GHS-Kollen

Gothenburg Horse Show 2015

Här samlar vi all bevakning från årets hästfest i Scandinavium – Gothenburg Horse Show 2015


FEB
18
2015

Världseliten till Scandinavium – här är startfältet



Scott Brash och Adelinde Cornelissen. FOTO: Tomas Holcbecher 

Det blir toppklass på hoppningarna i Scandinavium. Sju av de tio högst rankade ryttarna på Longines världsranking kommer till Gothenburg Horse Show.
  
Två topp-tio-ryttare som saknas gör det av naturliga skäl, de är amerikaner som tävlar i Florida. Världsettan sedan över ett år, Scott Brash från Storbritannien, rider i Scandinavium den 25 februari till 1 mars. Här är övriga av de högst rankade ryttarna som startar i Göteborg, utifrån placering på världsrankingen:

2) Ludger Beerbaum, Tyskland
3) Daniel Deusser, Tyskland
5) Kevin Staut, Frankrike
6) Marcus Ehning, Tyskland
8) Rolf-Göran Bengtsson, Sverige
9) Patrice Delaveau, Frankrike
11) Maikel van der Vleuten, Holland
  
Med på startlistan till Gothenburg Horse Show finns även topprankade ryttare som fransmannen Simon Delestre, med i franska VM-laget och belgaren Nicola Philippaerts, som hittills har haft en rad framgångar när han kommer till Sverige. Vår svenske succétvåa från Longines Hongkong Masters, Henrik von Eckermann, är också högt rankad – på 23:e plats.
  
Göteborg och Gothenburg Horse Show är Europafinal i världscupen och sista chansen att kvala för start i finalstaden Las Vegas i april. Så det är mycket som står på spel för många. Svenske Douglas Lindelöw har redan säkrat en plats i finalen. Han kommer till start med sina bästa hästar som ett led i uppladdningen inför Vegas.
  
Deltagarlista, internationell hoppning
Deltagarlista, internationell dressyr 


Läst 5586 ggr Kommentarer Kommentera

FEB
16
2015

Hela listan: Här är svenskarna som rider GHS



Nyblivna svenska mästaren Amanda Ericsson får rida i Scandinavium. FOTO: Roland Thunholm/GHS 

Publiken i Scandinavium kommer att få se över 30 svenska ryttare i de internationella klasserna. Förbundskaptenerna Sylve Söderstrand och Bo Jenå presenterade på måndagen vilka svenska hopp- respektive dressyrryttare som är uttagna.
 
I världscupdressyren, Reem Acra FEI World Cup, har Sverige sex platser. Patrik Kittel och Toy Story, som var tvåa i Scandinavium förra året, kommer tillsammans med Paulinda Friberg med Di Lapponia T, Malin Hamilton med Fleetwod, Maria von Essen med Ferdi, Jennie Larsson med Zircoon Spring Flower samt Jeanna Högberg med Darcia VH.
Paulinda Friberg satte nytt personbästa den gångna helgen i världscupdressyren i Neumünster, och nästa helg kan Scandinaviumpubliken få se hennes nya svårare kürprogram.

I de internationella hoppklasserna under Gothenburg Horse Show har Sverige 17 ryttare. Fem av platserna tack vare samarbete med Lövsta Future Challenge där U25-ryttarna under vintern kvalat om fem platser under Gothenburg Horse Show. Krafft Young Rider Cup har också internationell status och här möter tio svenska ungdomsryttare tio inbjudna internationella ryttare.

I världscupklassen, Longines FEI World Cup, har Sverige totalt sju platser. Dels fem som värdnation, dels de vanliga två platserna i världscupsammanhang. I Scandinavium rids årets sista världscupkval i hoppning, den så kallade Europafinalen, och det är sista chansen att ta poäng för att komma till den gemensamma världscupfinalen i Las Vegas i april.

Till Gothenburg Horse Show kommer landslagets spetsgrupp med Rolf-Göran Bengtsson, Malin Baryard Johnsson, Douglas Lindelöw, Henrik von Eckermann och Peder Fredricson. Övriga svenska ryttare är Helena Persson, Linda Heed, Niklas Arvidsson, Johan Lundh, Petronella Andersson och nyblivna svenska mästaren Amanda Ericsson. Irma Karlsson har sedan tidigare en personlig inbjudan efter sitt EM-guld i somras.
 
