.
   
Lagfinalen är en 1,60-hoppning med de tio bäst placerade lagen efter omgång 1, där Sverige var just tia och kom med "på håret". Dessutom rider de 50 bäst placerade individuellt, oavsett om deras lag har gått vidare eller inte. Lagryttare som inte är bland de 50 bästa, men rider i ett lag bland de tio, får starta och resultatet räknas bara för laget. Detta gäller svenska Helena Persson.
Varje lag består av fyra ryttare, de tre bästa resultaten räknas. Eventuellt kan det bli omhoppning om medaljerna, då startar alla ryttarna i omhoppningslagen.
  
Tv-sändning
Klassen börjar klockan 17.00 och sänds direkt i SVT1/SVT2 och SVT Play från 16.50 (efter 18.00 byter Sveriges Television kanal från SVT1 till SVT2, där klassen pågår till 20.00). Kommentator är AnnaMaria Jansson och expert Lotta Björe.
Till SVT Play-sändningen
Onlineresultat
Onlineresultat, lag
  
Så gick torsdagens laghoppning – resultat och klipp
Henrik von Eckermann: ”Jag har medaljchans”
  
Svenskarnas startnummer
14. Douglas Lindelöw, Casello
24. Malin Baryard Johnsson, H&M Tornesch 1042
34. Helena Persson, Bonzai H
44. Henrik von Eckermann, Cantinero
Fullständig startlista
Startlista, lag (pdf)
Läs allt om hur EM-hoppningen går till
  
  
Voltige och körning
Klockan 9.45 drar voltigens individuella ”freestyle” för damer igång. Den svenska deltagaren Sandra Anderberg har starttid 11.22 (fullständig startlista). Sedan går voltigens lagtävling 17.00 där Team Svea ligger femma efter det obligatoriska programmet. De startar 17.28 (fullständig startlista).
  
I fyrspannskörningen har det blivit dags för precisionsmomentet. Klassen drar igång 14.00, Fredrik Persson har startnummer 24 och Axel Olin 25 (fullständig startlista).  
  
  

Det blir svårt för Sverige att försvara hoppbronset från Herning 2013. FOTO: Tomas Holcbecher


Läst 25711 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
21
2015

Räckte nästan till final – bästa svenska mästerskapsresultatet


Klicka på en bild för att starta bildspelet.

Voltigören Sandra Anderberg var nöjd efter sitt fria program, även om hon missar individuell finalplats med minsta möjliga marginal.
  
Text och foto: Annika Grundberg
  
En 16:e plats är givetvis retlig då 15 går till final, men samtidigt är det Sveriges bästa resultat i mästerskapssammanhang någonsin. En liten miss i början, men sedan satt resten.
– Jag blev mest arg. Mitt ben bara gled och det kan få hända här ute men inte där inne, säger Sandra efteråt.
Hon, hästen Ludde (som Lu 1 kallas till vardags) och linföraren Pernilla Lundblad har blivit ett sammansvetsat team.
– Han var jättefin. Vi är ett lugnt och tryggt team nu, berättar Pernilla.
Voltigetävlingen är populär bland åskådarna och söndagens final är helt utsåld. De 15 bästa tjejerna går till final, men Sandra är alltså inte bland dem.
– Det är tufft och tajt bland tjejerna och vår bästa placering tidigare är 26:a. Så det här är jättebra, menar landslagsledare Karolina Tagesson.
  
Student i Lund
Sandra är 24 år och studerar i Lund. Inför EM har hon tränat intensivt både själv och tillsammans med laget. Till vardags blir det träning med häst två dagar i veckan, därutöver gäller gymnastik och fysträning.
– Det blir mycket träning på bockhäst, säger hon.
Ludde springer inte på lina varje dag.
– Han går på lina max två dagar i veckan. Annars är han som en helt vanlig ridhäst, säger Pernilla som äger Ludde tillsammans med tränaren Julia.
  
Lagkänslan lockar
Voltige är en annorlunda sport jämfört med övriga hästsportgrenar, då den kräver stor talang även inom en annan idrott – gymnastik. Hur hamnar man som gymnast på hästryggen?
– Jag höll på med både gymnastik och hästar men det var nog hästintresset som lockade, säger Sandra, och Karolina fyller i:
– Många lockas nog av att det är en lagsport med stor gemenskap.
   


