Helen Langehanenberg ökar hela vägen in i kaklet (och in i Magnus Ringmark – domare C)

Hippson-TV

Dressyr

Publicerad: 2020-02-01
Helen Langehanenberg Final Line | FEI Dressage World Cup Finals - Gothenburg 2019

”Mum, Mum - look how much power I’ve got! Oh hi judges..“ Damsey is loving life in his Freestyle as he motors down the final line with l Helen Langehanenberg 🤩⚡️

Publicerat av FEI Dressage Söndag 7 april 2019

Helen Langehanenberg ökar hela vägen in i kaklet (och in i Magnus Ringmark – domare C)

Uppdatering 1 februari 2020: Det är februari och snart väntar Gothenburg Horse Show. Vi bjuder på en liten aptitretare genom att återigen visa klippet när Helen Langehanenbergs avslutande uppridning med Damsey FRH håller på att sluta i knät på domare Magnus Ringmark.


Vinnaren Isabell Werth får ursäkta. Men den stora snackisen efter lördagens världscupfinalkür i Göteborg var Helen Langehanenbergs avslutande uppridning, i sadeln på Damsey FRH.
  
Sporrades av publiken
Tyskan fick feeling i den ökade traven, vilket framgår av klippet ovan. Helen kunde nästan inte få stopp på hingsten och gjorde halt mitt framför näsan på domarna.
– Han var i ett flow. Publiken började applådera och det motiverade honom. Han vet att küren slutar där, men han tänkte nog "ok, vi gör en runda till", sa Helen med ett skratt på presskonferesen efteråt.
  
Nära att landa i knäet
Magnus Ringmark, domaren vid C, berättade att han höll på att trilla baklänges.
– Det var väldigt spännande. Jag trodde att han skulle landa i mitt knä.
Eller som FEI-TV kommenterar videosekvensen de har lagt upp:
"Mum, Mum – look how much power I’ve got! Oh, hi judges..."


Tidigare på Hippson.se:
Isabell Werth vinner världscupen för femte gången: ”Jag fick gåshud”Mer i Hippson-TV

Turboåke och Alva konditionstränar

Vi har fått möta det charmiga ekipaget Turboåke och Alva tidigare och nu är det dags igen. Alva ska debutera i fälttävlan i slutet av september. Det är Baståsens RK som arrangerar en minifälttävlan med alla tre momenten med. Alva har ridit några pay & jump men det här blir första gången i dressyr och terräng. I klippet konditionstränar de. Vi håller såklart tummarna för det söta ekipaget i fälttävlansdebuten.


Sett 2693 ggr

Varför inte konditionsträna både häst och ryttare

Den här tjejen tar med sig hästen på rullskridskoturen. Både häst, ryttare och hund får konditionsträning i solnedgången. Visst ser det härligt, och lite jobbigt, ut.


Sett 11942 ggr

Se Jimmys resa till Special Olympics i SVT

Serien "Heja Sverigelaget" finns på UR SVT Play. Där får vi bland annat följa Jimmy Andersson, silvermedaljören i dressyr från Special Olympics 2019. I kväll sänds det sista avsnittet i serien i SVT 2. Inspireras av Jimmys resa i klippet ovan!


Sett 871 ggr

När hästen delar med sig av sin roliga leksak

Hur söta är inte de här fyrbenta kompisarna? Hästen Billy Take That har fått en rolig leksak som hunden Otis gärna vill leka med. När hästen delar med sig blir Otis överlycklig och skuttar nerför stallgången. Vilken tur att fyrfota vänner kan hålla ihop! Se det söta klippet ovan! 


Sett 21322 ggr

Häng med in i polishästarnas nya lastbil

Polisrytteriet i Stockholm har fått en ny hästlastbil. Den är 12 meter lång och hela 26 ton tung. Polisryttaren Gry tar med er på en visning av lastbilens fina utrymmen för såväl hästar som ryttare.


Sett 20696 ggr

Måndag morgon och precis allt kan gå fel

Att äta i sängen kan tyckas vara en strålande idé. Man sparar tid och kan ligga under  täcket ett tag till. Men  så förargligt om man spiller, som den här lilla sötnosen som misslyckas med att äta liggandes.


Sett 12890 ggr

När marken är alldeles för långt ner

Det vanliga när man är liten är att man inte når upp. Men för ett långbent föl kan det vara tvärtom, man når helt enkelt inte ner.


Sett 18101 ggr

Sötchock – vaggvisestund med shettisföl

Moberg's Assessor, "Alfie" är ett föl som älskar att gosa. Minishetlandsponnyn somnar sött i Linnea Ornsteins knä när hon sjunger en vaggvisa. Dessutom ansluter de övriga shettisarna och lägger sig bredvid för att lyssna. Se det söta klippet ovan!


Sett 19487 ggr

Tips inför helgen – fläta som proffsen

Dags för tävling i helgen? Vill du ha knoppar men tycker att det är svårt att få dem snygga? Här är proffstips från Alva som är hästskötare på Grevlunda. 


Sett 10730 ggr

På päronjakt med Christian K

Peder Fredricson kör apportträning med H&M Christian K på ridturen. Peder kastar päron och Christian K hämtar. Belöningen? Att få äta päronet såklart!


Sett 21777 ggr