Till Lövsta Future Challenge U25 har Victoria Wallenstam, Evelina Tovek och Stephanie Holmén kvalat. Till de återstående två platserna är Jonna Ekberg och Erica Swartz uttagna.
   


De tre ryttare som kvalade via Lövsta Future Challenge i Borås.  

Elittävlingarna i Borås den gångna helgen, med SM i hoppning och fyra dagars intensivt tävlande, var sista chansen för ungdomsryttarna att knipa en plats i finalerna under Gothenburg Horse Show i slutet på februari.

Kvalade ryttare, Krafft Young Rider Cup 
Rebecca Hallberg Fischer, Tygelsjö, Urco d´Hoyo, Skyrup CC RF 
Ebba Larsson, Dalby, Waterford, Helsingborgs Fältrittklubb 
Eneas Hållsten, Burgsvik, Bluffing Spirit, Hemseoretens RoKK 
Karin Martinsen, Vårgårda, Picasso L, Nääs Ryttarförening 
Louise Torgersen, Fjärås, Alisia, Fjärås Hoppryttare 
Filip Ågren, Karlstad, Cardina, Karlstad Ridklubb 
Cornelia Rylén, Vikbolandet, Zwiggy, Åby Ridklubb 
Alma Ranebo, Bjärred, Marion Zeta, Österlens Ridklubb 
Nicole Holmén, Vellinge, Aernst, Flyinge Hästsportklubb 
Anna Skårberg, Hovås, Diana, Billdals Ridklubb

Kvalade ryttare, GHS Morgondagens Vinnare 
Frida Mårtensson, Trelleborg, Stanford 6, Vellinge Hästsportförening
Daisy Pearson, Vintrosa, Gut Neuenhofs Carla, Örebro Rytttarteam 
Anna Lagerfelt, Skärblacka, Cabrio, Norsholms Ryttarförening 
Maja Nyman, Glanshammar, La Embra, Örebro Fältrittklubb 
Erika Wenderyd, Hällingsjö, Corian de R, Kungsbacka Ridklubb
Isabell Eklöf, Uppsala, Wizard V, F Skästa Ridcenter
Julia Dahnelius, Löddeköpinge, Highness, Dagstorpsortens Ryttarförening 
Antonia Pettersson Häggström, Lindome, Boyzon S:t Tropez, Mölndals Ridklubb
Stella Röhlcke, Stockholm, Veron, Årsta Runsten Sportryttare 
Hugo Wihlmark, Motala, Carthago II Z, Jump Club RSF 
Ottilia Lundgren, Lerum, Heechhiems Ottawa, Nääs Ryttarförening 
Sofie Ekestubbe, Glanshammar, Bilexa, Örebro Fälrtrittklubb 
Clara Lindgren, Kungsbacka, Naomi, Kungsbacka Ridklubb 
Kajsa Andreen, Vislanda, L. Fleur, Mantorpsryttarna 
Lisa Engström, Sigtuna, Racer, Jump Club RSF 
Matilda Nerell, Waxholm, Town Cruise, Jump Club RSF


Läst 15763 ggr Kommentarer Kommentera

FEB
16
2015

Elva stipendier till ridsportsatsningar



Foto: GHS

Stiftelsen Göteborg Horse Show delar varje år ut stipendier till elitsatsande juniorer och unga ryttare. I år får nio talangfulla unga ryttare och två föreningar ta emot stipendier från stiftelsen.

Det är en fälttävlansryttare, tre hoppryttare, två dressyrryttare, en distansryttare och två voltigörer som tillsammans med två föreningar får ta emot stipendierna i samband med Gothenburg Horse Show. Stipendierna möjliggörs av lotteriet som arrangeras under evenemanget varje år.

Föreningar
Skogslottens Ryttarförening
Föreningen satsar på lag och lagbyggnad. Det sker på alla nivåer från ryttare på lektionshästar till elitlag på ponny och häst. På programmet finns mental träning och teknisk ridträning. 
Målet är att nå ett helhetstänkande som ska omfatta alla inblandade, tränare, ryttare, föräldrar, lagledare och hästskötare.
 Föreningen vill oavsett nivå och disciplin kunna möta både framgång och motgång på ett enat sätt. Föreningens medlemmar ska vara starka som grupp och kunna stötta lag och individer. Tillsammans ska medelmmarna arbeta mot framtiden.