Svenska laget femma inför finalen

Det svenska laget kom på sjätte plats i freestylemomentet till tonerna av Kristina från Duvemåla. Inför söndagens final ligger laget på femte plats.

Resultat, freestyle individuellt
Resultat, freestyle lag

 

 


Läst 20867 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
21
2015

Svenska topphästen ägs fortfarande av Qatar



  
Henrik von Eckermanns mästerskapshäst Cantinero ägs av Qatar Armed Forces, alltså Qatars försvar. Hur kommer det sig att landet, som självt satsar så stort på hoppsporten, låter en av världens bästa hästar ridas av en annan nations ryttare?
  
Text: Annika Grundberg
Foto: Tomas Holcbecher
  
Vi ställde frågan till Henrik von Eckermann.
– De hade ingen nytta av honom, så jag fick honom, säger han lite kryptiskt.
Hästen – som ursprungligen hette Chopin de Mariposa har tävlats relativt framgångsrikt för Qatar av Bassem Hassan Mohammed, bland annat i Göteborg 2013. Men så fick ryttaren problem med att den känsliga valacken blev osäker, sedan ett par år tillbaka är han satt i träning och tävling hos Stall Beerbaum – Henriks arbetsgivare.
Finns det något mål med din ridning av honom, är han månne ämnad för någon av Qatars ryttare till OS i Rio?
– Nej, det tror jag inte. Han blir 14 år nästa år och har tjänat ihop en hel del prispengar åt dem, så jag tror att de är nöjda med vad han har gjort.
Är han till salu?
– Det är klart att alla hästar är till salu, men jag hoppas på att få behålla honom, säger Henrik.
Och det hoppas vi också...
  
Het OS-kandidat
Om Henrik får behålla Cantinero aspirerar ekipaget definitivt på en plats i OS-laget nästa år. De hästar som ingår i det svenska laget måste dock ha (del-)ägare och vara registrerade i Sverige före årsskiftet.
– Det pågår förhandlingar med ägarna och det finns olika idéer på hur vi ska lösa det från båda håll. Cantinero och Henrik är absolut aktuella för en OS-plats, säger förbundskapten Sylve Söderstrand till Hippson.
  
Fredag 16.50: Se EM:s lagfinal direkt i SVT
Henrik ligger tia: "Jag har medaljchans"
 


Läst 19977 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
20
2015

Tveksam laginsats – Henrik tia: "Jag har medaljchans"



Henrik von Eckermann ligger bäst till individuellt.
FOTO: Tomas Holcbecher
  
Svenska laget är med till fredagens lagfinal, men det var med nöd och näppe. Tio lag går vidare och Sverige ligger just tia. 
  
Text och foto: Annika Grundberg
  
Douglas Lindelöw och Henrik von Eckermann presterade på topp medan Malin Baryard Johnsson och Helena Persson fick åtta respektive tolv fel.
– Det här är det bästa vi har för tillfället, sa förbundskapten Sylve Söderstrand efteråt.
Det började bra med en felfri runda av EM-debutanten Douglas Lindelöw.
– Det kändes jättebra. Han var med mig hela vägen och hoppade strålande, det är kul att kunna leverera när man ingår i ett lag, säger Douglas.
Inför morgondagen är han på en 29:e plats, två nedslag från ledande Penelope Leprevost och Flora de Mariposa.
– Det är uppförsbacke, men jag hoppas att klättra några placeringar i morgon.
  

Koncentrerad Douglas går banan. FOTO: Tomas Holcbecher
  

Vilken fin nollrunda på Casello! FOTO: Tomas Holcbecher
  
Dyrbara fel för Malin och Helena
Andra ekipage ut i det svenska laget var Malin Baryard Johnsson och Tornesch, som fick åtta fel. Efteråt fick vi vänta länge på Malin för att få en kommentar om ritten.
– Jag vet inte vad som hände. Han har känts jättebra. Man vill inte ha åtta fel i ett mästerskap för det räcker inte till, sa hon besviket efteråt.
Helena Persson och Bonzai klarade inte heller de av att leverera en felfri runda. Tre bommar föll och de slutade på tolv fel.
– Jag försökte övergöra det lite i dag och det störde honom. Jag kände att han hoppade utan rygg. Vårt resultat är "blä". Jag är glad att vi får rida igen i morgon, så att jag får göra bättre. Jag har inget att skylla på och i morgon ska jag rida som jag brukar och låta honom vara lite mer som han är, säger hon.
  

