Presenteras i samarbete med: Distriktsveterinärerna, Jordbruksverket
I hästhälsans tjänst
I artikelserien ”I hästhälsans tjänst” får vi ta del av kunskapen från olika medarbetare hos Distriktsveterinärerna. Vi lär oss hur vi förebygger vanliga åkommor, hur en veterinär arbetar och vad man ska tänka på när det kommer till sin häst hälsa.

Råmjölk, benställningar, vaccinering och avmaskning
I hästhälsans tjänst
Föl är underbara och fantastiska men också väldigt ömtåliga. För att ge det nyfödda fölet en så bra början på livet som möjligt finns det flera avvikelser att hålla utkik över. Veterinären Ellen Winqvist ger här råd och tips om allt från benställning till den viktiga råmjölken. 
En allmänpraktiker har en extremt bred kunskap
I hästhälsans tjänst
För en operativ veterinär i beredskap gäller det att vara både uppfinningsrik och kvicktänkt. Som allmänpraktiker är veterinären David Köster glad över den breda erfarenheten han skaffat sig i yrket och den variation mötena med de olika djuren gett. 
Vanliga luftvägsinfektioner
I hästhälsans tjänst
Hästinfluensa, herpesvirus och kvarka är tre av de mest vanligt förekommande luftvägsinfektionerna hos häst. Två är virusinfektioner medan en är en bakterieinfektion. Veterinär Moa Berggren berättar mer samt hur man undviker smitta. 
Så går en stående kastrering till
I hästhälsans tjänst
Våren eller hösten är den bästa tiden för att kastrera en unghingst. Om man väljer att kastrera sin hingst hemma i stallet finns det en del att tänka på för att ingreppet ska bli så bra som möjligt. Distriktsveterinär Johan Lundgren ger råd. 
När det är dags att säga farväl
I hästhälsans tjänst
Oavsett om det beror på sjukdom, ålder eller trauma ställs hästägare förr eller senare inför det svåra beslutet att avliva sin häst. Det är ett tufft beslut som medför många tankar, sorg och ibland skuldkänslor. Genom att läsa på om de olika alternativen kan man förbereda sig så gott det går. Veterinär Anna Sundell förklarar hur en avlivning går till.I hästhälsans tjänst
I artikelserien ”I hästhälsans tjänst” får vi ta del av kunskapen från olika medarbetare hos Distriktsveterinärerna. Vi lär oss hur vi förebygger vanliga åkommor, hur en veterinär arbetar och vad man ska tänka på när det kommer till sin häst hälsa.Hitta snabbt
Aktuella samarbeten
Senaste expertsvaren

Hjälp, min häst busar och bockar

Ramlat av och är nu rädd för att galoppera

Hur skapa motivation hos hästen inne på ridbanan
Fråga experterna
Mest läst
Håll dig uppdaterad
Senaste numret
– Tema: Relationen till hästen
– Porträtt: Angelica Augustsson Zanotelli
– WE: Lär dig öppna grinden
– Gör dig redo för lätt A
– Kom över din ridrädsla
– Barreringsskandalen på 1990-talet
...och mycket, mycket mer!