Det åttaåriga stoet Happy Loma har landat hos Henrik von Eckermann. Hon har tidigare ridits av Antonia Andersson upp till 1,45-hoppning. Här berättar Henrik och Antonia mer om den fyrbenta supertalangen, plus delar med sig av ett klipp.
Text: Ida Röök
Foto: Privat och Tomas Holcbecher
Antonia Andersson har tävlat Happy Loma (e. Berlin ue. Concorde) framgångsrikt upp till och med 1,45-hoppning. Hon hittade stoet på Mallorca (!) för lite mer än ett år sedan.
– Jag har bekanta där nere som hade varit på en tävling och sett Happy Loma, de kontaktade mig eftersom de tänkte att hon skulle kunna passa mig. Vi åkte ner till Mallorca dagen efter. Jag kände redan när jag provred henne att hon är en helt fantastisk häst. Hon har allt man kan önska sig, säger Antonia till Hippson.
Happy Loma köptes in och sedan dess har hon och Antonia tävlat sparsamt.
– Vi gjorde ett par 1,45-hoppningar tillsammans. Men hon var ganska grön och jag har inställningen att man ska ta det lugnt med hästarna, kanske särskilt med en häst som har allt kvaliteter.
Kul att följa dem
Det är många som har ”dragit” i Happy Loma, när Antonia blev kontaktad av Henrik von Eckermann bokades en provridning in.
– Det är klart att jag hade velat behålla henne till mig själv, men som min verksamhet ser ut just nu har jag inte möjlighet att satsa på att rida de stora tävlingarna. Det kändes bara rätt från början med Henrik, de passade väldigt bra ihop. Och det känns extra roligt att hon hamnade hos Henrik eftersom han rider för Sverige. Det ska bli superkul att följa dem.
Antonia har sedan en tid tillbaka verksamhet både i Sverige och i Holland.
– Just nu är vi i Sverige och här på gården utanför Eslöv har vi ungefär 20 hästar i olika åldrar. Kvar i Holland är ett tiotal hästar som våra anställda tar hand om.
Vill kämpa
Nu ska alltså Happy Loma fortsätta utvecklas uppåt, tillsammans med Henrik i sadeln.
– Det är en häst som har alla kvaliteter man söker, hon har ett starkt psyke och hon vill göra rätt. Det är något av det viktigaste. Det känns som att hon verkligen vill kämpa för allting och framtiden får avgöra om vi kan omsätta det hela så att det även är så på tävlingsbanan. Jag ser väldigt mycket fram emot att fortsätta med henne, säger Henrik von Eckermann till Hippson.
De ser onekligen ut att trivas tillsammans, missa inte klippet:
Visa det här inlägget på InstagramI’m glad to welcome Happy Loma to my string of horses! #8yold #mare #futurhope
SvRF:s sportchef Andrea Barth menar att utbrottet av EHV-1 vid en tävlingsplats i Spanien är det största utbrottet av sjukdomen i Europa.
Barth: "Jag är ledsen att säga det men det kommer att bli många fataliteter"
Det blir ingen fälttävlan i Badminton i år. Tävlingen var tänkt att hållas utan publik men under måndagen meddelar arrangören att man ställer in.
Hippocrates Academy lovar att vara ridskolans bästa vän. Och flera ridskolor bekräftar att de faktiskt har järnkoll sedan de började med systemet.
Astrid har träffat hästen med stort H och nu har den flyttat in i stallet. Samtidigt har andra hästar, som den med de vackraste öronen, lämnat gården.
Britt Johansson har arbetat med sadelutprovning sedan 1979 och har gedigen erfarenhet och kunskap när det kommer till lädervård.
Favorit i repris – Britt ger tips och råd: ”Smörj ofta och lite”
Träna sitsen medan du borstar tänderna? Varför inte? Dressyrryttaren och B-tränaren Nina Bengtsson tipsar om bra övningar.
"En korrekt sits gör att hästen får så lite negativ balanspåverkan som möjligt"
Hästarna Molly och Gem väljer själva i vilken hage de ska gå. Om de nu ens känner för att gå i en hage... Duktiga på att hoppa är de i alla fall.
Idag (1/3) kan du köpa övningsboken Träna hästen i naturen med 25 % rabatt i vår bokrea. Dessutom helt utan extra fraktkostnad.
Konkreta råd respekterade ryttare, forskare och veterinärer.
Klipparbetet på Trolle Ljungby krävde två grönytemaskiner, men nu används bara en: Amazone Profihopper 1500 – en mångsidig, högpresterande åkgräsklippare.
Trädgårdsmästaren: "Maskinen ger gräsmattor av golfbanekvalitet"
Paulinda Fribergs topphäst Di Lapponia T fyllde 20 år i veckan. Det firade familjen med morötter, födelsedagssång och kramar. Se det söta klippet.
Kirsten Rie Truelsen och hennes två döttrar befinner sig på CES Valencia Spring Tour, där ett stort utbrott av viruset EHV-1 konstaterats.
En läsares stallkompis brukar stödfodra med lusern/hackad strå. Men hur mycket behövs och hur påverkar det hästens behov av att tugga?
Eva Dahlström: "Bra när man vill få in lite extra protein i foderstaten"
Douglas Lindelöw vann lördagens fyrstjärniga 1,50-hoppning i Vejer de la Frontera i Spanien. Den elvaårige valacken Casquo Blue är i toppform.
Se klippet: "Alla tycker det är väldigt skönt att vara i gång igen"
Få en avspänd och balanserad häst med arbete vid hand. Lotta Zimmermann leder dig genom övningar som ni kan göra från marken.
Sex övningar: Från att acceptera bettet till öppna och sluta
Idag (28/2) kan du köpa samlingsvolymen Dressyr med Hippson med 25 % rabatt i vår bokrea. Dessutom helt utan extra fraktkostnad.
I månadens foderblogg reder vi ut hur grovtarmsjäsning fungerar, och vad vi kan göra för att tarmen ska fungera så bra som möjligt. Då får vi en friskare häst.
Evelina fortsätter att imponera med placeringar i Qatar. På lördagen blev hon bästa svensk och femma i Grand Prix med Winnetou de la Hamente Z.
Rejäla glädjeskutt i bröstet. Det fick Annelie efter fredagens spontana hälsningar från tidigare kunder. Sedan gick mockningen av bara farten.
Towe planerar en dag i ponnyns tecken för förskolekompisarna
I februari har det rapporterats om flera utbrott av EHV-1, både i utlandet och i Sverige. SVA uppmanar till ökat fokus på smittskydd.
Smitta med koppling till utbrottet i Valencia har konstaterats
Att få sin första ponny är för alla hästtokiga barn spännande tid. Men vad ska man tänka på för att det första ponnyköpet ska bli så bra som möjligt?
– TEMA: Hållbarhet i stallet
– Porträtt: Tinne Vilhelmson Silfvén
– Öppna för fina slutor
– Balans och rymt mellan hindren
– Motivationen - vad är du?
– Bota vanliga hudproblem
...och mycket, mycket mer!