Malin låg bäst till efter tidshoppningen... FOTO: Tomas Holcbecher
  

... men var riktigt besviken efter åtta fel i dag. 
FOTO: Tomas Holcbecher
  

Helena Persson ville för mycket. FOTO: Tomas Holcbecher
  
Bästa rundan någonsin på Cantinero
När Henrik von Eckermann och Cantinero gick ut som sista ekipage för Sverige såg det ut som att en plats bland de tio lag som går vidare till fredagens omgång var utom räckhåll. Henrik leverade en snygg och felfri runda.
– Jag försökte fokusera på min plan som jag hade lagt upp innan. Jag tror att det här var första gången som jag hade sådan kontroll att vi kämpade tillsammans hela vägen. Han lyssnade på mig ända in i mål och det var en otrolig känsla. Det här är vår bästa runda någonsin.
Henrik ligger på tionde plats, mindre än ett nedslag från ledaren.
– Om jag håller mig till min plan och har turen på min sida så har jag medaljchans, säger han.
Om lagets insats säger han inte så mycket.
– Vi tävlar om medaljer, om vi kommer sjua eller tia är ointressant, säger han lite besviket.
  

Fortsätter Henrik så här bra kan det bli individuell medalj. 
FOTO: Tomas Holcbecher
  
  
Försvarar laguttagningen
Så här långt är lagresultatet Sveriges sämsta på över 20 år. Kunde något ha gjorts annorlunda? Borde man ha satt större press på Casalls ägare eller skulle Peder Fredricson och All In ha varit med trots allt?
– Det är inte vi som äger Casall och betalar räkningarna. Det är ett beslut som ägarna har tagit och som vi måste respektera. Vad gäller All In så är han ung och ska sparas inför OS. Med respekt för hästarna och att det är deras bästa som är viktigast var det rätt beslut, säger Sylve Söderstrand.
Och om man valt en annan uppställning, vem skulle då ha plockats bort undrar han. Charlotte Mordasini är med för att få rutin.
– Hon har bara ridit ett par trestjärniga tävlingar innan, så hon är med för att se och lära, slår Sylve fast.
  

Rolf-Göran Bengtsson är på plats till fots och stöttar det svenska laget. FOTO: Tomas Holcbecher
 

Hejarklacken! FOTO: Tomas Holcbecher
  
Franskt i topp både i lag och individuellt
I lagtävlingen har det blivit ändringar i topptrion. Efter två omgångar leder Frankrike före Nederländerna, och Tyskland har halkat ner till tredje plats. Även individuellt är det franskt i topp genom Penelope Leprevost, tvåa ligger Ludger Beerbaum från Tyskland, och trea Joe Clee, Storbritannien.

Läs Hippsons direktrapport från klassen
Resultat individuellt
Resultat lag


Läst 22202 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
20
2015

Frankrike leder EM i hoppning – Sverige tia och i final!



Henrik och Cantinero ligger tia individuellt. FOTO: Tomas Holcbecher
  
Vilken rysare torsdagens laghoppning på EM blev. Sverige är med till morgondagens final
– om än som sista lag.
  
Leder inför fredagen gör Frankrike före Nederländerna och Tyskland.
Henrik von Eckermann ligger på tionde plats individuellt, riktigt bra!
Fullständigt resultat individuellt
Fullständigt resultat, lag
 
 
Sylve Söderstrand summerar dagens klass:

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Uppdatering klockan 17.36:
Spanien var det lag som skulle kunna halka ner bakom Sverige i lagtävlingen. Men sistaryttaren nollade, Sverige ligger på tionde plats inför morgondagens final. Men vi är med!

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Uppdatering klockan 17.29:
Sista italienaren fick ett nedslag vilket gör att Sverige är bland de tio bästa – och i FINAL! Snacka om på håret, vilken rysare!

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Uppdatering klockan 17.23:
Henrik von Eckermann Cantinero hade enorm press på sig när han red in på banan. Men trots att hästen såg lite stark ut höll husse i det – och nollade! Puh, det var viktigt. Nu får vi se hur det går för de andra lagen.
  
