Blinda ryttaren Salim Ejnaïni hoppar bana – på stortävling i Paris

Hippson-TV

Hoppning

Publicerad: 2017-06-18
Salim Ejnaïni - Longines Masters Paris 2016

Throwback to Salim Ejnaini’s magical ride at Longines Masters of Paris with his horse Rapsody and his coach Tiffany. 💫 An extroardinary performance by a rider like no other! 💪#therideofmylife Salim Ejnaïni, cavalier de saut d'obstacles Bridget Toof

Publicerat av Longines Masters den 15 juni 2017

Blinda ryttaren Salim Ejnaïni hoppar bana – på stortävling i Paris

Longines Masters har delat Salim Ejnaïnis magiska (uppvisnings-)ritt från Paris förra året, då han på hästen Rapsody och med hjälp av tränaren Tiffany Margueritat tog sig runt hoppbanan.
   
Vad är så speciellt med denna runda kanske ni undrar? Jo, ryttaren är helt blind, därav roparna som hjälper honom med vart han ska. Hur modigt? Och vilken härlig häst!
Mer i Hippson-TV

Får experthjälp under Tobbe Camp

Snart är det premiär för Tobbe Camp Youtube Edition. En serie program med Tobbe Larsson som sänds på Youtube. Likt tidigare Ponnyakuten får barn och unga hjälp med sina ponnyer av Tobbe och andra experter, såsom bland andra Pether Markne. Se ett litet smakprov i klippet ovan. Premiär blir det den 12 oktober klockan 19.00 på Tobbe Larssons Youtube-kanal.


Sett 2454 ggr
Kommentarer

Ponnyn "Liten" luktar illa ur näsan – veterinären hittar orsaken i hans mun

I veckan har programserien "I djurens tjänst" premiär på TV3 och Viafree. Här ovan kan du se ett klipp från när Liten, som jobbar som terapiponny på ett gruppboende, får sin diagnos av Denis Verwilghen på Specialisthästsjukhuset Strömsholm. Ponnyn luktar illa ur näsan och lider ganska rejält av det han har drabbats av.
  
Hela programmet sänds i kväll (onsdagen den 20/9) klockan 19.30, då får vi se hur det går för Liten och hur han klarar operationen.


Sett 9909 ggr
Kommentarer

Lasthjälpen nådde plötsligt en ny nivå

Vi är många hästmänniskor som har en ständig följeslagare i stallet, nämligen hunden. De hänger ofta med i ur och skur och klagar aldrig på sena träningar eller tidiga tävlingsmorgnar. 

Kvinnan i det här klippet tar sin (hund-)kompis till hjälp och lastträningen nådde plötsligt nya höjder! Vad tror ni läsare, finns det någon häst och hund i era stallar som skulle klara av detta trick?


Sett 17769 ggr
Kommentarer

Se kändisarnas femkamp med banhoppning och ponnytrav

Deckarförfattaren Sofie Sarenbrant och programledaren Musse Hasselvall mötte schlagerfestivalvinnaren Richard Herrey och musikalstjärnan Petra Nielsen. Detta i femkamp under Östgötamässan häst, jakt och lantliv i helgen. Grenarna var banhoppning, agility, ponnytrav, kaninhoppning och fyrhjulning. Något att inspireras av vid nästa kick-off med hästintresserade kollegor kanske? I klippet ovan delar Sofie med sig av sin tävlingsdag.


Sett 2342 ggr
Kommentarer

Lina sitter upp utan sadelgjord: ”Vill inspirera till noggrann utbildning av häst och ryttare”

Lina Kullander är en glad problemlösare, hon har massor med erfarenhet som unghästutbildare och ridinstruktör. I klippet ovan sitter hon upp på en unghäst utan sadelgjord – för att synliggöra vikten av noggrann utbildning av häst och ryttare.


Sett 22780 ggr
Kommentarer

Video: Winningmood är extremt glad över att komma hem

Luciana Diniz tävlingshäst Winningmood är en speciell herre. Hon har ofta beskrivit honom som en stor gentleman och hennes bästa vän. När han har varit ute och rest och ska få komma in i sin box vet han dock precis vad som gäller. ”Hej allihopa jag är hemma nu”, tycks han säga.


Sett 33775 ggr
Kommentarer

Peder Fredricson: “Att försöka förbättra oss är det som motiverar mig”

FEI-TV har fått en pratstund med den nyblivna EM-guldmedaljören Peder Fredricson. I klippet berättar han vad som motiverar honom – och hur han håller sina hästar i toppskick. Se det ovan.


Sett 7619 ggr
Kommentarer

Hästfest på Tyresö slott: “Fantastiskt att kunna komma så nära hästarna”

I söndagens Nyhetsmorgon rapporterade TV4 direkt från helgens hästfest på Tyresö slott utanför Stockholm. Där har hästar visats upp på olika sätt, publiken kunde träffa uppemot 30 olika hästraser. Owe Sandström berättade mer om hästens inverkan på oss människor – se klippet ovan.


Sett 2917 ggr
Kommentarer

Ryttarens otroliga balansakt på hoppbanan

Att denna kvinna inte faller i backen är otroligt. Hennes räddning är makalös – och att hästen knappt ser ut att reagera när hon hänger på sidan är minst lika anmärkningsvärt. Nu visar inte filmen allt, men det ser ut som att hon samlar sig och fortsätter ritten.


Sett 30089 ggr
Kommentarer

Ellen och Alliance mötte skogens konung på ridturen

När Ellen Ängeby var ute och red på 19-åriga valacken Alliance, i skogarna utanför Karlstad, mötte de en älg. Det var ekipagets första möte med skogens konung, men Alliance verkar ha tagit det hela med ro. Om något framstår han mest som nyfiken och sugen på att gå fram och hälsa!


Sett 4882 ggr
Kommentarer


Galleriet på Hippson Market

Populärt hos Granngården

Husbloggare

Ibland är det enkelt att förgylla min fredag

Kajsa Boström

En strulig vecka!

Stalldrömmar

Riktigt bra veckor!

Therese

Till Husbloggarna