Ulla Håkanson, 81, är på plats i Flyinge i helgen för SWB Equestrian Weeks. Under lördagen red hon och Diddy Cool ihop 65,702 procent i den trestjärniga Grand Prix Specialen.
– Han var väldigt spänd i början eftersom den som var inne före fick så mycket applåder, säger hon till Hippson.
Text och foto: Frida Bank
Ulla har haft valacken Diddy Cool (RHEIN, 2006, e. Daddy Cool, u. ue. Rivero II) i två år. I fredagens Grand Prix fick de 66,587 procent. Ryttaren berättar om lördagens ritt i Grand Prix Special.
– Han var väldigt spänd i början eftersom den som var inne före fick så mycket applåder. Därför fattade han galopp ett par gånger i travprogrammet, det var inte bra alls. Men i övrigt var han ganska duktig, gjorde inga större misstag. Bra serier, piruetter och ganska bra passage och piaff.
Diddys styrkor är bytesserierna.
– De brukar gå bra. Om jag gör rätt. Det hänger på det. Det måste vara hundra procent rätt.
Hur är han att rida?
– Han hoppar högt för små fåglar. Han har framåtanda. Det gillar jag.
Det blev en tiondeplats för Ulla och Diddy i lördagens klass. Tävlingarna i Flyinge är nu över för ekipaget för den här gången.
– Nu väntar lite lugn och ro. Vi har ingen tävling planerad. Får se om jag åker till Helsingborg kanske.
Årets upplägg, med SWB Equestrian Weeks och Breeders Trophy, är hon positiv till.
– Det är trevligt. Då kan fler vara med och dessutom se hästar. Det sämsta var vägbeskrivningen till stallet när vi skulle hit. Jag körde fel. Det stod på en stor skylt att jag inte fick köra in, men det var just där man skulle köra. Jag fick köra fram och vända. Det är inte kul när man har en stor lastbil.
Sandra Dahlin vann
Grand Prix Specialen vanns av Sandra Dahlin med Ichi, 73,255 procent. Tinne Vilhelmson Silfvén slutade tvåa i klassen med Etoine efter en ritt på 72,043 procent. På tredje plats kom Denise Ljungkvist med Soega som slutade på 69,681 procent.
Ovan visas de tio senaste annonserna inom kategorin:
"Hästar | Dressyr | < 7 år".
Samtliga unghästar hittar du HÄR
Brand i stall, hästar som gått ner sig i diken eller djur som fastnat. Detta är exempel på nödsituationer där räddningsarbetare kan behöva rycka ut.
Berättar om arbetet och ger tips till hästägare: "Ring hellre en gång för mycket"
I Brämhult ligger en välskött hästgård med ett stort bostadshus, stall, lösdrift och egen ridbana. En plats för familjen att trivas på.
Som hästsportens spelbolag jobbar ATG med och för hästarna 52 veckor om året. Varje år. Men vad innebär det? Det beskriver Maria Guggenberger, hållbarhetschef på ATG, i en krönika på temat.
"Vi är stolta bidragsgivare till Hästnäringens Nationella Stiftelse, HNS"
Mathilda Karlsson får vänta på utslaget från idrottens skiljedomstol, CAS, rörande hennes indragna OS-plats för Sri Lanka, besked kommer i april.
Beslut kommer med bara tre månader kvar till OS
Region Stockholm håller på att utreda var man ska placera regionens ambulanshelikopter. Ett förslag är på Värmdö, något som väcker protester.
Namninsamling har startats – ett 90-tal hästar finns i området
Ska det vara ska det vara ordentligt och hästarna på gården Annelies har fulla uppmärksamhet. Vilket innebär att när det blir framgång blir det också avsked.
Om att driva rehabstall: "Jag är deras chef, sjuksköterska och bästa kompis"
En ny studie visar att sommarbetets positiva effekter inte är långvariga. Hästägare bör snarare ta ett grepp om hästens utevistelse året runt.
Den här söta pållen har lite väl bråttom i hagen. Plötsligt halkar den i gräset, eller var det meningen hela tiden att den skulle lägga sig ner?
Folkkäre Järvsöfaks lämnade jordelivet i höstas. Kallblodskungen är ett fantastiskt exempel på en travhäst som verkligen fick ett värdigt liv. Från start till mål.
Både trav och galopp ingår i den här nyttiga övningen. Ryttaren får bättre koll på vägar och rytm – och hästen blir lydig och lyhörd med aktiva bakben.
Spana in Helena Schillers markarbetsövning – en "favorit i repris"
Den 28 januari är det dags för Ryttargalan 2020, som i år blir digital och direktsänd. Här är priserna som delas ut och de nominerade till galan.
Längtar du efter Gothenburg Horse Show och Scandinavium? Nu släpper arrangören en podcast, där det bjuds på hästsnack och starka minnen.
Första avsnittet handlar om Milton och John Whitaker – lyssna här
Vem tycker du borde vinna priset som den starkast lysande stjärnan under 2000-talet? Det avgörs i kategorin "Stjärnornas stjärna" vid Ryttargalan.
Lina Wiman sålde en häst till en privatperson för snart tre år sedan. Nu hävdar köparen att det är fel på hästen och stämmer säljaren.
Startar upprop om lagändring: "Dörren stängd för förståelsen kring företagandet"
Helgstrand Dressage går nu in i ett nytt samarbete med den tyska OS-medaljören Ludger Beerbaum. De satsar vidare i ett gemensamt bolag.
Axevalla Hästcentrum är gymnasieskolan där eleverna utbildas med branschen nästgårds. Och eleverna tar med sig kunskap över disciplingränserna.
Ger elever fantastiska möjligheter att satsa på sin ambition
Lotta Zimmermann började rida som barn, tog en paus, kom tillbaka och fann kärleken till lusitanohästen och den portugisiska ridningen.
"Den portugisiska skolan fokuserar mer på att hästen ska hitta sin egen balans"
Låt mig får sova bara lite till, ska strax gå upp. Visst vill man bara ligga kvar i sängen när klockan ringer på måndag morgon.
Denna hästen har hittat hagens djupaste vattenpöl. Och tvekar inte att ta sig ett "härligt" lerbad.. Pax för att inte borsta den hästen!
Här svarar Nina Bengtsson på hur man lär en hopphäst, som vid minsta antydan av varvbyte även byter galopp, att gå i förvänd galopp.
– TEMA: Trendspaning
– Porträtt: Carl Hedin
– Hitta flytet med kavaletti
– Lyft dressyren med musik
– Mental träning för föräldrar
– Säkerhet hos veterinären
...och mycket, mycket mer!