Se Cantinero hoppa:

Henrik om sin ritt:
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Uppdatering klockan 16.57:
Helena Persson på Bonzai H red offensivt, men tyvärr föll två av hindren i trekombinationen. Senare föll ytterligare en bom, 12 fel, inte bra! Nu måste alltså Henrik nolla, plus att övriga lag behöver ha lite missflyt… Vi vill se Sverige i final i morgon!
– Tre nedslag ska jag inte ha. Jag bestämde mig efter i går att pumpa upp honom lite mer, men det fick nästan motsatt effekt. Jag fick en spändare häst som inte hoppade lika mycket genom kroppen, berättar Helena för SVT.
 
Se Bonzai H hoppa:

Helena om sin ritt:
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Uppdatering klockan 16.34:
Malin Baryard Johnsson och Tornesch rev mittenhindret i trekombinationen och insprånget i den avslutande tvåkombinationen. Dessutom klonkade det i ett par bommar som låg kvar – ajaj. De 8 felen sätter press på våra två återstående ryttare, hoppas att detta kan få bli strykresultat…
– Självklart är jag besviken, det duger inte med åtta fel. Någonstans tappar vi varandra, det gör att avslutningen inte blir speciellt bra. Nu är det bara att rycka upp sig och ta nya tag, säger Malin till SVT. 
  
Se Tornesch hoppa:

Malin om sin ritt:
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Uppdatering klockan 16.09:
Douglas LindelöwCasello fick till en supersnygg nolla inom tiden, precis den start Sverige behövde i dag! Hästen såg väldigt fräsch ut, det här bådar gott!
– Casello gjorde en jättefin runda. Jag hoppas kunna klättra ett par steg, säger en glad Douglas till SVT.

Till SVT Play-sändningen
Onlineresultat 
  
Se Casello hoppa:

Douglas om sin ritt:
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _


Malin Baryard Johnsson på Tornesch låg bäst till av svenskarna efter tidshoppningen. FOTO: Tomas Holcbecher

FÖRHANDSINFORMATION
  
Torsdag fortsätter hopp-EM i tyska Aachen. I går var det tidshoppning, i dag blir det den första 1,60-nationshoppningen av två (i morgon avgörs lagtävlingen med den andra – och medaljer delas ut).
  
Klassen börjar klockan 13.45 och sänds direkt i SVT1 och SVT Play från 13.00 (till 16.55 enligt tablån, men i går höll det på längre). Kommentator är AnnaMaria Jansson och expert Lotta Björe.
Till SVT Play-sändningen
Onlineresultat 

Så gick tidshoppningen – resultat och klipp
Sylve har inte gett upp medaljhoppet 
  
Svenskarnas startnummer
54. Douglas Lindelöw, Casello
64. Malin Baryard Johnsson, H&M Tornesch 1042
74. Helena Persson, Bonzai H
84. Henrik von Eckermann, Cantinero
Fullständig startlista
Startlista, lag (pdf)
Läs allt om hur EM-hoppningen går till
  
  
Körning och voltige
I dag inleds voltigens lagtävling klockan 10.00. Det svenska laget har nummer 4 och startar 10.32 (fullständig startlista). Andra halvan av fyrspannens dressyr drar igång 10.00, Axel Olin kör 10.44 (fullständig startlista).
  
Bilder från onsdagens tidshoppning, signerade fotograf Tomas Holcbecher:


Douglas Lindelöw och Casello.
  

Malin Baryard Johnsson och Tornesch.
  

Helena Persson och Bonzai H.
  

Henrik von Eckermann och Cantinero.


Läst 23450 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
20
2015

Torsdag: Stort och svårt väntar hoppryttarna


Klicka på en bild för att starta bildspelet.

Inför dagens omgång av lagtävlingen på EM i Aachen, som också är individuellt kval, släpptes pressen in till bangången – under överinseende av Marcus Ehning och banbyggaren Frank Rothenberger. Här bjuder vi på ett litet bildspel!
  
Text & foto: Annika Grundberg
  
Till sändningslänk, startlista och onlineresultat


Läst 14513 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: « första « föregående 1 2 3 4 5 ... 8 nästa » sista » 


Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.