Favourit i Kentucky - Det här är jag!

Ryttar-Vm i Kentucky

Välkommen till Hippsons sajt för ryttar-VM i Kentucky. Här får du personliga rapporter från bloggare på plats, resultat, bilder och mycket annat.


SEP
10
2010

Det här är jag!


Visst är han fin, min favorit Favourit?
 
Jag heter Ilona Claesson Eismann och är 25 år. Sedan tre år har jag arbetat på Lövsta Stuteri i Upplands Väsby som Tinne Vilhelmson Silfvéns hästskötare. (Läs mer på www.lovstastuteri.com.) Lövsta är en helt unik arbetsplats på många fantastiska sätt. På Lövsta Gård har vi 24 hästar och på Lövstas BB Stjärnborg ytterligare ett 40-tal. Verksamheten inriktar sig på avel och vidareutveckling av dressyrhästar av högsta kvalité. Vi är ett stort gäng på sju respektive fem anställda. Alla med olika bakgrund och i olika åldrar men med en gemensam passion vi delar med Antonia som äger Lövsta - DRESSYR.
 
På Lövsta har jag idag ansvaret för fyra hästar, Solos Carex, Davinia, Favourit och den nye favoriten Don Auriello. Under mina tre år på anläggningen har jag rest med Tinne till EM i Turin, EM i Windsor, OS i Hongkong, Aachen, Falsterbo, Rotterdam, Stuttgart, Neumunster, Haagen, Wiesbaden, Odense, världscupfinalen i St´Hertogenbosch, Partynice i Wroclaw, Göteborg Horse Show, Globen, Lidköping, Flyinge, Strömsholm, Hammarö och Hogsta.
Jag har bland annat sett Isabell rida klockan halv fem på morgonen, Dolph Lundgren lyfta en ponny som Pippi lyfte Lilla Gubben i Globens kulvertar, Totilas slå världsrekord, Robert Dover instruera, Kyra spotta tuggummin, Tinne avtacka Carex i Scandinavium och fått blombud av Patrik och Lyndal!
 
Jag har lärt känna fantastiskt många roliga människor och sett otroligt många fina hästar. Jag har putsat hästar, läder, stövlar, stall och lastbilar. Packat för träning, packat för tävling, kemat frack, beställt bett och specialtyglar, service på sadlar, foder, mediciner, bokat hovslagare, kört B-bussen, lärt mig köra lastbilen, städat B-bussen, fotoassisterat fotografer för reportage, blivit bjuden på lyxiga middagar och ätit pölsa i Bremens personalmatsal, sett otaliga anläggningar och slott. Och så rullar livet på när man är hästskötare på Lövsta. Inte illa!
Nu är det dags för VM i Kentucky, förväntningarna är STORA! Det är tänkt att jag ska blogga om mina och Favourits upplevelser här för er läsare av Hippson. 
 
Favourit har varit med Tinne på Lövsta sedan februari 2009, han är en valack på elva år efter Fidermark- World Champ, med ett hjärta av guld och ett självförtroende utan like. Mankhöjden 165 centimeter är förvånande liten i förhållande till hans gångarter.
Innan Tinne hittade honom i Tyskland hade Favourit gjort tre stycken tävlingar totalt i hela sitt tioåriga liv! I unghäst-Grand Prix. Tävlingar han färdats till på några få timmar i trailer. Aldrig hade han kunnat ana att han skulle resa lastbil runt halva Europa och springa EM-final i kür i Windsors slottspark, för tiotusentals åskådare i strålkastarljus, bara några få månader senare. Kanske var det därför det gick som det gick i den där küren...
Men mycket har hänt sedan dess. Två SM-guld och en vinst på 75 procent i Hagens internationella Grand Prix nu i våras.
 
Han vet inte om det än, men snart ska Favourit korsa Atlanten och bege sig till Kentucky Horse Park! Mitt jobb är att se till att han känner sig som den kung han är och att packningen kommer med hela vägen fram. Sedan är det upp till Tinne, Lussan, Bosse, Ödet och en enig domarkår att se till att rätt häst får med sig en medalj hem, nämligen Favourit ;).
 
Hälsningar,
Ilona
  

Min roll är att få Favourit att må som den kung han är, så att han kan prestera maximalt.


Jag tar av Solos Carex sadeln på avtackningen i Göteborg. I VM blir det upp till hans son Scandic, med Patrik Kittel i sadeln, att föra framgångsarvet vidare!


Sådana här trick kan min "sköthäst" Carex.


Läst 20299 ggr

Fler inlägg

SEP
30
2010

Vilken skit, Favourit!


Klicka på en bild för att starta bildspelet.

 
Ja, vad ska man säga? Shit happens? Favourit har verkligen gått super här borta i Staterna. Men väl inne på banan fick han under programmet tungan ovanför betten. Han lyckades inte få den rätt igen. Trots det var han verkligen superduktig, men det gick inte i piafferna. 
 
Favourit har inte haft problem med kandarbetten tidigare. Det var verkligen oväntat och vi kan inte hitta någon förklaring till varför han fick upp tungan inne på banan. Det kändes helt overkligt att vara ute ur VM, redan innan det hela ens hade börjat. Det känns botten med tanke på att Favourit gått på över 70 % i Grand Prix hela säsongen. Favourit, Favourit... Vi siktar på revansch i Odense!!
 
I eftermiddag ska jag titta på reining!!! Reiningen har för övrigt ett mycket bättre upplägg på VM. Med en lagklass, där man kan direktkvala till semifinalen. Sedan har de en B-final där de fem bästa kvalar till semifinalen. Precis som på unghäst-VM för dressyrhästar. Även äldre hästar kan ha en dålig dag! Tror att det finns fler dressyrekipage från detta VM som skulle tycka att det var en bra idé med en extra chans till Specialen!


Läst 36826 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
28
2010

Kentucky bakom kulisserna, del två


Klicka på en bild för att starta bildspelet.

 
Här kommer lite mer bilder från dressyrgänget!


Läst 37171 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
26
2010

Favourit i pressen!



Läst 38847 ggr Kommentarer Kommentera


Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.