Stora Wäsby Fältrittklubb
Föreningen har redan en rad värdeord som ger ”Stora Wäsby-andan” och en aktiv dialog.
 På längre sikt lyfter det här gott uppförande, horsemanship och skapar en prestationsvänlig omgivning. 
Föreningen ska utbilda ambassadörer, i första fasen är det en pilotomgång i grenen fälttävlan.
 Ambassadörerna får kontinuerlig utbildning och kommer att finnas med vid träningar och tävlingar, både på banan och vid sidan av banan. 
Huvudmålet för Stora Wäsbys ryttare är:
”Vi rider och tävlar för att det är kul! Vi är goda förlorare och ödmjuka vinnare”.

Fälttävlan
Michaela Sandberg, 20 år, född i Stockholm och nu boende i Oxford, England, började rida som treåring! Kärleken och intresset har hållit i sig sedan dess.
 Hon har vunnit Nordiska Mästerskapet och varit med i juniorlandslagets spetstrupp.
 Michaela Sandberg fortsätter att satsa på sin tävlingskarriär med talangfulla nyförvärvet Polystar och läser samtidigt i Oxford och på distans på Handelshögskolan i Stockholm. 
Målet är klart för denna säsong – att ta en plats till EM för young rider. Inför denna utmaning tar Michaela hjälp av bland annat Emile Faurie, Tiana Coudray och Jay Halm, och inte minst Anne Persson, landslagsledare för svenska ungdomsryttarna.

Dressyr
Fanny Callerud, 21 år, från Stora Höga, började rida som sjuåring på ridskola och bodde nästan heltid i stallet.
 Fanny Callerud har arbetat hos sin tränare Stefan Jansson och är idag anställd som beridare hos Skillinge Dressyr. 
Målen för Fanny är glasklara. På kort sikt är det att rida i svenska lagen vid NM och EM för young rider 2015 samt tampas om medalj på SM.

Isabella Tovek, 20 år, från Ätran i Halland, satsar mycket hårt för att utveckla sig själv och sina hästar. 
Hon tränar för Stefan Jansson som har idel lovord över för sin ambitiösa elev. Hon har redan placeringar internationellt i young rider-klasser och satsar på mästerskap den här säsongen.
 Hon tränar regelbundet och är noggrann i vardagsarbetet och kommer alltid väl förberedd och har gjort sin ”hemläxa”. Dessutom är hon en duktig tävlingsmänniska med goda nerver och alltid fokuserad till hundra procent.

Distans
Linda Johansson
, 18 år, Herrljunga, debuterade i distansritt som tioåring. Hon har ridit internationellt upp till och med fyrstjärnig nivå. Under säsongen som kommer ska hon utveckla sin ridning ytterligare och träna dressyr för dressyrtränare.
 Målet på kort sikt är att rida EM för young rider 2016 och på lång sikt VM för young rider 2017 och 2019. 
Hon har två yngre hästar som ska få växa in i rollen som internationella hästar.

Hoppning
Ebba Larsson, 19 år, från Dalby i Skåne, har själv utvecklat sina hästar. Hon vill verkligen skapa sig en bra grund i sin ridning för att på lång sikt kunna ta steget till att rida som senior. 
Ebba var framgångsrik redan som ponnyryttare och har bland annat vunnit Prins Carl Philips Pris. Hon har fortsatt att utvecklas som junior på häst. Hon har redan ridit hem internationella placeringar på 145-nivå. Målet på kort sikt är en plats i svenska laget till EM för young rider.

Rebecca Hallberg Fischer, 20 år, från Tygelsjö i Skåne, började tävla häst redan som 14-åring. Hon har varit i finalerna av GHS Morgondagens Vinnare 2013 och Krafft Young Rider Cup 2014. 
Hon tränar för Pether Markne och Royne Zetterman och vill öka träningsdosen ytterligare. Nästa steg blir att fortsätta med träning utomlands och bli etablerad som senior.

Erika Bergqvist, 21 år, från Vittinge i Uppland, startade SM redan under B-ponnytiden. När Erika gick över till häst fick hon utbilda sina hästar själv med stöd av sina tränare. Hennes största och mest långsiktiga mål är att kunna utbilda hästarna från grunden till Grand Prix. 
Ett mer kortsiktigt mål är att utveckla markarbetet och Erika har tagit hjälp av landslagsryttaren i dressyr Mads Hendeliowitz. 
Målet för sommaren är att jobba och tävla i Tyskland hos Jörg Kreutzmann och skaffa sig mer rutin.

Voltige

Ella Filippa Velander
, 17 år, från Flyinge, har i fem år tillhört landslaget och tillhör Svea Voltige. Har rader av SM- och NM-medaljer. Ella Filippa var med i det svenska laget som var femma på VM i Caen, Frankrike 2014.
 Inför 2015 har hon satt målet att vara med i det svenska laget vid EM i Aachen, Tyskland. På lång sikt vill Ella Filippa bli rankad på topp tio-listan i Europa. 
Hon siktar på att få träna för världsmästaren Jaques Ferrari.

Natatlie Brixland, 21 år, från Malmö, tillhör Svea Voltige och var med i det svenska VM-laget i somras.
 Hon brinner för sin lagidrott och har efter gymnasiet läst idrott och psykologi.
 Målet är att Sverige ska ta medalj vid EM i Aachen i sommar. Hon vill förbättra sin och lagets teknik. Nu satsar hon även på att träna upp ytterligare två hästar för att kunna avlasta Achim som varit lagets häst några säsonger. Hon studerar i Helsingborg och siktar på att pendla till lagets träningar.


Läst 13339 ggr Kommentarer Kommentera

FEB
12
2015

Maria om Singular: ”Buden på honom är väldigt höga”



Foto: Tomas Holcbecher
  
Snackishingsten Singular LS La Silla kommer till Gothenburg Horse Show. I takt med att han gjort extremt bra resultat i världscupen har intresset för honom bara blivit större och större.
– Det är klart att det är roligt med all uppmärksamhet, särskilt efter att det har varit lite motigt i Sverige, säger ägaren Maria Gretzer.
  
Hoppryttaren och tränaren Maria Gretzer fick som bekant Singular på utbildning när hingsten var fyra år, från Rolf-Göran Bengtssons tidigare sponsor Alfonso Romo i Mexiko. Efter ett halvår köptes Singular loss, Marias mamma gick in och hjälpte till och äger en tredjedel av honom.
Maria visade Singular på Bruksprovet 2011, men där gick han inte vidare till fas II. Sedan 2013 är det tyska ryttaresset Marcus Ehning som rider Singular, med stora framgångar.
– Den här inomhussäsongen har varit lysande. Resultaten som de har gjort i världscupen är unika, med tanke på att Singular är så ung. Och så säger Marcus att han inte ens har känt att hingsten har tagit i ännu, det är ganska fräckt, berättar Maria.
  
Får höra att hon är "dum"
Intresset för Singular är enormt, redan förra året fick Maria flera bud från spekulanter som ville köpa honom.
– Det handlar om stora summor pengar, så klart. Men jag vill inte sälja. Jag får höra att jag är dum i huvudet som inte säljer honom, men jag vill inte det. Jag har varit med i den här branschen så länge och utan att ta risker kommer man ingenstans. Visst är det en risk att behålla honom – om en månad kan jag stå där utan häst. Men det är en risk jag är villig att ta, säger Maria.
När hon fick Singular visste hon ganska omgående att hingsten var speciell.
– Jag har sagt det hela tiden och är inte förvånad över de resultat han visar nu. Han har en helt otrolig ridbarhet, jag har aldrig suttit på en häst med den inställningen och kapaciteten. Och då har jag ridit tre mästerskap och tagit fram massor med hästar upp till Grand Prix-nivå, jag började ju med det här när jag var 19 år.
– Jag har vetat hela tiden att Singular skulle göra den här resan, många kanske har tyckt att jag har skrutit om honom och visst hade det varit lite pinsamt för mig om han ”bara” gått 1,40. Men nu bevisar han att han kan, säger Maria.
  
Många vill betäcka
Hon har alltså trott på hingsten från dag ett, men i Sverige blev han inte godkänd.
– I nuläget är han godkänd i Hannover, i Selle Francaise och i European Studbook. Men flera andra förbund är på gång, säger Maria.
Det är många som hör av sig till Maria för att betäcka med Singular. Dessvärre är det svårt att möta den stora efterfrågan.
– Det är lite först till kvarn som gäller, särskilt för de med bra ston i utlandet. I Sverige kommer betäckningssäsongen igång senare och jag tror att vi kan få svårt att leverera sperma till alla som vill ha, vi väljer ut ston som vi tror passar honom. Marcus är väldigt noga med att inte tappa sina hingstar medan de tävlas och hoppas, så tillgången beror helt på hur säsongen ser ut i övrigt, säger Maria.
Hingsten matchas nu försiktigt mot kommande uppgifter. Marcus Ehning sätter inte höga och alltför långsiktiga mål med en så ung häst.
– Han har velat ta det tävling för tävling och bestämma utifrån hur Singular har presterat. Marcus är kvalad till världscupfinalen i Las Vegas men förmodligen är det Cornado som går den.
Det är i nuläget oklart vilka klasser Singular startar i under Gothenburg Horse Show.
  
Text: Ida Röök 


Tidigare artiklar om Singular:
Maria om Bruksprovet, från 2011, läs mer här.
Maria Gretzer betäcker med snackishingsten, läs mer här.
Se när Marcus Ehning provrider Singular här.
Singular – en riktig hoppkanon, läs mer här.


Läst 22176 ggr Kommentarer Kommentera

FEB
09
2015

Så sänder SVT under Gothenburg Horse Show



Foto: Gothenburg Horse Show

När Gothenburg Horse Show pågår den 25 februari till 1 mars kommer SVT att direktsända många timmar med både hoppning och dressyr. Världseliten ska bland annat göra upp om viktiga poäng inför världscupfinalen i Las Vegas.
  
– Gothenburg Horse Show är ett evenemang av mycket hög klass och det är självklart för oss att direktsända så mycket som möjligt, säger Marcus Törngren, projektledare för ridsporten på SVT Sport.
Årets program är fullspäckat med hoppning, dressyr, clinics och shownummer. Maria Wallberg kommer att leda programmet och är kommentator tillsammans med hoppexperten Lotta Björe och dressyrexperten Gunilla Byström. Det är nu den 39:e gången Gothenburg Horse Show arrangeras i Scandinavium och förväntningarna är höga.
– Vi har sett flera stora internationella genombrott i Göteborg genom åren och vi har många spännande namn i deltagarlistan även i år. Så möjligheten för ett nytt ”magic moment” inför en hängiven publik finns definitivt där, säger Tomas Torgersen, tävlingsledare för Gothenburg Horse Show.

Så sänder SVT från Gothenburg Horse Show 2015

Fredag 27 feb
Kl 13.30-16.30 SVT Play
Direktsändning av världscupen i dressyr, Grand Prix.
Kl 18.00-19.30 SVT Play  
Direktsändning, världsupkval hoppning.

Lördag 28 feb
Kl 09.00-10.00 SVT Play
Direktsändning av Young Rider Cup Final, hoppning.
Kl 12.00-13.00 SVT Play
Direktsändning av shownummer, agility och Mounted Games.
Kl 17.00-20.00 SVT Play
Direktsändning av världscupen i dressyr, kür.
Kl 21.00-00.00 SVT24
Direktsändning av Göteborg Trophy, samt sammandrag världscupdressyr.

Söndag 1 mars
Kl 15.00-17.00 SVT2
Direktsändning av världscupen i hoppning. 
  
Kommentator: Maria Wallberg
Expertkommentatorer: Gunilla Byström (dressyr), Lotta Björe (hoppning) 


Läst 21897 ggr Kommentarer Kommentera

FEB
08
2015

Stig H och Karin Johansson på Hästföretagarforum



Parets dotter Jenny är en framgångsrik ryttare, här med Tim Smart från Horse1. Foto: Jarl Gollne/Horse1TV
  
Namnet är vida känt långt utanför travkretsar och landets gränser. Säg Stig H Johansson, och alla ser en travhäst gå över mållinjen och skörda triumfer. Under fem decennier har företaget byggts upp lika minutiöst som hästarnas träning och vardag.
  
Under Hästföretagarforum vid Gothenburg Horse Show möter vi Karin och Stig H Johansson, vars företag i dag vilar på flera starka ben. Men vägen dit har inte varit spikrak. Det var kärleken till hästen, envisheten att träna dag ut och dag in oavsett väder, och en extrem vinnarskalle som lade grunden till Stall Stig H.
  
Duktig ekonomichef
Men det var en krokig och minst sagt nervpirrande resa innan Karin och Stig hamnade på Stora Alby utanför Stockholm – och fick allt att gå ihop. I dag är basen solid och företagen fungerar väl, men det finns gott om erfarenheter i bagaget.
– Våra framgångar är baserade på att Stig är så duktig på att vinna, och vi hade en ekonom med järnkoll. När vår ekonomichef plötsligt dog för fyra år sedan blev vi pinsamt medvetna om att vi inte kunde så mycket om företagande. Vi hade varit i goda händer, och nu fick vi stå på egna ben. Det var en läxa som vi lärde oss mycket av, avslöjar Karin Johansson.
  
Flera verksamhetsgrenar
I dag finns 95 hästar på gården Stora Alby i Upplands Väsby. 83 travhästar i träning och så de tre inackorderade ”Winnie-hästarna” som syns i ATG:s reklam. Dessutom finns ett hopphästbolag där barnen Jenny och David har sin verksamhet med inridning, inackorderingar, utveckling och tävling av hopphästar, samt hästtransportörsverksamhet.
– Prispengarna inom travet har minskat, men vi märker ett större intresse för andelsägande av hästar, säger Karin Johansson på sitt lugna och underfundiga sätt.
  
Häng med i svängarna
Det har lett fram till att verksamheten har förändrats. Den har också utökats med bland annat TV-jobb, uppdrag för ATG och Aftonbladet, samt inkörning av ettåriga travhästar i travbolaget.
För det gäller att hänga med i svängarna, dra ner på kostnaderna där det går, och samtidigt hålla kvaliteten uppe och satsa där det behövs.
– Vi är väldigt glada att Karin och Stig kommer till forumet. De har en bred erfarenhet av företagande inom hästbranschen som det ska bli mycket spännande att få ta del av, säger Marie Lundmark, projektledare för Hästföretagarforum 2015.


Läst 18968 ggr Kommentarer Kommentera

FEB
05
2015

Härlig överraskning under ridlektionen


Tänk om din ridlektion på ridskolan skulle avbrytas med strålkastarljus och musik. Speakern presenterar dig som en ryttare under Gothenburg Horse Show och publiken jublar. Vilken chock – och vilken grej!
  
Detta hände eleverna vid hoppträningen på Billdals Ridklubb. Plötsligt kom det officiella hindret in på banan och "Gothenburg Warm Up" satte i gång. Alla elever belönades med en rosett och budskapet som sprids till alla ridskoleelever i Sverige är följande: Alla ridskoleelever får gå två kvällar för 150 kronor.
  
På onsdagen i Scandinavium står Morgondagens vinnare och Krafft Young Rider Cup på schemat. Dessutom rider Nellie och Smilla Berntsson clinic för Pether Markne. På torsdagen är det internationell hoppning och Mounted Games som gäller. 
  
Mer information här 


Läst 27095 ggr Kommentarer Kommentera

FEB
04
2015

Isabell Werth kommer till Gothenburg Horse Show


En av världens absolut främsta dressyrryttare kommer till tävlingarna i Scandinavium den 25 februari till 1 mars. Isabell Werth ska starta i Reem Acra FEI World Cup med sin häst El Santos NRW.

Werth, som har en lång meritlista med bland annat fyra OS-guld och fyra VM-guld i bagaget, har tävlat i Scandinavium tidigare. 1992 red hon stoet Fabienne och tillsammans kammade de hem världscupfinalen.
– Jag älskar minnena från den tävlingen. Det var magiskt, publiken, dessa unga tjejer som älskade att se dressyr. Gothenburg Horse Show är fantastiskt, säger Werth i ett pressmeddelande.
Hon ser fram emot den kommande tävlingen i Göteborg där hon satsar på att rida på topp – siktet är nämligen inställt på en plats i världscupfinalen i Las Vegas.

Här hittar du programmet till GHS.


Läst 21984 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: « första « föregående 1 2 3 4 5 


Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.